Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 13:23   #2461
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Zresztą ja miałam na początku roku taką sytuację, że znalazłam starszą kobietę która leżała na chodniku i byłam pierwsza, która się nią zainteresowała i wezwała pogotowie. Dopiero jak karetka przyjechała to się zbiegowisko zrobiło, a tak to nikt nie zwrócił na nią uwagi... a w koło były kamienice i domy i nie wierzę, że nikt nie widział.
To ja miałam taką sytuację na terenie szpitala. Wracałam od lekarza, patrzę a tu faceta telepie na ziemi. Ludzie patrzą z daleka, ale nikt nie reaguje. Dopiero ja podleciałam, na bok go położyłam w pozycji bezpiecznej, coś pod głowę podłożyła. Ochrona stała i patrzała. Myślałam że mnie szlag trafi. Dopiero jak się wydarłam to ☠☠☠☠uś się ruszył i po lekarza poleciał. Facet co prawda był jakimś drobnym pijaczyną ale czy to go dyskwalifikuje od udzielenia mu pomocy?????? Nie rozumiem tej znieczulicy.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
witam sie po wizycie.
wszystko pieknie,dzidzia zdrowa
33 cm i 1128g
DZIEWCZYNKA
Gratulacje, duża panienka
Stary 2012-05-31, 13:23   #2462
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
To prawda, dzisiaj straszne chamstwo panuje. Ja ostatnio musiałam jechac do mamy autobusem, to jak wsiadałam centralnie przede mnie się jakiś facet wpieprzył. Innym razem w markecie baba zastawiła przejście wózkiem i kiedy powiedziałam przepraszam z łaską go przesunęła i jeszcze spojrzała mi na brzuch z jakąś taką głupią miną.
Ja tam nigdzie się nie pcham na siłę, jak trzeba to czekam grzecznie póki dobrze się czuję, ale kurcze no... Tu nie chodzi o jakieś Bóg wie jakie przywileje, tylko o elementarne zasady kultury.

Zresztą ja miałam na początku roku taką sytuację, że znalazłam starszą kobietę która leżała na chodniku i byłam pierwsza, która się nią zainteresowała i wezwała pogotowie. Dopiero jak karetka przyjechała to się zbiegowisko zrobiło, a tak to nikt nie zwrócił na nią uwagi... a w koło były kamienice i domy i nie wierzę, że nikt nie widział.
Ech, ja sama dobrych 5 lat temu zasłabłam, a że było to wieczorem w miejscu gdzie są same knajpy to ludzie zamiast mi pomóc wytykali palcem i mówili że się za bardzo nagrzałam
Podobnie było z tym gościem który stracił przytomność przez cukrzycę i dopiero te 2 nastolatki mu pomogły, jak się słyszy takie historie to aż żałość bierze.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:28   #2463
Kalpana
Zakorzenienie

Dearlie wszystkiego najlepszego Świetny prezent od TŻta Ja bym wolała sesję z maluszkiem, bo w ciąży nie czuję się atrakcyjna, tzn. chodzi ogólnie o wygląd.

Kurcze, to ja już nie wiem co zrobić w sprawie maty i leżaczka.... Trudno wyczuć co się mojej dzidzi spodoba....

Tamlin to mi się wydaje najlepsze, bo skoro rozumie, to klapsy są niepotrzebne, wystarczy tłumaczenie i kary za złe zachowanie, jeśli dziecko sobie zdaje sprawę z tego że źle zrobiło.

Kurde dziewczyny, jak mnie to denerwuje.... teściówka mówi, że za rok będą latać dwie dziewczyny (u jej pierwszego syna) i chłopak u nas. Nikt nie wie co będzie, a już taka pewność że chłopak. W domu to czasem mi się wydaje że mam obowiązek urodzić syna, bo wszyscy mówią że MA BYĆ chłopak. Nie mówię, że nie chcę chłopczyka, bo będę kochać i to i to, chociaż wolałabym mieć teraz córkę, ale wkurza mnie to okropnie, że każdy mówi, że musi być chłopak. To co, jak będzie córka u nas, to będzie gorsza czy jak? W ogóle to mam ochotę wszystkim powiedzieć, że to nie koncert życzeń, ale szkoda moich i dziecka nerwów, lepiej przemilczeć.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:47   #2464
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
To prawda, dzisiaj straszne chamstwo panuje. Ja ostatnio musiałam jechac do mamy autobusem, to jak wsiadałam centralnie przede mnie się jakiś facet wpieprzył. Innym razem w markecie baba zastawiła przejście wózkiem i kiedy powiedziałam przepraszam z łaską go przesunęła i jeszcze spojrzała mi na brzuch z jakąś taką głupią miną.
Ja tam nigdzie się nie pcham na siłę, jak trzeba to czekam grzecznie póki dobrze się czuję, ale kurcze no... Tu nie chodzi o jakieś Bóg wie jakie przywileje, tylko o elementarne zasady kultury.

miałam podobnie, jak wysiadłam z tramwaju to na przejściu dla pieszych staruszka potknęła się o szynę i się przewróciła, wszyscy z przejścia uciekli, jakby nic się nie stało, dobrze że motorniczy wysiadł, bo ja nie bardzo mogłam ją dźwignąć, żeby pomóc wstac.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:47   #2465
colds
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
witam sie po wizycie.
33 cm i 1128g
DZIEWCZYNKA

i dzis zaczynamy 28 tydzien,wiec juz III trymestr
O, kolejna pannica

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
To ja miałam taką sytuację na terenie szpitala. Wracałam od lekarza, patrzę a tu faceta telepie na ziemi. Ludzie patrzą z daleka, ale nikt nie reaguje. Dopiero ja podleciałam, na bok go położyłam w pozycji bezpiecznej, coś pod głowę podłożyła. Ochrona stała i patrzała. Myślałam że mnie szlag trafi. Dopiero jak się wydarłam to ☠☠☠☠uś się ruszył i po lekarza poleciał. Facet co prawda był jakimś drobnym pijaczyną ale czy to go dyskwalifikuje od udzielenia mu pomocy?????? Nie rozumiem tej znieczulicy.
I tak samo jest z ustąpieniem miejsca czy przepuszczenia kobiety w ciąży. Nieważne czy dziecko planowane i wiek matki też nie powinien odgrywać roli.
Stary 2012-05-31, 14:08   #2466
Konczita
Zakorzenienie

mam dość .. od 10 jeżdżę by wydrukować pracę mgr ... kiedy już miałam ją o 11 i byłam szczęśliwa to okazało się że podczas druku w kolorze od razu drukarka drukuje podział między dwiema stronami i dupa nie przejdzie ... pojechałam do drugiego punktu .. wsio piknie i na każdej stronie żółta kropa aaaaaa... i tak dopiero po 14 dotarłam z gotową pracą do domu - to najdroższa z moich prac serio !
jestem zmęczona imam dość a muszę się uczyć ...
ale teraz Was nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Konczi u Nas nie ma zazwyczaj szansy na zakup mieszkania,zostaje albo mieszkanie z rodziną,albo wielgachny kredyt albo wynaajem.
i nikt mi nie powie,że to kraj prorodzinny
Jak to mowia,że rodzina to 2+2,a malo kogo stac teraz na jedno dziecko. Ale u Nas sie juz nic nie zmieni.
i
a jakie Ty zdrowe sniadanka jadasz.
ja to doskonale rozumiem ... ale straszne to jest ...
a śniadanko faktycznie zdrowe jak cholera gdyby nie ta zbożówka ale cóż kawy się mi chce!

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
[B]

my dzisiaj smutne jesteśmy w sumie od wczoraj wieczora już nawet mi się nie chce pisac, ale mąż mój zachował się jak dziecko dzwonił z pracy od razu z pytaniem i jak tam pokazał siusiaka? to ja mu mówie, że będzie dziewczynka, on czy na pewno wrócił do domu jak obrażony pokazałam mu foto niuni buzi, a on, że co to za zdjęcie, czemu nie płci, on tu nic nie widzi tak mi się przykro zrobiło, że masakra nie chciał rozmawiac o imieniu dla niej, ani nie zadzwonił do swoich rodziców ;( przed snem się go pytam, bo już mnie szlak trafiał, czemu się tak zachowuje, a on, że miał nadzieję, że będzie chłopak ale najważniejsze, że zdrowe. Na ostatniej wizycie lekarz wstepnie powiedział, że będzie dziewczynka, więc miał prawie miesiąc, żeby przestac się łudzic, a tu takie gówniarskie zachowanie Ciekawe jak się dzisiaj zachowa po powrocie z pracy
powinnam zadzwonic do jego rodziców i powiedziec im o płci? co sądzicie?

gratuluję raz jeszcze córuni .. będzie maleńka księżniczka
hmm .. nie fajnie się zachował ale może potrzeba czasu ... pewnie jak maleńka się urodzi to oszaleje na jej punkcie .. faceci najpierw mówią później myślą ... informacja często długo szuka mózgu więc główka do góry

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejka
Ale dzisiaj dobrze spałam tylko mało bo zaś mój chopek wczesnie wstawał. Chyba już nigdy nie pośpie do 10

ja już 4 lata spłacam kredyt preferencyjny i zostało mi 26
Przyzwyczaiłam sie do tego kredytu i nie zwracam uwagi już bo mam radoche że mam swój kąt i nikt z rodziny mi sie nie wpiernicza do życia a co najważniejsze że mam blisko rodziców bo tylko 10 minut drogi piechotką
No mi to zajmuje już 20 minut w upał
jeszcze tylko 26 lat ... nie wiele ... ehhh
chciałam zaznaczyć że wyglądasz śliczne na foteczka i jakoś tego Twego Alanka zbytnio nie widzę, gdzie Ty go schowałaś się pytam, ciom ?

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
heeeejka!!!!
zjadłam płatki na mleku (bo chyba za mało nabiału i wapnia wcinam) i teraz się melduje.
dziś do szczecina na usg genetyczne jedziemy, jestem podekscytowana!!! już nie mogę się doczekać, proszę trzymać kciuki żeby okazało się że Agatka rozwija się ksiązkowo ale wizyte mamy dopiero na 18tą, jeszcze mój mąż musi wrócić do tego czasu z delegacji. on tez bardzo chce małą zobaczyć
kochana trzymam kciuki !!!!!!

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Nie mam czasu pisać na bieżąco bo wiecie Sezon Eliminacji Studentów Jest Aktywny (SESJA) i mam w weekend zjazd i sporo rzeczy do zaliczenia, już nie wyrabiam.

Wczoraj zrobiliśmy z mężem spore zamówienie na allegro, u polecanych przez was rodzyneczek (wanienkę, przewijak, pościel i dużo innych rzeczy), jak przyjdą to się pochwalę

Konczi przykro mi z powodu tej karuzeli, mam nadzieję że sprawa się rozwiąże i odzyskacie pieniądze

Dobra lecę się uczyć może zajrzę później, buziaki
nie tylko ja zakuwam ehhhh powodzenia !!!
ja już nie liczę, że kase da się odzyskać ... żeby ją myszy zjadły france jedną!cholerna oszustka ...

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi, myśmy wzięli kredyt na 35 lat, tylko że ja w moim własnym M płaciłam taki czynsz, że spłata kredytu, który jest tak jak Tamlin mówi ciutę większy od czynszu i najmu, że stwierdziłam, wolę spłacać swoje niż mieć "swoje" i płacić horrendalny czynsz złodziejskiej spółdzielni.

ehhh no tak ale mój czynsz na pewno nie przełożyłby się na kredyt ... pewnie musiałabym liczyć dwukrotną jego wartość ... masakra nawet o takich kredytach na dom nie chcę myśleć ... kocham swoje m-4

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj a ja jestem dzisiaj w dooomu bo mnie bolał wczoraj brzuch i dzisiaj tez mnie boli troche i se wolne wziełam jejejeje

Agatko więc Tobie dobrego samopoczucia życzę .. Ty chyba jutro ostatni dzień będziesz w pracy czyż nie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:15   #2467
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
witam sie po wizycie.
33 cm i 1128g
DZIEWCZYNKA

gratuluję ... duża pannica ... jejku ale te dzieci nam rosną nie ?

Dearlie wszystkiego naj naj z okazji urodzinek .. spóźnione ale szczere

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 14:18   #2468
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny wstawiam moją listę. Wszelkie komentarze co do zmian i ilości mile widziane.

wózek
łóżeczko
rożek
materac (pianka-kokos lub pianka-gryka)
przewijak na łóżeczko
2x pokrowiec na przewijak
2x prześcieradło
2x poszewka
kołderka
2x ceratka do łóżeczka
2x kocyk (1 lekki, 1 ciepły)
wanienka
2-3x ręcznik z kapturkiem
termometr do wody
30x pieluchy tetrowe
gruszka
cążki do paznokci
szczoteczka i grzebyk
termometr
karuzela do łóżeczka
fotelik samochodowy (ale najprawdopodobniej kupimy w komplecie z wózkiem)

żel do mycia np. HIPP
woda morska
gaziki nasączone spirytusem (pępek)
płatki higieniczne (do przemywania buzi)
waciki do uszu z ogranicznikiem
sudocrem (odparzenia)
krem/oliwka po kąpieli
chusteczki nawilżające do pupy
1 op. pieluch NEW BORN
proszek (i płyn?) do prania np. JELP
butelka ze smoczkiem (125ml)
butelka (do herbatek?)
smoczek-uspokajacz
kropelki na wzdęcia
szczotka do mycia butelek

osłonki silikonowe na sutki
wkładki laktacyjne
tantum rosa
2x koszula
szlafrok
pomadka
gumka do włosów
6x majtki
2 op. podpasek poporodowych
4 op. gigantycznych podpasek typu BELLA
2x biustonosz do karmienia
maść na brodawki

ubranka 56:
5x kaftanik + śpiochy
5x pajacyk
5x body z długim rękawem
3x body z krótkim rękawem
2x sweterek
6x skarpetki
2x niedrapki
3x cienkie czapeczki
grubsza czapeczka
5x bluzka z długim rękawem (powiedzcie mi co zamiast tego, bo nie mogę takich znaleźć)
2x rajstopki (tylko 2x, bo podobno krępują ruchy dziecku)
kombinezon

ubranka 62:
8x body z długim rękawem
8x śpiochy
4x półśpiochy
8x pajacyk
4x bluzka
3x koszulki (np. na ramiączkach)

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:40
Stary 2012-05-31, 14:22   #2469
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Agatko więc Tobie dobrego samopoczucia życzę .. Ty chyba jutro ostatni dzień będziesz w pracy czyż nie ?

Nie, jeszcze ide w poniedziałek bo mam pilne zamówienie do wywózki i musze ogarnąc

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:32   #2470
lourose
Wtajemniczenie

Kalpana, łał chyba sobie wydrukuję już mam kilka, ale nigdy dość
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:36   #2471
Konczita
Zakorzenienie

jeszcze zadam pytanko i mykam ..
jaki wybrać najlepiej materacyk ???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 14:37   #2472
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Kalpana ja bym tylko nie kupowała gruszki, tylko fride

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:37   #2473
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Kalpana, łał chyba sobie wydrukuję już mam kilka, ale nigdy dość
Cieszę się, jeśli mogłam pomóc Najgorszy problem miałam z ilością ubranek, bo wszędzie inaczej było.... Ale może któraś doświadczona mama zaproponuje jakieś poprawki, jeśli coś jest nie tak

K

Sz
Stary 2012-05-31, 14:38   #2474
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
jeszcze zadam pytanko i mykam ..
jaki wybrać najlepiej materacyk ???
lateks lateks lateks !! my z tz pod takim śpimy, ogromna wygoda, wiec i żeby dzidzia taką miała

Stary 2012-05-31, 14:38   #2475
Kalpana
Zakorzenienie

Kasiam a dlaczego? Gruszka jest niedobra? Przyznam szczerze, że w moim otoczeniu nikt nie miał fridy, więc nie mam pojęcia, czy jest lepsza czy gorsza....

K

Sz
Stary 2012-05-31, 14:43   #2476
Konczita
Zakorzenienie

ja też mam gruszkę zamiast fridy na liście hmmm

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
lateks lateks lateks !! my z tz pod takim śpimy, ogromna wygoda, wiec i żeby dzidzia taką miała
http://allegro.pl/materac-lateks-kok...383287799.html o czymś takim myślisz?
Stary 2012-05-31, 14:44   #2477
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kasiam a dlaczego? Gruszka jest niedobra? Przyznam szczerze, że w moim otoczeniu nikt nie miał fridy, więc nie mam pojęcia, czy jest lepsza czy gorsza....
słyszałam, żę mogą uszkodzic sluzówke i że o wiele sprawniej, szybciej i dokładniej oczyścisz nosek aspiratorem niz taka gruszką
tu np znalazłam wypowiedz jakiejs ekspertki:

"Moim zdaniem aspirator jest bezpieczniejszy dla małych dzieci. Ma on zaokrągloną krótką końcówkę, którą podczas oczyszczania noska jedynie przystawia się do otworu nosowego. Ponadto została ona tak skontruowana, że niemożliwe jest wprowadzenie jej głęboko do wnętrza nosa, dlatego nie ma ryzyka skaleczenia go. Natomiast gruszka ma długą końcówkę, którą bez problemu daje się włożyć do dziurki nosa. Jeśli zostanie wprowadzona zbyt głęboko, można niechcący zadrasnąć śluzówkę. Nie oznacza to jednak, że z gruszki nie wolno korzystać. Jeżeli mama ma doświadczenie w jej stosowaniu, to może oczyszczać nią nosek. Powinna tylko pamiętać, by nie wkładać końcówki do dziurki nosa, tylko przystawiać do jego otworu i zasysać wydzielinę."

nie jest droga : http://allegro.pl/frida-aspirator-do...362037861.html

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:45
Stary 2012-05-31, 14:44   #2478
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
witam sie po wizycie.
33 cm i 1128g
DZIEWCZYNKA

dla dużej dziewczynki i dla III trymestru
Matko, jak ten czas zasuwa

Cytat:
mam dość .. od 10 jeżdżę by wydrukować pracę mgr ... kiedy już miałam ją o 11 i byłam szczęśliwa to okazało się że podczas druku w kolorze od razu drukarka drukuje podział między dwiema stronami i dupa nie przejdzie ... pojechałam do drugiego punktu .. wsio piknie i na każdej stronie żółta kropa aaaaaa... i tak dopiero po 14 dotarłam z gotową pracą do domu - to najdroższa z moich prac serio !
jestem zmęczona imam dość a muszę się uczyć ...
ale teraz Was nadrabiam

jeszcze tylko 26 lat ... nie wiele ... ehhh
chciałam zaznaczyć że wyglądasz śliczne na foteczka i jakoś tego Twego Alanka zbytnio nie widzę, gdzie Ty go schowałaś się pytam, ciom ?

Z tą pracą mogłaś do mnie przyjechać i byś nie musiała tyle jeździć

Taaaak, kredyt spłace jak mój Alanek albo Damianek sam już będzie miał mieszkanie swoje

A dziękuje apropo fotek
No zbytnio duży ten domek nie jest dla malucha bo ja kurka dzisiaj sie ważąc nadal mam tyle samo kg.
A coś częściej głodna sie robie, ale zatykam sie jogurtami i owocami między obiadem a kolacją

Cytat:
Dziewczyny wstawiam moją listę. Wszelkie komentarze co do zmian i ilości mile widziane.

wózek
łóżeczko
rożek
przewijak na łóżeczko
2x prześcieradło
2x poszewka
kołderka
2x ceratka do łóżeczka
wanienka
termometr do wody
30x pieluchy tetrowe
gruszka
cążki do paznokci
szczoteczka i grzebyk
termometr
karuzela do łóżeczka

żel do mycia np. HIPP
woda morska
sudocrem (odparzenia)
krem/oliwka po kąpieli
1 op. pieluch NEW BORN
butelka (do herbatek?)
smoczek-uspokajacz
kropelki na wzdęcia

wkładki laktacyjne
tantum rosa
2x koszula
szlafrok
pomadka
gumka do włosów
6x majtki
2op. podpasek poporodowych
4op. gigantycznych podpasek typu BELLA
maść na brodawki

ubranka 56:
5x kaftanik + śpiochy
5X pajacyk
%x body z długim rękawem
2x sweterek
6x skarpetki
2x niedrapki
3x cienkie czapeczki
grubsza czapeczka
5x bluzka z długim rękawem (powiedzcie mi co zamiast tego, bo nie mogę takich znaleźć)
kombinezon

ubranka 62:
8x body z długim rękawem
8x śpiochy
4x półśpiochy
8x pajacyk
4x bluzka
Kuuuurczaczek ile tego jeszcze do kupienia jest
Jeszcze połowa jakoś - eh, dobrze że zaraz wypłata to znowu nakupie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:47   #2479
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam gruszkę zamiast fridy na liście hmmm

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

http://allegro.pl/materac-lateks-kok...383287799.html o czymś takim myślisz?
wygląda bardzoo dobrze, i ma 10 cm, a nie jak nie ktore 6 moj tz chyba wlasnie tej firmy HEVEA mi pokazywał ostatnio, bo nawet cena była podobna

o znalazłam ten co mi pokazywał : http://allegro.pl/materac-lateks-hev...365577035.html
u nas cena większa bo potrzebujemy 140x70

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 14:51   #2480
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
witam sie po wizycie.
33 cm i 1128g
DZIEWCZYNKA

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kuuuurczaczek ile tego jeszcze do kupienia jest
Jeszcze połowa jakoś - eh, dobrze że zaraz wypłata to znowu nakupie
A u mnie większość do kupienia, bo prawie nic nie mam. Ale chyba w czerwcu zaczniemy kompletować wyprawkę, bo niby czasu dużo ale to się tylko tak wydaje.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:57   #2481
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję

A u mnie większość do kupienia, bo prawie nic nie mam. Ale chyba w czerwcu zaczniemy kompletować wyprawkę, bo niby czasu dużo ale to się tylko tak wydaje.
ja też nie mam dużo. zamówiliśmy tylko łóżeczko i komode z przewijakiem. Tak to mam kilka ubranek, nożyczki i termometr do wody aaaa i 5 pieluch tetrowych jak skonczy sie sesja to przystapie do kompletowania

Stary 2012-05-31, 15:03   #2482
Kalpana
Zakorzenienie

Kasiam tylko nie wiem co na tę fridę mój żołądek, bo ostatnio zrobił się strasznie wrażliwy.... Nawet jak zęby myję, to mam odruch wymiotny, a przecież nie pakuję szczoteczki do gardła

Iwoncia a ja mam tylko kilka ubranek i 2 rożki, z tym że oba na dziewczynkę, bo dostałam je od kuzynki, więc jak będzie chłopiec to i tak muszę kupić, więc ja to dopiero mam trochę do kupienia....

K

Sz
Stary 2012-05-31, 15:16   #2483
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Czasu niby dużo, a mam wrażenie że nie zdąże na czas

Cytat:
Kasiam tylko nie wiem co na tę fridę mój żołądek, bo ostatnio zrobił się strasznie wrażliwy.... Nawet jak zęby myję, to mam odruch wymiotny, a przecież nie pakuję szczoteczki do gardła

Iwoncia a ja mam tylko kilka ubranek i 2 rożki, z tym że oba na dziewczynkę, bo dostałam je od kuzynki, więc jak będzie chłopiec to i tak muszę kupić, więc ja to dopiero mam trochę do kupienia....
A to ja nawet jęzorek szczotką szoruje żeby był różowy

No to nie jestem sama do tyłu z tym kupowaniem

A siedze na all i patrze sobie na kocyki - co za cuda tam są i chyba zaraz zamówie jakiś bo nie wytrzymam coś czuje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 15:30   #2484
Dearlie
Zakorzenienie

Kalpana ja też pozwolę sobie zapisać Twoją listę

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego, Mamuśka!!!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kochana
A prezent cudowny,dla tz.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dearlie, superpomysł na prezent
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Gratulacje z okazji tygodnicy I piękny prezent Ci Tż sprawił.
Cytat:
Dearlie wszystkiego najlepszego Świetny prezent od TŻta Ja bym wolała sesję z maluszkiem, bo w ciąży nie czuję się atrakcyjna, tzn. chodzi ogólnie o wygląd..
Cytat:
Dearlie wszystkiego naj naj z okazji urodzinek .. spóźnione ale szczere
Kochane dziękuję Wam wszystkim za życzenia oraz gratulacje!!!

Cytat:
hej dziewczynki
witam sie po wizycie.
33 cm i 1128g
DZIEWCZYNKA

Z całego serducha gratuluję córci! Wybraliście już imię?
Stary 2012-05-31, 15:31   #2485
kaczuszka69
potworkowa

zażyłam dzisiaj pierwszy raz żelazo i teraz jest mi niedobrze. wyniki morfologii nie wskazywały na anemię, więc może nie potrzebuję żelaza?

Mysza

-15kg

Stary 2012-05-31, 15:43   #2486
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

wózek
łóżeczko
rożek
przewijak na łóżeczko
2x prześcieradło
2x poszewka
kołderka
2x ceratka do łóżeczka
wanienka
termometr do wody
30x pieluchy tetrowe
gruszka
cążki do paznokci
szczoteczka i grzebyk
termometr
karuzela do łóżeczka

żel do mycia np. HIPP
woda morska
sudocrem (odparzenia)
krem/oliwka po kąpieli
1 op. pieluch NEW BORN
butelka (do herbatek?)

smoczek-uspokajacz
kropelki na wzdęcia

wkładki laktacyjne
tantum rosa
2x koszula
szlafrok
pomadka
gumka do włosów
6x majtki
2 op. podpasek poporodowych
4 op. gigantycznych podpasek typu BELLA

maść na brodawki

ubranka 56:
5x kaftanik + śpiochy
5x pajacyk
5x body z długim rękawem
2x sweterek
6x skarpetki
2x niedrapki
3x cienkie czapeczki
grubsza czapeczka
kombinezon

ubranka 62:
8x body z długim rękawem
8x śpiochy
4x półśpiochy
8x pajacyk
4x bluzka
Zaznaczone:
- gaziki nasączone spirytusem - ponoć nie przemywa się już spirytusem tylko samą wodą i osusza
- jak proszek do prania to płyn nie potrzebny moim zdaniem
- butelka starczy jedna mała na początek jak zamierzasz karmić piersią, z reguły stoi przez jakiś czas nie używana
- osłonki na sutki - nie wiadomo czy będą potrzebne, tak samo jak maść, można kupić w razie potrzeby
- podpaski giganty i te poporodowe to czy się różnią, bo dla mnie to to samo
- moim zdaniem sweterki i kombinezon na 56 nie potrzebne, wystarczą cieplejsze spodnie i bluzki z długim rękawem na wyjścia, lepiej kupić kombinezonik w większym rozmiarze
- te koszulki na ramiączkach w rozmiarze 62 to w jakim celu, bo nie wiedzę dla nich przeznaczenia
- spodni żadnych na wyjścia nie widzę.

Cytat:
A co żołądek ma do Fridy???????????????
Stary 2012-05-31, 15:44   #2487
Kalpana
Zakorzenienie

Iwoncia ja jak kiedyś próbowałam po języku sobie szczoteczką przejechać, to aż mnie zaczęło rwać :/
Pokaż kocyki jakie Ci się podobają, bo ciekawa jestem
Mnie coś takiego wpadło w oko: http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...361204285.html co myślicie? Fajny jest beżowy i waniliowy, bo oczywiście kupując muszę się kierować tym, że nie znamy jeszcze płci....

Dearlie jeśli tylko pomogę swoją listą, to bardzo się cieszę

K

Sz
Stary 2012-05-31, 15:45   #2488
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, jaki czas po porodzie można zacząć ćwiczyć?
Przypuszczam, że po połogu, ale mniej więcej ile czasu po?
Stary 2012-05-31, 15:48   #2489
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin dzięki za rady Listę robiłam sugerując się innymi z internetu i wątków wizażowych, bo ja jestem żółtodziób, więc skoryguję je tak jak mówisz....
A frida ma do żołądka to, że mogę

K

Sz
Stary 2012-05-31, 15:48   #2490
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki czas po porodzie można zacząć ćwiczyć?
Przypuszczam, że po połogu, ale mniej więcej ile czasu po?
o ile dobrze pamiętam to tak do 6 tygodni się wszystko goi i obkurcza, ale to chyba od organizmu zalezy.

Mysza

-15kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości