|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Podobnie było z tym gościem który stracił przytomność przez cukrzycę i dopiero te 2 nastolatki mu pomogły, jak się słyszy takie historie to aż żałość bierze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Dearlie wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Kurcze, to ja już nie wiem co zrobić w sprawie maty i leżaczka.... Trudno wyczuć co się mojej dzidzi spodoba.... Tamlin to mi się wydaje najlepsze, bo skoro rozumie, to klapsy są niepotrzebne, wystarczy tłumaczenie i kary za złe zachowanie, jeśli dziecko sobie zdaje sprawę z tego że źle zrobiło. Kurde dziewczyny, jak mnie to denerwuje.... teściówka mówi, że za rok będą latać dwie dziewczyny (u jej pierwszego syna) i chłopak u nas. Nikt nie wie co będzie, a już taka pewność że chłopak. W domu to czasem mi się wydaje że mam obowiązek urodzić syna, bo wszyscy mówią że MA BYĆ chłopak. Nie mówię, że nie chcę chłopczyka, bo będę kochać i to i to, chociaż wolałabym mieć teraz córkę, ale wkurza mnie to okropnie, że każdy mówi, że musi być chłopak. To co, jak będzie córka u nas, to będzie gorsza czy jak? W ogóle to mam ochotę wszystkim powiedzieć, że to nie koncert życzeń, ale szkoda moich i dziecka nerwów, lepiej przemilczeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
potworkowa
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||||||
Zakorzenienie
|
mam dość .. od 10 jeżdżę by wydrukować pracę mgr ... kiedy już miałam ją o 11 i byłam szczęśliwa to okazało się że podczas druku w kolorze od razu drukarka drukuje podział między dwiema stronami i dupa nie przejdzie ... pojechałam do drugiego punktu .. wsio piknie i na każdej stronie żółta kropa aaaaaa... i tak dopiero po 14 dotarłam z gotową pracą do domu - to najdroższa z moich prac serio !
jestem zmęczona imam dość a muszę się uczyć ... ale teraz Was nadrabiam Cytat:
a śniadanko faktycznie zdrowe jak cholera gdyby nie ta zbożówka ale cóż kawy się mi chce! Cytat:
![]() ![]() hmm .. nie fajnie się zachował ale może potrzeba czasu ... pewnie jak maleńka się urodzi to oszaleje na jej punkcie .. faceci najpierw mówią później myślą ... informacja często długo szuka mózgu więc główka do góry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja już nie liczę, że kase da się odzyskać ... żeby ją myszy zjadły france jedną!cholerna oszustka ... Cytat:
ehhh no tak ale mój czynsz na pewno nie przełożyłby się na kredyt ... pewnie musiałabym liczyć dwukrotną jego wartość ... masakra nawet o takich kredytach na dom nie chcę myśleć ... kocham swoje m-4 ![]() ![]() Cytat:
Agatko więc Tobie dobrego samopoczucia życzę .. Ty chyba jutro ostatni dzień będziesz w pracy czyż nie ?
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dearlie wszystkiego naj naj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wstawiam moją listę. Wszelkie komentarze co do zmian i ilości mile widziane.
wózek łóżeczko rożek materac (pianka-kokos lub pianka-gryka) przewijak na łóżeczko 2x pokrowiec na przewijak 2x prześcieradło 2x poszewka kołderka 2x ceratka do łóżeczka 2x kocyk (1 lekki, 1 ciepły) wanienka 2-3x ręcznik z kapturkiem termometr do wody 30x pieluchy tetrowe gruszka cążki do paznokci szczoteczka i grzebyk termometr karuzela do łóżeczka fotelik samochodowy (ale najprawdopodobniej kupimy w komplecie z wózkiem) żel do mycia np. HIPP woda morska gaziki nasączone spirytusem (pępek) płatki higieniczne (do przemywania buzi) waciki do uszu z ogranicznikiem sudocrem (odparzenia) krem/oliwka po kąpieli chusteczki nawilżające do pupy 1 op. pieluch NEW BORN proszek (i płyn?) do prania np. JELP butelka ze smoczkiem (125ml) butelka (do herbatek?) smoczek-uspokajacz kropelki na wzdęcia szczotka do mycia butelek osłonki silikonowe na sutki wkładki laktacyjne tantum rosa 2x koszula szlafrok pomadka gumka do włosów 6x majtki 2 op. podpasek poporodowych 4 op. gigantycznych podpasek typu BELLA 2x biustonosz do karmienia maść na brodawki ubranka 56: 5x kaftanik + śpiochy 5x pajacyk 5x body z długim rękawem 3x body z krótkim rękawem 2x sweterek 6x skarpetki 2x niedrapki 3x cienkie czapeczki grubsza czapeczka 5x bluzka z długim rękawem (powiedzcie mi co zamiast tego, bo nie mogę takich znaleźć) 2x rajstopki (tylko 2x, bo podobno krępują ruchy dziecku) kombinezon ubranka 62: 8x body z długim rękawem 3x body z krótkim rękawem 8x śpiochy 4x półśpiochy 8x pajacyk 4x bluzka 3x koszulki (np. na ramiączkach) Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-05-31 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, jeszcze ide w poniedziałek bo mam pilne zamówienie do wywózki i musze ogarnąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana, łał
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
jeszcze zadam pytanko i mykam ..
jaki wybrać najlepiej materacyk ???
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana ja bym tylko nie kupowała gruszki, tylko fride
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, jeśli mogłam pomóc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
lateks lateks lateks !!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Kasiam a dlaczego? Gruszka jest niedobra? Przyznam szczerze, że w moim otoczeniu nikt nie miał fridy, więc nie mam pojęcia, czy jest lepsza czy gorsza....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
ja też mam gruszkę zamiast fridy na liście hmmm
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() |
#2477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tu np znalazłam wypowiedz jakiejs ekspertki: "Moim zdaniem aspirator jest bezpieczniejszy dla małych dzieci. Ma on zaokrągloną krótką końcówkę, którą podczas oczyszczania noska jedynie przystawia się do otworu nosowego. Ponadto została ona tak skontruowana, że niemożliwe jest wprowadzenie jej głęboko do wnętrza nosa, dlatego nie ma ryzyka skaleczenia go. Natomiast gruszka ma długą końcówkę, którą bez problemu daje się włożyć do dziurki nosa. Jeśli zostanie wprowadzona zbyt głęboko, można niechcący zadrasnąć śluzówkę. Nie oznacza to jednak, że z gruszki nie wolno korzystać. Jeżeli mama ma doświadczenie w jej stosowaniu, to może oczyszczać nią nosek. Powinna tylko pamiętać, by nie wkładać końcówki do dziurki nosa, tylko przystawiać do jego otworu i zasysać wydzielinę." nie jest droga : http://allegro.pl/frida-aspirator-do...362037861.html Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-31 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Matko, jak ten czas zasuwa ![]() Cytat:
Z tą pracą mogłaś do mnie przyjechać i byś nie musiała tyle jeździć ![]() Taaaak, kredyt spłace jak mój Alanek albo Damianek sam już będzie miał mieszkanie swoje ![]() ![]() ![]() A dziękuje apropo fotek ![]() No zbytnio duży ten domek nie jest dla malucha bo ja kurka dzisiaj sie ważąc nadal mam tyle samo kg. A coś częściej głodna sie robie, ale zatykam sie jogurtami i owocami między obiadem a kolacją ![]() Cytat:
![]() Jeszcze połowa jakoś - eh, dobrze że zaraz wypłata to znowu nakupie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() o znalazłam ten co mi pokazywał : http://allegro.pl/materac-lateks-hev...365577035.html u nas cena większa bo potrzebujemy 140x70 Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-31 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Kasiam tylko nie wiem co na tę fridę mój żołądek, bo ostatnio zrobił się strasznie wrażliwy.... Nawet jak zęby myję, to mam odruch wymiotny, a przecież nie pakuję szczoteczki do gardła
![]() Iwoncia a ja mam tylko kilka ubranek i 2 rożki, z tym że oba na dziewczynkę, bo dostałam je od kuzynki, więc jak będzie chłopiec to i tak muszę kupić, więc ja to dopiero mam trochę do kupienia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to nie jestem sama do tyłu z tym kupowaniem ![]() A siedze na all i patrze sobie na kocyki - co za cuda tam są i chyba zaraz zamówie jakiś bo nie wytrzymam coś czuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |||
Zakorzenienie
|
Kalpana ja też pozwolę sobie zapisać Twoją listę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2485 |
potworkowa
|
zażyłam dzisiaj pierwszy raz żelazo i teraz jest mi niedobrze. wyniki morfologii nie wskazywały na anemię, więc może nie potrzebuję żelaza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- gaziki nasączone spirytusem - ponoć nie przemywa się już spirytusem tylko samą wodą i osusza - jak proszek do prania to płyn nie potrzebny moim zdaniem - butelka starczy jedna mała na początek jak zamierzasz karmić piersią, z reguły stoi przez jakiś czas nie używana - osłonki na sutki - nie wiadomo czy będą potrzebne, tak samo jak maść, można kupić w razie potrzeby - podpaski giganty i te poporodowe to czy się różnią, bo dla mnie to to samo - moim zdaniem sweterki i kombinezon na 56 nie potrzebne, wystarczą cieplejsze spodnie i bluzki z długim rękawem na wyjścia, lepiej kupić kombinezonik w większym rozmiarze - te koszulki na ramiączkach w rozmiarze 62 to w jakim celu, bo nie wiedzę dla nich przeznaczenia - spodni żadnych na wyjścia nie widzę. A co żołądek ma do Fridy??????????????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Iwoncia ja jak kiedyś próbowałam po języku sobie szczoteczką przejechać, to aż mnie zaczęło rwać :/
Pokaż kocyki jakie Ci się podobają, bo ciekawa jestem ![]() Mnie coś takiego wpadło w oko: http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...361204285.html co myślicie? Fajny jest beżowy i waniliowy, bo oczywiście kupując muszę się kierować tym, że nie znamy jeszcze płci.... Dearlie jeśli tylko pomogę swoją listą, to bardzo się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki czas po porodzie można zacząć ćwiczyć?
Przypuszczam, że po połogu, ale mniej więcej ile czasu po? |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Tamlin dzięki za rady
![]() A frida ma do żołądka to, że mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
potworkowa
|
o ile dobrze pamiętam to tak do 6 tygodni się wszystko goi i obkurcza, ale to chyba od organizmu zalezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.