|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
potworkowa
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34423693]maggie ja też nie jestem entuzjastką bezstesowego wychowania ale klapsa nigdy bym dziecku nie dała[/QUOTE]
a ja owszem, bo nie mam cierpliwości powtarzać 10 razy, skoro za 11 i tak dziecko pójdzie i zrobi to samo, po siostrzenicy widzę że nie dociera. d.upa nie szklanka i się nie rozbije, a przynajmniej dziecko skojarzy że przez takie zachowanie może je tyłek boleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
potworkowa
|
tak domalowuję do mojego Kubusia pszczółki i motylki i tak sobie myślę, że motylków i pszczół to już naprawdę nie ma tak dużo, jak 15 lat temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O to tak jak u mnie, mam 2 siostry i moja starsza siostra niedawno urodzila dziewczynke, wiec moj tata po prostu marzyl w koncu o jakims mezczyznie w domu , no i sie udalo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Generalnie, żeby nosek był zawsze drożny. Mi też się jeszcze nie zdarzyło klapsa dać. Jak tracę cierpliwość to wołam męża na ratunek. Ale głos zdarza mi się podnieść. Chociaż powiem szczerze, że potem mam wyrzuty sumienia. Ale młody ma 1,5 roku więc najgorszy wiek jeszcze przede mną. Też jestem przeciwna przemocy, ale powiem szczerze, że w wieku dorastania dostałam od mamy w twarz. Absolutnie zasłużenie. Nie bolało, ale to był kubeł zimnej wody, takie zaskoczenie. I poskutkowało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też sie pilnuję, żeby nie mieć jakichś pretensji do teściów, od których przed kupnem mieszkania pożyczyliśmy na wkład własny, z czego oddaliśmy im 4/5 sumy i nagle zażyczyli sobie, że w ciągu 2-3 tygodni chcą resztę, że niesłusznie, że nie potrzebują, bo mają kasę itd. Pożyczyliśmy, musimy oddać i nie ma zmiłuj. I kombinujemy skąd te 10 tys. wziąć, szczególnie teraz, gdy pieniądze by się przydały na wyprawkę itp. w sumie kamień z serca, jak już im oddamy i będzie po sprawie. A to, że mają, niech mają. też się kiedyś dorobimy i sami do czegoś dojdziemy, a na razie liczymy się z wydatkami, bo kredyt + rachunki pochłania ponad połowę naszych dochodów. Najważniejsze, że spłacamy własne, że w ogóle mieliśmy zdolność kredytową, że jesteśmy u siebie i nikt nam do szafek i garnków nie zagląda (choć teściówce parę razy się zdarzyło). Wam też życzę, żebyście jak najszybciej mogli się uniezależnić. Najlepiej własnymi siłami, żeby nikt Wam później nie wypominał, że coś tak naprawdę nie jest Wasze, że darowane, że może ciągle tym dysponować i rządzić. Zapisałam się do laryngologa na jutro! niech to będzie jakiś sensowny lekarz
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że jak dziecko zasłuży, to klaps się należy. Dziecko nie może wchodzić nikomu na głowę. Jeśli jest grzeczne i rozumie, jak mu się wytłumaczy, że tak nie wolno, to oczywiście nie ma potrzeby, no ale jeżeli groźby i prośby nie skutkują, to może klaps pomoże. Tak jak Kaczuszka napisała- dupa nie szklanka. Ale oczywiście w granicach rozsądku, bo najpierw tłumaczenie i właśnie takie metody chcę wprowadzić u mnie, żeby przede wszystkim dziecku tłumaczyć, tłumaczyć i jeszcze raz tłumaczyć. Chociaż ja mam strasznie donośny głos jak się wkurzę, więc może (mam nadzieję) to wystarczy
![]() Myślicie że lepszy będzie dla dzidzi leżaczek, czy mata? Niby leżaczek fajna sprawa, ale z drugiej strony mata też się fajna wydaje, bo i na pleckach można dziecko położyć... No i nie wiem sama.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na karteczce z przypomnieniem dokładnie napisał, że mam być 14-15czerwca. Nie wiem dlaczego to aż tak ważne ![]() maggie123 - Musisz się wybrać do jakiegoś dobrego laryngologa obowiązkowo, bo przecież krew z ucha nie jest czymś normalnym ![]() Ja to bym chyba padła na taki widok ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeżeli chodzi o ten rozstaw.. Nie wiem, co powiedzieć ![]() A może gdzieś blisko Ciebie ten sprzedawca ma siedzibę i można, by było pojechać, zobaczyć? Albo inny, który też sprzedaje te wózki? Cytat:
![]() No po prostu aż się zagotowałam ![]() Bo przecież osoba, która wpadła, brzydko pisząc, czuje się tak samo z brzuchem jak ta, która dziecko ma planowane, co do dnia. ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34423166]ja zaczynam jutro 26.w ogole babcia mi wczoraj powiedziała że Leoś chyba bedzie bardziej sierpniowy i ja też mam takie przeczucia ![]() w ogóle kupiłam sobie wczoraj na giełdzie kwiatowej całą skrzynke begonii.sa takie śliczne.ale bede miała ładnie na balkonie ![]() ![]() My ostatnio jak kupiliśmy teściowej begonie, żeby sobie zasadziła, bo mówiła, że jakieś, by chciała mieć w skrzynkach, to nas wyśmiała ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Maggie nie gniewam się, tylko chciałam to wyjaśnić, bo dwuznacznie to zabrzmiało. Nie chcę się wzbogacić na czyjejś krzywdzie i gdyby nie było takiej propozycji, to ja bym się nie domagała. Z resztą my z TŻtem jesteśmy tacy, że nigdy się o nic nikogo nie prosimy. Jeśli ktoś chce, to da, jeśli nie, to nie. Zarówno moi rodzice, jak i TŻta mogą nam pomóc, ale tylko jeśli sami zaproponują, my nigdy nie mówiliśmy, żeby nam dołożyli do czegoś, ewentualnie jak nam brakowało, to chcieliśmy pożyczyć. A w rodzinie jest przypadek, gdzie facet pracuje za granicą i zarabia grubą kasę i jeszcze od rodziców i teściów swoich się dopomina, żeby dołożyli, bo się budują, a na pewno i jedni i drudzy bez tego gadania też by się dołożyli, ale wydaje mi się to po prostu bezczelne, bo każdy ma swoje życie....
Twoi teściowie zachowali się troszkę nie w porządku, bo wiedzą, że będziecie mieli dziecko i mogli poczekać trochę dłużej, bo takie pieniądze ciężko zdobyć w 2 tygodnie, a jeśli mają kasę, to mogli poczekać np. 2 miesiące. Nie mówię oczywiście, żeby się nie dopominali o swoje.... Ale masz rację, im szybciej spłacicie, tym lepiej, bo będziecie "wolni". |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leżaczek super jak miałam coś do zrobienia, a młody nie spuszczał mnie z oczu. Natomiast na macie kolorowo i te wiszące zabawki i też mu się podobało. Ale jakbym musiała wybierać to pewnie też padłoby na leżaczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wszystko poprzedzone dokładnym tłumaczeniem. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Zielona no to zburzyłaś mój cały światopogląd na temat maty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamcie!!!
![]() A ja znowu wpadłam się pochwalić. ![]() ![]() A już jutro zaczynamy 20 tydzień! ![]()
#2448 |
Wtajemniczenie
|
ja leżaczek bede miała i matę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkiego naj naj naj ![]() też chcę taką sesję zrobić. na razie mąż średnio entuzjastycznie do pomysłu podchodzi, ale mam nadzieję, że do 8mca (wówczas najlepiej według fotografów robić sesję brzuszkową) da się przekonać. w końcu to pamiatka na cale życie (zresztą jak sesje ślubne)
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam pogratulować udanych wizyt i kolejnej córci na wątku!
![]() ![]()
#2451 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
navington cadet tez mi sie podoba ![]() ![]() elena_100 masc na krocze to CICATRIDINA ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z każdym słowem ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego kochana ![]() A prezent cudowny, ![]() Ja dopiero teraz sobie usiadłam,wyczyściłam wszystkie fugi w salonie,ale się narobiłam że ledwo dycham,oczywiście tż wrócił i mnie ochrzanił że po co tyle sprzątam ale chciałam wykorzystać chęci jakie mnie dzisiaj naszły. Teraz siedzę i wgapiam się w podłogę ![]() ![]()
![]() |
#2456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dearlie, superpomysł na prezent ![]() Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-05-31 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi się zdarza dać Pauli klapsa, ale widzę że to mało daje. Więcej daje rozmowa. Z tym że Paula ma już prawie 5 lat i rozumie co jej tłumaczę. Wcześniej miała w dupie moje słowa i robiła co chciała ( tak około 3 lat ), teraz słucha i klapsy nie potrzebne. Jak jest problem i zaczyna się cyrk, najczęściej wymuszanie płaczem, musi wyjść do swojego pokoju i tam się uspokoić, może wrócić jak będzie gotowa na rozmowę. Rozumie kiedy ma karę, wie że za dobre zachowanie będzie nagrodzona. Jak byliśmy teraz w Warszawie to w CCC mi uciekła. Ona już sobie wybrała buty, a jak ja chciałam to mi znikła. Za karę została wyprowadzona ze sklepu bez nowych butów. Dostała je dopiero jak była grzeczna przez kolejne dni. Nie nagradzamy jej słodyczami, nagrodami są zwykłe rzeczy. Słodycze są raz w tygodniu i koniec. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam nigdzie się nie pcham na siłę, jak trzeba to czekam grzecznie póki dobrze się czuję, ale kurcze no... Tu nie chodzi o jakieś Bóg wie jakie przywileje, tylko o elementarne zasady kultury. Zresztą ja miałam na początku roku taką sytuację, że znalazłam starszą kobietę która leżała na chodniku i byłam pierwsza, która się nią zainteresowała i wezwała pogotowie. Dopiero jak karetka przyjechała to się zbiegowisko zrobiło, a tak to nikt nie zwrócił na nią uwagi... a w koło były kamienice i domy i nie wierzę, że nikt nie widział. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój już przetrawił wieść o córce w 100% i się cieszy, mówi do brzuszka, że kocha i w ogóle jest fajnie ![]() A tak w ogóle mam pytanie, bo brzuszek mi rośnie i mam coraz większe problemy z pępkiem... Miałam taki zamknięty, że warstwy skóry się cały czas ściśle dotykały , a teraz się otworzył i jest po prostu taki dołek i porobiły mi się w środku jakieś mikroranki, strupki, które strasznie swędzą. Jak myślicie czym to posmarować, żeby się dalej nie babrało i tak nie swędziało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() witam sie po wizycie. wszystko pieknie,dzidzia zdrowa 33 cm i 1128g DZIEWCZYNKA ![]() i dzis zaczynamy 28 tydzien,wiec juz III trymestr
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-05-31 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.