Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 07:37   #2461
kasia_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej lasencje ja juz nie mam sily, blizniaki sa wbrew naturze. dlaczego mi sie to trafilo?????????????????? ???????
zabkowanie+ katar= 5 nocy z rzedu z pobudkami co 15 minut i rykiem, jak sie noski zatykaly to uspokajali sie w pozycji pionowej
piatkowa i sobotnia noc zul w pracy do 4tej, zreszta nawet jak jest (wczoraj po polnocy wrocil) to i tak ja wstaje bo on gluchy granat by mu mogl nad ucham trzasnac jak spi to nic nie slyszy
w ciagu dnia tez marudzenie niemal bez przerwy dobrze ze juz poniedzialek bloga cisza w pracy

ide na allegro pooplacac aukcje ktore powygrywalam w weekend poszalalm z ciuszkami dla soni
Glam...kiedys to minie...tylko kiedy???
niech moc będzie z Tobą...!!!!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 07:43   #2462
glamourous
Zakorzenienie

Kasia dzieki
Boze dziewczyny przeczytalam jakis artykul na wp o rodzicach ktorzy dwomiesieczna coreczke zabili...co to jest w ogole?
ja rozumiem ze dzieci moga wkurzac, sama juz mialam taki moment w ten weekend ze bym najchetniej z domu wyszla i nigdy nie wrocila...ale uderzyc niemowlaka??????

a z dobrych wiesci SOnia znow bez marudzenia poszla do przedszkola
Stary 2012-09-10, 07:52   #2463
saaraa_lub
Rozeznanie

Stary 2012-09-10, 08:50   #2464
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka. My wczoraj wrócilśmy po 21ej do domu byłam padnięta... tak szybko wczoraj zasnęłam, że nawet nie wiem kiedy

Mały wczoraj obudził się rano o 9 , dziś po 8, więc może wydłuży mu się te spanie rano i tak zostanie
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
noo Baha w wersji nr 2 najlepiej jakbys do tego dodała jakiś rrefleksik złoty myśle ze było by ok

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
No to super! Oby więcej takich nocek

Taaaa:hah aha:

Mała usnęła właśnie, idę umyję hery

A dla osób, które nie mają fb fotka Roksanka w najnowszym trendzie - tapir
ślicznotka mała, blondyneczka Ahhhh te Twoje rzęsy.........

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

Odnośnie drzemek to u nas juz baaardzo długo są 2 i kąpanie ok 19.30.
Dzisiaj np była godzinna drzemka do 11 i potem 16 do 16.30 takze szał ciał!
u nas tak samo, czasem zdarzy się jedna w ciągu dnia ale trwa tak 2h lub 2,5h
Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Sara ja również mimo tych nie przespanych nocy,ząbkowania,płaczu,no cnych pobudek i braku czasem czasu na cokolwiek również nie mogę się doczekać kolejnego maleństwa ale jeszcze trochę ...;-)
ja tak samo narazie nie chce o tym myśleć bo z utęsknieniem czekam na @

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Po mamusi Miałam takie same jak byłam mała. Potem mi na ciemny blond się zrobiły. A potem pomalowałam na brąz, na czarno...

DYBRY

Ale wczoraj mieliśmy cudną niedziele... Kocham to! Cały dzień razem, rodzinny obiad, spacer i zabawa na placyku - malutka była zachwycona
Tylko wkurzył mnie kumpel tż, bo dzwoni, czy tż pójdzie z nim na basen (a my na spacerku byliśmy). Tż mówi, że dzisiaj rodzinnie czas spędza, nadrabia cały tydzień, bo całymi dniami siedzi w robocie. Kumpel stwierdził, że tż pantofel, że na półtorej godziny po całym dniu powinien sie wybrać. A tż mówi, że potem będziemy kąpać małą, coś oglądać itd Więc kumpel stwierdził, że tż robi z siebie idealnego tatusia i męża i że jest pantofel... Ja pierdziele! Wspomnę tylko, że kumpel ma dziecko trochę starsze od naszej i za dużo czasu z nim nie spędza, a jego żona na to narzeka.. Ale jak widać, on olewka i na basen po całym dniu pracy chce jechać, zamiast dzieckiem się zająć trochę.. Taki typ.
głupi kolega, no ale to takie musi być nasienie genetyczne, które nie trawi,że ktoś może woleć spędzać wolny czas z rodziną niż z kumplami, no cóż

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
hellooo noc taka sobie, nie najgorsza, chyba nie mam nic ciekawego do powiedzenia wogole od wczoraj jestem jakaś taka wkur...chyba to przez zblizający sie@
wrrr....
Stary 2012-09-10, 08:50   #2465
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
hej lasencje ja juz nie mam sily, blizniaki sa wbrew naturze. dlaczego mi sie to trafilo?????????????????? ???????
zabkowanie+ katar= 5 nocy z rzedu z pobudkami co 15 minut i rykiem, jak sie noski zatykaly to uspokajali sie w pozycji pionowej
piatkowa i sobotnia noc zul w pracy do 4tej, zreszta nawet jak jest (wczoraj po polnocy wrocil) to i tak ja wstaje bo on gluchy granat by mu mogl nad ucham trzasnac jak spi to nic nie slyszy
w ciagu dnia tez marudzenie niemal bez przerwy dobrze ze juz poniedzialek bloga cisza w pracy

ide na allegro pooplacac aukcje ktore powygrywalam w weekend poszalalm z ciuszkami dla soni
kiedyś im to minie tak swoją drogą to jak Ty funkcjonujesz taka niewyspana,wymęczona w ciągu dnia itp? Chylę czoła

Cytat:
Kasia dzieki
Boze dziewczyny przeczytalam jakis artykul na wp o rodzicach ktorzy dwomiesieczna coreczke zabili...co to jest w ogole?
ja rozumiem ze dzieci moga wkurzac, sama juz mialam taki moment w ten weekend ze bym najchetniej z domu wyszla i nigdy nie wrocila...ale uderzyc niemowlaka??????

a z dobrych wiesci SOnia znow bez marudzenia poszla do przedszkola
ja tego też nie rozumię, wiem o czym mówisz bo w TV widziałam w wiadomościach....jak o tym gadali.... wrrr...

dla Soni, dzielna dziewczynka teraz już będzie coraz lepiej No ma to chyba po mamusi
Stary 2012-09-10, 08:50   #2466
Oliveira79
Zadomowienie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:16   #2467
dygotka8
Zakorzenienie

u nas idzie jakieś 3-4 zęby-tyle zauwazyłam,ale możliwe,ze mogą jeszcze iśc 2.katar mija,ale za to ja mam okres i czuję się jak na porodówce....boli;/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 09:21   #2468
wariateczka88
Zadomowienie

glam dla soni,widzisz juz sie pewnie zaklimatyzowala,poczatki nie raz bywaja trudne

matko o czym wy mowicie,ja nic nie slyszalam,straszne ...

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:38   #2469
owieczka86
Zadomowienie

Nika my kąpiemy Filipa koło 20 daję mu kaszke z bobovity na dobranoc(łyżeczka go karmie) później dostawiam do cyca na chwilę i albo zasypia przy cycusiu albo trzeba w wózku pokołysać,odkładam do łożeczka i tam śpi do około godziny 1 wtedy jak wstanie i ani smok ani woda nie działa daje mm czasem przy butli zaśnie a czasem wózek i bujanie odkładam do łożeczka i budzi się na cyca około 6,wtedy biorę go do nas i śpimy do 8,tzn ja z Filipem bo tz to wcześniej wstaje do pracy muszę niebawem wyeliminować tą butle z mm w nocy bo chyba za już powinien wytrzymać do rana... czy nie???

Janeczko ja też jeszcze @ nie miałam...ale mi się nie spieszy żeby była...lepiej bez niej;-)

Witam,
Nocka z 2 pobudkami więc dla mnie super:-D młody właśnie zasypia na drzemkę,ja już ziemniaczki obrałam później rybkę usmaże,ogarne się i po obiadku na spacer bo pogoda piękna-słońce święci i ciepłutko jest. Później muszę iść do mamy żeby mi raniączka do kiecki na wesele doszyła bo się boję że mi się zsunie...szkoda bo bez raniączek wygląda fajnie...no ale cóż zobaczymy.
Dzwoniłam do sis czy wychodzi ze swoją małą na spacer a ona co mi mówi...że nie bo się będzie opałac... skwarek jeden...ja rozumie że fajnie się opałac ale noc jest już taka zjarana że aż nie ładnie to wygląda do tego na głowie płatynowy blond ...przykro to mówić ale masakra , szkoda mi małej bo ciągle siedzi przed domem i się nudzi no ale coś trza się zjarać i wyglądać. pomarszczona "czarna" śliwka....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Glam...to minie.wiem że łatwo powiedzieć,jak Ty dajesz radę funkcjonwać w dzień?? Ja z jednym dzieckiem jak jest kiepska noc w dzień padam ...Ty to naprawdę jestes hiroł ...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:00   #2470
olka1610
Rozeznanie

Witam się po 3 dniach nieobecności
Widzę że byłyście dla mnie łaskawe i mało pisałyście

U nas weekend super, mielismy gosci- rodzinka tż z dwójką maluchów. Pogoda dopisała więc cały czas poza domem, kazimierz dolny, nałęczów itp.
Malutka od piątku ma katar ale nie gorączkuje na szczeście, ja też zakatarzona. Doczytam Was i kladę się pod kocyk może się zdrzemnę trochę dopóki mała śpi.
Stary 2012-09-10, 10:11   #2471
glamourous
Zakorzenienie

funkcjonuje na hektolitrach kawy i z worami pod oczami ktorych nic nie ukryje, juz sie pogodzilam

wylicytowalam jeszcze sliczna sukieneczke, za chwileczke koniec aukcji z bluzeczka i KONIEC ZAKUPOW - pilnujcie mnie
Stary 2012-09-10, 10:13   #2472
janeczka7891
Zadomowienie

Owieczko normalnie też by mi się nie spieszyło do @ ale ostatnio trochę przecholowaliśmy

Mój bąbelek teraz się obudził po drzemce. Ubierając go doszłam do wniosku, że nie mamy porządnych bodziaków z dł. rekawem, kurcze prawie we wszystkich ma rękawy krótkie.

Co do nocnika bo widziałam na FB że tam pisałyscie to u nas to jeszcze czarna magia, narazie nie ma szans na nauke heh:/

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
funkcjonuje na hektolitrach kawy i z worami pod oczami ktorych nic nie ukryje, juz sie pogodzilam

wylicytowalam jeszcze sliczna sukieneczke, za chwileczke koniec aukcji z bluzeczka i KONIEC ZAKUPOW - pilnujcie mnie
Chciałabym taką mamę co by mi takie zakupy robiła
Stary 2012-09-10, 10:13   #2473
nettka_
Zadomowienie

Paulinka ma pierwszą drzemkę

Oficjalnie potwierdzam mamy 6 zębola drugi ząb w tym miesiącu

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:13   #2474
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Witam się po 3 dniach nieobecności
Widzę że byłyście dla mnie łaskawe i mało pisałyście

U nas weekend super, mielismy gosci- rodzinka tż z dwójką maluchów. Pogoda dopisała więc cały czas poza domem, kazimierz dolny, nałęczów itp.
Malutka od piątku ma katar ale nie gorączkuje na szczeście, ja też zakatarzona. Doczytam Was i kladę się pod kocyk może się zdrzemnę trochę dopóki mała śpi.
zdrówka
Stary 2012-09-10, 10:16   #2475
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Owieczko normalnie też by mi się nie spieszyło do @ ale ostatnio trochę przecholowaliśmy

My też ostatnio zaszaleliśmy ale dostałam już @

Ja małą też już obkupiłam w body z długim rękawkiem w Tesco były promocje

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-09-10, 10:18   #2476
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Mój bąbelek teraz się obudził po drzemce. Ubierając go doszłam do wniosku, że nie mamy porządnych bodziaków z dł. rekawem, kurcze prawie we wszystkich ma rękawy krótkie.

Co do nocnika bo widziałam na FB że tam pisałyscie to u nas to jeszcze czarna magia, narazie nie ma szans na nauke heh:/

Co do nocnika to moja wczesniej ładnie siedziała i często udało się "złapac" siku albo kooope a teraz wstaje łobuziak jeden i za nic w świecie nie chce siedziec

i ja też stwierdzam deficyt bodziaków tylko u nas jest problem bo na długośc pasuje już nawet rozmiar 86 a na szerokość to pewnie 68 by było dobre dla mojego chudzielca .
Stary 2012-09-10, 10:19   #2477
nettka_
Zadomowienie

Olka zdrówka dla małej

Teraz panują te choróbska ciocia tż wylądowała w szpitalu z grypą żołądkową. Babka 2tyg. się męczyła i schudła 20kg

Stary 2012-09-10, 10:24   #2478
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
i ja też stwierdzam deficyt bodziaków tylko u nas jest problem bo na długośc pasuje już nawet rozmiar 86 a na szerokość to pewnie 68 by było dobre dla mojego chudzielca .
ja wczoraj wzielam sonie na spacer w nowej spodniczce. przod ladnie na guziczek, z tylu gumka. odeszlysmy od domu i spodniczka na gumce sie zsunela do kolan...i tak 3 razy, juz sweterek do srodka wlozylam chociaz to glupio wygladalo i dalej spadala.
w koncu w kiosku sznurowki kupilam i jej sznurowka w talii zawiazala,
Stary 2012-09-10, 10:40   #2479
millla31
Raczkowanie

GG do millla31

Hej Dziewczyny.Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.Znikłam na jakiś czas ale jestem znowu i postaram sie częściej Was odwiedzać.Wszystko z braku czasu...w czerwcu wyjechała moja mama tak że teraz mam troche wiecej obowiązków,ale już powoli się przyzwyczajam.Do tego dzieci miały wakacje..teraz trochę więcej spokoju w domu...młody śpi a Zuzia pierwszy dzień w szkole....biedactwo moje maleńkie...Ma dopiert 4 lata .Przez pierwsze 2 tygodnie do 12 a dalej od 9 do 3.Zobaczymy jak to będzie.....Hubercio rośnie ma 8 zębów od 2 miesięcy raczkuje a od około miesiąca wstaje....tak że wszędzie go pełno...i oczy dookoła głowy.Wybaczcie że nie nadrobiłam ale postaram sie być już na bieżąco...Uciekam ogarnąć mieszkanie .Miłego dnia Mamusie.Zajrze wieczorem....
millla31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:27   #2480
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry w południe
bawiłam się w perfekcyjna panią domu... uprzątnęłam 3 szuflady - jeju, co w nich ni,
e było umyłam lodówkę i ZA lodówką...no i takie tam i mam wolne. tż podniósł mi wczoraj ciśnienie, dzisiaj z samego rana dołożył i mam święto
czekam na przesyłkę z all, już tydz czasu...ile można...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:54   #2481
glamourous
Zakorzenienie

pokszyfka ja tyz czekam juz tydzien, ostatnio w ogole strasznie dlugo poczta idzie
zazwyczaj polecone 1-2 dni a ostatnio do mnie tak z 3-4.

wygralam ostatnia juz aukcje to dziecko bede miala wystrojone jak ta lala do przedszkola
Stary 2012-09-10, 13:27   #2482
pokszyfka
Zadomowienie

sesese był listonosz mam wodę adidasa, podkład, pomadke i róż wszystko tanio ma się rozumieć. dostałam też z Rossmanna gazetkę Skarb Rossnę jutro mam w planie kupić rowerekmarzy mi się taki holendermamcia ma, super sprawa...

glam miałaś nic nie kupować
Stary 2012-09-10, 13:52   #2483
princessskaa
Wtajemniczenie

Glam za aukcję!

Pokszyfko jaki nowy, kobiecy avatarek

Wróciłyśmy ze spacerku i zakupów. No obiadek dla nas robię dzisiaj klopsiki w potrawce, z mięska mielonego - pychotka

Na ciuszku kupiłam małej spódniczkę ze sztruksu

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Milla córa ma 4lata i w szkole jest? Czy coś źle zrozumiałam

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Idę wstawię małej obiadek i odkurzę, a i jeszcze dwa talerze i kubek czeka w zlewie heh
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:58   #2484
pokszyfka
Zadomowienie

dwa talerze i kubek...princ zamień się
chętnie wpadłabym do ciebie na obiad u mnie tradycyjnie po spięciu z tż jest 'święto kuchni'. niuni gotowałam krupniczek, więc jest troszkę zupki - dla nas oczywiście w wersji poprawionej...

a dzieciaczki karmicie jeszcze ich sztućcami czy takimi normalnymi?

Edytowane przez pokszyfka
Czas edycji: 2012-09-10 o 13:59
Stary 2012-09-10, 13:58   #2485
owieczka86
Zadomowienie

Witam
Byliśmy na spacerku,ja Filip i koleżanka,trochę poplotkowałyśmy :-D teraz młody śpi a później znowu wychodzimy;-)
Idę sprzątnąć kuchnię

Baha w biedrze są słowniki polsko-włoskie z rozmówkami za całe 4,99 księczka w formacie kieszonkowo-torebkowym:-D
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:09   #2486
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
chętnie wpadłabym do ciebie na obiad u mnie tradycyjnie po spięciu z tż jest 'święto kuchni'. niuni gotowałam krupniczek, więc jest troszkę zupki - dla nas oczywiście w wersji poprawionej...

My dalej karmimy plastikowymi
Stary 2012-09-10, 14:21   #2487
wariateczka88
Zadomowienie

my tez karmimy dalej luzeczkami malej,ale czasem jak brudne to i zwykla zje,mam taka malutka,tylko widelczykow malutkich nie mam
mala sie wyspala w parku,zjadlysmy obiad i czekamy na tz-eta

a na dworze fajnie cieplutko,wrecz goraco,ale w parku w cieniu przyjemnie bardzo,oby jeszcze jak najdluzej takie ciepelko bylo ...

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

olka zdrowia dla Ciebie i malej ja juz wreszcie wyzdrowialam,a teraz mala cos chrumka,ale moze katar nie wroci

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:59   #2488
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

najzwyklejszą metalową łyżeczką od herbaty

u mnie"święto kuchni" to jak jest obiad

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:43   #2489
saaraa_lub
Rozeznanie

Mój je róznie, czasem sztućcami dzieciowymi ale i naszymi tez go karmimy.
Zachciało mi sie tunikiw zasadzie wcześniej nigdy nie chodziłam dopiero w ciąży legginsy i tuniki poszły w ruch.
Chyba wieczorem allegro pójdzie w ruch.

A my dzisiaj gotowca na obiad mieliśmy,raz na rok sos uncle ben's do mięsa i ryzu.
Ale cisza.........
Stary 2012-09-10, 16:56   #2490
princessskaa
Wtajemniczenie

MAŁA umie stać! uuu jeeeeeeeeeeee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2706 - Kopia.jpg (68,8 KB, 25 załadowań)
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości