Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 08:38   #2461
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Dzieki Asiulka. to bede pisac do ktorejs z Was jakby co. Chyba ze uda mi sie wrocic.
Dajmy Colds czas bo po oxy roznie sie rozkreca.

Trzymajcie sie papa

Ale sie ciesze.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:44   #2462
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A bo na wszystko ma czas. Wrócił z pracy o 19.30, pokoju nawet nie tknął od niedzieli, a ja zaczynam schizować że wrócę ze szpitala w jeden wielki syf i plac budowy. Numerek na drzwi drugi tydzień przybija, Pauli sznur w pokoju wiesza od naszego powrotu znad morza. Ech i tylko słyszę: zdążę. Tyle że ja kur.... nie wiadomo czy zdążę później to ogarnąć. Łóżeczko nie złożone, bo będzie się kurzyć, ubranka nie poprane bo nie ma gdzie ich złożyć, wózek nie wyprany bo leży na nim sto rzeczy bo szafę musiałam opróżnić bo ją rozkłada drugi tydzień. No ciśnienie mi podniósł okrutnie. I ten jego spokój

faceci zawsze maja na wszystko czas tylko stresu nam dokładają.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hhej dziewczynki
witam sie z samego rana.nam dzis 40 tydzien sie zaczyna:party :,i mam nadzieje,ze ostatni

no to torcik,soczki a nawet niezdrową cole wszystkim stawiam,a co...
Sojeczko życze Nam (i Wam wszystkim tez)zdrowych,slicznych różowiutkich bobasków,którzy wyrosną na pięknych i mądrych ludzi
(no ba..... innej pocji nie ma)

ciekawe jak nasza colds??mam nadzieje,ze ie nie meczy i ma Melunie juz zec sobą
gratulacje

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Wiadomość od Colds
Cala noc przelezalam pod ktg. Skurcze byly ale ustapily. Teraz tez. Ponoc dlatego ze dostalam cos na nerke bo faktycznie ona do teraz nie boli.
Ale pekl pechcerz i saczyly sie wody o czym nie mialam pojecia. Wiec dostane oxy.

Melcia dzisiaj sie urodzi AAAAAAAAAAAAAAAAAA

Dziewczyny niech ktora ktora bedzie dzisiaj w domu wysle mi numer na priva. Bo ja musze wyjsc i nie wiem o ktorej wroce, z chce byscie byly na biezaco z wiadomosciami od Colds.

no to czekamy na Melcie i Zosie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:44   #2463
weronika_91
Zakorzenienie

wrr i postu mi nie dodalo : / tak to jest jak się pisze z tel.

W takim razie czekamy na Melcie choć myślałam że już jest na świecie
Sojka jak coś na pewno dam znać
Niegrzeczna że co że ja niby urodziłam? hehe te sny
Stary 2012-08-23, 08:46   #2464
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. U mnie noc lepsza, choć brzuszek się stawiał. Za tydzień wizyta, dotrwam
Cytat:
Co do poloznej to Colds pisze, ze co chwile inna przychodzi wiec nie wie.
Mamy jej podpowiedziec co ma robić jak mocno zacznie bolec.

Napisala, ze jednak doczytala to nazwisko. Tamlin mam tu napisac czy tobie na priva? Bo nie wiem jak tam z nazwiskami.
Pisz gdzie chcesz

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
O kurcze, brzmi groźnie.

Wyprawiłam Tż-ta do pracy. Brzuch trochę odpuścił, ale jak się położyłam to nadal czuję takie dziwne kłucie. Mały na szczęście wierci się cały czas, chociaż też jakoś bardziej boleśnie odczuwam jego ruchy. Mam nadzieję, że to minie, bo wizytę mam dopiero dokładnie za tydzień, a nie chciałabym jej przyspieszać, bo już ostatnio wyszłam na panikarę.
Poleż więcej, mi wczorajsze leżenie pomogło trochę, dziś wiem że też powinnam, ale Paula ma szczepienie a już raz przekładałam bo mi termin nie pasował.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
No i o tym wózku myslałam. Kazałam mężowi zamówić ten fuksjowo-siwy. Zaszalałam chyba za bardzo z tym kolorem, jak myslicie?
Jak dla mnie za ostre kolory, ale ja ogólnie lubię stonowane. Laret jako wózek bardzo ładny, mój pierwszy typ.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie z rana
Zaraz zabieram się do nadrabiania - zdam tylko relację z wczorajszej wizyty:
Julka pozostała Julką Mamy 36 tydzień i 4 dzień - więc według mojego lekarza możemy już spokojnie rodzić.
Mała waży 2973 gram, główkę i brzuszek wymiarowo ma na 40 tydzień, a nogi są długie i lekarz nie jest już w stanie zmierzyć ich długości.
Ilość wód ok, łożysko też ok.
Główka jest już dość nisko więc mogę odczuwać napieranie na cipkę i może to spowodować, że urodzimy przed terminem. Choć równie dobrze możemy urodzić po terminie, bo dzidzia jest długa i dlatego główkę ma nisko, bo się nie mieści.
Następna wizyta 12 września.
Dziękuję za wszystkie kciuki

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Zielona - skąd ja to znam, u nas w zeszłym roku paliło się składowisko opon, ponad 40 jednostek strażackich gasiło ten ogień przez ponad tydzień - i wszystko byłby fajnie tylko to składowisko mieściło się na pograniczu naszej ulicy i drugiej łączącej się to sobie wyobraź jaki był hardkor
Smrod musiał być okrutny.

Cytat:
Wiadomość od Colds
Cala noc przelezalam pod ktg. Skurcze byly ale ustapily. Teraz tez. Ponoc dlatego ze dostalam cos na nerke bo faktycznie ona do teraz nie boli.
Ale pekl pechcerz i saczyly sie wody o czym nie mialam pojecia. Wiec dostane oxy.

Melcia dzisiaj sie urodzi AAAAAAAAAAAAAAAAAA
Mam nadzieję że Colds odpoczęła przez noc, bo ciężka drogą ją czeka z cudowną nagrodą na końcu
Stary 2012-08-23, 08:49   #2465
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
wrr i postu mi nie dodalo : / tak to jest jak się pisze z tel.

W takim razie czekamy na Melcie choć myślałam że już jest na świecie
Sojka jak coś na pewno dam znać
Niegrzeczna że co że ja niby urodziłam? hehe te sny
tak urodzilas ale szczegolow niestety nie pamietam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:51   #2466
LadyBeatta
Zadomowienie

witam
gratuluje rozpoczetych tygodni- rany, to juz 40?? obyscie dziewczyny juz zaraz sie doczekaly maluchow i wizyt oczywiscie
no w koncu bedzie wiecej maluchow u nas, coldsza szybka i bezbolesna akcje
Stary 2012-08-23, 08:57   #2467
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Nam noc minęła spokojnie,ale co sie budze w nocy to dzidzia nie śpi tylko sie wierci,mam nadzieje,że minie jej nocna aktywność po porodzie
Ząb mnie na razie nie boli,opuchlizna schodzi chyba po szałwi. Wiec mogę spokojnie sie rejestrować do dentysty i czekać na wizyte

Sojka nie żebym była nie miła hehe ale wracać z tego ktg juz nie musisz trzeba było w nocy porządnie Tż wykorzystać
Trzymam za Was kciuki.

Trzymam też kciuki za Colds aby szybko poszło i żeby sie nie męczyła

Sandra Ciebie też nie wyganiam ale może sobie już pójdziesz na porodówke

Gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt

Moja dzidzia ostatnio ciągle sie przepycha w tym brzuszku,chyba mu juz ciasno. Ciekawe czy sie obrócił

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 09:17   #2468
maartussss
Zadomowienie

Witam wszystkie wrześniowo/październikowe Mamusie i sama się do tego grona dopisuję, z terminem porodu na 6 października

Mam pytanie, a nie chciałam zakładać nowego wątku... Czy któraś z Was miała może zielonkawą wydzielinę w ciąży? Jutro zaczynam 35 tydzień, a od wczoraj zauważyłam dziwne zielone coś na majtkach ;/ wizytę mam dopiero 4 września, a na Izbę Przyjęć niechętna jestem ,żeby jechać bo zawsze jak byłam to spotkałam się ze strasznie olewającymi i niemiłymi lekarzami ;/
Boję się, że mojemu maluszkowi może coś się stać... Może ktoś coś poradzi?

Pozdrawiam serdecznie
Stary 2012-08-23, 09:22   #2469
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wrześniowo/październikowe Mamusie i sama się do tego grona dopisuję, z terminem porodu na 6 października

Mam pytanie, a nie chciałam zakładać nowego wątku... Czy któraś z Was miała może zielonkawą wydzielinę w ciąży? Jutro zaczynam 35 tydzień, a od wczoraj zauważyłam dziwne zielone coś na majtkach ;/ wizytę mam dopiero 4 września, a na Izbę Przyjęć niechętna jestem ,żeby jechać bo zawsze jak byłam to spotkałam się ze strasznie olewającymi i niemiłymi lekarzami ;/

Pozdrawiam serdecznie
Kochana jedź na IP natychmiast, bo to mogą być sączące się wody i to zielone, a to może być niebezpieczne!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:24   #2470
zielona1911
Zakorzenienie

Tamlin
A jak Ty uwazasz czy HPV klykciny konczyste sa wskazaniem do CC?

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:

Pozdrawiam serdecznie
nie ma opcji od razu na IP,nie wolno ryzykowac
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:25   #2471
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozdrawiam serdecznie
tez radziłabym jechac na IP, uwazam tak samo jak Gda..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 09:27   #2472
maartussss
Zadomowienie

Teraz to się dopiero przestraszyłam...
Tego ogólnie jest bardzo malutko... bo tylko dwie zielone kropki zauważyłam po nocy..
a jeszcze problem jest taki, że nie jestem teraz u siebie w domu, tylko u mamy, a do domu mam ponad godzinę drogi... nie wiem teraz co robić... aaaaa...
Stary 2012-08-23, 09:29   #2473
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Tego ogólnie jest bardzo malutko... bo tylko dwie zielone kropki zauważyłam po nocy..
a jeszcze problem jest taki, że nie jestem teraz u siebie w domu, tylko u mamy, a do domu mam ponad godzinę drogi... nie wiem teraz co robić... aaaaa...
jedz do najblizszego szpitala
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:32   #2474
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
tak bardzo dużą praktycznie go nie czułam jakieś pojedyńcze ruchy przez cały dzień może naliczyłam 15 ale ciezko bylo uzbierac 10 na godzinę. a coś u Ciebie nie tak?
U mnie lekarz zalecił, z racji że dopatrzył się jakiś pojedyńczych zrostów na łóżysku sprawdzać aktywność dziecka no i ta waga. Z tym, że sprawdził przepływy i wszytsko było w normie - jak to mówił - huha na zimne. Czyli w ciągu godziny powinno być conajmniej 10 ruchów.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Smrod musiał być okrutny.
Mieliśmy szczęście, że wiatr wiał w inną stronę. Ale jak już było po wszystkim to jak zaleciało to autentycznie szło

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:33   #2475
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

dziewczyno jedz do nablizeszego szpitala i mow co sie dzieje, to moga byc zielone wody!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:34   #2476
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką ma formę ta wydzielina? płyn czy bardziej upławy? Bardzo zielone są? Zapach jakiś? Wydaje mi się że jakby to były wody to byłoby tego więcej, nawet jak się sączą to nie po kropelce. A śluz w ciąży może się zmieniać, co prawda zielony wskazuje na infekcję. Wizyta u gina byłaby wskazana.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Tamlin
A jak Ty uwazasz czy HPV klykciny konczyste sa wskazaniem do CC?
Powiem tak, jak pracowałam w szpitalu pacjentki z kłykcinami rodziły przez cc. No chyba że były one umiejscowione tak, że dziecko kontaktu z nimi nie miało. Ale najczęściej rodziły przez cc lub mialy wcześniej je usuwane.
Stary 2012-08-23, 09:35   #2477
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Mogą być zielone wody ale też może być jakaś infekcja. Na pewno trzeba to sprawdzić i nie bagatelizować.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:39   #2478
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,
Wróciłam dziś do domku opieka w szpitalu fatalna, aż szkoda pisać, ale skurcze mi wyciszyli. Na całe szczęscie żadnego rozwarcia nie mam, więc mogli mnie wypisać do domu. Łożysko niestety nadal bardzo nisko, zakrywa ujście wewnętrzne szyjki, więc przy porodzie sn jest ryzyko jego uszkodzenia przez główkę dziecka. Może zapaść decyzja o koniecznosci wykonania cesarskiego cięcia. Dodatkowo mała ułozona jest nadal pośladkowo.
Spróbuje trochę ponadrabiać, ale jest ponad 60 stron, więc pewnie nie dam rady wszystkiego przeczytać.

Konczi, Asiulka,Maggie gratuluje serdecznie dzieciaczkówIdę szukać zdjęć, mam nadzieje że jakieś są?
Jak ja za Wami tęskniłam
A Marta nadal w szpitalu?

Po wyjściu ze szpitala pojechaliśmy wreszcie obejrzeć wózki. Bedzie Tako Laret. Tylko się na kolor nie mogę zdecydować. Strasznie podoba mi się fuksja, mąz wolałby stonowany beż.

Dobrze, że jesteś już z nami Trzymam kciuki żebyś wytrwała jeszcze trochę w dwupaku.
A wózek to mój typ - też mam lareta
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:39   #2479
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
A jaką ma formę ta wydzielina? płyn czy bardziej upławy? Bardzo zielone są? Zapach jakiś? Wydaje mi się że jakby to były wody to byłoby tego więcej, nawet jak się sączą to nie po kropelce. A śluz w ciąży może się zmieniać, co prawda zielony wskazuje na infekcję. Wizyta u gina byłaby wskazana.
Bardziej upławy, wczoraj były takie żółto-zielone, a dziś rano dwie kropelki zielone.. Zapachu żadnego nie wyczułam, ani nic mnie nie swędzi ani nie piecze.. Ogólnie od początku ciąży borykam się z problemami układu moczowego, bo co chwila miałam jakieś bakterie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 09:42   #2480
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

Na początku wieści od Marty 1986222 - jest w szpitalu, wkroczyli w 36 tydzień. Jeszcze tydzień i będą donoszone i może wypuszczą Ją do domu

Katee super bryka. My też zakupiliśmy dzisiaj bryke - Hartana Vip Xl. Spędzołam w sklepie ponad 1,5 godziny, ale w końcu sie zdecydowałam. TŻ był już zalamany.

Colds nie mam słów na takie postępowanie szpitala

Marzenka ale niespodzianka z płcią

Maggie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyście szybciutko wróciły do domku
Dobre wieści - trzymam za nich kciuki

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie.

Rozwarcie malusieńkie na 1 cm czyli bez zmian, szyjka miękka, skrócona, porodowa. Ale jeszcze nie dziś.
Poza tym ważna informacja, Pani doktor powiedziała "szanse na poród naturalny znacznie zmalały"

Dlaczego?!
Waga małej na podstawie wyliczeń USG (gin dwukrotnie sprawdzała) to 4400g/4700g

28 sierpnia, we wtorek mam stawić się w szpitalu na patologi ciąży. Dwóch lekarzy zrobi niezależne USG. Jeśli dane zostaną potwierdzone jak to moja gon powiedziała "nawet nie będę próbowała namawiać Panią na poród siłami natury".

Najlepsze jest to, że moja waga od półtora miesiąca bez zmian. A 11 lipca miała 2500g i już Pani doktor zapisała z wykrzyknikami. Przez 6 tyg jej waga wzrosła o 2 kg a mi wcale.

Termin mam na 29 sierpnia, ona będzie na szpitalu w niedzielę (dyżur), potem we wtorek cały dzień. Chciała by mnie przyjąć i poprowadzić osobiście. Ale jeśli coś się zacznie wcześniej dziać mam do niej dzwonić i jechać na szpital. Na karcie ciąży wyrażnie zapisała dlaczego kieruje i waga dziecka z wykrzyknikami.

Generalnie jestem mocno wystraszona dziewczyny. Ja naprawdę wolę poczekać do tego wtorku, niech ona to poprowadzi. Boję się, że trafię na lekarza, który stwierdzi: a nuż się uda SN. Moja gin sama mówi, że jest to waga na podstawie pomiarów, która nie zawsze się pokrywa, równie dobrze mała może mieć 4100, dlatego chce poczekać aby sprawdzić przyrost, a nade wszystko powtórzyć badania przez dwóch niezależnych lekarzy, zanim zdecyduje o CC.

Powiedziała też, że nie znaczy to że od razu zrobią CC. Może poleżę kilka dni. Pytam od czego to zależy na co będą czekali? Ona powiedziała, że tak naprawdę to wszelkie kroki będą podejmowane na bieżąco po wyniku badania ginekologicznego oraz tych obrazów USG. Tak więc wcale nie powiedziane, że mała urodzi się 28 lipca .Ja to myślę dziewczyny, że teraz budząc się rano nie będę rozważała czy to dziś, tylko trzymała kciuki aby dotrzymać do tego wtorku. Nie chcę aby obcy lekarze decydowali, nie wiadomo na kogo się trafi no. Naprawdę wolę aby to była ona. Od początku prowadzi ciążę, wie co i jak i ją mogę nakłaniać do CC od razu. A inni mogą olać bo to nie ich pacjentka.

Ech...
O matko ale gigant Ci się szykuje Dobrze, że lekarka chce cię skierować na cc - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Stary 2012-08-23, 09:42   #2481
zielona1911
Zakorzenienie

tamlin111
no wlasnie dzwonilam do wojewodzkiego i niby sa wskazaniem. Tylko ze ja niewiem jak je mam umiejscowione bo nie mialam kolposkopii. Robilam w lutym cytologie i wyszla 3 gr a potem test DNA na HPV gdzie wyszlo mi hpv 16 i 42 czyli kk.ale napewno mam je na szyjce bo na zewnetrznej stronie nic nie wyczulam ani nie zobaczylam.
I oni mi na wojewodzkim kazali przyjechac tydzien przed terminem i beda mi robic badania tylko jakie myslisz ze ta kolposkopie? bo na wycinek to juz czasu miec nie beda,a ja bynajmniej w ciazy sie na to nie zgodze.
Stary 2012-08-23, 09:43   #2482
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej upławy, wczoraj były takie żółto-zielone, a dziś rano dwie kropelki zielone.. Zapachu żadnego nie wyczułam, ani nic mnie nie swędzi ani nie piecze.. Ogólnie od początku ciąży borykam się z problemami układu moczowego, bo co chwila miałam jakieś bakterie..
Idź do gina, pewnie jakaś infekcja jest, dostaniesz globulki i po sprawie. Ale zostawić tego nie można, bo wszelkie infekcje dróg rodnych w ciąży stwarzają potencjalne niebezpieczeństwo.

Idę na szczepienie z Pauluchem. Matko jak ona kombinuje aby się wykręcić...
Stary 2012-08-23, 09:50   #2483
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomość od Colds:
pojechałam na Polną bo wytrzymać nie moglam. I chyba rodzę.......
Man nadzieje ze wszystko ladnie sie rozkreci. Aktualnie leze pod ktg

AAAAAAAAAAAAAAA

kciuki zaciśnięte i oby dzieciątko juz dziś było z nami.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
A bo na wszystko ma czas. Wrócił z pracy o 19.30, pokoju nawet nie tknął od niedzieli, a ja zaczynam schizować że wrócę ze szpitala w jeden wielki syf i plac budowy. Numerek na drzwi drugi tydzień przybija, Pauli sznur w pokoju wiesza od naszego powrotu znad morza. Ech i tylko słyszę: zdążę. Tyle że ja kur.... nie wiadomo czy zdążę później to ogarnąć. Łóżeczko nie złożone, bo będzie się kurzyć, ubranka nie poprane bo nie ma gdzie ich złożyć, wózek nie wyprany bo leży na nim sto rzeczy bo szafę musiałam opróżnić bo ją rozkłada drugi tydzień. No ciśnienie mi podniósł okrutnie. I ten jego spokój

Mała obrzydliwa rzecz a jak cieszy

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Colds trzymamy kciuki. Dowiedz się jaką położną ma, bo jest szansa że to jakaś moja koleżanka z roku.
Te chłopy są czasami tacy ograniczeni Głowa do góry - mam nadzieję, że od dziś zabierze się za wszystkie obiecane rzeczy i będziesz spokojniejsza

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hhej dziewczynki
witam sie z samego rana.nam dzis 40 tydzien sie zaczyna:party :,i mam nadzieje,ze ostatni

no to torcik,soczki a nawet niezdrową cole wszystkim stawiam,a co...
Sojeczko życze Nam (i Wam wszystkim tez)zdrowych,slicznych różowiutkich bobasków,którzy wyrosną na pięknych i mądrych ludzi
(no ba..... innej pocji nie ma)

ciekawe jak nasza colds??mam nadzieje,ze ie nie meczy i ma Melunie juz zec sobą

Gratuluję 40 tygodnia - jak to poważnie brzmi Trzymam kciuki za sprawny poród

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
To już 40tc

Na 10tą KTG

Gratulacje A tak się bałaś, że Zośka wyskoczy szybciej. Trzymam kciuki, żeby teraz poszło bardzo sprawnie

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:

Pozdrawiam serdecznie
Witam nową mamusię Radziłabym skontaktować się ze swoim lekarzem lub tak jak radzą dziewczyny jechac na IP.
Stary 2012-08-23, 09:50   #2484
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
tamlin111
no wlasnie dzwonilam do wojewodzkiego i niby sa wskazaniem. Tylko ze ja niewiem jak je mam umiejscowione bo nie mialam kolposkopii. Robilam w lutym cytologie i wyszla 3 gr a potem test DNA na HPV gdzie wyszlo mi hpv 16 i 42 czyli kk.ale napewno mam je na szyjce bo na zewnetrznej stronie nic nie wyczulam ani nie zobaczylam.
I oni mi na wojewodzkim kazali przyjechac tydzien przed terminem i beda mi robic badania tylko jakie myslisz ze ta kolposkopie? bo na wycinek to juz czasu miec nie beda,a ja bynajmniej w ciazy sie na to nie zgodze.
Ale sama obecność wirusa nie znaczy że masz kłykciny. Wirus może być obecny po prostu w Twoim organizmie. Na szyjce masz bo lekarz tak mówił, czy dlatego że nie masz na zewnątrz to wnioskujesz że tam są? Bo na szyjce to jeszcze się nie spotkałam. W pochwie tak, ale to rzadko, najczęściej zaatakowane są wargi sromowe i odbyt. A Tż ma gdzieś?
Może tylko masz wirusa brodawczaka a nie kłykciny?
Co do kolposkopii to Ci nie powiem bo zależy od lekarza. Ale kłykciny by zobaczył podczas badania przez wziernik. Ale na tym etapie ciąży nie powinno się go wykonywać. szczerze to niewiem co oni planują, może tylko tak obejrzeć co i jak.
Stary 2012-08-23, 09:53   #2485
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Idź do gina, pewnie jakaś infekcja jest, dostaniesz globulki i po sprawie. Ale zostawić tego nie można, bo wszelkie infekcje dróg rodnych w ciąży stwarzają potencjalne niebezpieczeństwo.

Idę na szczepienie z Pauluchem. Matko jak ona kombinuje aby się wykręcić...
tamlin a co to za szczepienie?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:58   #2486
martusia26
Rozeznanie

No i doszłam do zdjęć Duśki. Jaka słodka kruszynka Czy zdjecia Zuzi też znajdę skoro Maggie jeszcze w szpitalu?
Wiecie że nie mam nic w domu do jedzenia? Dobrze ze mleko było to sobie płatki zalałam. Mój TŻ przez 9 dni nie robił zakupów, tylko stołował sie w pracy lub u mamy. A dziś bidak nie miał co do pracy założyć, bo wszystko w koszu do praniaidę pranie nastawić, bo trochę tego jest i na obiad muszę zrobić coś z niczego, bo zakupy TŻ dopiero po pracy zrobi.
Stary 2012-08-23, 09:58   #2487
maartussss
Zadomowienie

Dziękuję kochane za rady
Chyba najpierw spróbuję skontaktować się z moim lekarzem, może uda mi się jakoś dziś do niego dostać.
Ta IP mnie przeraża... Zawsze jak do nich jechałam to mieli podejście w stylu: "tylko z tym pani do nas przyjezdza? trzeba bylo sobie samemu poradzic" .. :/
Stary 2012-08-23, 10:00   #2488
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sama obecność wirusa nie znaczy że masz kłykciny. Wirus może być obecny po prostu w Twoim organizmie. Na szyjce masz bo lekarz tak mówił, czy dlatego że nie masz na zewnątrz to wnioskujesz że tam są? Bo na szyjce to jeszcze się nie spotkałam. W pochwie tak, ale to rzadko, najczęściej zaatakowane są wargi sromowe i odbyt. A Tż ma gdzieś?
Może tylko masz wirusa brodawczaka a nie kłykciny?
Co do kolposkopii to Ci nie powiem bo zależy od lekarza. Ale kłykciny by zobaczył podczas badania przez wziernik. Ale na tym etapie ciąży nie powinno się go wykonywać. szczerze to niewiem co oni planują, może tylko tak obejrzeć co i jak.
tz ma na penisie takie male dziwne cos. Lekarz mi nic nie mowil ze widzial czy cos.
generalnie ja sie na tym nie znam,tylko tyle ze wyczytalam na necie ze hpv 42 odpowiada za klykciny.
Stary 2012-08-23, 10:01   #2489
spioszka
Raczkowanie

Hej dziolchy! Ja już na porodowce, od 2:30 miałam skurcze a o 6:30 przyjechaliśmy do szpitala i już zostałam, bo skurcze co 3min i rozwarcie na 4cm. Właśnie zaczęłam korzystać z gas and air, bo już troszku boli... Troszkę bardzo w zasadzie

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837

Edytowane przez spioszka
Czas edycji: 2012-08-23 o 10:03
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:03   #2490
coventry
Raczkowanie

Dearlie my tez myślelismy poważnie o tutku ale znajomi nam podpowiedzieli, którzy go używają od lutego, że spacerówka słaba , tzn. niby " dziurawa" - co oznacza ze sa przeciągi gdzieś po bokach jak naciągniesz bude, niby brakuje materiału, a poza tym gorsza amortyzacja niby i laret sie lepiej prowdzi, z tym że jest cieższy - no nic zobaczmy w sobote bedziemy w sklepie porównywac
ja za granderem bo lżejszy i tańszy, ale mażon sie uparł na lareta, no i mojej mamie bardziej się podoba laret - a to głowny sponsor
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości