|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Witam poweekendowo
![]() Kamila cudne zdjęcie DeKajka współczuję tego swędzenia...nie wiem co to może być ,mnie nic nie swędzi ![]() Co do pościeli i kocyków...Ja tam wolę pościel,wydaje mi się taka przyjemniejsza,gładka,ze swojego doświadczenia to pod kocem spać nie lubię,no chyba,że złapie mnie popołudniowa drzemka Wydaje mi się,że dziecku przyjemniej będzie się spało pod kołderką,ale to tylko moje zdanie.Wczoraj kolejny raz porównywałam poszczególne modele Xlandera.Mąż po raz setny składał każdy model,przekładał gondole,siedziska i wogole sprawdzał wszystko co możliwe.I chyba zdecydujemy się na Move,choć Xa też mi się podoba,ale nie ,ma obracanego siedziska spacerówki. Chcę też kupić jakiś bujaczek,leżaczek tylko nie wiem jaki????? Zależy mi na tym,żeby nadawał się od pierwszych tygodni,miał wibracje,jakieś delikatne melodyjki...kurcze tyle tego na rynku,że głupia jestem Może macie jakieś sprawdzone?
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Rhh wiecie co, mój mąż dopiero w tamtym tygodniu zobaczył jak brzuch się rusza i wiecie co chciałam go któregoś razu w nocy zbałamucić a on powiedział, że teraz jak sie rusza to już nie można
ale i tak postawiłam na swoim Ale nie myślałam, ze taki bojaźliwy będzie
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy Wy macie poukładane ubranka rozmiarami?? Bo mnie wczoraj "olśniło" ,że tak muszę zrobić bo przecież jak nawalę wszystkie ciuszki i rozmiary jakie mam razem to się później nie dokopię przy przebieraniu maluszków... |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem na 270 stronie. Może akcja nie jest jakaś mega wartka ale dam radę, nie poddawaj sie Wczoraj oglądałam film pl tytuł czas wojny org war horse, polecam No powiedziała tak ze jeśli ktoś ma czas, chce sie męczyć to jego wybór, ale nie wariowac z ta sterylnoscia i wystarczy raz po upraniu. Mnie ta informacja ucieszyła może przez kilka pierwszych tygodni coś przeprasuje, albo coś mega wygniecionego, ale na pewno dodatkowej roboty sobie fundowac nie będę
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Karolla ja oglądałam na allegro z fisher price tam są taki 0-3 lata. Bardzo fajne. Ja lubię FP, sama sie ich zabawkami bawiłam jak byłam mała
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja prałam w 60 stopniach,a co delikatniejsze ubranka,to nawet w 40.Potem i tak się wszystko prasuje,i to w dużo wyższej temperaturze. |
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy mi tego oczywiście nie powiedział.Ale wiecie jak to faceci.Naogląda się to filmów a później sobie wyobraża,że tam siedzi jakiś alien z "obcego" - tak mi wczoraj kolega powiedział ![]() Idę się wykąpać,może mi to swędzenie troszkę minie.... Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-09-24 o 09:22 |
|
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
karolla12 mi się ostał po Kubusiu dokładnie taki jak w załączniku. Melodyjek nie ma (za to są wibracje), ale zabawki są fajne, poza tym można je podmienić na grające
generalnie jestem zdania że taki leżaczek nie musi być mega wypasiony, grunt, żeby spełniał swoją funkcję: czyli obieram ziemniaki w kuchni to dziecko ze mną w leżaczku.Gabi2 o kurcze, to mega szacun ![]() anett234 jak można nie chcieć nowych butów ja się pytam brawa dla męża ![]() Z tym prasowaniem, to ja pamiętam przy Kubusiu - pierwszy raz oczywiście prasowałam, potem chyba też ze dwa razy ale szybko mi się znudziło i przestałam, nie ma co przesadzać Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-09-24 o 09:25 |
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego papieru to chyba to nie jest tak ze nie go nie ma w szpitalu. Jak byłam kiedyś na oddziale polozniczym jako jedyna nieciezarna, więc bez tzw torby, nie miałam papieru i normalnie był
![]() Aerien ja to myśle właśnie co następne najbardziej lubię kryminaly, przed DwR czytałam cała serie Camilli Lacberg, ale bez tej ostatniej, w bibliotece jest na ten ostatni tytuł taka kolejka ze jak sie dopcham to Mała juz dawno z nami bedzie i wątpię ze będzie czas na czytanie.
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-09-24 o 09:27 |
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę załadować fotki
ale to o ten leżaczek mi chodzi http://allegro.pl/fisher-price-lezac...626778829.html |
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i na poporodowym jednak laski wiecej uzywaja niz zazwyczaj, czesciej sie chodzi zmieniac wkladki i w ogole, wiec rano byl, w poludnie pustki ![]() no i tez nie byl jakosciowo jakis super, tylko zwykly taki szary |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle to kupiłam w rossmanie szampon syoss co w promocji był i dostałam takiego łupieżu...
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- ja myślę, ze tak, takie przyjemne to musi być
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
na Kubie wrażenia nie robiły
po wyczerpaniu baterii nie kupowałam już nowych. Bardziej interesowały go zabawki na pałąku (wymieniałam) lub to, czym zajmowałam się ja ![]() co do papieru toaletowego, to też spakuję do torby, bo jak mówią: lepiej nosić jak się prosić
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie ten szampon to jakaś porażka,raz go kupiłam i miałam tragicznie matowe,brzydkie włosy,córka tak samo.Ostatnio odkryłyśmy Szampon Dove z linii Nourishing Oil Care,dla nas rewelacja!Włosy piękne błyszczące,lejące,dawno nie trafiłam na taki.
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne są te lezaczki, ale ja nie kupuje bo liczę ze z pracy dostanę. Pytanie tylko z jakim opóźnieniem, ale warto poczekać bo pare zł zaoszczędzone
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ja jestem wierna NIVEA a co do syossa uprzedziłam się do tej firmy jak ufarbowałam włosy wyszły czarne
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym przez pierwszy miesiąc żaden z niej pożytek.Co do szamponów, to ja rzadko eksperymentuję, bo uwielbiam Head&Shoulders citrus fresh - choć ostatnio siegnęłam po jabłkową wersję (kiepska). Mam też Timotei, ale coś nie bardzo mi odpowiada. |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki, zaczynam dzisiaj 34tydz
Cytat:
![]() Anett za 32 tydz i dla męża, pochwal się butamizielony czy czarny? Ja miałam zielony z dwa razy i byłam bardzo zadowolona |
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Heh o karuzele tez zamierzam poprosić Mikołaja
może mate edukacyjna. Nie ukrywam ze fajnie jakby dziadkowie zasponsorowali wózek czy łóżeczko, ale na razie wszystko sami kupujemy i sie nie zapowiada ![]() Nastawialam pierwsze pranie czegoś dziecięcego czyli pieluchy, poprasuje i w siatkę i chociaż to będzie. A sporo jakoś wyszło tego. Z ubrankami czekam na szafke więc może za 2,3 tyg sie zabiore. Jakoś to pranie sen z powiek mi spędza
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-09-24 o 09:51 |
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nie wiem co na prezent dla męża na pierwszą rocznicę ślubu?!
Myślałam, zeby gdzieś wyjechać... ale nie wiem czy to dobry pomysł, po pierwsze nie mam żadnej kurtki, tylko taką z lumpka tak do polatania koło domu, a po drugie to będzie już 32 tc a mi już jest ciezko jak dłużej pochodze
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: gratuluję wiecie co? ja juz czekam na pierwsze opisy porodów... ![]() a wiecie o co chciałam zapytać? czy będziecie maluszki zabierać na zakupy świąteczne czy też zaufacie mamie/ teściowej i oddacie pod opiekę takiego małego bączusia?
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba ten co mi akurat przypasował ale tak to już jest - jednemu pasuje coś co drugiemu kompletnie nie
![]() nie wiem czy też tak macie ale ja mam często łupież po wizycie i fryzjera - nie wiem czym oni tam myją ale ewidentnie mi to nie służy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

ale i tak postawiłam na swoim
Ale nie myślałam, ze taki bojaźliwy będzie 
2 dni temu nabyłam w Matrasie kieszonkowe wydanie 1 tomu "Cukierni pod Amorem" i mnie korci, by zacząć

wiecie co? ja juz czekam na pierwsze opisy porodów...