|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
nie mam 8semki
.... i przestaje dzialac znieczulenie;/ grrr
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Lind super że jesteś
Moja mama miała taki zwyczajny młynek do kawy. Doskonale mielił (meł ? - Mrowak ?) pieprz i cukier na cukier puder, i jeszcze migdały. To było całe ata temu. Z ozdobami nie pomogę za to chętnie odsprzedam albę do I-szej Komunii, garniturek i buty. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Młoda
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście wszystkim chorym zdrówka życzę
My na szczęście wreszcie zdrowi, choć uszy też mnie pobolewają (nie cały czas tylko czasem) trochę przez to cykam się na basen jechać. A obiecałam siostrzeńcowi... Asiulek jak droga do Nieszawki bo mieli tam remont zacząć. Odśnieżyli chociaż wczoraj? Iza świetna gwiazda Michał nie ubiera się sam, czasem ma jakieś przebłyski. Parcia na to jeszcze nie mam... Rozbierać też nie chce się za bardzo. Mam wrażenie że bunt mu łagodnieje (tfu tfu) ale i tak jak czasem go najdzie to za drzwi najchętniej bym wystawiła. Na wyjeździe włączyło mu się jedzenie u mamusi na kolanie (chociaż miejsce dla niego osobne było zawsze) i oczywiście niechęć do wyjścia z domu Na szczęście zaczął jeść jak człowiek i nie wybrzydza, potrafi sporo obiadu wciągnąć.
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
ponoc tabletki nie beda potrzebne - bo to gorna 8 - widzialam ja ladnie korzenie wszytskie 4 zrosniete, ale dlugie... lzy w oczach mialam jak mi powiedzial ze dzisiaj to jzu ja wyrywamy... rosla w strone policzka i prochnica ja juz brala..wiec moze to byl powod bolu mojego ucha
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też miała ale wszystko z czasem się psuje... Chociaż ma niektóre sprzęty starsze ode mnie i jeszcze się nieźle trzymają a moje kilkuletnie się sypią. Ja nie mam młynka a czasem też by się przydał. Akurat 2 dziewczynki w rodzinie teraz idą do komunii alby chyba wszyscy jednakowi muszą mieć...
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta poprostu przeliczyla sie, albo nie pomyslala wogole, albo myslala, ze nie bedzie tak zle. Ostatnio czytalam o wypadku, kolesia ktory uprawial zorbing, strasznie GLUPIA smierc. No przeliczyli sie, zero wyobrazni, odrazu widac ze to nie miejsce na takie "zabawy" zwlaszcza , ze ta pilke nie da sie kontrolowac wogole . http://www.fakt.pl/smierc-w-kuli-FIL...,195085,1.html Lind fajnie ze juz zdrowi jestescie, w koncu i wiecej juz nie chorujcie ejjjj dzis dzien babci ? Ja prezent juz dalam, jak mama byla, ale zyczenia jeszcze wysle .
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Droga porazka. Remontu nie zaczeli a szkoda bo by sie przydal
do tego bardzo slisko (slizgo?- mrowak ). Ty na tych letnich moze nie ryzykuj. My raz w lekki poslizg wpadlismy...
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza piękna śnieżynka, a pojazd marzenie
Cytat:
![]() Dzień Babci i dziedka za jednym razem zaliczony. Do laurki dokupiłam słodkości, bo zimnica taka że kwiatka żadnego bym nie doniosła. Najlepsze że Eryk rysował babcie, a młodszy dziadka, to ten dziadek taki okrągły mu wyszedł, jak zobaczył to mówi że coś grubo wygląda, to powiedzieliśmy że szeroki bardziej w ramionach wyszedł więc to są mięśnie
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Właśnie mi tz opowiedział jak to przez pseudo wyższość po☠☠☠anych pielęgniarek, pracownicy niższego szczebla jak on nie dostaną premii dodatkowej... bo przecież jak to tak może być żeby one i oni dostali tyle samo.... One przez to i tak więcej nie dostaną (a zarabiają 3 razy więcej)
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie za bardzo odsniezona. Tam gdzie wyjezdzone to w miare ale jak trzeba zjechac blizej pobocza (a tam wasko) to slisko bo kupa sniegu takiego zgrudkowanego. Nieciekawa droga. Przypomniala nam sie droga w gorach w zeszlym roku.
|
#2471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za przepis później zrobię jak ksiądz w końcu polezie bo juz 2 godz u sąsiada siedzi ,chyba go pogięło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Popatrz na allegro za opłatkami bo widziałam takie może robią też na zamówienie konkretny wzór. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Najczęściej to cukier mieliłam na puder bo gotowy puder 2 razy droższy |
|||||
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Ze sprzętami to wiem... Nawet wczoraj z tz rozmawialiśmy czy o pralkach czy autach...
Opłatki wiem że na all ale myślałam że ktoś może ma jakiegoś sprzedawcę sprawdzonego, nigdy nie kupowałam i chciałabym kogoś pewnego bo trochę za to sobie liczą...
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Lind - chyba jesteś poszukiwana strasznie, bo ja w drodze do sklepu też o Tobie myślałam.
O ile dobrze pamiętam robiłaś rybę dla Misia tak, że przepadał za nią. Ale w ogóle nie pamiętam jak - ratuj. Muszę podtuczyć to moje wysypane dziecko, które wróciło do świata żywych i znów je!!!!!!! Chudzina taka, że na kości patrzeć nie można.
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio przyprawiam filety, obtaczam w mące i podsmażam na patelni, zalewam sosem śmietanowo koperkowym. Podaję z ryżem... Wcześniej robiłam w piekarniku ale coś mi zawsze rzadkie wychodziło i wolimy z patelni... Przeważnie z brokułami jeszcze jemy, albo rozdrabniam na różyczki brokuły i w sosie gotuję. Ale Michał antywarzywny i co najwyżej te drobinki z sosem zje ![]() Asiulek może się skusisz http://www.groupon.pl/oferty/torun/S...328174/.ImclHA
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja rybę w piekarniku robię tak że zalewam jogurtem rozbełtanym z jajkami i z łyżkę mąki do tego daję sól i pieprz i wychodzą ryby w takim jakby omlecie ,moi bardzo lubią. Dzisiaj robiłam rybę w sosie tahini myślałam że nie zjedzą ale jakoś wymęczyli i już mi na wszelki wypadek zmiany w jadłospisie wprowadzili jak zobaczyli coś podejrzanego ![]() My już po wizycie duszpasterskiej ,myślałam że Miko będzie siedział wystraszony a on zaczął skakać po fotelach i oparciach jak małpa ,ksiądz długo nie siedział ,pogadał o podłodze że mu się podoba bo nigdzie takiej nie widział i ani słówkiem o kościele czy coś |
||
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja chyba nie skorzystam bo ja zawsze cos kupie a potem nie wykorzystuje. Rzadko chodzimy wiec jak zaplace wiecej to sie nic nie stanie
ale dzieki jak bedziesz sie wybierac to daj znac
|
#2477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby was już nie swędziało ![]() Cytat:
A co dentysta powiedział? rewelacyjna ta diabliczka mała ![]() Cytat:
Na ogół w dzień (do ok.16-17) zalecają wykrztuśny (jak jest co wykrztuszać ofkors), a przeciwkaszlowy na noc żeby się dzieć nie męczył. No i, jak dziewczyny pisały,-jak to jest taki kaszel nie "od środka" tylko taki suchy, szczekający, podrażniający gardło to się niby wtedy daje przeciwkaszlowy. A co, zabroniła ci lekarka inhalacji robić? Takie z samej soli fizjologicznej to nie powinny zaszkodzić.... Cytat:
![]() --- A mi się dziś udało upolować w kaufie śniegowce dla młodej na teraz, takie podobne do tych lidlowych za całe 10,99zł przecenione z ok 60-70zł. Akurat rano myślałam, że by się przydały jakieś drugie na zmianę
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra a co ty jadlospis robisz serio
, ale tylko danie glowne czy kazdy posilek hehe . U nas pelen spontan , no czasami mam smaka dzien przed , wiec wiem co bedzie na obiad . Ja juz ciasteczka zrobilam. Co macie za podloge ? ze tak ksiedza zafascynowala ?przyznaj sie pozlacana ? hehe Moj mody dzis zjadl pol granata , pol babeczki , wczoraj chyba tylko sniadanie . Zebym ja taki apetyt miala . Zrobilam mu spaghetti , bo mi ciagle dupe meczyl a nie ruszyl , nie ma smaku. Evi za takie grosze to kto by nie bral .Ja dzis tez rybe jadlam z sosem czosnkowym, dzis jak tz wejdzie do sypialni to KOMORA GAZOWA tryb TURBO ODOR stan AKCJA EWAKUACJA---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Ja bym sie cieszyla z tych 300 stow ,a nie komus w talerz zagladala .Kazdy pracuje, kazdy wykonuje jakies zadania, kazdy zasluguje na premie. |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Monka robię jadłospis na cały tydzień ze śniadaniami ,kolacjami i ewentualnymi deserami włącznie.Dzięki temu wiem co mam kupić bo ja na zakupy jade raz w tygodniu czasami raz na 10 dni.Tak to bym chodziła po sklepie i a może to wezme a może to.Najpierw przegląda szafek,lodówki co się kończy co trzeba wykorzystać co już mam i wtedy dokupuję co brakuje.
Od dawna już tak planuję Podłogę mamy panele na połysk w kolorze wenge niech ją szlag trafi ![]() Co do odoru to jest sposób, niech tż też się naje
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliSko spałam dzisiaj w nocy 3 godziny: od pólnocy do 1, potem 4 godziny przerwy i od 5 do 7- już miałam ochotę łyknąć ze 4 zamiast zalecanej 1 tabletki na sen-ok.4 było mi już wszystko jedno, zryczałam się i zasnęłam z wyczerpania chyba. Gabrysia spała obok (spała!), ja nie mogłam, koło 3 zaczeła się wiercić okropnie. Najzwyczajniej w świecie boję się iść spać, bo scenariusz na 90% znów się powtórzy mimo, że dziś TZ bierze Gabrysię do siebie. To i tak nie przeszkodzi mi nie spać godzinami. Dotarło dzisiaj do mnie, że z takim deficyten snu, stresami na co dzień, generalnie słonnością do nerwów, z takim samopoczuciem jakie mam teraz to ja niedługo pociągnę w jako takim zdrowiu-będę łapać wszystko jak leci, a przede wszystkim nie będę dobrą matką, przy której dziecko będzie czuło się dobrze i łądowało akumulatory, o własnym szczęściu nie wspominając. Wpadłam w czarną dziurę. Nie mam siły...
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem,tylko mam kupę pracy i mało czasu na pisanie ![]() zimno u nas jak diabli,mróz oszalał
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No kumam o co chodzi , mój tz praktycznie codziennie w Tesco jest i na bieżąco kupuje , to na co ma smaki i ja mówię co będę gotować . To w sumie każdy najważniejszy posiłek w ciagu dnia masz zaplanowany. Zrobiłam te ciasteczka z oryginalnego przepisu i troche inne w smaku, czuć ten slonecznik. Będę robić na dwie blaszki z moich składników i tych oryginalnych. W sumie to moje lepsze |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
nie myślałaś żeby gdzies iść ? bo sama sobie chyba nie poradzisz ?
Cytat:
![]() tak każdy posiłek mam zaplanowany i mniej więcej ile czego :3 razy w tyg. kasza/ryż, 2 razy w tyg strączkowe, 2 x zupa czasem 1 dzień mączny (makaron ,kluski) ale to nie w każdy tydzień ,no i 2 x ryby Jutro będę robić te ciasteczka bo wszystko mam akurat |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
To tez chyba musiałam troche posiedzieć zeby to jakos funkcjonowało aż sie do wprawy dojdzie . Ja bym sie bała ze cos mi sie zmarnuje , kupie miecho czy cos a okaże sie ze nie mam czasu zeby to ugotować albo mam ochotę na cos innego .
Tak sobie myśle ze praktycznie to jemy większość potraw takich samych tylko na spontanie , czasem cos nowego dojdzie . Myśle ze jest z czego wybierać . Chyba by mi sie nie pomieści wszystkie produkty w lodówce ![]() To co jecie na śniadania , jajecznicę ? Kanapki? Owsianke - wszyscy ? Mój tz np kanapek na śniadanie nie zje takich typowo polskich jak to sie u nas robiło. Dobrze ze sam sobie robi i ja nie musze stać i wydziwiac , a mały to tez juz przyzwyczajony do takich dziwnych sniadan . Jak jeste w pl to mam zawsze problem.
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Monka czy ja wiem ,chwilę to zajmuje. Ja ciągle przeglądam jakieś gazety o gotowaniu i zawsze coś tam zobaczę i już sobie myślę O! na następny tydzień będzie.
jak kupuję mięso jakiś inne to od razu do zamrażarki i wyciągam po prostu wieczór przed ,ryby tylko mrożone kupuję nawet nie mam możliwości kupić świeżych ,wędliny mam swoje w zamrażarce a nawet jak taka szynka leży w lodówce to ona po tygodniu sie nie zmienia. na śniadanie ja jem co dzień to samo czyli kanapki z jajecznicą a chłopaki co innego ,grzanki francuskie,zupa mleczna ,jajka ,kanapki tak na zmianę,mały zazwyczaj kaszę mannę. Właśnie widziałam że dla mnie to dziwne sniadania jecie jak dania obiadowe ![]() Ogólnie to tak mi łatwiej nie muszę się po głowie drapać co by tu zrobić |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja caly czas mowie, ze te jego sniadania jak dania obiadowe
Wlasnie kiedys wyczytalam, ze pomidorow i ogorkow nie powinno sie laczyc bo ... co ? nie pamietam, witaminy nie wspolgraja czy co czy ze szkodliwe , no nie pamietam, ale jak widze to w tej dieta srodziemnomorskiej ciagle jedza takie polaczenie pomidr ogorek polany oliwa z oliwek i sokiem z cytryny .
|
|
|
|
#2487 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce mnie wkurza od kilku lat loteria pogodowa . Jak już jadę nad morzem , to lubię jak tam jest ciepło a nie jak leje Dlatego się poza granice kraju wybieram ostatnio . Dwa , że nasz kraj znam już dość dobrze , więc może i czas co innego zobaczyć . Asiulek my to chyba musimy kiedyś razem na wakacje jechać , będziemy grzać tyłki cały dzień a wieczorem pić wódkę przy griliku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tulam Jeszcze troszkę śniegu i wariacji dostanę . Jak ja nie trawię tego białego syfu Ja chcę już wiosnę .
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP - mnie też weźcie na te wakacje i najlepiej bez dzieci! Będziemy wyrywać po pijaku tambylców i udawać niedzieciate dziewice
![]() Dobrze, że piszesz, że Szymek rozrabia, bo dzisiaj myślałam, że strasznie grzeczne masz te dzieci. Ja mam wrażenie, że u mnie bunt 2 latka przeszedł w formę hipermega - bunt 3 latka.
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- Tak! Tak! Oj, czuje ze bysmy sie dogadaly
po tym grillu na drugi dzien leczenie kaca z piwkiem na plazy- to lubie A i wodeczka na plazy wieczorowa pora tez dobrze smakuje ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Ja dzis bylam zmuszona wybyc do miasta pozalatwiac pare spraw. Oj, gle razy ja dzis przeklnelam ta wstretna zime! Grr... Corka wdala sie we mnie- codziennie mowi "czekamy na lato"
|
#2490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za taką cenę to aż żal nie brać Cytat:
.Cytat:
No, niestety długo nie dasz rady. Potrzebujesz pomocy ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- U nas pogoda jest iście zimowa. Mróz niewielki, śnieg pada taki zmrożony, ślisko jest jak diabli, nikt dróg nie odśnieża ani nie sypie. Drogi wyglądają jak 30 lat temu tylko tyle że samochodów więcej i nie było czołgu na rogatkach
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

.... i przestaje dzialac znieczulenie;/ grrr

Ja prezent juz dalam, jak mama byla, ale zyczenia jeszcze wysle .
do tego bardzo slisko (slizgo?- mrowak 

myślałam że nie zjedzą ale jakoś wymęczyli i już mi na wszelki wypadek zmiany w jadłospisie wprowadzili jak zobaczyli coś podejrzanego
a mi albo coś w buzi wyskoczyło albo gardło zaczyna mnie boleć... a ja do soboty muszę być zdrowa bo z indeksem muszę zajechać do bytomia;/ nie wiem jak to zrobię tym bardziej że podobno ma być -26st!
dobranoc