![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
A co do mierzenia brzuszka ja na razie nie mierze, a powiedzcie smarujecie czymś zapobiegawczo na rozstępy. Ja wam powiem ze z moim 1 dzieckiem smarowałam brzuszek i trochę boki i ani 1 roztępu nie no może 1 jest lub 2 naprawdę gorzej z na nogach bo już o tym zapomniałam że rośnie myślałam że tylko brzuchol
![]() ![]() Ja się skusiłam na Mustellę - krem do biustu + podwójnie działający krem przeciw rozstępom, chociaż najpierw kupiłam, a poźniej poczytałam, że opinie średnie są o tej serii i średnio działa, a cena stosunkowo wysoka... Narazie smaruję piersi, brzuch, boczki pośladki i uda rano, bo wieczorem to już tak się źle czuje że nie mam na takie rzeczy siły. Dobrze nawilżają, wchłaniają się szybko, zapach taki sobie do przeżycia, jednak po zakończeniu tubek raczej przerzucę się na jakieś kosmetyki ciążowe z Rossmana, ponieważ są znacznie tańsze, a są chwalone jeśli chodzi o skład.
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
od którego tygodnia pojawiły się u was zachcianki ? U mnie ich brak narazie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
nie mam zachcianek jakiś szczególnych, i jakoś szczególnie nie mieszam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja u siebie zauważyłam małe czerwone pajączki na udach, tak z przodu.. cellulit mi się powiększył na pośladach i udach, gdzie jeszcze do niedawna nie wiedziałam co to jest..Chyba przydałoby się zadbać wreszcie o swoje ciało..jakieś masaże rękawicą i zacząć smarować się czymś. A pisałyście kiedyś o jakimś preparacie na 'M'..zapomniałam nazwy.. ze ponoć bardzo dobry..a czy można go używać od początku ciąży, czy dopiero od 4 miesiąca?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Perse się nie odezwała jeszcze????
![]() Co tak długo ![]() Ja w pracy, wpadłam tylko zobaczyć czy są wieści, do później w takim razie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Wtajemniczenie
|
ja na razie od poczatku cizy to moglabym jesc ser zolty......
a co do reszty to niestety po kilku kesach odrzuca mnie
#2469 |
Zakorzenienie
|
PS. Działa Wam mój suwaczek z babystrology?? Bo mi w domu działa a tu nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. A mi tu wyskakuje, że kijankę jeszcze mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
na poczatku fajnie widac, jak dziecko sie zmienia, co tydzien cos innego, teraz u mnie juz tylko suwaczek pokazuje jak rosnie wiec juz takie ciekawe to nie jest. w dalszym ciagu jednak uwielbiam czytac co sie w kolejnych tyg ciazy dzieje, uwielbiam zacyznac nowe tyg
![]() dzis chyba jade do rodzicow na noc, nie chce mi sie, ale tez tutaj jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- no i w ogole nieprzespana noc ciag dalszy... najepiej smi mi sie od 6 do tej 11, w sumie moglabym i spac do poludnia, ale nie chce... dlaczego nie moge zasnac, wszystkie dzwieki slysze, przekrecam sie z boku na bok, aa najlepsza pozycja w tej ciazy to spanie na plecach z ugletymmi nogami, w sumie z rozkroczonymi ![]() wiem, ze niedlugo bede musiala swoje przyzwyczajenia zmienic |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Konto usunięte
|
sprawdzam suwaczek
![]() a ja w ogóle nie czytam i zapominam nawet w którym tygodniu jestem ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-01-08 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zadomowienie
|
mąż do pracy dostarczył owoce bananka, jabuszko, i pomarańczka....KOCHAM:lov e: mniam bo chleb mi nie wchodzi...a miał być taki dobry z serkiem wiejskim
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- http://www.suwaczek.pl/cache/c1ea38e5fe.png?html"></a> mój suwaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38517738]sprawdzam suwaczek ![]() a ja w ogóle nie czytam i zapominam nawet w którym tygodniu jestem ![]() Ja też zapominam, wogóle tak się pogubiła, że nie wiem czy to 10 czy 11 tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I muszę czekać jeszcze cały miesiąc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie wieczorkiem da znać, że wszystko ok ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może zapytaj lekarza o to? Mam nadzieję, że zaczniesz się dobrze wysypiać ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Mimo, że termin jeszcze spory ![]() Ale skoro mleko mi się już gotowało to miałam budyń ![]() ![]() potem się dziwię, że za szybko przybieram na wadze ![]()
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale w ciąży w diecie brakuje różnych rzeczy, więc czemu by nie zjeść i robaczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
TEŻ UWIELBIAM SPAĆ NA PLECACH JESZCZE SKRZYWIONA NOGI TU TUŁÓW Z GŁOWĄ TAM
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
hahahaha no właśnie robaczki maja dużo białka ![]() a co do tego ja kiedyś zrobiłam zupe mięsko się już gotowało wsypałam kasze jęczmienna i ZONK po zupie pełno robali ![]() kiedyś teściowej tez robiłyśmy porządki zaczęło się od mąki czy kaszy a póżniej już wszystko szło do wywalenia jak leci....to ci podstępne paskudy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Resztę mam w szczelnych pojemnikach i raczej częściej używam ![]() ![]()
![]() |
#2484 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ostatnio 3 dni cisnęło mnie na pizze i po niecałych 2 kawałkach ![]()
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o spanie na plecach: "W tygodniach poprzedzających poród macica jest już bardzo ciężka i w pozycji na plecach uciska na żyłę główną dolną, która transportuje krew z powrotem do serca i przebiega równolegle do aorty, którą płynie krew od serca. Aorta ma grubą umieśnioną ścianę naczynia i nie można jej zwęzić, ale żyłą główna tak jak wszystki żyły, ma cienkie ścianki. Jeśli dojdzie do ucisku , mniej krwi dojdzie do serca, czyli także do mózgu i reszty częsci ciała. Spada wtedy ciśnienie krwi i zmniejsza się zaopatrzenie w tlen, co powoduje m.in. uczucie nudności i kołatania serca. Jeśli w organiźmie utknie zbyt wiele krwi i nie przepływa ona swobodnie do serca, łątwo dochodzi do skurczów łydek, hemoroidów i odkładania się płynów. Przede wszystkim jednak do macicy i łożyska, a w wyniku także do dziecka dostarczana jest mniejsza ilość tlenu. W późnej ciąży warto, więc raczej sypiać na lewym boku, ponieważ żyłą główna dolna biegnie po prawej stronie kęgosłupa. NIE MUSISZ JEDNAK SIĘ NICZGO OBAWIAĆ, JEŚLI BĘDZIESZ NIEŚWIADOMIE SYPIAĆ NA PLECACH. JEŚLI ZAOPATRZENIE W TLEN SIĘ ZMNIEJSZA, TWÓJ ORGANIZM DA CI ZNAĆ I AUTOMATYCZNIE SIĘ OBUDZISZ!" Ufff koniec, ale się napisałąm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Konto usunięte
|
Hej!!
KOMU KOMU SOCZEK ![]() ![]() ![]() Mamy 68 mm i poukładane w główce ![]() Wszystko na swoim miejscu, mózg, żołądek, drożny przewód pokarmowy, nogi, ręce, kość nosowa, NT 1,2 mm, serduszko w porządku, wszystkie zastawki OK i na 90% urodzę się zdrowe!!! ![]() U mamy przepływy w macicy na razie dobre, ale trzeba monitorować na następnym USG ![]() Niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
a ja wcinam obiad przed wyjdziem do pracy.
zrobilam kasze gryczana z maselkiem, marchewska i porem i sobie ugotowalam do tego szparagi ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38518687]Hej!! KOMU KOMU SOCZEK ![]() ![]() ![]() Mamy 68 mm i poukładane w główce ![]() Wszystko na swoim miejscu, mózg, żołądek, drożny przewód pokarmowy, nogi, ręce, kość nosowa, NT 1,2 mm, serduszko w porządku, wszystkie zastawki OK i na 90% urodzę się zdrowe!!! ![]() U mamy przepływy w macicy na razie dobre, ale trzeba monitorować na następnym USG ![]() Niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba ![]() no to super!!! gratulacje i dokaldnie wiem jak sie czujesz!!! moje nt tez 1,2mm |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
A ja już zaraz do domciu, kończę robotę
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38518687]Hej!! KOMU KOMU SOCZEK ![]() ![]() ![]() Mamy 68 mm i poukładane w główce ![]() Wszystko na swoim miejscu, mózg, żołądek, drożny przewód pokarmowy, nogi, ręce, kość nosowa, NT 1,2 mm, serduszko w porządku, wszystkie zastawki OK i na 90% urodzę się zdrowe!!! ![]() U mamy przepływy w macicy na razie dobre, ale trzeba monitorować na następnym USG ![]() Niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba ![]() A jeszcze jeden wpis niech będzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Dziękuję za kciuki i ja również trzymam za pozostałe dzisiejsze wizyty kciuki!! I czekam na relacje, bo chyba jestem dziś pierwsza. W czwartek idę do swojej gin, to ją muszę zapytać o parę rzeczy, m.in. o witaminy, ciekawe, co mi powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Super Perse..
![]() ja sie witam z Wami i nowa mamusia ![]() ![]() slyszalyscie o tej kur**** http://www.pudelek.pl/artykul/47466/...wykancza_mnie/ ?? boze jak o niej czytam tyle czasu im zajelo dojscie do prawdy..naprawde takie podejscie do zycia i tej biednej Madzi co ona byla winna ... jak bym ja spotkala to nogi z d u p y powyrywala... i ani troche bym sie nie zastanawiala!! sory ale musialam to napisac.. a z dobrych wiesci to to ze tata zdeklarowal sie ze kupi mi lozeczko i wozek ![]() ![]() ![]() ide cos zjesc i sie zabieram za prasowanie wpadne pozniej papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.