|
|
#2431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
), że są jakby dwa rodzaje wit. A czy jej przyswajalności i faktem, ze wątróbki z tego względu za dużo nie należy jeść, ale już ta z marchewki nie jest taka straszna![]() Nie wiem na czym ta różnica polega ale ja w swoich witaminach mam A, a to preparat jednak dostosowany do ciąży więc mam nadzieję, że nic złego się nie podzieje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko ma wady jak i zalety
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-01-08 o 10:41 |
|||
|
|
|
#2432 |
|
Konto usunięte
|
niunia - to założe się że na 100% chłopiec, bo na tym etapie to tylko jego można być trochę pewnym jakby co... dla mnie to trochę za wcześnie na 100% pewność, ale lekarzem nie jestem...
pzdru mnie 0,5 kg na plusie, w brzuchu nie wiem ile, ale rośnie ![]() piersi bolą mnie okrutnie i to tyle na razie z objawów ![]() zaczął padać śnieg, w padłam w poślizg na szczęście go opanowałam, ale szklanka potworna na drogach... ciekawe jak będzie po południu jak będę jechała po synka... u na będzie różnica 5 lat pomiędzy dzieciakami to juz dużo,ale tak naprawdę nie wyobrażam sobie małej przerwy... tak gdy są dwa maluchy w domu, masakra jakaś musi być ...mi się wydaje że już jakiś czas temu czułam jakieś "ruchy" w brzuchu... mój gin oczywiście zaprzeczył, ale co on tam wie...
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-01-08 o 10:45 |
|
|
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zastanawiam się czy poprosić lekarza o coś przeciw wymiotom?
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38515253]niunia - to założe się że na 100% chłopiec, bo na tym etapie to tylko jego można być trochę pewnym jakby co... dla mnie to trochę za wcześnie na 100% pewność, ale lekarzem nie jestem...
pzdr..[/QUOTE] ja to samo wczoraj powiedzialam. chlopak jak nic |
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się niepokoisz to zapytaj- lekarz będzie wiedział co dla Ciebie i Dziecka najlepsze
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
a imbir jesz?
|
|
|
|
#2437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Ja też nie jeżdżę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38509016]Ja na pewno przy dekorowaniu pokoju nie zapomnę o jakichś fajnych dziecięcych firankach i o ozdobieniu ścian. Już poprzednim razem chciałam nad łóżeczko dać napis - imię z takich ślicznych literek np. takich: http://allegro.pl/grube-drewniane-li...898650264.html Ja ogólnie lubię motywy z Kubusiem Puchatkiem.[/QUOTE] odnośnie tej aukcji: "Szybka wysyłka do 10 dni roboczych!!!" żarty sobie robią Cytat:
![]() Ale śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() (powiedziała baba co wiedziałą za dzisiejsze wizyty![]() Moja już jutro mam nadzieję, że z usg. W sumie powinno być, bo to będzie 11tc i musi mi zrobić prenatalne, prawda
|
||||
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38515253]
u na będzie różnica 5 lat pomiędzy dzieciakami to juz dużo,ale tak naprawdę nie wyobrażam sobie małej przerwy... tak gdy są dwa maluchy w domu, masakra jakaś musi być ...[/QUOTE] To mamy podobnie. U mnie Małgosia będzie miała 4 lata i 7 mcy bo ona grudniowa, i wiem, że będzie mi bardzo pomocna, bo już jest.Ta jej samodzielność bardzo mnie rozczula
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy wynik nie będzie miarodajny. |
|
|
|
|
#2440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że piszesz, tak pewnie nie zwróciłabym uwagi na datę pierwszych ruchów ![]() Cytat:
Po spodniach ogólnie czuję, że są luźniejsze, za to w pasie i w biuście tragedia.Wszystkie koszule na guziki poszły w odstawkę![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
, więc pocieszyłąś mnie
|
|||
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli nie czujesz się pewnie zawsze można iść na parę godzin do szkoły jazdy na dokształt Mając Malucha czasem dobrze być niezależnym- chociaż by po to aby dojechać do lekarza w razie w... A skoro masz prawko to szkoda go nie wykorzystać W 11 tygodniu może jeszcze nie być widać- zależy jak się ułoży, ja miałam usg w 11t 3d ale przez tyłozgięcie macicy nic nie dało się zmierzyć i musiałam iść po tygodniu drugi raz Na szczęście płaciłam tylko raz
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie oczekujące Mamusie
Serdecznie gratuluję rosnących brzuszków !!! ![]() Chciałabym się przedstawić i dopisać, czytuje Was od jakiegoś czasu, jednak piszecie tak szybko, że ledwie starcza mi czasu aby być na bieżąco, a moje samopoczucie nie pozwala mi na większą aktywność. Mam na imię Ewa (28l.), aktualnie dziś kończę 15tc wg OM, to moja pierwsza ciąża i udało się w pierwszym cyklu starań Termin porodu wg OM 5.07.2013, wg ostatniego USG 29.06.2013.Co do mojego dotychczasowego przebiegu ciąży i objawów to od 7 tygodnia mam męczące mdłości zarówno poranne, jednak najgorsze wieczorne włącznie z wymiotami.. od godziny 16stej praktycznie nie funkcjonuje.. :/ i męczą mnie do tej pory, niby 1 trymestr skończony, ale mdłości nie przeszły, mam nadzieję, że to juz ostatnie dni takiego samopoczucia bo ostatnio w niedzielę cały dzien się dobrze czułam, wczoraj znów mdłości... Ostatnio doszły też częste bóle głowy, na które czasem pomaga zjedzenie czegoś słodkiego. Ogólnie jem co ok 2 godziny, jednak moja dieta nie jest zbyt bogata, czasem juz sama nie wiem co mam zjeść, żeby tylko nie wymiotować. :/ Jeśli chodzi o badania to od początku ciąży chodzę prywatnie poniewaz u nas opieka na nfz średnia, a tak mi wygodniej, wizyty zawsze po południu, na każdej wizycie USG porządny sprzęt, a przede wszystkim lekarz z kulturą osobistą i fajnym podejściem dzięki czemu czuje się komfortowo na wizycie. Na badania chodzę co 3-4 tygodnie, do tej pory byłam 4 razy: 1. Badanie - 5tc - potwierdzenie ciąży - mały pęcherzyk na USG 2. Badanie - 8 tc - potwierdzenie tętna płodu - Zarodek miał wtedy 6mm i jego serduszko biło jak szalone, fantastyczne przeżycie ![]() 3. Badanie - 11 tc - badanie kontrolne - Zarodek wyglądał już jak mały Misiaczek i miał 3,3 cm 4. Badanie prenatalne - 14 tc - Dzidziuś miał 8,3cm od główki do tyłeczka, wygladał juz jak maleńki człowieczek. Na to badanie poprosiłam lekarza, aby zawołał również TŻ więc obserwowaliśmy jak nasze Maleństwo fika i było baaardzo ruchliwe, mogliśmy obejrzeć z każdej strony. Machało nóżkami, obracało się, robilo ruchy jakby ćwiczyło "brzuszki", podnosiło rączki do góry i machało Było trudno zrobić pomiary przy tej ruchliwości ale ostatecznie się udało i wszystkie wymiary w normie i wg USG delikatnie Dzidziuś starszy niż wg OM.Badanie w obecności TŻ nie było krępujące, lekarz przyciemnił światło. USG robione dwoma sposobami, aby wszystko dokładnie obejrzeć. Strasznie się rozpisałam, ale było to dla mnie naprawde niesamowite przeżycie ![]() Dzidziuś pokazał również co ma między nóżkami, lekarz zrobił ujęcie, zatrzymał obraz i mówi: - Proszę tutaj widać płeć. Na to ja - Dziewczynka?, a TŻ - Chłopczyk?. Lekarz: - Nooo dziewczynka z jąderkami !!! Powiedział, że napewno chłopczyk, jednak ja jeszcze nie chcę się nastawiać bo wiadomo jak to jest z tymi wczesnymi badaniami. Czekam do badań połówkowych i mam nadzieję, że wtedy dowiemy się na 100%, jeśli Dzidziuś będzie chętny pokazać. ![]() Choć od początku ciąży jakieś mam przeczucie, że to Chłopczyk, jestem niesamowicie ciekawa czy moja intuicja się sprawdzi ![]() Następną wizytę kontrolną mam 30 stycznia, jeszcze nawet tydzień nie minął od ostatnich badań, a ja już nie mogę doczekać się następnych ![]() Jeśli chodzi o wagę i wygląd mojego brzuszka to narazie niewiele widać, rano praktycznie nie ma brzuszka, wieczorem wygląda na trochę przejedzony. Waga wskazuje cały czas tyle samo co przed ciążą, choć w trakcie największego ataku nudności pomiedzy 7 a 9 tc spadło mi 2kg, więc narazie pewnie nadrabiam. Z niecierpliwością oczekuję kiedy miną mdłości i będę mogła wreszcie normalnie jeść.Moje wymiary zwiększyły się jak narazie tylko w biuście i talii, obwód brzucha, bioder i ud bez zmian. Mieszczę się jeszcze w standardowe ubrania. ![]() To tyle o mnie bo się strasznie rozpisałam, musiałam nadrobić to wszystko czym nie dałam rady wczesniej się z Wami podzielić
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Co dziś u was na obiad? Ja wymyśliłam sobie grochóweczkę i właśnie dochodzi
![]() A na śniadanko mozarella i pomidorki Kocham życie i jedzenie
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro w szpitalu przy przyjęciu o to pytają to może i ważne ![]() A z usg to zależy od lekarz- my na forum niewiele wymyślimy ![]()
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło będzie jak będziesz chciała z nami podyskutować ![]() za wszystkie wizyty, dla Maleństwa, że pięknie rośnie oraz dla mnie, ze doszłam do końca postuCytat:
Chyba zrobię sos tatziki do niej bo nie mam koperkuA surówka chyba będzie ze słoika
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ruszę to jadę, byle tylko nie te czerwone światła Raz jak mi zgasł na skrzyżowaniu to się nawet popłakałam i do tż mówię, ja wysiadam jedź sobie samCytat:
![]() Ewusia709 Witam |
||
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie i gratuluję cierpliwości w czytaniu mojego meeeega długiego posta Teraz może będę pisac na bieżąco to nie będzie tyle czytania na raz
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia__ Przyśnilaś mi się dzisiaj, twoje pierwsze zdanie po porodzie:
I w końcu nie będzie mi sikał do brzucha!
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra..macie normalne obiady
Ja na takie tylko od czasu do czasu do mamy jeżdżę, bo jak sama bym miała zrobić, to prędzej
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem Cię doskonale bo ja muszę jeździć z moim nieszczęsnym instruktorem, który zawsze powtarza, że nigdy mu nie dorównam... Ale ostatnio jak nas mało nie zabiłam na rondzie (jak boga kocham nie zauważyłam, że gość mi wcześniej wyjechał to powiedział, ze najlepszym się zdarza Chyba się wystraszył, że traumę będę miała i przestanę go wozićCytat:
|
|
#2452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie już nawet się przyzwyczaiłam do tego![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- próbowałam,ale nie!! na mnie nie działają te tradycyjne metody(próbowałam też krakersy,suchary przed wstaniem z łóżka ale nic nie działa!!!)
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie bóli nie ma lekarz powiedział że PH dobre że on nic nie widzi...a zanim mnie przyjął było 2 godziny noi jak pisałam na majtkach nie miałam już po południu tylko dla pewności może nie potrzebnie przy podcieraniu wsadziłam papier gębiej żeby spr czy coś jest czy nie bo on w pon i pt jest i mówi jak ciś nie tak to musze isć dzisiaj... noi poszam i stwierdził ze tylko szyjka macicy twarda że mam się oszczędzać i brać luteinę 2/2
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia witamy w gronie szczesliwych mamuś!!!
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- a u mnie dzis bedzie kasza gryczana z warzywami |
|
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nadal mam problem z nudnościami a szczególnie z wymiotami od 6 tygodnia! u mnie występują jak chcą, jedyne regularne to rano śliną.
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
ja dzis znow od 5 na nogach.....ech chyba bede miala porannego bobasa......bede musiala sobie dzieci zychronizowac mniej wiecej bo moj urwis to w druga strone potrafi isc spac i o 23 mimo ze w lozku od 21 lezyw ogole dzis sie czuje paskudnie....mdlosci..... no i doszla do tego zgaga.....myslalam ze nie dotre do pracy ale poniewaz nie chce jeszcze nic mowic zebralam sie w sobie i jakos doczlapalam.....
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam okolo 2 kg na plusie, rano prawie plaski brzuszek, w ciagu dnia idzie do przodu, ale mi to wyglada na wzdecie a nie ciaze
bo wciaz moge go wciagnac, tylko ciezko tak chodzic na wdechu caly dzien. Podejrzewam, ze te 2 kg poszlo mi w d.pe i tyle w wiekszosc spodni przestalam sie miescic, w tych, co sie mieszcze - niekomfortowo mi ciasno a typowo ciazowe leca mi z tylka jeszcze, a legginsow nie lubie i do tego w pracy musze na biznesowo, wiec odpadaja. Masakra. Najlepsze sa spodnie na gumie
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje kobietki za miłe słowa
To pewnie było otarcie. Od dziś celibat mój maluszek musi mieć spokój ![]() Konic z nerwami i złym nastawieniem ![]() Nic mnie nie boli znowu lekkie cofki mam ale to nic strasznego. Wiecie bo to chyba przez to że USG nie miałam i nie zobaczyłam mojej faslki ale w czw.dopochwowe, i w pon wizyta już chyba USG normalne będzie.A co do mierzenia brzuszka ja na razie nie mierze, a powiedzcie smarujecie czymś zapobiegawczo na rozstępy. Ja wam powiem ze z moim 1 dzieckiem smarowałam brzuszek i trochę boki i ani 1 roztępu nie no może 1 jest lub 2 naprawdę gorzej z na nogach bo już o tym zapomniałam że rośnie myślałam że tylko brzuchol no i na piersiach dużo i na pleckach trochę to tam gdzie nie smarowałam![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Ja coś tam robie ale tylko na to na co mam ochote i wiem ze zjem dziś np. barszcz biały
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Rano staram się smarować mustela, a wieczorem oliwką dla dzieci, ale niestety na piersiach już pojawiły mi się pierwsze rozstępy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

), że są jakby dwa rodzaje wit. A czy jej przyswajalności i faktem, ze wątróbki z tego względu za dużo nie należy jeść, ale już ta z marchewki nie jest taka straszna
Poprzednio takie to było przyjemne. Babcia kazała mi zapamiętać datę, ale ja słaba w tym jestem i nawet nigdzie nie zapisałam.

Ja na takie tylko od czasu do czasu do mamy jeżdżę, bo jak sama bym miała zrobić, to prędzej
ale w czw.dopochwowe, i w pon wizyta już chyba USG normalne będzie.