|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
szakal raz wracałam z moją koleżanką na stopa z dziaduszkim. Stary zbereźnik tylko o sexie gadał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zadomowienie
|
Właśnie jakoś późno.
Cytat:
![]()
![]() |
#2463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A raz pamiętam też śmieszny incydent, była ogromna plucha więc postanowiłam , że nie będę jeździła rowerem na przystanek bo się cała ubrudzę i zaginałam pieszo. Wracam ze szkoły i mnie wyprzedziło super extra fajne auto i się zatrzymało, ciągle stoi i stoi. Strasznie się bałam bo przecież nie wiadomo jacy idioci żyją na świecie. Podeszłam do tego auta i obsunęła się elektryczna szyba patrze a tu mega przystojniak z sąsiedniej wsi. (od zawsze mi się podoba ![]() Ciekawe czy jakbym nie była mną tylko kimś obcym to by odjechał... ![]() ![]()
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
Ech, chyba źle mi poszło. Jak zwykle za bardzo się zdenerwowałam i język mi się plątał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też. Po tym jak znajoma opowiedziala jedną historie w życiu bym sama nie wsiadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki będzie dobrze ![]()
![]() |
#2468 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U kogo gorszy moment trwa 3-4 lata?? Gorszy moment może trwać kilka miesięcy , ale nie kilka lat. One coś robią... wiem, ze robią, ale jak widać jest to za mało. Skoro odbierasz moją szczerość i brak usprawiedliwiania, jako agresję to gratuluję. Tajkuna z każdej sytuacji jest wyjście. Niestety niektórzy wolą stać w miejscu i zwalać winę na brak znajomości, oszczędności. Ja przeprowadziłam się do dużego miasta z małej mieściny i to bez pomocy znajomych/rodziny. Oszczędności miałam odłożone wcześniej, bo wiedziałam, że czeka mnie taki krok. Jeśli ktoś nic nie odłożył, to jego wina. Trzeba umieć przewidywać pewne rzeczy. Czasu nie cofniesz droga Tajkuno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
JAk wracałam, to portier do mnie" Co tak szybko" haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
BAN stały
|
Skąd ma się mieć te oszczędności, kasę odkładać, bo nie rozumiem ?
![]() My się tu nie dogadamy jak widzę. Dlatego kończę dyskusję . ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tajkuno często wspominasz, że masz znajomych gdzieś tam w większych miastach i w gl Ja na Twoim miejscu zapytałabym się czy np nie mogłabym wpisywać ich adresu w CV i wysyłać aplikacji do miasta w którym oni mieszkają. Pogadałabym też czy nie byłoby możliwości zamieszkania u nich po znalezieniu pracy do momentu aż znajdziesz jakiś tani i w miarę ogarnięty pokoik. Nie wiem po pierwszej wypłacie może dałabyś im jakąś kasę za to że Cię przetrzymali (wiadomo nic za darmo). ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2475 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
I o jakiej kreatywności piszesz ? Przecież kredyt trzeba spłacić, jak się go bierze. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 12:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o kreatywność to chodziło mi o kombinowanie z pracą bo jeśli o kredyt to wiem, że trzeba spłacać
Z reguły nie lubię się kłócić i czepiać bo to nie moja sprawa jak ktoś ma poukładane w głowie, ale Ty jesteś ciągle na "nie" kwestionujesz każdą z naszych porad i wiecznie marudzisz. Masz jakieś rodzeństwo ? mnie za takie gadanie już dawno by stłamsili i sprowadzili zaraz na prawidłową drogę poprzez wieczne docinki i totalną chamówę... ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2479 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie własne mieszkanie było kosmosem i byłam pewna, że będę siedzieć na dupie u rodziców do śmierci i co? Mieszkam na swoim 5 lat. Bo wzięłam się za siebie, zmieniłam myślenie i po woli zdobywałam swoje małe cele. Nie tylko zawodowe. Nie chodzi o to, że się chwalę bo jestem na swoim, ale o to, że jak coś się chce to można. Zwłaszcza, że się na wszystko pracuje latami. Co wiesz co będzie za 2,5 czy 8 lat? Jeśli sądzisz, że wtedy też będziesz na bezrobociu, to sorry. Sama się ograniczasz, tyle Ci powiem. Samospełniająca się przepowiednia... Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-08 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
BAN stały
|
Nie mam rodzeństwa niestety. A jak można kombinować z pracą, bo nie rozumiem. Cały czas wszystkie tutaj szukamy pracy, to co mamy jeszcze innego robić niż szukać pracy. Tylko się powiesić. Próbowałam w niedziele to uczynić po kłótni z ojcem i jego braćmi, pisałam o ciężkiej sytuacji mojej i mojej mamy, ale mama odnalazła sznurek schowany w mojej szafie i mi go odebrała.
![]() Sama pisałaś, ze do pracy w szmateksie koleżanka cię poleciała., Teraz też pisałaś o koleżance, która dała ci znać, że na staż szukają. Ja nie mam niestety takich znajomych. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
BAN stały
|
Jak byłam w takim wieku jak szakal i chodziłam jeszcze na studium , to z koleżanką też stopem kilka razy jechałyśmy. Szkoda nam było kasy na bilet, a we dwie raźniej było.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co ja tez każdą pracę jaką podjęłam miałam po znajomości i ogólnie większość ( a może nawet wszyscy) moi znajomi mają po znajomości i co mam ich teraz nie lubić za to ? czasy są jakie są Nawet jeśli masz koleżanki w małych miejscowościach( a sama piszesz że w takich praca tylko po znajomości) jeśli masz jakiś tam kontakt z tymi osobami to może poproś je żeby pomyślały o Tobie jak będą słyszały coś o pracy. Sama piszesz że w domu jest tragedia i "patol" więc wyprowadzka to raczej nie powinna być dla Ciebie decyzją nad którą będziesz się zastanawiać tygodniami. Piszę to nie po to żeby Cie zdenerwować albo jeszcze coś innego ale po to żeby Ci pomóc, kiedyś słyszałam , że najlepszą terapia w takich sytuacjach to terapia szokowa
Życie to nie film Edytowane przez Pulcia_ Czas edycji: 2013-02-08 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Tusiamar
Powiedz mi, czy jeśli pomyślałaś "wszystko mi się uda, powoli do celu" itp. to od razu ci wychodziło? Co np. osiągnęłaś dzięki takiej afirmacji? Ja wiem, że za 3 lata też będę bezrobotna. A za 8 lat, hmm to możliwe ale nie pewne. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2013-02-08 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie maszeruję, śpiewam piosenki i zatrzymał się nagle jakiś pan(jego maluch mu zgasł wtedy i nie mógł odpalić) znał mnie bo powiedział do mnie ( jak pomożesz mi popchnąć samochód żeby odpalił to podwiozę Cię do skrzyżowania, ja mu powiedziałam, że tata po mnie już jedzie a on odrzekł, że jak zauważy tatę to się zatrzyma. Więc się zgodziłam, nie wiem ujechałam z tym panem może 1 km i na szczęście tata nadjechał i już z nim wracałam. Teraz jak to wspominam śmiać mi się chce... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- No nie mówię mam trochę szczęścia w tym swoim życiu, daję jeszcze korki z angola więc co miesiąc 100 zl mi wpada. Dwa lata temu pomagałam chłopakowi zdać poprawkę w gimnazjum z matmy i też parę stówek zarobiłam. Tajkuno nie myślałaś właśnie o tym żeby dawać korki z jakiegoś przedmiotu ? Ogłoś się na jakimś darmowym portalu. Wydrukuj jakieś ulotki z nr tel do oderwania i powieś gdzieś na tablicy ogłoszeń. Może kokosów z tego nie ma ale jak jednej osobie się spodobasz to poleci Cie innej i tak po kolei. A jeśli chodzi o moje wtyki to powiem tyle, staram się utrzymywać kontakt z ludźmi zawsze zapytam jak u nich leci, nie wykręcam się tyłkiem. Na imprezy rzadko chodzę bo też kasy brak ale jak ktoś obcy zagada nie wykręcam się tyłkiem jak pewna moja koleżanka ( w sumie macie podobne podejście do życia ) Do ludzi trzeba z uśmiechem ![]()
![]() |
#2487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39117857]kto nie ryzykuje ten nic nie ma[/QUOTE] Prawda ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
BAN stały
|
U mnie w mieście czy w mieście , gdzie mieszkają koleżanki , każdy trzyma się stanowiska rękoma i nogami. Nawet o tym, że będzie jakieś przyjęcie dużo ludzi boi sie powiedzieć, ze względu na to, że boja się , że osoba , której o tym powiedzą, kiedyś je wygryzie ze stanowiska. To jest nasza rzeczywistość. Choć przypuszczam, że koleżanka ze studiów jakby o jakiej pracy wiedziała, to dała by mi znać. Kiedyś jeszcze jak byliśmy na studiach , chciała innej naszej koleżance, która ma tylko liceum dostać się do pracy fizycznej. Ale nie udało się.
A po drugie kto ma mi dac jakiś cynk o przyjęciu jak jedna kuzynka po dwóch kierunkach studiów( edukacja wczesnoszkolna i prawo) nie pracuję, jak by nawet ciotka o jakieś pracy wiedziała, a są ku temu szanse ,( mąż kuzynki ma prace i chyba ona mu ją załatwiła ) to załatwi pracę córce. Druga kuzynka po pielęgniarstwie również bezrobotna. Na dodatek ma dwójkę dzieci a mąż na czarno tylko robi. Trzecie kuzynka po zarządzaniu ( pełnej nazwy kierunku nie pamiętam) bezrobotna od kilku lat. Pracowała jakiś czas w sklepie spożywczym , z rok może, ale sklep zamknięto i kariery koniec. Jeszcze miała pół roku prac interwencyjnych w piekarni, ale po pracach ją nie zostawili. Dobrze, że tylko jedno dziecko ma i mąż pracuje chociaż. Żona kuzyna po liceum bezrobotna. . Żona kuzyna nigdy nie pracowała nawet na stażu. Kuzyn z miasta obok 30 km od mojego po polonistyce - licencjat bezrobotny. Miał tylko staż w bibliotece niedawno i na tym stażu kariera się zakończyła. Robi zaocznie teraz ostatni rok magistra. Drugi kuzyn na chwilę tylko w mieście 30 km od mojego załapał się do pracy. Także sami bezrobotni wokół mnie. I kto ma mnie , gdzieś polecić jak sami pracy nie mają. ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie myślałaś o jakimś wolontariacie? Na stronie ngo.pl pojawiają się ogłoszenia z ofertami dla wolontariuszy, nawet wolontariat zdalny, więc może się zorientuj? U mnie sprawa wygląda o tyle beznadziejnie, że mam umowę o pracę na czas nieokreslony, ale w mojej pracy nie robię nic konstruktywnego- można powiedzieć, że moja praca związana jest z ochroną- pilnuję czegoś i dodatkowo dbam o czystość (więc szakal mi też się to nie uśmiecha i nie sprawia przyjemności, ale muszę to robić, żeby mieć co jeść). Byłam na praktykach 3 miesięcznych w agencji pracy tymczasowej, ale nie mieli etatu i nie zaproponowali mi pracy. Mam jeszcze kilka innych doświadczeń zawodowych, jednak myślę, że takich osób jak ja jest więcej i dlatego trudno jest mi znaleźć coś ciekawszego. W każdym razie, żeby się nie załamać działam w wolontariacie i czuję się z tym na prawdę dobrze, dlatego róbcie cokolwiek, bo nie wiadomo, co kiedyś może nam się w życiu przydać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.