|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Co to są te słonie torbalskie? idę wygooglować
![]() Neti: i to jest dobre podejście! Mandarynki trzeba zjeść, coby się nie zmarnowały.. ![]() Czyli widzę że z tym krwawieniem to norma. Trudno, trza się będzie jeszcze trochę powkurzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
NAWIJKO-gratuluję
![]() ![]() Za reszte oczywiscie trzymam ![]() DEBRAH-jak sobie przypomnę twoją panikę zanim Amelka przyszła na świat to teraz troche niedowierzam ![]() ![]() Teraz odnoszę wrażenie że wiesz wszystko i na każdy temat ![]() Widzisz panika była zbędna,tak jak ci z resztą mówiłam ![]() Mój mały wczoraj mnie zrobił w konia ![]() Była godz przed 23tą (o tej porze mniej wiecej jada) a że byłam jeszcze na chodzie to się nie rozbierałam bo stwierdziłam że po co skoro i tak zaraz będę musiała wstać. Położyłam się do łóżka(tak na wierzchu) żeby po prostu przeczekać ten moment do jego obudzienia- a ta mała gnida obudziła sie dopiero przed 2gą ![]() I w ten oto sposób spałam do tej drugiej w opakowaniu ![]() Żartów mu sie zachciało z matki robić ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Co do krwawienia to miałam tak samo,jakoś tydzień po powrocie ze szpitala miałam jeden dzień przestoju,dosłownie nic nie poleciało to ja oczywiście rzuciłam sie na wkładki- a tu zonk! Przylało spowrotem i od tamtej pory jak widze czysto to mimo to zostaje przy podpaskach bo wiem że poleci. Teraz już lecą same brudy jak na koniec okresu,a jestem 26 dni po porodzie. Ewik-sto lat ![]()
#2463 |
Zadomowienie
|
Nawijko
![]() ![]() Neti Trzymam ![]() Jejku ale dziś dzień, Mała śpi po 15 minut.... I ciągle u TŻta na rękach ehhh coś ją tam ciśnie, niech już przyjdą kropelki sab simplex ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Debrah, ja już próbowałam chyba każdej pozycji - na siedząco, spod pachy, na podusi (też mam tego rogala do karmienia) i na leżąco, no i ta ostatnia jest najlepsza, przed chwilą mała pięknie zjadła z lewego cyca. Nie wiem, w czym tkwi problem, ale mam nadzieję, że szybko przejdzie...
Lady, no u mnie podobnie, nawet nie zadziałało na zwykłe skurcze, ale dopiero na parte. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-17 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Moja Mala tez dzis stwierdzila ze nie bedzie jadla z prawego cycka, tylko lewy!! Co jest?? Denerwuje sie tym straszliwie !!
#2467 |
Zakorzenienie
|
Czasem nie wiadomo o co chodzi dzieciaczkom. Musi im się czymś różnić ułożenie przy lewym cycku od prawego.... bo moja na początku jak załapała karmienie to też tylko na lewym, dłużej mi zajęła nauka prawego, i potem się zrobił kłopot z laktacją.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Black wzięłam do Ciebie numer telefonu mogłam
![]() ![]()
#2469 |
Zakorzenienie
|
Bo powiem Wam dziewczyny, ze to karmienie piersia wymaga wiecej determinacji niz myslalam.. u nas co chwila wyskakuja jakies przeciwnosci.. w sspitalu bylo wzystko dobrze, cycki pelne mleka.. wrocilam do domu a tam pusto! To szybko tzta po herbatke na laktacje, opilam sie to nastepnego dnia nawal, cycki jak melony, bolaly jak cholera.. potem znowu niuni odwidzialo sie ciagniecie cyca, kombinowanie, zie marudzenia, jakos udalo sie ja namowic do ssania, jak juz bylo dobrze to sie na prawego obrazila.. teraz (odpukac) jest dobrze, ale mialam chwile zwatpienia.. i butelka kusila..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale pięknie Ci pospał! Zazdroszczę. Ja już nie wiem co to znaczy sen nawet przez 3 godziny ciurkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze lekko plamię - minęły 4 tygodnie. Wkładki na szczęście wystarczają ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Badzia: nooo skomplikowane trochę.
A po czym poznałaś, że pusto? po tym, że piersi miękkie? Ja już się nauczyłam, żeby się tym nie sugerować, bo ostatnio też myślałam, że miękkie - a jednak gdy poszłam na uczelnię i nie było dziecka które zjada na bieżąco - znów były ciężkie i twarde. Czyli produkcja działa. A jak wy dziewczyny poznajecie, że dziecko chce piersi? Poza np zjadaniem własnych rączek ![]() Pytam zwłaszcza te z Was które piszą, że dziecko przy piersi co godzinę itp, bo tak "chciało" - po czym poznajecie?? Ewik :a co, malutka ci nie śpi dłużej ani w dzień ani w nocy? Co ją budzi, głód? |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Może zdążę ze swoim opisem porodu w końcu
![]() Zaczęło się w środę, 30.01. Na 20:30 byłam umówiona na ktg i wizytę, jakieś tam skurcze wychodziły, ale czułam je tylko jako twardnienie brzucha. Na wizycie okazało się, że czop odszedł w części, oprócz tego cisza. Umówiłam się z moją lekarką na niedzielę, na wizytę w szpitalu bo już będę po terminie. Mój mąż zaczął analizować, że pewnie w niedzielę urodzę i że to już tak blisko ![]() Teraz się śmieję, bo faktycznie nastawiłam się na niedzielne rodzenie, nawet po wyjściu spod prysznica cieszyłam się, że już niedługo się normalnie wykąpię, a nie takie sapanie z brzuchem ![]() Po powrocie do domu bolał mnie krzyż, ale dużo u mnie było tych bóli, także to olałam, nawet pisałam na wizażu, że pewnie to nic nie znaczy. Ale od 23 pojawiły się skurcze, które o 1 w nocy stały się regularne, co 5 minut właściwie. Mój mąż w błogiej niewiedzy skurczowej poszedł spać, a ja nie umiałam wyleżeć, ciągle mnie bolało. Wstałam o 2 zrobić herbatę, tż przyczłapał za mną i uznaliśmy, że czekamy do 3. Ja dalej twierdziłam, że nie ma po co jechać do szpitala bo to na pewno minie. Nie minęło, o 3 dopakowałam torbę i powoli, powoli się zbierałam bo bóle były coraz mocniejsze. W szpitalu byliśmy na 5 i tam szok bo nikt mnie na IP nie badał, tylko od razu na porodówkę, tam rozwarcie na opuszek, lewatywa, skurcze mocne i częste, pokazywały setkę właściwie non stop. Umieścili mnie na sali przedporodowej i słuchałam jęków rodzących. Ok. 8 obchód, wymacali mnie z każdej strony i stwierdzili, że dzisiaj nie urodzę bo wolno idzie rozwarcie. Co chwilę ktoś przychodził mnie badać, ale rozwarcie postępowało średnio cm na 3h. Na szczęście moja lekarka miała w tym dniu dyżur i uspokoiła mnie, że urodzę i mam się nie martwić. Od 11 bolało jak diabli, znieczulenia nikt nie chciał mi dać bo za małe rozwarcie, skurcze już co 2-3 minuty, mój mąż musiał na chwilę wrócić do pracy i ogólnie, dostawałam szału. Prysznic nie pomagał, zastanawiałam się tylko czy skoro gorąca woda miała pomóc, a ja czuję się dalej źle, to czy jak wyjdę będzie jeszcze gorzej. No i właściwie było, ale znowu ktg. Położna powiedziała, że skurcze są intensywne, ale za krótkie i trzeba czekać. Na 12 kolejny obchód i zbadała mnie taka lekarka niemiła, krew leciała mi ciurkiem, a skurcze były właściwie non stop; nie gadała ze mną tylko z położną i zadecydowała, że o 15 oksytocyna. Wcześniej nic nie mogli mi dać bo było dużo cesarek i zajęte sale operacyjne i anestezjolog. Za chwilę dostałam antybiotyk na paciora i musiałam leżeć, co było katorgą, najlepszą pozycją dla mnie było wygięcie się na oparciu łóżka, masowanie krzyża jedną ręką, a drugą wyrywanie tego metalowego oparcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ssie palce albo cokolwiek co ma pod buzią albo płacze albo macha głową na wszystkie strony i szuka cyca - tak poznaję, że jest głodna ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-02-17 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Debrah, moja chrumka jak świnka czasem...
![]() A co do karmienia, to się zgadzam, mnie też już butelka kusiła i przychodziło silne zwątpienie, ale się nie poddałam i z dnia na dzień jest coraz lepiej. Cyce dużo produkują, sutki powoli przestają boleć (tzn jeden przestał, a drugi jeszcze dochodzi do siebie)... Lubcia, ofkors, pisz, kiedy zechcesz. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-17 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
NAWIJKO- wielkie gratulacje, warto było sie meczyc prawda?
'NETI- czyzby jutro wiesci od ciebie? moje młode zaszalało dzis jak nigdy- usnął mi po 18 to sobier mysle- fajosko, akurat na kąp[anko przed 20 sie obudzia tu duuuuupa moje panie- wstał pół godz temu to sobie juz darowałam kąpanie. Nakarmiłam, przewinełam z kupala, w czasie przewijania jak siurnął to zasikał mnie, koc na kanapie i ubrano które chciałam mu nałozyc ![]() teraz buszuje zamiast grzecznie isc w kime ![]() uciekam |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Szklanka: tez mam tak, jak patrzę na minki mojego dziecka i te cudne oczka we mnie wpatrzone, że nie mogę uwierzyć, że ona na prawdę jest i jest MOJA<3 i że jest taka cudowna. W ciemno bym się zdecydowała dużo wcześniej na macierzyństwo gdybym wiedziała, że to TAKIE uczucie jest!
Mimo problemów, bólu, braku snu i wszystkiego...to jest tak niesamowite być mamą! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Wasze weekendowe pisanie i muszę spadać do łóżka, bo jaśnie szanowny pan śpi, więc ja też skorzystam
gratulacje dla little, neti i nawijki ![]() ![]() ![]() już nie pamiętam czy miałam coś więcej pisać ![]() dobranocki
#2478 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
![]() |
#2479 |
Konto usunięte
|
neti urodziła
![]() Gratulacje ogromne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła
![]() Gratulacje ogromne! ![]() A Wy kobitki nie wierzycie w porody.NETI gratki dla Was kochana i wszystkiego dobrego.
#2481 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła
![]() Gratulacje ogromne! ![]() Piękna waga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Widzę że codziennie pojawia się dzieciaczek ![]() ![]() Neti gratuluję ![]() ![]() u mnie dziś termin porodu i cisza nic się nie dzieje ![]()
#2483 | ||
Rozeznanie
|
Witam was po dłuższym nieodzywaniu ale na bierząco podglądane
![]() U nas też troszkę problemy z kupką, bączki już opanowaliśmy tylko ta kupka, co prawda robi ale strasznie się męczy przy tym. daje któraś z was herbatkę na trawienie z hippa? tam jest anyż, rumianek i koper włoski, słyszałam że skuteczna. Cytat:
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
He he no właśnie nie
![]() ![]() Neti-gratuluję. J1987-trzymam za ciebie ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Nancy-a jak u ciebie sprawa wyglada? Dzieje sie coś? ![]() Uspałam swoje dziecię,czas coś zjeść ![]() Jestem mega wyspana-spał mi od 21 do 3,potem pobudka o 7 i znowu śpi. Jak nic go nie męczy to anioł a nie dziecko.
#2485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła ![]() Gratulacje ogromne! ![]() Kawał kawalera! ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!!!
Gratulacje dla nowych mamus!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo wielkie GRATULACJE dla Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooo, zaczyna się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a to nie jest przypadkiem sklep z torebkami? Kiedyś był na dole koło Empiku z Bonarce ale teraz go chyba gdzieś przenieśli. Dawno nie byłam w sumie. piękny opis, popłakałam się oczywiście na końcu ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła ![]() Gratulacje ogromne! ![]() Duży ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wcale nie odradzam bo ciężko patrzeć jak dzieciątko się męczy....tylko tak jak piszesz z umiarem trzeba to robić ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymeczylas sie ale swietnie sobie dalas rade ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła ![]() Gratulacje ogromne! ![]() GRATULACJE ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.