Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 16:11   #2431
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Też uważam, że to bezsens, skoro większość z nas nie planowała nawet jeszcze ciąży w 2011. No ale Polska to ogólnie bezsens.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:37   #2432
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39268802]
Mąż dzwoni, każe mi przez okno wyjrzeć, a tam.... nasze nowe autko rdzawa meganka.[/QUOTE]
no proszę, taki prezent spóźniony walentynkowy
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nakarmiłam moje dziecię, pojechałam na uczelnię oddać zaliczenie, na zakupy, wróciłam do domu, a ona dalej śpi. Została jednak z dziadkami, a ja pojechałam z TŻem. Na ciuchu wzięłam wszystkie pajacyki na 56cm, rozpinane na całej długości - w sumie 7 sztuk, zapłaciłam za nie 12 zł - to jak za darmo.
jaka grzeczniutka
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hej...gratulacje nowej mamusi!! U mnie nadal nic..ale dziś jakby dalej odchodzi ten czop... pobolewa brzuch..pewnie w poniedziałek sie zacznie
mi też wczoraj dwa takie gluciki odlazły
Cytat:
A u mnie na obiad dzisiaj pierogi z farszem ze szpinaku, chudego twarogu i kaszy gryczanej. Mniam.
to musi być pyszne
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was ale nie miałam siły cytować. Wróciłam właśnie z uczelni jestem padnięta, godzina w samochodzie w jedną stronę to stanowczo za dużo dla mojego kręgosłupa. Ale na szczęście już mam wszystko zaliczone i mogę spokojnie rodzić.
to super, że masz wszystko zaliczone gratulacje
Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
jeju za te zdane egzaminy to ja Was Kochane podziwiam,
ja nie wiem jak dajecie rade się skupić na nauce- jedne z dzidziem wiszącym na cycu a drugie z brzuchem gdy nie wiadomo jak siedzieć czy leżeć

Ja dziś to poszalałam całe nasze piętro posprzątałam łącznie z odkurzaniem ( co przeważnie robi Tż lub jego siostra) a potem jak poszłam do kuchni to zrobiłam obiad. Teściowa się śmiała, że koniecznie chce dziś urodzić no ale Olka ma inne plany i wychodzić nie chce a mogłaby bo bardziej się zmęczyłam w wannie na gimnastyce aby nóżki i bożenkę oporządzić niż na sprzątaniu

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

ale cisza pora kąpieli nadeszła
ja już do golenia bożenny to muszę prosić o pomoc męża, za to golenie nóżek to też niezła gimnastyka
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja miała to samo my dajemy delicol i po tygodniu wszystkie problemy znikły. A jakie Ci kupy robi? I jak często?

Dziewczyny Dziękuję za kciuki egzamin zaliczony, a nawet 2 zaliczyłam. I takim o to sposobem zakończyłam pierwszą sesję z Olą. Tragedii nie było myslałam, że będzie gorzej. teraz ostatni semestr i projekt inżynierski to będzie masakra.

Jak czytam wasze posty to wydaje mi się, że moje dziecko to jakieś nie z tej ziemi, nie mam z nią żadnych problemów. Odparzenia (nawet zaczerwienienie to abstrakcja dla nas) u niej nie widziałam, choć czasem pieluszka naprawdę jest mokra. Pupcię przecieram chusteczkami nivea, pampersami. Jak skończyła miesiąc to przestałam jej prasować i żadnych problemów skórkowych nie zauważyłam. Potówek też jeszcze nie miała. Jedyne to dostała uczulenia kontaktowego od proszku mojej mamy, dwa razy jej pilnowała i za każdym razem zrobiły się jej czerwone wypieki na buźce, ale jak już jej nie brała to po 3 godz przeszło.
Jest spokojna, nie mam z nią żadnych problemów. Czasem marudzi, ale to tylko dziecko i też m swoje potrzeby.

Gratulacje dla nowych mamusiek

W załączeniu moja mała gwiazdeczka, która ma już 2 miesiące
za egzamin
Kruszynka śliczna, taka pyziulka kochana
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
15 min temu chlusnely mi wody... Dalej ze mnie leci, wiec zbieramy tylek i jedziemy do szpitala.
Trzymajcie kciuki, zadnych skurczy nie mam, to chyba zle...
TZ lata jak szalony, spanikowany jest o wiele bardziej niz ja.
ooo proszę, idealnie w termin ciekawe, jak tam postęp akcji trzymam mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michałek dziś kończy miesiąc! ale to zleciało. Buziaki dla ciotek wizażowych
jaki kawaler
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A co z nancy??
jestem, jestem tylko w weekend to głównie korzystam z tego, że mąż jest i próbuję się nim nacieszyć

Ilkas ogromne gratulacje

mi wczoraj zaczął czop odłazić, mąż się zestresował trochę.
W ogóle to wczoraj myślałam, że będzie to TEN dzień, czułam w kościach, że mój czas nadchodzi i pupa zbita :/ Dopakowałam nawet torbę, małżonowi mały sprawdzian z tego, co gdzie jest zrobiłam i co? i nic
dzisiaj rano bardzo się wystraszyłam, bo Mały się nie ruszał, zjadłam śniadanie, wypiłam herbatkę i nic. Napiłam się wody i nic. Dopiero jak się położyłam to poczułam delikatne ruchy, potem coraz mocniejsze, aż się popłakałam.
Wcześniej nie miałam tego parcia na rodzenie ale teraz to ja już chcę urodzić.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:43   #2433
LadyWhisper
Zakorzenienie

O becikowe mozna skladac do 12 miesiecy po narodzinach dziecka tak? Wiec jak juz bedziemy rozliczeni za 2012, to beda chcieli pita itd za 2012? u nas akurat duza roznica, bo za 2011 duzo za duzo przekraczamy dochody, ale za 2012 chyba na styk sie zmiescimy

Hm, Black, my zaczelismy starania pod koniec 2011

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:05   #2434
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
O becikowe mozna skladac do 12 miesiecy po narodzinach dziecka tak? Wiec jak juz bedziemy rozliczeni za 2012, to beda chcieli pita itd za 2012? u nas akurat duza roznica, bo za 2011 duzo za duzo przekraczamy dochody, ale za 2012 chyba na styk sie zmiescimy

Hm, Black, my zaczelismy starania pod koniec 2011
u mnie w GOPS-ie powiedziały że o becikowe możemy się przez pierwsze 12 miesięcy od narodzin dziecka starać i jak będziemy rozliczeni za 2012 rok to pita za 2012 mamy dostarczyć a jak nie będziemy to za 2011.
Stary 2013-02-17, 17:50   #2435
badziabadzia
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za informacje . Zobaczmy czy uda sie jutro wszystko ogarnac

Kurcze moja niunia caly dzien dzis spi.. ciekawe co bedzie w nocy na wszelki wypadek ja tez sobie z nia pospalam
Stary 2013-02-17, 17:53   #2436
BlackSanctum
Zakorzenienie

A moja jest dzisiaj marudna nieco, ale to nic - teraz zasnęła, mam nadzieję, że da pospać w nocy. Po kąpieli zawsze pięknie śpi, a kąpiemy zazwyczaj około 21:00.
Stary 2013-02-17, 17:59   #2437
s i l v e r
Zakorzenienie

Moja też dzis w dzień coś dużo śpi i chyba w nocy będzie buszować więc pewnie sobie nie pośpię. Aha no a po kąpieli to ona zawsze zamiast spać to się rozbudza i oczy jak 5 zł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 18:00   #2438
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nasz misiek na brzuszku spi - rano prawie 4godz!!! Teraz tez, straszliwie marudny byl, dalam na brzusio - 10s i spi. I tak juz godzine. Ciekawe, co dalej

Ktos wie, co u Nawijki?

Stary 2013-02-17, 18:00   #2439
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jestem, jestem tylko w weekend to głównie korzystam z tego, że mąż jest i próbuję się nim nacieszyć

mi wczoraj zaczął czop odłazić, mąż się zestresował trochę.
W ogóle to wczoraj myślałam, że będzie to TEN dzień, czułam w kościach, że mój czas nadchodzi i pupa zbita :/ Dopakowałam nawet torbę, małżonowi mały sprawdzian z tego, co gdzie jest zrobiłam i co? i nic
dzisiaj rano bardzo się wystraszyłam, bo Mały się nie ruszał, zjadłam śniadanie, wypiłam herbatkę i nic. Napiłam się wody i nic. Dopiero jak się położyłam to poczułam delikatne ruchy, potem coraz mocniejsze, aż się popłakałam.
Wcześniej nie miałam tego parcia na rodzenie ale teraz to ja już chcę urodzić.
Myślałam, że rodzisz :P
Może się zacznie u Ciebie jak u Nawijki ?

No właśnie,co u niej???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:01   #2440
LadyWhisper
Zakorzenienie

J, dzieki, poczekamy w taki razie na rozliczenie 2012

Silver, u nas jest kapiel, cyc i spanie

Stary 2013-02-17, 18:10   #2441
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kurcze Serio ? Nie wiedziałam że dziecko tak się może nauczyć widziałam że się męczy,że cisnie ciśnie a kupka nie chce wyjść więc dałam czopka. Może lepiej już nie będę dawać więcej.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Lady -- sprawiłam sobie htc cha cha I potwierdzam-Super telefonik
może coś jeszcze dziewczyny poradzą .... ja takie słyszałam opinie dlatego nie daję ...
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:27   #2442
maluchna30
Zadomowienie

DELI gratki za egzamin.EWIK urodzinki dzisiaj?STO LAT. Ja kapie co dwa dni o 19,tak to przemywam woda i wacikami.Mala tak sie juz nauczyla,ze o siodmej myju myju,ze sama sie przed budzi.
Stary 2013-02-17, 18:29   #2443
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

zaczęły mi się skurcze.. na razie miałam 4 co 20-15 min...i co dalej???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-17 o 18:36
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:32   #2444
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
trzymam kciuki za rozkręcenie akcji
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:34   #2445
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

a jeśli chodzi o czerwone newsy... Nawijka napisała: "Kubus przyszedł na świat o 16.40 SN - 3725g, 56 cm. Ból okropny!!! 14,5 h mnie trzymało przez to, że najpierw wody odeszły, ale oczywiście warto! Wzięłam znieczulenie i nie żałuje- rozwarcie szybciej poszło! Pozdrawiam!'

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-02-17, 18:41   #2446
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko! Gratuluję, kochana!

Ps. Bierzcie znieczulenie, dziewczyny w 2paku, bierzcie - pomaga! Jak nie na ból, to na przyspieszenie akcji.
Stary 2013-02-17, 18:51   #2447
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
a jeśli chodzi o czerwone newsy... Nawijka napisała: "Kubus przyszedł na świat o 16.40 SN - 3725g, 56 cm. Ból okropny!!! 14,5 h mnie trzymało przez to, że najpierw wody odeszły, ale oczywiście warto! Wzięłam znieczulenie i nie żałuje- rozwarcie szybciej poszło! Pozdrawiam!'

Gratulacje!!! Ale punktualny bobas!!!!!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

ja mam kolejny skurcz...ból okresowy..trwał 60 sekund..a ja się boję ...Tż siedzi z karteczką i zapisuje czas i godziny
Czy ja bym mogła się z tego wycofać?

Stary 2013-02-17, 18:56   #2448
BlackSanctum
Zakorzenienie

Neti, jeszcze się nie zaczęło na dobre, a już chcesz się wycofywać? Ból okresowy to jest pikuś przy prawdziwych skurczach, musisz się na to nastawić, że będzie dużo mocniej bolało - ale wytrzymasz. Powtarzaj sobie, że to dla maluszka - jaki ból, taka nagroda.
Stary 2013-02-17, 19:00   #2449
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti, jeszcze się nie zaczęło na dobre, a już chcesz się wycofywać? Ból okresowy to jest pikuś przy prawdziwych skurczach, musisz się na to nastawić, że będzie dużo mocniej bolało - ale wytrzymasz. Powtarzaj sobie, że to dla maluszka - jaki ból, taka nagroda.
Najgorsze jest to że teraz latam do kibelka już nie na siku ale na sranko....dziś byłam ze 4 razy i to chyba nie koniec...tak mnie mały tam ciśnie..dżizas...

wiem że ból jest i będzie nieporównywalnie gorszy...przeszłyście to Wy to i ja chyba dam radę..
idę powyjadać mandarynki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 19:01   #2450
j1987
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

ja mam kolejny skurcz...ból okresowy..trwał 60 sekund..a ja się boję ...Tż siedzi z karteczką i zapisuje czas i godziny
Czy ja bym mogła się z tego wycofać?
Czyżby kolejny bobas??? trzymaj się bo jak się rozkręci to już się nie wycofiesz z tego

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Najgorsze jest to że teraz latam do kibelka już nie na siku ale na sranko....dziś byłam ze 4 razy i to chyba nie koniec...tak mnie mały tam ciśnie..dżizas...

wiem że ból jest i będzie nieporównywalnie gorszy...przeszłyście to Wy to i ja chyba dam radę..
idę powyjadać mandarynki...
zjedz bo potem nie będzie wolno
Stary 2013-02-17, 19:14   #2451
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
może coś jeszcze dziewczyny poradzą .... ja takie słyszałam opinie dlatego nie daję ...
To nie rzecz w tym, że się "dziecko nauczy" tylko zwyczajnie - przemiana materii nie poprawi się sama z siebie, od przeczyszczaczy może się organizm uzależnić i potem zwolni perystaltyka, więc trudno zrobić koopę bez tabletki czy czopka.
Ale! Czasem trzeba ulżyć dziecku, Aga - nie biczuj się że podałaś czopka raz - grunt, żeby zachowywać umiar i zostawić sobie czopki na sytuacje ekstremalne by nie weszło w nawyk.

Cytat:
Ooo... kciuki kochana!

Cytat:
Wielkie gratulacje! Mały od urodzenia punktualny, idealnie w termin trafił

Delicjanka : gratulacje zdanych egzaminów.
Ja miałam 4 (!) na tym zjeździe.. + 2 zaliczenia, jeden pewnie się skończy poprawką. Zobaczymy. Też bym sobie chciała coś kupić, może torbę jakąś fajną ( tylko większą bo teraz myślę pod kątem - "czy zmieści mi się wszystko to co zawsze + laktator)
Bardzo lubię bershkę, w ogóle cały inditex. Najbardziej chyba stradivariusa.

Black: moja też swego czasu miała problem z prawą piersią - dlatego w lewej mi się szybciej laktacja rozkręciła, bo z niej najpierw ssała i preferowała ją.

Wiesz co pomogło? Zmiana pozycji na pozycję spod pachy - mam tą poduchę do karmienia - taki mały rogal - super wygodnie z nią jest. I teraz już Mała ssie normalnie, obie w każdej pozycji.

Sutki dalej bolą, ból jest wtedy nawet jak mi się zimno zrobi i sutki się "kurczą"
Zauważyłam, że Mała mocno usta zaciska, a nie daj boże jak zacznie roszać głowką bo zaśnie i np odchyla głowę do tyłu. Ała! Ale puścić nie chce

Bokeh: dzięki za cynk odnośnie tych staników HM, chciałam z atlantica te co Lady pisała, że fajne, ale ilekroć nie pytam to rozmiaru nie ma... zobaczę w H&M, Jaka cena ich??

Dziewczyny - z tym popłakiwaniem i prężeniem się to chyba wszystkie mamy identycznie... Moja bidulka przez sen czasem płacze intensywnie przez chwilę, bączek pójdzie i bida śpi dalej.

Dzisiaj taki poranek miałyśmy, 2 godziny stękania, prężenia się, popłakiwania ( na szczęście bez ciągłego płaczu - tylko taki po minutę a zaraz potem sen, a to już dużo - może Biogaia zaczyna działać?), rowerek nóżkami robiłyśmy, masowałam itp itd, ale i tak ciężko było dziecku.

Co do pionowej pozycji - moja też się wtedy uspokaja, zwróćcie uwagę, że ułożenie ciała jest takie samo jak przy leżeniu na brzuchu - a ta pozycja daje ulgę. Często bączki idą i ulga przychodzi właśnie jak położę na brzuszek.

Lady: moja też kocha na brzuchu leżeć i tak spać. Boję się co będzie jak się sama zacznie przekręcać w nocy na brzuch.

Ale jestem padnięta po tych egzaminach, boże. Został jeszcze 1 ale dopiero za 2 tygodnie.
No i oczekiwanie na wyniki z tych co pisałam.. Ale będzie co ma być, już nic nie zmienię.

Pytanie odnośnie połogu:

Dziwnie mam z krwawieniem. Bo intensywnie było tylko przez 2 dni. Od 3 dnia było coraz bardziej skąpo, tak jak przy końcówce okresu. I już parę razy miałam przekonanie, że to koniec krwawienia, bo nic się nie działo, a potem znowu plamienie. I takie male plamienia mam cały czas - np po kilkunastu godzinach kiedy jest czysto, przychodzi plamienie. Przez to cały czas muszę podpasek używać i już mnie to drażni, bo już z 10 razy myślałam, że to koniec a potem znowu.

Ile to u was trwało??

I dopiero teraz mam lekkie pobolewania brzucha przy karmieniu. To dalej macica? Możliwe to, po 3 tygodniach??
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:15   #2452
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

O, widzę, że Neti jednak napisała mimo skurczy :d

Trzymam Neti kciuki by poszło do przpdu

Nawijko, matko prowadząca - gratuluję
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:16   #2453
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nawijka, wielkie gratulacje!!!!!!!!!

Neti rodzi i idzie wtranzalac mandarynki, brawo kciuki za rozkrecenie!!!

Black, my z Silver mialysmy tak mega szybka akcje, ze nie bylo szans na zzo zreszta, ja nie zaluje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 19:22   #2454
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To nie rzecz w tym, że się "dziecko nauczy" tylko zwyczajnie - przemiana materii nie poprawi się sama z siebie, od przeczyszczaczy może się organizm uzależnić i potem zwolni perystaltyka, więc trudno zrobić koopę bez tabletki czy czopka.
Ale! Czasem trzeba ulżyć dziecku, Aga - nie biczuj się że podałaś czopka raz - grunt, żeby zachowywać umiar i zostawić sobie czopki na sytuacje ekstremalne by nie weszło w nawyk.

Dokładnie tak Zresztą, dorosłych się tyczy to samo. I tu nie tylko o czopki chodzi, kiedyś "modne" było wsadzenie w dupkę końcówki np. małego palca czy termometru - efekt ten sam właściwie.

Ooo... kciuki kochana!

Wielkie gratulacje! Mały od urodzenia punktualny, idealnie w termin trafił

Delicjanka : gratulacje zdanych egzaminów.
Ja miałam 4 (!) na tym zjeździe.. + 2 zaliczenia, jeden pewnie się skończy poprawką. Zobaczymy. Też bym sobie chciała coś kupić, może torbę jakąś fajną ( tylko większą bo teraz myślę pod kątem - "czy zmieści mi się wszystko to co zawsze + laktator)
Bardzo lubię bershkę, w ogóle cały inditex. Najbardziej chyba stradivariusa.

Mnie się szalenie podobają Słonie Torbalskie, ale drogie :/

Black: moja też swego czasu miała problem z prawą piersią - dlatego w lewej mi się szybciej laktacja rozkręciła, bo z niej najpierw ssała i preferowała ją.

Wiesz co pomogło? Zmiana pozycji na pozycję spod pachy - mam tą poduchę do karmienia - taki mały rogal - super wygodnie z nią jest. I teraz już Mała ssie normalnie, obie w każdej pozycji.

Sutki dalej bolą, ból jest wtedy nawet jak mi się zimno zrobi i sutki się "kurczą"
Zauważyłam, że Mała mocno usta zaciska, a nie daj boże jak zacznie roszać głowką bo zaśnie i np odchyla głowę do tyłu. Ała! Ale puścić nie chce

Bokeh: dzięki za cynk odnośnie tych staników HM, chciałam z atlantica te co Lady pisała, że fajne, ale ilekroć nie pytam to rozmiaru nie ma... zobaczę w H&M, Jaka cena ich??

Dziewczyny - z tym popłakiwaniem i prężeniem się to chyba wszystkie mamy identycznie... Moja bidulka przez sen czasem płacze intensywnie przez chwilę, bączek pójdzie i bida śpi dalej.

Dzisiaj taki poranek miałyśmy, 2 godziny stękania, prężenia się, popłakiwania ( na szczęście bez ciągłego płaczu - tylko taki po minutę a zaraz potem sen, a to już dużo - może Biogaia zaczyna działać?), rowerek nóżkami robiłyśmy, masowałam itp itd, ale i tak ciężko było dziecku.

Co do pionowej pozycji - moja też się wtedy uspokaja, zwróćcie uwagę, że ułożenie ciała jest takie samo jak przy leżeniu na brzuchu - a ta pozycja daje ulgę. Często bączki idą i ulga przychodzi właśnie jak położę na brzuszek.

Lady: moja też kocha na brzuchu leżeć i tak spać. Boję się co będzie jak się sama zacznie przekręcać w nocy na brzuch.

Ale jestem padnięta po tych egzaminach, boże. Został jeszcze 1 ale dopiero za 2 tygodnie.
No i oczekiwanie na wyniki z tych co pisałam.. Ale będzie co ma być, już nic nie zmienię.

Pytanie odnośnie połogu:

Dziwnie mam z krwawieniem. Bo intensywnie było tylko przez 2 dni. Od 3 dnia było coraz bardziej skąpo, tak jak przy końcówce okresu. I już parę razy miałam przekonanie, że to koniec krwawienia, bo nic się nie działo, a potem znowu plamienie. I takie male plamienia mam cały czas - np po kilkunastu godzinach kiedy jest czysto, przychodzi plamienie. Przez to cały czas muszę podpasek używać i już mnie to drażni, bo już z 10 razy myślałam, że to koniec a potem znowu.

Ile to u was trwało??

I dopiero teraz mam lekkie pobolewania brzucha przy karmieniu. To dalej macica? Możliwe to, po 3 tygodniach??
Z krwawieniem to chyba norma, ja miałam tak i przy Agu i teraz, 6 tydzień się zaczął a ja mam brązowawe plamienia
A kilka dni temu jeszcze nagle podbarwione krwią.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:23   #2455
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, ja jestem 6tyg po sn, a jak maly sie zassie tak fest, to tez czasem poboli podbrzusze - mimo, ze lekarz na wizycie popologowej stwierdzil, ze macica obkurczona calkiem. Wiec nie wiem?

Co do krwawienia to mi sie wieksze pojawia jak jestem wiecej na nogach, ostatnio zaczelam krwawic konkretnie, po calym dniu latania

Stary 2013-02-17, 19:26   #2456
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Neti Trzymam kciuki, żeby to było już

Młody wykąpany, najedzony zasnął.
Nie wiem, chyba przechodzi skok rozwojowy. Co godzinę wisi na cycu, prawie nie śpi, jest trochę bardziej marudny. Przy piersi się wije i ryczy i puszcza, a potem z powrotem rzuca na jedzenie i znów ryk.
Muszę już go ubierać w ubranka rozmiar 62, ale mi szybko kawaler rośnie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:29   #2457
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje Wszystkiego dobrego dla Kubusia
A jednak są punktualni mężczyźni na świecie Mój do nich nie należy mały uparciuszek będzie po tacie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:33   #2458
badziabadzia
Zakorzenienie

Nawijka

Neti za rozkrecenie akcji

Moja niunia sie obudzila, marudna.. chyba bedzie nocka
Stary 2013-02-17, 19:38   #2459
eff8
Zakorzenienie

Nawijko brawa wielkie Gratuluje

Neti trzymam kciuki dobre to z tym wycofaniem niestety sie juz nie da

Moj synio tez dzis pieknie w dzien spal, az sie boje nocy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:45   #2460
szklanka19
Zadomowienie

Gratulacje dla Nawijki!

Neti to najedz się mandarynek i na porodówkę

Ewik sto lat! mało stresów i dużo zdrowia dla Ciebie i Dominiczki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości