|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
to ja od momentu wstania do wyjścia potrzebuję 2godziny, przy czym prysznic i makijaż zajmują mi najmniej czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładniej brzmi. To są chyba cholernie trudne zajęcia..a zarazem ciekawe . Szkoda że na fitnes czasu zupełnie nie mam ![]() Makaron jest super ![]() ![]() Nie wiem czy da się zmienić nieprzytomnego w tajfun- to jest raczej genetyczne ![]() Mój mąż jest takim ciapciuchem z rana...zawsze o tym zapominam , często z rana poruszam ważne tematy, wydaję polecenia i opowiadam o planach na cały dzień- a on przecież w ogóle nie wie co ja mówię- no i potem są afery bo czegoś nie zrobił o co go prosiłam. W ogóle mąż to ma przesrane- bo Mania też tajfun- ja strzelam garami, ubijam pianę, Mania cały czas nawija, a ten ledwo przytomny leży i nie wie co się dzieje. Zresztą dziś z tego powodu niemal doszło do rękoczynów między nami. ![]() No jasień w tym roku jest czadowa! Cytat:
![]()
![]() |
#2463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w razie czego dodatkowy fach w rękach ![]() genetyczne mówisz? mnie się wydaje, że to kwestia przyzwyczajenia. jak poznałam tż-ta, i gadaliśmy nocami to on potrafił usnąć. w nocy był w ogóle nieprzytomny. ale wstawał o 6-7 rano. teraz ma tak przestawione jak ja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja to tak ni to tajfun ni to leniwiec. Ale jestem z siebie dumna bo zawsze zjadam sniadanie!!! Wprawdzie szczytem marzen byloby sniadanie na siedzaco z kubkiem herbaty/kawy ale jakis czas temu nie wyobrazalam sobie zjesc sniadanie przed wyjsciem z domu. A teraz niby kanapka ale zawsze to cos ![]() Przyszly tydzien bedzie juz lepszy troche pod kontem organizacyjnym bo moja mama bedzie Maje prowadzila do przedszkola (o ile sie mlodziez nie rozlozy bo slysze wlasnie ze paskudnie kaszle przez sen ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Trochę się pożaliłam w klubie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
cześć
Ja tam jestem na stanowisku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Ale się czaisz ogólnie
![]() Chcę zacząć sprzątanie przedświąteczne: w szafach, szufladach, półkach. Ciekawe, czy zrealizuję swój zamiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja jestem zarobiona. Może wieczorem wyskoczę na zakupy, szukam płaszcza na zimę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i w międzyczasie jednak mam jakąś tam robotę ciągle Ja standardowo olewam sprzątanie świąteczne z założeniem, że u mnie ma być czysto cały rok. Muszę koniecznie wyprać firanki w weekend, bo są aż matowe od pyłu. Nadal nic nie robimy w domu - totalne zmęczenie materiału, u tż nawet bardziej niż u mnie. Trochę się tego obawiam, że doprowadziliśmy jako tako chatę do stanu takiego, że da się mieszkać po ludzku i na resztę już brak chęci. Ja za to znalazłam stolarza i jak tylko pomierzę dokładnie, to zamawiam listwy przypodłogowe - mam zamiar sama malować i mam nadzieję, że wyjdzie mi lepiej niż przy schodach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czesc tak wogole Ten tydzien mam odrobine spokojniejszy bo mama ma do pracy na 14ta i nie musze z rana ogarniac i Mai i Tzta i siebie. A w przyszlym tygodniu Tz idzie na kontrole i mam nadzieje ze bedzie juz bardziej mobilny bez tego gipsu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się ma czysto przez cały rok, to można olać ![]() Ambitnie z tym malowaniem. Ja też lubię takie roboty, ale jednak boję się efektu końcowego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miśkowa, ty do pracy masz 30km, tak? ile czasu zajmuje ci podróż? męczą cię dojazdy? Pytam, pod kątem działki, którą mamy położoną 20km od miasta wojewódzkiego. Zastanawiam się, na ile to jest blisko, a na ile będą męczące dojazdy. Z jednej strony fajnie byłoby mieszkać w mieście, bo wszystko na miejscu, zaoszczędza się czas i paliwo, nie trzeba robić koło domu, a z drugiej strony w cenie małego mieszkania byłby dom. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Xzora, bierz przykład
![]() Wg mnie 30 km to sporo. My z TŻ mamy nieco ponad 20 km, dojazd w korkach zajmuje nam ok. 35 minut - do przedmieścia, tam pracuje TŻ. Do ścisłego centrum, gdzie pracuję, dojeżdżam dodatkowo autobusem, czyli + 15 min ![]() Oczywiście, jak nie ma korków, sprawa jest łatwiejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mieszkamy od miasta jakieś 12km (od granic), powiedzmy, że do samego Poznania mamy 20-25km. Ja mam do pracy 30km, ponieważ jeżdżę trochę dookoła, żeby nie stać w korkach. Jeśli uda ci się znaleźć taką drogę, że nie stoisz gdzieś, to spoko w sumie. Dojeżdżam ok 40 minut, do godziny w jedną stronę, w zależności, co się dzieje na drodze i czy nie jedzie jakaś zawalidroga, której nie mogę wyprzedzić. Po drodze mijam budowę obwodnicy i często tam wyjeżdżają jakieś traktory albo koparki, ruch jest duży, ciężko wyprzedzić. Latem jeździłam ok. 30-40 minut. Mój kolega z biura mieszka w Poznaniu, w mieście i dojeżdża tyle co ja a czasem i dłużej, bo musi się przebić przez całe miasto. Same dojazdy mnie nie męczą, ale fakt, trochę czasu to zajmuje. Zwłaszcza jeśli się przerzucisz z sytuacji, że teraz masz 10 min do pracy, to jest to różnica. Dziennie 2h idą w plecy, bo taka jest prawda, ale co zrobić. Jadę potem na wieś i mam ciszę i spokój, mogę odpoczywać. Musisz wziąć pod uwagę koszty dojazdu, bo jednak całkiem sporo kosztują te dojazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
a myślała któraś z was o pierścionku z tanzanitem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
ja niby porzadek mam ale w szafie przydaloby sie generalnie posprzatac i powyrzucac ciuchy w ktorych nie chodzilam przynajmniej od roku
![]() no i u nas dwa razy w roku sprzata sie szkliwo (to u babci bo my nie mamy takich rzeczy) i to mam w 3 pokojach do posprzatania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
helo.
Też powinnam zrobić generalne porządki w szafach- szczególnie w ciuchach Mani - wszędzie są poupychane za małe ubrania- musze to popakować do pudeł i wywieźć do kuzynki na strych. Gdyby mi dojazdy do pracy zabierały 2 h dziennie niebyłoby kolorowo. Dlatego cenię sobie to że mieszkam w małym mieście- jak sa korki jadę do pracy 15 min (klnąc przy tym jak szefc ![]() Znowu od jakiegoś czasu myślę że nie chcę mieć domu- wolę 80 m 2 mieszkania w mieście niż 150 m 2 domu na zadupiu.
#2481 |
Zakorzenienie
|
Gdyby się to tu tak przedkładało, że za cenę domu na zadupiu mogłabym mieć mieszkanie 80m w mieście, to wzięłabym to pod uwagę, ale jednak za cenę domu na zadupiu mogłabym mieć co najwyżej 50m w starym budownictwie. Niestety ceny mieszkań w miastach to jakaś abstrakcja, o Warszawie już nie wspominam nawet
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiecie, że ja zawsze w szafie mam porządek? i to jest chyba jedyne miejsce, w którym jestem porządniejsza niż TŻ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka ma mieszkanie blisko 100 m2, salon z kuchnią + łazienka, sypialnia+łazienka, pokój do pracy, pokój dla dziecka, pokój dodatkowy. I dużo miejsca w korytarzach na szafy. Bosko, to mój ideał. Ceny są oczywiście zaporowe, ale nie do końca, bo za m2 mieszkania o dużym metrażu płaci się dużo mniej, nawet o kilka tysięcy, niż za m2 w mieszkaniu 50 m2. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Zobaczymy jednak po zimie, jak się będzie dojeżdżać w śniegu i mrozie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak miałam małą szafę to również zdarzał mi się bałagan, ale że teraz ubrań nie mam poupychanych i wszystkie od razu widzę i łatwo wyciągam, to nie mam potrzeby robić kotła za to mam bałagan w szkłach i zasłonki muszę uprać A, powiem wam, że mam malutki przełom z kotem. Oczywiście dalej się dotykać nie da i przy wyciągnięciu do niego ręki ucieka, ale jest wyjątek. Jak go głaskam w legowisku to najpierw parcha, ale po chwili już zaczyna mruczeć, kładzie się na plecach i domaga głaskania i miziania. A wczoraj jeszcze jak kładłam się spać, to nie było tż i Czarny zajął jego miejsce w łóżku. Spaliśmy tak razem z godzinę do powrotu tż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak złagodzić zupę dyniową?
Zrobiłam wczoraj z małej dyni zupę, miałam w lodówce jakąś papryczkę małą od mamy i nie sądziłam, że jest ona aż tak ostra. Ja nie lubię pikantnego żarcia, więc zupa jest dla mnie nie do zjedzenia. Dolać mleka kokosowego? Nie chce mi się kupować drugiej dyni i dorabiać, bo nie zjem aż tyle tej zupy, a nie chcę też wylewać, bo nienawidzę marnowania jedzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei zrobiłam wczoraj i wyszła mi trochę za mdła, ale dodałam płatków chilli, imbiru, pieprzu i przecieru pomidorowego i jest ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
też muszę się wziąć za porządki.
ale jesteśmy ostatnio zawaleni robotą i wykończeni. dodatkowo pobolewa mnie ucho. czekam na telefon kiedy mogę wpaść do znajomego lekarza i coś nie dzwoni długo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja nie powiedziałam, że mam teraz porządek
![]() Aktualnie mam kocioł właśnie, na szczęście tylko w jednej półce. Na pozostałych jest kurz. No i być może coś się wywali przy okazji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.