Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 10:45   #2461
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hihi... Wiecie co.. Sama dzieki Wam sie z tego zasmialam
No ok, to jakoś sie z Wami podzieleni tymi pałacami
Proszę dobrać sie w grupy kto z kim na jeden pałac
Bo jak juz pisałam mam ich tylko 12-15

Ps. UWIELBIAM WAS
To my Cię uwielbiamy.

Jako, że - nieskromnie mówiąc - byłam pierwsza, to rozumiem, że mogę wybrać najlepsze miejscówki?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:45   #2462
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

ja wiem że moja teściowa zawsze będzie za swoim synkiem i pewnie nie raz uslysze takie słowa że on pracuje więc pewnie jest zmęczony a ja przecież siedzę w domu ale na pewno nie pozostawie tego bez odzewu
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:50   #2463
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
dla Tż-ta... pewnie odczuwa, że ma teraz za swoje, bo jest na kacu a musi sprzątać jak to dobrze, że mój małż sie nie stawia jak popije... wręcz przeciwnie, jak przesadzi z alkoholem, to po prostu idzie spać, czasem nawet nie zauważę kiedy
Mojemu się wtedy włącza niesamowita miiiiiłoooość. Nie przeszkadzają mu inni ludzie, całuje mnie, przytula i w ogóle jestem całym jego życiem, itp.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja wiem że moja teściowa zawsze będzie za swoim synkiem i pewnie nie raz uslysze takie słowa że on pracuje więc pewnie jest zmęczony a ja przecież siedzę w domu ale na pewno nie pozostawie tego bez odzewu
Moja nie jest zła, nawet wręcz przeciwnie. Wiele razy mówiła tż-owi na początku ciąży, że musi o nas dbać itd. A, że siedzę w domu, a mąż musi pracować nie powie, bo wie, że po mnie to spłynie, a jeszcze jej głupio odpowiem.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:51   #2464
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja nie byłam nawet 1 raz na KTG a do TP zostało mi 6 dni.
no właśnie ja też nie byłam, co prawda zostało mi jakieś 24 dni ale widzę, że wiele z Was co jakiś czas chodzi i zaczełąm się stresować, ale widzę że nie jestem sama mój gin nie kazał ani raz przyjść na KTG a następna wizyta 10 dni przed TP
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:52   #2465
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi kiedy sie robi ktg??
tzn to jest uzaleznione od tygodnia ciązy czy od czego?? bo nie chciałabym zbierać szczeki z podłogi z wrażenia jakby mnie gin podpial pod te kabelki
ja miałam robione 20 min..

Cytat:

Ps. UWIELBIAM WAS
kto ze mną?? masz jakis w mazowieckim, albo lubelskim

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:57   #2466
potterka
Zakorzenienie

Lonely to ja też poproszę jakiś mały pałacyk

co do KTG to moja lekarka nic o nim nie wspominała.. zresztą jak o większości spraw zw. z ciążą

ale mam nadzieję, że w przyszłym tyg. urodzę i nie będę musiała nigdzie chodzić
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:59   #2467
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi kiedy sie robi ktg??
tzn to jest uzaleznione od tygodnia ciązy czy od czego?? bo nie chciałabym zbierać szczeki z podłogi z wrażenia jakby mnie gin podpial pod te kabelki
już dziewczyny Ci odpowiedziały widzę ja sobie poszłam sama od siebie prywatnie lekarz mi nie kazał no i mam zamiar chodzić 1 raz w tygodniu aż do porodu
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja miałam robione 20 min..
też miałam jakoś 20 minut zapis był ok, więc nie było potrzeby dłużej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 11:00   #2468
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Mój Syniu kończy dzisiaj 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pokłóciłam się z mężem z rana ... Przemek płakał porannie czyli najedzony, przewinięty, utulony a marudził od 5, mąż się obudził, wziął go i stwierdził że nie umiem się dzieckiem zająć i że on całą noc nie śpi .... aż mi łzy poleciały, staram się jak mogę a on stwierdza że nie umiem się własnym dzieckiem zająć i że on to robi lepiej
beznadziejnie się czuję
, a mężowi należy się porządny

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś mój termin porodu. Jadę za godzinę na KTG. Jestem przygnębiona bo mąż przylatuje dopiero we wtorek wieczorem. Miałam przyjechać już z rzeczami na obserwacje ale nie biorę. Nie chcę tam sama leżeć, jeśli wszystko ok będzie.
za ktg i oby maluszek poczekał do przylotu taty

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:00   #2469
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Wystraszyłam się tego co napisała jedna z Was nt. zębów i ewentualnego zakażenia i poszłam do dentysty.
Jak usłyszała że mam mieć w nast. tyg. cc to założyła mi opatrunek i nie chciała się za zęba zabrać. czeka mnie kanałowe leczenie
Nosz fuck! Wszystko naraz

Ciekawe jak pawie oczko

I za tydzień przyjeżdza moja mama Trochę mi się pomoże ogarnąć z maluszkiem Wiele jej nie można ale przynajmniej coś do jedzenia nam zrobi -dla mnie to już duuuużo
Supeeer, że będziesz miała mamę obok siebie- jaka pomoc by to nie była, to zawsze jest pomoc!
A co do zęba, to wiesz... Masz pewnie za mało wydatków, to tak gratisowo kanałówka wypadła...

Cytat:

Ps. UWIELBIAM WAS
TO MY CIEBIE UWIELBIAMY

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:01   #2470
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

O to ja też taka jestem. Powiedziałabym mu zapewne, że dziecko ma również ojca, który właśnie może się wykazać. Teściowa kiedyś spytała przez telefon czy się nie nudzę tak cały dzień w domu. Mówię jej, że nie, a poza tym ja w domu nie siedzę (jestem taka powsinoga, albo ktoś u mnie, albo ja u kogoś, albo gdzieś poza domem itp.). Na co ona takim szyderczym śmiechem "No tak, biegaj, biegaj jeszcze póki możesz". Wtf? Pytam, "a co, później nie będę mogła?", a ona: "No później to z dzieckiem będziesz siedzieć.". Odpyszczyłam jej tylko grzecznie, że to dziecko przecież będzie miało tatusia. Stwierdziła, że tata będzie po pracy, zmęczony. Wybuchnęłam śmiechem i jej powiedziałam, że ja to będę na pewno bardzo wypoczęta po nieprzespanej nocy, posprzątaniu, ugotowaniu i zajmowaniu się dzieckiem. I tak w sumie, to możemy się zamienić i ja mogę wrócić do pracy, a tatuś przejmie macierzyński. Zamknęła się i nie zaczyna już takich tematów. I mimo, że wcale tak nie myślę, to wkurza mnie jej myślenie, bo ona chyba myśli, że jak urodzę dziecko, to będę siedzieć zamknięta w domu na dziesięć spustów, zapuszczona na amen i moje życie towarzyskie umrze śmiercią tragiczną, a za każde wyjście będę musiała dziękować mężowi na kolanach.
skąd ja to znam.. na zwolnieniu od kilku m-cy i też ciągle gadanie, że nic nie robię, a jak sie okazało później-ciąża zagrożona przedwczesnym porodem... oczywiście wszystko sama dla Małej przygotowałam ale tego nikt nie dostrzega no bo co za problem kupić i wsadzić do pralki co nie.. (wg tżta)..
Ostatnio odebraliśmy fotelik-nosidełko.. no to gadanie a po co a na co, że ciekawe kto to będzie nosił bo takie ciężkie. Powiedziałam, że od fotelików to są tatusiowie, na co teściowa, że syn to musi pracować a nie sie noszeniem zajmować.. a to, że bedzie miał teraz ponad 2 m-ce wakacji to nieważne.. poza tym ojciec powinien też sie dzieckiem zajmować. Co ma praca do tego..takie zaściankowe myślenie..teraz są inne czasy
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Lonely zarzuć pałacem, jak masz tak dużo:p może być z tych większych wszystko jedno odbiorę Ci troche stresów z głowy
hehe

niunka tulę mocno!!
Stary 2013-05-04, 11:03   #2471
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
wkurzające są takie teksty i pomysleć, ze mówią to kobiety które też miały dzieci, i co one sie z nimi nudzily i leżały i pachniały cały dzien???

ja tylko raz usłyszałam, ze teraz bede sie lenic w domu (jak poszłam na l4 na poczatku 5 m-ca ciązy) i jak dziekco bedzie to też nic nie bdde robić. Na drugi raz tez powiem, ze TZ moze isc na tacierzcki a ja wróce do pracy- ciekawe co teściowa na to powie.
Jak za duzo bede tu dzisiaj narzekac to mi dajcie znać zebym dała sobie na luz ok?
dokładnie! a może one poprostu nie chcą żebyśmy miały lepiej od nich
Ok nie denerwujmy się już, może dzięki temu my unikniemy takiego głupiego gadania w strosunku do naszych synowych w przyszłości

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

Sharp, no to sie nasłuchalaś... nie przejmuj się tym, szkoda Twoich nerwów... fakt, że jakby to na mnie padło, to na pewno bym cos palnęła, żeby im wszystkim przys.rać...

dla Tż-ta... pewnie odczuwa, że ma teraz za swoje, bo jest na kacu a musi sprzątać jak to dobrze, że mój małż sie nie stawia jak popije... wręcz przeciwnie, jak przesadzi z alkoholem, to po prostu idzie spać, czasem nawet nie zauważę kiedy

jak masz potrzebę, to narzekaj wiem sama po sobie, że to czasem napraaaawdę pomaga

lonely, pałace mają moc!!!! szczęściara z Ciebie
Masz z nim fajnie, też bym tak chciała. Mój niestety bywa w tym stanie mega upierdliwy, lubi się kłócić i najchętniej bym go wtedy zabiła :P

A pałacyk to i ja poproszę może być w mniejszym rozmiarze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 11:04   #2472
hope01
Zakorzenienie

Niunka... Chciałam Ci powiedzieć, że bardzo mi przykro i, że nie umiem wyobrazić sobie ogromu bólu jaki Cię dotknął. Nawet nie próbuję... Nie będę pocieszać, że Bóg tak chciał, bo chyba się starzec pomylił
Ale chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że bardzo Cię podziwiam. Podziwiam za to, że pomimo tak wielkiej, niesprawiedliwej tragedii masz siłę i odwagę cieszyć się z narodzin innych dzieci. Jesteś wielką kobietą..

Mama styczniowa 2013..

"Bo czasem Bóg, podobny do żniwiarza, ścina kwiaty wmieszane w jęczmień..."

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:07   #2473
iwona335
Zakorzenienie

dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące KTG

stawiam Wam soczek
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:08   #2474
cloche
Zakorzenienie

nadrabiam was powolutku przy drugim śniadaniu (pierwsze po części niestety się nie przyjęło i wróciło )

niunka
, mam nadzieję zaraz doczytać, że już po wszystkim i że mogłaś się spokojnie pożegnać z Jasiem

sharp, ci ogniskowi mędrcy powalający byli każdy jeden komentarz beznadziejny. życzę im, żeby życie naprostowało ich poglądy a ty wtedy możesz zacząć sypać "życzliwymi" poradami
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:11   #2475
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam.. na zwolnieniu od kilku m-cy i też ciągle gadanie, że nic nie robię, a jak sie okazało później-ciąża zagrożona przedwczesnym porodem... oczywiście wszystko sama dla Małej przygotowałam ale tego nikt nie dostrzega no bo co za problem kupić i wsadzić do pralki co nie.. (wg tżta)..
Ostatnio odebraliśmy fotelik-nosidełko.. no to gadanie a po co a na co, że ciekawe kto to będzie nosił bo takie ciężkie. Powiedziałam, że od fotelików to są tatusiowie, na co teściowa, że syn to musi pracować a nie sie noszeniem zajmować.. a to, że bedzie miał teraz ponad 2 m-ce wakacji to nieważne.. poza tym ojciec powinien też sie dzieckiem zajmować. Co ma praca do tego..takie zaściankowe myślenie..teraz są inne czasy
ahh te teściowe.. moja akurat w tym przypadku jest bardzo ok, gorzej z moją mamą, masakra czasami jak słyszę co mówi, jak powiedzieliśmy jej o ciąży to skwitowała, no tak chwila nieuwagi i jest ciąża, bo wgl niej to ciązy się nie planuje tylko odrazu wpadka normalnie mi szczęka opadła, żadnych gratulacji nic, tylko mina grobowa i taki tekst, ale mi to ryba no i dla niej to facet jest od roboty, a kobieta od dzieci, prania, sprzątania, gotowania

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 11:18   #2476
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
O to ja też taka jestem. Powiedziałabym mu zapewne, że dziecko ma również ojca, który właśnie może się wykazać. Teściowa kiedyś spytała przez telefon czy się nie nudzę tak cały dzień w domu. Mówię jej, że nie, a poza tym ja w domu nie siedzę (jestem taka powsinoga, albo ktoś u mnie, albo ja u kogoś, albo gdzieś poza domem itp.). Na co ona takim szyderczym śmiechem "No tak, biegaj, biegaj jeszcze póki możesz". Wtf? Pytam, "a co, później nie będę mogła?", a ona: "No później to z dzieckiem będziesz siedzieć.". Odpyszczyłam jej tylko grzecznie, że to dziecko przecież będzie miało tatusia. Stwierdziła, że tata będzie po pracy, zmęczony. Wybuchnęłam śmiechem i jej powiedziałam, że ja to będę na pewno bardzo wypoczęta po nieprzespanej nocy, posprzątaniu, ugotowaniu i zajmowaniu się dzieckiem. I tak w sumie, to możemy się zamienić i ja mogę wrócić do pracy, a tatuś przejmie macierzyński. Zamknęła się i nie zaczyna już takich tematów. I mimo, że wcale tak nie myślę, to wkurza mnie jej myślenie, bo ona chyba myśli, że jak urodzę dziecko, to będę siedzieć zamknięta w domu na dziesięć spustów, zapuszczona na amen i moje życie towarzyskie umrze śmiercią tragiczną, a za każde wyjście będę musiała dziękować mężowi na kolanach.
ooo tak nie wiem, co moja teściowa na ten temat myśli, ale pewnie podobnie... nie przeszkadza mi to jednak, bo:
1. dzieli nas prawie 800km
2. mój małż chce się dzidziusiem zajmować i dobrze wie, że siedzenie w pracy jest bardziej relaksujące
Stary 2013-05-04, 11:23   #2477
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo tak nie wiem, co moja teściowa na ten temat myśli, ale pewnie podobnie... nie przeszkadza mi to jednak, bo:
1. dzieli nas prawie 800km
2. mój małż chce się dzidziusiem zajmować i dobrze wie, że siedzenie w pracy jest bardziej relaksujące
szczęściara
Stary 2013-05-04, 11:27   #2478
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
czy na tym wątku jest mamusia która miała niespodzianke jeżeli chodzi o płec dziecka??
tzn dowiedziala sie niedawno, że jednak np. nie bedzie chłopczyk a dziewczynka??

jestem tu u was od niedawna i nie wiem
ja miałam potwierdzoną płeć tylko na połówkowym, teraz na usg nie ptalam gina a on sam od siebie nie mówi i nei wiem czy bede miec jeszcze usg, miałam tylko w 10, 21, i 30 tyg. myslicie ze jeszcze mi zrobi usg przed porodem??
chyba po połówkowym już niespodzianek nie było??? przynajmniej ja żadnej nie kojarzę... jeśli chodzisz na NFZ, to masz tylko te 3 USG opłacone. ale dodatkowe USG jakoś w 36tc może mieć sens - np. żeby ocenić wagę dziecka. musiałabyś prywatnie pójść. jeśli chodzi o płeć, to już tam małe piwo... parę tygodni w tą czy w tą - po porodzie i tak się dowiesz ale szkoda, że przy okazji tego USG w 30tc się nie dopytałaś...
Cytat:
lonely-nigdzie nie idz poprawiłaś mi niesamowicie humor już ci pokazuję dlaczego

Kochana najbardziej Ci tych pałaców zazdroszczę - i to jeszcze żebyś nie wiedziała ile ich masz:ro tfl:
eee tam, wiecie ile sprzątania z takimi pałacami?
Stary 2013-05-04, 11:33   #2479
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego biedna ma sporo stresów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 11:36   #2480
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
chyba po połówkowym już niespodzianek nie było??? przynajmniej ja żadnej nie kojarzę... jeśli chodzisz na NFZ, to masz tylko te 3 USG opłacone. ale dodatkowe USG jakoś w 36tc może mieć sens - np. żeby ocenić wagę dziecka. musiałabyś prywatnie pójść. jeśli chodzi o płeć, to już tam małe piwo... parę tygodni w tą czy w tą - po porodzie i tak się dowiesz ale szkoda, że przy okazji tego USG w 30tc się nie dopytałaś...

Ja chodzę na NFZ i mi mój gin robi USG co wizytę Nawet nie wiedziałam, że tylko 3 USG są refundowane. No ale robiąc mi USG nie chce się mu mnie badać na fotelu. Tylko raz na początku mi cytologie pobrał i ostatnio wymaz na paciora. Może się mnie wstydzi
Stary 2013-05-04, 11:37   #2481
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wszytskie robiłyście badania tarczycy w ciązy?? Bo ja takich nie miałam...
Cytat:
Ale on Ci robi tylko badnia TSH? I na tym się opiera? Czy robiłaś też ft3 i ft4?
Bo u mnie TSH zawsze wychodzi dobrze i jest to badanie w ogóle niemiarodajne
Na początku ciąży gin zlecił mi tsh, a ostatnio sama dla siebie zrobiłam tsh, ft3 i ft4; po tym co już kilka razy pisała Can.

TSH wyszło mi dobre, ft3 też, ale ft4 mam poniżej normy i wynik pogrubiony przez lab. Wyszło mi 0,819 a norma jest 0.93-1.7

Na wizycie gin powiedział, że wszystko jest ok i ogólnie ft3 i ft4 zaleca się dopiero jak tsh wyjdzie zły wynik

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
I jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, że mimo iż miałam paciora, mały nie dostał antybiotyku Mi dali podczas porodu i przed cięciem, a jemu zrobili wymazy i wyszło, że nie jest zarażony

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiecie co... Wydawało mi się, że Kubuś ma tyle łaszków, że masakra, bo nie miałam gdzie tego upychać... A przy praniu i prasowaniu okazało się, że brak mi pajacyków, śpioszków, kaftaników, jakiś dresików na wyjście ze szpitala, cieplejszej czapeczki... Za to bodziaki będę mogła zmieniać kilka razy dziennie...
Mi też się wydawało, że mamy masę ubranek, a tu się okazało, że nie mamy np. ani jednego pajacyka na 56 i też pełno bodziaków

Cytat:
My po wizycie.
Gin widząc moje tarczycowe wyniki dał mi namiary na endokrynologa z innego miasta i kazał tam jechać, ale po badaniu na fotelu stwierdził, że lepiej żebym nigdzie nie jeździła...
Tak więc szyjka skrócona, rozpulchniona. To co mi "wypadało na raty" to mógł być czop. Na szczęście żadnego rozwarcia jeszcze nie ma. Mam się maxymalnie oszczędzać i w razie czego od razu dzwonić.
USG mi nie zrobił, bo nie chciał jeździć sondą po brzuchu żeby nie daj Boże nie pobudzać macicy do skurczy. Ma zrobić za tydzień na kolejnej wizycie (Jenny- jak możesz wpisz mi wizytę na 9.05). Serduszko bije.
Cytat:

Witam się sobotnie...

Nie wiem co mam myśleć, jestem skołowana, zdenerwowana i cholernie się boję...
Spojenie nawala, od czasu do czasu łapią mnie skurczybyki (i wcale nie są bezbolesne!), sporadycznie brzucho mnie zaboli jak na @, do tego bóle "z krzyża", zwiększona ilość śluzu... No, ale Mały, oprócz jednego dnia, nie zmniejszył swojej aktywności, dalej mi się ciężko oddycha, brzuch się nie obniżył...
Chyba wszystko wskazuje na to, że Wam się bezczelnie wepcham na listę (oby jednak nie wcześniej niż za tydzień-dwa)... I chyba czas spakować w końcu torby do szpitala...
Oszczędzaj się i oby Kubuś posiedział jeszcze trochę w brzuszku

Mnie wczoraj wieczorem pierwszy raz bolało jak na @ (czyżby to były przepowiadacze ), do tego Mały Łobuziak mocno uciskał na dole i mieliśmy pokaz akrobacji (szkoda, że nie nagraliśmy ), no i śluz też mi się zwiększył Ciekawe czy poczeka do terminu czy zechce prędzej wyjść

U mnie torby prawie spakowane...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-05-04 o 11:40
Stary 2013-05-04, 11:38   #2482
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja chodzę na NFZ i mi mój gin robi USG co wizytę Nawet nie wiedziałam, że tylko 3 USG są refundowane. No ale robiąc mi USG nie chce się mu mnie badać na fotelu. Tylko raz na początku mi cytologie pobrał i ostatnio wymaz na paciora. Może się mnie wstydzi
no co Ty

Stary 2013-05-04, 11:38   #2483
antoinettee
Zadomowienie

O jestem zadomowiona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 11:38   #2484
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dlatego biedna ma sporo stresów

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:39   #2485
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Dobrze jej powiedziałaś chyba każda z nas spotyka się z takimi stwierdzeniami że teraz to my przyszłe lub obecne matki już kończymy swój żywot i zaczynamy żyć życiem malucha. Wiadomo, jest to poświęcenie i obowiązek ale sprowadzanie roli tatusia do pracującego i zmęczonego tą pracą to jest przesada. Czyli co, zrobił i na tym jego rola się kończy? Nie ma, nie ma! Widzę po swoich kolegach z pracy że ta praca to dla nich odskocznia i często siedzą po godzinach bo jest to ciekawsze niż pieluchy, mój tż sam przyznał, że jak wróci do pracy po 2 tygodniach opieki to sobie odpocznie dopiero wtedy.
dokładnie tak jest moi koledzy wręcz mi to sami mówili.

wiecie, te teściowe to chyba z jednej strony swoich syneczków chcą uchronić przed trudami, nieprzespanymi nocami... a z drugiej chcą tego potwierdzenia, że tak to już jest. matka polka i zero życia. a to, że one życia nie miały, nie znaczy, że my nie możemy - tylko weź przetłumacz, że czasy się zmieniły...
Stary 2013-05-04, 11:40   #2486
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
O jestem zadomowiona

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-04, 11:40   #2487
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

lekarz mnie tak mile zaskoczyl tym usg że zapomnialam o bożym świecie
a pytam o tą "zmiane" płci bo jakby jednak okazało sie, że nie bedzie dziewczynka tylko chłopczyk to by co niektórym "dobroradzącym" było nie w ząb a ja bym sie cieszyła bo mi to wsio jedno, pare ubranek z różu bym odstawiła ot tyle
Stary 2013-05-04, 11:40   #2488
niunka045
Zadomowienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

O godzinie 12 w 37tc przez sn urodził sie Jaś ważył 3 kg mierzył 57 centymetrów. Nasz synek jest teraz w niebie opiekuje sie innymi aniołkami...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:41   #2489
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no co Ty
No niestety mnie nie bada. Pyta się mnie tylko czasem czy skurczy nie mam, czy nie boli brzuch ani w szyjce. Mówię, że nie i koniec tematu. Może gdybym mu wspomniała, że mam skurcze to by zajrzał ?
Nie wiem, to jeden z najlepszych ginekologów u mnie w mieście i już zmieniać go nie będę. Prowadził ciąże wszystkich moich koleżanek, sióstr, szwagierek i nikt mi go nie odradzał, wręcz polecali. On jest jakimś tam udziałowcem tej kliniki Arciszewskich w Białymstoku.
Szczerze gdyby nie to forum to nawet bym nie wiedziała, że powinien mnie badać na fotelu.
Stary 2013-05-04, 11:41   #2490
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja za to mam co 2 tyg samolocik na nfz, z tym ze teraz juz dłużej sie rozbieram i ubieram niz trwa badanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości