Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 12:07   #2461
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziwna ta pogoda. Słonko świeciło. Teraz nagle pełno chmur...
Eee co tam...nie będę czekać nie wiadomo na co. Idę z Darią na spacerek, najwyżej będziemy uciekać przed deszczem.
Trzymam kciuki, żebyście nie zmokły

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja czarnine zjeść zjem-nie mam przed tym oporów ale szału nie ma

Co do wybrzydzania-ja nie wybrzydzam-jem po prostu to co lubie i co mi smakuje żeby właśnie nie gmerać godzinę w talerzu

A tego niejedzenia musiała nauczyć mnie moja mama skoro ona dziś potrafi mi powiedzieć NIE KUPUJ MAŁEMU SŁOICZKÓW BO TO NIEDOBRE JEST I NIE BĘDZIE JADŁ. Więc jak tak samo podchodziła do sprawy ze mną to dla mnie jasne czemu jest tak a nie inaczej.
O nie, czernina to jedna z tych rzeczy, których nie próbowałam i raczej nie spróbuje nigdy. Ja nawet kaszanki nie jadam odkąd sie dowiedziałam ( a raczej zobaczyłam), że dodaje sie do niej krew

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją Maliznę. Właśnie mąż odebrał wyniki z posiewu i wyszły bakterie, mamy pilnie do powtórki i jeśli się okaże, że coś jest to szpital mamy już skierowanie, bo gdyby coś się działo, jakaś gorączka czy cokolwiek to mamy natychmiast jechać ;( Jezu, jestem przerażona, oby to nie było nic groźnego
Trzymamy Kochana, mam nadzieje, że to nic groźnego

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

no to rzeczywiście osiągnięcie jak mojemu się ostatnio coś poprzestawiało i nie chciał spać w dzień, to myślałam, że ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę
No ogromne osiągnięcie, tym bardziej, że dalej śpi, już ponad 2 godz.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:14   #2462
onaella
Zakorzenienie

cześć nadaję już z polandu

zostało mi jakieś 10 stron do nadrobienia, ale to już wieczorem, a póki pamiętam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja już go nie mogę w bujaku zostawić
wow

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaliczyłam glebę... Mój TŻ prawdopodobnie będzie musiał szukać nowej pracy... Jego szef przyjął jakiegoś swojego kolegę i ten koleś prawdopodobnie wejdzie na miejsce mojego TŻa. Elegancko. ☠☠☠☠A MAĆ. Nie ma to jak ☠☠☠☠☠☠☠one znajomości!

Nic, tylko sobie w łeb strzelić... Polsko i Tusku, kocham Was.
ojoj, trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
100 lat ciotki!!
super

no i zjadło mi resztę cytatów wpadnę jeszcze później to nadrobię.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:14   #2463
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją Maliznę. Właśnie mąż odebrał wyniki z posiewu i wyszły bakterie, mamy pilnie do powtórki i jeśli się okaże, że coś jest to szpital mamy już skierowanie, bo gdyby coś się działo, jakaś gorączka czy cokolwiek to mamy natychmiast jechać ;( Jezu, jestem przerażona, oby to nie było nic groźnego
nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:14   #2464
Lenova
Wtajemniczenie

SZklanko trzymam mocno kciuki !!!

Kurdę chyba jednak marchewka nam nie podeszła
Dzisiaj był trzeci dzień marchewki czyli mniej więcej pół słoika. Oczywiście ładnie zjadła,smakowało. Ale po jakiejś pół godz był znowu marud, to myślę pewnie spac chce, ale nie mogłam jej uspać , strasznie się kręciła, no ale w końcu padła. Obudziła się z krzykiem,nogami macha i bąki puszcza , no to pewnie brzuszek bolał no i potem jak ją położyłam na k aprzewijak to był marchewkowy rzyg
I pytanie co teraz- nie dawać jej już wcale marchewki, czy spróbować innej firmy? Jeśli tak to kiedy???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:15   #2465
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
w koncu i do nas powrocilo sloneczko

wybieracie sie jutro na Boze Cialo z dziecieciami?
ja mialam w planach wziac mlodego no ale z tym katarkiem to raczej nie pojdziemy
juz widze siebie oczami wyobraźni... cisza, wszyscy klecza, modla sie a Sylwunia co? wyciaga gluty frida
szalona jesteś,
jak będzie ładna pogoda to możliwe ze pójdziemy

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Musze pochwalić mojego stworka. Od godziny śpi sam na kanapie, Ja wiem, że to niby żaden wyczyn, ale u nas od miesiąca spanie w dzień było tylko z cycem w buzi. Zdążyłam poskładać i pochować pranie, wstawić nowe, złożyć łóżko, umyć włosy, pomyć gary i kuchenkę, wstawić zupę, najeść się jeszcze mam chęć poodkurzać, ale cykam się, że się obudzi wiec pewnie sobie daruje Teraz mogę się zrelaksować, widzę, że już niedużo czasu mi zostało bo zaczyna sie kręcić Ach, fajnie będzie, jak się obudzi, będe mogła 100% uwagi mu poświęcić, a nie latać jak głupia, żeby wszystko ogarnąć
łoooo dużo zrobiłaś, za spanie

Cytat:
, na pewno to nic groźnego

filip właśnie przy cycku usypia

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:17
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:17   #2466
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Ufff nadrobiłam z ławeczki
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja do dzis tak mam Takze wszelkie schaby, karkowki odpadaja.
Jem tylko starannie wyselekcjonowane przez moje oko kurczaki i indyki
TZ mi jeczy, ze zachowuje sie jak francuski piesek, ale na serio mam pie**olca z jedzeniem

I tak jest postep, bo w dziecinstwie wlasciwie wcale nie jadlam miesa (poza kotletami z piersi kurczaka).
Ty to jesteś jak mój TŻ. To dopiero francuski piesek! Przez niego codziennie jemy kurczaka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj wieczorem mnie nie było wzięłąm małą na długi spacer. Dziś już lepiej śmiała się i nawet mogłam ją na chwilę zostawić samą i pomyc garki itp

Menq masakra z tymi wężami jak podobnie jak silver chyba bym z domu nie wychodziła albo w jakims nie wiem stroju z gumy żeby mnie żaden nie pogryzł

Co do niejedzenia i wybrzydzania, to sorry ale ja mam na tym punkcie nerwa, jak widze właśnie jak ktoś ślęczy nad talerzem i wybiera co je a co nie to mnie coś trafia. Ja jak byłam mała byłam niejadkiem ale w sumie rodzice nauczyli mnie próbować wszystkiego a jak słysze że ktoś mówi że nie lubi ale nie jadł nawet nigdy to szlag mnie trafia wiecie ja rozumiem że można nie chciec jeść flaków móźdżków itp ale mam koleżankę którą z kukurydzy wydziubuje miązsz a skórkę zostawia.... albo ostatnio była siostra tż, była tez moja kolezanka, mój tż i zamówiliśmy sobie sushi, siostra tż nigdy nie jadła więc zamówiliśmy też z grilowaną rybą żeby ona mogła spróbować. To rozciapała całe sushi wyciągła rybe i zjadła sam ryż a na koniec stwierdziła że co my w tym widzimy to nic specjalnego
no ale może zaraz mnie zlinczujecie że jestem mało wyrozumiała

Ale mój tz troche taki jest, z szynki odrywa wszystko co mało szynkowe, z gołąbków odwija kapustę, surówek nie jada, zupa z konkretnym makaronem i mama ich tak właśnie nauczyła dla każdego z 10rga dzieci gotuje co innego....
Też tego nie lubie. Wkurzają mnie osoby dla których mam coś zrobić do żarcia a nie wiadomo co bo nic nie jedzą.
Zatłukłabym za beszczeszczenie suszi:p

Cytat:
Musze pochwalić mojego stworka. Od godziny śpi sam na kanapie, Ja wiem, że to niby żaden wyczyn, ale u nas od miesiąca spanie w dzień było tylko z cycem w buzi. Zdążyłam poskładać i pochować pranie, wstawić nowe, złożyć łóżko, umyć włosy, pomyć gary i kuchenkę, wstawić zupę, najeść się jeszcze mam chęć poodkurzać, ale cykam się, że się obudzi wiec pewnie sobie daruje Teraz mogę się zrelaksować, widzę, że już niedużo czasu mi zostało bo zaczyna sie kręcić Ach, fajnie będzie, jak się obudzi, będe mogła 100% uwagi mu poświęcić, a nie latać jak głupia, żeby wszystko ogarnąć
No i super!

Cytat:
Oby skonczylo sie na furarginie!

Żem zapomniała, że jutro święto!
Powiedzcie mi dlaczego pan kosiarz jeździ za mną i mi dziecko budzi?!

Ewulko jestes super, że masz dystans do siebie. Niejedna by focha strzeliła i tydzień płakała w poduszkę

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:24
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:25   #2467
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

No, to mój TZ jest oficjalnie bez pracy. Właśnie jedzie do domu, zaraz powinien być...

Elllmi, Oliwa też tak robi, tylko z zamkniętymi oczami. A co do tego gościa, którego opisałaś, że tak się babrze przy jedzeniu, to ja jestem dokładnie taka sama. Ja np zawsze ściągam skórkę z szynki, i wywalam wszystkie żyłki z niej. I takie podobne.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 12:29   #2468
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
No, to mój TZ jest oficjalnie bez pracy. Właśnie jedzie do domu, zaraz powinien być...

Elllmi, Oliwa też tak robi, tylko z zamkniętymi oczami. A co do tego gościa, którego opisałaś, że tak się babrze przy jedzeniu, to ja jestem dokładnie taka sama. Ja np zawsze ściągam skórkę z szynki, i wywalam wszystkie żyłki z niej. I takie podobne.
za☠☠☠iście go zrobili...

co do jedzenie - piąteczka Black
Ja np schabowego nie tknę bo operacja chirurgiczna zajmie mi na nim tyle czasu że szkoda podawać wszelkie tłuszcze, żyłki - won.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:31   #2469
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

tak z dnia na dzień? nieładnie
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:37   #2470
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
masz racje. Zreszta ja mam swiadomosc tego, ze moge sobie marzyc o tym co bedzie jadlo moje dziecko a co nie a tak naprwde to sie dopiero okaze.
Ja bylam niejadkiem strasznym. Nie jadlam wcale miesa - bo wszedzie wydawalo mi sie, ze sa "zyły" i jak mama mnie zmuszala to mialam odruch wymiotny na sam smak miesa. Nie bylam w stanie tez przerzuci "starego" chleba - starego czyli np. w niedziele rano z soboty. I pamietam jak do dzis ze moje niedziele wygladaly tak, ze szlam glodna do kosciola, bez sniadania, az mi w brzuchu burczalo i czekalam na obiad jak na zbawienie, gdzoe na obiad jadlam rosol i na przyklad ziemniaki ze smietana bo miesa nie tknelam, wieczorem znowu glodowka, bo chleb "stary" i dopiero w poniedzialek rano wyglodzona rzucalam sie na swieze bulki / chleb.
Na szczescuie wyroslam z tego niejedzenia i teraz to mi obojetne co jem, byle jesc.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja mięsko zawsze jadłam, ale tylko chudziutkie. Jak trafiła się jakaś żyłka, błonka, tłuszczyk to od razu mi w gardle stawało i mało nie wymiotowałam
Cytat:
Ja do dzis tak mam Takze wszelkie schaby, karkowki odpadaja.
Jem tylko starannie wyselekcjonowane przez moje oko kurczaki i indyki
TZ mi jeczy, ze zachowuje sie jak francuski piesek, ale na serio mam pie**olca z jedzeniem

I tak jest postep, bo w dziecinstwie wlasciwie wcale nie jadlam miesa (poza kotletami z piersi kurczaka).
A moja matka twierdzila, ze tylko ja tak wybrzydzam Jednak sie mylila Do teraz wycinam wszystkie zylki, blonki, tluszczyki itp. Zawsze z pol kilo cycka zostaje z 300 gram? Ostatnio robilam placka po wegiersku( pierwszy raz w zyciu robilasz gulasz) to TZ wycielam wszystko xD mieso idealne, ale i tak go nie tknelam :P

Cytat:

Co za palant z tego szefa Dacie, rade. Mowilas, ze dostal propozycje z poprzedniej pracy? Moze tam sie uda.

Co do odchudzania. Troche cwicze, nie obzeram sie niewiadomo jak, ostatni posilek jem o 20 i poki co od jakichs 3 tyg zeszlo tylko 2 kilo... Pocieszam sie, ze przynajmniej zdrowo Tyle ze chce jeszcze zgubic 16.... w takim tempie to z rok mi to zajmie ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:42   #2471
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no to dupa z tego szefa

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja np schabowego nie tknę bo operacja chirurgiczna zajmie mi na nim tyle czasu że szkoda podawać wszelkie tłuszcze, żyłki - won.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do odchudzania. Troche cwicze, nie obzeram sie niewiadomo jak, ostatni posilek jem o 20 i poki co od jakichs 3 tyg zeszlo tylko 2 kilo... Pocieszam sie, ze przynajmniej zdrowo Tyle ze chce jeszcze zgubic 16.... w takim tempie to z rok mi to zajmie ;/
ale efektu jojo nie będzie przynajmniej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 12:48   #2472
iffonka7
Zadomowienie

Dziewczyny nie daje rady z wami, staram się na bierząco podczytywać ale pisać juz nie mam czasu.

Uspałam dzisiaj małego i poszliśmy na spacer spał 30 min po czym sie obudził 5 min poleżał i w ryk, piątek powinna przyjść parasolka do wózka to bedziemy sie wozić w foteliku.

szklanka za małego
silver za mame
Stary 2013-05-29, 12:49   #2473
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Laurko biję się w piersi!
odpowiedziałam priv
Stary 2013-05-29, 12:51   #2474
hope01
Zakorzenienie

ja byłam w rossie po wodę na długi weekend Młodemu, wzięłam jakiś lakier i eyeliner, który został w koszyku mamy jak weszłam tylko do tej klity to młody w szał wpadł

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:53   #2475
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko-kolosalna różnica. Śliczny jest
Cytat:
ale się zmienił na twarzy no i urosł pięknie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41046236]Dziewczyny... własnie zjadłam kawał szarlotki sypanej na gorąco z lodami waniliowo-nugatowymi - niebo w gębie [/QUOTE]

Musiałaś zdjęcie wstawić?

Cytat:
dziewczyny u nas nie ciekawie po tej zasranej szczepionce
jeszcze nigdy Julka sie tak nie zachowywała.. jezusie drogi, daj siłe... ;(
tak mi jej szkoda... czemu to dziadostwo tak działa na maluszki

zasneła na chwile, mam nadzieje ze pospi chociaz z godzinke, bo juz taka jest umeczona, że o Boże...

płacze razem z nią a tż ją nosi... ehhhh
Ja się konsultowałam z lekarzem i mi poradziła zaraz po szczepieniu dać nurofen forte w syropku, działa przeciwbólowo, i czasem wystarczy żeby takich właśnie atrakcji nie było. Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Laurka ja zauważyłam różnicę wczoraj u mnie. Jak Zuza miała problemy z brzuszkiem to wieczorami ja na poduszcze nosiłam, kiedyś to się cała mieściła, a wczoraj ( bo problemy brzuszkowe cały dzień ) jak ją dałam to nogi od tłka jej wystawały
Synus śliczny

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej czesci ... jutro postaram sie nadrobic chociaz ostatnie 10 stron ... boje sie laparoskopii ... jutro a raczej dzis ide na badania i po skierowanie do szpitala
Będzie dobrze, a doczytałaś jak z karmieniem? będziesz mogła?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Drugi waz, koniec spaceru

Cytat:
takie mikro-Rumunki do sprzatania

ale fajne zestawienie... no i roznica widoczna golym okiem
Rozwaliłaś mnie mikro rumunkami

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Hejo, u mnie noc,dziwna jak to ostatnio bywa...

Zasnela po 21, wstala o 23.30 i juz spala ze mna, wtedy wstala o 3.30 i juz ostatecznie o 5.30...

Takze nie wiem, czy sie boi nadal czy co z nia sie stalo. Wczesniej tutaj spala bez przerwy po 5 czy 6 godzin...
Ty się nie sugeruj tym co było wcześniej, dzieci się zmieniają, potrzeby ich się zmieniają. Mój też wcześniej sam zasypiał w łóżeczku, jadł tylko raz w nocy o 2-4 i dopiero rano, zasypiał o 19. A od niedawna nie zaśnie za nic w świecie sam, godzina przesunęła się, wszystko rozprasza, no i pobódki co 2h a nad ranem i co pół.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wrocilysmy do domu. Yae cuduje na macie... Zdjecia zrobione w 5minutowym odstepie.Załącznik 5267389
Załącznik 5267390
Ale się kręci Ten fryz mnie powala

Pozjadało mi cytaty!!
Fewciu, wierzę Ci że masz ochotę spalić to ustrojstwo Matka ma ciężko patrzeć na cierpienie dziecka

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:56
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 12:53   #2476
mala_19kw
Zakorzenienie

Szklanka-wysyłam pozytywne fluidy Będzie dobrze-napewno.

Black-no to frajer z tego szefa A niech mu tamten numer wywinie-będzie miał wtedy za swoje. O! I głowa do góry-dacie radę bo kto jak nie wy?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:56   #2477
elllmi
Zakorzenienie

haha, młody leży na macie i kopie w jeden pałąk cały czas i ta mata się składa z nim w środku jak naleśnik, a ten zadowolony jak cholera poprawiam, a on robi to samo

i skubaniec dosięga już do tych miśków z karuzelki nad łóżeczkiem i ciągnie z całej siły, już silniczek zaczął przez to terkotać; nie dam rady jej zamontować wyżej i chyba będę musiałą ściągnąć

Stary 2013-05-29, 12:58   #2478
ILLUSION
Wtajemniczenie

Uwaga, nadrabiam Poszalały...11 stron...nie - już 12 Mam nadzieję że głównie o Rumunach była gadka i w miarę szybko mi pójdzie bo jak o czymś poważnym się rozgadałyście to mąż zostanie bez obiadu , ja - matka karmiąca zresztą też

Cytat:
Hej, już jesteśmy Na szczepieniu było nawet ok. Piotrek płakał, ale dosyć szybko się uspokoił i zasnął przy cycku Teraz leży sobie na macie. Waży już 7400

Moj ma wolne od ponad miesiąca i jeszcze drugi tyle będzie miała

Sprytny Iguś

|Daj znać jak się spisze ten lakier, ponoć fajny efekt daje
dla Piotrysia, Igi na trzecim szczepieniu podobnie 7450
Aż tyle urlopu mąż nazbierał?
A lakier taki sobie. W życiu bym normalnej ceny za niego nie dała. Lakier jak lakier, efekt bez szału, trwałość lipna bo wczoraj malowałam a już na niektórych paznokciach pozłaziło trochę a tylko ogarnęłam trochę w kuchni, umyłam lustro,nawet naczyń nie zmywałam bo zmywarkę mam. Flormar jednak rządzi.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o
chyba znalazłam kiecke na wesele
http://tablica.pl/oferta/elegancka-s...tml#ece631c214
Sylwia,szukaj dalej. Mi się nie podoba.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
mam pomysł- watek kulinarny w klubie? tez chcę szarlotkę sypaną ale zanim zrobię to zgubię przepis wtym morzu postów...
dobry pomysł, często pytamy siebie o jakieś przepisy a jak ja później chcę to nie mogę znaleźć.
Cytat:
Mozna mozna
Tylko mit panuje, ze niby nie, bo dziecko moze wysypki dostac (tak mi polozna laktacyjna mowila w szpitalu). A taka wysypka to nie jest nic negatywnego, po prostu reakcja na truskawki.
Ja się najem jak już będą takie Polskie słodziutkie z gruntu (teściowa nawet na działce posadziła) a jak Igi dostanie wysypki to po prostu więcej nie będę jadła i tyle.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jezuuuuuuuuuuuuniuuuuuuuu uuuu, jak mi brakuje nabiału...........
To Ty nadal nie jesz? Próbowałaś wprowadzać i znowu młodego wysypało czy jak?
Cytat:
na szybciutko wrzucam fotkę
Stary 2013-05-29, 13:06   #2479
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41054269]ja raczej też nie
ale np. kaszankę lubię
[/QUOTE]

Kaszankę też lubię, a najbardziej z grilla

Cytat:
będzie dobrze, na pewno

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:10   #2480
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kaszankę też lubię, a najbardziej z grilla
mój tż ostatnio non stop taką robi, z kapustą i cebulą zawija w folię aluminiową i siup na grilla

Stary 2013-05-29, 13:11   #2481
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego pan kosiarz jeździ za mną i mi dziecko budzi?!
Podryw na kosiare jak nic!

Cytat:
o kurcze, to szybko poszlo... mam nadzieje ze szybko znajdzie cos nowego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:12   #2482
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Uwaga, nadrabiam Poszalały...11 stron...nie - już 12 Mam nadzieję że głównie o Rumunach była gadka i w miarę szybko mi pójdzie bo jak o czymś poważnym się rozgadałyście to mąż zostanie bez obiadu , ja - matka karmiąca zresztą też
dobra, dobra, chwal się lepiej co wyhaczyłaś na lumpach

Stary 2013-05-29, 13:13   #2483
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
mój tż ostatnio non stop taką robi, z kapustą i cebulą zawija w folię aluminiową i siup na grilla
takiej to nie jadłam - ja tylko z keczupem wcinam

O właśnie ciekawa jestem jaka pogoda będzie w weekend- jak fajna to bym może grilla zrobiła

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:23   #2484
elllmi
Zakorzenienie

to jak lubisz to spróbuj, podobno super (ja nie lubię)

Stary 2013-05-29, 13:24   #2485
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde, to Ci się porobiło a w którym miejscu Cię bolą?

Tak, już się nie mogę doczekać i maliny też
Po srodku mniej wiecej, na tej wysokosci, gdzie sie zebra koncza

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Co do niejedzenia i wybrzydzania, to sorry ale ja mam na tym punkcie nerwa, jak widze właśnie jak ktoś ślęczy nad talerzem i wybiera co je a co nie to mnie coś trafia. Ja jak byłam mała byłam niejadkiem ale w sumie rodzice nauczyli mnie próbować wszystkiego a jak słysze że ktoś mówi że nie lubi ale nie jadł nawet nigdy to szlag mnie trafia wiecie ja rozumiem że można nie chciec jeść flaków móźdżków itp ale mam koleżankę którą z kukurydzy wydziubuje miązsz a skórkę zostawia.... albo ostatnio była siostra tż, była tez moja kolezanka, mój tż i zamówiliśmy sobie sushi, siostra tż nigdy nie jadła więc zamówiliśmy też z grilowaną rybą żeby ona mogła spróbować. To rozciapała całe sushi wyciągła rybe i zjadła sam ryż a na koniec stwierdziła że co my w tym widzimy to nic specjalnego
no ale może zaraz mnie zlinczujecie że jestem mało wyrozumiała

Ale mój tz troche taki jest, z szynki odrywa wszystko co mało szynkowe, z gołąbków odwija kapustę, surówek nie jada, zupa z konkretnym makaronem i mama ich tak właśnie nauczyła dla każdego z 10rga dzieci gotuje co innego....
Nie do konca sie z Toba zgodze, ze jest tak, ze np ja nie jem pewnych rzeczy, bo mnie "rodzice nie nauczyli".
Oni owszem, probowali, ale nie dalo sie.
Nawet szynke kroili mi w mikrusie kawalki i wkladali je do tostow z serem.
Ale nic z tego - nie przeszlo, wszystko wyczulam.

A co do mamy TZ i roznych obiadow -

Cytat:
od jakiegoś czasu młody jak zasypia, to sobie takie mruczando urządza sam od siebie, ja się nie odzywam w ogóle, a ten nawija; potem oczy zamyka i dalej mruczy i jak przestaje to znaczy, że śpi
tak jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=2axiABO3by8 ; robi tak któryś z Waszych dzieciaków?

U nas tez tak

Co do miesa - piateczka!
Mi co prawda cycki sie juz znudzily, wiec szukam ostatnio urozmaicen.
Ale nie przelamie sie i nie rusze innego miesa, cofa mi sie od razu.

Cytat:
Trzymamy!!!

Cytat:
Ty to jesteś jak mój TŻ. To dopiero francuski piesek! Przez niego codziennie jemy kurczaka
My tez

Czasem sie zlituje nad TZ i zrobie mu karkowke

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:31   #2486
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ehh...dziś się dowiedziałam że moja mama będzie miała operację. Ma mięśniaki które szybko rosną
Na skierowaniu miała napisane Pilne, więc termin do szpitala ma na 27 sierpnia.....jakby nie pisało że pilne to pewnie rok by czekała.... ehh martwię się...
wiem co czujesz bo też to przeżywałam, moja mama miała usuwane jajniki. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i bez komplikacji.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
A i nie napisałam moja niunka wazy 7kg i mierzy 67cm
i zajadala az jej sie uczy trzesly ziemniaczkami ze szpinakiem

ile u Was bylo osob na chrzcinach

i ile trzeba byc przed zeby termin zaklepac?
dla Nataszki za wymiary.
U nas na chrzcinach było 29 osób, w restauracji zaklepałam 3 tygodnie wcześniej, w kościele tydzień.
Cytat:

Dziewczyny padam Mam jakieś 10 stron do nadrobienia a padam na ryj, zaraz się kładę, z TŻ mam problemy, Maluch dziś histeria i rozdrażnienie, nie mam siły
Mam nadzieję że dzisiaj lepiej
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hahaha
przypomniało mi się jak moja mama kiedyś byłego chłopaka mojej siostry uraczyła herbatą, zamiast cukru wsypała mu soli, co najlepsze wypił całą i nawet mu brewka nie pykła

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do obiadow, jak jestem sama w domu tak jak teraz ( czyt. TZ ma popoludniowke) i nie chce mi sie babrac z obiadem to zawsze robie nalesnika z serem i obficie polewam go keczupem <3
Nie chciałoby mi się naleśników smażyć
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Chciałam dziś porównać, jak ten mój Misio rośnie i takie coś wam pokażę Jak mamy dziecko na codzień to tak nie widać, ale jak się porówna to szok. 1 zdjęcie z 25lutego, drugie zrobione dziś.
Oj szybko te nasze dzieciaki rosną...za szybko. też robiłam takie porównanie, do klubu nawet wstawiałam.
Cytat:
Slyszalyscie, ze przeglosowali w koncu ustawe o naszym macierzynskim?
Teraz jeszcze Senat i podpis Prezydenta i mogę szykować podanie o 2 tygodnie dodatkowego.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41046236]Dziewczyny... własnie zjadłam kawał szarlotki sypanej na gorąco z lodami waniliowo-nugatowymi - niebo w gębie [/QUOTE]

Cytat:
dziewczyny u nas nie ciekawie po tej zasranej szczepionce
jeszcze nigdy Julka sie tak nie zachowywała.. jezusie drogi, daj siłe... ;(
tak mi jej szkoda... czemu to dziadostwo tak działa na maluszki

zasneła na chwile, mam nadzieje ze pospi chociaz z godzinke, bo juz taka jest umeczona, że o Boże...

płacze razem z nią a tż ją nosi... ehhhh
Mam nadzieję że dzisiaj lepiej Ciekawe czy to po tej obowiązkowej czy po rota taka reakcja.
Stary 2013-05-29, 13:35   #2487
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
o matko, trzymamy z kubuskiem wszystkie mozliwe kciuki! mam nadzieje ze uda sie uniknac szpitala!
Cytat:
oj, oby było dobrze a czemu ten posiew robiliście?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41054666]Szklanko spokojnie, to często u maluchow, nie zawsze też szpital - Agatka miała 2,5mca, skończyło się na furaginie, mam nadzieję, że u was też będzie dobrze [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
zacisniete
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
trzymam kciuki będzie dobrze
Cytat:
Trzymamy Kochana, mam nadzieje, że to nic groźnego
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
, na pewno to nic groźnego
Cytat:

Oby skonczylo sie na furarginie!
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
szklanka za małego
Cytat:
Szklanka-wysyłam pozytywne fluidy Będzie dobrze-napewno.
Cytat:
będzie dobrze, na pewno
Cytat:
Po srodku mniej wiecej, na tej wysokosci, gdzie sie zebra koncza

Trzymamy!!!

Dzięki kochane jesteście

Szaja u nas w tym posiewie wyszły dwie bakterie i obie są wrażliwe na inny leki, dlatego lekarka dała skierowanie do szpitala. Tylko dziwiła się, że nie ma żadnych objawów, oprócz tego marudzenia, które miała zawsze no i zawsze się uspokaja przy piersi. Nie ma żadnej gorączki, biegunki, wymiotów, nic. To może pomyłka jednak No i w badaniu ogólnym bakterie wyszły pojedyncze, kurde nie rozumiem tego

Ellmi mieliśmy podwyższony poziom leukocytów w moczu, lekarka powiedziała, że to na granicy jest, ale lepiej sprawdzić i dała skierowanie na posiew.

Nawijko mnie plecy w tym miejscu bolą jak karmię na leżąco i za długo nie zmieniam pozycji. Ale to nie trwa tyle czasu co u Ciebie. Może jakaś maść przeciwbólowa, albo plaster?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:44   #2488
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny moja Blanka marudna dziś jak nigdy! Cały czas jęczy i robi buzię w podkówkę szczepiłyśmy w poniedziałek rota i 5w1, możliwe, że jeszcze reaguje??
Stary 2013-05-29, 13:52   #2489
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Jak ja nienawidzę tych pie.rzonych szelek! Dziecko się męczy,ja razem z Nia,nie śpi w nocy,nie ma tyle umiejętności co dzieci w jej wieku.
Ja chce zdrowe bioderka!
Obiecuje że spale je ostentacyjnie jak Już lekarz pozwoli je zdjąć!
nawet sobie nie wyobrażaszjak mi Was szkoda...
Cytat:
Jeszcze chciałam zapytać czym smarujecie zmiany skorne u dzieci skazowych?

I jeszcze w jaki sposób nosicie dzieci?
emolium - krem specjalny
noszę do góry przodem do siebie, ręką pod pupą żeby nóżki w żabkę układał
Stary 2013-05-29, 14:01   #2490
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Dziewczyny moja Blanka marudna dziś jak nigdy! Cały czas jęczy i robi buzię w podkówkę szczepiłyśmy w poniedziałek rota i 5w1, możliwe, że jeszcze reaguje??
bardzo możliwe, chociaż już nie powinno

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości