Czy zamknąć sklepy w niedziele? - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-07, 12:40   #2461
Onnaa88
BAN stały

Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
No Ty to masz pecha, ja nie wiem skąd taka kumulacja dolegliwości? Innym ani zęby się nie psują ani problemy tarczycowe nie stanowią już epidemii w naszym społeczeństwie. A po pracy wszystkie wracamy lekkimi podskokami, gotowe na szkoły, kursy i inne pierdoły

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Ja tam w ogóle jestem za płatną edukacją Oczywiście z uwzględnieniem stypendiów dla najlepszych (niekoniecznie chodzi tu o socjal )

Innym to znaczy komu?
Może wam nie? W moim otoczeniu wręcz przeciwnie co druga osoba ma problemy z tarczyca.
U mnie po kolei nerwica,refluks,problemy z zębami,mam wadę wzroku,chore zatoki,dyskopati,podejrze nie wrzodów na dwunastnicy,podejrzenie astmy przez ciągle duszności pulmunolog za kilka miesięcy,mam zbyt mała ilość magnezu we krwi,problemy z hormonami,mam PCOS.
Do tego doszedł bruksizm,tak mam pecha niestety

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Innym to znaczy komu?
Może wam nie? W moim otoczeniu wręcz przeciwnie co druga osoba ma problemy z tarczyca.
U mnie po kolei nerwica,refluks,problemy z zębami,mam wadę wzroku,chore zatoki,dyskopati,podejrze nie wrzodów na dwunastnicy,podejrzenie astmy przez ciągle duszności pulmunolog za kilka miesięcy,mam zbyt mała ilość magnezu we krwi,problemy z hormonami,mam PCOS.
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7949717 6]Zdajesz sobie sprawę, że nie jesteś jedyną osobą w Polsce, ba, na wizażu, która choruje na tarczycę i leczy zęby?

Tysiące studentów w takiej samej sytuacji mają do dyspozycji mniej niż 1000zł po opłaceniu stancji/akademika.[/QUOTE]

Zdaje sobie sprawę,że jest więcej takich osób ale żeby tyle od razu dolegliwości co moje to wątpię
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:43   #2462
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Innym to znaczy komu?
Z ironią też tu ktoś na bakier.
Połowę tych dolegliwości mogę sobie (zapewne tak jak większość wizażanek) przypisać lekką ręką Kilka tu niewymienionych dopisać. Tyle, że mi do łba nie przyszło żeby stanowiło to podstawę do wrzucania sobie na jakikolwiek luz.
Teraz w sumie nie ma ludzi zdrowych

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:43   #2463
ksaiaga
BAN stały

Cytat:
Innym to znaczy komu?
Jak ktoś ma kilka chorób jednocześnie, to bardzo trudno się leczyć. A w prywatnej służbie zdrowia, też są długie terminy np. Luxmed, Damian w Warszawie. Na laryngologa w Damianie trzeba czekać 3 miesiące na przykład. Jak ktoś nie wierzy, niech zadzwoni.
ksaiaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:45   #2464
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:

Zdaje sobie sprawę,że jest więcej takich osób ale żeby tyle od razu dolegliwości co moje to wątpię
Rozczaruję Cię Mam w rodzinie o wiele bardziej schorowaną osobę. Pracuje, leczy się, radzi sobie. Nie jęczy, że bez studiów, że perspektyw niet, że "w tym kraju ni ma pracy dla ludzi z jej wykształceniem".
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:46   #2465
Timon i Pumba
hakuna matata

Dot.: niedziela bez zakupów

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:48   #2466
Ingrid80
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;79490311]A za granicą nie ma lekarzy?[/QUOTE]
Pewnie trzeba mieć ubezpieczenie😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:48   #2467
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ksaiaga Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma kilka chorób jednocześnie, to bardzo trudno się leczyć. A w prywatnej służbie zdrowia, też są długie terminy np. Luxmed, Damian w Warszawie. Na laryngologa w Damianie trzeba czekać 3 miesiące na przykład. Jak ktoś nie wierzy, niech zadzwoni.

No właśnie tak to niestety wygląda
Stary 2017-12-07, 12:49   #2468
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Dla ubeków, sbeków, wojskowych, milicjantów, to raj na ziemi i lata mlekiem i miodem płynące jeszcze do zeszłego października tego roku, dopóki Pis nie odebrał im bardzo wysokich emerytur.
Tak, dla takich ludzi i owszem, ale onnaaa jak zwykle pitoli od rzeczy i przedstawia PRL jako raj dla wszystkich.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:50   #2469
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Innym to znaczy komu?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Chcesz sie licytowac kto ma gorzej?
Polowe twoich problemow da sie rozwiazac, rowniez mam wade wzroku, alergie, problemy z zebami w dodatku problem ze stawem skroniowo rzuchwowym, tarczece tez przebylam razem z guzkami, a niedobory magnezu sa tak powszechne, ze nie wiem co to utrudnia w zyciu (btw poziomu magnezu nie bada sie z krwi, bo tam znajduje sie go okolo 1% wzgledem calego organizmu praktycznie caly magnez przechowywany jest w szkielecie), idziesz do apteki i kupujesz cytrynian magnezu (kosztuje 13 zl na miesiac), tylko nie te asparginy i inne podroby magnezu, ktory przez ciebie przeleci. Tutaj wiele osob ma powazniejsze problemy i daja sobie rade w zyciu, wiec orzestan robic z siebie ofiare
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:50   #2470
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Z ironią też tu ktoś na bakier.
Połowę tych dolegliwości mogę sobie (zapewne tak jak większość wizażanek) przypisać lekką ręką Kilka tu niewymienionych dopisać. Tyle, że mi do łba nie przyszło żeby stanowiło to podstawę do wrzucania sobie na jakikolwiek luz.
Teraz w sumie nie ma ludzi zdrowych

Ok niech będzie po Twojemu nie chce mi się już swoich racji tłumaczyć jak i tam wiecie lepiej
Stary 2017-12-07, 12:50   #2471
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 12:54   #2472
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Innym to znaczy komu?
Zdajesz sobie sprawę, że to żadne dolegliwości uniemożliwiające pracę?

Lecze zeby (jak kazdy), bede zakladac aparat, mam hiperprolaktynemie, alergie, wade wzroku, skolioze, nieprawidlową budowe kregow odcinka lędźwiowego, dyspepsję, zaburzenia lękowe . Wymieniać dalej?
Przecież to absurd twierdzić, ze to są jakies dolegliwości z kosmosu.

Jak po pracy nic Ci sie nie chce to znaczy ze jesteś leniwa.
Zamiast spiac się to narzekasz i usprawiedliwiasz sie jakimis normlanymi chorobami oraz tym.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 12:57   #2473
ksaiaga
BAN stały

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7949774 6]Chcesz sie licytowac kto ma gorzej?
Polowe twoich problemow da sie rozwiazac, rowniez mam wade wzroku, alergie, problemy z zebami w dodatku problem ze stawem skroniowo rzuchwowym, tarczece tez przebylam razem z guzkami, a niedobory magnezu sa tak powszechne, ze nie wiem co to utrudnia w zyciu (btw poziomu magnezu nie bada sie z krwi, bo tam znajduje sie go okolo 1% wzgledem calego organizmu praktycznie caly magnez przechowywany jest w szkielecie), idziesz do apteki i kupujesz cytrynian magnezu (kosztuje 13 zl na miesiac), tylko nie te asparginy i inne podroby magnezu, ktory przez ciebie przeleci. Tutaj wiele osob ma powazniejsze problemy i daja sobie rade w zyciu, wiec orzestan robic z siebie ofiare[/QUOTE]
Jakim stawem?
Stary 2017-12-07, 12:59   #2474
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Zdajesz sobie sprawę, że to żadne dolegliwości uniemożliwiające pracę?

Lecze zeby (jak kazdy), bede zakladac aparat, mam hiperprolaktynemie, alergie, wade wzroku, skolioze, nieprawidlową budowe kregow odcinka lędźwiowego, dyspepsję, zaburzenia lękowe . Wymieniać dalej?
Przecież to absurd twierdzić, ze to są jakies dolegliwości z kosmosu.

Jak po pracy nic Ci sie nie chce to znaczy ze jesteś leniwa.
Zamiast spiac się to narzekasz i usprawiedliwiasz sie jakimis normlanymi chorobami oraz tym.

A napisałam gdzieś,że z tego powodu nie powinnam pracować?
Wyobraź sobie,że jak skończyłam 15 lat już pracowałam co wakacje,i tak zostało później po szkole średniej etat te moje dolegliwości owszem utrudniają trochę ale nie żeby zaraz z pracy rezygnować przez to.
No a to że po pracy mi się nic nie chciało tak byłam leniwa teraz mam trochę łatwiej chociaż i tak z dojazdem spędzam 50 godzin za domem,wtedy podobnie tylko przerzucałam sporo kilogramów towarów,że w nocy spać nie mogłam z bólu więc? Dalej uznasz to za lenistwo?
Pracowałaś kiedyś ciężko fizycznie? Chyba jednak nie
W większości zakładów przepisy BHP to fikcja a miałam pracę bardzo ciężkie jak się robiło nadgodziny wstawało o 6 przyjeżdżało do domu koło 18 to nie miało się ochoty na nic.

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2017-12-07 o 13:01
Stary 2017-12-07, 13:00   #2475
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:
No i jak się skończyło?
Nie zapisał się do partii, więc musiał zmienić pracę.

Cytat:
co do pokoi nie widziałam w moim mieście tańszych niż ponad 700 zł
To gdzie ty mieszkasz, że ceny mieszkań jak w stolicy, a sytuacja na rynku pracy, jak w małej miejscowości na wschodzie?
Cytat:
Oczywiście dobrze zarabiałam kosztem zdrowia a nie odpowiedziałaś mi na pytanie jak Ci się udało po szkole średniej znaleźć dobra prace i usamodzielić do tego pewnie studiować?
Mogę ci opowiedzieć, jak to zrobił mój TŻ. Właściwie od 18 roku życia zamieszkał sam i zaczął pracować. Pracował w różnych miejscach. Żeby robić to co kocha poszedł na płatne studia. Wcześniej przygotowania do egzaminu wstępnego, bo to nie szkoła typu "płacisz, to studiujesz". Musiał wynajmować pokój w Warszawie, płacić za studia i pracować po nocach. Jak już nie wyrabiał, to zmienił tryb na zaoczny. Wtedy mógł przyjeżdżać tylko na weekendy, a jak z kasą było na prawdę krucho to noc między dniami wykładowymi spędzał jeżdżąc metrem czy autobusem w kółko, żeby nie płacić za hostel. Potem dalej pracował w miejscach niekoniecznie związanych z wykształceniem, a po godzinach robił zlecenia ze swojej branży, często za darmo, żeby zdobyć doświadczenie i mieć coś do CV. Za którymś razem w końcu udało mu się zdobyć dofinansowanie i otworzył swoją firmę, której poświęca kupę czasu i sił, ale która zaczyna się rozwijać.

Cytat:
No to super to miałyście szczęście
Nie, kurde, nie miałam szczęścia. Po prostu ciężko pracuję, żeby osiągnąć to, co chcę.

Stary 2017-12-07, 13:04   #2476
ksaiaga
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cojarobietu_uu Pokaż wiadomość

Mogę ci opowiedzieć, jak to zrobił mój TŻ. Właściwie od 18 roku życia zamieszkał sam i zaczął pracować. Pracował w różnych miejscach. Żeby robić to co kocha poszedł na płatne studia. Wcześniej przygotowania do egzaminu wstępnego, bo to nie szkoła typu "płacisz, to studiujesz". Musiał wynajmować pokój w Warszawie, płacić za studia i pracować po nocach. Jak już nie wyrabiał, to zmienił tryb na zaoczny. Wtedy mógł przyjeżdżać tylko na weekendy, a jak z kasą było na prawdę krucho to noc między dniami wykładowymi spędzał jeżdżąc metrem czy autobusem w kółko, żeby nie płacić za hostel. Potem dalej pracował w miejscach niekoniecznie związanych z wykształceniem, a po godzinach robił zlecenia ze swojej branży, często za darmo, żeby zdobyć doświadczenie i mieć coś do CV. Za którymś razem w końcu udało mu się zdobyć dofinansowanie i otworzył swoją firmę, której poświęca kupę czasu i sił, ale która zaczyna się rozwijać.

Na taki tryb życia, to trzeba mieć końskie zdrowie. Podziwiam, na prawdę.
Stary 2017-12-07, 13:08   #2477
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cojarobietu_uu Pokaż wiadomość
Nie zapisał się do partii, więc musiał zmienić pracę.

To gdzie ty mieszkasz, że ceny mieszkań jak w stolicy, a sytuacja na rynku pracy, jak w małej miejscowości na wschodzie?

Nie, kurde, nie miałam szczęścia. Po prostu ciężko pracuję, żeby osiągnąć to, co chcę.

Podziwiam Twojego TŻ

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Dokładnie
Stary 2017-12-07, 13:12   #2478
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
A napisałam gdzieś,że z tego powodu nie powinnam pracować?
Wyobraź sobie,że jak skończyłam 15 lat już pracowałam co wakacje,i tak zostało później po szkole średniej etat te moje dolegliwości owszem utrudniają trochę ale nie żeby zaraz z pracy rezygnować przez to.
No a to że po pracy mi się nic nie chciało tak byłam leniwa teraz mam trochę łatwiej chociaż i tak z dojazdem spędzam 50 godzin za domem,wtedy podobnie tylko przerzucałam sporo kilogramów towarów,że w nocy spać nie mogłam z bólu więc? Dalej uznasz to za lenistwo?
Pracowałaś kiedyś ciężko fizycznie? Chyba jednak nie
W większości zakładów przepisy BHP to fikcja a miałam pracę bardzo ciężkie jak się robiło nadgodziny wstawało o 6 przyjeżdżało do domu koło 18 to nie miało się ochoty na nic.
Wyobraź sobie że pracowałam na sklepie. I tez niby tak ciezko jak Ty. Kasa, dostawy, systemy.
I oprocz tego magia-studiowalam.

Takze tak, dalej uwazam ze jestes leniwa.

No a na calym etacie tak jest ze minimum 50 h w tygidniu spedzasz poza domem.
To zaden heroizm.

Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 13:14   #2479
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że to przypadek ekstremalny, bo ja sobie nie wyobrażam spać po dworcach czy w metrze. Ale widać determinacja dużo daje.
Cytat:
Podziwiam Twojego TŻ

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 13:17   #2480
Konto usunięte

Cytat:
Jakim stawem?
I co bedziesz sie czepiac bledow? To twoj argument?
Stary 2017-12-07, 13:18   #2481
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie że pracowałam na sklepie. I tez niby tak ciezko jak Ty. Kasa, dostawy, systemy.
I oprocz tego magia-studiowalam.

Takze tak, dalej uwazam ze jestes leniwa.

No a na calym etacie tak jest ze minimum 50 h w tygidniu spedzasz poza domem.
To zaden heroizm.

Super ale pracuje i ja uważam,że nie jestem leniwa a jednak zbyt wiele by to dla mnie było,żeby w weekendy spędzać całe dnie jeszcze w szkole.Za leniwa możesz uznać osobę która nie pracuje w ogóle więc co tu dużo gadać

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7949858 6]I co bedziesz sie czepiac bledow? To twoj argument?[/QUOTE]

Mnie się każdy czepia błędów to czemu innej osoby ona nie może?
Stary 2017-12-07, 13:36   #2482
visionAM
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7949717 6]Zdajesz sobie sprawę, że nie jesteś jedyną osobą w Polsce, ba, na wizażu, która choruje na tarczycę i leczy zęby?

Tysiące studentów w takiej samej sytuacji mają do dyspozycji mniej niż 1000zł po opłaceniu stancji/akademika.[/QUOTE]
No właśnie. Ja też w trakcie studiów zaliczyłam konkretne problemy ginekologiczne i z tarczycą.
Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:00   #2483
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Super ale pracuje i ja uważam,że nie jestem leniwa a jednak zbyt wiele by to dla mnie było,żeby w weekendy spędzać całe dnie jeszcze w szkole.Za leniwa możesz uznać osobę która nie pracuje w ogóle więc co tu dużo gadać
No to witamy w rzeczywistości - to jest właśnie ten magiczny sposób w jaki ludziom udaje się studiować i jednocześnie samodzielnie się utrzymać.

Szlag mnie trafia jak słyszę o tym szczęściu. Człowiek sobie żyły wypruwa, kształci się, chodzi na dodatkowe kursy, zdaje certyfikaty, a potem od jakiegoś nieroba słyszy 'no ty to masz szczęście'
Stary 2017-12-07, 14:04   #2484
Konto usunięte

Cytat:
Mnie się każdy czepia błędów to czemu innej osoby ona nie może?
Wytykanie bledow jest punktowane na wizazu, wiec czego nie zglaszasz? Ja nikomu bledow nie wytykam. Taka typowa krucjata ortograficzna, jak nie ma sie czego czepic to trzeba ortografii. Wytykanie bledow publicznie swiadczy o kulturze i poziomie obycia rozmowcy, wiec sorry ksaiaga

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-12-07 o 14:09
Stary 2017-12-07, 14:07   #2485
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wrażenie,że zaraz dojdziemy do etatu takiego,że w ogóle bez kwalifikacji nie powinnam narzekać i w ogóle najlepiej żeby nie dostawać żadnej pensji bo mi się nie należy a osoba która w ogóle nie skoczyła tylko zawodówke to powinna już wdzięczna swojemu pracodawcy,że ja zatrudnił i że da jej jakieś wynagrodzenie.
Niestety ale każdy ma prawo do takiego minimum.
Hej, a mogę spytać jaką masz pracę i jakiego rodzaju studia chciałabyś zrobić?
Ja nie pracuję i przyznaję, że w połowie jest to kwestia mojego strachu przed ludźmi, a w połowie problemów zdrowotnych. Mam zwyrodnienie stawu skroniowo - żuchwowego, co daje duże dolegliwości bólowe, utrudnione spożywanie pokarmów, okropne bóle głowy, gdzie przy dużym natężeniu bólu nie da się wstać z łóżka, co dopiero mówiąc o pracy. Co gorsza, podobno mojego schorzenia nie da się wyleczyć, bo zepsuty staw rzadko kto chce operować - jest ryzyko uszkodzenia nerwu trójdzielnego.. A ja np. tabletek przeciwbólowych nie mogę zażywać , ponieważ mam właśnie refluks i okropną zgagę pomimo zażywania IPP. Także niestety przyznaję Ci rację - świat nie jest kolorowy, mi na szczęście pomaga rodzina, gdyby nie to - to byłoby kiepsko..
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-07, 14:11   #2486
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Pokaż wiadomość
Ja nie pracuję i przyznaję, że w połowie jest to kwestia mojego strachu przed ludźmi, a w połowie problemów zdrowotnych. Mam zwyrodnienie stawu skroniowo - żuchwowego, co daje duże dolegliwości bólowe, utrudnione spożywanie pokarmów, okropne bóle głowy, gdzie przy dużym natężeniu bólu nie da się wstać z łóżka, co dopiero mówiąc o pracy. Co gorsza, podobno mojego schorzenia nie da się wyleczyć, bo zepsuty staw rzadko kto chce operować - jest ryzyko uszkodzenia nerwu trójdzielnego.. A ja np. tabletek przeciwbólowych nie mogę zażywać , ponieważ mam właśnie refluks i okropną zgagę pomimo zażywania IPP. Także niestety przyznaję Ci rację - świat nie jest kolorowy, mi na szczęście pomaga rodzina, gdyby nie to - to byłoby kiepsko..
Znam to, szczeka sie zacina, boli po spaniu i daje piekielne migreny
Stary 2017-12-07, 14:14   #2487
Anonimka1988
Wtajemniczenie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7950013 6]Znam to, szczeka sie zacina, boli po spaniu i daje piekielne migreny[/QUOTE]

No dokładnie, z tym że ja cały czas mam problemy z otwieraniem buzi, nie tylko po spaniu.. a noszę aparat ortodontyczny, więc na kontroli muszę właśnie otwierać buzię, także..
Stary 2017-12-07, 14:15   #2488
Konto usunięte

Cytat:
No dokładnie, z tym że ja cały czas mam problemy z otwieraniem buzi, nie tylko po spaniu.. a noszę aparat ortodontyczny, więc na kontroli muszę właśnie otwierać buzię, także..
A problem nie znika po naprawie krzywego zgryzu? Bo to jest najczestsza przyczyna
Stary 2017-12-07, 14:16   #2489
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Pracuje w sklepie ze zdrową żywnościa,zajmuje się wystawieniem faktur,wykladam towar,obsługa klienta,robienie dostaw itd. Zaczęłam szkole policealna technika farmaceute ale nie dałam rady pogodzić pracy i szkoły,ponieważ nauczyciele wymagali obecności 2 razy w tygodniu i w każdy weekend.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej choroby wiem,jak ciężko Ci musi być,ja np. z powodu swoich lęków dwa razy prawie zemdlałam w pracy,musiałam przerwać pracę,a w jednej jak byłam na okresie próbnym to myśleli,że jestem w ciąży i z tych właśnie omdleń nie przedłużyli mi umowy.
Ja nie mam wsparcia w nikim,do tego miałam przez wiele lat takich facetów toksycznych,że nerwy dodatkowo zmarnowane,byłam poniżana,jeden rękę na mnie podnosił itd.
Więc nie układa mi się w większości wszystko.
Stary 2017-12-07, 14:21   #2490
Anonimka1988
Wtajemniczenie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7950028 6]A problem nie znika po naprawie krzywego zgryzu? Bo to jest najczestsza przyczyna[/QUOTE]

Dopiero od pół roku noszę aparat, także trudno powiedzieć czy coś pomoże. A za 1,5 roku czeka mnie operacja wysunięcia żuchwy... Potem będą wyciągi i implanty, bo brakuje mi dwóch szóstek. Także jeszcze długa droga przede mną.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Pracuje w sklepie ze zdrową żywnościa,zajmuje się wystawieniem faktur,wykladam towar,obsługa klienta,robienie dostaw itd. Zaczęłam szkole policealna technika farmaceute ale nie dałam rady pogodzić pracy i szkoły,ponieważ nauczyciele wymagali obecności 2 razy w tygodniu i w każdy weekend.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej choroby wiem,jak ciężko Ci musi być,ja np. z powodu swoich lęków dwa razy prawie zemdlałam w pracy,musiałam przerwać pracę,a w jednej jak byłam na okresie próbnym to myśleli,że jestem w ciąży i z tych właśnie omdleń nie przedłużyli mi umowy.
Ja nie mam wsparcia w nikim,do tego miałam przez wiele lat takich facetów toksycznych,że nerwy dodatkowo zmarnowane,byłam poniżana,jeden rękę na mnie podnosił itd.
Więc nie układa mi się w większości wszystko.
Nie masz żadnych przyjaciół, co z rodziną?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości