Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 21:43   #2461
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Drogerii to już w ogóle nie tykam, okropność! Do jakiego ja się stanu przez te Clean&Cleary, Garniery, Synergeny doprowadziłam, to głowa mała... Ziaję Med planowałam spróbować
Moja tłusta, naprawdę tłusta, cera potrafi być nieprzyjemnie ściągnięta i lekko przesuszona nawet po delikatnych preparatach do mycia, nie mam pomysłu co z nią robić, boję się, że źle ją pielęgnuję i robię sobie krzywdę Mam smalec na ryjku, a innym razem suche skórki, łuszczące się...
Ja bardzo lubię olejki, moze Ci podpasują? Skoro masz skórę tłusta, to żel ziaja med może Ci trochę przeszkadzac, bo niektórzy o tłustej cerze twierdzą ze nie domywa. Nie jest to prawda, ale on nie szoruje, słabo usuwa duze ilosci sebum.

Dlatego nie kupuję zbyt wielu produktów do twarzy w drogerii
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:52   #2462
201704240919
Konto usunięte

Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Wiele zalezy od składu Gdy stosowałam np. clean clear antybakteryjny zel skóra była w strasznym stanie, za to przy antybakteryjnym ziaja med była w sweitnym stanie

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ch.html&next=1
Skład moge napisac ale troszkę pózniej, ewentualnie jutro.
Ok, właśnie tez wyszedł mi ten szampon, ale nie byłam pewna czy to ten W takim razie będę czekać i dziękuję z góry

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Drogerii to już w ogóle nie tykam, okropność! Do jakiego ja się stanu przez te Clean&Cleary, Garniery, Synergeny doprowadziłam, to głowa mała... Ziaję Med planowałam spróbować
Moja tłusta, naprawdę tłusta, cera potrafi być nieprzyjemnie ściągnięta i lekko przesuszona nawet po delikatnych preparatach do mycia, nie mam pomysłu co z nią robić, boję się, że źle ją pielęgnuję i robię sobie krzywdę Mam smalec na ryjku, a innym razem suche skórki, łuszczące się...
Wypróbuj oleje myjące - albo przez internet na BU albo Ziaja stacjonarnie (no ale wiadomo skład dłuższy i większe prawdopodobieństwo alergizujące i podrażniające). Wbrew pozorom olej zafunduje najlepszy i najdokładniejszy demakijaż - a dodatkowo nawilży. Zdarza mi się czasem umyć twarz żelem po oleju (bo mam mylne wrażenie niedomycia) a potem cierpię na ściągnięta skórę - także polecam
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 21:57   #2463
201703241651
Konto usunięte

To są specjalne olejki myjące?
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:02   #2464
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Ja bardzo lubię olejki, moze Ci podpasują? Skoro masz skórę tłusta, to żel ziaja med może Ci trochę przeszkadzac, bo niektórzy o tłustej cerze twierdzą ze nie domywa. Nie jest to prawda, ale on nie szoruje, słabo usuwa duze ilosci sebum.

Największa krzywdę jaką można zrobić tłustej cerze to jest wysuszanie - skora się broni i produkuje jeszcze więcej sebum. Z olejami radzę bardzo uważać - nałożone maksymalnie dwa razy na tydzień + humektant zapewni optymalne nawilżenie,. Z nawilżeniem także nie można przesadzać bo skóra się buntuje i spowodować w ten sposób można trądzik wywołany (kosmetyczny).
Skóra tłusta lubi minimalizm kosmetyczny. A i ejszcze jedna rzecz - obowiązkowo filtry, wiem jakie to uczucie - pocimy się i mamy ciasto na warzy, ale warto się przemordować i mieć czystą skórę przez jesień, zimę i wiosnę.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
To są specjalne olejki myjące?
To zwykły olej +emulgator, ja taki mam - minimalizm i prostota. Swój mam na oleju słonecznikowym, jak dla mnie najbezpieczniejszy, no chyba, że lniany, ale nie stać mnie na to, żeby użytkować go w ten sposób i wolę go wypić by zapewnić NNKT mojemu organizmowi
Stary 2013-06-22, 22:05   #2465
Antymionka
Moderator forum

Cytat:

Ja używałam żelu z peelingiem Rival de Loop, i on mnie nigdy nie przesuszył. Wszystko inne, tak jak Ciebie Hadilan, niestety ale przesuszało. Począwszy od żeli łagodzących, po normalizujące.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:08   #2466
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Ja używałam żelu z peelingiem Rival de Loop, i on mnie nigdy nie przesuszył. Wszystko inne, tak jak Ciebie Hadilan, niestety ale przesuszało. Począwszy od żeli łagodzących, po normalizujące.
Ja mogę polecić:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html
Nie przesuszał mnie - ale kiedy moja buzia była ekstremalnie wrażliwa - no niestety doczekałam się ściągnięcia. Ale to bardzo dobry kosmetyk, nieliczny drogeryjny, jaki kupiłabym ponownie
Stary 2013-06-22, 22:10   #2467
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Największa krzywdę jaką można zrobić tłustej cerze to jest wysuszanie - skora się broni i produkuje jeszcze więcej sebum. Z olejami radzę bardzo uważać - nałożone maksymalnie dwa razy na tydzień + humektant zapewni optymalne nawilżenie,. Z nawilżeniem także nie można przesadzać bo skóra się buntuje i spowodować w ten sposób można trądzik wywołany (kosmetyczny).
Skóra tłusta lubi minimalizm kosmetyczny. A i ejszcze jedna rzecz - obowiązkowo filtry, wiem jakie to uczucie - pocimy się i mamy ciasto na warzy, ale warto się przemordować i mieć czystą skórę przez jesień, zimę i wiosnę.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

To zwykły olej +emulgator, ja taki mam - minimalizm i prostota. Swój mam na oleju słonecznikowym, jak dla mnie najbezpieczniejszy, no chyba, że lniany, ale nie stać mnie na to, żeby użytkować go w ten sposób i wolę go wypić by zapewnić NNKT mojemu organizmowi

Wiem, nie miałam na mysli intensywnego szorowania sebum az do rozregulowania, ale niektórzy o tłustej cerze nie lubią takiego delikatnego efektu mycia jakie daje ziaja med.
Stary 2013-06-22, 22:13   #2468
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Ja mogę polecić:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html
Nie przesuszał mnie - ale kiedy moja buzia była ekstremalnie wrażliwa - no niestety doczekałam się ściągnięcia. Ale to bardzo dobry kosmetyk, nieliczny drogeryjny, jaki kupiłabym ponownie
O dzięki Ci wielka Ewo!
Jak tylko skończy się mój żel, na pewno go kupię. Na pewno jest tani, jak to Babydream. Właśnie potrzeba mi coś takiego delikatnego.
A co do babydream, to kupiłam do masaży oliwkę z ich serii. Mój TŻ miał straszne problemy z wypryskami na plecach, i po masażach tą oliwką, nie dość że większość znikła, to jeszcze nic nie wychodzi nowego od tej pory!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Wiem, nie miałam na mysli intensywnego szorowania sebum az do rozregulowania, ale niektórzy o tłustej cerze nie lubią takiego delikatnego efektu mycia jakie daje ziaja med.
Mój jeden kolega który miał trądzik, nie stosował nic tłustego, bo nie lubił swojej tłustej cery, przy czym doprowadził do takiego przesuszenia, że skóra boleśnie reagowała na każdy krem, żel, czy nawet mycie wodą mineralną.
Stary 2013-06-22, 22:14   #2469
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Bo mycie powinno być wieloetapowe i w tym tkwi problem Ja nigdy nie kończę na umyciu twarzy olejem - olej + bardzo delikatny peeling (coś pod scrub z dodatkiem peelingu ze skały wulkanicznej), zmywam, znowu mycie olejem/pianką i na koniec hydrolat. Grunt to dobrze oczyścić pory - stąd osławione OCM, które moim zdaniem jest za bardzo inwazyjne.
Stary 2013-06-22, 22:14   #2470
fallenart91
Zadomowienie

Po raz pierwszy w życiu nałozyłam sobie na łep rossmannowski olejek do masażu...

I właściwie mam pytanie:

Czy taki olejek mogę trzymać na głowie całą noc?
fallenart91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:16   #2471
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
O dzięki Ci wielka Ewo!
Jak tylko skończy się mój żel, na pewno go kupię. Na pewno jest tani, jak to Babydream. Właśnie potrzeba mi coś takiego delikatnego.
A co do babydream, to kupiłam do masaży oliwkę z ich serii. Mój TŻ miał straszne problemy z wypryskami na plecach, i po masażach tą oliwką, nie dość że większość znikła, to jeszcze nic nie wychodzi nowego od tej pory!
.
Nie ma sprawy
Oj jest tani jak barszcz - mam go już ponad pół roku i się nie skończył a myłam nim twarz i ciało . Na promocji dorwałam go za 7-8 złotych.
Stary 2013-06-22, 22:17   #2472
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
O dzięki Ci wielka Ewo!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Mój jeden kolega który miał trądzik, nie stosował nic tłustego, bo nie lubił swojej tłustej cery, przy czym doprowadził do takiego przesuszenia, że skóra boleśnie reagowała na każdy krem, żel, czy nawet mycie wodą mineralną.
Ja nie miałam na mysli tego, żeby przy tłustej cerze stosować sls i inne silne detergenty by wciaz to sebum usuwać. Wiem, ze to jest na dłuzsza mete bardzo szkodliwe. Moja kolezanka o tłustej cerze nie lubi ziaji med przez to, ze ona woli Vichy żel- ma co prawda sls, ale nie wysusza jej (oprócz zelu pielegnuje ja tez nawilzajac), lubi efekt "doczysczenia" jak ona to nazywa.
Stary 2013-06-22, 22:18   #2473
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fallenart91 Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy w życiu nałozyłam sobie na łep rossmannowski olejek do masażu...

I właściwie mam pytanie:

Możesz, tylko pamiętaj, żeby nie nakładać na tłuste włosy (zwłaszcza skórę głowy) bo łój+olej to mieszanka ekstremalna i może wyrządzić więcej szkody niż pożytku.
Stary 2013-06-22, 22:18   #2474
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:

I właściwie mam pytanie:

mozesz
Stary 2013-06-22, 22:20   #2475
fallenart91
Zadomowienie

Cytat:
Możesz, tylko pamiętaj, żeby nie nakładać na tłuste włosy (zwłaszcza skórę głowy) bo łój+olej to mieszanka ekstremalna i może wyrządzić więcej szkody niż pożytku.
Dziękuję za odpowiedź. Ty zawsze ratujesz mi
fallenart91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 22:27   #2476
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Ty zawsze ratujesz mi
Nie ma za co
A olej najlepiej zmyć olejem (chociaż z Alterrą nie powinno być problemów bo jest dość lekki) - najlepiej sprawdzał się tutaj:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html
Wystarczyło dosłownie jedno mycie, poradził sobie nawet z nałożonym kokosem na długość i skórę głowy po jednym myciu. Jest także świetny do peelingu skóry głowy - nie polecam jednak zbyt często go używać - może spowodować świąd skóry głowy.
Stary 2013-06-22, 22:54   #2477
nursii
Zadomowienie

Cytat:
I jak się sprawuje? Słyszałam że krem z tej serii jest bardzo fajny, i nieźle matuje.
Kupiłam to mydło"Siarkowa moc" głównie do mycia pleców i dekoltu, które mi ostatnimi czasy strasznie wysypało... używam od tygodnia i część krost z pleców poznikała, część się zmniejszyła, no i nie pojawiają się nowe, natomiast z dekoltem jest nadal nieciekawie. Zobaczymy co będzie dalej.
A krem Siarkowa Moc też mam Dla mnie do używania tylko w lecie, w takim ukropie jak teraz, smaruje nim czoło i brodę, dzięki temu świecę się mniej. Ale jak mówiłam, tylko w lecie go używam, bo wysusza dość mocno.
nursii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:09   #2478
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Największa krzywdę jaką można zrobić tłustej cerze to jest wysuszanie - skora się broni i produkuje jeszcze więcej sebum.
Niestety, przekonałam się o tym Jaki to człowiek jest głupi czasem, to aż wstyd.

Czekam na przypływ gotówki, żeby zrobić zakupy półproduktów, olei i tym podobnych rzeczy

W ogóle, jestem po peelingu kawowo-solnym, no i jestem wniebowzięta, kocham mocne zdzieranie, czułam, że moja skóra tego potrzebowała
Teraz maseczka aloesowa z Alterry, może złagodzi trochę stany zapalne, krem sobie z tym dobrze radził.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:45   #2479
pokrzywa
Zadomowienie

dziewczyny ratujcie co z tego mozna zrobic slodkiego
mam
jablka
kakao
mleko, kefir
polowe op ciasta francuskiego
jajka
cukier

zwariuje za chwile nie chce mi sie teraz do monopolowego leciec
tak mnie wzielo na slodkie ze szok! nie mam w domu nic slodkiego od daaaaaawna nie jem slodyczy
nie posiadam patelni, czajnika, i mikrofalowki mam tylko jeden garnek pomocy

pokrzywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:56   #2480
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez pokrzywa Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie co z tego mozna zrobic slodkiego
mam
jablka
kakao
mleko, kefir
polowe op ciasta francuskiego
jajka
cukier

zwariuje za chwile nie chce mi sie teraz do monopolowego leciec
tak mnie wzielo na slodkie ze szok! nie mam w domu nic slodkiego od daaaaaawna nie jem slodyczy
nie posiadam patelni, czajnika, i mikrofalowki mam tylko jeden garnek pomocy
kogel-mogel?
może być z kakao

ciasteczka z francuskiego z jabłkami?

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:05   #2481
pauleta89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam manicure, jeszcze mnie czeka golenie nóg i gruntowne mycie po opalaniu
A ja dziś golenie nóżek i paszek Potrzymałam olej na pustej głowie godzinę Zmieszałam z odżywką Wyszorowałam włosie
Wczoraj peeling morelkowy i maska błotno- algowa Czuję się... no ciut baardziej do tolerowania odbicia w lustrze

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Ja kiedyś jadałam często omlet z otrębów, jajek i serka wiejskiego. Pyszny i sycący. Do tego jakiś dżemik i od razu uśmiechnięty człowiek .
Teraz niestety nie mogę nic mlecznego jeść
O jej fajny przepis! Jutro na śniadanie sobie fundnę Ja zawsze jem tak: jajko, bułka tarta, szczypiorek, czosnek, curry i bazylia oraz vegeta Jem z ketchupem;D

Od 11 marca 2015-wege-kierowca

pauleta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:16   #2482
pokrzywa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
k
ciasteczka z francuskiego z jabłkami?
robie ciastka !
te jablka mam tak polozyc na kawalku ciasta ??? nie mam zadnej blaszki wiec musze ja jeszcze skonstruowac hahah

mam takie smaki doslownie zagryzam truskawki sledziem popijam kakao a na koniec jem banana z keczupem no nie wiem co ze mna
od kilku lat nie uzywam cukru i soli
a ostatnio jak przechodzilam kolo kebaba to myslalm ze zemdleje taka mialam na niego ochote (a nie jem miesa) wtf

Stary 2013-06-23, 00:27   #2483
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
robie ciastka !
te jablka mam tak polozyc na kawalku ciasta ??? nie mam zadnej blaszki wiec musze ja jeszcze skonstruowac hahah

mam takie smaki doslownie zagryzam truskawki sledziem popijam kakao a na koniec jem banana z keczupem no nie wiem co ze mna
od kilku lat nie uzywam cukru i soli
a ostatnio jak przechodzilam kolo kebaba to myslalm ze zemdleje taka mialam na niego ochote (a nie jem miesa) wtf
potrzej jablka moze na tarce i wloz do ciata francuskiego,tak jakby je owin,moze cos z tego bedzie i posyp cukrempowinno cos z tego wyjsc

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

a moze w ciazy jestes

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:34   #2484
pokrzywa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość

a moze w ciazy jestes
o moj boze wypluj te slowa az zbladlam

mysle ze mi hormony wariuja i mam duzo stresow

Edytowane przez pokrzywa
Czas edycji: 2013-06-23 o 00:38
Stary 2013-06-23, 00:43   #2485
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
o moj boze wypluj te slowa az zbladlam

mysle ze mi hormony wariuja i mam duzo stresow
zrob test ja tak mialam takie zachciewaje jak zaszlam w druga ciaze...wszstkiego mi sie chcialo,nawet takie rzeczy ktorych wczesniej nie jadlam ...i potrafilam tak miksowac potrway ,ze az bylo mi niedobrze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 00:45   #2486
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
robie ciastka !

...f
no, na takim, zebyś jeszcze je owinęla ciastem
no i trzeba cukrem posypać troszkę to jabłuszko

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
...
...
ja mam tak całe życie i bez ciąży

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 07:32   #2487
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ja właśnie jestem w trakcie stosowania mydła antybakteryjnego z Barwy "Siarkowa Moc";p
Mi kiedyś to mydło zrobiło masakrę, przesuszyło mi twarz tak, że łuszczyła się i miałam wielkie bolące gule zarazem Jak tylko je odstawiłam w 2-3 dni cera wróciła do normy na szczęście.
Stary 2013-06-23, 07:53   #2488
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Kupiłam to mydło"Siarkowa moc" głównie do mycia pleców i dekoltu, które mi ostatnimi czasy strasznie wysypało... używam od tygodnia i część krost z pleców poznikała, część się zmniejszyła, no i nie pojawiają się nowe, natomiast z dekoltem jest nadal nieciekawie. Zobaczymy co będzie dalej.
A krem Siarkowa Moc też mam Dla mnie do używania tylko w lecie, w takim ukropie jak teraz, smaruje nim czoło i brodę, dzięki temu świecę się mniej. Ale jak mówiłam, tylko w lecie go używam, bo wysusza dość mocno.
O to fajny kremik, muszę go spróbować na następne lato. A mydełko chyba kupię na jesień właśnie do mycia pleców, dekoltu i ud, bo tam mam niestety zaskórniki
Ja na plecy i dekolt używam kremu z kwasem migdałowym, zobaczymy jak to będzie. Bo też mam nieco problem. Ale zaprzestałam miesiąc temu, czekam na wrzesień .
Cytat:
Napisane przez pauleta89 Pokaż wiadomość
O jej fajny przepis! Jutro na śniadanie sobie fundnę Ja zawsze jem tak: jajko, bułka tarta, szczypiorek, czosnek, curry i bazylia oraz vegeta Jem z ketchupem;D
O matko jaki cudny przepis zaraz lecę go zrobić

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Mi kiedyś to mydło zrobiło masakrę, przesuszyło mi twarz tak, że łuszczyła się i miałam wielkie bolące gule zarazem Jak tylko je odstawiłam w 2-3 dni cera wróciła do normy na szczęście.
Ja widzę że Panienka także poranny ptaszek
Stary 2013-06-23, 08:57   #2489
nursii
Zadomowienie

Cytat:
O to fajny kremik, muszę go spróbować na następne lato. A mydełko chyba kupię na jesień właśnie do mycia pleców, dekoltu i ud, bo tam mam niestety zaskórniki
Ja na plecy i dekolt używam kremu z kwasem migdałowym, zobaczymy jak to będzie. Bo też mam nieco problem. Ale zaprzestałam miesiąc temu, czekam na wrzesień
Z tego mydełka jestem nawet zadowolona, używam tylko tydzień, a stan pleców znacznie się poprawił, nie sa jeszcze idealne ale już takie, że nie wstydzę się ich nosić odsłoniętych... dekolt nadal mam w krostkach, ale może dlatego, że bardzo ale to bardzo skóra na nim mi się tłuści, ciężko to doprowadzić do ładu...
Krem kupiłam we wrześniu zeszłego roku i wtedy mi nie pasowała, ale wtedy już była jesień i moja skóra już tak bardzo się nie przetłuszczała... była wtedy dla mnie za"mocny, wysuszał mnie. Natomiast teraz kiedy z twarzy mi dosłownie ścieka... jest w sam raz
nursii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:03   #2490
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja widzę że Panienka także poranny ptaszek

W ogóle od rana u mnie chmurzyska i chłodny wiatr. Co to ma być za przeproszeniem? Ja się chcę powygrzewać na słoneczku

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości