|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Brilliant
hehe jesteśmy dwie ![]() Natalka I see you
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
brilliant Agula ale macie słodkie brzuszki!! Ja juz siedzę na lotnisku czekamy na samolot który jest za półtorej godziny
u nas pogoda normalnie barowa! Leje wieje taki kapusniaczekZdecydowałam ze w tym cyklu żadnej chemii zrobię sobie miesiąc przerwy tylko ta metformine bede brała ale bez clo bez progesteronu co ma być to będzie ginka nie oddzwonila a ja juz dzisiaj nie dzwonilam zadzwonie we środę to sie umowie ![]() brilliant mam nadzieje ze to sie wyjaśni nim dostaniesz termin na cc
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dominika
ja tak się śmiałam z tej wigilii że tż mówi uspokój się bo Ci wody odejdą tak ponoć brzuch mi się trząsł ech swoją drogą żeby to był sposób na odejście wód to brechtałabym się z byle czego ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
szaro buro i ponuro i co chwile pada także pogodą się raczej nie nacieszysz inną
|
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
Powoli ogarniamy się z Małą. Po czterech dniach spędzonych na patologii ciąży po południu w niedzielę na ktg rysowały się regularne skurcze. Wieczorem badanie, rozwarcie 2,5cm i wiadomość, że rodzimy. Po dwóch godzinach rozwarcie tylko 3 cm i akcja zaczęła zwalniać. Po północy dalej 3 cm. Na szczęście badał mnie inny lekarz(przyjmował mnie na oddział a potem odbierał mój poród) i wysłał mnie na porodówkę bo tam mi będzie lepiej. O pierwszej przyjechał mąż. Generalnie poród był zupełnie inny niż chciałam. Musiałam dostać okstytocynę bo w trakcie ktg mała się nie ruszała a akcja postępowała bardzo powoli. Miałam korzystać z tych wszystkich pozycji wertykalnych i rodzić w jakiejś fajnej pozycji a każda próba zejścia do parteru kończyła się większym bólem. O 7 10 cm rozwarcia i zmiana położnych. Nowa przyszła prawie na gotowe. 50 min partych i mała się urodziła. Chociaż wcale nie była taka mała 3320g i 55 cm. Niestety po porodzie wróciłyśmy na patologie bo na poporodowych nie było miejsca. Lilka jest cudowna ale mocno daje mi w kość. Z karmieniem problemy, jak spać to najlepiej na mamie a jak nie śpi to ryczy bo kolka.
Załączam fotki Lilki i brzuszka tydzień przed porodem.
Bo jestem kluską, po prostu kluską Choć bardzo staram się, wyglądać na istotę ludzką Tak naprawdę jestem pierogiem Edytowane przez Ninquelote Czas edycji: 2023-12-12 o 20:23 |
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
natalka - taka przerwa to też fajna rzecz, bo ile można się spinać? Najważniejsze, że z Tż jesteś w zgodzie
agi - zapomniałam odpisać na tą historię z wigilią się uśmiałam jak to czytałam |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz mi tam pogoda obojętna płaszcz mam kozaki tez więc loooz |
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszku się namęczyłaś. A chyba często jest tak, ze poród przebiega inaczej niż by kobiety chciały. Najważniejsze, że wszystko ok i możecie się sobą cieszyć
|
|
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) powodzenia z docieraniem sie z malenstem . Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Ninquelote
jeszcze raz gratulacje malutka przesłodka zresztą jak NASZE wszystkie maluszki niech się zdrowo chowa i nie daje Ci tak mocno w kość ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- kurka a gdzie ula się podziewa??
|
|
#2470 | |
|
Wtajemniczenie
|
agi, lineczka - czy też czujecie duży dyskomfort jak małe kręcą się Wam po pęcherzu? Mnie ostatnio to boli, taki tępy ból czuję a wcześniej takie uczucie na siku było
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Brilliant
ja powiem szczerze że juz sama nie wiem co czuje nie wiem co faktycznie mnie boli a co sobie wkręcam że mnie boli ale tak reasumując to boli mnie... krocze ale to już od jakiegoś czasu, do tego doszło jakby ktoś mnie kuł szpilką tam w środku w piczce czasami czuje taki tępy ból w krzyżu tak na dole, ból jakby na miesiączke z przodu i oczywiście przepowiadacze, wtedy caly brzuch mi twardnieje, no i od 2,3 dni tak na dole czuje taki dyskomfort jakby mała miała zaraz wyjść, taki ucisk jakby ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- ula zaraz czasami wkroczy na liste staraczek
|
|
#2472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie nie ma oczywiście, bo to by było za wcześnie, ale jak sie kręci to czuję tak nisko jak mi ugniata ten pęcherz i to boli :/
|
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
no takie nie bolesne za bardzo napinanie, brzuch twardnieje cały od dołu prawie po same cyce
nazywane są skurczami Braxtona Hicksa ![]() no a odnośnie rozwarcia jak mi ginka powie w poniedziałek że faktycznie mam jakieś rozwarcie ( tak jak sobie ostatnio wybadałam ) to normalnie ide na ginekologa
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Przecie ja jestem, regularnie się odzywam
A mężem się nie zajmuję bo się trochę popsztykaliśmy Dziewczyny macie takie piękne brzucholki ninquelote fajnie, że się odezwałaś, masz śliczną córeczkę Z porodem niestety nigdy się nie da przewidzieć. U mnie było wszystko to czego kategorycznie nie chciałam: oxytocyna, vacum i cc ![]() Pocieszę Cię, że Zośka też była baaardzo wymagająca, ale teraz ma już 3 i pół miesiąca i wychodzimy na prostą więc u Was też już pewnie niedługo.Zaglądaj do nas częściej agi z tym wpisaniem na listę staraczek to jeszcze się zdziwisz nie zdążycie mnie wpisać hehe
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Brilliant
oki już masz I miejsce na liście ![]() ula no ja wiem że zaglądasz ale tak jakoś mało mi Ciebie tutaj ostatnio dziewczyny czy u Was też jakby księżyc w pełni? która rodzi?
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak z ciekawości - jak długo dochodziłaś do siebie po CC? Wiem, ze u Ciebie było troszkę pod górkę. I czy miałaś w znieczuleniu ogólnym? |
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
a i ula ja się wcale nie zdziwie jak wskoczysz na listę z tp wpisanym
jak chcesz to z całego serducha życzę Ci tego ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- tak sobie myśle że ja ciągle odliczam dni "do czegoś" najpierw do owulki później do testowania później do wizyty jednej, następnej teraz do tp a następny cel do dni do .... zgadniecie czego??
|
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czy Ty przypadkiem na dziś nie planowałaś porodu?? ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Ja uciekam znowu coś zjeść i się położyć bo małej chyba za ciasno już |
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
ninquelote: garulacje
śliczna córeczkabrilliant: może w końcu oddzwoni ten gin, w końcu powienien
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam w znieczuleniu ogólnym. Fizycznie dochodziłam do siebie ok. tygodnia - dwóch. Bardziej tygodnia. Pierwsze dni chodziłam zgięta w pół i ciągnęło mnie, ale dosyć szybko przeszło Jak wychodziłam do domu ze szpitala (po 4 dniach) to tylko czułam bliznę. Jak szwy zdjęli było już dobrze, a było to właśnie tak ok. tydzień po porodzie chyba.Na prawdę źle tego nie wspominam, myślałam, że będzie dużo gorzej bo to przecież operacja. Pamiętaj tylko żeby szybko wstać a potem chodzić to pomaga ![]() agi jeszcze wstrzymajmy się z życzeniami, ale już odliczam czas kiedy poproszę o wpisanie na listę
|
|
|
#2482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie pełnia, ale jeszcze nie rodzę ![]() Cytat:
![]() hejo! :P cały dzień mnie zgaga męczy i już mam dosyć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka
trafiony zatopiony ![]() kurka a mówią że pod koniec zgaga przechodzi bo dzidzia niżej a dooopa bo mnie też męczy w cholerke
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski witam sie z polski
) dopiero teraz sie kładziemy pogadalismy z teściowa wypilismy piwko ale oczy sie juz zamykają .., no prosze Ulenka szykujecie sie na powiększenie rodziny ? Super moja kuzynka tez poszła za ciosem i jedtvtetaz w 19 tc a jej cora ma rok więc dużej różnicy nie będzie przynajmniej dzieciaki bedą sie razem chować )Ewcia- mam nadzieje ze nie na tej malpicy?! |
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
a no nie ma, tylko daje mi złudne nadzieje i potem będzie ciężej ją przetrwać
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też była pełnia, ale nic się w związku z tym nie wydarzyło
Czy któraś już rodzi??Mgła jest taka, że nie widzę budynku na przeciwko a dzisiaj muszę jechać na chwilę samochodem do pracy ![]() ewcik to już 3 dni spóźnienia, jupiiii, oby nie przyszła
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ah dzisiaj mi się śniło, że ja urodziłam i trzymałam ją za rączkę. Czułam każdy jej paluszek a usteczka miała takie słodziutkie ![]() lineczka, agi - wy macie zgagę a ja refluks. Ale nauczyłam się z tym radzić i bardzo mnie nie męczy ![]() A kopniaczki faktycznie bolą, takie "ostre" się zrobiły ![]() ula - rozmawiałam z położną i mi powiedziała, że się mną szczególnie zajmie po porodzie i gimnastykę będę uprawiać Tydzień to jeszcze nie tak długo, tym bardziej że u Ciebie masz maleństwo i musiałaś się nią zająć a ja nie będę musiała się zająć Marysią...ewccik - ![]() natalka - dobrej nocki
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja.
Ewcia trzymam kciukasy z całego serducha Natalka udanego urlopu, podobno od jutra ma być wszędzie 18-19 stopni to pogoda powinna wam dopisać. |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka witamy w naszym pięknym kraju
ewcik trzymam kciuki, aby @ nie przylazła ![]() agi kurczę zostały Ci godziny albo dni, niestety nie wiem nic na temat skurczów przepowiadających i tym podobnych zagadnień porodowych, jak urodzę to będę ekspertką ![]() Lecę robić obiadek, ambitny plan bogracz węgierski, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Udanej soboty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

- 09.06.2006

u nas pogoda normalnie barowa! Leje wieje taki kapusniaczek
tak ponoć brzuch mi się trząsł
ech swoją drogą żeby to był sposób na odejście wód to brechtałabym się z byle czego 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
trafiony zatopiony