|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Małż mi kupił ananasa w puszce
![]() Siostra mi łazienkę wysprzątała na błysk ![]() Dziś jest w miarę dobry dzień
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
karty jedna po drugiej pokazują wszystko. jak? na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi ![]() tutaj mamy te czary-mary. przyszłość to to, co juz było, więc karty normalnie to pokazują. ale musiałabyś, tak jak pisalam, wziąść karty do ręki. wróżenie przez net to śmiechu warte. to taki biznes moim zdaniem. nic tylko kasa. karty muszą byc w dłoni Twojej i wrożacego. bez tego ani rusz. mykam do mamy tż, dokupić rzeczy do szpitalnej torby i kupić łózio, już trzeba to na ostatni guzik pozapinać, bo czas mnie goni
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
ja często też tak jem
![]() Cytat:
ja ubierałam na noc i do spania, gdy córa się drapała po buzi |
|
|
|
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
lubieolowki - takie "sadło" to ja miałam grubo przed ciążą
głupia baba.. domii29 - mały jest przesłodki tylko nie wiem jak dam radę bez bananów i serków topionych ![]() paulinaizabela - za tygodnie!! to Ci mała zrobiła dziś psikusa ![]() Ja GBS też miałam z odbytu i pochwy gdybym nie widziała, to bym się nie zorientowała - takie lekkie smyrnięcie patyczkiem.I też się zarejestrowałam, dziękuję za link ![]() Trele_Morele - ciekawe z tym horoskopem jak się mój maluch urodzi przed terminem to też mi się imię zgadza ![]() A co do przechowywania kombinezonów, to na szczęście mam tylko 1 i strasznie dużą szafę, więc gdzieś go na pewno włożę ![]() W końcu zamówiłam resztkę wyprawki, został mi tylko becik do kupienia A stopy mnie dziś niesamowicie świerzbią
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka
![]() zarejesrowałam sie na fp
|
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypełniłam też ten konkursik z Bebiko
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ommended/21202
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tu spokojnie, a jutro jak mnie pół dnia nie będzie to się pewnie rozgadacie na całego
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
boli mnie kręgosłup
w ogóle ostatnio jak siedzę to muszę mieć coś pod plecy podłożone |
|
|
|
#2469 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak czy inaczej gdyby którejś chlusnęły, to trzeba na te 10 min usiąść spokojnie. Też bym chciała bujany fotel, ale niestety nie mam go gdzie postawić i w dodatku kompletnie nie pasuje mi do wystroju ![]() Zawsze ta sama. I to od dobrych paru lat. |
|||||
|
|
|
#2470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Moje gołąbki już się "dorabiają" w garnku
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A przed chwilą myślałam, że się wykrwawię
Za zgodą lekarki położna zdjęła mi wenflon (miałam wierzchu dłoni i bolało mnie trochę przy ruszaniu). Ucisnęłyśmy miejsce po dziurce, przykleiła plasterek...dochodzę do sali a mi kapie z ręki szybko poleciałam do łazienki pod zlew, zawołałam położną i udało się opanować - ale chyba pierwszy raz widziałam, żeby tak się lało ![]() Masakra a myślałam, że to będzie taki nudny dzień...jeszcze do męża wczoraj mówiłam, że tylko w poniedziałek i czwartek coś się dzieje, bo mam usg a w reszte dni nuda...no to sobie wykrakałam Cytat:
![]() Cytat:
mimo, że uwielbiam kabarety, to akurat ich nie trawię ![]() Cytat:
bardzo fajny prezencik Cytat:
![]() Daj spokój...już jak byłam na tej porodówce to myślałam, że będą ciąć Jeszcze po drodze mnie położna pyta czy chcę zawiadomić męża...a ja na to, że narazie nie. Szok przeżyłam, bo naprawdę szybko reagują i zajmują się porządnie. Tam cały czas zajmowały się mną 2 położne, bardzo miłe i fajne babki. Przedstawiły się na początek i przynajmniej jedna była cały czas na sali. Zagadywały, pocieszały i nawet chciały mi radio włączyć, ale akurat nie mogły znaleźć. Co chwilę pytały czy mi wygodnie, czy chcę zmienić pozycję, wodę przyniosły - naprawdę trzeba pochwalić ![]() U mnie też jest szansa na Kruka ![]() |
||||
|
|
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem znów na maxa wściekła. Nawet nie będę pisać co ten kretyn zrobił tym razem
Dobranoc mamusie
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym brała z pojemniekiem Serduszko oj grabi sobie ten Twój Tż
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze że tak się zajmują bardzo to miłe. |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Narzekają, ale pewnie podobnie jak ja nic z tym nie robią. A babsztyl nadal pracuje. Nad skargą intensywnie myślę. |
|
|
|
|
#2477 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też nie wierze w horoskopy ale czytam. Co ciekawe często sie sprawdzają ale to takie pisanie że ... Cytat:
Cytat:
w ogóle lubie grzybki ale jestem wściekła. Podłość ludzi nie zna granic. No nic, mam nadzieje ze mi minie bo inaczej wyjdę w nocy z siebie i stanę obok :P
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuchol mi faluje
Idę się wykąpać i później jeszcze zajrzę |
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Zwracam honor temu sprzedawcy jeśli chodzi o materac. Doczytałam teraz w aukcji, że nie pisali firmy materacyka. Sama sobie dopowiedziałam, że ma to być firma Danpol. Dobrze, że sprawdziłam przed napisaniem maila
Tylko o tym przewijaku muszę napisać, żeby dosłali razem z łóżeczkiem i najlepiej z gratisem za przedłużenie terminu wysyłki z 10 dni do 30 dni ![]() Reszta jest ok. |
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Mi ostatnie trzy dni tak faluje ze juz mnie skora n brzuchu boli..
Co do krwawienia - taka chyba w ciazy krzepliwosc.. Ja ze 4 tyg temu wsiadlam do autobusu , otworzylam tymbarka I chyba kapslem musialam sie gdzies przejechac po palcu. Za chwile mnie babka zaczepia I pyta czy wszystko ok? Patrze a mi do nadgarstka struzka krwi jakbym sie do nadgarstka cieła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że sprawdziłaś maila Ryba co się stało??
|
|
#2482 | |
|
Rozeznanie
|
Ale chodzę przymulona po tej glukozie dziś
![]() domi Jaś paulinaizabela ale miałaś przejścia dziś Cytat:
aaby dzięki za linka Miss Triss ![]() żeby Bąbelek ładnie pokazał mamusi co tam między nóżkami ukrywa
|
|
#2483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy![]() I widzę że mamy taki sam materacyk
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale śpi mi się na nim fatalnie. Jakoś tak, poduszka z lidla była wygodniejsza, bardziej elastyczna. To, jak próbuję się owinąć, wczepić, cokolwiek- odbija mnie i wraca do swego kształtu |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam sklep zielarski w hucie na os. Zgody bardziej mi po drodze do domu
|
|
#2486 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze..a mi sie brzuchol obnizyl na maksa.Dzis pod prysznicem zauwazylam, ze nie mam pilki a splaszczony z przodu brzuch. No ale w sumie to i na 4 tygodnie przed porodem mogl sie obnizyc..
Moj znow ma 39,5..czeka mnie ciezka noc
|
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuza znowu ma czkawkę, ostatnimi czasy ma nawet 5 razy dziennie albo i częściej czkawkę
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Na Królewskiej, blisko placu inwalidów też jest zielarski. Mają swoją stronę internetową nawet- można zamawiać. W razie czego, możesz tam poszukać.
|
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

tylko nie wiem jak dam radę bez bananów i serków topionych 
za tygodnie!! to Ci mała zrobiła dziś psikusa 

ze sliwkami, podlany winem (niewiele, bo w koncu mi nie wolno) ale po tylu godzinach gotowania juz alkoholu nie ma, z gozdzikami i jalowcem. Pyszny
Ta sama, która stwierdziła, że nie nie wypisze mi zwolnienia i muszę jeden dzień uzupełnić z urlopu, albo mogłam prywatnie iść skoro lekarki nie było i to nie jej sprawa jak to załatwię. Po czym pani doktor stwierdziła, że żadnego problemu nie widzi w wypisaniu tego l4, a ta sucz głupio się cieszyła i pytała czy się bardzo zdenerwowałam. Ta sama przez którą dwie moje koleżanki zmieniły przychodnie. Tak to właśnie ta
Za zgodą lekarki położna zdjęła mi wenflon (miałam wierzchu dłoni i bolało mnie trochę przy ruszaniu). Ucisnęłyśmy miejsce po dziurce, przykleiła plasterek...dochodzę do sali a mi kapie z ręki
szybko poleciałam do łazienki pod zlew, zawołałam położną i udało się opanować - ale chyba pierwszy raz widziałam, żeby tak się lało 

KCIUKI DLA ANI