|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
może racuszki? ;>Cytat:
![]() Ale miałas obiad Co do niedrapek to ja tez mam pytanie : kiedy one mają być zakłądane? ciąggle czy w jakiś okreslonych porach? czy jak..? A co do diety, licze na pozwolenie na wrzucenie na 1 str? ;> Mandarynek w świeta też nei przeżyje Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydień!!:P ale CIĘ Mała zaskoczyła ;d chciała Ci jakąs 'rozrywkę' zapewnć zebyś nie tylko leżała 'bezczynnie' :P Trele- moja znajoma ma na jutro termin i nic a nic jej nie bierze. Dziecko waży już 4 kg. a tu jej powiedział lekarz że ma skakać, ale nie za wysoko i z głową
|
|
#2402 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Jaki słodziutki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hmm..nie wiem po co ale kupiłam sobie 7daysa. I tak go nie zjem bo wiem ze będę miała wyrzuty sumienia. Ale jak go zobaczyłam to poczułam że musze go mieć
|
||||
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem wkurzona, chciałam zamówić w DOZ liść maliny bo mają, no i jak byłam w stacjonarnej aptece to pani mi powiedziała właśnie że musze zamówić bo oni nie mają wszystkiego na stanie w aptece. No to siadam zadowolona że zamówię a tu co dupa, najniższa wartość zamówienia 20 zł, a taka saszetka kosztuje 2,50!! Przecież nie będę specjalnie czegoś zamawiała co mi nie potrzebne!! Nosz kurde
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
AA i rozdawali w sklepie zdrapki i w nagrodę były dwa bilety na kabaret Elita i wygrałam
A co do tej diety to myślałam że miodu nie można...a to fajnie bo miód uwielbiam i jadłam go naprawde duuuużo, więc się cieszę że jak urodzę będę mogła do niego wrócić ![]()
Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-09-24 o 17:51 |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
dobra już doczytałam co do niedrapek
![]() Yyy miałam coś pisać i zapomniałam babku- współczuje tej baby u mnie znów lekarz jest strasznie cięty na wagę. ;/ co wizytę mi mówi że w ciąże to sie zachodzi jak sie waży 60 kg, że ja tylko problemy stwarzam ze swoją wagą i zagrozenie dla dziecka. Uwierz mi w ciagu 20-30 minutowej wizyty ok 5 razy słyszę jaka to gruba jestem, że nogi mam spuchnięte, a że waga mi przekroczyła dość wysoką skale, że dziecko małe a ja taka gruba. No cóż, ciesze sie ze wszystko sie kończy i lekarza widywać nie bede musiala.
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi cudny Jaśko
Kyte gratuluję wygranej ![]() Paulina to Ci Majka zafundowała nerwika ![]() Gratuluję wszytskich tyg./miesięcy Lubieolowki pałą tylko takiej lekarce
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokzałay się grzybki tydzień temu i grzybkow nie ma już... czekam aż znów pojawią się w lesie, to zrobie chyba z 500 pierogów. kapuste codziennie jem, z nadzieją że się "nasyce" niedrapki od razu na rączkę po porodzie, jak się ubiera dziecia bo one maja już paznokcie i mogą być na tyle długie że się poobdrapują ![]() nie żartowałam. tarot, astronomia i wszystko to takie moje hobby. Gabriela w kartach widziałam 4 miesiące przed zapłodnieniem i śmialam się, że to nie ma szans, że rozkład musi dotyczyć kogoś innego. No ale chodziło o mnie, pomocny wpływ w rozkładzie prezent od losu i życia, o nadchodzacej rewolucji. Na wszystkich znajomych sprawdzałam słońca i fazy księżyca i temreramenty/charaktery (dominujące cechy) zawsze się sprawdzają. Nie mam godziny swoich narodzin żeby zrobić dokladny horoskop, chociaż nigdy takiego nie robiłam, ale przy swoim małym dopilnuje żeby wiedzieć i zajże w gwiazdy. postaram się zrobić dość obszerny horopskop.
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do grzybków- uwielbiam dzisiaj widziałam za jedyne 19 zł podgrzybki . Dlaczego nikt nie chce jechać na grzyby!!!??? bo ja chce a wszyscy sie ze mnie smieją ze po co ja, no ale skoro oni nie chcą to kto?? hahaha może urodzę tam ;P
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie będę musiała jutro podjechać do zielarskiego jakiegoś, tylko musze popatrzeć gdzie takowy sie znajduje. A że będę na badaniach to nie musze jechać specjalnie
|
#2411 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
stąd niestety ilość nakłućCytat:
ja wszystko mrożę,nawet ciasta a moja siostra to i rosół |
|||
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Co do gołąbków: moja siostra kupiła kapustę mini. Miała 2.1kg
więc zrobiłam raptem 8 zawijanych gołąbków i 5 po cygansku [kapusta poszatkowana do farszu] i okazał mi się głąb Te pierwsze jeszcze się duszą.
|
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak przez neta sie da powróżyć? zawsze o tym marzyłam
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
domi - ale Jasiek jest słodki!
De - współczuję ciężkiej nocy i zmęczenia Swoją drogą podziwiam, że potrafisz przez telefon zachować spokój, bo ja przez telefon jeszcze bardziej się foszę i fukam ![]() babku - nie nie, do trzeciego nie idę... Bo obawiam się, że mogłabym tak w nieskończoność chodzić Na razie wierzę tej (chcę wierzyć ), a rtg po porodzie pokaże, kto miał rację ![]() Co do położnej - nie skomentuję ![]() Odpakowałam dziś moje sexi siateczkowe majtasy poporodowe żeby zobaczyć w ogóle jak z ich rozmiarem i wysokością (mam te Horizon, co w paczce jest jedna para wysokich i jedna niskich). Chciałam sprawdzić, jak one wypadają, bo jeśli będzie cc, to potrzebuję jakichś wysokich. Wzięłam rozmiar 38-40. Dobrze, że je teraz sprawdziłam - o ile te wysokie przyodzieję i powinny cięcie zakryć, tak tych niskich nawet nie próbowałam wcisnąć Także kupię jeszcze paczkę lub dwie, ale chyba już 42-44 Polecam wcześniejsze testy takich rzeczy Oho, Futra przyszły do sypialni. Pora karmienia ![]()
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja to chyba nie uda Ci się za wiele pomrozić :x
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle jakieś 1,5 tygodnia temu zarejestrowałam się do "Wspólnego odkrywania" na stronie Fisher Price. Dziś dostałam przesyłkę, a w niej kupony rabatowe na wybrane zabawki FP i grzechotka-gryzak-lusterko lwiątko
Taka mała rzecz, a cieszy! ![]() Zerknijcie: http://www.fisher-price.com/pl_PL/pl...ign/index.html
|
#2419 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2420 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz będę nadrabiać, przeleciałam po łebkach
![]() I tak: Domi- jaki Jasio cudowny szał normalnie! Taki okruszek ![]() Dziewczyny, ja nie rozumiem co się Was lekarze czepiają z wagą?!!! No żesz kurde! Przeróżnie to jest z tym tyciem w ciąży! Ja w 1 ciąży przytyłam 19kg i ani razu nie usłyszałam, że to za dużo! A kruszynką nie byłam, ot taka normalna 55kg, 1,65m w butach. Teraz już 11kg i też nie jest źle. Przy Oli to lekarze mówili, że łożysko było wyjątkowo duże, ja nabrałam wody, miałam cellulit nawet na ramionach, twarz jak bułka- wszystko zeszło w kilka dni po porodzie, tłuszczyk w ciągu kolejnych miesięcy. Więc co tu się czepiać? Ja rozumiem, że jak siedzi się i obżera to nie jest najzdrowiej, ale wszystkie jestesmy w końcówkach ciąży i żadna chyba aż ponadwymiarowo nie przybrała na wadze. Poza tym: mam już poprane wszystkie ciuszki Michałowe i połowa jest poprasowana i poukładana w komodzie- mama mi to zrobiła bo mi kości trzeszczą nadal tragicznie. Dziś musiałam iść do starostwa jeszcze na spowiedź (bo mam firmę z środków unijnych i co miesiąc się rozliczam) i ledwo wylazłam na 2 piętro. Mały tłucze mi w pęcherz i jest to uczucie jakby mnie ktoś dźgał nożem... Niefajnie. Mam nie urodzić przed 17.10 bo muszę iść tam jeszcze raz- już ostatni na szczęście
|
|
|
|
#2421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym iść na grzybobranie z tatą ale z tym brzuchem nie ujdę 1,5 godziny w jedną strone do lasu, a na rowerze jechać to już nie ma szans... jak mam się podzielic wiedzą? z reguły mam wiele w glowie, ale mam też pod ręką książki, bo o pewnych znakach zodiaku wiem mniej a o innych więcej ![]() Cytat:
mini version ![]() Cytat:
![]() wróżę tylko dla przyjemności własnej i dla tej drugiej osoby. osobiście nie uznaje wróżenia przez net, bo każdy z nas ma unikalną wibrację i aurę, trzeba tą wibrancję nanieść na karty i wtedy wróżyć. no i ja w ciąży nie wróżę, nikomu, nawet samej sobie, ciężarnym też bym nie wróżyła... pewna starsza "czarownica" powiedziała żeby karty w ciąży odłożyć na bok. jest coś potężnego w tych kartach i daje sobie na wstrzymanie z kartami. profile astrologiczne tak, ale nie dla wrożenia. O ile dobrze pamietam, to Jaśko będzie pukładanym, bardzo wrażliwym emocjonalnie i spokojnym chłopcem, będzie się łatwo garnął do wiedzy i będzie lubiał mieć wszystko "poukladane i zaplanowane". Najważniejsze w jego profilu od strony "co mama i tata musi" to zapewnienie bezpieczeństwa emocjonalnego i poczucie pełnego wsparcia, zwłaszcza jak już podrośnie.
|
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jejku, ale mnie w tej netii wkur.wiają.. aż sie gadać nie chce :/
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- tak bo chodzi o to by nie uciąć skórki ale ja nie obcięłam tak blisko tylko dalej więc nie było ryzyka. |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo. te profile skąd znasz? ;> z ksiażek czy jakiś wyliczeń? czy jak :P ?
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
Długo się nie odzywałam, bo naszło na siebie kilka pilnych i pilniejszych spraw i mam urwanie głowy z załatwianiem wszystkiego i zajmowaniem się domem. Ogólnie od zeszłego poniedziałku jestem przeziębiona, od piątku nie miałam internetu w domu, bo antena się zepsuła (koszt 250zł Ale na szczęście jest jeden plus - w piątek będę miała USG i mam ogromną nadzieję, że wreszcie dowiem się czy mój Bąbelek ma jajeczka czy nie.
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest do końca tak...
tarot to wskazówki, czesto odpowiedzi na nasze pytania. często pokazuje co nas gryzie w środku, o czym myslimy. to, co zrobimy zawsze należy do nas, to my kształtujemy naszą przyszłość. tarot może pokazać to, co może się stać. jeśli to coś zlego lub smutnego, mozna zapobiec pewnym problemom. to jest najlepsze co te karty mogą nam dać. wiele razy mialam przestrogi, których nie chciałam słuchać... niestety, gdybym posłuchała, byłoby inaczej - o wiele lepiej i łatwiej w moim życiu.
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję, ja po Twoich i swoich wcześniejszych doświadczeniach z netią teraz zdecydowaliśmy się na UPC, w piątek rozmowa telefoniczna z konsultantem w sobotę przyszedł technik i żadnych problemów jak na razie
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, wyłączyli mi prąd i nie mogłam ani odkurzać, ani prasować, ani wizażować to wsiadłam do auta i pojechałam do Ikei. Kupiłam fotel z podnóżkiem
![]() O taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99888617/ Będzie jak znalazł do karmienia, jest mega wygodny - zaraz idę składać! Ciekawe czy sobie poradzę, bo tż w pracy więc nie pomoże. Ale co najlepsze, w Ikei też siadł prąd (25 km ode mnie), ale na szczęście mieli jakieś mini zasilanie awaryjne i udało mi się za zakupy zapłacić :PDe zdrówka dla malego! Musi się naprawdę kiepsko czuć przy takiej temperaturze biedaczek. Cytat:
Tak, ten magiczny ![]() Śliczności!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#2430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie dotarło do mnie że nie mam ani grzechotki ani karuzeli na łóżeczko ani nic. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

może racuszki? ;>

Na porannym ktg przez chwilę uciekło tętno małej, bo się wierciła, jak powróciło to się rozkręcało od 60 w górę. Zleciały się połżne i lekarz i wysłali mnie na porodówkę do monitorowania
Oczywiście tam wszystko ok
ale table mogą mi dać dopiero koło 18, bo niby można 2 paracetamole co 6h. Pogoda też się zmieniła, to może od tego mnie łeb ćmi 
za tydień!!:P 
dzisiaj widziałam za jedyne 19 zł podgrzybki . Dlaczego nikt nie chce jechać na grzyby!!!??? bo ja chce a wszyscy sie ze mnie smieją ze po co ja, no ale skoro oni nie chcą to kto?? hahaha może urodzę tam ;P

Swoją drogą podziwiam, że potrafisz przez telefon zachować spokój, bo ja przez telefon jeszcze bardziej się foszę i fukam 
klask i: