|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja będę sama rodzić . Ale tylko z tego względu , że sama wiem , ze będę musiała urodzić a przy mężu bym mówiła , ze nie dam rady i nie mam już siły i w ogóle .
Ale mąż będzie czekał za drzwiami. Na początku bardzo chciałam z nim ale po dłuższym zastanowieniu i wspólnej rozmowie zdecydowaliśmy , że będę sama rodzić tylko położna sobie załatwię więc opiekę jakąś będę mieć a u nas jak się ma swoją położną to wiadomo , że za kasę zadba o ciebie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Czy mogę prosić link do pościeli w dinusie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję połówkowego!!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeszcze mam pytanie co sądzicie o termoopakowaniu przydaję się czy nie ? Warto kupić czy raczej zbędny wydatek ?
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz zawsze możesz kupić później, ja kupiłam razem z butelkami, mam czarny z tommee tippee.
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-14 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
senira ja mam w pracy 18 - 19 C i jest zimno, nos mam zimny jak dłużej siedze przy kompie. Ale położne na szkoleniu mówiły 20-21 c. A dla mnie optymalna to 22 ;-) Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-14 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
lolita ja właśnie się zastanawiam z campolu albo TT ten z campolu widziałam na żywo i szału nie robi więc jestem ciekawa jak długo utrzymuje ciepło . A ten z TT jaki jest ? wygląda na solidnego ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak się uda to chcemy rodzic razem. Poród jest fizjologiczny tak jak inne potrzeby które wymieniła Emma. Mało tego jak byłam już dość zaawansowanej ciąży (wielki brzuchol) to mąż mi pomagał w podstawowej toalecie bo już było ciężko. I jakoś nie zrazilo go to, czy nawet jak miałam mogę w gipsie i się na raty myłam. Także mężczyźni są różni. I wiem że mój P. chce.
![]() |
#2471 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem z kolei zimnolubna. W ogóle nie używamy kaloryferów, jedynie w łazience. W zeszłym roku grzaliśmy tylko raz przez jakieś 40 min jak byłam mega chora i miałam prawie 40C gorączki, poza tym ani razu. Dlatego czekam na rozliczenie centralnego, bo za zaoszczędzone pieniądze kupię coś dla Lenki ![]() Dawno nie interesowałam się tematem, więc może rzeczywiście tak jest, ale jednak mi się to wydaje średnio higieniczne. Poniżej zdjęcia z połówkowego. Przedstawiam Wam naszą Lenkę - już potwierdzoną po raz drugi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2473 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za namiar na dinozaura ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Jak będziesz karmić piersią to się nie przyda. A tak do mleka modyfikowanego też niekoniecznie,możesz zabrać wodę w termosie i przed karmieniem przyrządzić mleko,bo nie można zrobić mleka i podać później. Gratulacje!! ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2477 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pomocy w prostych czynnościach mój ostatnio pomagał mi zmywać lakier z paznokci u nóg ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już teraz oglądam tylko w częściach Dorotkę, bo za duża jest by pokazać ją w całości. Najfajniejsze zdjęcie jest z 13tego tygodnia, gdzie widać ją w całej okazałości ![]()
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniołku ja właśnie mam takie pojemniczki,u magmaris chyba 3,50 zł kosztuje
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-14 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
w sumie to racja, ale raczej mi chodzi o jakieś picie na spacerze . Chociaż sumie wstrzymam się najwyżej później do kupie .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||
Raczkowanie
|
Witam się w 28 tc. Nie zaglądałam od od soboty, bo mam traumę z mierzeniem cukru i dietą!!!
![]() Ja po prostu tego nie ogarniam, przy każdym mierzeniu mam takiego nerwa, że pot mi płynie po rękach, i jak cukier ma mi nie skakać? Nie są to jakieś masakryczne wartości (najwyższa wczoraj po obiedzie 134), ale nerwówa jest. Chwilami mam wrażenie, że mam normalnie "nerwicę glukometrową"!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2483 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Tak,oczywiście tak też można zrobić. A pytanie było czy trzeba mieć termoopakownie,więc napisałam że da sie radę nie mając ![]() Cytat:
Ja mam termoopakowania dwa z tt,nigdy ich nie użyłam ![]() Też tak bez sensu niektóre rzeczy kupiłam na w razie czego. Nie wiesz jeszcze jak będziesz karmić,w pierwszy dzień nie polecisz na spacer trzygodzinny,żeby musiec dopajać dziecko,więc może się wstrzymasz?
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Mhm...to chyba i ja zakupię sobie porządny termos
![]() ![]() A!! nie chwaliłam się!! Zostaliśmy już właścicielami gondoli ![]() Trafiła nam się wczoraj okazja od znajomych. Używali od lutego do sierpnia-wygląda super (trochę tapicerkę muszę podczyścić), a sprzedali za 100 zł ![]() ![]() No i w prezencie mamy dostać fotelik maxi cosi. Co prawda planowaliśmy inny, ale "darowanemu koniu" się w zęby nie zagląda ![]() ![]()
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka śliczniusia ![]() co do porodów z mężem- mój będzie razem z nami, nie wyobrażam sobie aby go nie było a zresztą sam chce być przy narodzinach syna ![]() Zresztą ja się będę czuła bezpieczniej jak będzie ze mną bo wiem że znając jego dociekliwość nie pozwoli aby coś złego się stało i aby ktoś się nami nie zajął ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- czy u Was też tak drzewa pożółkły? mam wrażenie że u mnie z dnia na dzień zmieniły barwę- no cóż idzie zimo i będzie pizgać złem ![]()
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wam chyba bardziej o spacerówkę chodziło-tak? A jaki kolor.....zielony nie doczytałam ![]() Fajnie że można bujać...babcie lubią bujać ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-14 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
gosia wstrzymam się . Już teraz miałam kupić to ale w końcu wywaliłam z koszyka , ostatnio widziałam to w sklepie i doszłam do wniosku , że się poradzę . I raczej poczekam Chyba , że naprawdę dojdę do wniosku po porodzie , że jest mi to bardzo potrzebne to kupię .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Śliczne wyrazne zdjęcie Lenki szczególnie to drugie.
Magnusia, żebyś ty wiedziała jak twój kot Avatar zamiatał językiem dziś, bo komp mi się zawieszał ;-) Jakby nie jadł z miesiąc...;-) A jak tam w pracy po przerwie? Brr brzydko zimno dziś i ponuro..nawet Mc Donalds mi dzis humoru nie poprawił...i żygam tym Bednarkiem co godzine go puszczaja w radiu... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-14 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Raczkowanie
|
O rany, ulga, godzinę po obiedzie cukier 117, czyli w normie!!! Padłam ze szczęścia, przynajmniej do kolacji!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie, tak piszecie o porodach z tż, czy bez. Ja nie wyobrażam sobie, żeby mojego K. nie było ze mną w szpitalu (no, chyba, że się pospieszę, tfuuu, tfuu!!!, a on byłby w pracy, ale nawet o tym nie myślę... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2490 |
Gang Iren
|
Emma to super wam się udało z tym wózkiem i fotelikiem
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.