|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hej.
Przeczytałam wszystko, ale nie pamiętam już co komu. Jedynie - mamusie choróbek i dzieci z problemami skórnymi - współczuję i ślę wielkie buziaki, oby się poprawiło! U mnie Mały jak zwykle grzeczny i rozkoszny, ale ja przechodzę kolejny laktacyjny... nie, nie kryzys, dramat. Siedzę znów z laktatorem po każdym karmieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zadomowienie
|
Ale tu spokojnie fiu fiu
Witamy się z 5 miesięcznym Ptysiem ![]() Młody stwierdził że szkoda życia i zaczął zabawę od 5 ![]() Sam zielone kupy są od żelaza ![]() Perse- Twoje cyce mają moc dasz rade ![]() Ewusia- ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Tari
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Hej..
Jestem do niczego..nie mam na nic siły ani ochoty..zero życia..głowa mnie boli.. do d po prostu ![]() ![]() Życzę wszystkim udanej niedzieli.. gratuluję kolejnych tygodni Maluszków.. i trzymam ![]() Uciekam, żeby nikogo nie dołować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przytulam Cię mocno! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2468 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czytałam Was w nocy, chciałam pocytować, ale bateria padła ![]() rano już ogarnęłam rzeczy na zajęcia (zrobiłam w domu to co teraz moi koledzy na zajęciach robią) zaraz karmię i lecę do szkoły Sam mój jak dostał żelaza 30mg to kupy płynęły, zmniejszyłam mu o połowę i są ok, a tak to miał jakby rozwolnienie, kupy nasze są zielone i strasznie śmierdzące Idzia dałaś mi do myślenia co do refluksu i do kładzenia więcej na brzuchu i nie pamiętam co dalej, a chciałam się wczoraj pożalić i pochwalić męża, ale to już jakoś innym razem bo teraz się spiesz ![]() dzoan gadaj szybko co na rzeczy i nawet się nie przejmuj niczym, wesprzemy, a jak nie to w klubie wylej swoje żale |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zauważyłam że Tymek też ostatnio bardziej senny, raz miał taki dzień, że wstał ok 7, miał drzemkę 15min ok 9tej, a później był marudny to się zmęczył. Zanim wybraliśmy się na spacer to była 14sta, bo wcześniej płakał i był od tego płaczu upocony, to czekaliśmy aż ochłonął. Jak usnął o 14stej to spał do godziny 19stej z jedną małą przerwą na karmienie. O dziwo w nocy też ładnie spał od 21 do 5,50 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sam - życzę dużo sił witalnych i obyś dała radę z taką małą ilością snu. Ehh kto by pomyślał, że tyle ciekawych rzeczy się dzieje a ja młoda Matka mam tylko szczyt marzen aby się w nocy wyspać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Konto usunięte
|
Poradźcie
![]() Kilka tygodni temu kupiłam Małemu na all pudełko na smoczek. Wybrałam niebieskie, przyjszło - różowe. Piszę sprzedającemu, że fajnie pięknie, ale czemu różowe? Przecież był mail, że ma być niebieskie. Na to on mi, że nie dostał maila i że przecież nie chciał mi zrobić na złość. Ja mu, że wszystko rozumiem, ale mail na pewno wysłany (i mu podesłałam kopię z tym tam całym numerkiem z allegro, bo wysyłałam go przez all) i że już kiedyś u nich kupowałam i wszystko przebiegło sprawniej (pierwsza przesyłka dotarła migiem, druga - chyba po tygodniu i to kurierem, kiedy ja zamawiałam list pp, więc pewnie zapomnieli o aukcji i wysyłali na szybkensa). Nie odpisał. I teraz moje pytanie - dać mu neutrala za tę aukcję czy olać temat? Czy on mi może w odwecie również wystawić neutrala? Bo niby nie wysłałam maila? Sory za głupie pytania, ale nigdy nikomu nie wystawiłam innego komentarza niż pozytywny, ani też ja nie mam innych komentarzy niż pozytywne i nie wiem, czy jest o co kruszyć kopię. Z góry danke za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
A musisz wogole komentarz wystawiac? Ja mimo wszystko bym pozytywa wystawila bo przesylka jest, kontakt jest, chyba ze chcesz wymienic a on nie chce.
Moj maz wczoraj zabalowal i zle sie czuje, probuje sie wymigac, ale nie ma bata! Niech sie tetaz meczy za swoja glupote. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-11-17 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zadomowienie
|
Perse- skoro wyslalas maila a masz na to dowod to wystawiaj neutrala. Nawet jak sie odwdzieczy tym samym to nic nie stracisz, bo mniemam że jestes glownie kupujacym a nie sprzedajacym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2475 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nic się więcej nie stało, ponad to co już jest nie tak z mężem.. ja już po prostu psychicznie nie daję rady..denerwuje mnie nawet, że mąż nie pomyślał by chleb na śniadanie kupić czy jakąś wędlinkę.. że to ja muszę o takich rzeczach myśleć..a moje wyjście z domu ogranicza się tylko do zakupów spożywczych. Wczoraj miałam jechać do galerii kupić coś dla siebie, ale nie wyszło..zresztą ja już sama nie miałam na to siły. I tak by pewne wyszło, że więcej czasu spędziłabym na kupowaniu spożywki niż na oglądaniu ciuchów..i heja do domu, bo dziecko głodne i do kąpieli i spać. To po co w ogóle wychodzić z domu.
Nawet nie nadążam za Waszymi rozmowami i nie potrafię się włączyć...tylko o sobie nawijam, przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bóle głowy, słabość, kiepskie samopoczucie to moje drugie ja od jakiegoś pół roku więc doskonale Cię rozumiem. Ja walczę każdego dnia ze swoim słabym organizmem. Jak zostajemy sami to jest mi piekielnie ciężko, stresuje się, nie umiem sobie poradzić, a jak jeszcze przyjdzie dzień gorszego samopoczucia to aż mi żal Tymusia że ma taką słabą Matkę. Ale wszystkie problemy szybko przechodzą jak się słodziak śmieje, albo słodko śpi. Będzie dobrze, po każdej burzy wychodzi słońce i tym się motywuję każdego dnia. Buziaczki. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A co do mocy moich cycków, może one mają, bo ja już opadam z sił. Wczoraj chciałam jechać do Auchana po zabawki z promocji, ale gdzie tam, siedziałam 2 h nad laktatorem i ledwo uciągnęłam na dwa karmienia... Więc tylko na miasto i z powrotem. Kupiłam Małemu wprawdzie kilka książeczek i zabawek, ale poza tym nic ciekawego, no zjadłam frytki w Macu. Wow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Tartibari najlepszego dla naszego solenizanta
![]() Agrafka ![]() Perse ![]() Jakierka ja bym spróbowała z tym Eucerinem Omega. Jak nie podziała na Edzia to zużyjesz sobie do twarzy. Na mnie nie działało nic-apteczne przeróżne maści, wapno w hurtowych ilościach, Fenistil, sterydy-no nic. Dopiero po tym kremie ulga i wszystko zeszło. W internetowej aptece Gemini kosztuje ok 45 zł. Dziś dzień 5ty bez kupy- dałam mu w końcu 1/3 czopka glicerynowego i po problemie ![]() Mam nadzieję, że od jutra kupa będzie codziennie ![]() Nocka super-tylko 2 pobudki ![]() No i mężu idzie z nami na spacer-już nie pamiętam kiedy byliśmy razem. Dzoan ![]() ![]() Ja w środę mam wyjście do fryzjera i już nie mogę się doczekać. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Idziemy na ten spacer ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-17 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43753234]Poradźcie ![]() Kilka tygodni temu kupiłam Małemu na all pudełko na smoczek. Wybrałam niebieskie, przyjszło - różowe. Piszę sprzedającemu, że fajnie pięknie, ale czemu różowe? Przecież był mail, że ma być niebieskie. Na to on mi, że nie dostał maila i że przecież nie chciał mi zrobić na złość. Ja mu, że wszystko rozumiem, ale mail na pewno wysłany (i mu podesłałam kopię z tym tam całym numerkiem z allegro, bo wysyłałam go przez all) i że już kiedyś u nich kupowałam i wszystko przebiegło sprawniej (pierwsza przesyłka dotarła migiem, druga - chyba po tygodniu i to kurierem, kiedy ja zamawiałam list pp, więc pewnie zapomnieli o aukcji i wysyłali na szybkensa). Nie odpisał. I teraz moje pytanie - dać mu neutrala za tę aukcję czy olać temat? Czy on mi może w odwecie również wystawić neutrala? Bo niby nie wysłałam maila? Sory za głupie pytania, ale nigdy nikomu nie wystawiłam innego komentarza niż pozytywny, ani też ja nie mam innych komentarzy niż pozytywne i nie wiem, czy jest o co kruszyć kopię. Z góry danke za rady ![]() Znając życie, jak ty dasz neutrala, to on odwdzięczy ci się tym samym. A my przerywamy stałe pokarmy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj autentycznie nie mogłam zwlec się z łóżka jestem taka osłabiona.
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zadomowienie
|
Agrafka - Wszystkiego najlepszego
![]() En - super że udało się Tż-a przekonać i oby tylko teściu nie zrobił wam na złość ![]() Dzoan - ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43753234]Poradźcie ![]() Kilka tygodni temu kupiłam Małemu na all pudełko na smoczek. Wybrałam niebieskie, przyjszło - różowe. Piszę sprzedającemu, że fajnie pięknie, ale czemu różowe? Przecież był mail, że ma być niebieskie. Na to on mi, że nie dostał maila i że przecież nie chciał mi zrobić na złość. Ja mu, że wszystko rozumiem, ale mail na pewno wysłany (i mu podesłałam kopię z tym tam całym numerkiem z allegro, bo wysyłałam go przez all) i że już kiedyś u nich kupowałam i wszystko przebiegło sprawniej (pierwsza przesyłka dotarła migiem, druga - chyba po tygodniu i to kurierem, kiedy ja zamawiałam list pp, więc pewnie zapomnieli o aukcji i wysyłali na szybkensa). Nie odpisał. I teraz moje pytanie - dać mu neutrala za tę aukcję czy olać temat? Czy on mi może w odwecie również wystawić neutrala? Bo niby nie wysłałam maila? Sory za głupie pytania, ale nigdy nikomu nie wystawiłam innego komentarza niż pozytywny, ani też ja nie mam innych komentarzy niż pozytywne i nie wiem, czy jest o co kruszyć kopię. Z góry danke za rady ![]() Możesz mu wystawić neutralny ale w 99 % przypadkach jest taż że i ty pewnie dostaniesz także neutralny komentarz. Ja bym wystawiła pozytywny ale uwzględniła to że nie dostałaś pudełka w wybranym przez ciebie kolorze. Hej ![]() nie chwale dziecka bo się znów zepsuje ![]() ![]() Pogoda za oknem ciekawa także jak Szymek wstanie z drzemki to trzeba będzie się wybrać na spacer. Upiekłam wczoraj wieczorem jabłecznik i zjadłam 2 kawałki, rano wstaje a tam 3/4 blachy nie ma ![]() ![]() Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-11-17 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
PERSE- ja bym wystawila dla.zasady z uzasadnieniem
![]() DZOAN- ![]() NENI- mozesz napisac dokladnie co to za krem? Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#2483 |
Zakorzenienie
|
My po spacerze, zimno strasznie. Mała teraz dosypia jeszcze na tarasie.
Dzoan, współczuję nastroju. Może ściągnij mleko laktatorem, zrób zapas na 2,3 karmienia i wyjdź na pół dnia gdzieś z koleżanka. Zakupy, deser, kawka i pogaduchy. Odpocznij psychicznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-17 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Dzoan
![]() ![]() Surka już wcześniej pisałaś o suchych plackach na skórze. Pamietasz co wtedy dawalas? Co jecie poza dynia? Dałam dziś Ptysiowi sloiczek Hippa dynia z ziemniakiem i tak mu smakowalo ze pol wciagnal w 5 minut ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) ![]() Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-11-17 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak przybiera to olej ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43753234]Poradźcie ![]() Kilka tygodni temu kupiłam Małemu na all pudełko na smoczek. Wybrałam niebieskie, przyjszło - różowe. Piszę sprzedającemu, że fajnie pięknie, ale czemu różowe? Przecież był mail, że ma być niebieskie. Na to on mi, że nie dostał maila i że przecież nie chciał mi zrobić na złość. Ja mu, że wszystko rozumiem, ale mail na pewno wysłany (i mu podesłałam kopię z tym tam całym numerkiem z allegro, bo wysyłałam go przez all) i że już kiedyś u nich kupowałam i wszystko przebiegło sprawniej (pierwsza przesyłka dotarła migiem, druga - chyba po tygodniu i to kurierem, kiedy ja zamawiałam list pp, więc pewnie zapomnieli o aukcji i wysyłali na szybkensa). Nie odpisał. I teraz moje pytanie - dać mu neutrala za tę aukcję czy olać temat? Czy on mi może w odwecie również wystawić neutrala? Bo niby nie wysłałam maila? Sory za głupie pytania, ale nigdy nikomu nie wystawiłam innego komentarza niż pozytywny, ani też ja nie mam innych komentarzy niż pozytywne i nie wiem, czy jest o co kruszyć kopię. Z góry danke za rady ![]() Nie masz innych problemow ?? ![]() Olej ![]() ![]() Zimno na calego, ale maly twardo wszystkie drzemki ma na dworze ![]() I chyba zaczne go tez w nocy na dwor wystawiac bo zdecydowanie lepiej spi na swiezym powietrzu. ![]() Zakupilam wczoraj mega cieply kocyk do wozka wiec teraz i cala zime spędzi śpiąc na dworze ![]() Milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No włąśnie wtedy nie pamiętam, ogólnie jemy dynię, ziemniaka, marchewkę, jabłko, śliwki. Robię przerwę, dopóki nie zejdzie i zaczynamy od nowa zabawę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Czy z pierwszym poporodowym okresem też łączymy sie w pary jak z porodami? Jeśli tak,to szukam swojej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A cały tydzień gardził, pluł i płakał. Dałam mu zupkę jarzynową Gerber, też pluł i płakał. Wczoraj i dziś dostał dynię z ziemniaczkiem z Hipp i pięknie wciągał. Dynia z ziemniaczkiem to Jego hit. Dziś jak jadłam jabłko to tak na mnie patrzył że nie wytrzymałam i poskrobałam mu odrobinkę tego jabłka jego łyżeczką. Wciągnął jak szalony ![]() Jutro muszę mu odmrozić jabłka prażone co mu przygotowałam. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() A okresu ani widu ani słychu, a praktycznie już wcale nie karmię. Wcześniej karmiłam jeszcze rano i wieczorem, a ostatnio Tymuś już nie chce, pluje, denerwuje się, i nagorsze - strasznie mu się ulewa po tym moim mleczku. Nan dostaje z zagęszczaczem i ulewa mało, a jak tylko ja go nakarmię to bardzo, wręcz wymiotuję. Zostawiliśmy jeszcze wieczorne karmienie, ale jak jeszcze z 3 dni będzie tak wymiotował to rezygnujemy całkiem z KP i zobaczymy co to będzie z moim cyklem. Muszę lecieć do gina po receptę na plasterki, bo wkładki jednak nie chcę. A drugiego szkraba narazie mój organizm może nie dać rady :/ P.S. Ostatnio przytulanko się udało bez dyskomfortu i dodatkowego nawilżania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zadomowienie
|
Witamy,
dzisiaj Jaśko kończy trzy miesiące ![]() ![]() Ja pić nie mogę,bo od wczoraj walczę z jakąś kosmiczną,pierwszą po porodzie @,i poważnie się z mężem zastanawiamy,czy nie jechać na jakiś ostry dyżur,bo to nie jest u mnie normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.