|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Generalnie chodzi o to, że przy AZS warstwa lipidowa skóry nie spełnia swojej funkcji ochronnej i łatwiej "wyskakują" reakcje alergiczne. Myślę, że kazała wyeliminować teraz dużo, żeby potem wprowadzać po kolei i szukać alergenu. No bo skąd ma wiedzieć na co to? Najpopularniejsze jest uczulenie na białko mleka, ale to może być wszystko tak naprawdę. Jesteśmy pod stałą kontrolą, mamy wizyty co 2-3 tygodnie, więc będziemy się obserwować. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
My też tyle nie leżymy na brzuszku
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Eve- dziekuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałam o najprostszym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam, dobrej nocki |
||||
|
|
|
#2435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie narzekam, wcześniej bywałam jeszcze rzadziej, bo koki Spi sobie moje słoneczko ... na brzuszku od 2 godzin.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-16 o 22:17 |
|||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
surka moj mostek w sumie dzis zrobil pierwszy raz, nie zwrocilabym na to uwagi,gdybyscie o tym nie pisaly. Ponadto ja wyrodna, bo malucha na brzuchu nie klade, bo jak ma mi histeryzowac to wole cisze, Marysia za to kochala na brzchu i tak wiekszosc czasu spala.
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam, dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Tari tak jak pisała Eve kwestia organizacji. No wykluczam jeszcze przypadek marudnych dzieci, kolkujacych. Ja odpukać przy Małgosi się nie umęczyłam bo ona grzeczna od urodzenia, a i teraz sobą się zajmie. I dlatego, że się nie umęczłam przy małym dziecku, byłam pewna, że chce drugie dziecko. Dziś rano z Alicją sobie gadała w łóżku przez co ja pospałam do 9:30! A one się śmialy do siebie
Mieć rodzeństwo to jeden z najlepszych prezentów od rodziców. Ja tak przynajmniej uważam. Sama mam siostrę i dwóch braci! Tzn jeden przyszywany (syn mojego ojczyma z jego pierwszego małżeństwa), ale znamy się od prawie 30 lat (ja miałam 5 lat on 7) więc jak brat.Idę spać bo wszyscy śpią,a tylko ja na tym necie.
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff u nas kolejny aktywny dzien...czekam na tz'ta....najpierw narzekalam ze siedzi w domu a teraz mi go brakuje choc to dopiero pierwszy tydzien go tak duzo nie ma....ehhhh...za to Leo byl wyjatkowo grzeczny - gorzej z Xawkiem choc temu to ruchu brakowalo wiec nie narzekam
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpie, ale też idę, jakiś film z tż sobie machniemy
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kradzieży to czytałam ostatnio na blogu mamy dziecka chorego na raka że wyszła na chwile z izolatki i gdy wróciła nie było jej torebki-ktoś ukradł
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję z życzenia zdrowia
![]() Co do lezenia na brzuszku moj lezy max godzinę... Nie śpi na brzuszku, więc ciężko mi,szczególnie że spi dużo w ciągu dnia... Lecę się myć. Pewnie ok. 4-5 Pobudka... Dobranoc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze zimno i mroz lagodzi swedzenie skory. Moze kup plyn do smarowania na ospe (on jest z mentolem), ktory lagodzi swedzenie, albo smaruj fenistilem? Byc moze Edziowi bedzie lepiej, a i podawaj wapno Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Pożaliłam się w K.
Dobranoc! |
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo sa pod jakimkolwiek nadzorem. A kupowane owoce nie wiadomo gdzie rosly, jak byly transportowane i ile chemii w nich jest ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Nadrobilam. Pierwsze karmienie.zrobione to lece spac Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
a my mamy niezapowiedzianego aczkolwiek milego goscia - siedze przy karmi wiec jutro oczy na zapalki
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA
Tż kupił mi D&G Light BlueNENI I MALACZARNA mam nadzieję, że z Tztami już ok EN Kochana jak się cieszę że Tż dał się przekonać ARABIATA aby problemy rodzinne szybko się skończyły ![]() DZOAN dobrą radę z tymi body dała Malaczarnakejt ![]() GHIA życzę udanych chrzcin NENI no widzisz jak teściowa szybko złapała. Moja ostatnio UWAGA powiedziała do Małego "gnojaczku" WTF ![]() :confus ed:![]() IDZIA mój ma refluks, chociaż ostatnio nie ma tych silnych objawów. Ale może u Was to nie to? Bo refluks od urodzenia powoli znika, a nie pojawia się nagle. Najlepiej skonsultować to z lekarzem. YEVELE dla Tżta. UWAGA CHWALĘ SIĘ! A bardziej synka. Michał pięknie wyciąga rączki po zabawki i trzyma je w dłoni. I śmiał się w głos Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka brawo dla synka za nowe umiejętności
![]() Wie ktoś może do jakiego to jest fotelika? Dostaliśmy razem z wózkiem (kupowałam używany) i niedopytałam. Bo jak dobrze kojarzę to jest do połączenia stelaża z fotelikiem samochodowym,tak?
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo widze na oczy, kolejna nieprzespana noc. Edziu zasypial chyba do 23.00, po czym doslownie padlam jak zabita. Po 1.00 bylo I karmienie, a ja myslalam ze przespalam max 10min. I wwzystko byloby dobrze, gdyby nie to ze o 4.00 Edek zrobil kupke
Niech juz minie etap abtybiotyku, bo osiwieje.Jakos spokojnie dzis na wizazu, czyzby dzieci grzecznie spaly? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w miarę bo tz siedział z mała, ja teraz biorę moją zmianę.
Jakierka współczuję strasznie i żal mi edzia. Trzymajcie sie, juz niedługo będzie lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne karmienie, pewnie Edziu chce duzo pic, stad tak czeste pobudki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Jak tu cicho. A to znaczy, że wszystkie dzieci były grzeczne. Miłego dnia życzę każdej z osobna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
my u teściów na weekendzie więc mam trochę oddechu po ciężkim tygodniu, ale też nie mam zbyt dużo czasu na siedzenie przy kompie, wiadomo ciągle coś. A od jutra znów gonitwa i sama zostanę z Tymusiem. On jest strasznie wymagający, na 30sekund nie można go zostawić. Ostatnio robi bunt i nie chce za bardzo jeść - mleka je po 90-120ml a wcześniej wciągał 210 i jeszcze krzyczał jak się skończyło. Zrobił tez bunt na zupkę jarzynową, wcześniej pięknie jadł, a teraz pluje i się denerwuje i wpada w paniczny płacz po 2 łyżeczkach. Wczoraj za to zjadł 1/2 słoiczka dyni z ziemniaczkiem To już sukces.W środę mamy ostatnie rehabilitacje i kontrolę u rehabilitanta. Nasza rehabilitantka powiedziała że Tymuś super się rozwija i że raczej doktor już nie zaleci nam więcej rehabilitacji. Tymuś zaczyna się podnosić na rękach na brzuszku, ma lekką asymetrię - na lewej ręce się mocniej podnosi. Nóżki już ładnie pracują do raczkowania, dupkę podnosi do góry Na pleckach robi mostki, ale rehabilitantka powiedziała, że to normalne, że to taki wiek, że dziecko kombinuje i różne sztuczki próbuje. Jak leży to ciągle wyciąga rączki do góry aby go sadzać, jak się go złapie za rączki to sam się ciągnie do góry Główkę już trzyma idealnie Mały siłacz z niego ![]() My tylko o sobie bo podczytałam ostatnie strony i nie mam swojego zdania aby się odnieść. Na bieżąco to w najbliższym czasie raczej nie dam rady :/ Miłego dnia.
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Dwa nocne karmienia to jest zycie
![]() Zaraz wstaje bo Malgos marudzi ze jest glodna. Milego dnia wszystkim zycze. Bede chciala dzis wsiasc na kobysie moja mam nadzieje ze maz mnie nie zawiedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny.
Przelecialam Was ale nie cutuje. Nie wiem jak ja mam sile w ogole jeszcze wtrafiac w klawisze. Od wczoraj spalam 4h moze. Maly wczoraj zasnal po 1 ja po 2. O 5 karmienie bylo do 6 bo kupa byla. Od kiedy daje jemu vit.z zelazem robi male i czesto kupki i do tego zielone i to naprawde zielone. Martwi mnie to. Nie wiem czy to normalne? Dzis mu nie dam zelaza i zobacze co z tymi kupkami jego. Maly sobie wydumal, ze mam mu spiewac do snu w glos aaa kotki dwa. Dzis zasnal tez tylko dlatego ze mu spiewalam przez chyba 20min. Tz gada, ze mu sie nie dziwi bo mam piekny glos i nawet nie wiedzial, ze tak umiem spiewac No ale mi gardlo boli juz nie mam 20lat, swoje wypalilam i wypilam Aha no i bylam w pracy. Ledwo zem wstala bo zasnelam o 2 o 5 do 6 przerwa w spaniu i o 7:30 pobodka dla mnie. Juz myslalam ze bede odwolywac wszystko, ale wzielam sie w garsc i dalam rade i nie zaluje. Bylo za☠☠☠iscie. Tesknilam za praca. Mega odskocznia od pieluch. Jak wychodzilam to nakarmilam mlodego. Odciagnelam mleko i dalam instrukcje zeby Tz go nakarmil. Synusiowi nakazalam zeby byl niegrzeczny, ale ze to zgodnosc plemnikow to bylo na odwrot. Wracam do domu. Wchodze, a te dwa gnomy se spia slodko i tak jak wychodzilam to maly spal jak krol na moim lozku tak go zastalam. Ofc jak tylko weszlam to sie zbudzil i zycia nie mialam i dla mamy byla syrena No ale kupilam sobie fajne buty za pol wyplaty i zastawe talerzy i kubkow w koncu bo stare sie wybily. Ofc musialam kupic ubranko synusiowi. Takiego mieciutkiego pajaca mu kupilam. Bede bardziej chciala go chyba przytulac ![]() No ale maly ma juz bana na ciuszki bo ma ich tyle ze naprawde az zazdroszcze mu ![]() Jakierka- biedny Edziu. Ja bym na Twoim miejscu probowala zrobic testy. Trzymajcie sie ![]() En- super ze Tz sie zlamal ![]() Eve- super piszesz o dzieciaczkach Twoja Marysia jest slodka ![]() Mela- masz racje super jest miec rodzenstwo. Mi moich bardzo brakuje bardzo ![]() Jak moja 14lat sis tu byla to mimo ze niby gowniara a ja z nia moglam caly dzien spedzic i bylo mi malo taka jest super. Starsza sis to w ogole zawsze mialysmy super czas razem. Ona 7lat mlodsza ale tyle melanzy mialysmy jest co wspominac. Cyborg spac isc. Dobranoc. Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

o kant dupy te rehabilitacje jak widać, bo nie sądzę że nagle wszystkie dzieci maja jak my wzmożone napięcie kończyn i obniżone w osi.
jestem w szoku bo nigdy mu się to nie zdarzyło. 6 dni przed skończeniem 3 miesięcy waży 5640 i mierzy 61 cm. Ita dopisz proszę. A teraz właśnie nie może usnąć i idę go lulać 

12.06.2010

Mieć rodzeństwo to jeden z najlepszych prezentów od rodziców. Ja tak przynajmniej uważam. Sama mam siostrę i dwóch braci! Tzn jeden przyszywany (syn mojego ojczyma z jego pierwszego małżeństwa), ale znamy się od prawie 30 lat (ja miałam 5 lat on 7) więc jak brat.
jak dla mnie było już po wakacjach. 

jest najedzony, wyspany, napojony, przebrany bawi sie zabawka i nagle ryk. Zmieniam zabawke bawi sie chwile i ryk. Nie wiem o co chodzi. I znowu robi ten przeklety mostek. Myslalam ze juz go zwalczylismy.
KCIUKI DLA ADASIA