|
|
#2461 | |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do sklepu przychodzi taka dziewczyna, ma dwie dziewczynki. Boże dziewczyny, co to za Dziewuchy te dzieci! Jak na nie patrze, to mi sie dziecka odechciewa Fakt, młodo zaszła w ciąże bo 20 lat miała ale te dzieci biorą co chcą, a w domu sie nie przelewa. Nie daj Boże którejś z Nas takie dzieci- na prawdę
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie cierpię wymuszania i uważam że są rzeczy które małe dzieci nie muszą za wszelką cene mieć w łapkach: piloty, telefony, laptopy itp. Piszę o tym bo zaobserwowałam, że niektóre moje koleżanki pozwalają na takie rzeczy maluchom, a później płacz bo dzieciak zepsuł bądź gdzieś zadzwonił gdzie nie powinien |
|
|
|
|
#2464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybciutko odpisuje i uciekam. Jak coś pominęłam to proszę się upomnieć
Cytat:
![]() To lepiej go nie odwiedzaj ![]() Cytat:
Hm.. ja bym się nie chciała dowiedzieć, że urodziła mnie martwa kobieta Cytat:
Wow gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Weź nic nie mów |
|||||
|
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z rana, dziś wizyta u lekarza i będę chyba słuchać serducha
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-11-21 o 10:21 |
||
|
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
http://promocjedladzieci.pl/ ja wczoraj byłam na tej szkole rodzenia. ZApowiada się nieźle. Najpierw byliśmy zwiedzać patologię ciąży i porodówkę i oddział połóżniczy z noworodkami. Tam świeżutko wyremontowane, dopiero co - pięknota. Iiiii widzieliśmy te maleństwa - jakie to maleńkie, matko święta, takie chudziutkie fajne nóżki A te dzieciaczki tak ciasno pozawijane w bety, położne je na jednej ręce nosiły. A jedna przewijała takiego malucha, to jej to zajęło chyba 7 sekund ze wszytskim ![]() Później trochę mniej ciekawie, bo film był i np na tym filmie się mówili, że to ściema że dziecko słyszy rozmowy i muzykę z zewnątrz. Ponoć słyszy tylko matkę, a inne dzwięki musiałyby mieć natężenie 90 decybeli... ![]() Mamy mieć 5 zajęc po 2 godziny i jak ktoś chce to przed każdymi zajęciami pół godziny ćwiczeń ![]() W piątek mawianie naszego planu porodu i przebieg porodu
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znam ze sto osób które uzywały podrzewacza tu tylko zalerzy od ciebie i jak wam bedzie wygodniej
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuśki
Po sniadanku już Moje małe znowu coś leniwe, a ja w nerwach. Wczoraj wieczorem słabo sie pokręciła a dzis jak na razie cisza. Może jakis pojedynczy słaby ruch czułam , ale... znowu newrowość mi wraca.. Ehhhh..... żeby już byl marzec i dzidzia na swiecie zdrowa sie pojawiła bo ja zwariuję chyba
|
|
|
|
#2470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
virginia Ja też nie lubię tego gadania, że dziecko całe życie zabiera
Są dzieci bardziej absorbujące, wymagające, ale nie wszystkie i jak będzie, to się okaże dopiero po porodzie. To, że one sobie nie radziły, nie znaczy, że Ty też będziesz. meluzyna87 Mi się nic głupiego nie śniło, ale budziłam się w nocy i musiałam się orientować na którym boku śpię. Jak jakaś nawiedzona, ale w końcu nie dałam rady i zasnęłam na prawym ![]() Cytat:
Chociaz moja mama nie ma cierpliwości do dzieci, ale powiedziała, że jak trzeba, to ona przypilnuje i pewnie jakbym chciała od 6 miesiąca to by pilnowała, ale nie chcę zrzucać na nią problemów, akurat ząbkowania i zostaję rok Cytat:
![]() Dla pierwszej fretki nie mogłam znaleźć imienia, a mówiłam do niej Niunia cały czas i jak poszłam do weta pierwszy raz to musiałam podać imię, no i walnęłam Niunia i teraz do brzucha też mówię Niunia a tż "ale to jest Ola nie Niunia..." Moja mama czasami też myli nasze imiona ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lepiej nie myśleć.
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Magduś, brawa za 6 miesiąc
Lutien, Tobie też za prawie 5 Z mężem też się ostatnio starłam, teraz mnie drażni na okrągło, aż się trochę cieszę, że go nie ma w tygodniu... Side kosz super i mam taki sam stojak ![]() TeQiba, brawo za pierwsze zakupy ciucholandowe - teraz już równia pochyła i zakupy co najmniej raz w tygodniu
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ale Wy wcześnie wstajecie, mnie ostatni ciężko ściągnąć z łóżka przed 10 ![]() Piszecie że dzieciaczki Was budzą, a moja córeczka jest taka grzeczna, że nie budzi mamusi, dopiero jak się obudzę, dłuższą chwilę poleżę to zaczyna się ruszać taj jakby też dopiero co się obudziła![]() ![]() ooo ja jeszcze spałam, a szkoda bo chętnie bym posłuchała. Słuchałaś? Mówili coś ciekawego? Cytat:
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
e tam dopup na 62 i bedziesz rekawki podwijała dziec kazdego dnia bedzie mierzył wiecej
|
#2476 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Podobno są jakieś inne lumpy w tym mieście, ale nie mam pojęcia gdzie ![]() Cytat:
Ale mam umiejętność uczenia się na błędach innych Cytat:
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czekolada ma duzo magnezu a nam magnez potrzebny przynajmniej skurczu nóg nie bedzie
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- ja robie sama hod dogi u nas w sklepie sa normalne bułki tylko w kształcie hod doga kupuje parówy do tego dodaje tylko sos ( musztarda ketchup majonez przyprawy) i kłade paseczki konserwowanej papryki i kiszonego ogórka( wszystko własnej roboty tzn taty roboty( na koniec posypuje cebulka prażona wstyd sie przyznać ale te hod dogi sa o połowe wieksze niz orginalne a ja dwa wsunełam ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- o tak jak ja a tesciowa no co ty jej zakazujesz no daj jej widisz jaka ma smutna minke .... zreszta duzo by pisac ale nie tu na ogólnym
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
tak wysłuchuje jedne rzucam w ogien ale niektóre sie przydadza , kiedys moja ciocia widzac jakis tam problem podsuneła mi odpowiedz skorzystałam i okazao sie ze to strzał w 10 wiesz wysłuchać mozesz zapamietać a moze niektóre sie przydadza
|
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
W końcu i ja się doczekałam i obchodzę dzisiaj 100-dniówkę
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj też mamy zwiedzać porodówkę o ile nie będzie zajęta przez rodzącą
|
||
|
|
|
#2481 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Nie wierzę w to że wszystkie dzieci takie z natury są... Tym bardziej że nie raz słyszałam od rodziców słynny tekst "oj już daj jej to, bo będzie płakać" - trudno uszy mi najwyżej spuchną od płaczu, ale krzywdy raczej dziecku nie zrobię tym że zamiast telefonu dam zabawkę. Dzieci są bardzo mądre i po pewnym czasie na pewno zauważy że płaczem nic nie wymusi... Cytat:
|
||
|
|
|
#2482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja śpię w większości na lewym, bo na prawym zwyczajnie czuję po pewnym czasie jak mi noga drętwieje....
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy zbyt twórcza nie byłam ![]() nie wsłuchiwałam się bo jak to w pracy, zawsze człowiek czymś się zajmie ale to były bardziej informacyjne rozmowy, ludzie pytali, że np nie wiedzieli nic a kobieta rodziła parę lat temu. |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze pojawił mi się jakiś nowy objaw i nie wiem na ile jest on poważny. Budzę się w nocy i piekielnie bolą mnie nogi a dokładniej uda. Taki ból mięśni jak przy grypie. Muszę położyć się na plecach i ugiąć kolana - wtedy przechodzi. Dzisiaj w nocy chyba z 3 razy się budziłam przez ten ból. Miała któraś może coś takiego, albo wie z czego to wynika?
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wogóle mam kosmiczne dziecie---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#2490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może pomożecie rodzącej? Wszyscy będzie z nią krzyczeć, będzie jej raźniej ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

,ale wychowanie dziecka to moja sprawa i nikt mi nic nie narzuci 

Do sklepu przychodzi taka dziewczyna, ma dwie dziewczynki. Boże dziewczyny, co to za Dziewuchy te dzieci! Jak na nie patrze, to mi sie dziecka odechciewa 
Ja zazdroszczę. Nie mam lumpka blisko mnie. W moim mieście w ogóle nie ma, do najbliższego lumpka mam 15 km więc muszę autem, bo autobusem to na przesiadkę 

pamięta ktoś?

, ale... znowu newrowość mi wraca.. Ehhhh..... żeby już byl marzec i dzidzia na swiecie zdrowa sie pojawiła bo ja zwariuję chyba