|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
a jak to juz tak dlugo trwato może warto skonsultowac z lekarzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bylismy ze soba 13 lat, mieszkalismy od 3 i wreszcie w listopadzie zdecydowalismy o slubie porezerwowalismy wszystko na sierpien a w grudniu okazalo sie, że jestem w ciąży, także naprawde lepszego momentu nie moglismy wybrac koniec koncow wzielismy cywilny a kościelny przełożony na ten sierpień, ale to już nie to samo |
||||
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
ja tam 88 jestem juz wiem, dwojka dzieci myli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
http://polozna.blog.pl/2013/12/07/poglady-pani-salowej/ może coś w tym jest?
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Passion, no naprawdę wg mnie nie ma to jakiegoś mega znaczenia ![]() więc np mogłabyś zrobic tak - najpierw trochę kleiku kukurydzianego do mleka (rozluznia kupę), po 3-4 dniach - mafefeka, po 3-4 dniach jabłko, potem np mafefka z ziemniakiem + woda z sokiem jabłkowym.... w każdym bądź razie ja się jakoś nie zamierzam za bardzo przejmować kolejnością wprowadzania ![]() byliśmy dziś znów u teściów, znów było kiepsko co prawda była tylko u mnie bądź u męża na rękach, ale ona ewidentnie niepewnie się tam czuje. histerii nie było, ale była marudna, popłakiwała, była niespokojna ciekawe czy tylko na ich mieszkanie tak reaguje czy na wszystkie obce miejsca musimy się wybrać do moich rodziców...o dziwo jak wróciliśmy do domu to dziecko uśmiechnięte, rozgadane, całe do schrupania a przekręcanie się na brzuch opanowała już do perfekcji Ewacia, super zdjęcia
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl poryczałam się moje dziecko albo ma skok, albo mu idą ząbki bo dzisiaj tak zapłakał, że leciałam z kuchni jak szalona wzięłam go do wózka do kuchni i spokój i w ogóle na rączkach chce być wzięłam go do siebie dzisiaj ![]() jutro jego wielki dzień dzisiaj u fryzjera same matki prawie były jest sobie pani X urodziła dziecko jest na macirzyńskim, pod koniec tego urlopu zachodzi w ciąże i... jak liczyć wtedy wynagrodzenie? dostanie tyle ile na macierzyńskim dostawała (czyli te 80%), czy tyle ile miała na L4 w pierwszej ciąży ktoś wie?
|
|
#2466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to niewiele młodsza ode mnie jesteś ja owoce jak najbardziej będę podawać, to cukry naturalne więc nei będę się spinać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasem ![]() Cytat:
czyli wyluzować jajniki ![]() spróbuj z domem rodziców lub kogoś innego, może nei przepada za Nimi ![]() ostatnio zauważyłam, że Maja u mnie w domu, tzn u moich rodziców jest spokojniejsza, weselsza, skora do gadania niż u teściów, przy teściach w sumie dopiero tak 2 raz zobaczyłam, za wcześnie na wyciąganie wniosków.
|
||||
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem pewna że to przez to ile on powietrza połyka podczas jedzenia, słychać to okropnie jak je, tak mu w brzuchu hm bulgocze. I dlatego jestem tak bezradna bo nie wiem co zrobić żeby temu zapobiec. Poza tym on tak ma dokładnie od pobytu t. wtedy zaczął świrować przy jedzeniu a później już się wyrywać i preżyć, jakby to była nietolerancja laktozy to chyba od początku by coś się działo.
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia i udanej imprezy!
![]() w domu czy w lokalu robicie
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
w restauracji
![]() dziękujemy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-04 o 22:05 |
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
udanej imprezy Kasia
![]() Lulla, moja Ola ostatnio nie lubi jeść na rękach, znaczy wiesz na jednej ręce oparta główka itd. a jak położę na płasko na macie ed. czy łóżku to spokój i je ładnie, może spróbuj
|
#2472 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Zuzia ma katar i dzisiaj po kąpaniu dołączył kaszel, budzi ją zatkany nosek i kaszel. Nie ma gorączki, ma 36,4. Co jej mogę dać?? Bo zakrapiam solą fizjologiczną i odciągam nosek, ale co na kaszel??
Jak jutro też tak będzie to pójdę z Nią na dyżur, bo nie chcę żeby miała zapalenie oskrzeli, czy coś innego. Cytat:
Ale mleka już mam więcej, karmi+herbatka+woda i jest już lepiej. Tobie też się uda ![]() Też mi się tak wydaje, że się tak liczy.
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Przy okazji testowania pampersow 3 ktore dostalam- jakich uzywacie pieluszek? Ja juz 3 podejscie do pampersow i za nic w swiecie mi nie pasuja! Przemakaja w ciagu dnia a co dopiero w nocy! Uzywalam zarowno active baby jak i premium care. Uzywalam tez Happy i Dada i nie pasuja. Od 3 miesiecy tylko Babydream z Rossa. Jesli chodzi o chusteczki to tez tylko Babydream bo Pampersa uczulaja. Chociaz ja je lubie bo sa dobrze nawilzone, znacie jeszcze jakies ktore sa mokre? Bo Kindli z Cleanic tez raczej suche.
|
|
#2474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie znowu sie rozplakal przy cycku. a z butli zje nie wiem ocb. bo z cycka leci. czemu nie chce ssac? w nocy ssal a w dzien ptzestal...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- wejdz na bloga sroki tam sa opisane chisteczki moze cos sie dowiesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę czy nie kupić tych pieluch dada, które będą w promocji
trochę się boję, że odparzą czy coś z pampów jestem zadowolona-nie odparzyły, nie przeciekły
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu chcesz zmieniać jak pasują i do tego tanie są? ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- jakiś czasy temu dostaliśmy pampersy, wydawało mi się, że te z rosska albo dady lepsze, nie są takie ciężkie i wilgotne po siku ![]() Kaśka, ja bym spróbowała, wyglądają podobnie
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niewiem dlaczego, któraś z Was to pisała i działa. Jak Zuzia nie chciała ssać, a miała butle w pokoju to wynosiłam butelke z pokoju i już chciała ssać ode mnie.
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam dosc wlasnego dziecka ja chce juz koniec skoku ;(!! Zasypia tylko na rekach placzac wczesniej panicznie z 15 min ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
02.08.2006 r Ty i Ja... ![]() 29.09.2012 r Na zawsze razem.. ![]() Nasz Skarb: JAŚ 09.09.2013 ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2014-01-04 o 22:45 |
|
|
|
|
#2480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co mój książę dopiero usnął. Od 20 30 trwało usypianie. Na szczęście był spokojny, leżał sobie grzecznie obok mnie na łóżku i gadał przez godzinę do kwiata potem się tulił i gugał do mnie. Na końcu jedzonko i w końcu lulu. Zobaczymy. Pewnie przed 24 pobudka Kaśka udanej imprezy
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-01-04 o 22:50 |
||
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#2483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo kupka przecieknie jak wyskoczy na bok albo do góry zależy w jakiej pozycji dzidzia jest. Moja dziś też na bujaczku - huśtawce zrobiła kupkę jak na wc ![]() a cały dzień ją męczyła
|
|
|
|
|
#2484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak to jest, ciekawa jestem ![]() Cytat:
No właśnie owoce jak najbardziej, ale już soczków chyba nie... Cytat:
Huggiesy zielone są mokre i ładnie pachną. Np. Pampersy Sensitive jak dla mnie za suche i śmierdzą ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Tylko Dady 1 mają te siateczkę z tego co pamiętam, następne już nie
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska udanej imprezy! Pochwal sie górami pózniej
Co do urlopu macierzyńskiego itd to nie wiem jak płaca ale u mojej mamy w pracy jest łaska która była 11 lat na takih manewrach i cały czas oczywiście kasę dostawała. Jak dla mnie paranoja - rujnowania państwa. No ale nie wywołuje dyskusji niepotrzebnie ![]() Byłam właśnie w sklepie z remzeczami dla dzieci i znalazłam zestaw do odlewu brzucha śmieszne to o takie:ImageUploadedByWizaz Forum1388872827.547392.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam
Powiem tylko tyle: moje dziecko nie śpi od 15
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję.
Mnie ostatnio męczy co tu zrobić jak mi się macierzyński skończy.. dziewczyny z UK wy już macie jakieś konkretne plany po tym czasie? Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jakie masz opcje ? ![]() W Kanadzie jest fajnie - rok wolnego ale można podzielić z mężem w tym samym czasie i wiele małżeństw dzieli to na pół i oboje maja 6 miesięcy i w tym czasie wyjeżdżają np w ciepłe kraje super warunkiem jest tylko min 6 miesięcy ciągłej pracy miedzy kolejnymi 'macierzynskimi' Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

bylismy ze soba 13 lat, mieszkalismy od 3 i wreszcie w listopadzie zdecydowalismy o slubie porezerwowalismy wszystko na sierpien a w grudniu okazalo sie, że jestem w ciąży, 
ja tam 88 jestem
juz wiem, dwojka dzieci myli
co prawda była tylko u mnie bądź u męża na rękach, ale ona ewidentnie niepewnie się tam czuje. histerii nie było, ale była marudna, popłakiwała, była niespokojna
i w ogóle na rączkach chce być
no jacha, że śpię na brzuchu 

nie wiem ocb. bo z cycka leci. czemu nie chce ssac? w nocy ssal a w dzien ptzestal...
29.09.2012 r Na zawsze razem..