|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
hmmmmm coś w tym jest ...... może za dużo jagód .... rozmrażam czasem porcje które mroziłam latem, może za dużo dostaje. Cytat:
i dużo śpi. dwa razy dziennie po 1,5-2 h. zaczynam się zastanawiać czy to normalne, wczoraj spał 10-13 i potem już go nie kładłam to po 17 tak marudził o spanie że spał 1,5 h jeszcze |
||
|
|
|
#2462 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
musialam ja to jestem ciekawa jak to bedzie w Polsce jak zajedziemy bo wszystkie ciotki bede ciukac na nia w kosciele w sumie jest ok ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- mnie tez to dziwi ze kicha, bo to ewidentnie kichniecie jest a nie np kaszel :P ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
oj to moja wypija duzo wiecej wody.. ma kolo 9 kg i czasem to i 200 ml wypije, w tym 100 np wody z soczkiem jablkowym ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
my mamy czarna rolete w sypialni i zawsze zaciagam jak mala spi
|
||||
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
zaczęła się piękna pogoda więc nie ma ruchu tutaj próbowałam dziś małego nosić na boku w ergobaby i strasznie niewygodnie, albo coś źle ponaciągałam a co do bania się obcych, mój to cygańskie dziecko, wszędzie na ręce pójdzie i jeszcze sie uśmiecha, chociaż jak jest w wózku i ktoś grucha nad nim to kamienna twarz
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlody zaczyna cos kombinowac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
mama, lozeczko w dol
pieknie
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tylko mąż wróci z pracy
![]() w sumie wczoraj miał to zrobić. a P. już od kilku dni jak siedzę z nim na kanapie to się rwie do stania przy oparciu i podciąga się w końcu |
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko tez kicha zawsze na słońcu, ciekawe, dlaczego...
Co do lęku przed obcymi - u nas bankowo to kwestia charakteru, jej siostra ma to samo do dziś, a prawie 4 lata ma. Uciążliwe to jest, wolałabym, aby mniej się bały, no ale co zrobię... Co do picia - młoda nie pije dosłownie nic, ani z butelki, ani z kubka, no kompletnie nic. Dostawiam ją w ciągu dnia do piersi, pieluchy mokre, chyba jest ok, ale chciałabym już zrezygnowac z piersi w dzień, a się boję, jak ona tak nic nie pije. Na spacerach dalej koncerty mimo spacerówki, pogoda piękna, a ona dziś nie chciała usnąć, musiałam jechac do domu, cyca w paszczę i śpi od kilku chwil. W carrefour dania gerbera za 3,84. |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj dwa obiady amarantusowe dostal i po obu kupa byla nadprogramowa ale nie lyzeczke, tylko normalnie 15g. sraka murowana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
ej ja tez kicham jak patrze się na słońce, to normalne
![]() chałupa wysprzatana, dziecię śpi a ja czekam na kuzynkę pogoda cudna ![]() wystawiłam swoją chustę (taka była umowa z tż - bo kupiłam nosidlo) choć mam nadzieję że nikt jej nie kupi - bo jakos szkoda mi jej
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
chodzę ostatnio okropnie niewyspana do tego mam sklerozę i nie pamiętam z kim na kiedy jestem umówiona pogoda boska, korzystamy więc z Bartulim
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to sie zacznie ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ja mam na biurku kalendarz od tzta i zapisuje kiedy do kogo mam isc bo bym nie zapamietala :P |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil brawa dla Przemusia
|
|
|
|
|
#2474 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze rzeczywiście zmiana czasu, dzięki za przypomnienie ![]() Cytat:
a o której jasno się robi rano? ![]() od tego się zaczyna, zaraz biegać będzie ![]() Cytat:
My też korzystamy ale raczej spacery i opalanie się w słoneczku (oczywiście Elizka nie za dużo), nie mamy do kto chodzić za bardzo :/ |
|||
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
większość dzieciaków zaczyna wstawać to i ruch na wizażu dożo mniejszy . Nina raczkuje ale i tak nie idzie z niej oka spuścić. Vil dla Przemka !Ja też niewyspana, Nina w nocy żąda piersi jakieś 10 razy do tego jestem przeziebiona, biore antybiotyki i chcialabym chwilowo karmienie ograniczyc. No ale gdzie tam.. terrorystka chce i nie ma zmiłuj. Jak nie dam to weźmie sama.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to raz na jakis czas a co do jasnosci w nocy to tutaj zdjecie jakos po polnocy w szwecji pierwsze ze strony wschodniej a drugie chyba na zachod, ale w szwecji latem slonce wschodzi bardziej na polnocnym wschodzie i zachodzi na polnocnym zachodzie mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam jezeli mozna w ogole uznac ze zachodzi, bo ciemno nie jest mozna grilowac cala noc bez zadnych lampek
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-03-13 o 15:39 |
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawione
![]() Tak to jest jak się pisze jednym okiem, a drugie pilnuje dziecka, no cóż, wizaż nie podkreślił na czerwono to się matka nie zorientowała :P
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale az musialam sprawdzic na necie jak to sie pisze
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie
dla Przemusia i chciałam jeszcze dodać, że śliczny z niego chłopak
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Esskapada w Skandynawii to rzeczywiscie w lecie nocy praktycznie nie ma! W Szkocji w czerwcu i lipcu sa ok 2-3 godziny kiedy jest ciemno. Meczace to jest bo mi samej zle sie spi jak jest jasno, a co dopiero dzieciom.
Ania podejrzewam,ze marne masz szanse na zostawienie sobie chusty bo zlamane natki rozchodza sie jak swieze buleczki ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój syn mnie zadziwił dziś - zaczął sensownie gadać, mówi dada jak wychodzimy i woła kaka na kaczki w parku
|
|
|
|
|
#2482 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo to faktycznie duzo pije. Mój Bart nieraz spi tyle samo wiec wg mnie to normalne ![]() Cytat:
U nas ciucianie nie jest akceptowane wcale się nie dziwię że dziecko się wkurza bo mnie tez to irytuje ![]() Cytat:
A ja czekam na swoje ![]() Ciekawe jak Bart zniesie wędrówki u Ciebie zostały polubione tak?? ![]() Pięknie zdolniacha ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Byliśmy dzis z Bartem znów u okulisty. Na reha panie wystraszyły TŻta że Bart zezuje i to pewnie przez ten zatkany kanalik. A do terminu szpitala jeszcze 1,5mca. To pojechaliśmy do gabinetu i kobieta w drodze wyjątku - bo malutkie dziecko nas przyjęła. Dostałam zje***bkę że tak późno przyszłam z dzieckiem bo przetyka się maluszkom a nie takim dużym dzieciom, że może to mu już zarosło i może nie dać się przetkać i potrzebny może być zabieg nie przyznałam się że w styczniu byliśmy po państwowy termin i że mamy na koniec kwietnia. Pomyślała sobie kobieta że jestem olewcza matka, cały czas w takim tonie do mnie mówiła. A mnie się płakać chciało ![]() No ale reasumując, mamy w poniedziałek termin u laryngologa żeby śluzówkę w nosku sprawdził przed zabiegiem i w poniedziałek umówimy się na przetykanie - zwykle z dnia na dzień. Czemu ja tam wcześniej nie poszłam to nie wiem Echhhh dola mam bo może Bartowi zaszkodziłam nieumyślnie tym zwlekaniem a miałam nadzieję że mu oszczędzę tego i rozmasuję oczko. A tu d****upa ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam tylko o tym, że albo jest zarośnietę od początku albo po prostu tylko nieprzetkane i wystarczy sondowanie. Nie słyszałam by przez to, że nikt nie przetkał wcześniej to miało zarosnąć. Tak więc życzę Ci wersję z przetkaniem...ale idźcie pod narkoze, nie róbcie w znieczuleniu miejscowym, bo Bart jest na to naprawdę już za duży. W znieczuleniu miejscowym to może dzieci do pół roku da radę, ale później to nie życzę żadnemu dziecku, więc jak macie możliwość to róbcie w narkozie A odnośnie rozmasowania zatkanego kanaliku to mi powiedziała okulistka, że jej się w życiu nie zdarzyło by jeśli kanalik jest naprawdę zatkany to można go rozmasować. Że nie mam się łudzić, że mi się uda tzn. mam próbować maks 2 tyg., a jeśli bardzo chcę to miesiąc, ale jeśli po tym czasie nic się nie zmieni to już na pewno masaż nie pomoże.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-03-13 o 19:19 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
niezłego nabral tempa
podczas spotkania w Myslowicach narzekalas, ze lezy, a tu proszę! do zlotu krakowskiego będzie stal ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
a skleroza - przypomnienia w telefonie ratuja mi zycie. niedługo będę ustawiala komunikaty "idz siku" albo "uczesz się w końcu" ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() i uwielbia pewnego psa - za każdym razem, gdy przechodzimy wzdłuż jego plotu musze się zatrzymać i bacznie mu się przygląda albo wola "ho ho ho" (jak swiety mikolaj hehe). a pies ogromny, ciapowaty (jakiś dog?), wiec większość czasu spedza lezac :P czasem mrugnie powieka albo podniesie swój wielki leb i wtedy Nela az kwiczy ze szczęścia.
|
||||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki,
muszę przyznać ze z każym miesiącem coraz fajniejsze stają sie zabawy... Czuje się jakbym znowu byla malą dziewczynką Rano sobie pogralam w pilkę... potem zrobilam tunel z krzesel i koca i się czolgałam w tunelu, a za mną rozradowany bączek... potem ukladałam klocki a mlody radośnie burzyl.. ale szybko mu się znudzilo... Potem poszliśmy w nosidle na chustawki i się chustalam razem z nim... musze przyznac ze fajny dzien mialam... |
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#2487 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za to mam ryk jak cyca zabiorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój M. jest przezadowolony bo Bartek za piłką biega
|
||||||
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A i wczoraj w nocy mialam dylemat moralny:p... Dziec sie zbudzil, poryczal, nakarmilam, ululamal odlozylam do lozeczka, przy odkladaniu znowu sie obudzil, znowu karmienie, lulanie... Po jakiejs pół godziny albo i dluzej udalo mi się go odlozyc, juz go zakrywam kolderką, juz spacznie się ulozyl, spi slodko na amen, po czym dotykam bluzeczki, a tam bluzeczka obsikana |
||
|
|
|
#2489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i cennik może też się z Przemem wybierzemy, nie uśmiecha mi się ta Ceglana i czekania tam pół dnia na wizytę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Megusia
glupia lekarka,ze Cie chciala zdolowac. Niektorzy ludzie maja w tym przyjemnosc... Eh chcialas jak najlepiej i ja sama slyszalam,ze opinie co do przetykania kanalika sa podzielone. Mam nadzieje,ze niedlugo bedziecie mieli to za soba!Justi zazdraszczam z calej sily napietego grafiku towarzyskiego! Jestes w moim zywiole! ![]() Agnes zdrowiej szybciutko! Vil! Brawa dla Przemcia! Rozkrecil sie chlopak i juz sie go nie czepiaj :nonono: Ja powolutku szykuje sie do wyjazdu do Polski i jednoczesnie do przeprowadzki. Obiecalam TZowi,zs mojw i Sofii rzeczy spakuje zanim wyjade. W sumie i tak bym to zrobila, bo inaczej nic bym nie znalazla pozniej. No wiec juz we wtorek lecimy A za 2 tygodnie nasze krakowskie spotkanie Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

ja mam słoiczki z jagodą jakby biegunka się pojawiła, bo tak dałam na deser słoiczek jagoda z jabłuszkiem i był już problem 
ale postanowiłam co najmniej raz na tydzień gdzieś do kogoś do domu z nią iść, żeby wiedziała, że nie tylko dom i spacer i może się polepszy.
musialam

do tego jestem przeziebiona, biore antybiotyki i chcialabym chwilowo karmienie ograniczyc. No ale gdzie tam.. terrorystka chce i nie ma zmiłuj. Jak nie dam to weźmie sama.
07.07.2012
nie przyznałam się że w styczniu byliśmy po państwowy termin i że mamy na koniec kwietnia. Pomyślała sobie kobieta że jestem olewcza matka, cały czas w takim tonie do mnie mówiła. A mnie się płakać chciało 
i cennik
glupia lekarka,ze Cie chciala zdolowac. Niektorzy ludzie maja w tym przyjemnosc... Eh chcialas jak najlepiej i ja sama slyszalam,ze opinie co do przetykania kanalika sa podzielone. Mam nadzieje,ze niedlugo bedziecie mieli to za soba!