|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Jakieś 25 minut temu przyszłam do pokoju z marchewką, surową, obraną. Paulinka wyciągnęła rączki i ... od tej pory obgryza marchewkę, oddać nie chce. Nie krztusi się, nie wypluwa Chyba jej nie zaszkodzi, co?
|
|
#2432 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Wszytskiego najlepszego dla Daro
za umiejętności ![]() Cytat:
a ile Eliza ma mies ? moze i dla nas jest szansa na raczkowanie![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
ah i najważniejsze , w końcu kupiłam pampki 3 i 4 wziełam ufffff udało się
26.09.09 Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną27.05.2013 Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2014-03-12 o 10:34 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eliza już jakieś dwa miesiące temu tak gryzła marchewkę Cytat:
myślę, że jest u Was szansa, ile Kuba ma? U nas nic się nie zapowiadało na raczkowanie a w sumie w ciągu 2 tyg prób i błędów się udało![]() Co do pampków wysłałam męża w poniedziałek, był przed otwarciem ale mówił że jak otworzyli to tak się ludzie rzucili na te paczki jak wściekłe psy. Powiedział mi, że nigdy w życiu już nie idzie na żadną promocję bo nie będzie się bił z ludźmi mówił, że jak zwierzęta się zachowywali
|
||
|
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh dzisiaj wziełam na luzie sobei 2 paki, ale tez rozłapali moment, nie wiem co im się stało, u nas to samo ponoć było, ja nie mam odwagi jechac na otwarcie, chyba ,ze z giwerą od razu
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Ala
dla Natalki za smarkaniemarchewka rozwaliłaś mnie tą czekoladą Cytat:
b) my tak robimy i działa ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- cloche wszystkiego najlepszego Magiusia ale umiejętności dla DareczkaI pochwalę się że kupiliśmy samochód tylko przeliczyliśmy się z kasą i musieliśmy się trochę zapożyczyć ![]() No i autko na razie stoi w szopie u dziadka |
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym chciala, zeby Flo umial smarkac! nie wiem skad on ma tyle sily, ale nie mam szans z frida, nawet jak malz pomaga. od chusteczek mlody woli moje spodnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2437 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:niby takie drobiazki ale jakie to wazne! (mamusia peka z dumy zapewne ) zazdroscimy uzebienia i wszystkich innych umiejetnosci moja tylko potrafi smarkac ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
za umiejetnosci ![]() trzeba czesciej nas odwiedzac! ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
a chusteczke najchetniej by zjadla
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bart ostatnio w nocy często ma etapy stękania i poplakiwania. Ja stawiam na zęby lub skok... Cytat:
Brawo za piękne umiejętności ![]() Cytat:
Biedny ![]() Bart też miał takie problemy na samym początku jak żelazo jadł. Teżsię męczył ![]() Cytat:
Ooo fajnie tez spróbuję ![]() Cytat:
Jupii świat uratowany, Karota ma pampki ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- U nas nocki średnie, Bart dużo stęka i się wierci, nie wysypiam się niestety ![]() Dałam mu pomarańcze i czekam na reakcję ale smakowały mu ![]() Juz wcale nie chce jeść owoców ze słoika więc daję w kawałkach banana i jabłko. Jakoś przynajmniej mu to idzie. Ogólnie mam przerąbane - cały czas za mną łazi i chce być na rękach i się przytulać. Ale kocham ten stan i jak potrzebuje to niech tak jest ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, chusteczka to przysmak
![]() Mam bunt na łyżeczki tak mi się wydaje, bo jabłko gryzła a startego nie chciała. Niestety tak sobie gryzła, że się dławiła. Jutro chyba zrobię na parze, bo takiego tradycyjnego to jeszcze nie ma czym gryźć ![]() Zamiast kaszki na kolację był chlebek z masełkiem, co w łapkach to do buzi, co na łyżeczce to ble. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- A właśnie, kiedy u dziewczynek (czy ogólnie dzieci) jest banie się mężczyzn? Moja czasami tak się zanosi ... raz przy kuzynie, myślałam, że się przestraszyła jak ją zaczepił na spacerze bo ją pogilał a ona patrzyła w inną stronę, ale wczoraj u cioci na wujka taka sama reakcja.
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja przestraszyla sie znajomego Zbyszka, ale moze dlatego ze ma donosmy glos, a i jak dziadek robi glupie miny, mialcze albo cos to tez zaczyna plakac tak z jeczeniem i szuka mamy a w oczach ma help ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- a wlasnie mialam pytac, kichaja wasze dzieci jak juz spia? |
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis maly ruch na lizazu!
Gratuluje Darusiowi i Elizie nowych umiejetnosci! Super,ze Eli raczkuje, a Daro prawie chodzi! Justi i Megusia u nas tez sporo noszenia, lacze sie z Wami w bolu (plecow )Clo a co lekarz powiedzial? Tez bym chciala,by Sofia nauczyla sie smarkax. Niechby nawet w moje palce ale zeby odciagac nie trzeba bylo. Ja w pewnym momencie tez dalam za wygrana. Wiekszosc czasu spedzala raczkujac wiec co mialo wyleciec z nosa to wylecialo. I na spacerach tez nie bylo glutow. Ciekawe zjawisko. Bylysmy dzis na wazeniu: 8580g. 600g w 2 miesiace i wytrwale trzymamy sie 50centyla wiec juz sie nie przejmuje,ze Sofia prawie nic nie je ![]() Pozniej bylysmy w odwiedzinach u taty w pracy i jednoczesnie na kawie z kolezanka. Przy stoliku obok byla para z dwuletnim chlopcem, z ktorym Sofia ganiala sie po calym lokalu jejku jak ona uwielbia dzieci! Ten maly jej uciekal (na czworaka, chyba chcial byc jak dzidzius) a ta za nim leciala i piszczala ze smiechu ![]() Po tak intensywnym dniu padla o 18 a ja odkrylam,ze zrobil mi sie pierwszy w tym sezonie spacerowym odcisk (zrobilysmy dzis z 10km albo wiecej a ja w botkach na obcasie Sent from my XT1032 using Tapatalk Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2014-03-12 o 21:48 |
|
|
|
#2443 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sobei wtedy zawsze przypominam dzieci jak widziałam takie starsze, i jak jakaś mama pocałowało, to od razu wycieranie się i "nieee całuj mnie mamo ...", więc korzystam kiedy chce się tulić ![]() Cytat:
ja mam w rodzinie młodszą o miesiąc od Kuby dziewczynkę, co panicznie boi się lekarzy, nie mozna do niej podejść za szybko, bo ryyyyk, a u Kuby jeszcze ani razu nie płakał u lekarza, i jeszcze nie zdarzyło się żeby kogoś się przestraszył, nawet nowe osoby, przychodzą biorą na ręce i niiiic, więc to nei wiem,czy nei zalezy trochę od charakterku ![]() Cytat:
![]() Kocyk dzisiaj sobie sprawiłam za 15 zł z biedry będzie na lato,żeby rozłożyć na naszym kocu miejsce dla Kubcia http://promobaby.pl/promocja-18041.html
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
esska, co do kichania to nie
Flo dalej po mesku ( ) znosi katar. ale mam wrazenie, ze cos mu jeszcze... moze jaki zab sie wykluwa? koncerty daje niezle i pakuje do buzi co sie da. noce sa kiepskie, ostatniej dostal paracetamol - bo doszla goraczka. teraz tez bede pewnie sprawdzac co godzine co i jak. ech... niech z tego sie nic gorszego nie wykluwa...---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
a Sofia dalej ma ten katar??? chyba juz tylko reszteczki... no i nie przeszkadza jej to w szalenstwie Florek u lekarza tez zaczepial dzieci, ale na usmiech gadal z takim 10-miesieczniakiem i robil pozy przy tym jak kandydat na prezydenta
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, widzę że kolejny malec z katarem... dużo zdrówka dla Florka!
Vil - biedny Przemuś moja kilka dni temu też miała problem (pierwszy raz!) i w końcu dałam czopek bo tak się spinała i płakała okropność. Mąż kupił na wszelki wypadek herbatkę z Hippa na lepsze trawienie, co o niej myślicie? Magiusa - brawa dla Darka za 9 miesięcy i za postępy! jest się czym chwalić ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
no ale życzę by Twoje mleczko mu pomogło i byście się szybko kataru pozbyli!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mialam na mysli,ze generalnie fajnie by bylo, gdyby umiala smarkac ![]() Zdrowka dla Flo! Moze to z zebami sie skumulowalo? A z tymi przeciwcialami to i tak mu dajesz, nawet jak sama sie nie zarazisz. Jakies tam receptory na sutkach reaguja na zarazki ze sliny dziecka i produkuja przeciwciala. Clever boobs ![]() Choc jak Deb pisze, czasem i pomimo przeciwcial sie to ciagnie i ciagnie ![]() Cytat:
Sent from my XT1032 using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Deb ta herbatka hippowa to niestety sam cukier i ekstrakt z ziol jakies 4 %. Chyba,ze kupil maz nie granulat a saszetki? Ja bym dawala ewentualnie zaparzony koperek ale tego granulatu nie :niee: Sent from my XT1032 using Tapatalk |
||
|
|
|
#2447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze daję ibufen w czopkach, ma działanie też przeciwzapalne
|
|
#2448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niee Bart nie kicha jak śpi. Ale jak się obudzi i zapalam lampkę żeby go z łóżeczka wyciągnąć to zawsze kichnie 2x a Natka kicha na śnie?Cytat:
No to przyrost fajny ![]() Mój Bart też reaguje bardzo na dzieci, dzis była u nas żona od brata TŻta z dziewczynką starszą o ponad rok i Bart miał tyyyyle radochy ![]() Dlatego chcę dla Barta rodzeństwo ![]() O matkoo 10km?? Toż to jakiś maraton ![]() Cytat:
No tak, trzeba korzystać póki przytulanka kocham to jak się bawi na macie, wstaję, idę do kuchni a tu lezie za mną taka jęczała, staje pod nogami i spina się po mnie. Jak tu nie wziąść na rączki? No jak??Moim zdaniem zależy od dziecka. Widzisz, twój nie ma problemu z obcymi a Bart zaś często płacze na obcych. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misio pojdzie do chyba kazdej kobiety a do mezczyzny nie hii d. Za to wszystkich tolerowal ![]() Cytat:
łal 10 km to duzoo sofija napewnoo byla by najszczesliwsza jak byscie jej taki prezent zrobili hii Cytat:
brawo ![]() Cytat:
biednyyy musial cierpiec ![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis ja zapalam swiatlo
wiedzialam,ze to spanie od 18 tak sie skonczy :/ ale w sumie ja tez sie w miare wyspalam, wiec jak Sofka zaczela skakac tacie po glowie,wzidlam ja do salonu i chyba zaczynamy dzien. Przed 5. Juz wiem Lonely co czujesz ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie lubi nowych osób ale postanowiłam co najmniej raz na tydzień gdzieś do kogoś do domu z nią iść, żeby wiedziała, że nie tylko dom i spacer i może się polepszy.Cytat:
![]() Cytat:
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2014-03-13 o 16:37 |
|||
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Xal no to niezle. U nas niebma takich sytuacji mimo,ze Sofia nie jest przyzwyczajona do obcych. Moze nie leci im od razu na rece ale bez problemu moga byc w tym samym pomieszczeniu. Ona sie przyglada, po jakims czasie podchodzi do tej osoby i sie chetnie bawi. Bylebym ja czy TZ byli obok.
W przypadku Paulinkibto jestem pewna,ze to taka faza i jej przejdzie. A Sofia spac poszla o o 18 na drzemke ale juz nie wstala do tej 4.30. O 5.30 poszla spac jeszcze na godzine. Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
mama mi zawsze mówiła że przez sen nie da się kichać
![]() Deb takie herbatki to mi się wydaje że niewiele dają. Chociaż ja np. daje Przemkowi dużo jabłuszek, śliwki, jagody i mimo tego takie problemy ma .... nie wiem co zmienić w diecie
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam słoiczki z jagodą jakby biegunka się pojawiła, bo tak dałam na deser słoiczek jagoda z jabłuszkiem i był już problem
|
|
#2459 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech to u nas jest ok dopóki ktoś obcy nie zacznie gadać do niego. Bart nie znosi jak jest osaczany, wtedy jest alarm wielki. Ale jak ktoś siedzi obcy i nie ciucia do niego to jest ok. A jak się przyzwyczai do obecności po jakimś czasie to już jest w porządku. Cytat:
Bosh współczuje ![]() Cytat:
Hmm a może wtedy nie spi? Dziwne ![]() Cytat:
A dużo pije? Bo dziecko 10kg powinno wypić dziennie przynajmniej 100ml wody a na każdy kolejny kg + 10ml... Bart mi tego nigdy nie wypił no ale on cyca dużo pije. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elcia dziś zrobiła pobudkę o 5.20. Poszła spać o 20 :/ odkąd jest jasno już około 5 to właśnie ona mi tak wstaje. Zastanawiam się czy nie zawiesić na oknie jakiegoś grubego koca. Może pośpi dłużej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

od 7.30 Młody miał problem z zaparciem, stękał, napinał się czerwony i nic. po 40 min zaczął płakać

za umiejętności 

udało się
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

klask i:

ja mam w rodzinie młodszą o miesiąc od Kuby dziewczynkę, co panicznie boi się lekarzy, nie mozna do niej podejść za szybko, bo ryyyyk, a u Kuby jeszcze ani razu nie płakał u lekarza, i jeszcze nie zdarzyło się żeby kogoś się przestraszył, nawet nowe osoby, przychodzą biorą na ręce i niiiic, więc to nei wiem,czy nei zalezy trochę od charakterku