|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 część X
nir chodziłam całą ciążę prywatnie, u mnie też tych usg było sporo, raz mi tylke usg szyjki zrobiła bo chwilę wcześniej miałam przed wyjściem ze szpitaa. Ale u niej za każdą usługę było płatne dodatkowo, te 3 najważniejsze usg droższe od tych standartowych
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja place tyle ile sie lekarzowi umysli ![]() Raz 100 raz 110 a kiedys co dostalam duzego plamienia co wyladowalam w szpit kazal 5dych dac Ciekawe ile bierze jak nie robi usg? Czy tez kolo 100? Zapomnialam zapytac sasiadki bo do niego tez w ciazy chodzi
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła usg u niego i później polowkowe
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia rozumiem, często te ważniejsze usg robi się u kogoś innego.
Ja dostaje paragon wiec cena zawsze taka sama, nieważne czy połówkowe czy zwykłe usg. A jeśli chodzi o usg to ja bym jakoś to wcześniej zaplanowała, czyli poszła sobie w 16 do niego, potem w 20 na po połówkowe i znów w 25 do swojego... |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie u kilku lekarzy juz bylam i zawsze dostawalam parogan czy u fryzjera kosmetyczki a ten nie daje kasy wogole chyba nie ma bo jej nie zlukałam nigdzie czyli polowkowe a genetyczne to w polowie ciazy to to samo bo juz nie ogarniam ![]() powiem mu ze tak ostatnio sie zmartwilam bo mnie zabolalo jak ta reke podnioslam i w sumie czasem sie zasmieje to mnie tam zaboli albo jak sie w nocy przekrecam to tez czasem mnie jajnik zaboli niewiem czy to prawidlowy objaw ![]() ale napewno bym sie wkurzyla jesli by mi nie zrobil usg a i tak wzial 100 ![]() passion ja poprostu pytam poniewaz juz sie uwazam za panikare i wszyscy mi to wmawiaja wiec wierze ![]() mowie tesciowej czy mamie ze np kichnelam i mnie cos zabolalo no to sie dowiaduje ze jestem przewrazliwiona i owszem przyznaje ze jestem!! ![]() ale mam dokladnie takie samo zdanie jak Ty! lekarz powiedzial ze to jest w pelni bezpieczne dla matki i dziecka wiec niech robi!
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2014-08-06 o 13:46 |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Z kichnieciem dobre
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypytalam go dzis i mowi ze to norma bo sie wszystko naciaga to moja pierwsza na tym etapie ciaza wiec dla mnie wszystko jest "nowe" i nie wiem czy to normalne czy nie dlatego was pytm jak mnie cos dreczy ![]() jak dobrze ze ja Was mam lekarz nie robil usg tylko serca posluchal czuje sie usatysfakcjonowna bo wiem ze bije serduszko na fotelu tez nie badal nie wiem jak czesto powinien badac na fotelu? przepisal mase badan na uczulenie calcium + jakis bialy puder w plynie do smarowania brzucha i cos tam jeszcze bo jak leze to czuje jak z moja macica cos sie dzieje tak jak by sie "naprezala" i na to doraznie mam jakies tabletki i 9 dych skasowal ![]() a i 1kg przytylam
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Udało mi się oba moja "potworki" wcześniej dziś uśpić to wpadłam ![]() Ewcia ja tam nie dziwię ci się że "panikujesz" - co do bóli, jak kichałam to bolało, czasem bardzo, jak za dużo chodziłam to też bolało, a czasem nawet samo z siebie, a teraz mam dwoje cudownych dzieci, zatem to normalne że poboli. W końcu macica się rozciąga, wszystko w środku się przestawia itd.
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia no to dobrze
![]() u mnie badanie za każdym razem, gin patrzy czy szyjka zamknięta i czy macica miękka. Mój P też wcześniej padł to i za pracę się biorę a w między czasie moczę stopy
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam Wam pokazać zdjęcia to mi nie chce połączyć telefonu z kompem
moje dziecko ma przerwę między jedynkami górnymi, taką, że by jeszcze jeden ząb się zmieścił |
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia masz prawo o wszystko pytać
I jak gin odpowiada bez problemu to dobrze. M.in. zmieniłam pierwszą ginkę z tej racji że traktowała mnie jak nienormalną jak ją o coś pytałam. Ciesz się że mało przytyłaś, ja teraz patrzę na dziewczyny co są laski po ciąży i im zazdroszczę. No ale sama sobie jestem winna że w pierwszej ciąży poszłam do tamtej lekarki i dałam się nafaszerować ![]() Passion jak urosną pozostałe to się wszystko unormuje, ale pewnie to nieźle teraz wygląda ![]() I_K a ty jak tam się czujesz? Płeć już potwierdzona? A i ja chodziłam do lekarza co 4-5 tygodni cały czas, a pod koniec musiałam nawet co 2 tygodnie. |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia to w sumie za co Cię skasował?
![]() na nfz miałam ZAWSZE badanie na fotelu dobra, przesłałam zdjęcia na maila, coś wrzucę
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
IK, posprzątałaś?
|
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ost tez nie mialam ![]() Cytat:
Czekamy na foty Ik wlasnie napisz co tam u Ciebie jak samopoczucie i wogole Dark to teraz masz czas dla siebie
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
teraz zastanawiam się czy 90 dych to mało czy dużo
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
nie bede sie zastanawiac bo jeszcze sie rozczaruje i bedzie mi przykro
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
yyy no wyrzuciłam tylko stare zabawki do wody P, które czekały na ten dzień jakieś 4 mc
'niuniu myja myja z mama' i kończą się moje chęci do sprzątania jak wszędzie swój nosek wsadza a czuje się w miarę ok, tzn słaba jestem i nic kompletnie mi się nie chce... ale jakoś żyjemy... drugi raz lekarz powiedział że chłopczyk wiec już na 100% jestem przekonana że tak będzie
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
![]() imię wybrane? masz coś gotowe, szukasz, przeglądasz?
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
no na razie K
![]() mam adaptery do fotelika i jednego bodziaka! reszta zakupów dopiero w październiku bo teraz nie mam nic kasy w sumię to nic nie oglądam tylko myślę jak zrobić żeby kupić tego jak najmniej nawet te małe butelki mam po P... tylko smoczki kupie ![]() i sprzedałam huśtawkę P a w zamiana planuje taki leżaczek jak ma Monita... tzn coś podobnego widziałam jak dziecko kol na takim szaleje i stwierdziłam że kupię
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ktory to juz tydz/ miesiac dziecko chce Ci pomoz to nie chcesz!
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Oo to ty tylko 3 tyg "starsza" odemnie
![]() Kurka mysle czy isc na to usg 3d za 190zl Pierwsze dzidzi to by byla pamiatka Juz sama niewiem Jakos mnie watpliwosci naszly
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
przy drugim koszty zdecydowanie mniejsze, z jednej strony dobrze, że ta sama płeć
![]() a huśtawkę jaką miałaś? jak się autkiem jeździ? ![]() moje dziecko jest wszędzie, pytam szanownego, co drugie robimy, powiem Ci po tym ostatnim tygodniu sierpnia ![]() jednak trzeba się szybko decydowac coby się nie odechciało ![]() doskonale rozumiem o czym mówi łaś i kurde podziwiam, że dajecie, wszystkie, rade w domu cały czas dzisiaj zabrałam swoje dziecko pierwszy raz na plac zabaw, cooby się małżonek przespła po nocce, wiem, jestem świetną matką mam nadzieję, że zby dużo ludzi nei widziało jak się mocuje z wózkiem, najpierw próbowałam go złożyć, póxniej wcisnąć do bagażnika nei żłożonego![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- za połówkowe, wg mnie, normalna cena
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak jak mówię... ważne żeby dobrze zbadał... tereaz patrzył czy nie ma rozszczepu wargi i podniebienia, czy zastawki, komory w sercu są ok, jak za każdym razem czy pije wody płodowe, czy pęcherz pełny, nóżki rączki mierzył i coś tam do głowy zaglądał ![]() wszystko mi pokazuje i tłumaczy dla mnie to takie rzeczy są ważne... żeby dziecko dobrze zbadał ![]() Cytat:
taką: taką http://www.e-mama.pl/galerie/h/husta...brigh_2519.jpg no jak mieć dwójkę dzieci to od razu ja nie żałuje i tak chciałam, jakby nie praca to nawet bym się nie zastanawiała czy dam radę. P już o wiele rozumniejszy, krótko go trzymam wiec bardzo nie wchodzi na głowę... coraz więcej bawi się sam wiec jakoś to będzie to się wybrałaś Edytowane przez I_K Czas edycji: 2014-08-06 o 21:39 |
||
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka, już kiedyś pisałam, 3d to bajer dla rodzsiców, lekarz na dobrym sprzęcie wszystko dokładnie zobaczy i w 2d, ale żeby sprzęt był dobry, skoro lekarz mówi, że ona ma kiepski, jakkolwiek to brzmi
to bym szła gdzie indziej, i za te szcze3gółowe usg mto nie jest wysoka kwota, normalna, ale ja raz zostawiłam u lekarza 350zł bez genetycznego
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka ja też pisałam, caly czas miałam zwykłe na nfz ale raz poszłam prywatnie na połówkowe by sprawdzić wszystko dokładnie
i z pół godz lekarz wszystko analizował a 3d nam włączył na chwilkę Jasiek miał stopy na czole i średnio było coś widać ;-) ale całą wizytę mam na płycie (głównie w 2d)-to fajna pamiątka |
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy na płycie to pierwsze genetyczne. Eh
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ciesze sie ze u Was wszystko wporzadku.
Ewka nie zamartwiaj sie i ciesz sie tym stanem, jeszcze nie wiesz kto tam siedzi ? I_K gratulacje drugiego m ![]() Wogole wszystkie wasze dzieciaki sa cudne ![]() Monitka twoje filmiki sa extra super pamiatka bedzie dla malego później ![]() Przepraszam ze nie odpisalam ostatnio ale mam za duzo na glowie i czasu brak. Dziekuje za brawka za wage chyba zaczne chodzic na siłownię bo musze brzuch troch3 napiac bo troche wisi Moja sukienka juz uszyta tylko musze sie zdecydowac jakie buty ubiore do niej, sukienka sis juz prawie gotowa tylko jakies tam poprawki ma mieć. Ewka dol ma cos taki jak Twojej siostry, moze da mi jutro zdjecie to Wam przesle. W sobote idziemy na imprezę panienska. Jeszcze 8 dni. Wogole to duzo osob nie przyjdzie od nas z rodziny, a niech sie wala nie wiedza co traca. Obraczki juz maja śliczne. Teraz chalupe trzeba sprzątać do piatku ma byc na blysk. W poniedzialek ide sobie zrobic rzęsy takie jak I_K robila a w srode paznokcie a mam takie nierowne ze masakra, musi mi jeszcze jeden dorosnac hehe. Powiem Wam ze czasami to mam juz wszystkiego dosyć, mam ochotę znalezc sie na bezludnej wyspie gdzie nigdzie nikogo nie bedzie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.