![]() |
#2461 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj bylismy u kardiloga z Alkiem, wszystko ok. ![]() ![]() Dziewczyny kiedy macie zamiar wracac do pracy? Wasze dzieci ile beda mialy miesiecy? No i kto zostanie z maluchem? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Już odpisuje, poci się od ręki ale też skronie i czoło ma mokre. Może to oznaczać anemie, może wrodzil się do tatusia, bo też od wysiłku ma czoło mokre.
Mój syn się długi urodził miał 61 cm i był największy na wątku 4390 wagowo Magnusia daj znać jakie ćwiczenia masz zalecane. Choc chyba prywatnie umowie też synka, bo u nas w mieście poradnia się posypala podobno przyszpitalna , a w innej odległe terminy. Le la super że z serduszkiem dobrze. Dzielny chłopak |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę zapisac się najpierw- mam 2 spotkania, to nawet nie rehabilitacja tylko instruktarz jak go nosić, układać itp aby korygować główkę. Oczywiście opowiem jak było ![]()
![]() |
#2464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w którym LM byłaś, gdzie są takie udogodnienia? I jakie są te ćwiczenia na główkę? Cytat:
![]() Ja mam zamiar zostać rok a później żłobek... na pewno prywatny bo do państwowego się nie dostaniemy... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
Isia- twój syn to penie będzie bardzo wysoki i przystojny facet- moja córa dopiero teraz ma 62cm
Le la- dobrze że z Alkiem wszystko wporzadku. Co do pracy ja planuję wrócić za rok a później Iwona będzie zajmować sie babcia (będzie na emeryturze wtedy) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||||||
Raczkowanie
|
![]() ![]() ja na myśl o kolejnej turze szczepień cała drżę, bo Antoś przy pierwszych okrutnie płakał ![]() Cytat:
Miałam już nic nie kupować poza dopasowaną czapeczką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się zastanawiam czy młodego do neurologa nie zaciągnąć. Jak go kładę na brzuszku, to jak ciągnie głowę do góry, to pupa i nóżki też mu się do góry podnoszą przez co bidak nie bardzo może utrzymać równowagę. Dopiero jak mu ułożę rączki dobrze i przytrzymam pupę, to bardzo ładnie głowę trzyma. Jak wasze dzieci podnoszą głowę, to reszta tułowia ładnie leży na podłożu? Cytat:
![]() Co do wracania do pracy, to na razie urlop mam na rok, a po roku myślę wrócić do pracy. Wtedy pewnie będziemy szukać niani, a w gorszym przypadku - żłobek, ale tego wolałabym uniknąć. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Lela - ciesze sie że coraz lepiej z serduchem
![]() Isia - wow, super długi ten Twoj dzidzius sie urodził. Moj nie miał czasu urosnac w brzuchu bo urodzil sie miesiac wczesniej i miał 53cm A co do pracy to bede musiala wrocic po macierzynskim czyli w styczniu przyszego roku a Karol do żłobka
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-04-24 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
ja z tych pracujących bez umowy gdy zaciążyłam i do pracy sie nie spieszę,będę w domu tak jak z Mileną do 3 r.ż
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- tridentina to normalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Ja wracam do pracy za 2 miesiace. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej mi się nie chce-od 8.06 bylam na chorobowym przez odklejenie kosmowki a potem lekarz nie pozwolil mi wrócić.
#2470 |
Zakorzenienie
|
Kto rano wstaje... ten jest niewyspany
![]() ![]() ![]() dobrego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
LM na Chmielnej- wejście dzieci zdrowe. Ćwiczenia i sposób noszenia małego poznam jak pójde na te spotkania instruktarzowe- powiem Wam jak to wygląda ![]() dobra idę pieluchę zmienić bo załadowane jest po brzegi
![]() |
#2472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie złożyłam wniosek o urlop półroczny (macierzyński + dodatkowy macierzyński). Plan był taki, że rodzicielskim podzielimy się z mężem, tzn. ja zostanę z małym jeszcze 3 miesiące i wrócę do pracy na 1/2 lub 3/4 etatu (na jakiś czas), a pozostałe 3 miesiące z małym będzie tata. Czy to nam wyjdzie to się okaże, zależy od pracy męża. Jeśli nie, to ja wezmę cały rodzicielski. Potem jeszcze nie wiem dokładnie, myślę nad nianią (najlepiej moja mama jeśli już nie będzie pracować) i później żłobkiem. Fajnie, że ten temat się pojawił, przypomniało mi to, żeby się zorientować w temacie żłobków .. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
dobry
za oknem deszcz i szaro więc nie wiem czy dzisiaj wybierzemy się na spacer... co do pracy to mam roczny macierzyński a po nim bezrobocie ... więc perspektywy kiepskie. mam nadzieję że szybko coś znajdę bo z jedną pensją to krucho będzie. więc dzieć do żłobka bo innej opcji nie mam.
#2474 |
Raczkowanie
|
Idę dziś pod igłę
![]() Trzymajcie kciuki co bym przeżyła bez traumy wielkiej. ![]()
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() Dziękuję za kciuki, bardzo się przydały ![]() ![]() Na czczo: glukometr 81 (bayer) krew 89 po 2 h tylko z krwi 98 Żałuję, że nie wzięłam swojego glukometru xido, żeby porównać. Cytat:
Waży 5010g a długość niby 52 cm (o 1cm mniej niż przy urodzeniu ![]() Cytat:
![]() Caillouu kciuki!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Gang Iren
|
Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Tak.
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
Caillouu, a może jakieś ciekawe pasty do chleba? Pasta z awokado i suszonymi pomidorkami? Tu są też bardzo fajne: http://www.jadlonomia.com/2013/12/im...przekaski.html Proste szybkie i wcale nie takie 'oczywiste'
![]() No i czekamy na foto spod igły! Trzymam kciuki za Twoją dzielność ![]() Punamama, dzięki za komplement ![]() ![]() ![]() isia, będzie ten Twój chłopak wyglądać jak mały Francuz ![]() ![]() LeLa, super, że serduszko w porządku. Oby tak dalej ![]() Tridentina, obiektyw firmy Tamron 18-200 do Canona. Stary nam się zepsuł, ale miał już swój wiek ![]() konsternacja, teraz możesz w nagrodę zjeść coś mega słodkiego ![]() Co do macierzyńskiego... Ja z pewnością rok chcę być z Małym, co będzie później zobaczymy. Mam nadzieję rozkręcić coś swojego i na tym bazować. Tak, żeby nie musiał iść do żłobka. Pytanie tylko czy jakiś pomysł z nieba mi spadnie na działalność. Dziś mi się śniło, że piłam kawę za kawą. W pewnym momencie w tym śnie pomyślałam, że Młody będzie mega pobudzony i że muszę przestać. Dokładnie w tej chwili usłyszałam jak zaczyna gruchać w łóżeczku, oznajmiając 'Maaaaaamoooo! To już dzieeeń! Wstawaj i baw się ze mną!' ![]()
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
, aż mąż na mnie nakrzyczał jak wrócił.Ale małemu nic nie było ![]() Też bym chciała prowadzić działalność i być więcej z dzieckiem ale zupełnie nie mam pomysłu na biznes... A dziecko kochaniutkie, że tak grzecznie Cię obudziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Caillouu -
![]() Konsternacja - super, ze cukrzycy mówimy adios! Biedny maluch z katarem ale dobrze, ze jwst ok. Po kilku dniach używania mogę Wam napisać, ze przedłużki do body to fajna sprawa przy za krótkich bodziakach, ktore jeszcze w brzuszku i rekawach pasują. Dzisiaj była obraza na wózek, probowalam dwa razy wyjść na spacer, ale ryk nie z tej ziemi. Pomagalo dopiero wyjęcie z wózka i niesienie na rękach. To troche klops, bo na spacer mial iść moj tata.. w końcu zapakowałam mlodego w chustę i tak spacerowaliśmy. Zasnął od razu ![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
#2480 |
Raczkowanie
|
Witam,
U nas chyba początki ząbkowania. Wprawdzie nic jeszcze nie widać ale ślina kapie na potęgę, ręce cały czas w buzi, płacz przy karmieniu ehh ![]() Ja planuje wrócić do pracy za 2 miesiące aczkolwiek umowa mi się skończyła w dniu porodu, także jak będą mnie chcieć z powrotem to wracam, jak nie to posiedzę spokojnie rok a potem szukam dalej.. Dziś zaczęłam eksperymenty z cukinią. Na obiad leczo aczkolwiek w planach na następne dni jest jeszcze zupa z cukinii i placki, heh ciekawe co z tego wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Cukinia to jedno z moich ulubionuch warzyw. Jestem w stanie wcisnąć ją wszędzie. Mam ochotę teraz na leczo
![]() ![]() Czy któraś z Mam chodziła/ chodzi na spinning? Jutro się wybieram, bo są dni otwarte i nie wiem czego się spodziewać ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
#2482 |
Zakorzenienie
|
Jedzonko dla dorosłych omawiamy
![]() A wieczorem będę robić sernik na zimno z mascarpone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam cukinię, a najbardziej panierowane krążki
![]() ![]()
![]() |
#2484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Raczkowanie
|
Przezylam. Efektami sie pochwale za 2 tygodnie bo czeka mnie druga sesja. Siedzialam 4 godziny... :-P ale jestem mega zadowolona, a bedzie tylko lepiej ;-)
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
leczo.....o pyszności
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2488 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam się,
dzisiaj był dzień złych prądów w kosmosie ![]() Antoś był MEGA marudny. W ciągu dnia miał tylko 2 krótkie drzemki, a i na wieczór ciężko go było uśpić. Był tak zmęczony, że ledwo na oczy patrzył, ale położony do łóżeczka płakał na maksa, w wózku to samo, na rękach też. OMG - dobrze, że w końcu zasnął. Teraz śpi. Ciekawe o której wstanie na jedzenie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do wytłuszczonego - jak to 52? w sensie, że przez 10 tygodni nie urósł ani cm, a na dodatek zmalał? ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj było pappardelle z sosem z ricotty, zielonego groszku i suszonych pomidorów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
konsternacja- dobrze ze wyniki wyszły wporzadku. Dużo zdrowia dla Teojego synka. Już macie konkretne plany na majowke?
sand- a podasz aukcje z której zamawialas przedłużki do body? Współczuje akcji pt. "Wózek jest zły". Małej na szczęście to przeszło i teraz już nie muszę jej nieść na rękach a wózek prowadzić obok zaana - ojoj, ja myślałam że ząbkowanie jest dopierow szóstym miesiącu, wiec nawet nie zwracałam na to uwagę U mnie dzisiaj tez cukinia: panini z rukolą kiełkami, wędzonym łososiem, serem, kaparami i grillowaną cukinia- pycha Caillou- gratuluje, bardzo bolało? W którym miejscu robiłaś? Miałaś swój wzór? My dzisiaj byliśmy z córeczka u laryngologa. Słuch ma w porządku i już nie musimy się tam więcej pokazywać ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.