Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 20:24   #2461
Le La
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Bardzo fajne rzeczy. To body koszulowe super

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Halo
My po wizycie u Pani neurolog Było bardzo miła, dzięki koleżance z naszego forum trafiłam na świetną Panią doktor.
Podsumowanie wizyty, może którejś z Was się w wypadku jakiś wątpliwości przyda.
W naszym przypadku trzęsienie się rączki i płochliwość to najprawdopodobniej emocje i niski poziom żelaza. W przyszłym tygodniu, kiedy Kai minie katar mam iść zrobić badanie krwi. Po wywiadzie jednak stwierdziła, że skoro od 6 mies. miałam ciążę podtrzymywaną fenoterolem a do tego dość mocną anemię to na 90% to jest to. Badania potwierdzą. Dostałyśmy na to syrop z magnezem i innymi mikroelementami.

Natomiast jeżeli chodzi o małe ciemiączko, to faktycznie takie jest, ale należy pod uwagę brać przede wszystkim przyrost obwodu głowy, który u nas jest prawidłowy a także szwy czaszkowe.
Należy zaprzestać również suplementacji wit.D o ile taka była.

A tak poza tym to nasłuchałam się tyle pochwał, że po wizycie latałam nad chodnikiem. Kaja jest nadrozwinięta, zarówno psychicznie jak i motorycznie. Część umiejętności, które już posiada w tabelach datowane jest na 5, a nawet 6 mies. Pani Doktor zwróciła uwagę na to, jaka Mała jest kontaktowa, ciekawska i rozgadana. Generalnie po wizycie usłyszałam, że z przyjemnością ogląda się takich zaangażowanych rodziców i szczęśliwe i dobrze stymulowane dziecko.

No, to miłego dnia
Super, ze Kaja sie tak swietnie rozwija

My dzisiaj bylismy u kardiloga z Alkiem, wszystko ok. Ma jeszcze te szmery nad serduszkiem, ale nie sa grozne i do roku czasu maja calkiem zniknac. Alek byl bardzo dzielny. Jak mu robili ekg i podpinali te wszystkie kable, to sie rozgladal z zaciekawieniem

Dziewczyny kiedy macie zamiar wracac do pracy? Wasze dzieci ile beda mialy miesiecy? No i kto zostanie z maluchem?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Jedyne co to powiedziałam że Adaś tak główkę na jedną stronę przekrzywia jak leży i patrzy na coś. Neurolog powiedziała, że nie wyczuwa żednych nieprawidłowości ani kręczy ale dała skierowanie na USG mięścni szyjki i skierowanie na takie zajęcia rehabiltacyjne gdzie pokażą jak małego nosić itpaby korygowac tą główkę. W ogóle bardzo fajna ta lekarka- spędziłam tam 40 minut, wszystko zbadała, wyjasniła, sprawdziła, pogadała. Podejście do dzieci ma bardzo dobre- zabawiała małego, gadała do niego łaskotała go itp- fajnie. Jedyne jak go na brzuszku położyła to się rozdarł a że potem jeszcze na pleckach cos zbadała to się rozwył strasznie krzykiem przeraźliwym. Ledwo go uspokoiłam na rękach i jeszcze popłakiwał tak- uuu, uuu, tak żałośnie. Po wyjściu z gabinetu musiałam go nakarmić bo wszystko się przeciągnęło a on jeszcze taki załamany był. Bardzo mnie zaskoczyło że w placówce było pomieszczenie do karmienia i przewijania dzieci- taki pokój z przewijakiem, umywalką krzesełkiem do karmienia i fotelem- bardzo fajna sprawa, szkoda, że wszędzie takich nie ma. Teraz mały śpi ale powrzeszczał przy usypianiu trochę
[COLOR="Silver"]
:
Biedny Adas, pewnie stwierdzil, ze juz ma dosc macania i glosno zaprotestowal. Ale dobrze, ze wszystko ok. No i super, ze babka takie podejscie do dzieci ma. Niestety nie wszyscy lekarzy tacy sa, a szkoda
Stary 2014-04-24, 20:32   #2462
isia4891
Zadomowienie

Już odpisuje, poci się od ręki ale też skronie i czoło ma mokre. Może to oznaczać anemie, może wrodzil się do tatusia, bo też od wysiłku ma czoło mokre.

Mój syn się długi urodził miał 61 cm i był największy na wątku 4390 wagowo

Magnusia daj znać jakie ćwiczenia masz zalecane. Choc chyba prywatnie umowie też synka, bo u nas w mieście poradnia się posypala podobno przyszpitalna , a w innej odległe terminy.

Le la super że z serduszkiem dobrze. Dzielny chłopak
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:52   #2463
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
J

Magnusia daj znać jakie ćwiczenia masz zalecane. Choc chyba prywatnie umowie też synka, bo u nas w mieście poradnia się posypala podobno przyszpitalna , a w innej odległe terminy.

muszę zapisac się najpierw- mam 2 spotkania, to nawet nie rehabilitacja tylko instruktarz jak go nosić, układać itp aby korygować główkę.
Oczywiście opowiem jak było
Stary 2014-04-24, 21:12   #2464
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Hej,
ja zaczynam znowu weekend z uczelnią więc nie będzie mnie.
U Nas wszystko po staremu, Karol od tygodnia przesypia całe noce, je coraz więcej i zbliża się do 7 kg.

Ja jestem trochę wyczerpana fizycznie, nawet często nie mam siły żeby go podnieść i odbić

pogratuluj ode mnie Kai

Nie myśl na razie o tej wizycie u neurologa a jak przyjdzie co do czego to będziemy trzymać

No i za dobre wyniki Twoje

cacy są

Ja przestałam używać wujka google w takich sprawach już w ciąży :P

Najważniejsze, że wróciłaś moje kulinarne wege guru

My też mamy Zebre ale z bright stars, Karol ją lubi ale ulubieńcem jest maskotka Elmo, właśnie ją tuli we śnie i to wygląda przesłodko

jaki? przypomnij też do jakiego aparatu

Mój też się poci przy jedzeniu na główce... Teraz się zastanawiam co oznacza bardzo ?

Mój jest od Twojego starszy o 10 dni a waży niecałe 7 i mierzy około 62cm, nawet nie ubieram mu jeszcze ubranek na 68 więc albo Twój jest długi albo mój jest taki krótki :P
Trzymaj się, szkoła się skończy i odpoczniesz sobie w tygodniu

Cytat:
Jedyne co to powiedziałam że Adaś tak główkę na jedną stronę przekrzywia jak leży i patrzy na coś. Neurolog powiedziała, że nie wyczuwa żednych nieprawidłowości ani kręczy ale dała skierowanie na USG mięścni szyjki i skierowanie na takie zajęcia rehabiltacyjne gdzie pokażą jak małego nosić itpaby korygowac tą główkę. W ogóle bardzo fajna ta lekarka- spędziłam tam 40 minut, wszystko zbadała, wyjasniła, sprawdziła, pogadała. Podejście do dzieci ma bardzo dobre- zabawiała małego, gadała do niego łaskotała go itp- fajnie. Jedyne jak go na brzuszku położyła to się rozdarł a że potem jeszcze na pleckach cos zbadała to się rozwył strasznie krzykiem przeraźliwym. Ledwo go uspokoiłam na rękach i jeszcze popłakiwał tak- uuu, uuu, tak żałośnie. Po wyjściu z gabinetu musiałam go nakarmić bo wszystko się przeciągnęło a on jeszcze taki załamany był. Bardzo mnie zaskoczyło że w placówce było pomieszczenie do karmienia i przewijania dzieci- taki pokój z przewijakiem, umywalką krzesełkiem do karmienia i fotelem- bardzo fajna sprawa, szkoda, że wszędzie takich nie ma. Teraz mały śpi ale powrzeszczał przy usypianiu trochę

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

miałam ten sam problem i wypłukałam solą po 3 dniach ale też się nagimnastykowałam

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

super ciuszki
Najważniejsze, że z Adasiem wszystko dobrze
A w którym LM byłaś, gdzie są takie udogodnienia?
I jakie są te ćwiczenia na główkę?

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Bardzo fajne rzeczy. To body koszulowe super

Super, ze Kaja sie tak swietnie rozwija

My dzisiaj bylismy u kardiloga z Alkiem, wszystko ok. Ma jeszcze te szmery nad serduszkiem, ale nie sa grozne i do roku czasu maja calkiem zniknac. Alek byl bardzo dzielny. Jak mu robili ekg i podpinali te wszystkie kable, to sie rozgladal z zaciekawieniem

Dziewczyny kiedy macie zamiar wracac do pracy? Wasze dzieci ile beda mialy miesiecy? No i kto zostanie z maluchem?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Biedny Adas, pewnie stwierdzil, ze juz ma dosc macania i glosno zaprotestowal. Ale dobrze, ze wszystko ok. No i super, ze babka takie podejscie do dzieci ma. Niestety nie wszyscy lekarzy tacy sa, a szkoda
dobrze, że z serduszkiem jest ok!!!!
Ja mam zamiar zostać rok a później żłobek... na pewno prywatny bo do państwowego się nie dostaniemy...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:28   #2465
saole
Raczkowanie

Isia- twój syn to penie będzie bardzo wysoki i przystojny facet- moja córa dopiero teraz ma 62cm

Le la- dobrze że z Alkiem wszystko wporzadku. Co do pracy ja planuję wrócić za rok a później Iwona będzie zajmować sie babcia (będzie na emeryturze wtedy)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:50   #2466
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Kacper miał dzisiaj szczepienie i był bardzo dzielny
dla Kacperka
ja na myśl o kolejnej turze szczepień cała drżę, bo Antoś przy pierwszych okrutnie płakał

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Tridentina - kupowalam na allegro u uzytkownika mdline. Ja w ogole bardzo lubie ciuszki Pinokio a czapeczka jest "głęboka" musze Tymkowi wywijac brzeg. Pokaze pozniej w klubie foto na modelu
dziękuję Ci dobra kobieto. Nie znałam tej firmy - pinokio. Przejrzałam aukcje i podoba mi się kilka rzeczy od nich.
Miałam już nic nie kupować poza dopasowaną czapeczką

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość

I mam nowy obiektyw do aparatu. W końcu ruszyło ze zdjęciami Młodego. Jeśli mnie wpuścicie, to poproszę o znak jakiś w sprawie klubu
jaki obiektyw?

Cytat:
U nas od około miesiąca nie ma opcji spaceru z zamkniętą budą Przeca trzeba świat obserwować. A przęsła przy przychodzeniu pod mostem to w ogóle jest szał
a jak sobie radzisz jak jest duże słońce? macie jakąsik parasolkę?

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość

Mój też się poci przy jedzeniu na główce... Teraz się zastanawiam co oznacza bardzo ?
mój też się poci, ale na główce, na czole nie.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Jak co drugi dzień był listonosz z wylicytowanymi spodenkach z Zary 2 szt 9,90 i w galerii kupiłam mu dziś kaszkiet i bluzkę
będzie modniś, nie ma to tamto

Cytat:

czyli nie jest źle

ja się zastanawiam czy młodego do neurologa nie zaciągnąć.
Jak go kładę na brzuszku, to jak ciągnie głowę do góry, to pupa i nóżki też mu się do góry podnoszą przez co bidak nie bardzo może utrzymać równowagę. Dopiero jak mu ułożę rączki dobrze i przytrzymam pupę, to bardzo ładnie głowę trzyma.
Jak wasze dzieci podnoszą głowę, to reszta tułowia ładnie leży na podłożu?

Cytat:

Super, że wszystko ok z serduszkiem

Co do wracania do pracy, to na razie urlop mam na rok, a po roku myślę wrócić do pracy. Wtedy pewnie będziemy szukać niani, a w gorszym przypadku - żłobek, ale tego wolałabym uniknąć.
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:55   #2467
punamama
Rozeznanie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Lela - ciesze sie że coraz lepiej z serduchem

Isia - wow, super długi ten Twoj dzidzius sie urodził. Moj nie miał czasu urosnac w brzuchu bo urodzil sie miesiac wczesniej i miał 53cm

A co do pracy to bede musiala wrocic po macierzynskim czyli w styczniu przyszego roku a Karol do żłobka

Edytowane przez punamama
Czas edycji: 2014-04-24 o 21:56
punamama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 22:10   #2468
celin10
Rozeznanie

ja z tych pracujących bez umowy gdy zaciążyłam i do pracy sie nie spieszę,będę w domu tak jak z Mileną do 3 r.ż nawet gdybym chciała iść to nie bardzo mi sie kalkuluje bo to co zarobie to wydam na złobek+ dojazdy

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

tridentina to normalne dzieciaczki robią samolocik(ręce na bok,nogi w górę) lub foczkę (rączki pod klatą i nogi w górze) z czasem wyłapie równowagę a później przewroty z brzuszka na plecy
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:52   #2469
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja wracam do pracy za 2 miesiace. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej mi się nie chce-od 8.06 bylam na chorobowym przez odklejenie kosmowki a potem lekarz nie pozwolil mi wrócić.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 05:56   #2470
sand
Zakorzenienie

Kto rano wstaje... ten jest niewyspany Tymek zaordynował pobudkę o 5, wypił mleko, pofikał w łóżeczku, porozglądał się i poćwiczył różne dźwięki. Teraz zmęczony trudami poranka zasnął w chuście. Zrobię sobie chyba kawę, choć tak wcześnie nigdy nie piję

dobrego dnia
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 06:40   #2471
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość

Najważniejsze, że z Adasiem wszystko dobrze
A w którym LM byłaś, gdzie są takie udogodnienia?
I jakie są te ćwiczenia na główkę?

LM na Chmielnej- wejście dzieci zdrowe.
Ćwiczenia i sposób noszenia małego poznam jak pójde na te spotkania instruktarzowe- powiem Wam jak to wygląda

dobra idę pieluchę zmienić bo załadowane jest po brzegi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 06:45   #2472
sand
Zakorzenienie

Cytat:

dla dzielnego Alka, super, że wszystko dobrze

Ja na razie złożyłam wniosek o urlop półroczny (macierzyński + dodatkowy macierzyński). Plan był taki, że rodzicielskim podzielimy się z mężem, tzn. ja zostanę z małym jeszcze 3 miesiące i wrócę do pracy na 1/2 lub 3/4 etatu (na jakiś czas), a pozostałe 3 miesiące z małym będzie tata. Czy to nam wyjdzie to się okaże, zależy od pracy męża. Jeśli nie, to ja wezmę cały rodzicielski. Potem jeszcze nie wiem dokładnie, myślę nad nianią (najlepiej moja mama jeśli już nie będzie pracować) i później żłobkiem.
Fajnie, że ten temat się pojawił, przypomniało mi to, żeby się zorientować w temacie żłobków ..

Cytat:
muszę zapisac się najpierw- mam 2 spotkania, to nawet nie rehabilitacja tylko instruktarz jak go nosić, układać itp aby korygować główkę.
Oczywiście opowiem jak było
opowiedz

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam czy młodego do neurologa nie zaciągnąć.
Jak go kładę na brzuszku, to jak ciągnie głowę do góry, to pupa i nóżki też mu się do góry podnoszą przez co bidak nie bardzo może utrzymać równowagę. Dopiero jak mu ułożę rączki dobrze i przytrzymam pupę, to bardzo ładnie głowę trzyma.
Tymon też unosi nóżki albo układa je na żabę i kopie ;-) rączki układa różnie, główka idzie do góry i różnie - wytrzyma dłużej lub krócej a po paru minutach ma już dosyć. Ja sobie przy nim wtedy siedzę, dopinguję go z misiem ;-) (miś jest trenerem ), czasem np. przesunę rączkę ale generalnie staram się nie ingerować, niech kombinuje i ćwiczy koordynację. Ale o wizycie u neurologa też myślę, żeby zobaczył czy dobrze się rozwija, może ja czegoś nie dostrzegam..
Stary 2014-04-25, 07:50   #2473
senira666
Zakorzenienie

dobry
za oknem deszcz i szaro więc nie wiem czy dzisiaj wybierzemy się na spacer...
co do pracy to mam roczny macierzyński a po nim bezrobocie ... więc perspektywy kiepskie. mam nadzieję że szybko coś znajdę bo z jedną pensją to krucho będzie. więc dzieć do żłobka bo innej opcji nie mam.
Stary 2014-04-25, 09:00   #2474
Caillouu
Raczkowanie

Idę dziś pod igłę
Trzymajcie kciuki co bym przeżyła bez traumy wielkiej.

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 09:11   #2475
konsternacja
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane

Dziękuję za kciuki, bardzo się przydały Żegnaj cukrzyco
Na czczo:
glukometr 81 (bayer)
krew 89

po 2 h tylko z krwi 98

Żałuję, że nie wzięłam swojego glukometru xido, żeby porównać.

Cytat:
Kto rano wstaje... ten jest niewyspany Tymek zaordynował pobudkę o 5, wypił mleko, pofikał w łóżeczku, porozglądał się i poćwiczył różne dźwięki. Teraz zmęczony trudami poranka zasnął w chuście. Zrobię sobie chyba kawę, choć tak wcześnie nigdy nie piję

dobrego dnia
OOO my też wstaliśmy o 5:00, mały budził się w nocy co godzinę przez katar. Dziś poleciałam do LM do pediatry na 8:00, żebyśmy mogli spokojnie wyjechać na majówkę. Okazało się, że poza katarkiem, wszystko ok. Byłam u innej lekarki niż zwykle i ona wspomniała, że mały ma też małe ciemiączko... no kurde...

Waży 5010g a długość niby 52 cm (o 1cm mniej niż przy urodzeniu)

Cytat:
LM na Chmielnej- wejście dzieci zdrowe.
Ćwiczenia i sposób noszenia małego poznam jak pójde na te spotkania instruktarzowe- powiem Wam jak to wygląda

dobra idę pieluchę zmienić bo załadowane jest po brzegi
Na Stanów Zjednoczonych dziś też widziałam takie luksusy

Caillouu kciuki!!!!
Stary 2014-04-25, 11:31   #2476
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

gosia, masz prześliczny awatar Fajne te Twoje dzieciaki.

Dziękuję

Cytat:

Dziewczyny, Szanowny Małżonek ma wnet urodziny, w związku z czym chciałabym go wywieźć za miasto i zrobić mu jakiś piknik. Macie jakieś pomysły na fajne przekąski, które mogłabym przygotować dzień wcześniej?
Póki co myślałam o jakiś zawijańcach z ciasta francuskiego, koreczkach, muffinkach, ale to u mnie oklepane. Potrzebuję inspiracji
A może zabrać jakieś sałatki w pojemniczkach?

Cytat:

Będę szukać pracy, gdy będę mieć już dość siedzenia w domu i gdy dzieciaki będą w miarę samodzielne. Nie wiem może jak Kacperek będzie miał 3 lata, a może wcześniej. Nie wiem jeszcze.

Cytat:
Tak.
Stary 2014-04-25, 13:05   #2477
kulla
Raczkowanie

Caillouu, a może jakieś ciekawe pasty do chleba? Pasta z awokado i suszonymi pomidorkami? Tu są też bardzo fajne: http://www.jadlonomia.com/2013/12/im...przekaski.html Proste szybkie i wcale nie takie 'oczywiste'

No i czekamy na foto spod igły! Trzymam kciuki za Twoją dzielność

Punamama, dzięki za komplement Aż się zawstydziłam. Ze mnie żadne guru, tyle co znajdę na internecie i ile chce mi się pokombinować. Tylko doprawiam zawsze sama Nadal podziwiam Cię za uczelnię... Ja bym nie dała rady. A plany miałam taaaaakie odważne

isia, będzie ten Twój chłopak wyglądać jak mały Francuz Śliczne ubranka

LeLa, super, że serduszko w porządku. Oby tak dalej

Tridentina, obiektyw firmy Tamron 18-200 do Canona. Stary nam się zepsuł, ale miał już swój wiek

konsternacja, teraz możesz w nagrodę zjeść coś mega słodkiego

Co do macierzyńskiego... Ja z pewnością rok chcę być z Małym, co będzie później zobaczymy. Mam nadzieję rozkręcić coś swojego i na tym bazować. Tak, żeby nie musiał iść do żłobka. Pytanie tylko czy jakiś pomysł z nieba mi spadnie na działalność.

Dziś mi się śniło, że piłam kawę za kawą. W pewnym momencie w tym śnie pomyślałam, że Młody będzie mega pobudzony i że muszę przestać. Dokładnie w tej chwili usłyszałam jak zaczyna gruchać w łóżeczku, oznajmiając 'Maaaaaamoooo! To już dzieeeń! Wstawaj i baw się ze mną!'
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 13:08   #2478
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Caillouu, a może jakieś ciekawe pasty do chleba? Pasta z awokado i suszonymi pomidorkami? Tu są też bardzo fajne: http://www.jadlonomia.com/2013/12/im...przekaski.html Proste szybkie i wcale nie takie 'oczywiste'

No i czekamy na foto spod igły! Trzymam kciuki za Twoją dzielność

Punamama, dzięki za komplement Aż się zawstydziłam. Ze mnie żadne guru, tyle co znajdę na internecie i ile chce mi się pokombinować. Tylko doprawiam zawsze sama Nadal podziwiam Cię za uczelnię... Ja bym nie dała rady. A plany miałam taaaaakie odważne

isia, będzie ten Twój chłopak wyglądać jak mały Francuz Śliczne ubranka

LeLa, super, że serduszko w porządku. Oby tak dalej

Tridentina, obiektyw firmy Tamron 18-200 do Canona. Stary nam się zepsuł, ale miał już swój wiek

konsternacja, teraz możesz w nagrodę zjeść coś mega słodkiego

Co do macierzyńskiego... Ja z pewnością rok chcę być z Małym, co będzie później zobaczymy. Mam nadzieję rozkręcić coś swojego i na tym bazować. Tak, żeby nie musiał iść do żłobka. Pytanie tylko czy jakiś pomysł z nieba mi spadnie na działalność.

Dziś mi się śniło, że piłam kawę za kawą. W pewnym momencie w tym śnie pomyślałam, że Młody będzie mega pobudzony i że muszę przestać. Dokładnie w tej chwili usłyszałam jak zaczyna gruchać w łóżeczku, oznajmiając 'Maaaaaamoooo! To już dzieeeń! Wstawaj i baw się ze mną!'
Dzięki dzięki, wczoraj z nerwów o te wyniki zjadłam całą czekoladę
, aż mąż na mnie nakrzyczał jak wrócił.Ale małemu nic nie było

Też bym chciała prowadzić działalność i być więcej z dzieckiem ale zupełnie nie mam pomysłu na biznes...

A dziecko kochaniutkie, że tak grzecznie Cię obudziło
Stary 2014-04-25, 13:42   #2479
sand
Zakorzenienie

Caillouu - pochwal się potem efektem :-D

Konsternacja - super, ze cukrzycy mówimy adios!
Biedny maluch z katarem ale dobrze, ze jwst ok.

Po kilku dniach używania mogę Wam napisać, ze przedłużki do body to fajna sprawa przy za krótkich bodziakach, ktore jeszcze w brzuszku i rekawach pasują.

Dzisiaj była obraza na wózek, probowalam dwa razy wyjść na spacer, ale ryk nie z tej ziemi. Pomagalo dopiero wyjęcie z wózka i niesienie na rękach. To troche klops, bo na spacer mial iść moj tata.. w końcu zapakowałam mlodego w chustę i tak spacerowaliśmy. Zasnął od razu mam nadzieję, ze ten foch na wózek mu przejdzie.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 13:48   #2480
zaana
Raczkowanie

Witam,
U nas chyba początki ząbkowania. Wprawdzie nic jeszcze nie widać ale ślina kapie na potęgę, ręce cały czas w buzi, płacz przy karmieniu ehh też tak macie?

Ja planuje wrócić do pracy za 2 miesiące aczkolwiek umowa mi się skończyła w dniu porodu, także jak będą mnie chcieć z powrotem to wracam, jak nie to posiedzę spokojnie rok a potem szukam dalej..
Dziś zaczęłam eksperymenty z cukinią. Na obiad leczo aczkolwiek w planach na następne dni jest jeszcze zupa z cukinii i placki, heh ciekawe co z tego wyjdzie
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:17   #2481
kulla
Raczkowanie

Cukinia to jedno z moich ulubionuch warzyw. Jestem w stanie wcisnąć ją wszędzie. Mam ochotę teraz na leczo U nas dziś żurek i wielkie porcje puree ziemniaczanego

Czy któraś z Mam chodziła/ chodzi na spinning? Jutro się wybieram, bo są dni otwarte i nie wiem czego się spodziewać

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:44   #2482
sand
Zakorzenienie

Jedzonko dla dorosłych omawiamy u mnie dziś na obiad ziemniaki, marchewka z groszkiem i pulpety z mielonego i ryżu, wszystko z parowaru.
A wieczorem będę robić sernik na zimno z mascarpone dla mojego brata na urodziny. I chyba jakąś babkę marmurkową jak będzie mi się chciało.
Stary 2014-04-25, 14:45   #2483
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam cukinię, a najbardziej panierowane krążki I faszerowane łódeczki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 15:27   #2484
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Caillouu - pochwal się potem efektem :-D

Konsternacja - super, ze cukrzycy mówimy adios!
Biedny maluch z katarem ale dobrze, ze jwst ok.

Po kilku dniach używania mogę Wam napisać, ze przedłużki do body to fajna sprawa przy za krótkich bodziakach, ktore jeszcze w brzuszku i rekawach pasują.

Dzisiaj była obraza na wózek, probowalam dwa razy wyjść na spacer, ale ryk nie z tej ziemi. Pomagalo dopiero wyjęcie z wózka i niesienie na rękach. To troche klops, bo na spacer mial iść moj tata.. w końcu zapakowałam mlodego w chustę i tak spacerowaliśmy. Zasnął od razu mam nadzieję, ze ten foch na wózek mu przejdzie.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
To chyba kupię te przedłużki Bo mój z tych szczupłych a długich

Cytat:
Cukinia to jedno z moich ulubionuch warzyw. Jestem w stanie wcisnąć ją wszędzie. Mam ochotę teraz na leczo U nas dziś żurek i wielkie porcje puree ziemniaczanego

Czy któraś z Mam chodziła/ chodzi na spinning? Jutro się wybieram, bo są dni otwarte i nie wiem czego się spodziewać

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
OOO ja też mam ochotę na leczo i też robię z cukinią

Cytat:
Napisane przez zaana Pokaż wiadomość
Witam,
U nas chyba początki ząbkowania. Wprawdzie nic jeszcze nie widać ale ślina kapie na potęgę, ręce cały czas w buzi, płacz przy karmieniu ehh też tak macie?

Ja planuje wrócić do pracy za 2 miesiące aczkolwiek umowa mi się skończyła w dniu porodu, także jak będą mnie chcieć z powrotem to wracam, jak nie to posiedzę spokojnie rok a potem szukam dalej..
Dziś zaczęłam eksperymenty z cukinią. Na obiad leczo aczkolwiek w planach na następne dni jest jeszcze zupa z cukinii i placki, heh ciekawe co z tego wyjdzie
Mój ma dopiero 10 tygodni i to pewnie za wcześnie na ząbkowanie ale też ślina leci na potęgę i cały czas rączka w buzi...

Cytat:
Jedzonko dla dorosłych omawiamy u mnie dziś na obiad ziemniaki, marchewka z groszkiem i pulpety z mielonego i ryżu, wszystko z parowaru.
A wieczorem będę robić sernik na zimno z mascarpone dla mojego brata na urodziny. I chyba jakąś babkę marmurkową jak będzie mi się chciało.
U mnie było spaghetti. Zaproś mnie na tą babkę
Stary 2014-04-25, 17:47   #2485
Caillouu
Raczkowanie

Przezylam. Efektami sie pochwale za 2 tygodnie bo czeka mnie druga sesja. Siedzialam 4 godziny... :-P ale jestem mega zadowolona, a bedzie tylko lepiej ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 18:39   #2486
celin10
Rozeznanie

leczo.....o pyszności jak narazie nie w moim planie obiadowym przy kp bo lubię mocno pomidorowe,kiełbasiane i pikantne a ostatnio po pomidorówce(na przecieranych gotowanych pomidorkach nie koncentracie) Artura mi obsypało i wyglądał jak pomidorek
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:42   #2487
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Przezylam. Efektami sie pochwale za 2 tygodnie bo czeka mnie druga sesja. Siedzialam 4 godziny... :-P ale jestem mega zadowolona, a bedzie tylko lepiej ;-)
a co robiłaś bo chyba mi umkło w postach
Stary 2014-04-25, 20:03   #2488
tridentina
Raczkowanie

Witam się,
dzisiaj był dzień złych prądów w kosmosie
Antoś był MEGA marudny.
W ciągu dnia miał tylko 2 krótkie drzemki, a i na wieczór ciężko go było uśpić. Był tak zmęczony, że ledwo na oczy patrzył, ale położony do łóżeczka płakał na maksa, w wózku to samo, na rękach też.
OMG - dobrze, że w końcu zasnął. Teraz śpi. Ciekawe o której wstanie na jedzenie.

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
j
tridentina to normalne dzieciaczki robią samolocik(ręce na bok,nogi w górę) lub foczkę (rączki pod klatą i nogi w górze) z czasem wyłapie równowagę a później przewroty z brzuszka na plecy
Cytat:

Tymon też unosi nóżki albo układa je na żabę i kopie ;-) rączki układa różnie, główka idzie do góry i różnie - wytrzyma dłużej lub krócej a po paru minutach ma już dosyć. Ja sobie przy nim wtedy siedzę, dopinguję go z misiem ;-) (miś jest trenerem ), czasem np. przesunę rączkę ale generalnie staram się nie ingerować, niech kombinuje i ćwiczy koordynację. Ale o wizycie u neurologa też myślę, żeby zobaczył czy dobrze się rozwija, może ja czegoś nie dostrzegam..
trochę mnie pocieszyłyście

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane

Dziękuję za kciuki, bardzo się przydały Żegnaj cukrzyco

Waży 5010g a długość niby 52 cm (o 1cm mniej niż przy urodzeniu)
super, że pożegnałaś słodkiego potwora.
A co do wytłuszczonego - jak to 52? w sensie, że przez 10 tygodni nie urósł ani cm, a na dodatek zmalał?

Cytat:
ja też uwielbiam cukinię, a leczo mam zaplanowane na jutro
Dzisiaj było pappardelle z sosem z ricotty, zielonego groszku i suszonych pomidorów.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam cukinię, a najbardziej panierowane krążki I faszerowane łódeczki
o tak, panierowane krążki cukinii rulezzz

Cytat:
no to obowiązkowe zdjęcia w klubie jak już się wygoi
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:07   #2489
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się,
dzisiaj był dzień złych prądów w kosmosie
Antoś był MEGA marudny.
W ciągu dnia miał tylko 2 krótkie drzemki, a i na wieczór ciężko go było uśpić. Był tak zmęczony, że ledwo na oczy patrzył, ale położony do łóżeczka płakał na maksa, w wózku to samo, na rękach też.
OMG - dobrze, że w końcu zasnął. Teraz śpi. Ciekawe o której wstanie na jedzenie.

trochę mnie pocieszyłyście

super, że pożegnałaś słodkiego potwora.
A co do wytłuszczonego - jak to 52? w sensie, że przez 10 tygodni nie urósł ani cm, a na dodatek zmalał?

ja też uwielbiam cukinię, a leczo mam zaplanowane na jutro
Dzisiaj było pappardelle z sosem z ricotty, zielonego groszku i suszonych pomidorów.

o tak, panierowane krążki cukinii rulezzz

no to obowiązkowe zdjęcia w klubie jak już się wygoi
No bo źle zmierzyły dziś. Mały nie chciał wyprostować nóżek i tak to...
Stary 2014-04-25, 20:07   #2490
saole
Raczkowanie

konsternacja- dobrze ze wyniki wyszły wporzadku. Dużo zdrowia dla Teojego synka. Już macie konkretne plany na majowke?

sand- a podasz aukcje z której zamawialas przedłużki do body?
Współczuje akcji pt. "Wózek jest zły". Małej na szczęście to przeszło i teraz już nie muszę jej nieść na rękach a wózek prowadzić obok

zaana - ojoj, ja myślałam że ząbkowanie jest dopierow szóstym miesiącu, wiec nawet nie zwracałam na to uwagę
U mnie dzisiaj tez cukinia: panini z rukolą kiełkami, wędzonym łososiem, serem, kaparami i grillowaną cukinia- pycha

Caillou- gratuluje, bardzo bolało? W którym miejscu robiłaś? Miałaś swój wzór?

My dzisiaj byliśmy z córeczka u laryngologa. Słuch ma w porządku i już nie musimy się tam więcej pokazywać

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości