![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
No właśnie przy obliczaniu dni i tygodni ciąży nie ma logiki, mi musiała moja pani doktor też to dwa razy tłumaczyć, aby moje logiczne myślenie zostało zaburzone. To na moim przykładzie, ostatnią miesiączkę miałam 30 marca, dzisiaj jestem w 11 tygodniu ciąży, ale skończone mam pełne 10 tygodni i 2 dni. I jest to 3 miesiąc mojej ciąży, ja będę w 3 miesiącu do końca czerwca, czyli do końca 12 tygodnia i 7 dnia ciąży. Myślę, że każda z nas będzie obliczała swoją ciążę na swój własny sposób, ale mogą wam pomóc kalendarze ciąży, pełno ich w internetach. Moje obliczenia mojej ciąży bazuje na wiedzy swojej lekarki, nie wyssałam tego z palca ani nie korzystałam z żadnych innych źródeł (to tak by nie było nieporozumień).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Co za atmosfera tu...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2464 |
Zakorzenienie
|
A ile osób obserwujących
![]() ![]()
#2465 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
DObry wieczór
![]() Ja już po dzisiejszej wizycie ![]()
#2467 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- NIe mogę sobie wyobrazic jak 3 miesiąc może sie rozpoczynać w 12 tygodniu... DLa mnie 10 tydzień to trzeci miesiąc. Nie skończony tylko w trakcie trzeciego miesiąca.
![]() |
#2469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() 10 tydzień w trakcie... dzidziuś ma 3cm i 2mm. Widziałam rączki, nóżki, serduszko (no własciwie to widać pulsujący obszar na brzuszku), tak się udało przekręcić głowicą że pokazał mi nawet obszar w główce gdzie widać było płyn rdzeniowo-mózgowy. Niesamowity widok ![]() NIestety:P dzidziuś był w pozycji "od góry" i się wiercił bardzo,także na zdjęciu widać główkę, brzuszek i rączki(jak kropeczki) nóżek nie udało się uchwycić :P Termin dzisiaj powiedział że 7 stycznia, zapłodnienie chyba było później niż myślał, ale termin jakimś cudem szybszy :P Poza tym moje wyniki idealne, następna wizyta za miesiąc ![]() Jednak pomimo plamień wszystko jest w porządku na ten moment, także dziewczyny naprawdę trzeba w razie w owszem skonsultować się z lekarzem ale nie tresować się jak to malutenkie plamienia tylko dużo leżeć! ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
fashionaddicted super
![]() Oglądacie w Tv "Porodówke" lub "One born every minute" -wybrać właściwe dla danego kraju ![]() ja chyba przestane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale tu aferzyście
![]() pomysł z rozpiską jest niezły-już jakiś czas temu przesyłałam simonee żeby wstawiła na pierwszą stronę ![]() ![]() To wszystko jest trochę pokręcone...i ciąża trwa tak naprawdę 10 miesięcy a nie 9 ![]() Cytat:
![]() ![]() słusznie 3 miesiąc zaczyna się w 9 tc trwa do 14 ![]() Cytat:
![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-06-10 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Przyczajenie
|
Cały ambaras w liczeniu tygodni/miesięcy ciąży polega na tym , że liczą się miesiące księżycowe które równe są 28 dniom które to z kolei stanowią 4 tygodnie po 7 dni.
Miesiąc kalendarzowy ma różną ilosc dni, to one są bardziej nielogiczne niż te księżycowe które jak widać pewną powtarzalnosc mają w sobie. Pandorcia miala na mysli własnie miesiace pelne kalendarzowe, ginekolog nigdy by tak tego nie policzyl ot cala tajemnica porzadku tajemniczych przemian kobiecych cial ( w przypadku miesiaczki 28 dni to tez pewna norma i prawidlowosc jakjby nie bylo natury). Ja jutrzejszym dniem zaczynam 11sty tydzien (10tydzien1dzien), zaczynam nie oznacza, ze juz on minal, on wlasnie z kazdym dniem bedzie ubywał. |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() Nie rozumiem tylko czemu gin liczy inaczej, tzn tydzien bieżący. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale przy okreslaniu daty porodu napewno obowiazuja zasady miesiecy księżycowych ( dopoki nie bedzie w stanie sprawdzic tego przy usg okolo 10 tygodnia). Ja to tak sobie tłumaczę. Bez sensu na ten przyklad mowić,że jest się w 1 tygodniu ciazy jak juz mija 1 tydzien 6 dzien , pierwszy tydzien jest dawno zakonczony stad tak sobie o tym mowimy. Przepraszam, za brak polskich liter niektórych nie mogę używać, źle ustawiona w dodatku angielska klawiatura. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
|
Mialas epidural przy porodzie podany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Eh znowu nieprzyjemnie się zrobiło.... Dziewczyny dajcie na luz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- jak można ZAPOMNIEĆ, albo iść na zakupy i mieć w .... dziecko ![]()
![]() |
#2479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-06-11 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Dziewczyny, uspokójcie się z tymi przegadywankami, bo ten wątek nie będzie miał sensu.... Za chwilę odejdzie każda, bo atmosfera tu panująca jest hm... napięta ![]() ![]() Pandorcia, nikt Cię nie wygania, ale czy tego chcesz, czy nie, to dziewczyny dobrze liczą. ![]() Ja dziś według USG jestem w 10t 1 dniu więc zaczynam 11 tydzień ![]() Za 15 dni wizyta. Aj się ciągnie... ![]()
#2481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawdę na poziomie i zawsze pod koniec się poryczę ze wzruszenia
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Nie, mialam tylko gaz, chciałam bardzo siedziec w wannie i biorąc epidural musialabym siedziec podpieta na łóżku a tego nie chcialam.
Dzis mam juz 11 tydz czyli wg mich wyliczeń nabijam 12, Za półtora tygodnia usg ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- [/COLOR]jak można ZAPOMNIEĆ, albo iść na zakupy i mieć w .... dziecko ![]() To u mnie w miescie..... Rok temu pojechalam do hurtowni kosmetycznej z moim synkiem, mial wtedy cos ponad roczek, był goracy dzien, Zapielam go w szelki i ide do sklepu, slysze, ze dziecko gdzies placze, patrze w aucie obok siedzi dziecko i strasznie płacze, ciut mlodsze od mojego wtedy. Obeszlam auto, wszystkie drzwi zamkniete, weszlam do jednej hurtowni fotograficznej pytam czy jest tu wlasciciel tego auta bo dziecko sie gotuje w srodku,ale sklep byl pusty. Weszlam do hurtowni obok (byly dwie tylko otwarte), i poszlam prosto do managera i mowie, ze ma natychmiast nadac komunikat na sklep ze dziecko sie gotuje w aucie (Bóg jeden wie ile juz tam siedzialo),po czym wyszlam z tego sklepu (cały czas z moim małym na smyczce) po gaśnice z mojego auta, zeby wybić szybe i to dziecko wydostac, bo jakbym potem przeczytaka w wiadomościach, ze sie dziecko usmażylo jak ja robilam obok zakupy, to bym chyba sobie tego nie wybaczyla. Mamuśka przyszla chwile potem, jak weszlam z powrotem do tej hurtowni to tam wrzala dyskusja, malo jej nie zliczowali. Troche potem żałowałam, ze tego okna nie wybilam, bo moze rodzic miałby nauczkę na przyszłość, ale tez nie wiem jakie ja klopoty bym miala wtedy. ![]() Dziwne jest la mnie to,ze nikt tego dziecka nie zauważył, ale rozumiem, ze to parking pracowniczy i ludzie zostawiaja auto i i da pracowac. Niemniej szkoda mi dziewczynki, okropna smierc jej ojciec zgotowal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Oczywiście znów nie mam czasu ani sił, żeby Was nadrobić ![]() W pracy masa roboty, a w domu nie chce mi sie nawet patrzeć na laptopa po 8 godzinach przed kompem w pracy. croppka strasznie mi przykro ![]() ![]()
#2484 |
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj usg
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tragedia straszna i straszna śmierć, szkoda dziecka ![]() Dla mnie dużo gorsza jest sytuacja kiedy rodzice świadomie zostawiają dziecko w aucie i idą np. na zakupy. Ja nawet gdy nie ma upału bym nie zostawiła dziecka samego w aucie, to jakaś masakra dla mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Buc
|
Cytat:
a mnie coś dopadło, najadłam się tony czosnku i staram się dojść do siebie. zazdroszcze Wam dziewczyny usg, na swoje jeszcze muszę 4 tyg czekać. ![]()
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
to czekamy na relacje po
![]() Cytat:
![]() Znów mnie głowa boli ![]() ![]()
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja musze sie w koncu umowic na badania. Wizyte mam 26.06 i mam miec juz wyniki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
Ja również się żegnam, jestem w szpitalu, serduszko przestało bić. Mam wywoływane skurcze i bóle. W każdym razie życzę wam spokojnych ciąż.[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Edytowane przez Zmienna kobieta Czas edycji: 2014-06-11 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
A ja lubie ogladac One born every minute
![]() Dzien dobry ![]() Kinga czekamy na wiesci ![]() Zmienna przykro mi ![]() Ja się strasznie boje wlasnie ze podczas nastepnej wizyty uslysze to samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.