Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 08:00   #2461
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Siemka!

A ja cała w strachu, bo dziś o 11.00 mam kardiologa, więc błagam o kciuki denerwuję się okropnie, jestem ciekawa co usłyszę...

Odezwę się po powrocie...
Stary 2014-07-28, 08:01   #2462
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Kasia, na pewno będzie dobrze! trzymamy kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-28, 08:04   #2463
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Ja z Allegro mogę polecić sprzedawcę HealthWorld - zrobiłam u niego spore zakupy dzieciowe, wszystko ok.
Wczoraj natknęłam się na tego sprzedawcę i waham się, u którego zamówić paczkę ale rodzyneczki mają chyba więcej rzeczy mnie interesujących.

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
I teraz pytanie, jak kupujecie takie używane ciuszki to w jakiej temperaturze je pierzecie? Ja bym je wrzuciła na 90stopni aby porządnie wygotować. Tylko czy takich kolorowych rzeczy (bez aplikacji i tym podobnych bajerów) nie zniszczę w tak wysokiej temperaturze?
Ja to piorę w 90 stopniach głównie ręczniki...
Ja piorę w 40 stopniach

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio też czułam czkawkę. Tak poza tym, to jak poleżę i brzuch jest taki luźny, to wyczuwam ciałko dziecka palcami, taki twardy zwarty klocuszek w jednym miejscu, a w innym luźno.
Też tak nie raz czuję albo się nagle coś wybrzuszy w jednym miejscu a tu dzidzia sobie siedzi taka właśnie kuleczka
W ogóle to jest dużo ruchliwsza niż moja starsza.

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Też przeglądałam sierpniówki dzieje się u nich

Tak przeglądałam te koszule do karmienia na all... bo w sumie przydało by się coś kupić ale tak jakoś nie moge się zdecydować kupiła któraś już ??
Ja kupiłam dwie jakieś najtańsze po 16-17 zł.

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Hej hej
Powracam od jutra! Jesli jeszcze o mnie przez prawie dwa tygodnie nie zapomnialyscie do nadrobienia chyba 40 stron, chyba ze ktoras mi stresci tematy
Nadrabiaj, a jak
Pamiętamy, pamiętamy

Dziewczyny, czy któraś z Was używała butelek Tommee Tipee ( nie wiem jak to się pisze) i może coś o nich powiedzieć?
Poprzednio używałam 2 butelek z Aventu ( nie tych Natural tylko normalnych antykolkowych) i były ok, teraz tak dla odmiany zastanawiam się nad tymi właśnie TT albo Avent Natural, kształtem są podobne, choć o TT gdzieś czytałam, że smoczki się zasysają często.
Macie jakieś doświadczenia lub słyszałyście coś od koleżanek?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:06   #2464
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
Gratuluje kolejnych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja muszę zanieść te dokumenty do pracodawcy żeby ta kasę dostać,po południu IDE z mała na basen do bratowej.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:07   #2465
LolaMontez
Wtajemniczenie

Witam w 27tc
Przez tą pogodę spać nie mogę :-/ a nie zapowiada sie, ze ma sie ochlodzic :-/ cały tydzień 32...

Dziś mam wizytę po 5 tygodniach i jeszcze nie wiem o której bo moja gin wraca dziś z wakacji i o 18 mam dzwonić na która mam sie zjawić pewnie na 21 n No ale zobaczę dzidzulinkę

Kasia
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:07   #2466
manieczka1
Zakorzenienie

Kasia trzymam kciuki za wizytę

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:10   #2467
Zanet84
Zakorzenienie

weszłam sobie na Sierpnióweczki, bo tak pisałyście wczoraj o nich staram się nie czytać za dużo, ale faktycznie tak już dzieciaczków przybywa
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:11   #2468
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasiu będzie dobrze
Beige jeśli bylas zadowolona z aventu to po co chcesz zmieniać,ja zostaje przy avencie.

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 08:13   #2469
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Siemka!

A ja cała w strachu, bo dziś o 11.00 mam kardiologa, więc błagam o kciuki denerwuję się okropnie, jestem ciekawa co usłyszę...

Odezwę się po powrocie...
będzie wszystko dobrze, nie denerwuj się mocne kciuki masz ode mnie

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witam w 27tc
Przez tą pogodę spać nie mogę :-/ a nie zapowiada sie, ze ma sie ochlodzic :-/ cały tydzień 32...

Dziś mam wizytę po 5 tygodniach i jeszcze nie wiem o której bo moja gin wraca dziś z wakacji i o 18 mam dzwonić na która mam sie zjawić pewnie na 21 n No ale zobaczę dzidzulinkę

Kasia
to troszkę musisz czekać, ale jaka radość będzie jak zobaczysz maluszka kciuki trzymam
Stary 2014-07-28, 08:35   #2470
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Już jestem

Jakie plany na dziś?

Ja właśnie zaczynam 'pracować' nad idealną listą wyprawkową Zajmie mi to pewnie cały dzień, znalazłam mnóstwo przykładowych list, ale dalej kompletnie nie wiem ile przygotować ciuszków... Jak to w końcu z tymi bodziakami... po 3 pary na krótki i długi, po 5, czy po 20?
Stary 2014-07-28, 08:40   #2471
tiera
Raczkowanie

begie13 ja używałam tych butelek TT, ale nie używałam innych więc nie mam jakiegoś porównania. Byłam z nich zadowolona więc teraz też zaopatrzę się w taki zestaw. Butelki fajne poręczne- minus nie wchodziły mi do termosu, ale teraz już na pewno są szersze termosy. Nie wiem jak one teraz stoją cenowo, ale ogólnie drogo trochę wychodziły bo na rynku jest dużo tańszych butelek z tańszym smoczkami. Miałam problem ze smoczkami bo wtedy u nas te butelki były ciężko dostępne- tylko w smyku chyba w ogromnej cenie- więc musiałam zamawiać przez allegro.

Ja nie wiem ile jem kcal- nigdy tego nie liczyłam. Zapotrzebowanie energetyczne liczy się wg.aktywności więc te wszystkie normy ile mają zjeść kobiety w ciąży itp. w ogóle do mnie nie przemawiają. Jem regularnie 5 posiłków dziennie więc nie chodzę głodna i się nie przejadam.

Kasia427 trzymam kciuki!
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:43   #2472
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
begie13 ja używałam tych butelek TT, ale nie używałam innych więc nie mam jakiegoś porównania. Byłam z nich zadowolona więc teraz też zaopatrzę się w taki zestaw. Butelki fajne poręczne- minus nie wchodziły mi do termosu, ale teraz już na pewno są szersze termosy. Nie wiem jak one teraz stoją cenowo, ale ogólnie drogo trochę wychodziły bo na rynku jest dużo tańszych butelek z tańszym smoczkami. Miałam problem ze smoczkami bo wtedy u nas te butelki były ciężko dostępne- tylko w smyku chyba w ogromnej cenie- więc musiałam zamawiać przez allegro.

Kasia427 trzymam kciuki!
Właśnie przeglądam butle TT na allegro i jest ich duuużo i niedrogie - ok. 10 zł Dobrze, że wspomniałaś o termosie, nie przyszłoby mi do głowy zapewne teraz żeby porównać wymiary.
Stary 2014-07-28, 08:45   #2473
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Już jestem

Jakie plany na dziś?

Ja właśnie zaczynam 'pracować' nad idealną listą wyprawkową Zajmie mi to pewnie cały dzień, znalazłam mnóstwo przykładowych list, ale dalej kompletnie nie wiem ile przygotować ciuszków... Jak to w końcu z tymi bodziakami... po 3 pary na krótki i długi, po 5, czy po 20?
Ciężko powiedzieć, ja z tego co naliczyłam to mam na krótki 25 bodziaków, na długi chyba z 18 ... mój mąż mówi, ze mała tego pewnie nie zdąży założyć wszystkiego, bo wyrośnie.. ale ja wolę mieć zapas
Sukienek mam około 30 a bluzeczek około 40
Stary 2014-07-28, 08:47   #2474
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Już jestem

Jakie plany na dziś?

ja ci napisze ile ja mam ciuszkow
na rozm. 56 mam 5 kompletow spioszkow z kaftanikami, 3 pajacyki, 3 body z dl. rekawkiem i 2 polspiochy
na rozm. 62 to juz wiecej chyba raz tyle co na 56, body na krotki rekaw mam wiecej bo po starszej corce ktora sie pod koniec lipca urodzila wiec nie kupowalam wogole
te rozmiary to tak na poczatek

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 08:48   #2475
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Zaraz pędzę do urzędu, bo miejsca w dowodzie rejestracyjnym na pieczątki mi się skończyły, auto jest moje, więc muszę ja jechać.

Kasiu, powodzenia u lekarza, koniecznie daj znać co powiedział

Manieczka, ja miałam wysypkę na brzuchu w pierwszej ciąży, też nie swedziała, gin mi kazała smarować oliwką i wapno pić i do dermatologa, jakby się pogarszało.

Tiera, zgadzam się z tobą, tryb życia i aktywność mają ogromne znaczenie, poza tym liczenie kalorii w ciąży to już dla mnie paranoja, trzeba się rozsądnie odżywiać, ale bez wielkiego ciśnienia. Teraz nasze dzieci intensywnie zaczynają rosnąć, nawet 100g tygodniowo i waga musi zacząć rosnąć,nie ma siły. Jeszcze często dochodzi w ciąży zatrzymywanie wody i kilogram w tydzień, tylko to nie jest tycie, zleci w kilka dni po porodzie.
Stary 2014-07-28, 08:51   #2476
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Ciężko powiedzieć, ja z tego co naliczyłam to mam na krótki 25 bodziaków, na długi chyba z 18 ... mój mąż mówi, ze mała tego pewnie nie zdąży założyć wszystkiego, bo wyrośnie.. ale ja wolę mieć zapas
Haha, Kasia, musze to pokazać swojemu Maćkowi, żeby przestał mnie męczyć, że to zbędne, tamto niepotrzebne Ale Ty już masz dzieciaki, jak myślisz, przyda się wszystko?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

I jeszcze jedno: co lepsze wg Was body czy kaftaniki/bluzeczki?
Stary 2014-07-28, 08:54   #2477
Aleaa_
Wtajemniczenie

Witam sie
Czekam aktualnie w kolejce przed rejestracja i glukoza mnie czeka
A pozniej te przyjemniejsze sprawy czyli wizyta

Kasia trzymam kciuki!

Za wizytujace dzis rowniez!

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:55   #2478
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

[/COLOR]I jeszcze jedno: co lepsze wg Was body czy kaftaniki/bluzeczki?
body bo trzyma pieluszke i nic sie nie podwija

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 08:59   #2479
Kostka09
Zakorzenienie

Witam się juz dzisiaj z pracy, musiałam Was spokojnie nadrobić...

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
aaa chciałam Was poprosić abyście wrzuciły fotki kombinezonów, które kupiłyście dla swoim pociech (wiem, że część z Was ma już ten problem z głowy). Przeglądam to allegro i nie wiem czy brać taki bardzo bardzo gruby czy coś cieńszego/lżejszego.... taki z nóżkami czy lepszy taki a'la śpiworek...Matulu same dylematy !!!!

I teraz pytanie, jak kupujecie takie używane ciuszki to w jakiej temperaturze je pierzecie? Ja bym je wrzuciła na 90stopni aby porządnie wygotować. Tylko czy takich kolorowych rzeczy (bez aplikacji i tym podobnych bajerów) nie zniszczę w tak wysokiej temperaturze?
ja mam dwa kombinezony od bratowej oba sa bez nóżek tylko takie z raczkami i na dole a'la śpiworki z dziura na pasy od fotelika
Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Tak przeglądałam te koszule do karmienia na all... bo w sumie przydało by się coś kupić ale tak jakoś nie moge się zdecydować kupiła któraś już ??
oglądam ale jakos nie moge sie zdecydować i chyba kupie jedną i jedna piżamę rozpinana..

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Hej hej
Powracam od jutra! Jesli jeszcze o mnie przez prawie dwa tygodnie nie zapomnialyscie do nadrobienia chyba 40 stron, chyba ze ktoras mi stresci tematy
witaj, opowiadaj co u Ciebie

dziękuję za info, może kiedys sie wybierzemy
Cytat:
Siemka!

..
trzymam kciuki
Rosalie - nie wiem co było ani na początku ani na końcu koncertu niestety spóżniliśmy się znacznie bo wcześniej bylismy jeszcze na "Męskim Graniu" a do końca nie dotrzymałam bo juz byłam ledwo żywa a nagłośnienie było tak beznadziejne (albo staliśmy w złym miejscu) że cięzko było tego słuchać...koncerty plenerowe są najczęściej beznadziejne
za to "Dezerter" z Lechem Janerką na Męskim Graniu super

wczoraj lekko sie przysmażyłam nad jeziorem, mimo siedzenia w wodzie cały czas cięzko było wytrzymać a bylismy może 2 godziny...

przytyłam do tej pory 4,5 kg ale rano jak wstaję to czuje spuchniete nogi niestety to znaczy chyba, że woda mi sie zatrzymuje, jak zaczynam sie ruszac to na szczęście wszystko przechodzi ale jednak

my wczoraj przytargaliśmy regał z ikei na ksiązki, jeszcze udało sie kupić z ekspozycji przeceniony 45 % dokładnie ten który chciałam, ale jak zaczęliśmy przesuwac szafki i ustawiać to doszłam do wniosku, że trzeba pomalować ściany..i chyba we wrześniu pomalujemy duży pokój...chociaz tak mi sie nie chce. ale na sląsku ściany brudzą sie w kosmicznym tempie...a Wy co ile lat malujecie ściany?

a po południu umówiłam się, z koleżankami i idziemy do Mad Micka na prawdziwe hamburgery

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
ooo sporo, a ja myślałam, ze ja popłynęłam
ale to rozumiem w różnych rozmiarach..? czy w tych najmniejszych?

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-28 o 09:01
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:59   #2480
mgds
Raczkowanie

Kasia427 trzymam kciuki za wizytę! będzie dobrze!

Listy,listy... moja liczy dwie strony A4 dziś postanowiłam podliczyć ile to będzie kosztowało, aż się boję

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:00   #2481
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

a Wy co ile lat malujecie ściany?
co 5 lat ale to juz trzeba bo sa brudne od grzejnikow

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 09:00   #2482
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
body bo trzyma pieluszke i nic sie nie podwija
Tak właśnie myślałam, to podwijanie musi być strasznie wkurzające. To myślicie, że jak kupię więcej bodziaków to kataniki mogą już być niepotrzebne?

I czy w ogóle listopadowym dzieciaczkom przydadzą się body na krótki rękaw, czy inwestować raczej w dlugie?
Stary 2014-07-28, 09:00   #2483
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
wow ale zapasy
to ja w porównaniu z Tobą to nic nie mam heh a kilka rzeczy już przecież w szafie zajmuje miejsce

chyba muszę sobie zrobić w końcu listę co mam, a co nie i zacząć już tak wszystko kompletować, bo na razie to było kupowanie tego co mi się spodobało

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-28 o 09:03
Stary 2014-07-28, 09:00   #2484
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam sie

Kasia trzymam kciuki!

Glukoza nie jest taka zła, najgorsze jest czekanie. Powodzenia!

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:02   #2485
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam sie

Kasia trzymam kciuki!

Powodzenia !
Stary 2014-07-28, 09:02   #2486
Kostka09
Zakorzenienie

Kasiu - chyba Ty pisałaś, że te podkłady poporodowe Belli sa beznadziejne..? twarde itp..? i jakies inne polecałaś?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:06   #2487
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasia zakochana w sukieneczkach bo wczesniej to wiadomo poszalec nie mogla

jakbym nie miala to tez bym kupila ale ze po corce mam ubranka to stopuje

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Tak właśnie myślałam, to podwijanie musi być strasznie wkurzające. To myślicie, że jak kupię więcej bodziaków to kataniki mogą już być niepotrzebne?

I czy w ogóle listopadowym dzieciaczkom przydadzą się body na krótki rękaw, czy inwestować raczej w dlugie?
kaftaniki moga byc przydatne jako dodatkowa warstwa na wierzch jak dziecko bedzie zmarźluchem

moga sie przydac np. pod pajaca , albo na wyjscie i na to sweterek tylko(wiadomo ze kombinezon tez) ale nie za duzo
ja musialam dokupic body na dl. rekawe bo glownie na krotki mialam po corce

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 09:07   #2488
Kasia427
Wtajemniczenie

Kostka no w tych najmniejszysz 56-62... 68 tez cos tam mam..

Sweet no pewnie sie przyda, lubie miec poukladane w szafce i jak siegam to zeby bylo, a nie ze w praniu czy sie suszy...

Dla chlopakow tez tyle mialam jak nie wiecej bo jeszcze co ktos przyszedl to cos tam do ubrania przyniosl, jeszcze moja babcia miala faze i w lumpku cuda wynajdywala wiec ja tylko przebieralam :P

Jade na pobranie krwi i siuśki do badania zostawic...
Alez jestem zestresowana...

Stary 2014-07-28, 09:08   #2489
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Kasiu - chyba Ty pisałaś, że te podkłady poporodowe Belli sa beznadziejne..? twarde itp..? i jakies inne polecałaś?
ja podkladow wogole nie mialam za 1 razem, teraz tez nie kupuje
rownie dobrze mozna uzyc podkladow do przewijania tych rosmanowskich

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 09:13   #2490
Kasia427
Wtajemniczenie

Dokladnie czekoladko bede teraz szalec bo przy chlopakach jednak inaczej

Kostka ja kupowalam hartmanna chyba tak sie pisze... no te belli to dla mnie porazka...
Ale to tak naprawde jakis tydzien, dwa uzywalam a pozniej normalnie podpasek... ale warto troche wiecej zaplacic i miec ten komfort na "dooopie"

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Przeciez ta belle jak zalozylam, jeszcze szwy mialam, leje sie po tym porodzie ta krew to myslalam ze spazmów dostane... sztywne to jakbym sobie karton od telewizora wsadzila :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości