|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
ale ja nie mowie ze kapioesz w zimnej, tylko usiluje wytłumaczyc ze człowiekowi czy to duzemu czy małemu w wodzie moze byc ok, a po wyjsciu zimno, wtedy wystarczy dac ciut cieplejszą wode. pytasz o rade wiec ja daje, mozesz po prostu sprobowac albo nie ![]() co do diety ja jem tylko drób, zero mleko i mlecznych produktów, prawie zero owoców ...ale moja mała ma problem z brzuszkiem i laktozą wiec to dlatego
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
A Ty nie na sesji jeszcze? ;-) o której macie?
#2463 |
Zakorzenienie
|
Wsadzilismy małej termometr w pupe i zrobiła dużą dużą kupkę i brzuszek ma już miękki nawet nie płakała jak Tż jej wkładał termometr.
Uff całe szczęście bo juz nie mogłam patrzeć jak się męczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 12? To tyle na pewno nie robi. Uff. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
No bo zakładając kupę przy każdym karmieniu, a karmień mówią 8-12, to się zgadza ;-) z drugiej strony jak tydzień nie robi to też jest ok i bądź tu człowieku mądry.. ;-)
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Na 15. Mój mąż własnie zaczyna sobie ubrania prasować...
Cytat:
![]() Co jest głupotą, bo jak przybiera na wadze, to się raczej najada. I mówiła jeszcze (UWAGA!!), że głodne dzieci nie płaczą, bo się przełączają na tryb oszczędzania energii... ona jakaś walnięta była. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż dobry, nie powiem ;-) szybko się za to wziął.. Dlatego ja mojego sama spakowałam ;-)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2469 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
![]() ![]() wróciłam na wizaż ![]() ze szpitala wyszłyśmy po 3 dobach czyli w czwartek po poludniu ale nie miałam jeszcze czasu żeby się odezwać ![]() Opis porodu ![]() 3 sierpnia zauważyłam różowawą wydzielinę, zadzwoniłam do gin, powiedziala, że to czop i że na dniach będę rodzić ![]() ![]() 4 sierpnia rano - zaczęłam odczuwać skurcze, nieregularne, więc stwierdziłam, że to przepowiadacze szczególnie, że nie były tak bolesne. około 12 zaczęły się nasilać i teoretycznie zaczęły być regularne ale ja tego nie zauważyłam i nadal dla mnie nie były mocne... koło 13 zadzwoniłam do położnej czy mam jechać do szpitala...kazała jechac na ktg zebraliśmy się, na wszelki wypadek wzięłam torbę i o 14.10 byłam w szpitalu, o 14.27 podpięli mnie pod ktg a po 10 minutach zapisu (same skurcze - zaczynał się już poród) nagle pękł pęcherz i odeszły mi wody a dalej to już szybko - wzięli mnie na łóżko przybiegło z 5-6 osób, bo podpieta pod ktg miałam już skurcze parte ![]() ![]() ![]() nigdy bym sie nie spodziewała takiego porodu.. było super!!!!! ból był, nie powiem ale to wszystko co działo się dookoła i po porodzie to jak cud! Kocham Kocham Kocham idę bo ssaczuś płacze nie bójcie się rodzić, grunt to sie dobrze nastawić |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
a i gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek
![]() w końcu nadszedł nasz miesiąc i rodzimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobieto chcę wiedzieć jedną rzecz - dzień przed porodem co robiłaś, co jadłaś, co miałaś na sobie, jakich kosmetyków używałaś... W sumie to jest kilka rzeczy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZIEWCZYNY JA BYŁAM TAK NASTAWIONA POZYTYWNIE, WIEDZIAŁAM ŻE BEDZIE SUPER, ŻE DAM RADĘ, ŻE NIE BEDZIE BOLAŁO NIE PRZYJMOWAŁAM INNEJ OPCJI POJECHAŁAM Z USMIECHEM NA TWARZY I Z UŚMIECHEM URODZIŁAM (PODOBNO).. nie warto sie stresować choć wiadomo, że jak człowiek nie wie czego się spodziewac to się boi. ja wspominam wszystko jak sen dosłownie nawet nie umiem Wam opisac bólu i nie umiem go do niczego porównać bo na prawdę już go nie pamietam. tak szczerze to ta kapiel chyba faktycznie przyspieszyla i troche uśmierzyła ból. wiem, że to głupio brzmi ale na prawdę było super!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||||||
Rozeznanie
|
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Ahaha, ja też poproszę taki przepis na sukces ;-)
#2480 |
Rozeznanie
|
opis porodu
W nocy z 02 na 03 sierpnia zauważyłam plamienie. Nie zastanawiając się, spakowaliśmy z TŻ walizkę i pojechaliśmy do szpitala. Po drodze poczułam lekki skurcz promieniujący na kręgosłup. Około 5:00 byliśmy w szpitalu. Podłączone mnie pod ktg, zbadano. Okazało się, że szyjka jest zgładzona, mocno skrócona, ale rozwarcia brak. W trakcie ktg poczułam kolejne lekkie skurcze. Położna powiedziała: „pani zaczyna rodzić”. Dokończyła wywiad, zrobiła lewatywę i zaprowadziła na salę porodową. Siedziałam sobie na piłce, czytałam gazetę i sprawdzałam częstość oraz długość skurczy. TŻ pojechał w tym czasie do domu po rzeczy na przebranie, miał zjeść śniadanie i dojechać później – nastawieni byliśmy na długi poród. Przed 8:00były 2 cm. Po 8:00 dzwoniłam do TŻ, że ma się szybko zbierać. Podłączono mi oksytocynę. O 8:10 w trakcie badania odeszły mi wody, okazało się, że jest 5,5 cm rozwarcia. Kolejne ktg -od tego momentu z łóżka już nie wstałam. Leżałam, kucałam, klęczałam… Skurcz za skurczem, bóle krzyżowe. Błagałam o coś przeciwbólowego – najpierw było za wcześnie, a potem zrobiło się za późno, więc rodziłam bez znieczulenia, bez środków przeciwbólowych. Przyszedł TŻ, podawał mi wodę, masował kręgosłup – bez tego nie dałabym rady, był bardzo pomocny. Ręce mi drętwiały od trzymania się łóżka, P. je masował. Miałam skurcze w łydkach – położna, złota kobieta mi je rozmasowywała. Potem nagle usłyszałam: „8 cm rozwarcia”, po chwili „9 cm” a za moment „mamy pełne rozwarcie”. Dla mnie trwało to wieczność. Myślałam, że nie wytrzymam z bólu. Położna naciągała mi krocze. Ból przy partych potworny. Prosiłam żeby zostawiła moje krocze w spokoju. Potem zawołała dwie inne położne. Małej zaczęło spadać tętno. Ja zaczęłam odpływać z bólu i wyczerpania, głodu. Zadzwoniły po lekarza. Położna powiedziała, że musi mnie naciąć. Potem parcie, poczułam uszczypnięcie i zobaczyłam Anię. Płakała od razu, jak wyszła. W tym momencie do sali przyszedł lekarz. Położono mi Anię na piersi. Momentalnie zapomniałam o tym, jak bolało. Taka malutka, urocza. Zabrano ją na badanie, TŻ pilnował. Potem przystawiono mi ją do piersi Itak sobie leżałyśmy. Myślałam, że rodzę cały dzień, nie mogłam uwierzyć w to, że Ania urodziła się już o 9:20. I okres porodu został policzony na 3 godz. 35 min, a II okres porodu na 15 minut – wydawało mi się to całą wiecznością. Powiem Wam, że Kocham Aniulkę ponad wszystko! ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- dzień przed porodem: obudziłam się przed 7. Zrobiłam 2 sałatki. Pojechałam z TŻ do rzeźnika. Upiekłam mięso, przygotowałam zimną płytę na urodziny. Zrobiłam trzecią sałatkę. W międzyczasie zrobiłam z 4 rundy po schodach- 2 piętra. Przyjęliśmy gości z TŻ. Podaliśmy jedzenie. Znowu z 3 rundy po schodach. Potem sprzątaliśmy - zrobiłam jedna rundę po schodach bo na więcej nie miałam siły. Spakowałam jedzenie do lodówki. Wykąpałam się. Siedziałam zTŻ przed TV pod wiatrakiem- było mi strasznie gorąco - do 24 i poszłam spać. Potem obudziłam się z krwawieniem.Baliśmy się strasznie, że coś się stało przez ten wysiłek, ale na szczęście było wszystko ok, tylko urodizłam nieco wcześniej. Ciasta piekłam dzień przed imprezą ![]() Dzień po porodzie w szpitalu rozmawiałam z gin prowadzącym ciążę. Był bardzo zdziwiony jak zobaczył mnie na poporodówce. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- bez oksytocyny pewnie rodziłabym o wiele dłużej...[COLOR="Silver"]
#2481 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz gratuluję ![]() Cytat:
W sumie poszło bardzo szybko ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba zacznę się więcej ruszać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Głupieję dzisiaj. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Problem jest wtedy gdy dziecko boli brzuszek i widac że chce ale nie może zrobic kupy. Co do pogrubionego - dziwna teoria. Moja przybierała na wadze super mimo tego ze kup nie robiła. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Z jednej strony fajnie że tak szybko ale z drugiej strony to gdybyś wyjechała z domu godz później to urodziłabyś chyba w drodze ![]() A to już chyba mniej fajne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się że dla Ciebie to trwało wieczność ale tak naprawdę super szybko Ci poszło ![]() ale kurcze ja mam w domu schody robię codziennie ładnych parę kursów, sprzątam, gotuję coś tam robię, w zeszły weekend nawet lepiłam drożdżówki a szyjka nietknięta ;-) ogółem przez całą ciążę byłam raczej mocno aktywna, teraz już trochę mniej bo sił brak ale i tak się ruszam. Dziś wreszcie wyciągnęłam męża na spacer, sama nie chodzę bo mieszkamy z dala od cywilizacji ;-) i boję się że jakby coś się stało to nie miałby kto pomóc. Ale niechże ta szyjka się trochę skróci bo nie chcę wylądować z cewnikiem. No właśnie napisałam wyżej. Ja też mam schody ;-) tylko mięsa nie piekłam, ale ciasto chyba liczy się tak samo? ;-)
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się wydawało ze rodze wieczność to teraz dziewczyny będą brały z Ciebie przykład i nie będą się oszczędzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
Zaczarowana - dawaj jakiegos posta to zaliczysz 3000
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, polecacie jakieś aplikacje na tel odnośnie rozwoju dziecka? Wiem że Nivea ma coś takiego, ale może coś jeszcze?
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co Wy takie negatywnie nastawione do cewnika? Dla mnie to jeden z najlepszych medycznych wynalazków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
3000 post
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z sesji. Jestem zachwycona! Tak cudownie się bawiliśmy, nawet nie zauważyliśmy upływu czasu... wydaje mi się, że zdjęcia będą super. Jedyny minus to komary, które prawie nas zeżarły w plenerze, do tego zabiłam na sobie jednego kleszcza! Brr. Już w domu od razu prysznic i oglądanie, czy nic mi nie weszło. Powiem wam, że miałam tyle obaw... że nie dam rady, że będzie mnie wszystko bolało, że będziemy skrępowani... a było super. I wcale się nie zmęczyłam, wracając pojechaliśmy jeszcze po pościel nową do jysk, zaraz będę przewlekać ![]() Już dodaję opisy porodów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.