Oryginał czy podróbka? Część IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 14:08   #2461
aan163
Przyczajenie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV

Dziewczyny, tak się przygladalam co pisalyscie na temat euphorii i juz nie wiem czy powinien być ten trójkąt czy nie? U mnie jest i z zapachem tez jest słabo bo nawet z tej Natury są mocne i długo się trzymają jak pisała koleżanka a z e glamour słabo. I tak sobie pomyślałam że może i moje były zle przechowywane albo wadliwa partia, ja zamawialam z iperfumy i tez się zastanawiam teraz nad tym żeby do nich napisać o swoich wątpliwościach. Co myślicie o tym?
aan163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:39   #2462
Monicz_ko
BAN stały

Ja wychodzę z założenia, że lepiej raz wydać konkretnie na oryginał i używać z rozsądkiem, niż wielokrotnie wydawać dużo na imitację oryginału. Jak mówi słynne powiedzenie: "nie stać mnie na tanie rzeczy"
Monicz_ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:52   #2463
aan163
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monicz_ko Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że lepiej raz wydać konkretnie na oryginał i używać z rozsądkiem, niż wielokrotnie wydawać dużo na imitację oryginału. Jak mówi słynne powiedzenie: "nie stać mnie na tanie rzeczy"
Perfumerie takie jak e glamour i iperfumy sprzedają oryginały. Po co przepłacać jak można to samo kupić taniej? Moja koleżanka kiedyś w stacjonarnej perfumerii kupiła perfumy i reklamowala bo okazały się wadliwe, zapach krótko się trzymał. Z resztą na wizażu są weryfikowane perfumerie i wiele ma statut zaufanych.
aan163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:34   #2464
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A my wolimy rozsądnie kupić dwie oryginalne wody niż jedną
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 16:15   #2465
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że lepiej raz wydać konkretnie na oryginał i używać z rozsądkiem, niż wielokrotnie wydawać dużo na imitację oryginału.
Ale tutaj przecież nikt nie zamierza kupować podróbek.
Stary 2015-04-21, 19:58   #2466
Dolczi
Zakorzenienie

Hej.
Chcę mieć pewność co do oryginalności perfum, więc wrzucam zdjęcia. Zakupiłam w zestawie z balsamem 100ml.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2015-04-21 o 20:03
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:05   #2467
201709081028
Konto usunięte

ok
201709081028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:19   #2468
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Pokaż wiadomość
ok
Dzięki. Zakupiona wcześniej próbka pachniała tak intensywnie, a z flakonu zapach jest mniej intensywny. I trwałość w kawc zachwalają, a mój pachnie na mnie jakieś 5 godzin. No i zanoe pokoiły mnie nierówności na dnie flakonu.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2015-04-22 o 10:49
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:41   #2469
Homlet
Przyczajenie

jutro wstawie fotki, ale kupiłam avril lavigne i nie podobna do wcześniejszej ;/
Homlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:44   #2470
AgnesAnn
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomóżcie i mi tym razem

wymieniłam się z Wizażanką na flaszkę D&G Desire The One, 75ml. Jak już otwierałam paczkę to poczułam dość silny i średnio przyjemny zapach, który był wynikiem w jakiś sposób nieszczelnej flaszki (kilka innych rzeczy też nim było "otulonych", niby nie przecieka tak bezpośrednio, a jednak coś jest nie halo pomimo tego że ma korek, więc raczej się nie wypsikało przez przypadek wizażanka mnie o tym poinformowała po wymianie adresów przed wysyłką, bo zapomniała/nie zauważyła tego wcześniej.
Po czym się psiknęłam na jedną dłoń desire z flaszki a na drugą z firmowej próbki i wyszło, że desire z próbki pachnie zupełnie inaczej niż to z flakonu. Nie mówię o tym, że jest to różnica tak jak np w addictach sprzed/po reformulacyjnych, tylko są to dwa niepodobne do siebie zapachy: jeden ostry cytrusowo alkoholowy, drugi słodko kwiatowy (z próbki). Zapach jest z 2013 roku więc chyba nie może być przestarzały, żeby aż tak się zmienić... sama już nie wiem.
Poprosiłam o info skąd wizażanka je ma (wymiana) i dostałam linka do wątku gdzie Aggis na podstawie zdjęć zweryfikowała je pozytywnie. Wciąż nie mogłam uwierzyć w taką różnicę zapachu i uważnie przeskanowałam wszystko co mogłam. No i mogę uwierzyć w to, że napis mógł się nieco zetrzeć z flaszki od noszenia w torebce, mogę uwierzyć w to, że to złotko z korka (prawy róg) też mogło się nieco zdrapnąć, ale nie wiem dlaczego jak się ma napis made in UK i zaraz ciąg cyfr z kodem to one się różnią te na próbce i te z flaszki... sprawdziłam flaszki diora i na każdej ten nr jest ten sam.
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która ma te perfumy i będzie skłonna je przeskanować dosłownie od litery do litery? Załączam bardziej dokładne zdjęcia niż te na których opierała sie Aggis.

Dodam, że nie mam zastrzeżeń odnośnie kontaktowości tej osoby i pozostałe przedmioty naszej wymiany są jak najbardziej zgodne z opisem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przod.jpg (61,7 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tyl.jpg (132,8 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg probka.jpg (51,3 KB, 39 załadowań)

WYMIANKA KOSMETYCZNO-ZAPACHOWA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=27185999

UBRANIA, KSIĄŻKI, INNE:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33020185
AgnesAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 13:00   #2471
ragutka
Zakorzenienie

Mam wprawdzie klasyczne The One ale mój flakon (tester) wygląda na bardziej solidnie wykonany. Trudno mi sobie takie odrapania na nim wyobrazić. To hasło z noszeniem w torebce i że od tego jest odrapany - widziałam już tyle razy, że aż myślę co tam się musiałoby dziać w tej torebce??
Mimo wszystko oryginalny flakon D&G The One trudno chyba tak sponiewierać, szkło ma grube i solidne, korek też.
Wydaje mi się też krzywa ta nasadka atomizera ( pod korkiem) - to może być powód nieszczelności.
No i kod tez mam na testerze.
A taką dramatyczną różnicę w zapachu to juz w ogóle ciężko zrozumieć.
Stary 2015-04-22, 13:49   #2472
AgnesAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Mam wprawdzie klasyczne The One ale mój flakon (tester) wygląda na bardziej solidnie wykonany. Trudno mi sobie takie odrapania na nim wyobrazić. To hasło z noszeniem w torebce i że od tego jest odrapany - widziałam już tyle razy, że aż myślę co tam się musiałoby dziać w tej torebce??
Mimo wszystko oryginalny flakon D&G The One trudno chyba tak sponiewierać, szkło ma grube i solidne, korek też.
Wydaje mi się też krzywa ta nasadka atomizera ( pod korkiem) - to może być powód nieszczelności.
No i kod tez mam na testerze.
A taką dramatyczną różnicę w zapachu to juz w ogóle ciężko zrozumieć.

Ragutko, też mam wrażenie że to jednak podróba, ale zerknęłabyś jeszcze na ten nr o którym pisałam, jest taki jak na flaszce czy na próbce?

UBRANIA, KSIĄŻKI, INNE:
Stary 2015-04-22, 14:38   #2473
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesAnn Pokaż wiadomość
Poprosiłam o info skąd wizażanka je ma (wymiana) i dostałam linka do wątku gdzie Aggis na podstawie zdjęć zweryfikowała je pozytywnie.
Owszem, flakon został zweryfikowany pozytywnie (swoją drogą na tamtych zdjęciach wyglądał o niebo lepiej), ale prosząca o weryfikację Wizażanka już wtedy miała zastrzeżenia co do zapachu. Twierdziła, że jest inny, niż w Sephorze we Francji. Już to dałoby mi do myślenia...
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:28   #2474
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AgnesAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie i mi tym razem

wymieniłam się z Wizażanką na flaszkę D&G Desire The One, 75ml. Jak już otwierałam paczkę to poczułam dość silny i średnio przyjemny zapach, który był wynikiem w jakiś sposób nieszczelnej flaszki (kilka innych rzeczy też nim było "otulonych", niby nie przecieka tak bezpośrednio, a jednak coś jest nie halo pomimo tego że ma korek, więc raczej się nie wypsikało przez przypadek wizażanka mnie o tym poinformowała po wymianie adresów przed wysyłką, bo zapomniała/nie zauważyła tego wcześniej.
Po czym się psiknęłam na jedną dłoń desire z flaszki a na drugą z firmowej próbki i wyszło, że desire z próbki pachnie zupełnie inaczej niż to z flakonu. Nie mówię o tym, że jest to różnica tak jak np w addictach sprzed/po reformulacyjnych, tylko są to dwa niepodobne do siebie zapachy: jeden ostry cytrusowo alkoholowy, drugi słodko kwiatowy (z próbki). Zapach jest z 2013 roku więc chyba nie może być przestarzały, żeby aż tak się zmienić... sama już nie wiem.
Poprosiłam o info skąd wizażanka je ma (wymiana) i dostałam linka do wątku gdzie Aggis na podstawie zdjęć zweryfikowała je pozytywnie. Wciąż nie mogłam uwierzyć w taką różnicę zapachu i uważnie przeskanowałam wszystko co mogłam. No i mogę uwierzyć w to, że napis mógł się nieco zetrzeć z flaszki od noszenia w torebce, mogę uwierzyć w to, że to złotko z korka (prawy róg) też mogło się nieco zdrapnąć, ale nie wiem dlaczego jak się ma napis made in UK i zaraz ciąg cyfr z kodem to one się różnią te na próbce i te z flaszki... sprawdziłam flaszki diora i na każdej ten nr jest ten sam.
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która ma te perfumy i będzie skłonna je przeskanować dosłownie od litery do litery? Załączam bardziej dokładne zdjęcia niż te na których opierała sie Aggis.

Dodam, że nie mam zastrzeżeń odnośnie kontaktowości tej osoby i pozostałe przedmioty naszej wymiany są jak najbardziej zgodne z opisem
no nie , mój też wyląda jakos tak bardziej wartosciowo zżadnej flaszki ni starły mi się napisy a miałam 2 sztuki swojego czasu namętnie używane łacznie z the one! napisy pozostawały bez szwanku a Ja apradę nie oszczędzam flaszek i nie patrzę co wrzucam do torebki
pozatym nie podoba mi sie odstająca nasadka ! zazn. miejsce na foto.
i gdzie ten kod? u mnie były na naklejce od spodu 4 cyfrowe
Stary 2015-04-22, 16:29   #2475
201709081028
Konto usunięte

foto

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2015-10-14 o 16:16
Stary 2015-04-22, 17:53   #2476
ragutka
Zakorzenienie

Na naklejce na moim flakonie jest nadrukowany czterocyfrowy kod a wokół nasadki atomizera jest nadrukowany napis "demonstration"i "tester".
Stary 2015-04-22, 21:27   #2477
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aan163 Pokaż wiadomość
Perfumerie takie jak e glamour i iperfumy sprzedają oryginały. Po co przepłacać jak można to samo kupić taniej? Moja koleżanka kiedyś w stacjonarnej perfumerii kupiła perfumy i reklamowala bo okazały się wadliwe, zapach krótko się trzymał. Z resztą na wizażu są weryfikowane perfumerie i wiele ma statut zaufanych.
Jeśli masz wątpliwości pisz do nich. Ja kupilam flaszke la vie est belle na sephora online i mąż mowi, ze pachna jak z bi esa. To nie jest zapach ten sam co zapach z 2 butelek ze sklepu stacjonarnego. Nawet z korka inaczej pachnie, nie mówiąc o trwałości. Myśle, ze musialy byc zle przechowywane. I nie sa słodkie. Zapach na wlosach trzymał sie nawet po myciu a w tych kilka h i to slabo. Takze chyba wszędzie moze sie trafic wadliwa butelka. Tyle, ze wtedy jeszcze za 239 zl

Mój najdroższy i najpiękniejszy skarb - Amelka
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:32   #2478
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ewelinka - a bierzesz pod uwagę, że Twój gust zapachowy może się zmienić + trwałość zapachu zależy od różnych czynników? Kiedyś mogły być trwałe, teraz nie muszą. To zależy nawet od nawilżenia naszej skóry.

Zaraz dojdzie do tego, że nam się zapach nie spodoba i po zużyciu pół butelki będziemy reklamować, BO TAK.

I co to w ogóle znaczy "pachną jak bi-es"?
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:02   #2479
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Ewelinka - a bierzesz pod uwagę, że Twój gust zapachowy może się zmienić + trwałość zapachu zależy od różnych czynników? Kiedyś mogły być trwałe, teraz nie muszą. To zależy nawet od nawilżenia naszej skóry.

Zaraz dojdzie do tego, że nam się zapach nie spodoba i po zużyciu pół butelki będziemy reklamować, BO TAK.

I co to w ogóle znaczy "pachną jak bi-es"?
Wiesz, bardzo możliwe. Tylko mój gust nie zmienia sie raczej tak szybko. Mialam dwie butelki pod rzad i trzecia kupiłam w trakcie używania drugiej (na koncowce). I juz wtedy zapach sie różnił i mial w sobie taka gryzaca nutę. Nie tylko ja czulam roznice. Nie reklamowalam tego bo do glowy by mi nie przyszło, ze tam moglabym kupic podróbke. Pewnie to zle przechowywanie.

Mój najdroższy i najpiękniejszy skarb - Amelka
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 23:16   #2480
jarzebina_aa
Raczkowanie

od wielu lat wolę kupić coś porządnego i mieć na lata niż tani podrobiony kicz.
jarzebina_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 23:50   #2481
Zuela
Raczkowanie

Hej, tym razem przybywam z prośbą o weryfikację testera Armani "Si". Zapach jest przepiękny, opakowanie też nie wzbudziłoby moich wątpliwości gdyby nie jeden dodatkowy element.
Wiecie może, czy w ostatnim czasie został zmieniony wygląd flakonów testerów? Pytam bo zauważyłam, że na moim niedawno kupionym testerze (zdj. 1) jest napis, którego brakuje na starszym flakonie (zdj. 2). Obydwa flakony były kupowane w zaufanych i polecanych perfumeriach więc wierzę w ich oryginalność, ale jestem bardzo ciekawa skąd ta zmiana w dizajnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1429739457770.jpg (42,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1429739466663.jpg (61,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-04-23, 00:31   #2482
AgnesAnn
Zakorzenienie

Dot. D&G

No tak, dziewczyny, macie rację, co prawda "demonstration"i "tester" też mam napisane, ale cała reszta mówi sama za siebie, no i ten zapach... Dobra, dzięki Wam ogromne będzie odmiana

UBRANIA, KSIĄŻKI, INNE:
Stary 2015-04-23, 08:02   #2483
pikdaria
:)

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość

Mam prośbę o weryfikację
(...)
2. CC no. 5 100 ml (kupiona baaaaardzo dawno temu, dostalam "w spadku")

(...)
Jeżeli jakieś elementy są źle obfocone to nie ma problemu - mogę dorzucić jakieś szczegóły.

Przypomnę sie nieśmiało

Nikt, nic ?
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 10:52   #2484
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:15   #2485
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuela Pokaż wiadomość
Hej, tym razem przybywam z prośbą o weryfikację testera Armani "Si". Zapach jest przepiękny, opakowanie też nie wzbudziłoby moich wątpliwości gdyby nie jeden dodatkowy element.
Wiecie może, czy w ostatnim czasie został zmieniony wygląd flakonów testerów? Pytam bo zauważyłam, że na moim niedawno kupionym testerze (zdj. 1) jest napis, którego brakuje na starszym flakonie (zdj. 2). Obydwa flakony były kupowane w zaufanych i polecanych perfumeriach więc wierzę w ich oryginalność, ale jestem bardzo ciekawa skąd ta zmiana w dizajnie
Oba flakony są identyczne i równie ładne
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:02   #2486
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Pokaż wiadomość
foto
A propos foto, ze tak lekko przyofftopuje
Avatar przedstawia ciebie, prawda? Ładnaś
Stary 2015-04-23, 18:30   #2487
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
A propos foto, ze tak lekko przyofftopuje
Avatar przedstawia ciebie, prawda? Ładnaś
Jam dziekuję
Stary 2015-04-23, 19:33   #2488
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

Dziewczynki, mam pytanie
mam perfumy z wymiany i chcę je przesłać dalej ale muszę wiedzieć , że oryginał na 100%
na zdjeciu spodu nic nie widac :/ swiatło beznadziejne..
na spodzie jest taki sam kod jak na pudełku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0492.jpg (37,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0495.jpg (45,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0493.jpg (39,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0491.jpg (46,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-04-24, 09:12   #2489
pikdaria
:)

mucia a napisu na srebrnym pasku nie ma, czy go aparat nie złapał?

Ja miałam 50ml i moj flakon wyglądał troszke inaczej, bo nie miał tego tłoczonego napisu na szkle. Ale zerknęłam w google i zawsze ten napis na pasku jest niezależnie od pojemności.

O tak moja flaszka wygladała: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1428908820

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1428908880

Moze uda ci sie jakość wykonania jakims cudem porównać
W sumie tez jej nie weryfikowałam, ale zapach był ok i trwały. Kupowałam w perfumerii int na K.

A ty wiesz skad twój pochodzi?

Edytowane przez pikdaria
Czas edycji: 2015-04-24 o 09:16
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 09:34   #2490
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

Wiesz.co spr po pracy te napisy
Mój mam z wymiany jakieś dwa.msc temu i pamiętam ze pytałam skąd i podała mi jakieś miejsce wiarygodne ale nie pamiętam teraz co to bylo

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości