Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 15:24   #2461
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Kraven chyba Cię przywołałam myślami bo właśnie zastanawiałam się co u Was sto lat dla Jaśka! matko jak ten czas leci, mam wrażenie, że dopiero co pokazywałaś zdjęcia z roczku

Dziewczyny skusiłam się wczoraj w biedronie na płyn do płukania Eden czerwony, właśnie robię pranie i czuć go w całym domu piękny zapach, a do wyboru były jeszcze 3 inne, myślę, że za cenę 9,90 za 2l to warto się skusić
Z tymi płynami to się zgadzam, ja kupiłam z tej limitowanej serii Amazonian Jungle i jestem zakochana

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Kurde.. zakochałam się w komodzie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10268852/
Co prawda dedykowana jest do sypialni, ale kto mi zabroni postawić ją w przedpokoju.
Tylko jest mały problem: nie wejdzie!
Muszę powiedzieć TŻowi, żeby rozwalił ściankę którą niedawno postawił - na pewno się ucieszy.
Śliczna, chociaż trochę nie w moim stylu, ale jak mój tż zobaczył to od razu "kupimy taką?"

Chyba przesadziłam z lasagną, bo była taka dobra, że tż zjadł sam prawie całą blachę a teraz narzeka, że go brzuch boli, dziwne...
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:44   #2462
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Śliczna, chociaż trochę nie w moim stylu, ale jak mój tż zobaczył to od razu "kupimy taką?"
Ja też generalnie preferuję 'nowoczesny' styl, ale taką mam wizję by połączyć właśnie nowoczesność - mamy kuchnię łączoną z przedpokojem i o ile sama kuchnia będzie nowoczesna to chciałabym połączyć ją z jakimś takim elementem nowoczesnym mniej najlepiej właśnie w zdecydowanym kolorze (kolory w tym pomieszczeniu będą tylko w dodatkach, małych elementach). Taki lekki kontrast.

Jak tam sobie buszuje po necie to jeszcze nie trafiła na komodę która by rozmiarowo pasowała.
I tak pomyślałam czy jakieś starszego używanego mebla nie kupić i nie odnowić jakoś, w fajny sposób.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:48   #2463
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też generalnie preferuję 'nowoczesny' styl, ale taką mam wizję by połączyć właśnie nowoczesność - mamy kuchnię łączoną z przedpokojem i o ile sama kuchnia będzie nowoczesna to chciałabym połączyć ją z jakimś takim elementem nowoczesnym mniej najlepiej właśnie w zdecydowanym kolorze (kolory w tym pomieszczeniu będą tylko w dodatkach, małych elementach). Taki lekki kontrast.

Jak tam sobie buszuje po necie to jeszcze nie trafiła na komodę która by rozmiarowo pasowała.
I tak pomyślałam czy jakieś starszego używanego mebla nie kupić i nie odnowić jakoś, w fajny sposób.
Ja wolę taki wiejski styl, albo retro, ale akurat takie zielokawy kolor mi nie pasuje, najbardziej podobają mi się meble w jasnych kolorach, albo właśnie takie odnowione białe
A z tym odnowieniem bardzo fajny pomysł, albo zamówić u stolarza taki surowy mebel i sobie go pomalować
Stary 2014-11-10, 17:51   #2464
irenkaaa
Zakorzenienie

Przeprowadzka w sobotę była, jeszcze pare rzeczy do rozpakowania ale uwielbiam ten spokój. Właśnie wróciliśmy ze spaceru ( prawie 3,5 km) z 3 40 latków oderwanych od xboxa długi weekend maja to i znajomi tu wpadają ale jest taka cisza ( nie koniecznie cały czas w domu ale najważniejsze ze niema ruchliwej ulicy za oknem, dracej się mamy i dziecka od 6-7 rano do 22 z małymi przerwami ) .
Taka różnica ze 1 nocy położyłam się przed 24 a o 2 obudziłam się wyspana
Zaraz was nadrobię bo 3 dni na wizaz nie wchodziłam. Z rana niestety smutna wiadomość ( wujek tz- a zmarł ale byli na to przygotowani). Daleko bo zupełnie inna cześć Fr. Mama pojedzie ( jej brat) .
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 19:22   #2465
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Z tymi płynami to się zgadzam, ja kupiłam z tej limitowanej serii Amazonian Jungle i jestem zakochana
Mój też to chyba z jakiejś limitowanej edycji "zapachy świata" a nazywa się "moroccan rose" o tych mówię:
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...imitowanej-2-l xhyba mamy z tej samej serii

Ijaa często fajne meble za grosze można kupić na olx.pl, bratowa Tż kupiła ram śliczną drewnianą ławkę do przedpokoju może warto by się też wybrać na jakąś giełdę staroci, nie wiem jak u Was w Łodzi ale w Poznaniu odbywają się takie w bodajże ostatnią sobotę miesiąca

smutno mi bo Tż musi iść jutro do pracy co z tego że święto jak przenoszą się w nowe miejsce i szef przeznaczył na tą przeprowadzkę 2 dni a pracy jest conajmniej na 5 oczywiście zapłaci im extra za ten dzień ale już się nastawiłam że spędzimy sobie fajnie ten dzień razem a tu d*pa

upiekłam dziś po raz pierwszy piernikowy sernik, bardzo jestem ciekawa co mi tam wyszło

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2014-11-10 o 19:26
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 19:36   #2466
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Kurde.. zakochałam się w komodzie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10268852/
Co prawda dedykowana jest do sypialni, ale kto mi zabroni postawić ją w przedpokoju.
Tylko jest mały problem: nie wejdzie!
Muszę powiedzieć TŻowi, żeby rozwalił ściankę którą niedawno postawił - na pewno się ucieszy.
przepiękna ta komoda
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 19:44   #2467
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ijaa często fajne meble za grosze można kupić na olx.pl, bratowa Tż kupiła ram śliczną drewnianą ławkę do przedpokoju może warto by się też wybrać na jakąś giełdę staroci, nie wiem jak u Was w Łodzi ale w Poznaniu odbywają się takie w bodajże ostatnią sobotę miesiąca
Buszowałam dzisiaj po OLX, ale nic specjalnie mi w oko nie wpadło. Jedną sobie zapisałam (http://olx.pl/oferta/komoda-CID628-I...tml#296a374389), ale.. to jeszcze nie to.

U jest tak zwana "giełda" dosłownie WSZYSTKO można ta kupić. Jak już będzie ten moment - bo póki co nie mam gdzie postawić, to wybierzemy się z TŻem.

A z tą pracą TŻa to serio przeginka. Rozumiem przeprowadzkę, ale to jest kurde ustawowo wolny dzień, niech się Szefuncio wypcha dodatkową kasą.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-11-10 o 19:45
Stary 2014-11-10, 19:47   #2468
201604250957
Konto usunięte

Mamy oboje z Tż takie samo zdanie w tej kwestii ale wiesz jak to jest, dopóki Tż nie znajdzie czegoś lepszego to nie ma co podskakiwać, szczególnie, że wszyscy inni zgodzili się przyjść
Stary 2014-11-10, 20:33   #2469
201608160903
Konto usunięte

dziewczyny, doradźcie, kupować, czy nie dla takiego knypka jak ja?
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:44   #2470
201604250957
Konto usunięte

moim zdaniem ten krój wygląda dobrze tylko na wysokich i szczupłych dziewczynach, pewnie musiałabyś przymierzyć ja wolę sukienki podkreślające talię i eksponujące kobiecą sylwetkę
Stary 2014-11-10, 20:46   #2471
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy oboje z Tż takie samo zdanie w tej kwestii ale wiesz jak to jest, dopóki Tż nie znajdzie czegoś lepszego to nie ma co podskakiwać, szczególnie, że wszyscy inni zgodzili się przyjść
I tu jest właśnie pies pogrzebany. Jak by wszyscy zgodnie stwierdzili, że sorry, ale jest święto i powinniśmy mieć wolne to może by Szefuncio pomyślał drugi raz zanim by coś takiego zorganizował, a jak ludzie dają sobie wchodzić na głowę to niestety odbija się to na reszcie - bo głupio wyłamać się jednemu.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

Jak dla mnie super.
Pod warunkiem, że będzie się kończyć jak u tej modelki (przed kolanem). W przeciwnym wypadku może wyglądać przytłaczająco/skracająco.

Stary 2014-11-10, 20:49   #2472
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
I tu jest właśnie pies pogrzebany. Jak by wszyscy zgodnie stwierdzili, że sorry, ale jest święto i powinniśmy mieć wolne to może by Szefuncio pomyślał drugi raz zanim by coś takiego zorganizował, a jak ludzie dają sobie wchodzić na głowę to niestety odbija się to na reszcie - bo głupio wyłamać się jednemu.
Ja to bym na poczekaniu skłamała że wyjeżdżam i że nie mogę ale mój M. taki nie jest nie znam jego kolegów z pracy więc trudno mi oceniać ale wszyscy wiedzą że to awaryjna sytuacja i wcześniej nic takiego się nie zdarzało dlatego się zgodzili... No trudno już nic nie zrobimy, mi jest najbardziej żal M. bo wcale nie wypocznie a taki miał plan na ten z założenia "długi" weekend
Stary 2014-11-10, 21:05   #2473
_agg_
Zakorzenienie

ale się tragicznie czuję mam 36st i mdli mnie strasznie. mam tylko nadzieję, ze to nie żadna jelitówka, bo ostatnimi czasy ona mnie uwielbia
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 21:10   #2474
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to bym na poczekaniu skłamała że wyjeżdżam i że nie mogę ale mój M. taki nie jest nie znam jego kolegów z pracy więc trudno mi oceniać ale wszyscy wiedzą że to awaryjna sytuacja i wcześniej nic takiego się nie zdarzało dlatego się zgodzili... No trudno już nic nie zrobimy, mi jest najbardziej żal M. bo wcale nie wypocznie a taki miał plan na ten z założenia "długi" weekend
Hehe.. to samo pomyślałam.
No faktycznie szkoda, bo odpoczynek żaden.

Pytanie: co wychodzi z połączenia farby beżowej, jasno fioletowej i szarej? Sraczka! I taką właśnie ścianę będziemy mieć w łazience.

Stary 2014-11-10, 21:14   #2475
201604250957
Konto usunięte

Ijaa powiedziałabym, że nazwa koloru odpowiednia do rodzaju pomieszczenia my jak się wprowadzaliśmy do tego mieszkania to poprzedni wynajmujący zamiast pomalować ściany na biało na odchodne uraczyli nas pokojem w kolorze moczu

agg trzymam kciuki żeby Cię nic nie rozłożyło
Stary 2014-11-10, 21:30   #2476
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ijaa powiedziałabym, że nazwa koloru odpowiednia do rodzaju pomieszczenia my jak się wprowadzaliśmy do tego mieszkania to poprzedni wynajmujący zamiast pomalować ściany na biało na odchodne uraczyli nas pokojem w kolorze moczu
Ooo fuck, to jeszcze gorzej.

Tak na serio, nie wyszło tak źle. Coś na kształt szro-beżu z łososiowym tonem. Na kilka miesięcy się nada.

Stary 2014-11-10, 21:37   #2477
201604250957
Konto usunięte

A czemu na kilka miesięcy tylko? jednego remontu jeszcze nie skończyłaś a już planujesz kolejny?
Stary 2014-11-10, 21:49   #2478
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu na kilka miesięcy tylko? jednego remontu jeszcze nie skończyłaś a już planujesz kolejny?
No chyba nie sądziłaś, że będziemy mieć docelowo sraczkę na ścianie.

Łazienkę będziemy robić wiosną (zmieniliśmy kolejność), ale pod nowe ogrzewanie musieliśmy rozwalić tą zabudowaną szafę w łazience, gdzie przywitała nas średniej jakości niebieska ściana. Zamalowaliśmy ją wiec na sraczkę na kilka miesięcy.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-11-10 o 21:50
Stary 2014-11-10, 23:00   #2479
Dotka90
Zakorzenienie

Uff, urodziny dziadka odprawione, niby był tylko dziadek, my z tztem, moja mama i teściowie, ale żeśmy się uśmiali, że hej.
A dziadek jaki zadowolony raaany, super jest móc świętować czyjeś 80te urodziny i widzieć go w dobrej formie i jak się cieszy, że jest wśród ludzi
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 23:10   #2480
Miss Saeki
Zakorzenienie

Hej,

Melduje się po kilkudniowej nieobecności. Nie mogę się ostatnio jakoś ogarnąć na wizażu...
Stary 2014-11-11, 08:54   #2481
Luzia
Zakorzenienie

Witam się z rana, kawa już wypita i tak myślę, co by tu dzisiaj robić...

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 08:55   #2482
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
U nas wczoraj impreza urodzinowa Jasia więc wielka bieganina.
A dzisiaj wolne do południa, pogoda zamulasta, więc ledwo żyje. Teraz idę na 3 godziny do pracy i dalej wolne

Lucy gratuluje podwyżki i trzymam kciuki, żebyście mogli mieć kota.
Niech maly rosnie duzy i zdrowy
Dziekuje

Niestety, zla wiadomosc odnosnie kota... wlasciciel mieszkania sie nie zgodzil. No coz. Jak bedziemy sie przeprowadzac to na pewno zadbamy, zeby bylo to mieszkanie przyjazne kotom

ijaa - ale fajna komoda! A farba faktycznie... adekwatna

JossStone - to z lasagna przypomina mi to powiedzenie: Codziennie budzę się piękniejsza ale dzisiaj to już przesadziłam

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

Nie wiem jaka masz figure, ja bym np wygladala jak w ciazy (biust) To zdecydowanie kroj dla malobiusciastych i raaaczej wyzszych.
Ale sama w sobie sukienka fajna
Stary 2014-11-11, 09:00   #2483
Dotka90
Zakorzenienie

witam się z kawą z ekspresu (nabyliśmy wczoraj lidlowy)
W planach dzisiaj ogarnięcie chaty (nie zdążyliśmy wczoraj zapełnić nowych szafek itd.), zrobienie obiadu, a potem kino.
Stary 2014-11-11, 09:16   #2484
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Niech maly rosnie duzy i zdrowy
Dziekuje

Niestety, zla wiadomosc odnosnie kota... wlasciciel mieszkania sie nie zgodzil. No coz. Jak bedziemy sie przeprowadzac to na pewno zadbamy, zeby bylo to mieszkanie przyjazne kotom

ijaa - ale fajna komoda! A farba faktycznie... adekwatna

JossStone - to z lasagna przypomina mi to powiedzenie: Codziennie budzę się piękniejsza ale dzisiaj to już przesadziłam

Nie wiem jaka masz figure, ja bym np wygladala jak w ciazy (biust) To zdecydowanie kroj dla malobiusciastych i raaaczej wyzszych.
Ale sama w sobie sukienka fajna
Przykro mi z powodu kota ale możecie go zawsze przemycić i chować w szafie
A to powiedzenie bardzo fajne Mój tż wczoraj twierdził, że od dzisiaj jest na diecie a zaraz po tym zjadł pół paczki płatków czekoladowych na sucho on ma szczęście, je ile chce a dalej szczupły i wysportowany.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
W planach dzisiaj ogarnięcie chaty (nie zdążyliśmy wczoraj zapełnić nowych szafek itd.), zrobienie obiadu, a potem kino.
Na co się wybieracie do kina?

A ja mam dzisiaj masę zleceń do skończenia, ale w sumie i tak nic nie planowaliśmy na dzisiaj. A tżta zaraz pogonię do produkcji sera, bo się kończy
Stary 2014-11-11, 09:18   #2485
Dotka90
Zakorzenienie

Na "Bogowie", bo nam znajomi polecają
Stary 2014-11-11, 10:45   #2486
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny, byliśmy ostatnio.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Ale jestem podekscytowana

Tz dzis wspomnial ot tak sobie: 'zapytam sie przy okazji nasza agentke (nieruchomosci) czy moglaby wynegocjowac z wlascicielami mieszkania mozliwosc posiadania kota'. KOT jako prezent dla mnie na gwiazdke Odkad sie poznalismy rozmawialismy o tym momencie i wreszcie moze bedziemy mieli kociaka

Niech tylko wlasciciel sie zgodzi Juz nawet omawialismy jak zalozyc siatki na balkonach i jaka karme wybrac
ale ekstra! zazdraszczam!

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:00   #2487
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Arya, juz niestety sie wyjasnilo, ze kota nie mozemy miec

Siedzimy sobie w tz i gramy w tomb raidera na xboxie
Stary 2014-11-11, 11:09   #2488
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
I jak ten ekspres ? Objechaliśmy wczoraj 6 Lidlów, w żadnym nie było :/ Ale byliśmy dopiero po południu. Naiwnie liczyliśmy, że może jeszcze będzie

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:11   #2489
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że bardzo fajny, pewnie też go sobie niedługo obejrzę
Stary 2014-11-11, 11:15   #2490
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Szkoda. Ale.. co się odwlecze to nie uciecze.

O rany! Myślałam, że się dzisiaj nie zwlokę z łóżka. Im później wstaję tym serio gorzej mi to idzie.

Śniadanko zjedzone, kawa wypita.
Do TŻa przyszedł kupel i coś budują - nie wtrącam się.
Ja chyba zacznę od zarządzenia obiadu - brokułowa dzisiaj, a później nie wiem.. może popracuję trochę, bo na jakiekolwiek prace domowe nie ma szans, a wychodzić z domu nie mam po co.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości