Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 18:04   #2461
aknaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Hej!
Mi jak na razie smaki się nie zmieniają, bardziej na siłę jem trochę więcej owoców czy warzyw a tak to to samo co wcześniej.
Kawę też piję, nie odrzuca. Może dlatego, że mam niskie ciśnienie więc mi jak najbardziej można
Czy któraś z Was może doświadczyła już przeziębienia w ciąży? Mnie właśnie męczy gardło i spływający gardłem katar. Zrobiłam dziś parówkę z wody z solą, płukałam gardło szałwią, piję herbatę z cytryną i sokiem malinowym, może czosnku się najem ... nie wiem co więcej mogę a nie chcę doprowadzić do zapalenia oskrzeli (zwykle u mnie się tak kończą takie infekcje )
Ja właśnie przechodze przeziębienie i moja lek. kazała mi pić syrop- Stodal 3x dziennie do tego płukać gardło szałwia i przyjmować wit. C.
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:08   #2462
cicha1990
Rozeznanie

---- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

co się stało? jadłaś coś? spałaś? zmęczyłąś się??[/QUOTE]
no wlasnie nic mi nie bylo.. wybralam sie Tż na zakupy spozywcze do tesco. zdjelam kurtke wiec ani mi goraco nie bylo ani nic mi nie smierdzialo.. po prostu po jakis10 minutach zrobilo mi sie strasznie nie dobrze i mroczki przed oczami.. mowie do tz zeby mi picie slodkie dal to wzial mnie pod reke i prowadzil.. wtedy to juz prawie nic nie widzialam tak milam czarno przed oczami.. tylko kucnelam zamknelam oczy napilam sie i po chwili lepiej mi sie zrobilo.. szczerze nie wiem od czego to.. teraz mnie glowa boli wiec moze spadek cisnienia byl.. ale okropnie sie wtedy czulam i na dodatek wystarszylam siebie i swojego;/
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:12   #2463
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
no wlasnie nic mi nie bylo.. wybralam sie Tż na zakupy spozywcze do tesco. zdjelam kurtke wiec ani mi goraco nie bylo ani nic mi nie smierdzialo.. po prostu po jakis10 minutach zrobilo mi sie strasznie nie dobrze i mroczki przed oczami.. mowie do tz zeby mi picie slodkie dal to wzial mnie pod reke i prowadzil.. wtedy to juz prawie nic nie widzialam tak milam czarno przed oczami.. tylko kucnelam zamknelam oczy napilam sie i po chwili lepiej mi sie zrobilo.. szczerze nie wiem od czego to.. teraz mnie glowa boli wiec moze spadek cisnienia byl.. ale okropnie sie wtedy czulam i na dodatek wystarszylam siebie i swojego;/
moze spadek cukru? moj tato tak ma czasami, ale on ma zaawansowaną cukrzycę... uważaj na siebie!

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:17   #2464
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
moze spadek cukru? moj tato tak ma czasami, ale on ma zaawansowaną cukrzycę... uważaj na siebie!
nie wiem:/ przed wyjsciem zjadam sniadanie i bylam pelna a pozniej klops taki.. sama sie wystarszylam mam nadzieje ze wiecej takich niespodzianek nie bedzie
Stary 2014-12-11, 18:49   #2465
fantastka
Zakorzenienie

Hej hej Byłam dziś na wizycie, zarodka jeszcze nie widać, ale ciąża odpowiednia do wieku z OM i wszystko ok

Cicha dobrze, że mąż z tobą był, uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
A nie wiem dlaczego taka niespokojna w nocy.Je duużo kaszy na noc,a budzi się co 3 godziny.Chyba taki jej urok

Teraz to pewnie będzie widać wczesniej z racji rozciągniętych mięsni.Ja przytylam 8 kg z córka i wygladalam jakbym polknela pilke,zero obrzekow,zero zmian na ciele.Jedynie cera mi sie wygladzila Do 8 miesiąca chodzilam codziennie po 2 godziny na spacer,nosilam torby itp.i corka urodzila sie w terminie na Prima Aprilis
Myślałam, że to była szczególna noc, bo mi Miś przesypia już 3 miesiące całe noce po prawie 12 godzin

8 kg! Super Ja nie mam co liczyć na taki wynik...

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
My w tym tygodniu obydwoje kładziemy się maks. 21 spać. Tż miał bardzo zapracowane ostatnie 4 tygodnie a ja to wiadomo. Dodatkowo śpię około 2-3 godziny w ciągu dnia. Wczoraj nie było drzemki bo pojechałam spotkać się z przyjaciółką. Spotkanie trwało krótko bo była przejazdem w Krakowie ale za to ja ledwo wróciłam do domu. Byłam taka zmęczona, ze myślałam, że zasnę za kierownicą. Jak tylko weszłam do mieszkania to tylko umyłam ręce i poszłam spać.
My z TŻ potrafimy się czasem położyć już o 20 spać Ale on wstaje przed 5 rano, a ja nie lubię siedzieć sama po nocach, no to śpimy

Cytat:
Czy któraś z Was może doświadczyła już przeziębienia w ciąży? Mnie właśnie męczy gardło i spływający gardłem katar. Zrobiłam dziś parówkę z wody z solą, płukałam gardło szałwią, piję herbatę z cytryną i sokiem malinowym, może czosnku się najem ... nie wiem co więcej mogę a nie chcę doprowadzić do zapalenia oskrzeli (zwykle u mnie się tak kończą takie infekcje )
Ja jestem od początku raz bardziej, raz mniej przeziębiona... Też mi spływa katar gardłem Nienawidzę tego. Ale ten prenalen brałam w poprzedniej ciąży i nie polecam, skuteczne to to nie jest. Już lepiej sobie Tantum Verde kupić, ja brałam w ciąży, chociaż na ulotce jest napisane, żeby się lekarza poradzić.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Można ?
Wg wyliczeń z kalkulatora termin wychodzi mi na 27 lipca, chociaż wg lekarza moja ciąża powinna być już bardziej rozwinięta. Na razie biorę duphaston 3x dziennie. Pisałyście o bólach brzucha, w którym tygodniu u was przeszły ?

Witamy Mi jakoś tydzień temu przeszło to pobolewanie, ale w poprzedniej ciąży bolało mnie BARDZO (bo nawet w szpitalu sobie poleżałam) jakoś do 10 tygodnia chyba. Także różnie bywa

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:58   #2466
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Hej hej Byłam dziś na wizycie, zarodka jeszcze nie widać, ale ciąża odpowiednia do wieku z OM i wszystko ok

Cicha dobrze, że mąż z tobą był, uważaj na siebie

Myślałam, że to była szczególna noc, bo mi Miś przesypia już 3 miesiące całe noce po prawie 12 godzin

8 kg! Super Ja nie mam co liczyć na taki wynik...

My z TŻ potrafimy się czasem położyć już o 20 spać Ale on wstaje przed 5 rano, a ja nie lubię siedzieć sama po nocach, no to śpimy

Ja jestem od początku raz bardziej, raz mniej przeziębiona... Też mi spływa katar gardłem Nienawidzę tego. Ale ten prenalen brałam w poprzedniej ciąży i nie polecam, skuteczne to to nie jest. Już lepiej sobie Tantum Verde kupić, ja brałam w ciąży, chociaż na ulotce jest napisane, żeby się lekarza poradzić.

Witamy Mi jakoś tydzień temu przeszło to pobolewanie, ale w poprzedniej ciąży bolało mnie BARDZO (bo nawet w szpitalu sobie poleżałam) jakoś do 10 tygodnia chyba. Także różnie bywa
O 20 spac ... marzenie. Nie ma szans żeby mój synek tak wcześnie poszedł spac.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:41   #2467
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dziewczyny na szybko, jestem po badaniu (tym między 11-14 tygodniem).
Mały ładnie urósł - 6cm Wszystko w normie
Zawiedziona jednak jestem bo lekarz nie zrobił zdjęć z usg
Nie sądziłam, że muszę o nie prosić
Ale nic straconego bo lekarz powiedział, że warto zrobić genetyczne płatne (pomimo, że niema jakiś wskazań) więc na nim dostanę A i podobno sprzęt dużo lepszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 20:02   #2468
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Oj i ja mam z jedzeniem to samo!!!
Na myśl o mięsie robi mi sie bleeee.
miałam tak samo w pierwszej ciąży i tej, że mnie w ogóle do mięsa nie ciągnie a jestem raczej mięsożerna. Apetyt na mięcho wrócił gdzieś w drugim trymestrze

Cytat:
No właśnie byłam, powiedział, że mogę jedynie syrop z prawoślazu i paracetamol i domowe metody no i wiadomo, odpoczywać .. L4 mam do 19 więc dosyć długo .. no ale jak tu sobie pomóc z taką infekcją domowymi sposobami?
Właśnie zjadłam kanapkę z czosnkiem, będę zionąć ciekawe czy pomoże ..
pamiętam, że w ciąży moja ginka kazała mi pić pyrosal i dodatkowo pić wapno i brać osobno witaminę c. Nie wiem dlaczego ale nie kazała pić wapna z witaminą c razem

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja w sobotę będę jeść to:

i już sie nie mogę doczekać

PYZY uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Cytat:
Ja mam ochotę na chińszczyznę
Co do przeziębienia - od poniedziałku walczę z opryszczką na wardze, ale kiepsko mi idzie, przyłazi do mnie to paskudztwo kilka razy w roki i zawsze kończy się na heviranie
Chińszczyznę też bym zjadła. Co do opryszczki, pamiętam radę ze szkoły rodzenia by z opryszczką w ciąży iść od razu do lekarza po jakiś antybiotyk bo może być dla nas bardzo niebezpieczna

Cytat:

kiedyś używałam przy przeziębieniach tantum verde bo mi zawsze się gardło rozkłada. Ostatnio jednak w aptece pan mi odradził, powiedział, że to sama chemia i polecił jakiś preparat ziołowy i mimo, że w smaku był okropny to działa bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Ale nic straconego bo lekarz powiedział, że warto zrobić genetyczne płatne (pomimo, że niema jakiś wskazań) więc na nim dostanę A i podobno sprzęt dużo lepszy
jaki już duży!!!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 20:51   #2469
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

o jaaa 6 cm! jaki duży!

A ja właśnie włożyłam do piekarnika ostatnią blachę pierników i tż brzydal podżera już mi je! ciekawe czy do świat wytrwaja!
Stary 2014-12-11, 22:00   #2470
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Jaki jest już duży.
Nie wiedziałam, że trzeba prosić o zdjęcie bąbelka, myślałam, że zawsze robią.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:11   #2471
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na to mówię pyzy
Przecież to kartacze!!! Pyzy są bardziej okrągłe jadłabym...
Ja wczoraj spotkałam się z moimi koleżankami.. hehe oczywiście od razu pierwsze pytanie było czemu nie piję piwa - czyżbym zaszła?
Wszystkie się ucieszyly i gratulowały Wróciłam o 21, poszłam na godzinny spacer z psem a potem leciał fajny film w tv, który się skończył przed pierwszą w nocy.... A pobudka 4:45.. Spałam 4 godziny!!! Ledwo co siedzę teraz w pracy Ale jakoś wczoraj powera dostałam .
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:26   #2472
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
o jaaa 6 cm! jaki duży!

A ja właśnie włożyłam do piekarnika ostatnią blachę pierników i tż brzydal podżera już mi je! ciekawe czy do świat wytrwaja!
U mnie to samo, obawiam się, ze nie doczekają do świat i będę 22 grudnia szukała jakiegoś przepisu na ekspresowe pierniki dla zapominalskich a jak dekorowałas? Ja nie miałam weny, pomazalam czekolada i już

Stary 2014-12-12, 07:42   #2473
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
O 20 spac ... marzenie. Nie ma szans żeby mój synek tak wcześnie poszedł spac.
Ja mam dobrze Michał chodzi spać przeważnie po 18, góra po 19

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
pamiętam, że w ciąży moja ginka kazała mi pić pyrosal i dodatkowo pić wapno i brać osobno witaminę c. Nie wiem dlaczego ale nie kazała pić wapna z witaminą c razem

Chińszczyznę też bym zjadła. Co do opryszczki, pamiętam radę ze szkoły rodzenia by z opryszczką w ciąży iść od razu do lekarza po jakiś antybiotyk bo może być dla nas bardzo niebezpieczna

kiedyś używałam przy przeziębieniach tantum verde bo mi zawsze się gardło rozkłada. Ostatnio jednak w aptece pan mi odradził, powiedział, że to sama chemia i polecił jakiś preparat ziołowy i mimo, że w smaku był okropny to działa bardzo dobrze
Kazała osobno, bo któreś któremu nie pozwala się dobrze wchłonąć Ale nie pamiętam dokładnie

Co do opryszczki, to jest groźna tylko jeśli się ma ją pierwszy raz w życiu. Miałam w zeszłej ciąży i z nikim tego nie konsultowałam. Trzeba tylko uważać, czym się ją zwalcza, bo nie wiem czy plasterki są wskazane. Z domowych sposobów można pastą do zębów posmarować.

A nie pamiętasz nazwy tego ziołowego leku na przeziębienie?

Zapomniałam dopisać, że u mnie od wczoraj mdłości ruszyły pełną parą

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2014-12-12 o 08:00
Stary 2014-12-12, 10:04   #2474
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Przecież to kartacze!!! Pyzy są bardziej okrągłe jadłabym...
Ja wczoraj spotkałam się z moimi koleżankami.. hehe oczywiście od razu pierwsze pytanie było czemu nie piję piwa - czyżbym zaszła?
Wszystkie się ucieszyly i gratulowały Wróciłam o 21, poszłam na godzinny spacer z psem a potem leciał fajny film w tv, który się skończył przed pierwszą w nocy.... A pobudka 4:45.. Spałam 4 godziny!!! Ledwo co siedzę teraz w pracy Ale jakoś wczoraj powera dostałam .
U mnie też wczoraj był jakiś przypływ energii - ogarnełam graciarnie w pokoju na pracownie, myślę, że w przyszłym tygodniu wstawię maszynę i będę mogła chociaż firanki na święta poobszywać. Ale o 23 się całkiem wyłączyłam.
Cytat:

Kazała osobno, bo któreś któremu nie pozwala się dobrze wchłonąć Ale nie pamiętam dokładnie

Co do opryszczki, to jest groźna tylko jeśli się ma ją pierwszy raz w życiu. Miałam w zeszłej ciąży i z nikim tego nie konsultowałam. Trzeba tylko uważać, czym się ją zwalcza, bo nie wiem czy plasterki są wskazane. Z domowych sposobów można pastą do zębów posmarować.

W aptece pani mi powiedziała że mogę plasterki, ale nic nie dają :/ Pasta trochę pomogła. W ogóle bierze mnie jakieś choróbsko, dobrze że mam dzisiaj wolne i w sumie muszę tylko posiedzieć nad notatkami na jutrzejszy egzamin
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 10:18   #2475
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo, obawiam się, ze nie doczekają do świat i będę 22 grudnia szukała jakiegoś przepisu na ekspresowe pierniki dla zapominalskich a jak dekorowałas? Ja nie miałam weny, pomazalam czekolada i już
Ja dekoruję dopiero przed samymi świetami. Rok temu miałam takie:

Cytat:
U mnie też wczoraj był jakiś przypływ energii - ogarnełam graciarnie w pokoju na pracownie, myślę, że w przyszłym tygodniu wstawię maszynę i będę mogła chociaż firanki na święta poobszywać. Ale o 23 się całkiem wyłączyłam.

W aptece pani mi powiedziała że mogę plasterki, ale nic nie dają :/ Pasta trochę pomogła. W ogóle bierze mnie jakieś choróbsko, dobrze że mam dzisiaj wolne i w sumie muszę tylko posiedzieć nad notatkami na jutrzejszy egzamin
ok nie zazdroszczę tego egzaminu. Ja jakos nie mam weny do nauki, a mgr czeka do napisania....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 11:08   #2476
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
mam dwa przepisy na takie szybkie pierniczki, jedne muszą poleżeć dobę, robiliśmy pierwszy raz i trochę nam koślawe wyszły ale są naprawdę pyszne
http://czterylewerecewkuchni.blogspo...alpejskie.html
a drugie to przepis mojej mamy, w ogóle nie wymagają leżakowania, są bardzo dobre od razu do jedzeniahttp://czterylewerecewkuchni.blo gspot.com/2013/12/pierniki-szybkie-bez-lezakowania.html

Cytat:

my też wczoraj jednak piekliśmy, przedwczoraj nie było siły. Myślę, że do świąt nie wytrwają ani Twoje ani nasze ;P

Cytat:

salvigol spray, tylko go używałam w czasie karmienia nie w ciąży, więc jakby co lepiej się upewnij czy w ciąży można, na ulotce nie ma nic na ten temat

Wapno z wit c, pewnie masz rację, że chodzi o wchłanianie tylko, że spróbuj kupić takie musujące wapno bez c, udało mi się ale panie w aptece krzywo patrzyły, jakbym wydziwiała obleciałam wtedy niejedną aptekę

Cytat:

Śliczne! Ja nie mam cierpliwości do ozdabiania

No i witam Panie przy piąteczku! Widzę, że już ruszyły u was przygotowania do świąt, u nas też kapusta z grzybami nagotowana, bigosik również, kilka pierogów ulepionych ale bałagan taki, że głowa boli... O jedzenie zatem się nie martwię, ale porządki.............. Jesteśmy w trakcie remontów i kurzu wszędzie tyle, co wytrę wychodzi znów do świąt się z niczym nie ogarniemy. Chciałabym okna ozdobić no ale to wypadałoby je umyć Muszę chyba listę zrobić i odhaczać

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 11:15   #2477
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Super że wszytsko ok u Was czyli już wiadomo, że będzie chłopczyk?

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

ok nie zazdroszczę tego egzaminu. Ja jakos nie mam weny do nauki, a mgr czeka do napisania....
Piękne pierniczki normalnie jak z reklamy, też tak chcę umieć
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 11:22   #2478
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry My dziś po ciężkiej nocce, bo Hani katar nie dawał spać, ale ze względu na te moje mdłości poszła do przedszkola. Katar przezroczysty więc nie bakteryjny. Wczoraj Młoda zasnęła o 22 co jej się nigdy nie zdarzało... A ja już jestem po drzemce... dziś odkryłam, że baaaardzo mi pasują kanapki z pomidorem i papryką i nawet pół godziny po nich mnie nie mdli, bo po innym jedzeniu, to góra 10 min i mam ochotę
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Oj i ja mam z jedzeniem to samo!!!
Na myśl o mięsie robi mi sie bleeee.
Od tygodnia jem kanapki z wędlina dopiero, ale nie jestem jeszcze gotowa by np pierś upiec, czy w ogóle jakies mięso.
Jeszcze nie tak dawno na widok mięsa po prostu wymiotowalam.
Tez kanapki z dZemikiem chętnie bym wysuwała, ewentualnie z białym serkiem 😉
Co do dań głównych, ze tak sie wyrażę, rownież podstawę mojej egzystencji stanowią zupy 😉

A pijecie kawę? Rownież nie jestem w stanie znieść jej zapachu, ratuje sie Inką 😉
Z córeczka miałam podobnie, dopiero w 2 trymestrze wróciłam do jej picia.
A ja się zrobiłam strasznie mięsożerna, ale może dlatego, że odrzuciło mnie totalnie od mleka, jogurtów i sera żółtego - jedynie twaróg w czystej postaci mi smakuje
Co do kawy, to wcześniej uwielbiałam taką z mleczkiem a teraz mnie odrzuca i nie piję... a w poprzedniej ciąży bardzo mi smakowała, ale miałam niskie ciśnienie i nawet gin polecała delikatną wypić...
Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dawno tu nie zaglądałam, pochłania mnie praca i sen... naprzemiennie
we wtorek byłam na pobraniu krwi, oddałam też pojemnik z moczem do badania i w poniedziałek dowiem się czy wszystko ok, wtedy też mam wizytę u ginki, więc na pewno zajrzy do dzidzi i sprawdzi co słychać, oby wszystko było w porządku
dziś z rana naszła mnie ochota na chleb z pasztetem i ogórkiem kiszonym w życiu takich wykwintnych dań nie jadłam, bardzo mi się smaki w ciąży zmieniają
co do kawy, to przed ciążą piłam, a teraz jakoś mnie nie jara... wypiję w pracy 3 łyki i potem wylewam zimną
zastanawiam się, kiedy powiedzieć u mnie w pracy o ciąży, boję się, że za niedługo mogłabym się źle poczuć i moja szefowa dowie się z L4 o ciąży, a tego bym nie chciała, wolę pogadać z nią jeszcze wcześniej i dać jej do zrozumienia, że póki się będę dobrze czuła, to chcę pracować
troszkę się obawiam cały czas o to, że mogłabym tej ciąży nie utrzymać, więc lepiej się nie chwalić za szybko na razie oprócz nas wie tylko moja najbliższa przyjaciółka, która ma zakaz mówienia komukolwiek nie wiem czy to zboczenie zawodowe, czy co, bo często w aptece spotykam się z poronieniami, a trudności w zajściu w ciąże to naprawdę już jest jakaś plaga... dlatego jest to dla mnie nieprawdopodobne, że nam z mężem udało się już za pierwszym podejściem, a niektórzy muszą się latami starać... jestem taka szczęśliwa, że boję się, że coś się może stać... ehhh, pewnie przewrażliwiona jestem

jadę dziś z mężem na zakupy, są fajne wyprzedaże w h&m dlatego zamierzamy tam wstąpić... a te ciuszki dziecięce tak kusząąą tylko chyba za szybko na kupowanie, chciałabym już znać płeć
Ja myślę, że też bym szefowej w takiej sytuacji powiedziała wcześniej, żeby wiedziała jak jest, no i żeby nie była wściekła jak bym przyszła ze zwolnieniem i wtedy szok... teraz u mnie tak wyszło, że zostałam wysłana na zwolnienie od razu ze względu na wcześniejsze bardzo wczesne poronienia no i nie mogłam powiedzieć wcześniej
Cytat:
Hej!
Mi jak na razie smaki się nie zmieniają, bardziej na siłę jem trochę więcej owoców czy warzyw a tak to to samo co wcześniej.
Kawę też piję, nie odrzuca. Może dlatego, że mam niskie ciśnienie więc mi jak najbardziej można
Współczuję przeziębienia... może syrop z cebuli albo prawoślazowy? chyba można w ciąży...
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Przed ciążą piłam jedną kawę dziennie a teraz nie moge na nia patrzeć i od początku nie wypiłam ani lyka. Kupiłam nawet Inkę i leży zamknięta w szafce. Za to piwo bezalkoholowe cytrynowe to wchodzi równo dzisiaj zrobiłam zapas pasztetów, ja lubię z cebulką a ogórek kiszony na kanapkę z wędliną. Wcześniej miałam prawdziwe, swojskie ogórki kiszone od cioci ale wczoraj zjadłam ostatnie pół słoika i dzisiaj chciałam kupić - niestety nigdzie nie było kiszonych, tylko kwaszone.

Dzisiaj u nas w menu hamburgery z mięsem wołowym, oczywiście takie robione w domu.

W nocy wstaję tylko raz siusiu więc uciskanie na pęcherz nie jest moim najwiekszym problemem. Najbardziej się męczę z nudnościami i niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej bo to przykre uczucie się nasila
Najbliższą wizytę u gin mam w piątek, 19 grudnia, już się nie mogę doczekać
Mniam, to ja już mam plan na przyszły tydzień: hamburgery domowe, gulasz wołowy, placuszki z kurczaka i ryż z jabłkami i cynamonem...
Cytat:
Można ?
Wg wyliczeń z kalkulatora termin wychodzi mi na 27 lipca, chociaż wg lekarza moja ciąża powinna być już bardziej rozwinięta. Na razie biorę duphaston 3x dziennie. Pisałyście o bólach brzucha, w którym tygodniu u was przeszły ?

Ja mam ochotę na chińszczyznę
Co do przeziębienia - od poniedziałku walczę z opryszczką na wardze, ale kiepsko mi idzie, przyłazi do mnie to paskudztwo kilka razy w roki i zawsze kończy się na heviranie

Czy to kartacze ?
Witamy
Co do opryszczki, to mi nigdy plasterki i inne maści nie pomagają, ale zawsze się ratuję sonolem http://www.poradnikzielarski.pl/leki-ziolowe/sonol.html
Cytat:

No to jestesmy na podobnym etapie - u mnie się zaczęły w zeszłym tygodniu, ale teraz to już mam apogeum... i nic nie pomaga, na szczęście nie wymiotuje
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 11:35   #2479
Anex
Rozeznanie

Hej, ależ już jest dużo lipcówek Wwczoraj byłam na pierwszym usg i chciałabym w związku z tym prosić o zmianę terminu porodu na pierwszej stronie na: 19 lipca zamiast 25 lipca(tak wyszło wg wymiarów fasolki na usg i na taki termin załapię się wg lekarza). Dziecina ma 2 cm długości, serducho bije 170/min. Wspominałam, że spróbuję u rodzinnego przepisać badania i niestety byłaby tylko możliwość wykonania na nfz morfologii krwi i bad. moczu. Znalazłam najtańsze wg mnie laboratorium i wszystko wykonałam prywatnie. Zapłaciłam 134 pln za: morfologia, mocz, różyczka igG, tokoplazma IgG,IgM, grupa krwi (koszt tych samych badań w Synevo to ponad 200 pln a z nimi ma umowę mój lek.rodzinny).
Dostałam skierowanie na badania prenatalne na nfz (test pappa) i mam zapisać się na 2,5 lub 7 stycznia (nie wiadomo czy lekarze go wykonujący nie zrobią sobie długiego weekendu).
gkatarzynka jesteśmy z tego samego miasta, witaj

Edytowane przez Anex
Czas edycji: 2014-12-12 o 11:57
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 12:08   #2480
sagarmathaa
Raczkowanie

Napiszę tylko, że moje badanie TSH z wynikiem 29 było pomylone. Laboratorium zawaliło. Miało być 2,9 więc już po strachu
Kilka dni mnie nie było, a tu tyle się dzieje

Edytowane przez sagarmathaa
Czas edycji: 2014-12-12 o 12:10
sagarmathaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 12:17   #2481
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sagarmathaa Pokaż wiadomość
Napiszę tylko, że moje badanie TSH z wynikiem 29 było pomylone. Laboratorium zawaliło. Miało być 2,9 więc już po strachu
ciesze sie tylko szkoda ze tyle strachu sie najadlas;/ ja niestety mialam 3,68 i biore leki na obnizenie w styczniu robie nastepne badania i mam nadzieje ze tsh spada..
Stary 2014-12-12, 12:19   #2482
sagarmathaa
Raczkowanie

Cytat:
ciesze sie tylko szkoda ze tyle strachu sie najadlas;/ ja niestety mialam 3,68 i biore leki na obnizenie w styczniu robie nastepne badania i mam nadzieje ze tsh spada..
Na pewno spadnie , chociaż ten wynik jaki masz też jest w normie.
Stary 2014-12-12, 12:29   #2483
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
niestety dla kobiety w ciazy nie powinno byc wieksze niz3 wyczytalam ze nawet do 2,5 ma byc ale wiadomo to to jeszcze norma ale u mnie juz lekko podwyzszone wiec dostalam najmniejsza dawke euthyroxu 25 i dziele na pol jeszcze wiec zobaczymy czy mi spadlo
Stary 2014-12-12, 12:32   #2484
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Mój lekarz twierdzi, ze w ciąży powinno być max 1,5. Ja biorę euthyrox 112 a wy?

Stary 2014-12-12, 12:34   #2485
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze, że wszystko wyszło ok
ale labo powinno 2 razy sprawdzić zapis wyników zanim oddadzą to pacjentom.. ile sie strachu najadłaś, to Twoje..
Stary 2014-12-12, 12:45   #2486
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Hej, ależ już jest dużo lipcówek Wwczoraj byłam na pierwszym usg i chciałabym w związku z tym prosić o zmianę terminu porodu na pierwszej stronie na: 19 lipca zamiast 25 lipca(tak wyszło wg wymiarów fasolki na usg i na taki termin załapię się wg lekarza). Dziecina ma 2 cm długości, serducho bije 170/min. Wspominałam, że spróbuję u rodzinnego przepisać badania i niestety byłaby tylko możliwość wykonania na nfz morfologii krwi i bad. moczu. Znalazłam najtańsze wg mnie laboratorium i wszystko wykonałam prywatnie. Zapłaciłam 134 pln za: morfologia, mocz, różyczka igG, tokoplazma IgG,IgM, grupa krwi (koszt tych samych badań w Synevo to ponad 200 pln a z nimi ma umowę mój lek.rodzinny).
Dostałam skierowanie na badania prenatalne na nfz (test pappa) i mam zapisać się na 2,5 lub 7 stycznia (nie wiadomo czy lekarze go wykonujący nie zrobią sobie długiego weekendu).
gkatarzynka jesteśmy z tego samego miasta, witaj
No to trochę zaoszczędziłaś na tych badaniach jednak

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Co za szczęście! Uff, się stracha najadłaś

Wynik jest w normie, spokojnie. Ja w poprzedniej ciąży miałam na początku 2,89 i lekarz się tym w ogóle nie zainteresował, także spoko

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2014-12-12, 13:00   #2487
sagarmathaa
Raczkowanie

Strachu, stresu i kilka nie przespanych nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 13:04   #2488
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Mój lekarz twierdzi, ze w ciąży powinno być max 1,5. Ja biorę euthyrox 112 a wy?
ja biore 25 na pol czyli w sumie 12,5. lekarka mowi ze zacznie od najmniejszej dawki aby zobaczyc czy spada a jak nie to lekarz bedzie kombinowal.
Stary 2014-12-12, 13:09   #2489
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie to jest przesada...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2014-12-12, 13:22   #2490
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Wg mnie to jest przesada...
Też tak myślę, w klinice mówili mi, że odchodzi się od tego 1,5, dużo ważniejsze są pozostałe badania niż TSH.
Ja mam zawsze ok 2,4-2,8 i przed zabiegiem nikogo nie obeszło, bo reszta była ok (ft3, ft4 i brak przeciwciał)

A lab też mi raz zrobiło psikusa, kiedyś odbieram wynik TSH a tam coś ponad 4 .. ja spanikowana, że zaczęło się coś dziać, stanęłam z tym wynikiem jak wryta i zaczęłam babie się wyżalać, że właśnie miałam mieć invitro a tak to nie wiadomo co, baba się mnie pyta czy miewałam kiedyś taki wynik, mówię, że nie, nigdy. No i zrobili mi powtórkę za free i co się okazało - 2,4. A nie jest możliwe, żeby ta spadło w 2 dni. Dodatkowo zrobili z tej samej próbki (znaczy tej pierwszej) i tam wyszło znów koło 4 ,, musieli chyba pomieszać fiolki, baba nie umiała mi tego wyjaśnić a ja się nie czepiałam, bo się ładnie zachowali.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości