![]() |
#2461 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Ewa takie otulacze to nawet na chrzest można Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Maladt - wowowowhohoh
![]() ![]() ![]() I Ty znow masz w planach tyle roboty, normalnie bym Cie pasami do lozka przywiazala ![]() ![]() ale z drugiej strony wierze,ze z dzieciaczkiem w domu jest trudniej, mi sie latwo mowi, zero obowiazkow tak naprawde, leze ile chce, bo moge i nie musze wstawac,chyba ze dla samej siebie ahhhh podziwiam was dziewczyny ![]() Dlatego ja tylko jedno bejbi i warsztat zamkniety ![]() Ewa - opadla mi kopara ten krolik jest FENOMENALNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ja lubie zabawki w tych ksztaltach cudowny !!! Ja musze przywiezc od rodzicow moje 3 ukochane pluszaki w tym jednego misia (jak ja to mowie z Jasia Fasoli-identyko) brzydki jak noc,ale go kocham,kupilam go kiedys w lumpku ![]() zamieszkaja na parapecie u Tymcia ![]()
#2463 |
Zadomowienie
|
Mala - ja już nie mam do Ciebie siły! Zrób to proszę dla nas i 1 (słownie: jeden) dzień przeleż!
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ochraniaczy do łóżeczek. Widziałam, że część z Was kupuje. Mnie jednak wystraszyły artykuły odnośnie nagłej śmierci łóżeczkowej (np. http://www.mamazone.pl/pytania-i-odp...ko-a-sids.aspx). Co o tym myślicie, bo ja powoli głupieję? |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny, ja jak zwykle z doskoku, aż mi głupio ze tak wpadam i tylko o sobie, ale na telefonie nie jestem w stanie poodpisywać i pocytowac.
ewek - piękne te rzeczy, a z tym ze powinnaś je sprzedawać to dziewczyny maja racje, ja zamowilam teraz u sąsiadki ba choinkę 6 malutkich ok 5 cm aniolkow i 6 sniezynek i jednego angry birdsa za 100 zl . monnnia ja tez mieszkam u mamusi za plotem i to idealne wyjście ![]() ![]() mamazuzi - tz musi w końcu sie ogarnac, badz twarda ![]() lubcia - pozdrawiam i szybkiego powrotu do domku a ja leze jeszcze w łóżku, ale chyba musze sie zebrac do tej biedronki bo mi wszystkie słodycze wykupią ![]() znowu mam gości na weekend, a myślałam ze dogonię męża i zakończymy grubsze porzadki przedswiateczne ale nic - lubię gości, jak cos sie w domu dzieje. Aaaa i zalatwilam św Mikolaja na 6 grudnia, przyjdzie do mojego synka - będziemy miec imprezę mikolajkowa ![]()
#2465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2466 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2467 |
Wtajemniczenie
|
A argumenty że dziecko ma za malo tlenu i wdycha swój wydychany dwutlenek węgla jakos do mnie nie przemawiają. Poza tym jak dziecko spi to i tak do niego zaglądamy i poprawiamy kładać na środku łóóżeczka. Ja ochraniacze mam ale to glównie dlatego zeby zminimalizować chlod zewnętrznej ściany a jak dzidzia będzie chciała to będzie na początku spac w rozkach i spiworku
#2468 |
Zadomowienie
|
pól dnia mnie nie było a tu 5 stron
![]() oszalałyście! Duszona śliczny rożek w grochy, podrzucisz linka? ![]() Buuu moja Mała też o tydzień mniejsza, lekarz mówił, że jeśli mieści się w siatkach to wszystko ok, więc się nie przejmuję i Ty też się nie przejmuj ![]() Monia gratuluję pójścia na swoje ![]() dziewczyny powodzenia na glukozach. Idę nadrabiać dalej bo utknęłam na 79 stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
http://4.bp.blogspot.com/-39NupnI4K9...uku+swieta.png
może któraś wykorzysta ![]()
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
nie panikowalabym na zapas ![]() u mnie bedzie ochraniacz, dobrze umocowany, nie jest gruby jak zobacze,ze Tymek jak glonojad przysysa sie do niego i dusi,to zdejme,ale nie spotkalam sie jeszcze z takimi opiniami ![]() wszyscy znajomi maja i jest ok ![]() Duszona oojjj, zly dzien po prostu ![]()
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
IncognitoNick ja kupiłam, ale mam zamiar założyć go później..bo też mam wątpliwości...
ewkoo anioły genialne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
#2473 |
Zakorzenienie
|
co do obowiazków jakie mam dzis do zrobienia to nie wiem ile mi sie bedzie chciało.... na razie tylko obiad jest do zrobienia na 100% w sumie 2 obiady- grzybowa i placki ziemniaczane
u mnie sytuacja z córka to nie tak źle bo ona lubi sprzatac i lata ze sciera czesto. fakt ze to nie jest do końca po mojemu ale lepsze to niz nic. bardziej wkurzajacy jest brak meza ktory nie pomoze mi, no chyba ze w weekend co do ochraniacza ja miałam i teraz tez bede miec. maluszek przewaznie lezy na srodku łózeczka i na poczatku nie bedzie sie za wiele ruszał. mi ochraniacz pomogł wielokrotnie przy małej bo by miała tak łepetyne poobijana ze to by juz jakims patologicznym biciem zajezdzało. ona uwielbiała sie rzucac po łózku przed snem i co by w gołe szczebelki przydzwoniła bez amortyzacji ochraniaczem byłby ryk
#2474 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam zamiaru panikować z tymi ochroniaczami...
Albo będziesz miała i będziesz pilnowała czy nie jest za blisko ochraniacza Albo nie będziesz miała i też będziesz pilnowała czy nie jest za blisko szczebelków bo może walnąć się w głowe czy coś. I tak matki co chwilę sprawdzają co dziecko robi... I czy oddycha... na warsztatach też nam mówili o tym, że dziecko po prostu lubi zapominać oddychać... Tak czy siak po prostu do dziecka się co chwilę zagląda... każda matka jest czujna ![]()
#2475 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ewa, jakie cuda robisz ![]() Cytat:
![]() Kobietki, jestem po glukozie. Wypiłam i nie zwróciłam ![]() ![]() ![]() Kiedy czekałam na poczekalni na kłucia, do stomatologa przyszła mama z 8-letnim synkiem. Płakał jej ten synek w gabinecie, że on nie chce, że się boi ![]() ![]() Jak cukry będą ok, lece do Biedry po rurki ![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-11-20 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Wtajemniczenie
|
Ewa ja widziałam, codowne rzeczy.
#2477 |
Zakorzenienie
|
Ewa, moim zdaniem powinnaś sprzedawać te cuda
![]() ![]() Dziewczyny wczoraj użyłam tych czopków glicerynowych i spoko, pomogły, ale szczerze mówiąc, wolałabym coś takiego co sprawi, że takich zastojów nie będzie ... bo co z tego, że wczoraj było ok, jak już dziś czuję się źle;/
#2478 |
Zakorzenienie
|
Olcia super, ze dobrze ją zniosłaś
![]() Ale żeby gorącą wodą, nienormalne....lepiej letnią szybciej da się wypić i z głowy, bo taki gorąc..eh może tak na rozgrzanie z rana ![]() Oby wyniki były ok ![]() też już mysle o tych rurkach ... ale muszę sama jechać do Biedry ( w sensie nie wysylac samego meza)-bo on na bank pomyli i kupi złe hehehehehe Gloda już czuję...najchętniej zabrałabym się za spaghetti ![]() ale jakos za wczesnie chyba na obiad, potem bede kombinowała, co tu zjeść po południu Muszę przetrzymać.
#2479 |
Zadomowienie
|
Martula należy Ci się już to wolne, odpoczywaj!
![]() Iva słodycze z Niemiec o rety, zazdroszczę ![]() Ewa śliczności ![]() Ja byłam pooglądać wózki z rodzicami. Są tak napaleni na wózek dla Małej, że już by go chcieli kupić ![]() ![]() Dziewczyny weszłam na wagę, a tam 8,5 kg na plusie!!!! załamałam się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Ja tam też założę ochraniacz na łóżeczko. I tak będę miała małego na oku, bo będzie ono stało koło naszego łóżka
#2481 |
Wtajemniczenie
|
Olcia leć do Biedry zanim odbierzesz wynik glukozy!! Ja żałuję, że się nie najdałam slodkiego przed wynikami!! Najedz się w razie "W "
![]() A ja dzisiaj mam słaby dzień. Nic mi się nie chce! Dlatego przepraszam za brak aktywności, ale ńie mam mocy na nic. Patrzę ślepo w tv, oglądam Kłamca kłamca i tyle. Ciemno, zimno, ponuro. Brrrrr. Mam doła i ochotę na pierniczki z Biedry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga, gorącą wodą zalała, bo przy okazji kawe sobie zrobiła ![]() Asia, masz rację. Co zjedzone to moje. ![]() ![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-11-20 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
- Kochanie do kotów jeszcze nie doszłam bo na razie lale i króliki, i aż 7 żab do zrobienia
![]() ![]() Ollllciaaa- no niestety są i takie mamusie szkoda gadać tylko potęguje u syna strach przed dentystą ![]() Ja przy swoich dzieciach nie miałam ochraniaczy, teraz jak dostała łóżeczko od siostry to z ochraniaczami i nie wiem pewnie wykorzystam ale tylko dlatego że małą będzie na razie z nami w dużym pokoju, gdzie wszyscy jemy, oglądamy telewizję , więc ją taki ochraniacz od nas odgrodzi . Ale już po przeprowadzce to raczej zdejmę Incognito a idąc tropem śmierci łóżeczkowej to mi położne odradzały raczej spanie dzieci na poduszkach, bo wtedy szybciej mogą się przydusić niż od ochraniaczy, szczególnie jak się przekręci na brzuszek. Mój matek uwielbiał spać na brzuchu, więc u mnie pościeli w łóżeczku bardzo długo nie było, a ja miałam schizę i non stop go pilnowałam Mlebidakin- dzięki, ten robiłam pierwszy raz dla Ali, ale najlepiej będzie sprawdzić już na dziecku jak to ma się do szerokości i długości . Ale faktycznie jak ktoś chrzci takiego malucha to się nada , ja jeszcze zrobiłam do tego czapkę , rękawiczki i skarpetki ale nie robiłam jeszcze zdjęć, pokaże wam później całość maladT- dzięki za troskę, ale akurat to mi pomaga rozruszać te moje grabie po nocy, dzięki temu mogę coś tymi rękoma robić bo tak pewnie miałabym zesztywniałe już strasznie. No i dzięki temu czas w łóżeczku szybciej mija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
Aaa i był dzisiaj mikołaj z nowymi kołami do wózka, takimi jakie miały być od początku
![]() ![]() ![]() Mała szaleje, okłada mnie od pipki, po tyłek, pępek, żebra, wszędzie ![]() Uwielbiam to, ile radości. A w nocy to już szczególnie ![]() Normalnie kocham ją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Aj dziewczyny nie dajmy się listopadowej chandrze nooooo
![]() ![]() ![]() ale cos w tym jest...mi sie nawet pod prysznic nie chce isc ale chyba się kopsnę, to chociaz powdycham ładne zapachy żeli i szamponu....
#2487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że narobiłam zamętu z biedronką ![]()
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
lui_89- głowa do góry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, ze Wiki płukalas od razu w lenorze? To moze i ja tego fairy sobie pouzywam, zeby cokolwiek zapachu nadać ![]() Cytat:
![]() Wiecie co mi sie dzis marzy? Kawa z mc kwacza karmelowa Latte z pianka posypaną cynamonem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.