Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-18, 17:07   #2461
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nie martw się, z każdym kolejnym spacerem będzie lepiej ja na pierwszym też ledwo szłam po 20 minutach

piękna pogoda teraz u nas a ja muszę z małą siedzieć w domu no ale najważniejsze żeby wyzdrowiała

dziewczyny po cc, 2 pytania:

- czy miejsce w okół rany macie takie jakby odrętwiałe?
-czy jeśli już nie krwawię a rana się zagoiła mogę wziąć kąpiel w wannie?
Jeszcze się naspacerujecie A jak mała się czuje? Już lepiej?
Stary 2015-03-18, 17:18   #2462
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Właśnie miałam robione ktg i jak czułam napięcie macicy to zanikalo tętno małego. Za chwilę będę miała robione usg pod kątem przepływów..boje się
nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ojustyna kochana powodzenia! To twój dzień.
Kruszynko gratuluję!

Dziewczyny ja też się na zajączka szykuje a co... Chociaż ja mam już być w szpitalu 30marca bo dostalam skierowanie w razie wu.

Dziś mam placzliwy dzień. Cały czas mi się płakać chce. Jeszcze TŻ mówi żebym nie rodziła i nie rodziła i trochę mi już z tego powodu przykro się robi bo jak się faktycznie zacznie to będę się wręcz czuć winna ze mu plany pokrzyzowalam. Cały dzień siedzę w domu pogadamy trochę z psem, który i tak czeka na "pana" a mnie ma w nosie.
Przyszła lodówka, wyszorowalam ją, umylam podłogę w kuchni przy okazji i na balkonie tez. O i słucham smutnych piosenek. TŻ w pracy bo ma dużo a ja już sobie szukam zajęcia co by porobić. No cóż - idę się ubrać i wyjdę z psem. Nawet tv nie mam ochoty włączać.
Była położna jak zwykle zbadala i jest ok. Mówi ze główka stabilnie ale nie schodzi w dół i albo że duży albo że pochodzę z brzuchem jeszcze - to samo słyszałam tydzień temu. Eh.
Fajnie się czyta wasze przygody z dziećmi a ja jesten dalej zielona w te sprawy, nic nie wiem. Boje się bardzo ze nie dam rady z tym wszystkim. Chyba mnie to przeraża.
Jeszcze w pracy wiem ze nie zaplanowano godzin angielskiego dla mnie więc albo Może świetlica albo wielkie nic i juz myślę gdzie pójdę do pracy. Ciągle pod górkę ;( odechciewa mi się.
Sorry kobietki ze tak wam tu jojcze ale serio dziś mam takiego dola nawet pisząc to to już placze;/
Idę z psem
nie martw się, większość z nas przed porodem nic nie wiedziała, ale jak urodzisz to robi się wszystko intuicyjnie, zobaczysz
a prac na razie się nie przejmuj, to w tej chwili nie jest ważne

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Jeszcze się naspacerujecie A jak mała się czuje? Już lepiej?
wydaje mi się, że lepiej najważniejsze, że je ładnie i śpi, tzn, że nie jest źle...myślę, że do końca tygodnia będzie po wszystkim
Stary 2015-03-18, 17:22   #2463
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny właśnie czytam o tym co zdiagnozowali mi przed porodem i naprawdę dziękuję Bogu za tego lekarza, który to wykrył...jak ktoś ma ochotę niech poczyta o ZESPOLE HELLP...dziewczyny w dwupaku nie ognorujcie żadnych znaków, nawet jak się wydaje, że to nie jest jeszcze to

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

biedna się namęczysz ale jesteś już 10 dni po terminie to chyba powinni zacząć działać...
o kur... Ty to miałaś??? czytałam kiedyś wątek na wizażu o hellp i tak sobie czytałam i ryczałam... to naprawdę wielkie szczęście, że nic Wam się nie stało

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Oni są poje... w poniedziałek lekarz mówił, że w środę balonik. Dzisiaj ordynator mnie badał i stwierdził, że dopiero w poniedziałek ale inny lekarz uparl się na piątek. Stwierdzili, że czekamy na skurcze. Na ktg nic nie wychodzi, rozwarcia brak wiec i tak nic nie prorokuje porodu będę chodzić w ciąży do czerwca a potem urodzę giganta..
ja pikole, ileż można...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 17:24   #2464
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
o kur... Ty to miałaś??? czytałam kiedyś wątek na wizażu o hellp i tak sobie czytałam i ryczałam... to naprawdę wielkie szczęście, że nic Wam się nie stało

no miałam...i tak sobie właśnie dzisiaj pomyślałam, że ten lekarz uratował nam życie...a już byłam spakowana do domu i nawet pisałam do Was, że wychodzę i byłam wkurzona, że w ogóle tam pojechałam...
Stary 2015-03-18, 17:24   #2465
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że lepiej najważniejsze, że je ładnie i śpi, tzn, że nie jest źle...myślę, że do końca tygodnia będzie po wszystkim
No to super Dobrze, że to nic groźnego było
Stary 2015-03-18, 17:30   #2466
nouvelle2
Zakorzenienie

Tamika24 zdrówka dla synka trzymam kciuki żeby wszystko ładnie się zrosło

Stary 2015-03-18, 17:31   #2467
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
I już ostatnie 2 pytania do bardziej doświadczonym mam:
- czy wasze maluchy odbijają? Mój prawie wcale nie odbija po jedzeniu. Kładę go na boczku, bo się boję, że się zachłyśnie;
- gdzie kładziecie maluchy w ciągu dnia do spania. Ja mam łóżeczko w sypialni na końcu domu i boję się go samego zostawiać. Zastanawiam się nad wózkiem
Czasami w ogole nie odbije i potem nawet bie uleje jej sie jak ja odloze na bok, a czasami walnie tak ladnie od razu jak ja tylko na pionowo wezme. W ciagu dnia lezy albo w sypialni na naszym lozku albo w swoim lozeczku, jak schodze na dol do kuchni na dluzej to ja biore ze soba i w wozku lezy.
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ładnie przyspieszyło, skurcze co 6 min, zaczęłam mówić "ałć" i aż TŻ się zdziwił i wstał, bo wogle się położył na dżemke ala: no to włosy susze i zmykam rodzić, coś za szybko idzie oby antybiotyk na ten gbs mój nieszczęsny na czas podali, ala: a żeby rozwarcie lepiej poszło to spacerkiem do szpitala, trzymajcie kciuki żeby to dziś a nie jutro, będę w kontakcie paaaaaaa
No to nie ma juz odwrotu powodzenia

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 17:34   #2468
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
o fuck brązowy kisiel na majtkach, co toooooo?
jeżeli chcesz to Ci napiszę jak u mnie wyglądał czop brązow0-zółty gęsty kisiel pomieszany z krwią także na moje to czop

Stary 2015-03-18, 17:37   #2469
aaakarolina
Wtajemniczenie

Aaa i zapomniałam się pochwalić dzisiaj mojemu dziecku poleciały pierwsze łzy
Stary 2015-03-18, 17:39   #2470
crystal25
Zakorzenienie

Mamusie da sie zrobic panierke bez maki na schabowe ? dopiero co wrocilam ze sklepu i zapomnialam kupic make
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 17:40   #2471
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
- czy wasze maluchy odbijają? Mój prawie wcale nie odbija po jedzeniu. Kładę go na boczku, bo się boję, że się zachłyśnie;
- gdzie kładziecie maluchy w ciągu dnia do spania. Ja mam łóżeczko w sypialni na końcu domu i boję się go samego zostawiać. Zastanawiam się nad wózkiem
Wlasnie teraz karmie i chcialam Tobie odpowiedzieć i mala mnie uprzedzila- ona czasem podczas jedzenia beka hehe

Czasm w ogole jej sie nie odbija, ale zwykle jest beeek albo i dwa.
Raz w nocy tak zapodala, ze az TZ sie obudzil i huczelismy z niej
A taki aniol

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 17:41   #2472
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
To na kiedy kochana chcesz?

Właśnie też się zastanawiałam, bo coś się nie odzywa.

dzisiaj jeszcze poprosze a najpozniej jutro a w weekend nie moge
a na facebooku tez nic nie pisze, ostatnio pisala ze podbrzusze ja boli, i cos czula ze sie rozpakuje, moze wykrakala
Stary 2015-03-18, 17:41   #2473
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Mamusie da sie zrobic panierke bez maki na schabowe ? dopiero co wrocilam ze sklepu i zapomnialam kupic make

Ja nigdy nie robiłam z mąką...zawsze jajko+bułka tarta
Stary 2015-03-18, 17:42   #2474
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie przyspieszyło, skurcze co 6 min, zaczęłam mówić "ałć" i aż TŻ się zdziwił i wstał, bo wogle się położył na dżemke no to włosy susze i zmykam rodzić, coś za szybko idzie oby antybiotyk na ten gbs mój nieszczęsny na czas podali, a żeby rozwarcie lepiej poszło to spacerkiem do szpitala, trzymajcie kciuki żeby to dziś a nie jutro, będę w kontakcie paaaaaaa

dajesz dajesz malenka bedziesz dzis tulic swoje malenstwo
Stary 2015-03-18, 17:43   #2475
nouvelle2
Zakorzenienie

a ja dzisiaj wbiłam się w pierwsze jeansy po ciąży. Co prawda wzięłam takie z dużą ilością stretchu i gumką w pasie, ale zawsze coś pomalowałam paznokcie, ogarnęłam się, ogoliłam od góry do dołu i czuję się kobietą

Rano była u nad położna, strasznie fajna młoda babeczka. Dużo nam poopowiadała o pielęgnacji, o zachowaniach noworodka, ogólnie mnóstwo nowych informacji. Pisałyście o kładzeniu na brzuszek- my też mamy to robić

Jutro na 8 rano mamy kontrolę żółtaczki w szpitalu, ale położna mówiła, że żółtaczka schodzi, bo mała ma nóżki duzo bardziej różowe niż główkę. (tak schodzi żółtaczka, od dołu)

ja na śniadanie zjadłam majonez i chyba małej nie podpasował, bo po południu słabo spała i dużo pierdziała Ale jak już zasnęła, to razem spałyśmy prawie 4 godziny, po czym ja się obudziłam, a małą jeszcze 20 minut cała rodzina dobudzała Generalnie mam w zaleceniach, że z racji żółtaczki i niskiej wagi małej powinnam dużo i często karmić, więc te 4 godziny to dla nas za długa przerwa. Poza tym mała po naświetlaniach może być lekko odwodniona.

Teraz mam chwilę, to nadrabiam Was zaraz muszę wypełnić kwity do Zusu, a potem jakaś kolacja i znowu karmienie. Póki co moja sułtanka Zofia ogląda z moją mamą Wspaniałe Stulecie Tak jej spaczymy gust od samego początku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-18, 17:43   #2476
mama_kasia88
Raczkowanie

ojustyna kciuki mocno za szybie rozwarcie i bezbolesny poród Daj nam tu znać coś

Oj Crystal na zajączka? nie, no w świeta wolałabym być w domu albo już po albo ejszcze przed.... Heh zreszta, do wielkanocy to "malutka" z 5,5kg będzie mieć :P wiec pdoziękuję serdecznie Nie da się "wróżby" przyspieszyć :P?? Nawet jak ładnie poproszę!

Antoxa- mam nadzieje że usg z przpeływami wyjdzie oki, ale kurcze niech już zrobią Ci tą cc bo się ze stresu tam wykończysz .... Idioci tyle po temrinie a oni czekają Chociaż u nas też zasada że max 14 dni po MUSZĄ dziecko "wyjać" (czyli teoretycznie u mnie mała najpóźniej bedzie z nami 4 kwietnia..) Daj kochana znać co i jak i dużo sił dla Ciebie

Aaakarolina- kurde przyznaje się pierwszy raz słyszałam o tym hellp ale jak poczytałam to normalnie szoook... Faktycznie meiliscie dużo szczęscia i ktoś tamplinuje Waszego szczęścia... Jajku kochana jak dobrze że jesteście cali iz drowi w domku...

SMV- zwalmy humor na hormony A jutrow staniesz z bananem na twarzy od ucha do ucha! a maż niech sobei gada i każdy w koło, na dobra sprawę lokator w brzuchu ma najwięcej do powiedzenia i choćby chciał urodzić się dzisiaj to tata i tak bedzie najszcżelsiwszym człowiekiem na ziemi :P Tak to juz działa a sowja droga... wiesz u mnei też pełno sprzątania a weny i sił brak, wiec jak coś mogę Ci mój adres podać

Zielone_oko- pisała coś że idzie na kontole do lekarza z tym rozejsciem spojenia... to dzisiaj, czy kiedy? I co? i co powiedzieli?

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 17:43   #2477
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie robiłam z mąką...zawsze jajko+bułka tarta
uratowalas moja kolacje bo juz chcialam makaron z serem robic a tak bedzie schabowe buraczki ziemniaczki i sosik w sumie to jeszcze dzis nic nie jadlam, stad obiad na kolacje
Stary 2015-03-18, 17:45   #2478
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Uff, doczytałam zaległe posty...

U mnie w piątek Olek będzie miał 8 dobę życia. Nie skontaktowała się ze mną żadna położna i nie wiem, jak mam robić z witaminami D3 i K. Na wypisie brak info, a ja byłam już tak wykończona 5 nieprzespanymi dobami, że nie zapytałam.

Rozumiem, że przy kp dajemy od 8 doby wit. D3 i K?
Jakiej firmy stosujecie witaminy? Już się stresuję, że to zaniedbałam i do razu zbiera mi się na płacz.

I kiedy wam kazali zgłosić się do ortopedy na badanie stawów biodrowych?

Jestem na siebie strasznie zła, że o to wszystko nie dopytałam, ale naprawdę nie miałam do tego głowy...
Jedynym pozytywem jest to, że młody akceptuje obie piersi i ładnie ssie. W przerwach między karmieniami śpi.
Spokojnie, mnie nikt nie powiedział o witaminach i zaczęłam podawać dopiero od 2 tygodnia. My mamy VitaDK (VitisPharma) w aerozolu i muszę przyznać, że to bardzo przyjemna forma podania nie trzeba się bardzo gimnastykować ani odciągać mleka.

Na USG bioderek wg szpitala 6 tydzień, wg pediatry 6-8 tydzień. My pójdziemy pewnie w 6.

Cytat:
Po piersi nie odbija, po butelce tak. Ale niezależnie czy odbije zdarza jej się ulać, więc też układamy na boczku po jedzeniu
W ciągu dnia jest albo w łóżeczku jeżeli mam coś do zrobienia w sypialni, albo w gondoli od wózka jeżeli jesteśmy w pokoju dziennym albo w leżaczku jeżeli nie śpi tylko ma dłuższy okres czuwania.

Cytat:
ładnie przyspieszyło, skurcze co 6 min, zaczęłam mówić "ałć" i aż TŻ się zdziwił i wstał, bo wogle się położył na dżemke no to włosy susze i zmykam rodzić, coś za szybko idzie oby antybiotyk na ten gbs mój nieszczęsny na czas podali, a żeby rozwarcie lepiej poszło to spacerkiem do szpitala, trzymajcie kciuki żeby to dziś a nie jutro, będę w kontakcie paaaaaaa
Powodzenia!

Cytat:
nie martw się, z każdym kolejnym spacerem będzie lepiej ja na pierwszym też ledwo szłam po 20 minutach

piękna pogoda teraz u nas a ja muszę z małą siedzieć w domu no ale najważniejsze żeby wyzdrowiała

dziewczyny po cc, 2 pytania:

- czy miejsce w okół rany macie takie jakby odrętwiałe?
-czy jeśli już nie krwawię a rana się zagoiła mogę wziąć kąpiel w wannie?
Mam odrętwiałe i może tak być kilka miesięcy, to przez poprzecinane nerwy.
Myślę, że kąpiel możesz wziąć tylko nie za gorącą i nie za długą Pamiętaj, że po takim wygrzaniu się może Ci wrócić krwawienie/plamienie, tak jak po wysiłku.

Cytat:
Kruszynko gratuluję!

Dziewczyny ja też się na zajączka szykuje a co... Chociaż ja mam już być w szpitalu 30marca bo dostalam skierowanie w razie wu.

Dziś mam placzliwy dzień. Cały czas mi się płakać chce. Jeszcze TŻ mówi żebym nie rodziła i nie rodziła i trochę mi już z tego powodu przykro się robi bo jak się faktycznie zacznie to będę się wręcz czuć winna ze mu plany pokrzyzowalam. Cały dzień siedzę w domu pogadamy trochę z psem, który i tak czeka na "pana" a mnie ma w nosie.
Przyszła lodówka, wyszorowalam ją, umylam podłogę w kuchni przy okazji i na balkonie tez. O i słucham smutnych piosenek. TŻ w pracy bo ma dużo a ja już sobie szukam zajęcia co by porobić. No cóż - idę się ubrać i wyjdę z psem. Nawet tv nie mam ochoty włączać.
Była położna jak zwykle zbadala i jest ok. Mówi ze główka stabilnie ale nie schodzi w dół i albo że duży albo że pochodzę z brzuchem jeszcze - to samo słyszałam tydzień temu. Eh.
Fajnie się czyta wasze przygody z dziećmi a ja jesten dalej zielona w te sprawy, nic nie wiem. Boje się bardzo ze nie dam rady z tym wszystkim. Chyba mnie to przeraża.
Jeszcze w pracy wiem ze nie zaplanowano godzin angielskiego dla mnie więc albo Może świetlica albo wielkie nic i juz myślę gdzie pójdę do pracy. Ciągle pod górkę ;( odechciewa mi się.
Sorry kobietki ze tak wam tu jojcze ale serio dziś mam takiego dola nawet pisząc to to już placze;/
Idę z psem
Spokojnie, to tylko hormony Ja miałam etap paniki w szpitalu, pomimo, że tęskniłam do domu to były momenty, że miałam ochotę zostać tam zawsze (bo położne były bardzo pomocne no i zabierały na noc dziecko jeżeli mama nie czuła się na siłach). Wcześniej nie miałam do czynienia z dziećmi niechodzącymi ale większość rzeczy przychodzi naturalnie, instynktownie A jak czegoś nie będziesz wiedzieć to zawsze jest mama, położna albo my!
A pracą się póki co nie matrw!

Cytat:
Aaa i zapomniałam się pochwalić dzisiaj mojemu dziecku poleciały pierwsze łzy
U nas też dzisiaj, oczywiście jak to zobaczyłam to ja też w płacz
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 17:46   #2479
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, doczytałam zaległe posty...

U mnie w piątek Olek będzie miał 8 dobę życia. Nie skontaktowała się ze mną żadna położna i nie wiem, jak mam robić z witaminami D3 i K. Na wypisie brak info, a ja byłam już tak wykończona 5 nieprzespanymi dobami, że nie zapytałam.

Rozumiem, że przy kp dajemy od 8 doby wit. D3 i K?
Jakiej firmy stosujecie witaminy? Już się stresuję, że to zaniedbałam i do razu zbiera mi się na płacz.

I kiedy wam kazali zgłosić się do ortopedy na badanie stawów biodrowych?

Jestem na siebie strasznie zła, że o to wszystko nie dopytałam, ale naprawdę nie miałam do tego głowy...
Jedynym pozytywem jest to, że młody akceptuje obie piersi i ładnie ssie. W przerwach między karmieniami śpi.
ja mam d3 od trzeciej doby, a k od 8. badanie bioderek ok. 6 tygodnia życia dziecka. A w papierach ze szpitala tego nie masz? bo ja skierowanie i te wszystkie zalecenia mam w papierach ze szpitala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-18, 17:52   #2480
crystal25
Zakorzenienie

Magnifica

Crystal - to będziemy chyba razem na tego zajączka Ja to się obawiam, że może nawet po zajączku Choć za tydzień mam wizytę prywatnie u mojego gina to może mnie jakoś pocieszy...

po zajaczku sie nie zgadzam , rodzimy na zajaczka albo przed

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Właśnie miałam robione ktg i jak czułam napięcie macicy to zanikalo tętno małego. Za chwilę będę miała robione usg pod kątem przepływów..boje się
bedzie dobrze jestes pod dobra opieka masz czeste kontrole a jak bedzie trzeba to zrobia ci cc

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
dziewczynki! Melduję, że 13 marca w piątek o godzinie 17:05 urodził się Maksymilian o wadze 3530 i 58 cm ługości Poród naturalny.
Ale odrazu zaznaczam, że opisu porodu Wam nie napiszę, bo to był istny koszmar pod koniec którego mogłam stracić syna.... Ale wszystko jest w jak największym wporządku
Mały je, śpi a ja walczę z nawałem pokarmu Ogólnie czujemy się dobrze, ale śpiąco No i problem z ubieraniem i kąpaniem- wielki krzyk i ryk

a i powiem Wam, że naprawde można wiele znieść, aby tylko mieć ukochaną kruszynkę przy sobie

gratulacje najwazniejsze ze jestescie razem opis porodu nie wazny
Stary 2015-03-18, 17:53   #2481
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Magnifica
po zajaczku sie nie zgadzam , rodzimy na zajaczka albo przed
Tylko żeby się Ania posłuchała cioci Crystal i chciała wyjść Bo ja bym baaardzo chciała
A swędzenie całkiem Ci minęło?
Stary 2015-03-18, 18:01   #2482
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Kruszynko gratuluję!

Idę z psem

zdecydowanie potrzebny ci relaks duzo teraz robicie w domu, i jestes zestresowana chyba.... godziny ci zaplanuja, moze sie boja ze pojdziesz na wychowawcze czy cos a tz w nos daj, nie mozna zaplanowac terminu porodu, a pozatym to juz jest czas na rodzenie wiec kazdy powinien byc przygotowany, zwlaszcza panikujacy tz jak moj np my urodzimy szybciutko bezbolesnie, i od tego momentu zmieni sie cale nasze zycie bedzie dobrze ja tez calymi dniami w domu sama siedze, tz czesto wraca pozno wieczorem a idzie rano na 8

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Oj Crystal na zajączka? nie, no w świeta wolałabym być w domu albo już po albo ejszcze przed.... Heh zreszta, do wielkanocy to "malutka" z 5,5kg będzie mieć :P wiec pdoziękuję serdecznie Nie da się "wróżby" przyspieszyć :P?? Nawet jak ładnie poproszę!
no to rodzimy do srody co? najpierw akcja :

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Tylko żeby się Ania posłuchała cioci Crystal i chciała wyjść Bo ja bym baaardzo chciała
A swędzenie całkiem Ci minęło?

rodzimy do srody postanowilam najpierw akcja jaka opisalam w poprzednim poscie, tylko starac sie dziewczynki! ma byc pikantnie
dziekuje minelo calkiem, kapiele w krochmalu bardzo pomogly, za to kremy nic a nic ale mam nadzieje ze zejdzie mi to co mam ta pokrzywka, uda i kolana jeszcze czerwone sa
Stary 2015-03-18, 18:13   #2483
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
1. moja odbija czasami, w sumie rzadko. Nam na szkole rodzenia mówili, że nie musi odbijać i nie trzeba godzinami łazić z dzieckiem po pokoju żeby odbijało (z siostrzeńcem moja mama tak robiła- stara szkoła)
2. ja kładę wszędzie gdzie akurat jestem, na łóżku, w łóżeczku, gdziekolwiek. Patrzę tylko czy kotów nie ma w pobliżu. Zostawiam małą samą, ale na dosyć krótkie chwile (ze względu na koty)

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
no miałam...i tak sobie właśnie dzisiaj pomyślałam, że ten lekarz uratował nam życie...a już byłam spakowana do domu i nawet pisałam do Was, że wychodzę i byłam wkurzona, że w ogóle tam pojechałam...
no to faktycznie uratował Wam życie. I Tobie i Idze....

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Pewnie będą rozważać cc

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
ej, to Ty prawdziwej polskiej paniery nie znasz? jajo + bułka tarta

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
to czopek się ciągnie czas najwyższy, skurcze są, czekam aż się nasilą i jade, ale najpierw ostatni wypasioooooony obiad
od razu tża wyciągnęłam do sklepu i moje zachcianki spełnione, na deser mega milka oby sie nie rozmyśliła i rozkręciło się na dobre trzymajcie kciuki
powodzenia!!!!!! rodzisz!!!

Stary 2015-03-18, 18:20   #2484
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dzisiaj wbiłam się w pierwsze jeansy po ciąży. Co prawda wzięłam takie z dużą ilością stretchu i gumką w pasie, ale zawsze coś pomalowałam paznokcie, ogarnęłam się, ogoliłam od góry do dołu i czuję się kobietą

Rano była u nad położna, strasznie fajna młoda babeczka. Dużo nam poopowiadała o pielęgnacji, o zachowaniach noworodka, ogólnie mnóstwo nowych informacji. Pisałyście o kładzeniu na brzuszek- my też mamy to robić

Jutro na 8 rano mamy kontrolę żółtaczki w szpitalu, ale położna mówiła, że żółtaczka schodzi, bo mała ma nóżki duzo bardziej różowe niż główkę. (tak schodzi żółtaczka, od dołu)

ja na śniadanie zjadłam majonez i chyba małej nie podpasował, bo po południu słabo spała i dużo pierdziała Ale jak już zasnęła, to razem spałyśmy prawie 4 godziny, po czym ja się obudziłam, a małą jeszcze 20 minut cała rodzina dobudzała Generalnie mam w zaleceniach, że z racji żółtaczki i niskiej wagi małej powinnam dużo i często karmić, więc te 4 godziny to dla nas za długa przerwa. Poza tym mała po naświetlaniach może być lekko odwodniona.

Teraz mam chwilę, to nadrabiam Was zaraz muszę wypełnić kwity do Zusu, a potem jakaś kolacja i znowu karmienie. Póki co moja sułtanka Zofia ogląda z moją mamą Wspaniałe Stulecie Tak jej spaczymy gust od samego początku
ja jeszcze w jeansy nie próbowałam ze względu na ranę po cc, ale myślę, że w niektóre powinnam się zmieścić
a ważyłaś się już po porodzie??

a co ciekawego położna mówiła? jakieś rady masz? miała wagę ze sobą żeby zważyć Zosię??

ja czekam aż młoda się obudzi i akcja kąpiel przy samej kąpieli jest spokojna, ale zabiegi pielęgnacyjne po to już armagedon
Stary 2015-03-18, 18:24   #2485
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
dziewczynki! Melduję, że 13 marca w piątek o godzinie 17:05 urodził się Maksymilian o wadze 3530 i 58 cm ługości Poród naturalny.
Ale odrazu zaznaczam, że opisu porodu Wam nie napiszę, bo to był istny koszmar pod koniec którego mogłam stracić syna.... Ale wszystko jest w jak największym wporządku
Mały je, śpi a ja walczę z nawałem pokarmu Ogólnie czujemy się dobrze, ale śpiąco No i problem z ubieraniem i kąpaniem- wielki krzyk i ryk
gratuluje kochana najwazniejsze, ze jesteście razem już w domu
My dziś po pierwszym problemie brzuszkowym-chyba-bo co mi sie dziecko upłakało to jego nic nie pomagało, aż w końcu usnął umęczony 2 godzinnym płaczem
Czy to usg bioderek macie zalecone na wypisie ze szpitala?Znajoma położna mi dziś powiedziała, że jak nie ma tego na wypisie, to z bioderkami małego wszytsko ok i usg nie trzeba i teraz nie wiem co robić?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:

ja czekam aż młoda się obudzi i akcja kąpiel przy samej kąpieli jest spokojna, ale zabiegi pielęgnacyjne po to już armagedon
nie lubi się pielęgnować?ale u nas to samo, rośnie mi synuś brudasek
Stary 2015-03-18, 18:24   #2486
nouvelle2
Zakorzenienie

wczoraj wykąpaliśmy małą w składzie ja + mąż + mama. Mieliśmy kilka wpadek Mała osrała ręcznik; o umyciu włosów przypomnieliśmy sobie jak już była ubrana. Ale generalnie obyło się bez płaczu i chyba jej się spodobało

Stary 2015-03-18, 18:28   #2487
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj jeszcze poprosze a najpozniej jutro a w weekend nie moge
a na facebooku tez nic nie pisze, ostatnio pisala ze podbrzusze ja boli, i cos czula ze sie rozpakuje, moze wykrakala
To niech się dzieje, byle nie w weekend Właśnie też sprawdzałam na fb i się nie odzywa, może zajęta jest tylko pytanie czymjakby rodziła to pewnie by napisała na fb:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 18:36   #2488
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

no to rodzimy do srody co? najpierw akcja :

rodzimy do srody postanowilam najpierw akcja jaka opisalam w poprzednim poscie, tylko starac sie dziewczynki! ma byc pikantnie
dziekuje minelo calkiem, kapiele w krochmalu bardzo pomogly, za to kremy nic a nic ale mam nadzieje ze zejdzie mi to co mam ta pokrzywka, uda i kolana jeszcze czerwone sa
Bosko

Dobrze, że swędzenie minęło. Pokrzywka też zejdzie jak urodzisz, zobaczysz

Powiem Wam, że ja już jestem po prostu zmęczona tym czekaniem.
Stary 2015-03-18, 18:36   #2489
antoxa
Rozeznanie

Uff wszystko w porządku. Przy okazji dowiedziałam się jak to będzie ze mną wyglądać. W piątek założą balonik a jak wypadnie to kroplowka. Jak to nie zadziała to zrobią cc.
Stary 2015-03-18, 18:40   #2490
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
gratuluje kochana najwazniejsze, ze jesteście razem już w domu
My dziś po pierwszym problemie brzuszkowym-chyba-bo co mi sie dziecko upłakało to jego nic nie pomagało, aż w końcu usnął umęczony 2 godzinnym płaczem
Czy to usg bioderek macie zalecone na wypisie ze szpitala?Znajoma położna mi dziś powiedziała, że jak nie ma tego na wypisie, to z bioderkami małego wszytsko ok i usg nie trzeba i teraz nie wiem co robić?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

nie lubi się pielęgnować?ale u nas to samo, rośnie mi synuś brudasek
no sama kąpiel jest ok, ale wycieranie, balsamowanie itd to już jest płacz

co do bioderek do ja w szpitalu nic nie dostałam, w przychodni powiedzieli, że skierowanie dostanę na pierwszej wizycie u pediatry

Cytat:
wczoraj wykąpaliśmy małą w składzie ja + mąż + mama. Mieliśmy kilka wpadek Mała osrała ręcznik; o umyciu włosów przypomnieliśmy sobie jak już była ubrana. Ale generalnie obyło się bez płaczu i chyba jej się spodobało
hehe no to wyszło i tak ładnie mimo kilku wpadek bo u nas był ryk na cały blok

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Uff wszystko w porządku. Przy okazji dowiedziałam się jak to będzie ze mną wyglądać. W piątek założą balonik a jak wypadnie to kroplowka. Jak to nie zadziała to zrobią cc.
oby to się skończyło jak najszybciej, bo ile można czekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości