|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
U nas dzisiaj piersi z kury z grilla, kalafior i brokul pod beszamelem i warzywka z grilla (szparagi, cebulka, cukinia), masełko czosnkowe
![]() Mi dzisiaj Julia od rana tak szaleje w brzuchu ze, szok... Fika i fika !
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis ziemniaczki z smazona kielbaska a do tego salata z rzodkiewka i ogorkiem skropoona oliwa i octem winnym ;-)
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- To te nasze dzieciaczki rozbrykane, moja cala noc sie wiercila, a nad ranem juz spac nie dala :-P chyba trzeba sie przyzwyczajac powoli do krotkotrwalego snu ;-) |
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
KFC na życzenie tż
ale popołudniu będę robić gołąbki wiec pewnie zjemy na kolacje i jutro na obiad
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na szybko - zupa krem z pomidorów.
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no u mnie z wczoraj zupka a raczej makaron z zupka haha tak mi spuchł haha
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od dentysty, miał farta że go nie było , poszłam do jakiejś babeczki... bolało bo zrobiło mi sie zapalenie miazgi zębowej
Sugar a próbowałaś wietrzyć pralkę ? Tzn zawsze zostawiasz ją otwartą po praniu do wyschnięcia? kasperka, ja używam kapsułek ARIEL 3w1 w Rossmanie ostatnio były w promocji 32 szt za 25zł. Jest tam żel do prania, płyn do płukania i odplamiacz w jednym. Polecam , bardzo fajna sprawa , zapach rewelacja, ciuszki zawsze doprane, no i nie będzie się brudził pojemnik na proszek... Przez pojemnik tylko dzidziusiowi będę wsypywała proszek więc nic się mi nie pomiesza ![]() Mam ochotę na grilla, chyba wszystko powyciągam i jak TZ wróci z pracy to pojedziemy nad jezioro... A na obiadek robię bitki z polędwiczki w sosie własnym z pieczarkami , kasza pęczak i pomidory w śmietanie ... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- moj mały też fika ma takiego kopa że szok. Najgorzej jak mi żebra rozpycha to wtedy boli...
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
O... Nad wode... Tez bym pojechala, ale niestety w dzien nie ma meza a popoludniami nie ma mnie... :-/ no i zostaja weekendy na zakupy, wyjazdy itd. Wiecie co... Ostatnio jakos te tygodnie mi leca nie wiadomo kiedy... Jakos mam wrazenie ze nie mam czasu na nic, zwlaszcza na podejmowanie jakichs decyzji tak we dwojke z mezem... Juz mnie meczy to wszystko... Coraz czesciej mam jakas zalamke i leze i sobie placze jak maz nie widzi albo czasami przed snem jakos sie rozklejam... Kiedys tez mi sie zdarzaly dolki ale rzadko, nie tak czesto jak teraz...
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uzywam proszek Spee tani i dobry.. dla dzidzi ale kupilam na probe z rossmana Domol sensitiv Noo po żebrach boli gadalam z kobietą od wózka spytałam czy te plamy juz dlugo są i czy ma sklad do fotelika.. mowila ze wklad do niego ma i ten wklad do spacerowki tez mozna dac. plamy sie zmyja jak go wypiore i ze jej glupio ze nie zdazyla go wyprać całego .. juz jest zapakowany tylko czekam na kase i opuscila o 10 euro z cent takze za 70 euro z wysylka juz to mysle wezme go na pewno
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba uroki ciazy..---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
pozniej juz robili zeba bez znieczulenia nic nie czulam NIC
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję ja leczyłam zęba kanałowo, ale kilka lat temu i pamiętam, że bez znieczulenia się nie obeszło... ale wiesz, to wszystko zależy też od stopnia wytrzymałości na ból... ja wytrzymała nie jestem, tym bardziej, jak mam kontakt z dentystą... tak w ogóle, to kupiłam dzisiaj gazetki, min "Mamo to ja" i jest tam ranking najlepszych produktów w roku 2014. Z takich najważniejszych produktów, to wygrywa: - wózek - oczywiście x-lander - butelka - i tu byłam w szoku - firmy CANPOL (kosztuje ok 13 zl) - pampersy - Dada z biedronki - fotelik samochodowy - BESAFE - ale kosztuje prawie 2 tys zł ![]() - kosmetyki - najlepsze kosmetyki - ZIAJKA, natomiast hit babyonline - nivea
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi nie podeszły, ale moja przyjaciółka używa i nie zamieniłaby na nic innego ![]() Co do fotelika, fakt drogi, ale warty każdej wydanej złotówki |
||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o Dady, to u mnie siostra, 3 kuzynki i koleżanka używają tylko tych pieluch i są bardzo zadowolone
Ja na początek kupię paczkę, może dwie tych pieluch Pampers, ale później zmienię na Dada, bo jeśli tylko nam spasują, to po co przepłacać jesli natomiast chodzi o kosmetyki, to chyba spróbujemy tej ziajki... fakt faktem zastanawiałam się jeszcze nad Hipp oraz Dada, ale ten artykuł w gazecie mnie przekonał Tym bardziej, że ja ostatnio dla siebie kupiłam płyn do higieny intymnej właśnie z Ziaja i jestem bardzo zadowolona
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-04-27 o 14:41 |
|
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niebieskim i różowym pudełku dostaniesz Dady i chyba białe pampki ina próbę - jest też szansa, że w szkole rodzenia coś dadzą, to sobie porównasz Mi akurat Dady nie podeszły, bo (przynajmniej te mniejsze) były dosyć sztywne i twarde. Wybrałam bardzie miękkie Rossmanny i Pampki. W ogóle Dady sa trochę większe i szersze od Pampersów ![]() Ale z uczuleniem nie miałam problemu przy żadnych |
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie słyszałam, że w tej szkole rodzenia do której się zapisałam dają dużo różnych próbek tak w ogóle, to byłam dzisiaj u pielęgniarki środowiskowej posłuchać serduszka
|
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas piekna pogoda, z mlodym pol dnia bylismy na placu a teraz idziemy na zajecia dla maluchow. Kompletnie nie czuje sie abym byla w ciazy, oby tak dalej! |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , wkładki laktacyjne (różne, super do testowania) i próbkę Sudocremu... i milion ulotek i zniżek ![]() Pielęgniarki też mają czasami fajne próbki - jak możesz to korzystaj - to potem bardzo ułatwia życie, bo nie musisz kupować całej paki, żeby sie przekonać, czy Ci coś pasuje |
|
|
|
|
#2481 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny słyszałyście o tych poduszkach? http://www.poduszka-mimos.pl/produkty.html
Wiem, że noworodkom zaleca się spać na płaskim, ale może taka poduszka byłaby dobrą alternatywą do wózka?
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Księciunio białe lubi, a ja jeszcze bardziej, bo są mega chłonne Dady jak pisałam dla mnie za sztywne, ale fakt, że mojej koleżanki dzieciaki też na Pampki były uczulone - z kolei ona chwali pod niebiosa Lidlowe pieluchy ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem, dla wygody dziecka? To Wy do wózka nie będziecie wkładały poduszki? Ja jestem totalnie zielona w tym temacie, dlatego pytam... Nie pamiętam już co siostra robiła, pewnie jej zapytam, ale ona jest z tych przewrażliwionych osób, a ja chciałabym obiektywnej oceny
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez nie bedzie poduszki przez jakis czas
![]() Co do pampersow to u nas te z firmy Pampers sie sprawdziły, wszystkie inny tworzyły masakrę wiec przy nich teraz zostaniemy i zobaczymy co sie dziać bedzie, jesli bedzie dobrze to kombinować i próbować z innymi nie bedziemy. Ja wlasnie pojadlam obiadek (fotka) i za chwile sie klade a TŻ zabierze juniora na plac zabaw ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1430140733.736701.jpg
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmsik, spojrz sobie na ten lifenest, ta poduszka do mnie nie przemawia
|
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- No i ja najczesciej na boczkach kladlam mlodego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

ale popołudniu będę robić gołąbki wiec pewnie zjemy na kolacje i jutro na obiad 

ja leczyłam zęba kanałowo, ale kilka lat temu i pamiętam, że bez znieczulenia się nie obeszło... ale wiesz, to wszystko zależy też od stopnia wytrzymałości na ból... ja wytrzymała nie jestem, tym bardziej, jak mam kontakt z dentystą...