|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
A ja wlasnie czekam u internisty juz godzine i krew mnie zalewa. Pytalam sie kobitek (wszystko po 60) czy moge wejsc po recepte szybko to nie bo one tez czekaja itp. W koncu kobitka 30 lat wydarla sie na nie ze poradnie pomylily, ze powinny do okulisty isc bo pani jest w ciazy i lepiej zeby w takim srodowisku pelnym zarazkow nie przebywala. No i zaraz wchodze ja
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
![]() Póki co nie, ale rozglądam się teraz za kompletem kocyk minky + poduszka i u niektórych sprzedawców można wybrać płaską poduszeczkę dla niemowlaka lub taką 'puchatą'. I w sumie niemowlak na początku śpi bez poduszeczki, więc nie wiem czy nie lepiej będzie kupić taką puchatą od razu ![]() Cytat:
![]() Inna znajoma też tam rodziła. Ja się zastanawiałam nad ProFamilią, ale ostatecznie będę rodzić w szpitalu powiatowym u siebie. Pracuje tam moja mama i ciocia, więc się nie boję. Zresztą będę mieć poród rodzinny, więc mąż ma być czujny.
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś się pytała o otulacze - ja mam 100% bawałena i takie polecam
![]() Zaraz mykam z córką do figloraju - na szzcęście będzie tam moja znajoma to nie umrę z nudów Pozdraiwam i spokojnego dnia - do poczytania potem.Kciuki w dalszym ciągu za testujące sie dziś. Dolinka! biedna ty z tą krwią!
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Starsi ludzie są straszni ![]() My w Zakopanem poszliśmy do kolejki na Gubałówkę, bo ja bym nie weszła pieszo, no i poszłam od razu usiąść... A taki Pan cały czas zerkał na mnie, bo chciał na siłę swoją żonę wcisnąć, żeby usiadła Stwierdziłam, że mam w nosie- może to tylko chwila, ale mnie tak nogi bolały i brzuch co jakiś czas, że wolałam usiąść ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
One maja przeciez bardzo ważne sprawy do załatwienia |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy wczoraj skrzynkę pomidorów od moich rodziców i siatę nektarynek, śliwek i jabłek od cioci TŻa. Jakieś pomysły?
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O Słońce, skoro Ty masz mamę i ciocię w szpitalu to fajnie Ciężko chyba o lepszą opiekę A Wy macie kontakt cały czas z położną jakąś przydzieloną, czy jak to jest? U mnie w przychodni rodzinnej jest dyżurująca położna, nie wiem czy po prostu nie spotkać się z nią i nie wypytać o wszystko? Ja tak nie znoszę szpitali, jak ja się ogarnę podczas porodu to nie wiem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Bo my we dwoje na pewno tego nie przejemy a rozdać nie ma komu
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JABŁKA - tak samo, na dżem ALBO SZARLOTKA!!! pychotka albo racuchy z jabłkami !![]() POMIDORY - można zrobić sosy w słoiku, bądź zajadać ![]() NEKTARYNKI - polecam surówki (marchewka tarta+jabłko tarte+sok z nektarynki+trochę cukru) do obiadu ubóstwiam
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-24 o 11:44 |
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciacho ze śliwkami i szarlotka na ciepło mniam! ANDRIUSZKA ja mam przed każdą wizytą pogadankę z położną środowiskową z resztą czasem jedziemy jednym autobusem. A teraz zapisuję się do Sr i poznam położną z mojego szpitala
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-08-24 o 11:46 |
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam jak po ogoen alee
Ktory kolor? Mial byc czarny, ale nie ma- a ze te wpromocji to coz.. ![]()
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, to pewnie bardzo poważnie nadal brałabym pod uwagę ProFamilię Ja nie mam żadnego kontaktu z położną Bo chyba nie trzeba? Czy trzeba?
|
|
#2475 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mojej glukozy - mam nadzieję, że nie będę musiała tego znow przeżywać. Owszem, samo wypicie glukozy trudne nie było, ot słodka woda. Ale po 15 minutach się zaczęło - poty, zawroty głowy, prawie zwymiotowałam. Po 10 minutach się uspokoiło. Na 5 minut. I tak co 5 minut przez godzinę umierałam. Przesiedziałam większość czasu na podłodze po turecku, bo nie inaczej bym chyba zeszła. Druga godzina była już lepsza, ale byłam strasznie głodna ;P I tylko dwa razy mi się w głowie zakręciło. I też mnie najpierw kłuła w palec i w żyłę, po godzinie w żyłę i po dwóch znowu w żyłę. A po wszystkim poszłam nareszcie złożyć wniosek o wymianę prawa jazdy, bo od dwóch lat mam inne nazwisko, a na prawie jazdy panieńskie
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tej wagi to trzeba też wziąć pod uwagę że te pomiary z usg nie są takie super precyzyjne. U mnie ostatnio wyszło 750g a to już był 26tydz i też normy w aplikacji pokazywały że powinno być więcej.Ani_qa jakie piękne rzeczy kupiliście. Cudo ja robiłam w diagnostyce ze skierowaniem to dostałam od nich glukoze |
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba też muszę się spotkać z położną i dopytać o wszystko. Dziękuję że mówisz
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jutro czeka test z glukozą ;/ chyba wezmę czytnik sobie żeby przez te 2 godziny poczytać książkę, o ile będę w stanie |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam i nie wiem czy trzeba
Ja mam od października i nie wymieniłam a chyba od kwietnia mam nowy adres zameldowania i nie wymieniłam dowodu. Mam nadzieję, że to nie jest jakieś przestępstwo?
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
sylwoha też bym chyba brała ten pierwszy kolor
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tylko przez chwilę trzęsły się nogi, a później spokojnie siedziałam i czytałam gazetę. Ale ja miałam pobieraną krew przed i raz po 2 godzinach i tyle Wynik był ok, więc nie powinnam mieć powtórki ![]() Za to teraz czeka mnie powtórka posiewu moczu i mam nadzieję, że nie będzie już bekterii Nie chcę znów antybiotyku ![]() My też w tym roku zmienialiśmy dokumenty ze względu na zmianę adresu. W dowodzie nie ma, ale prawo jazdy i tak zmieniliśmy, bo później w razie kontroli policji bardzo trzeba się tłumaczyć, że inne dane są w prawie jazdy, a inne się podaje ![]() Dziękuję A w diagnostyce można robić badania za darmo jeśli ma się skierowanie czy tylko prywatnie się robi płatne?
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Czarny lepszy nie...
?
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha zielony 😉. Przepraszam ale mi się czarne gondole kojarzą z pogrzebem
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa aTy jaki masz? Bo ja juz pogubiona
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chcieliśmy wymienić dowody po przemeldowaniu, ale teraz są te nowe i nie ma tam adresu zamieszkania i pani powiedziała, że zmiana adresu nie stanowi podstawy do wymiany dowodu. I też wszędzie muszę od razu mówić, że na dowodzie adres jest stary, a teraz mam inny.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

mam dylemat
Starsi ludzie są straszni 

Nie chcę znów antybiotyku
. Przepraszam ale mi się czarne gondole kojarzą z pogrzebem