|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
mala ale u mnie szybko rosnie ;p;p; a spadac bedzie w slimaczym tempie zapewne
ja tez chcialbym chociaz do 20 wrzesnia wytrzymac choc najlepiej to jakby do terminu dotrwac |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety mąż nie chce mi ulżyć i nie będzie masował ![]() ![]() ![]() A dzis mam juz od rana balony to co bedzie wieczorem ![]() A jeszcze po poludniu przychodzi w odwiedziny męża ciotka z wujkiem i powinno sie poza umyciem blatow itp tez odkurzyc i umyc podlogi bo wszedzie sie wala siano i nawet bobki świnek bo te głupie lataja caly czas i pryskają nimi z klatki, ale ja nie mam na takie cos zupelnie sily, a nie bede sie przeciez szarpac ![]() ![]() Cytat:
![]() A w rozstaw bioder mam już 103cm ![]() Cytat:
O dokładnie! Nam położne na SR obie chyba ze trzy razy powtarzaly, że mamy pamiętać o tym, żeby normalnie jeść, bo to zabobony z tym odstawianiem wszystkiego. Bo maluszki muszą przystosować swoje żołądki do naszego pokarmu, więc z początku to naturalne że pojawi sie np. kolka jak cos zjemy, trzeba to przeczekac. Odstawiac produkt mamy dopiero jak cos ewidentnie dziecku zaszkodzi, pojawi sie typowa alergia itp. A tak to tym odstawianiem to tylko możemy wywolac poźniejsze alergie na pokarm, jak dziecko nie poznalo czegos w okresie przystosowywania sie ukladu trawiennego (pierwsze tygodnie KP), a potem samo to zje. ![]()
![]() |
#2463 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliath jak to 1 h po Oxy Urodziłaś? Ja miałam tak samo początek wody bez większej akcji plus 3 cm i po Oxy 42 h do parcia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry po bezsennej nocy... Pół biedy jakbym tylko ja nie spała ale synek się obudził o 3 i też przez 2 godziny zasnąć nie mógł... Dospaliśmy do 8:30 ale i tak się czuje jakby mnie walec przejechał...
Właśnie zmierzyłam brzuch. Mam 99 cm przy 158 cm. Ale to teraz przed śniadaniem, wieczorem na pewno będzie więcej, aż zmierzę żeby porównać. Niech ktoś też zmierzy rano i wieczór, będzie porównanie ![]() Faktycznie, nie zauważyłam, przepraszam. Cytat:
Też torby nie mam spakowanej.... Ale wybrałam już Ubranka dla małej do szpitala ![]()
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
Podobno można czekać -tzn jeśli po 24 h od odejścia wód przez jeszcze do 12 h pod ścisłym ktg nic się nie dzieje to wtedy albo cc albo oxy. Tak mi wyjaśniono jak mi obiecywali ze nie podadzą oxy tym razem.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Kuapousza dokladnie tak samo mam. Ostatnio sasiadka wyskoczyla do mnie "jak ty szczuplo wygladasz, tylko pilke masz" heheh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
hmm a co się stało z frik frik ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
Kurde ale straszycie tymi bólami..wiem, że ja daleko w tyle i póki co mnie nic nie boli, ale już się boję co to będzie przez Wasze opowieści
![]()
![]() |
#2470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasiapruszkow pobilas mnie ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Ja tez jeszcze nie ![]()
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Wtajemniczenie
|
Dobra. Tak jak piszecie i doczytałam ( też w notatkach z SR ), że brzuch się obniża około 2-3 tyg przed - więc w sam raza bo za niecałe 2 tygodnie będę miała donoszoną ciąże
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() GBS będę miała pobierany w czwartek, więc też jeszcze nie mam. No i kocyka bawełnianego jeszcze nie mam - wieczorem zamówię ![]() Poza tym w przyszłym tygodniu planuje ostatniego fryzjera i kosmetyczkę przed porodem, więc czekamy ! Dziś mam zaplanowany cały dzień więc już czasu nie mam, do wieczora i zaciskamy grażynki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze nie sprzataj. Niech królewicz sam się weźmie za robotę. Ty masz odpoczywać ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- To podobnie mamy. Wiec wygralas ![]()
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
Widzę Niud że właściwie jesteś gotowa
![]() Ja po weekendzie chyba spakuję torbę dla siebie taką na pierwszy ogień w razie czego i drugą z resztą gratów do dowiezienia. Zostawię je w szafie i niech sobie leżą ![]() kurde leżę i się nie ruszam, żeby młody jak najdłużej pospał, bo cały tydzień był niedospany przez wcześniejsze budzenie, a taka się głodna zrobiłam, że zaraz nie wytrzymam ![]()
#2475 | |
Wtajemniczenie
|
niud a po co kocyk?? do szitala?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tak poczytalam dzis to sobie torbe do wozka zamowilam w koncu i w nia spakuje rzecyz dla Dianki swoje w druga torbe i bedzie tylko nie mam jeszcze koszuli do szpitala i jakis klapek co wyrzuce po powrocie a no i stanika do karmienia i kilku jeszcze jakis drobiazgow typu rozek, gruszka, itp Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-08-29 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
w pępku mam 112cm
![]() co do torby moja nie spakowana, bo moja torba jeszcze w sklepie ![]()
#2478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2479 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do lampki to mają najtaniej więc juz przelałam te 2 zł i niech spadają łosie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam cienkie kości raczej, bo tak normalnie mam strasznie chude nadgerstki, ze wszystkie możliwe bransoletki i zegarki musze skracać, bo mi spadają Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A na skurcze to już nie wiem który raz super jest Hela Mag B6 Mama. Nawet położna ostatnio polecała, bo tak jest taki magnez który się lepiej wchłania. Jedna piguła ma 100 mg magnezu. Biorę 2 dziennie, plus 1 aspargin i spokój w końcu ze skurczami (odpukać) na razie ![]()
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie spakowana, ba nawet. koszul nie uprałam, klapki muszę kupić. Młoda pójdzie do przedszkola to będę mieć więcej czasu, puki co muszę jej jeszcze kupić trzewiki i nowe sandały, bo wyrosła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie tez slyszalam od konsultantki laktacyjnej ze kolki to wina nierozwinietego jeszcze ukladu pokarmowego. I ze nawet bigos mozna zjesc troche ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acha, pamiętam tylko, że parte przyszły za wcześnie po oxy, zanim miałam pełne rozwarcie, i MEGA TRUDNE było ich wstrzymywanie - położna stała przy mnie i komenderowała wstrzymuj, wstrzymuj, słuchaj mnie, to nie będziemy nacinać - a ja dyszałam jak kobyła na Pardubickiej i myślałam, że nie dam rady, bo wszystko we mnie chciało przeć - i weź tu człowieku pokonaj naturę ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-08-29 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
uff jedno pranie dzidziowe wisi na sznurku a ostatnie jeszcze się pierze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko to i tak nie zmieni faktu, że teraz w moim stanie nie dam rady podłóg odkurzyć i jest syf ![]() Cytat:
![]() Co do tej oksy, to wszystko mozliwe... Ostatnio sie dowiedzialam, ze jak teściowa rodziła mojego męża, to wszystko szlo dobrze, tylko wg. lekarzy "mogloby troche szybciej", wiec podali jej oksy, po czym szok, bo skurcze nagle ustały, pojawil sie tylko nieziemski rozrywajacy ból, a po chwili tak sie brzuch spiąl, ze zanikło tętno i się urodzil niedotleniony... Dobrze, ze to byla juz koncowka, to dali rade jakos go wyciagnac, ale to byl taki horror ze ona nawet nie pamieta juz jak. U mnie jak i u Tż w rodzinie to w ogole nie slyszalam o ani jednym porodzie SN bez komplikacji ![]()
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasztetnik Maks dalej tyłkiem ustawiony ? kiedy masz następną wizytę ? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
a mi się na da zainstalowac tej aplikacji blix;( czy jak jej tam. Znowu debilny iphone
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Maks nadal nieodwrócony, ewidentnie nie pasuje mu pozycja leżenia na glówce bo się rzuca jak tylko poloże sie na lewym boku (z tej storny ma glowke i nią wisi wtedy z nogami do góry). Wizyte mam w czwartek, zobaczymy co gin powie...
Maks ![]() ![]() 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-08-29 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Oj weźcie nie piszcie takich historii przed samymi porodami naszymi. Będzei wszytsko dobrze u nas
![]() Kurde cos dziwnego zaobserwowałam. Tak mi się brzuch rusza gdzie mała ma plecki jakby oddychała. Może wciąga sobie wodę do płucek i ćwiczyć tak oddychanie albo tak namiętnie cycoli palnia że cała chodzi? ![]()
#2489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo wiesz co, też tak czasami czuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.