|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Wlasnie obejrzelismy z mezem Asterixa i Obelixa, lecial w tv jakas nowa bajka i tam matka do synka malego mowi nagle "Januszku"
najpierw poplakalismy sie ze smiechu, a potem stwierdzilismy,ze tak do Kuby bedziemh mowic Ej dzis zamowilam prezent dla malego, a juz wyslany i jutro ma byc kurier Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-16 o 20:21 |
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Baby mialam kiedys na wynajmowanym mieszkaniu taki klosz papierowy i byl calkiem fajny! Takze na razie kupuj bez obaw a jak kaska spłynie to sobie wymienisz na lepszą
![]() Co do świątecznych wypiekow to mi wyszly 3 blachy piernikow ale są malo reprezentatywne choć i tak część z nich wyląduje na choince :d (której wciąż nie mamy...) Co do zachcianek to u mnie bez szalenstw w sensie jak sobie pomyślę czasem ze mam na cos ochote to musze to dorwac i koniec. Dzisiaj przez cala godzinę na nordic walking myslalam tylko o bulkach z pasztetem (robiony swoj z krolika) pomidorach i cebuli mniam!!! No i teraz jak mamy wyciskarke to codziennie świeży soczek ![]() A przez Was sledzika to sobie jutro kupie a co ![]() Pietrusiowata bardzo wspolczuje! Wiem co przechodzisz bo nasi sąsiedzi z dolu kupili psa ktory szczeka od rana do nocy! Oni w pracy a ten sam w domu i tak szczeka ze idzie oszalec a wieczorem becwaly jedne go na balkonie zamykają i koncertu cd Malwi brawo dla TZ super sie chlopak ogarnal ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, liczę na to że przed świętami chcą zdążyć i dlatego tak wiercą jak opętani
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.budujacamama.pl/2015/03/k...zny-urlop.html
Moze sie komus przyda ja sobie wydrukuje i uzupelnie przed,zeby miec z glowy
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę przed porodem wypisać listę co gdzie i jak i przygotować dokumenty Tż, żeby po porodzie mógł wszystko załatwić
|
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie dzis to zaczelam ogarniac i czytac o tym. Jutro bede drukowac wnioski,zeby tż mial wszystko przygotowane. Musze miec: -akt slubu do zarejestrowania dzidziusia -wniosek o przylaczenia do mojego ubezpieczenia -wniosek o urlop macierzynski -wniosek o becikowe Cos jeszcze? |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Mam i czytałam, sporo informacji o pielęgnacji dziecka, wspomaganiu prawidłowego rozwoju, o kąpieli, basenie, urządzaniu pokoju, pierwszych krokach. Bardzo z perspektywy fizjoterapeuty - no w sumie wiadomo. Informacje cenne, ale... ciężko mi się ją czytało.
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
Laski, przez Was wcinam mandarynki... :p co Wyście mi zrobiły
![]() Dobrze wiedzieć ze mogę rodzić przed terminem, mój gin zbyt wylewny nie jest ale jutro go wypytam. Mam wizytę na 13.30, potem kolejna 31.12 w sylwka i w styczniu juz co tydzien. A teraz wieczór mi minie na goleniu nóg itd... O masakro :p
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Niezdara lepiej że mandarynki niz inne grzeszki typu nasza ukochana nutella
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jadłam na kolacje malutką (ale zawsze ) porcje ryżu ugotowanego na mleku z wodą, cynamonem, łyżką karobu, chili i gorzką czekoladą staram sie teraz zapychać owocami żeby potem dziecko 5 kg nie ważyło
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój za to co chwilę powtarza "Olivia nie wychodź jeszcze bo twój pokój nie jest gotowy" hahaCytat:
a lampę mamy już taką w sypialni, ja mam sama w Polsce w pokoju, ale nie wiem właśnie jaka w pokoju dziecięcym powinna być żeby nie przeszkadzała maluszkowi ![]() Cytat:
a nie strasz mnie, tu papierologia chyba z miesiąc nam zajmie....najlepsze jest to że dopóki nie mamy papierów z hiszpańskiego ZUSu (2-3 tygodnie się czeka) to nie możemy małej zapisać do lekarza ani nic, czyli jeśli w ciągu 3 tygodni zachoruje to mamy BARDZO duży problem, bo ona nie istnieje w systemie jeszcze. ale to przecież możesz kolejny odpis wziąć?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za tym idą kolejne pieniążki
|
|
|
|
|
#2477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo o poprawnej pod względem fizjoterapeutycznym pielęgnacji, noszeniu, pozycjach do karmienia. Jest dużo zdjęć więc można sie wzorować ja ją bardzo szybko pochłonęłam jest też dołączona płyta dvd ale nie działa mi na kompie nie wiem czemu ![]() Cytat:
Cytat:
ufff, już myślałam że tylko ja jestem takim wrakiem a wszyscy energią tryskają ![]() Cytat:
mój gin jest bardzo rozgadany i jak zaczepię jakiś temat to zawsze mi wykład robi jak zapytałam właśnie o poród w kontekście cukrzycy to mi wszystko dokładnie wyjaśnił Ja ze "słodyczy" zjadłam dziś jedno jabłko i jedną mandarynkę
|
||||
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet mi nie mowcie o ogarnianiu sie przed wizyta - wizyta w piatek wiec ten wyczyn czeka mnie jutro -nogi ogolic to bulka z maslem ale cała reszta.. jak Wy sie golicie do lusterka? Bo inaczej juz nie dam rady
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to juz jest delikatny koszmarek... przed ostatnia wizyta jak sie ogarnialam to az sie poryczalam tyle wysilku mnie to kosztowalo. Wyginanie i sciskanie brzucha boli a jak pozniej obejrzalam sie w duzym lustrze to i tak robilam poprawki... bo tak to przewaznie na czuja... Masakra juz jest a TZ boi sie ze mi krzywde zrobi...
|
#2481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zakochalam sie w nim od razu, w miedzy czasie szukalismy innego wozka a i tak zawsze wracalismy do tego i w koncu kupilismy
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
skrócony czy pełny? bo od tego roku skrócony za darmo: http://www.rp.pl/artykul/1168289-Skr...d-2015-r-.html tzn. jedna kopia. a w szpitalu może nie będą chcieli zatrzymać oryginału?
Cytat:
![]() głupia jestem, cały dzień latam to tu to tam, oczy same mi się zamykają, a zgodziłam się iść z kuzynem męża do kina na 21.40, więc pewnie koło północy będę w domu. niech ktoś mnie uderzy za takie genialne pomysły.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie TZ ogarnia bozene juz od dluzszego czasu
nawet nie mysle o tym zeby samej sie z tym szarpac. Baby, a na co idziesz? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Baby dalas czadu z tym wyjściem do kina nie wiem czy podziwiac czy wspolczuc
ja od 20 leżę w łóżku i czytam książke ale oczy mi sie juz same zamykaja!Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż całą ciążę mówi, jak bardzo się małej doczekać nie może, jak się cieszy, że będzie
Dziękuję za opinie o książce, już ją kliknęłam, do końca tygodnia powinna być do odbioru to sobie poczytam ![]() to by było całkiem ok
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to mnie zagięłyście, nie mam pojęcia jak po polsku ten film się nazywa
igrzyska śmierci druga część trzeciej części a za tydzień pewnie się na gwiezdne wojny wybiorę, chociaż nie moja bajka aaaa cos mi się przewinęło wczoraj albo przedwczoraj o przykrywaniu brzucha kurtką - to nie takie glupie, bo jak poszliśmy na Bonda to był BARDZO głośno i Oli się denerwowała, jak szczelnie opatuliłam brzuch to jej przeszło
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też już mąż pomaga przy ogarnięciu się przed wizytą. Nie dałabym rady sama, z lusterkiem to bym tylko się namęczyła, a i tak efekt był by słaby. Nogi też, bo jak się tak ponaciągam, to potem cierpię.
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj dziewczyny ciesze sie, ze dzisiaj sie ogarnal. Juz nawet myslalam, zeby wylac swoje zale tesciowej, moze by troszke syna sprowadzila na ziemie. A jak pakowalismy te reczniki i koce to wypalil mi z tekstem "i o ten jeden worek tak mi doope trulas, nie dalo sie powiedziec, ze tak malo tego jest?"
ja nie wiem co on myslal, ze pol tira tan znajdzie??? Jak sie oczywiscie okazalo wszystko ogarnelismy w ekspresowym tempie. Najdluzej zajelo nam pakowanie prezentow. Aaa co do bozeny, to u mnie tz juz ogarnia, ja sie golilam wczesniej kremami do depilacji i mnie to baaaardzo pasuje. Tz sie nie stresuje, ze mi krzywde zrobi, a ja spokojnie moge nozki rozlozyc bez obawy przed uszkodzeniami
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
E
Cytat:
w piątek się okaże
Edytowane przez pietrusiowata Czas edycji: 2015-12-16 o 21:26 |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
baby na igrzyskach jest chyba jeszcze głośniej momentami niż na Bondzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

najpierw poplakalismy sie ze smiechu, a potem stwierdzilismy,ze tak do Kuby bedziemh mowic

nawet tv nie możemy obejrzeć bo nic nie słychać 

ja od 20 leżę w łóżku i czytam książke ale oczy mi sie juz same zamykaja!