|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
20 minut temu przyszła paczka od milutkiej! już się nie mogłam jej doczekać
poduszka nie jest płaska, ale nie jest też aż tak bardzo wysoka, w razie co mogę zawsze trochę tego wkładu wyciągnąć. Co do rozstępów mnie wywaliło w pierwszej ciąży strasznie. W tej też ale jest to kontynuacja starych. Na początku myślałam, że jakimś cudem może tego uniknę (smaruje się systematycznie 2x dziennie) i prawie płakałam nad każdym kolejnym ale teraz już nawet na to nie patrzę, olałam to. Ja mam się podobać sobie, a nie innym. Miałam zachciankę - pizzę Guseppe. Teraz jest mi tak źle po niej. ![]() Cytat:
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
opryszczka schodzi fajnie po maści erosaban; )
pietrusiowata ja też ostatnio non stop kisiel wszystkie smaki
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, widzialam, ze pytalas o przewijanie i podnoszenie wg zawitkowskiego i jako fizjoterapeuta polecam to
to jest metoda bobath. Dzieki takim ruchom stymulujesz dziecko do przekrecania sie i ksztaltujesz prawidlowe wzorce ruchowe. Trzeba szczegolna uwage zwrocic na kolejnosc wykonywanych czynnosci, co najpierw powinno byc oderwane lub miec stycznosc z podlozem mialam to w praktyce na zajeciach kiedys na fizjo i laska, ktora prowadzila przedmiot bardzo polecala ta metode tak jak i masaz shantala ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro biorę się za wianki ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Casaa - oglądaliśmy ostatnio na zajęciach o.tej metodzie i dzieciak tak fajnie się śmiał |
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak tak dalej będzie to ja przez ten ostatni miesiąc przybiorę jeszcze raz tyle co przez całą ciążę
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja caly czas zupy zupy zupy,ale wlasnie ostatnie kilka tygodni to zachcianki nie z tej ziemi, w tym slodyczy masa! I obie z tym sledzikiem sie dorwalysmy ![]() A sok jablkowy wypijam hektolitrami, kupuje taki tloczony 100% owocow bez zadnych dodatkow, pycha az zaluje ze nie mam wyciskarki do owocow.. Wlasnie zjadlam batonik bajeczny jeszcze mam marsa w szufladzie,ale walcze ![]() I dzieki za rady co do opryszczki 6 dni mam. Moze sie uda ja zwalczyc
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba voyta ma troche brutalniejsze podejscie ale glowy nie dam bo juz nie pamietam. Zreszta ja juz stara jestem :P bobath zarowno dla dzieci jak i dla doroslych jest ok
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiem co zrobię z jabłkami od mamy! Mam przecież wyciskarke
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak zawsze przegrywamy
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś ma tą książkę "Mamo, tato, co ty na to", co w niej jest tak w skrócie? Warta przeczytania?
|
|
|
|
#2442 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zabiję sąsiadów. Od września wiercą i wywalają ściany. Co oni loft sobie robią? Facet wraca z pracy i tłucze i wierci ;(
nawet tv nie możemy obejrzeć bo nic nie słychać Każdy sąd mnie uniewinni
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata na pewno cie sąd uniewinni
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też bym dala szarości szanse,jak nie bedzie ok to po prostu przemalowac albo tapete nakleic Ktoras pisała ze olejku z drzewa herbacianego nie mozna....dobrze ze teraz sie dowiaduje,uzywam od poczatku ciazy na wszelkie syfki :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż dzisiaj cały czas mnie pyta kiedy ja wreszcie urodzę
pietrusiowata współczuję. |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula
![]() Magda chciałabym Ci powiedzieć nie przejmuj się, ale rozumiem, że może Ci to przeszkadzać. Zbledną z czasem, aaaa własnie na warsztatach polecali palmers na rozstępy, może to coś by pomogło. Baby fajna jest ta lampa, baaardzo mi się podobają te papierowe ![]() Zachcianki to mam i ja, ale na słodkie ![]() Tż dzisiaj zrobił porządek z kocami i recznikami Baaa nawet prezenty, żeśmy spakowali Nooo pomarudziłam wczoraj na niego dzisiaj się zrehabilitował
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
mówi mi, że się doczekać nie może
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast cieszyć się z ostatnich chwil sam na sam z zonka to marudzi
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
malwi może wizaż poczytał
a serio, to super, że wszystko zrobił
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
magda okna będzie mył jak pójdzie w piątek na urlop, już się zapowiedział
spokojnie, zajęć będzie trochę
|
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przegralam :p ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Moj myje w sobote okna
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem warto dużo ciekawych rzeczy się z niej dowiedziałam
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula widzisz jak sie nie moze coreczki doczekac. Ty tylko urodzisz i z glowy bo on sie bedzie mala zajmowal
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa nie wiem, ale się cieszę
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przegrałam z lodami
Pół litra śmietankowych znikło zanim zdążyłam się zorientować co się dzieje
|
|
|
|
#2459 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzwoniła pytać jak spędzamy święta i strzeliła focha że sami w domu ![]() nie rozumiem jej podejścia, powinna zrozumieć że mam swoją rodzinę a oprócz niej są jeszcze rodzice TZta i wszystkich w swieta odwiedzimy ale Wigilię chcemy spędzić w swoim domu......ehhh Cytat:
ja podjadam mężólkowi takie jakby ciepłe lody z lidla - już mnie mdli ale dalej kuszą ![]() Cytat:
Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-12-16 o 19:45 |
|||
|
|
|
#2460 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
godzinę zajeło mi nadrobienie całego dnia ;PDziewczyny współczuje wczorajszych przebojów z wizytami. Casaa dobrze że jesteś pod kontrolą ![]() Nam wczoraj mała napędziła strachu bo zwykle wieczorem sie tłucze a wczoraj nic, popukałam do niej pouciskałam brzuch dalej nic - już mieliśmy się zbierać żeby jechać na IP, ale stwierdziliśmy, że jeszcze spróbujemy ze słodkim i całe szczęście zadziałało, widać sobie dziecie przysnęło. Za to przez to słodkie potem mnie zgaga pół nocy męczyła, już nie mówiąc o tym, że znowu wpadłam w słodki ciag i teraz non stop mam ochotę na słodkie.. ![]() Dziś pojechaliśmy rano na zakupy do Tesco i cierpię przez to cały dzień bo tak mnie spojenie boli, że ledwo nogą jestem w stanie ruszyć ;/ Czarnula, Koktajlowa gratki nowych tygodni ![]() Dotka położną olej, zawsze się musi jakaś wredota trafić co to zjadła wszystkie rozumy Cytat:
![]() Uaoo mnie często boli spojenie jak np dużo pochodzę Cytat:
Cytat:
![]() 86ewula współczuje sytuacji z wózkiem, my kupowaliśmy w http://www.sklep-tosia.eu/ i bez ściemniania mówili czy mają w magazynie czy nie. ahnessy jaki macie kolor dotty? ![]() Nebula głowa do góry, podpisuję się pod tym co już Ci dziewczyny napisały, plus nie wykluczone, że dziecko tak Cie odmieni że uznasz to za najlepszą decyzję w życiu A i nie mów że walczysz tylko o swoje plany i ambicje bo właśnie tym, że potrafiłaś to wszystko poświęcić dla malenstwa pokazujesz że jest wręcz przeciwnie ![]() Ja miałam obronić druga mgr w okolicy września, ale nie dałam rady napisać pracy - po prostu fizycznie kręgosłup tak mi dawał w kość, że nie byłam w stanie wysiedzieć dłużej przy kompie czy w bibliotece. teraz chcąc móc sie bronić bede musiała wyłożyć około 1000 ;/ już nie mówiąc o tym że wszyscy mi mowią że przy dziecku na pewno nie dam rady. Do swojej obecnej pracy też nie chce wracać. A co do pisania doktoratu, dzidzię zamotasz sobie w chustę i obie ręce wolne )Zazdroszczę tych warsztatów, ja się też już nie mogę doczekać spotkania z doradcą (ostatnio wygrałam 20 % zniżki na warsztaty indywidualne) ale chcemy dopiero po porodzie się spotkac, w ogóle tak mnie chustowanie wciągnęło, że najchętniej bym tylko chusty kupowała ( już mam 2 )Magda ja mam jeszcze z okresu dorastania rozstępy na udach i nie rzucają się w oczy nawet jak nogi są opalone, jak zbledną nikt nie zauważy- zobaczysz. A Twój Tż na pewno będzie kochał każdy najmniejszy rozstęp. Na pocieszenie Ci powiem, że mi w ciązy na potęgę pojawiają się włókniaki, mam całą szyję obsypaną plus na ciele w paru miejscach i też wcale to fajnie nie wygląda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

poduszka nie jest płaska, ale nie jest też aż tak bardzo wysoka, w razie co mogę zawsze trochę tego wkładu wyciągnąć. 

Ale w między czasie przyszła mi inna 

az zaluje ze nie mam wyciskarki do owocow..
6 dni mam. Moze sie uda ja zwalczyc 

nawet tv nie możemy obejrzeć bo nic nie słychać

Pół litra śmietankowych znikło zanim zdążyłam się zorientować co się dzieje 
dobrze że jesteś pod kontrolą