Rossmann cz. XXVIII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-24, 15:17   #2461
Radzka
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Co z tego że ten korektor jest zaklejony jak i tak kobiety otwierają. U mnie tak w jednym Rossie leżał ostatni z interesującego mnie koloru - oczywiście otwarty. Nie wiem kto to potem kupi.
Wiadomo, że jak tusz jest zabezpieczony to też go możesz otworzyć, ale zanim ktoś zacznie się do niego dobierać to trochę zajmie i może ekspedientki zdążą zainterweniować. Bo to nie był plasterek wielkości centymetra tylko serio porządnie wszystko było zabezpieczone

Woodstock 2013
Woodstock 2014
Woodstock 2015

Woodstock 2016

03.08.2013 <3
Radzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:23   #2462
ciastecek
Zakorzenienie

Kochane mam prośbę, jutro będę przelotem w Rossie, a myślę nad korektorem pod oczy... używam podkładu Rimmela - tego z czerwoną zakrętką nr 100. Mam przetłuszczającą się skórę, a z tego co czytam to już nie wiem, który będzie najlepszy... polecicie coś?
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:25   #2463
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radzka Pokaż wiadomość
Wiadomo, że jak tusz jest zabezpieczony to też go możesz otworzyć, ale zanim ktoś zacznie się do niego dobierać to trochę zajmie i może ekspedientki zdążą zainterweniować. Bo to nie był plasterek wielkości centymetra tylko serio porządnie wszystko było zabezpieczone
Wiem wiem, kupiłam szczęśliwie w piątek ten korektor niezmacany. Mogliby na wszystkich kosmetykach zrobić porządne taśmy, nie wiem czy to aż takie kosztowne przedsięwzięcie zainwestować w naklejki, okleić wszystko i tyle. Strat mniej by mieli i klientki byłyby zadowolone...
Stary 2016-04-24, 15:26   #2464
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Na cenę nie spojrzałam Było ich parę sztuk. Może i bym kupiła Maybelline Luscious, ale nie były w żaden sposób zabezpieczone.
I oczywiście testera brak

W moim SP jak na razie ich nie widziałam.
U mnie też nie było, ale ja się filmików naoglądałam na yt

Cytat:
Co z tego że ten korektor jest zaklejony jak i tak kobiety otwierają. U mnie tak w jednym Rossie leżał ostatni z interesującego mnie koloru - oczywiście otwarty. Nie wiem kto to potem kupi.
Też takie egzemplarze widziałam, a jednak ktoś kupił, bo za kolejną wizytą i ich nie było.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:33   #2465
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem, kupiłam szczęśliwie w piątek ten korektor niezmacany. Mogliby na wszystkich kosmetykach zrobić porządne taśmy, nie wiem czy to aż takie kosztowne przedsięwzięcie zainwestować w naklejki, okleić wszystko i tyle. Strat mniej by mieli i klientki byłyby zadowolone...
Na insta raz widzialam foto z jakiejs niemieckiej drogerii jak super pozabezpieczane kosmetyki sa.
Stary 2016-04-24, 15:45   #2466
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radzka Pokaż wiadomość
Ostatnio bylam w nowootwartym rossmannie (Warszawa, na Karczunkowskiej). Jest wieeelki, są wszystkie szafy (w tym np Bell Hyppoalergenic) i prawie nikt tam nie chodzi, więc spokojnie można sobie wszystko powybierać, bez denerwowania się na macaczki. Plus - nowość jaką zauważyłam było to, że wiele produktów było fabrycznie zaklejonych, np. korektor z True Matcha lub podkłady Maybelline.
Cytat:
Cytat:
Ja u siebie widziałam wiele produktów fabrycznie zaklejonych.
I co z tego? Po jakimś czasie są otwarte.
Korektory z Loreala TM czy Maybelline Affinitone są zabezpieczone, tak samo jak niektóre podkłady- mają fabryczne nalepki.
Ja jak kupowałam korektor Loreala TM to się pytałam czy nie mają w szufladzie nowego, bo wszystkie były pootwierane.
W SP widziałam korektory Affinitone pozaklejane przezroczystą taśmą ( i to mocno) i część była ewidentnie poodkręcana mimo wszystko.

Chciałam kupić korektor z Maybelline Affinitone, ale był tylko jeden i to otwarty. Nie skusiłam się na niego

Jakby wszystko okleili to by się podniósł lament paniuś, że nie mogą sobie zobaczyć jak kosmetyk wygląda. Bo tester to przecież co innego...

A Rossmanowi chodzi przecież o sprzedaż. To że ktoś kupi zmacany tusz, podkład czy coś innego to ich nie obchodzi. W końcu kupił.
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:47   #2467
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Korektory z Loreala TM czy Maybelline Affinitone są zabezpieczone, tak samo jak niektóre podkłady- mają fabryczne nalepki.
Ja jak kupowałam korektor Loreala TM to się pytałam czy nie mają w szufladzie nowego, bo wszystkie były pootwierane.
W SP widziałam korektory Affinitone pozaklejane przezroczystą taśmą ( i to mocno) i część była ewidentnie poodkręcana mimo wszystko.

Chciałam kupić korektor z Maybelline Affinitone, ale był tylko jeden i to otwarty. Nie skusiłam się na niego

Jakby wszystko okleili to by się podniósł lament paniuś, że nie mogą sobie zobaczyć jak kosmetyk wygląda. Bo tester to przecież co innego...

A Rossmanowi chodzi przecież o sprzedaż. To że ktoś kupi zmacany tusz, podkład czy coś innego to ich nie obchodzi. W końcu kupił.
Dlatego ja odnosze wrazenie ze te promocje sluza tylko temu zeby wysprzedac lezace kosmetyki. Bo nie ukrywajmy te lampy w szafach nie sluza kosmetykom.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 16:05   #2468
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:

A w Google tak trudno wklepać sobie nazwę interesującego nas kosmetyku... Ja praktycznie zawsze sprawdzam najpierw w internetach wszystko zanim kupię. Nawet stojąc w drogerii przed półką. Z testerów rzadko korzystam, bo na dłoni kolor czegoś wygląda jednak zupełnie inaczej niż na twarzy.
Stary 2016-04-24, 16:19   #2469
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:

Może by był na początku, ale w końcu paniusie by się przyzwyczaiły. Ludzi trzeba przyzwyczaić do pewnych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Dlatego ja odnosze wrazenie ze te promocje sluza tylko temu zeby wysprzedac lezace kosmetyki. Bo nie ukrywajmy te lampy w szafach nie sluza kosmetykom.
To też, poza promocjami nie ma na kolorówce dużo ludzi.
Stary 2016-04-24, 16:21   #2470
gornek
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jest

Na jakiej podstawie? Jest to gdzieś zapisane w regulaminie sklepu? Czy na słowo ktoś Ci tak powiedział?

Jest to w ich wewnętrznych przepisach. Przyjmują zwroty towaru do 7 dni, tylko i wyłącznie w sklepie w którym sie to kupiło. Poza marka własna, bo to można w każdym sklepie. Ale nie maja obowiązku przyjąć zwrotu towaru pełnowartościowego, jest to ich dobra wola.
A wiem to, jak to juz nie jednokrotnie pisałam, moja kuzynka pracuje w R.

Co do testerów tuszy, to tam gdzie chodze sa od dawna testery Astora, rimmela, nawet loreala tego nowego.

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2016-04-24 o 16:22
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 16:29   #2471
22e34b797ff423390419c9479dd7b2de1d65296b_5e224a824bca3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciastecek Pokaż wiadomość
Kochane mam prośbę, jutro będę przelotem w Rossie, a myślę nad korektorem pod oczy... używam podkładu Rimmela - tego z czerwoną zakrętką nr 100. Mam przetłuszczającą się skórę, a z tego co czytam to już nie wiem, który będzie najlepszy... polecicie coś?
A próbowałaś 01 Affinitone? Pasuje do tego Rimmela idealnie, wiem, bo to moje kolory i tak je razem noszę. Jestem sino-różowa pod oczami, reszta twarzy żółta ( ) i ładnie daje radę, nie włazi w zmarszczki, a jak go zagruntuję to wygląda jak marzenie
22e34b797ff423390419c9479dd7b2de1d65296b_5e224a824bca3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 16:37   #2472
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
A w Google tak trudno wklepać sobie nazwę interesującego nas kosmetyku... Ja praktycznie zawsze sprawdzam najpierw w internetach wszystko zanim kupię. Nawet stojąc w drogerii przed półką. Z testerów rzadko korzystam, bo na dłoni kolor czegoś wygląda jednak zupełnie inaczej niż na twarzy.
Ja sprawdzam najpierw w necie jak kosmetyk wygląda, jaki ma kolor itp.
Głównie sprawdzam szminki, korektory. Cienie.
Zdarza mi się, że coś mi się spodoba w necie a na żywca już nie.
Czasami od Was się dowiem jakiejś nowości i posprawdzam w necie co i jak.
Albo właśnie w necie zobaczę fajny kolor np. szminki i polecę do drogerii zobaczyć jak na żywo wygląda.

A co do testerów, szczerze powiedziawszy to lubię jak są.
Oczywiście się nie maluję nimi- tylko maźnę po dłoni.
Ale widzę jaki jest kolor, mogę porównać z innym.
I lubię jak są wystawione testery tuszy- mi się przydają, mogę zobaczyć jaka jest szczoteczka. Tak samo by mi wystarczyła sama pokazowa szczoteczka. Tym się kieruję. Bo tusz jednej osobie może pasować a innej nie.

I nie potrzebuję się wymalować w Rossie od podstaw jak niektóre kobitki.
Drogeria służy do zobaczenia koloru i kupienia a nie darmowego malowania.
Jak bym chciała się pomalować to bym poszła do konsultantki czy wizażystki i normalnie zapłaciła.
Stary 2016-04-24, 17:05   #2473
eewelinaa92
Zakorzenienie

Dziewczyny czy możecie polecic jasny podkład (kolor na poziomie 150 revlon CS, healthy Mix 51, AA cover 101ivory) z podkładów do 30 zł w cenie regularnej? Wczoraj czailam się na lirene city matt oraz na bielende liftingujaco-nawilżający, ale najjaśniejszej odcienie za zbyt ciemne. Pomimo zapasu podkładów mam ochotę dokupić coś z niższej półki do stosowania na codzień ;-)

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 17:15   #2474
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet lepiej dla nich jak kupimy chociażby wyschnięty tusz, bo przecież szybciej trzeba będzie iść po nowy Ale w niemieckim Rossmannie wiele kosmetyków kolorowych mają pozaklejanych, np. cienie Rival de Loop. Notabene, szkoda że u nas nie ma kolorówki tej firmy

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 19:57   #2475
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Bzdura chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie dostawy są przed tą promocją to co jest w szafie to niewielki ułamek tego co się sprzedaje. To nie jest sprzedawanie dla samego pozbycia się, tylko gigantyczne zyski dla sklepu.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 20:22   #2476
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sprawdzam najpierw w necie jak kosmetyk wygląda, jaki ma kolor itp.
Głównie sprawdzam szminki, korektory. Cienie.
Zdarza mi się, że coś mi się spodoba w necie a na żywca już nie.
Czasami od Was się dowiem jakiejś nowości i posprawdzam w necie co i jak.
Albo właśnie w necie zobaczę fajny kolor np. szminki i polecę do drogerii zobaczyć jak na żywo wygląda.

A co do testerów, szczerze powiedziawszy to lubię jak są.
Oczywiście się nie maluję nimi- tylko maźnę po dłoni.
Ale widzę jaki jest kolor, mogę porównać z innym.
I lubię jak są wystawione testery tuszy- mi się przydają, mogę zobaczyć jaka jest szczoteczka. Tak samo by mi wystarczyła sama pokazowa szczoteczka. Tym się kieruję. Bo tusz jednej osobie może pasować a innej nie.

I nie potrzebuję się wymalować w Rossie od podstaw jak niektóre kobitki.
Drogeria służy do zobaczenia koloru i kupienia a nie darmowego malowania.
Jak bym chciała się pomalować to bym poszła do konsultantki czy wizażystki i normalnie zapłaciła.
Podpisuję się po wszystkim. Dobrze jak są testery bo czasem się zdarzy że w necie jeszcze czegoś nie ma, albo wygląda nieciekawie :P Jak ten puder rozświetlający z Eveline, a jest naprawdę śliczny chyba Rose ale coś było chyba pomieszane, bo tester ten różowy był włożony w miejsce na nr 53 a ten jasny w nr 54 pearl a na półce jedna szt. różowego i na nim nr 54 rose i zgłupiałam Nie brałam bo byłby to mój 8 prasowany rozświetlacz

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Bzdura chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie dostawy są przed tą promocją to co jest w szafie to niewielki ułamek tego co się sprzedaje. To nie jest sprzedawanie dla samego pozbycia się, tylko gigantyczne zyski dla sklepu.
Może i są ale w pierwszy dzień zejdzie to co leżało od kilku tygodni
Stary 2016-04-24, 20:29   #2477
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Jak ten puder rozświetlający z Eveline, a jest naprawdę śliczny chyba Rose ale coś było chyba pomieszane, bo tester ten różowy był włożony w miejsce na nr 53 a ten jasny w nr 54 pearl a na półce jedna szt. różowego i na nim nr 54 rose i zgłupiałam Nie brałam bo byłby to mój 8 prasowany rozświetlacz
O którym rozświetlaczu mowa? Dasz linka?
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 20:37   #2478
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
O którym rozświetlaczu mowa? Dasz linka?
Są trzy i teraz nie wiem który mi się spodobał :P
http://www.rossmann.pl/Produkt/Eveli...-g,375979,5002
http://www.rossmann.pl/Produkt/Eveli...-g,375980,5002
http://www.rossmann.pl/Produkt/Eveli...-g,381275,5002
Stary 2016-04-24, 20:57   #2479
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Domyslam sie. Napewno maja z tego mega kase. To fakt. Z tym ze w moich rossmanach (male miasto) szafy burzuja czy loreala raczej nie sa oblegane. I kosmetyki tam jednak troche stoja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 21:17   #2480
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Podpisuję się po wszystkim. Dobrze jak są testery bo czasem się zdarzy że w necie jeszcze czegoś nie ma, albo wygląda nieciekawie :P Jak ten puder rozświetlający z Eveline, a jest naprawdę śliczny chyba Rose ale coś było chyba pomieszane, bo tester ten różowy był włożony w miejsce na nr 53 a ten jasny w nr 54 pearl a na półce jedna szt. różowego i na nim nr 54 rose i zgłupiałam Nie brałam bo byłby to mój 8 prasowany rozświetlacz

Może i są ale w pierwszy dzień zejdzie to co leżało od kilku tygodni
To prawda są mega. Ja sobie kupiłam ten beżowy Pearl 53 i 54 Rose (różowy). Ten różowy jest inny niż wszystkie jakie mam.
Jest jeszcze 55 Golden i on nie jest strikte złoty raczej taki beżowo- szampański. Podobny do Lovely gold, ale ciemniejszy

Typowo żółtawy to jest z Kobo rozświetlacz- 309, 310 jest podobny do rozświetlacza z Bell

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2016-04-24 o 21:19
Stary 2016-04-24, 21:37   #2481
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Jest to w ich wewnętrznych przepisach. Przyjmują zwroty towaru do 7 dni, tylko i wyłącznie w sklepie w którym sie to kupiło. Poza marka własna, bo to można w każdym sklepie. Ale nie maja obowiązku przyjąć zwrotu towaru pełnowartościowego, jest to ich dobra wola.
A wiem to, jak to juz nie jednokrotnie pisałam, moja kuzynka pracuje w R.

czyli niepełnowartościowe mozna zwrócić i maja obowiązek przyjąć?
Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie polecic jasny podkład (kolor na poziomie 150 revlon CS, healthy Mix 51, AA cover 101ivory) z podkładów do 30 zł w cenie regularnej? Wczoraj czailam się na lirene city matt oraz na bielende liftingujaco-nawilżający, ale najjaśniejszej odcienie za zbyt ciemne. Pomimo zapasu podkładów mam ochotę dokupić coś z niższej półki do stosowania na codzień ;-)
Będzie ciężko

1. Rimmel Stay Matte - najjaśniejszy byłby ok, gdyby nie był różowy 2 z kolei jest troche ciemniejszy, na lato by sie nadał
2. Bell Hypoallergenic Matt&Cover najjaśniejszy, coś pomiędzy CS 150 a Rimmelem

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:39   #2482
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość

czyli niepełnowartościowe mozna zwrócić i maja obowiązek przyjąć?
Nie mają i wątpię, że przyjmą
pingwintastas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 21:39   #2483
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda są mega. Ja sobie kupiłam ten beżowy Pearl 53 i 54 Rose (różowy). Ten różowy jest inny niż wszystkie jakie mam.
Jest jeszcze 55 Golden i on nie jest strikte złoty raczej taki beżowo- szampański. Podobny do Lovely gold, ale ciemniejszy

Typowo żółtawy to jest z Kobo rozświetlacz- 309, 310 jest podobny do rozświetlacza z Bell
No chyba ten różowy mi wpadł w oko, ale tester chyba włożyli w ten otworek na 53 Różowy mam serduszko MUR Goddess Of love i w trójce Wibo jest różowy, ale z Eveline faktycznie inny. No nie nie mogę kupić kolejnego :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 21:43   #2484
gornek
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

Nie, źle moze to napisałam. Ogółem nie maja obowiązku przyjmować jakich kolwiek zwrotów w tym pełnowartościowych. Wiadomo reklamacje można złożyć jak produkt ma jakas wadę fabryczna. Z tego co mi tłumaczyła kuzynka mieli jakies pismo o wykorzystywaniu przez klientów zwrotów pełnowartościowych i teraz maja to ograniczyć i robić to tylko wyjątkowych przypadkach.
Nie wiem dokładnie, pytałam kiedyś bo mi padła suszarka od nich i nie miałam paragonu :/. Ale zgadzam sie z tym, ja bym nie chciała po kimś czegoś kupować jak nie jest zapakowane przez producenta oryginalnie. Np szampon, balsam itp cholera wie czy ktoś ram czegoś nie dodał.
Kiedyś w którymś ze sklepów widziałam jak przyjęli zwrot jakiejś spozywki :| od tego czasu robię coraz mniejsze tam zakupy, bo cholera wie co Zostało przez kogo przyjęte na zwrot.

Wysłane z iPad

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2016-04-24 o 22:05
Stary 2016-04-24, 22:49   #2485
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

Ale cudenka.... Ślinotok.

Joanna, opanuj sie! Po co Ci kolejny rozświetlacz? Jeju, życie jest pełne trudnych wyborów.
ImageUploadedByWizaz Forum1461534932.713333.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2016-04-24 o 22:55
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 23:08   #2486
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Ale cudenka.... Ślinotok.

Joanna, opanuj sie! Po co Ci kolejny rozświetlacz? Jeju, życie jest pełne trudnych wyborów.
Załącznik 6379461
Te sobie to pytanie zadaję Jutro ostatnia szansa na odpowiedź na to pytanie :P A właściwie dzisiaj już
Stary 2016-04-25, 08:30   #2487
ni_cola
Raczkowanie

Gdzie w Warszawie widziałyście peelingi te rossmanowej marki w słoiczku?http://www.rossmann.pl/Produkt/Welln...6261,1763,5653

online niedostępny
ni_cola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:00   #2488
gornek
Zakorzenienie

Mi sie wydaje, ze na Dzikiej jest ale nie dam 100 % pewności. Kupowałam ostatnio płyn do kąpiel i wydawało mi sie, ze jakies w słoiczku peelingi stały.

Wysłane z iPad
Stary 2016-04-25, 09:05   #2489
Czerniczka
Raczkowanie

Wszystkie korektory w kredce Wibo zmacane, aż się odechciewało kupować :/ dobrze, że to kredka i mogłam umyć zamknięcie, a potem i je, i kredkę zdezynfekować.
Czerniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:54   #2490
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości