Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 20:39   #2461
kambro
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez elah86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Przez te hormony chyba oszaleje :-/ ogladam film becz, ogladam program przyrodniczy czy jakis inny becze :-(

A tak na marginesie boje sie isc w srode na monitoring :-( boje sie ze nie urosly pęcherzyki w srode bedzie 11dc. Strach mnie ogarnął :-(
Elah spokojnie, po prostu zły dzień a w główce pełno myśli wiadomo jakich ale kolejne nasze motto to starać się pozytywnie myśleć Bądź silna Nie bój się pęcherzyki na pewno są dorodne
Stary 2016-02-29, 21:12   #2462
elah86
Raczkowanie

Jesteście Kochane �� właśnie ogladam drugi film z mezem i co chwile maz mi chusteczki podaje.
Mam nadzieje ze bede pecherzyki, czasem w zyciu sa gorsze dni i chwile zwątpienia. Jestescie kochane��
elah86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 21:19   #2463
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadzieja82 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie ja też tam pytałam o DHEA
kurcze wiecie dziewczyny moja znajoma w Anglii też sie leczyła tam i dr jej mówił zeby absolutnie żadnych hormonów nie brała bo to syf "co kraj to obyczaj"moim zdaniem to chore pierwsze dziecko poroniła i niby miała to olaći własnie sie dowiedziałam że teraz w sobote ur synka ona mówi że dlatego bo całkiem wyłanczyła ze swiadomości dziecko no chce mieć jej mózgjak można wyłaczyc ze swiadomosci ja wszedzie widze dzieci szok i odizolować sie od tego nie da sie że są jeszcze ludzie
Kamila im wiecej stresu tym gorzej takrze głowa do góry bedzie ok dr cie nie powinien wyrzucić bo ja raz tez tak weszłam no jakaś miła kobitka mnie pusciłatylko jak bedzie miał opuznienie to może ci wyprosić ale nie wydaje mi się
Justys przykro mi bardzoja już byłam na 100% pewna że sie uda ale masz jeszcze po kogo wracać eskimoski czekaja na ciebie
Nadzieja,a ta Twoja koleżanka leczyła sie u naszego Dr czy w Anglii?Bo nie zrozumiałam...I kto jej nie kazal hormonów brać?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 21:38   #2464
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=kamilamimila;565764 36]Nadzieja,a ta Twoja koleżanka leczyła sie u naszego Dr czy w Anglii?Bo nie zrozumiałam...I kto jej nie kazal hormonów brać?[/QUOTE
Leczyła się w Anglii i jej tamtejszy dr tak mówił dla mnie to poje....że hormony to chemia i takie tam no tam inne myślenie maja choć nie wszędzie !
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 22:19   #2465
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Betty3131 Pokaż wiadomość
Alutka
Nasz Dr zawsze jest pełen wiary i optymizmu. Mi z dwoma niedrożnymi jajowodami kazał "wykorzystywać" męża do bólu jak tylko wykukał jakieś ładne jajeczko. Również byłam w wielkim szoku i zadawałam sobie pytanie po co, ale stosowałam się pilnie do Jego sugestii
Justynka
Tak bardzo mi przykro, ale głowa do góry, masz po KOGO wracać

Macie może dziewczyny namiary na tańszy Zoladex, tańszy niż 850 zł.?
Zoladex ma chyba cenę idgorna i około tych 850 zł kosztuje w każdej aptece przynajmniej tak było rok temu?
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 22:24   #2466
Betty3131
Raczkowanie

Kasia
Dziękuję, dzwoniłam do kilku aptek i właśnie cena w granicach 812 do 844.
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ; 03.2016 Zoladex 10,8, 06.2016 laparo. Dębica - jaj. udrożn., cykl Clo+Lam+Ovi=BHCG 281,630... , Allo Mlr 0%, Gen. KIR Bx.
Betty3131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 22:27   #2467
jazzjazz
Raczkowanie

Migotka uwielbiam Twoje teksty
Chal jaki masz teraz plan? możesz wrócić po mrozaczki w ramach programu?
Patrycja i jak opanowana sytuacja? aplikatory do d...
mam nadzieję że już dobrze u Ciebie

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Nadzieja a co u Ciebie , udało się znaleźć inną klinikę ?
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:01   #2468
abcdefabcdef
Raczkowanie

U mnie zaczęło się plamienie. Wykreslcie mnie w ogóle z listy staraczek.
Nie mam już z kim.
Koniec
Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że wszystkim się uda i to bardzo szybko. Buziaki
abcdefabcdef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 23:23   #2469
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
U mnie zaczęło się plamienie. Wykreslcie mnie w ogóle z listy staraczek.
Nie mam już z kim.
Koniec
Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że wszystkim się uda i to bardzo szybko. Buziaki

Kochana co się dzieje? jak to nie masz z kim?
Spokojnie , wszystkie miewamy załamkę ..też po ostatnim i pierwszym ivf miałam dość ,stwierdziłam że napewno już nie dam rady się podnieść ale powoli ..trochę czas leczy rany i ponawiamy próbę .
Rozumiem że możesz też faktycznie nie mieć już sił..
Ściskam Cię mocno:c mok::cm ok:
Stary 2016-02-29, 23:28   #2470
abcdefabcdef
Raczkowanie

Odebrałam nagle telefon: "nie dzwon, nie pisz, nie życzę sobie, oddam Ci Twoje rzeczy, nie chce żebyśmy mieli jakikolwiek kontakt.. Juz postanowiłem i będę tego bronił, nie zmienię zdania, możemy to przyjąć"... wyć mi się chce �� zero uczuć, lód .
Tak nagle, po prostu. Jak można.. Po tym wszystkim...

Edytowane przez abcdefabcdef
Czas edycji: 2016-02-29 o 23:30
Stary 2016-02-29, 23:44   #2471
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
Odebrałam nagle telefon: "nie dzwon, nie pisz, nie życzę sobie, oddam Ci Twoje rzeczy, nie chce żebyśmy mieli jakikolwiek kontakt.. Juz postanowiłem i będę tego bronił, nie zmienię zdania, możemy to przyjąć"... wyć mi się chce �� zero uczuć, lód .
Tak nagle, po prostu. Jak można.. Po tym wszystkim...

abcdefabcdef wysłałam Ci wiadomość na priv
Stary 2016-03-01, 05:44   #2472
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
Migotka uwielbiam Twoje teksty
Chal jaki masz teraz plan? możesz wrócić po mrozaczki w ramach programu?
Patrycja i jak opanowana sytuacja? aplikatory do d...
mam nadzieję że już dobrze u Ciebie

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Nadzieja a co u Ciebie , udało się znaleźć inną klinikę ?
Jazz ja juz biore estrofen i wedlug moich obliczen w przyszla niedziele powinnam miec criotransfer jesli ten sie nie uda to nastepny dopiero po powrocie dr ale zdazymy do konca programu. A u ciebie jak kiedy bedziesz miec ?

Abcdefabcdef kurcze przykro mi ze zycie ci sie nie uklada trzymaj sie dzielmie i wiesz ze tu zawsze mozesz na nas liczyc sciskam cie mocno
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:25   #2473
kamilamimila
Wtajemniczenie

Chal,a Ty ile masz jeszcze zarodków?Dwa?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Chal,trzymam kciuki za następny transfer i zeby tym razem Maleństwo z Toba zostalo...

Abcdef,przykro mi ,ze tak sie stalo.Moze uda sie to jeszcze posklejać,a jeśli nie to moze on nie jest Ciebie wart,znajdziesz takiego,który będzie,jeszcze jestes młodziutka...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2016-03-01 o 07:21
Stary 2016-03-01, 07:29   #2474
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Patrycja tylko się nie denerwuj moja siostra jak była w ciąży też miała plamkę krwi w okresie spodziewanej @ ale był to jednorazowy przypadek, więc odpoczywaj na pewno będzie wszystko oki

Dziękuję wam za mega wsparcie kurde ale ze mnie panikara Jak na razie plamka była jednorazowa i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk23 Pokaż wiadomość
Albi chodzilo mi o Patrycje gubie sie tu forum bo malo sie udziela.. W każdym bądź razie polecala jakiejś dziewczynie właśnie to forum
kwiatuszekk23 czyli ty byłaś za mną na wizytę z mężem??? Słyszałam jak mówiłaś o tym że byłaś na konsultacji w Lublinie odnośnie jakiegoś nowego leku na endometrioze, mogłabyś coś więcej powiedzieć na ten temat?? Mówiłaś o tym naszemu dr? Co on na to?
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:40   #2475
anessca
Rozeznanie

Patrycjo, dobrze, że to tylko była jednorazowa plamka. Nie przemęczaj się tylko dużo odpoczywaj i dbaj o siebie ostrożności nigdy za wiele
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:41   #2476
kwiatuszekk23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja665 Pokaż wiadomość
Dziękuję wam za mega wsparcie kurde ale ze mnie panikara Jak na razie plamka była jednorazowa i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

kwiatuszekk23 czyli ty byłaś za mną na wizytę z mężem??? Słyszałam jak mówiłaś o tym że byłaś na konsultacji w Lublinie odnośnie jakiegoś nowego leku na endometrioze, mogłabyś coś więcej powiedzieć na ten temat?? Mówiłaś o tym naszemu dr? Co on na to?
Bylam przed Tobą. Prawie razem weszlysmy do CDK. Tylko ja bylam pierwsza :p kojarzylam Cię, bo na poczatku lutego wpuscilam Cie na monit. I byla jeszcze jedna dziewczyna wtedy z Tobą.
kwiatuszekk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:46   #2477
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk23 Pokaż wiadomość
Bylam przed Tobą. Prawie razem weszlysmy do CDK. Tylko ja bylam pierwsza :p kojarzylam Cię, bo na poczatku lutego wpuscilam Cie na monit. I byla jeszcze jedna dziewczyna wtedy z Tobą.
Ok już wszystko jasne
A czemu Ciebie nie ma na pierwszej str Ty na początku lutego miałaś pierwszą wizytę z tego co pamiętam

Edytowane przez patrycja665
Czas edycji: 2016-03-01 o 07:49
Stary 2016-03-01, 07:55   #2478
anessca
Rozeznanie

Patrycjo, możesz mi powiedzieć w którym dniu po owulacji robiłaś betę?
Dziś mam 12 dpo ale już zdycham jak przy okresie
Stary 2016-03-01, 07:57   #2479
kwiatuszekk23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja665;56t587061
Ok już wszystko jasne
A czemu Ciebie nie ma na pierwszej str Ty na początku lutego miałaś pierwszą wizytę z tego co pamiętam
Tak mialam pierqsza wizyte w Tarnowie, wczesniej chodzilam do Krakowa.
Dlaczego mnie nie ma? Bo malo sie udzielam tutaj. Jedynie jak chce o vos zapytac. Wiecej siedzr na babyboom na poronieniach nawykowych.
kwiatuszekk23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-01, 08:08   #2480
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Patrycjo, możesz mi powiedzieć w którym dniu po owulacji robiłaś betę?
Dziś mam 12 dpo ale już zdycham jak przy okresie
Pierwszą betę robiłam właśnie w 12dpo wyszła 5. Mnie cały czas bolał brzuch wiec nie koniecznie boli cie na @. Sama właśnie się zbieram i jadę na kolejną betę
Stary 2016-03-01, 08:14   #2481
anessca
Rozeznanie

Jeszcze się łudzę, choć sikaniec o czułości 10 nie wyszedł, będę pewniejsza tej bety...
Stary 2016-03-01, 08:33   #2482
kambro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Jeszcze się łudzę, choć sikaniec o czułości 10 nie wyszedł, będę pewniejsza tej bety...
Anessca słońce nie denerwuj się ja właśnie wróciłam i wyniki ok 16 .. Wczoraj mnie wszystko bolało a dziś cisza. . dziwne te nasze ciałka - trzeba czekać Nie mamy wyjścia
Stary 2016-03-01, 09:04   #2483
kamilamimila
Wtajemniczenie

Anesca,trzymam kciuki!
Stary 2016-03-01, 09:18   #2484
gigula86
Raczkowanie

Anesca, Kambro trzymam kciuki za wasze bety
gigula86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:24   #2485
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Chal,a Ty ile masz jeszcze zarodków?Dwa?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Chal,trzymam kciuki za następny transfer i zeby tym razem Maleństwo z Toba zostalo...

Abcdef,przykro mi ,ze tak sie stalo.Moze uda sie to jeszcze posklejać,a jeśli nie to moze on nie jest Ciebie wart,znajdziesz takiego,który będzie,jeszcze jestes młodziutka...
Kamila dziękuję kochana ja mam jeszcze 3 mrozaczki teraz podana mi jeden a gdyby sie nie udalo to kolejny raz dwa

Kabro anesca trzymam trzymam i nie puszczam kciokow dajcie czadu dziewczynki
Patrycja ciesze sie ze alarm sie nie powtórzył i oby tak dalej no rpwniez trzymam za piekna bete
Abcdefabcdef - wiem.ze jest ci teraz ciezko i nie ma slow ktorw by mogly pomoc ale pamiętaj masz nas tu wszystkie i wspieramy cie mocno
Wiem ze latwo sie mowi ale jezeli twoj facet na tym etapie tak postepuje to daj sobie z nim spokoj znakdziesz kogos kto zasluguje na ciebie zobaczysz trzymaj sie kochana ;*
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:32   #2486
abcdefabcdef
Raczkowanie

Jesteście kochane
Musze się pozbierać, zabrać swoje rzeczy i nigdy więcej do tego nie wracać. Od niedzieli opowiada ze sobie coś zrobi, jeżdżę z moja mama go szukać po nocy po czym SMS "nie wrócę do domu, nie czekaj, nic sobie nie zrobię, nie musisz się martwić" przecież to jest chore
Szkoda ponad 4 lat, niestety jak mi mówiono, że nie da się pewnych rzeczy odbudować to nie wierzyłam. Uparlam się i ciągnęłam to wszystko za nas oboje.
I niestety ale wszystkie problemy zaczęły się od niepłodności. Od braku wsparcia, pocxucia winy, obwiniania się, moich placzow co miesiąc.. Wykonczylo nas to..
Stary 2016-03-01, 09:40   #2487
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Dziewczyny jestem zalamana wlasnie sie dowiedzialam ,ze moja kolezanka ,ktora ma roczne dziecko jest w ciazy i dzwoni do mnie ,ze jest zalamana ,ze juz jest w nastepnej ciazy czemu to takie nie sprawiedliwe, Boze co ja bym oddala zeby jeszcze raz poczuc jak to jest byc w ciazy ,a ona chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co mowi ,nie wie jakie to cholerne szczescie
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:50   #2488
nadzieja82
Raczkowanie

I ja też trzymam kciuki za pozytywne bety
abcdefabcdef pzrykro mi bardzo ale czasem są faceci którzy sobie nie daja rade z tym wszystkim mi kobitki czasem tak mysle że jesteśmy dużo twarde u nas w ciągu 10 lat ni eraz był kryzys i juz mysłiałam że wszytsko stracone a tu walczymy dalej nawet nie raz myśle że bardziej mąż w to wierzy niż ja tak jak Kamila pisała jesteś jeszcze młoda i całe życie przed tobą i jeszcze znajdziesz faceta który na to zasługuje trzymam kciuki

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ania0208 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem zalamana wlasnie sie dowiedzialam ,ze moja kolezanka ,ktora ma roczne dziecko jest w ciazy i dzwoni do mnie ,ze jest zalamana ,ze juz jest w nastepnej ciazy czemu to takie nie sprawiedliwe, Boze co ja bym oddala zeby jeszcze raz poczuc jak to jest byc w ciazy ,a ona chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co mowi ,nie wie jakie to cholerne szczescie
mnie tez szlak trafia na takie gadania jeszcze jak ktoś wie że sie staraszco za ludzie poj......ni u mni np jest sąsiad co powiedział że nie chce mieć dzieci wogule bo sie drą i takie tam i co ma 3 to życie jest do du.... mi ktoś kiedys powiedział że kiedyś im życie za te słowa odpłaci i czekam i nie widze żeby jakoś płacili
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:59   #2489
kamilamimila
Wtajemniczenie

Ania,mnie tez szlag trafia z czymś takim,moja jedna koleżanka założyła sobie ta wkladke zeby nie daj Boże wiecej dzieci juz nie mieć,a inna,sasiadka,tyko antykoncepcyjne odstawiła i zaraz byla w ciazy,wlasnie urodzila ślicznego chlopczyka ale nie chodze teraz do,niej w ogole,bo nie daje rady na niego patrzec,lzy mi same leca,taki jest cudny:-(Takie to niesprawiedliwe,niestety. ..

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Chal,to fajnie,ze masz jeszcze 3 mrozaczki,na pewno Ci sie uda.Ja jestem tak zestresowana tym AMH,boje sie co jutro Dr P na to powie,czy nie powie,ze to nie ma sensu:-(Jutro do niego jadę.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Chal,a jakie Ty masz amh?
Stary 2016-03-01, 10:06   #2490
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Dziś przez ten telefon mam już zje...ny dzień gdzie jest ta sprawiedliwość nie rozumiem wyć tylko mi się chce, a co najgorsze to jak zaszła z pierwszym dzieckiem, tez mówiła, że jest załamana, bo ona nie chciała tylko jej mąż chciał dziecko i co najlepsze mówi,że jest załamana ciąża, a jeszcze przez ten cały miesiąc piła alkohol, ona chyba się nawet nie zastanawia co mówi :'(
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości