Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 11:07   #2401
anessca
Rozeznanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

asiorekkk, spokojnie dziewczyno! stres tu nic nie pomoze a nawet zaszkodzi. Więc teraz to czekać do niedzieli i cieszyć się że szczęście rośnie
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:18   #2402
JADorotek
Raczkowanie

Anessca, "mnie od razu podrażniała ta luteina dopochwowa, dlatego poprosiłam dr o podjęzykową. Poza tym nie jestem zwolenniczką grzebania sobie w tych miejscach"

Tak tylko luteina podawana dopochwowo ma lepsze oddziaływanie bezpośrednio na ukrwienie macicy i działanie bezpośrednio progesteronu. A o to najbardziej chodzi w moim przypadku a nie czy się lubi czy nie "grzebać w tych miejscach" :-P
Stary 2016-02-29, 11:22   #2403
anessca
Rozeznanie

Kochana nie chciałam żeby moja wypowiedź została źle odebrana.. :P jestem świadoma ze ta dopochwowa działa lepiej (tak jak wspomniałaś) ale niestety ja mam od zawsze problemy bo nawet tampony mnie podrażniają także w moim wypadku to tylko ta lutka pod język Przepraszam jeśli Cię uraziłam
Stary 2016-02-29, 11:33   #2404
JADorotek
Raczkowanie

Spoko loko beybe (^_-) Ja nie z tych co wszystko do siebie odnoszą 😊
Stary 2016-02-29, 11:37   #2405
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abcdefabcdef Pokaż wiadomość
A jakie testy robiłaś? W 13 dpo to ten najbardziej czuły juz by wyszedł albo chociaż cień jakiś. A tu nic
Nazw nie pamiętam, ale przy becie 25 miałam jedna kreskę a przy 53 słabiuteńką drugą, dosłownie cień cienia..
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 12:10   #2406
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Witajcie dziewczynki.
Dzisiaj zrobiłam jeszcze wyniki dla dr, bo od razu do niego poszłam. Beta 1, a progesteron 17, także odstawiam leki.
Stary 2016-02-29, 12:12   #2407
asiorekkkk
Rozeznanie

Justynko bardzo mi przykro a masz jakies mrozaczki?
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 12:39   #2408
Vella91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj betę 22 dpt 10571 oby maluszek rósł dalej bo do niedzieli chyba zwariuje ze stresu.
Ja wczoraj miałam 23dpt i miałam już serduszko... idz jutro albo pojutrze jak masz się denerwować.... na pewno już zobaczysz pikaweczkę :-*
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 12:44   #2409
asiorekkkk
Rozeznanie

Troche sie uspokoiłam bo podobno przy takich wartościach beta wolniej rośnie. Dr kazał mi przyjsc w niedziele wiec poczekam ale stresuje sie codziennie. No chyba zeby nie daj Boże cos sie działo niepokojącego to pójdę wczesniej. Vella super ze widziałaś juz serduszko. Bardzo jestem ciekawa jak dzidzia wyglada na tym etapie i jak to serduszko słychać
Stary 2016-02-29, 13:07   #2410
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Troche sie uspokoiłam bo podobno przy takich wartościach beta wolniej rośnie. Dr kazał mi przyjsc w niedziele wiec poczekam ale stresuje sie codziennie. No chyba zeby nie daj Boże cos sie działo niepokojącego to pójdę wczesniej. Vella super ze widziałaś juz serduszko. Bardzo jestem ciekawa jak dzidzia wyglada na tym etapie i jak to serduszko słychać
Wygląda jak kreweteczka z plecaczkiem, a serduszko słychać bardzo wyraźnie i głośno. Piękny dźwięk 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:09   #2411
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alutka29 Pokaż wiadomość
Dziewczynki znowu nie ten cykl znowu po nie drożnej stronie .... do laparoskopi zawsze miałam po prawej po laparo mam po lewej porażka dr mówi mi już o ivf a w czerwcu dopiero minie rok od kiedy jestem u niego podobnie jak Migotko Tobie też proponował ivf , szok i nie dowierzanie nie tego się spodziewałam... . Jak zobaczył ,że mam po lewej to i tak kazał działać bo może wpadnie do macicy ,ale co i skąd jak jest nie drożny jajowód... tak czasem gada ,że nic nie rozumie
Bo mimo, że jajowody/jajowody są niedrozne są szanse na ciąże. Dr mi mówił, że takie cuda u Jemu się trafiały. Wiadomo to niemal jak wygrana w lotto ale możliwe
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:11   #2412
jazzjazz
Raczkowanie

Justynka bardzo mi przykro , cholerka .....
myślałam że uda się .... daj znać co Dr. powie jaki plan
Jak się czujesz ?
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:17   #2413
asiorekkkk
Rozeznanie

kana158 napewno piękny widok jak dzieciaczek rośnie i rośnie, marze o tym widoku juz długo i mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze
Stary 2016-02-29, 13:30   #2414
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki.
Dzisiaj zrobiłam jeszcze wyniki dla dr, bo od razu do niego poszłam. Beta 1, a progesteron 17, także odstawiam leki.
Justynka bardzo mi przykro trzymaj sie mocno i daj znac co doktor mowi. Kolejny transfer zdazysz zrobic jeszcze przed urlopem dr.

Asiorek piekna beta dzidziek pieknie rosnie i napewno bedzie wszystko dobrze

Anescca to jutro trzymam kciuki to ze boli jak @ wcale nie oznacza ze @ przyjdzie i oby tak bylo

Kamila to faktycznie byla sobota i dosc duza sie zrobila kolejka i jeszcze dwie dziewczyny weszly dr do gabimetu jak przyszedl i wyszedl i cos im powiedzial typu ze nie moze byc takich kolejek jak sa wizyty. Ale moze mial zly dzien bo ja bylam pare razy rano i nie wygonil mnie
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 14:28   #2415
Betty3131
Raczkowanie

Alutka
Nasz Dr zawsze jest pełen wiary i optymizmu. Mi z dwoma niedrożnymi jajowodami kazał "wykorzystywać" męża do bólu jak tylko wykukał jakieś ładne jajeczko. Również byłam w wielkim szoku i zadawałam sobie pytanie po co, ale stosowałam się pilnie do Jego sugestii
Justynka
Tak bardzo mi przykro, ale głowa do góry, masz po KOGO wracać

Macie może dziewczyny namiary na tańszy Zoladex, tańszy niż 850 zł.?
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ; 03.2016 Zoladex 10,8, 06.2016 laparo. Dębica - jaj. udrożn., cykl Clo+Lam+Ovi=BHCG 281,630... , Allo Mlr 0%, Gen. KIR Bx.
Betty3131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 14:44   #2416
AgusiaKL
Przyczajenie

cześć dziewczyny. Od niedawna jestem na tym forum ale już się uzależniłam.
Gratuluję z całego serca dziewczynom którym już się udało i czekają na swoje szczęście.
A u mnie też kiepski cykl. Niby pęcherzyk był ale już mam objawy nadchodzącej @ czekam tylko na pierwszy dzień i będę pisać do dr G na laparoskopię, ale już się mega boję...
Stąd moje pytanie, po jakim czasie dr oddzwania i na jakie mniej więcej dni się umawia na zabieg?
AgusiaKL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 15:05   #2417
angela_bd87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiaKL Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. Od niedawna jestem na tym forum ale już się uzależniłam.
Gratuluję z całego serca dziewczynom którym już się udało i czekają na swoje szczęście.
A u mnie też kiepski cykl. Niby pęcherzyk był ale już mam objawy nadchodzącej @ czekam tylko na pierwszy dzień i będę pisać do dr G na laparoskopię, ale już się mega boję...
Stąd moje pytanie, po jakim czasie dr oddzwania i na jakie mniej więcej dni się umawia na zabieg?

ja laparoskopię diagnostyczną miałam w tamtym roku... @ dostałam w sobotę (14.02.) i tego dnia wysłałam do dr. Gawlika eska, oddzwonił w poniedziałek. Do szpitala miałam zgłosić się w środę (25.02.), w czwartek laparo i w piątek wypis
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 15:06   #2418
iliybr
Raczkowanie

Witajcie nowe dziewczynki

Gratulacje tym co się udało klask i:

Justynka noo kurcze pieczone bardzo mi przykro ale w końcu musi się udać nie ma innej możliwości

AgusiaKL do mnie dr. Gawlik oddzwonił na następny dzień jak wysłałam mu sms powiedział jakie badanie mam wykonać i podał termin przyjęcia do szpitala co do strachu to chyba wiem jak się czujesz bo akurat jutro jadę do szpitala na laparo i już zaczynam bardzo się stresować ale trzymam za Ciebie że może ten Twój strach przerodzi się w fasolkę w brzuszki i nie będziesz musiała robić laparo
iliybr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 15:09   #2419
angela_bd87
Raczkowanie

iliybr powodzonka
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 15:23   #2420
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Witajcie nowe dziewczynki

Gratulacje tym co się udało klask i:

Justynka noo kurcze pieczone bardzo mi przykro ale w końcu musi się udać nie ma innej możliwości

AgusiaKL do mnie dr. Gawlik oddzwonił na następny dzień jak wysłałam mu sms powiedział jakie badanie mam wykonać i podał termin przyjęcia do szpitala co do strachu to chyba wiem jak się czujesz bo akurat jutro jadę do szpitala na laparo i już zaczynam bardzo się stresować ale trzymam za Ciebie że może ten Twój strach przerodzi się w fasolkę w brzuszki i nie będziesz musiała robić laparo
iliybr - powodzonka jutro nic się nie bój wszystko jest do przeżycia

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Jutynka i co dr powiedziała możesz mieć w kolejnym cyklu criotransfer - cały czas ci mocno kibicuje i wierze że już niebawem doczekasz się pięknej bety - trzymaj się dzielnie !!!

Edytowane przez chal
Czas edycji: 2016-02-29 o 15:26
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 15:34   #2421
iliybr
Raczkowanie

angela_bd87, chal "nie" dziękuję Wam kochane właśnie pakuje torbę na jutro tak bym chciała mieć to już za sobą bo już świruję normalnie nogi mi same latają z nerwów chyba zaparzę sobie meliskę bo na pewno oszaleję
Stary 2016-02-29, 15:41   #2422
anessca
Rozeznanie

Kochana spokojnie jak ja największa panikara jaką znam dała radę to Ty też musisz na pewno poznasz kogoś ciekawego na oddziale panie pielęgniarki są bardzo miłe
Stary 2016-02-29, 15:44   #2423
Betty3131
Raczkowanie

Iliybr
Będzie dobrze, trzymam kciuki żeby diagnoza była optymistyczna
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ; 03.2016 Zoladex 10,8, 06.2016 laparo. Dębica - jaj. udrożn., cykl Clo+Lam+Ovi=BHCG 281,630... , Allo Mlr 0%, Gen. KIR Bx.
Betty3131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 15:52   #2424
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Kochana spokojnie jak ja największa panikara jaką znam dała radę to Ty też musisz na pewno poznasz kogoś ciekawego na oddziale panie pielęgniarki są bardzo miłe
Jak wrócę to napiszę czy w ogóle przeżyłam ale uspokoiłaś mnie tym nieszczęsnym cewnikiem jak i mnie się uda to zostanie tylko wenflon

Betty3131 też mam taką nadzieję
Stary 2016-02-29, 16:04   #2425
paulinajazy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk23 Pokaż wiadomość
Kamila ja nie widze problemu w przepuszczaniu dziewczyn na monit w końcu wszystkie jestesmy tam w jednym celu. A 10 min mnie nie zbawi. Mi sie wydaje ze wpusilam tak na monit Pauline, bo w pt też ja spotkałam i rozmawiala z jakas dziewczyna ze ma niski progesteron. Więc w drodze dedukcji :p wywnioslowalam, że to ona
Hej piszesz o mnie? Jeśli tak, to nie byłam ja ja byłam u Dra na monitoringu w sobotę wieczorem Kamila ja mam w środę wizytę o 14.00. Powinnam być tak około 13.45-50 w CDK. A w ogóle co ile są rozpisane wizyty w Tarnowie? I czy Dr prosi czy nie? bo idąc na monitoring wieczorny raz słyszałam, że prosił, a innym razem dziewczyny wchodziły same na umówiona godzinę. W Krakowie zawsze wywołuje. W ogóle te wizyty są w miarę punktualne?

Edytowane przez paulinajazy
Czas edycji: 2016-02-29 o 16:09
paulinajazy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:09   #2426
asiorekkkk
Rozeznanie

iliybr nie stresuj sie wszystko jest do przeżycia, ani nie będziesz wiedziała kiedy bedzie po wszystkim, powodzenia i koniecznie daj znać czy przeżyłaś
Stary 2016-02-29, 16:10   #2427
kambro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość

Dokładnie ja tak samo panikowałam przed laparo, ale poznałam super koleżankę i było śmiesznie hihi odstresowałyśmy się Kontakt mamy do dziś
Stary 2016-02-29, 16:28   #2428
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kambro Pokaż wiadomość
Dokładnie ja tak samo panikowałam przed laparo, ale poznałam super koleżankę i było śmiesznie hihi odstresowałyśmy się Kontakt mamy do dziś
Fajnie by było jakbym też kogoś fajnego tam spotkała, przynajmniej szybciej czas by mi zleciał

asiorekkkk dzięki kochana dam znać na pewno
Stary 2016-02-29, 17:14   #2429
kamilamimila
Wtajemniczenie

A ja sie stresuję nadal tym AMH i tym co Dr P na to powie,ze moze powie,ze to nie ma sensu juz robic przy takich parametrach:-(No i sie stresuję tym,ze mnie wyrzuci z tego monitoringu rano,a ja musze mu dac te badania,nie mam czasu czekac miesiac na wizyte.Nadzieja,bylam w aptece,jest ten Hormon DHEA Eliot,bez recepty,46 zl,jest tez na allegro ale samo DHEA,boje sie sama go brac ,zapytam o to Dr.Biosteron juz przestali produkować,nie ma go w hurtowniach,wycofali.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:17   #2430
patrycja665
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie!!! byłam w toalecie i zauważyłam małą plamkę krwi kurde boję się że coś może być nie tak
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości