![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Smarrita na jeden dzien moge wypozyczyc, zrobi Ci pyszna carbonare i deser
![]() ![]() No niezla mamy gastrofaze ostatnio ... Ja cala ciaze nie musialabym jesc. Jadlam z rozsadku a teraz...studnia bez dna ![]()
#2463 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Polinezyjka co do planu porodu to będę czegoś szukać i prawdopodobnie stworzę sobie na stronce rodzic po ludzku
henny sama się nie podejmuję, mimo, że oglądałam filmiki jak nakladac to boję sie ze zrobię sobie krzywdę i wstyd się będzie ludziom pokazać z zupką mam dylemat, ale jutro chyba będzie kapuśniak, bo od kilku dni chodzi za mna taki na zeberkach, mam nadzieję ze wyjdzie, bo nigdy wcześniej nie robiłam czapkę na wyjście biore ze sznureczkami ![]() Danika no,no mozesz jeszcze Gosię wyprzedzić z porodem zaczyna się dziać ![]() Kejka ależ pyszności ![]() choc ja też nie mogę narzekać, zjadłam właśnie dwa wielkie domowe hot dogi i teraz ledwie się ruszam ![]() nie mam pojęcia jak tyle jedzenia mieszczę ![]() Lulka brawa za hemoglobinę ![]() kropcia trudno cokolwiek radzić, niby w tym drugim szpitalu miałabyś tak jak chcesz cc jak zacznie się akcja więc moze watro przymknąć oko na warunki choć szczerze mówiąc sama nie wiem co bym zrobiła podziwiam, że jeszcze ikee ogarnęłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kejka
hihihihi uwielbiam Cię za to, że masz widzę takie samo podejście jak ja ![]() moskitiera to jedna z ważniejszych rzeczy dla mnie hahhah jak pójdę do parku czy gdzieś w trawska to zakładam ![]() mam taką siłownie niedaleko w trawskach to tam będę ćwiczyć a niunia będzie spała ![]() MOLE ZABITE Melduję, że mężu nie bez kozery gra w gry wojenne ![]() Przyszedł i powiedział, że je trzeba podejść, ogłuszyć i skołować - wytarmosił pudełeczkiem i wszystko spuścił w kiblu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jesteś moim mistrzem! Naucz mnie! Cytat:
![]() ![]() ![]() jaaaaaaaaaaaaaa powiedz mu, że wszystkie na forum oszalały! Jaaaaaaa no cudowny facet! Cytat:
![]() Ważne, że cała reszta udana ! ![]() Cytat:
Śmicham się bo ja to jak Twój mąż - miastowa dama, a mój za to dzieciństwo na wsi i zero problemu z robalami - tylko się na mnie wścieka bo dzieci nauczę tego strachu. spoko spoko - poradzimy sobie. Cytat:
JEDZENIE zaraz wam szczele fotkę co ja zrobiłam przed chwilą ![]() Kazałam mężowi kupić piwa (dla niego - bo do urodzin może pić - tak sobie ustaliliśmy, urodziny ma w nast tyg. , potem koniec ![]() i zrobiłam mu (i sama spróbuję) parówki w cieście ![]() zaraz wyciągam z piekarnika ![]() Oprócz tego zmiksowałam truskawki z kiwi - i kupiłam zawalisty jogurt naturalny i będę miała jogurcik z musem owocowym na rano ![]() PREZENT DLA MĘŻA - lot moto-paralotnią kurde wiecie co, czekam i czekam na ten voucher bo miał przyjść pocztą. Latam do skrzynki jak głupia i nic. W końcu napisałam do gościa a ten, że myślał, że zrezygnowałam bo nie dostał przelewu. Mnie zesłabło, sprawdzam, no kurde przelew poszedł. Potem się kapnęłam, że mam konto na panieńskie nazwisko - ale bez jaj po 1. na bank tłumy ludzi u niego kupują te loty! Więc miał się jak pomylić tak.... po 2. na bank kilka Żanet mu przelewa pieniadze..... po 3. gość do mnie - że tak dostał ten przelew z mojego panieńskiego nazwiska i wysłał voucher na adres który tam z przelewu widnieje - czyli moich rodziców. Ale zgodził się jutro wysłać mi na Kraków. No oby dotarło bo co dam mężowi? Musiałabym druknąć ten voucher, ale to nie to samo bo on ma takie na twardym za-laminowane ![]() jeszcze książkę muszę znaleźć i zamówić dziś bo do empiku to się już nie wybiorę.
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas po 6 godzinach od zabiegu trzeba zaczynać sie przekręcać z boku na bok, po 12 wstawać z łóżka. Cytat:
Cytat:
Kalpana Co za c.iul z tego lekarza? Chyba mu baba nie dała i dlatego taki dupek nagle ![]() Was nadrobić sie nie da!!! Nawet jak wizaż szwankuje to w pieron stron natrzaskacie ![]() Ja dziś umieram już z bólu ![]() Byli rodzice i mama mi okno umyła i zasłonki dwie wyprasowała, a tata je zawieszał. Kurcze aż mi głupio ![]() Czuje sie jak kaleka, że moi rodzice mi tak pomagają. To ja im powinnam pomagać a tu odwrotnie. Eh, najlepsi są na świecie! Na dodatek przy końcówce ciąży teraz mi tak jak w poprzedniej ciąży ciśnienie sie dźwiga ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Hihuhihu
![]()
![]() |
#2470 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już przekazałam młodej moja fobie pająków... Niestety. Starałam się, ale nie potrafie nie panikować na ich widok... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rzecz w tym, że ja wcale nie chce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wysłane przez tapatalka |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny rozkłada mnie cos:/ mozna pic herbatę z czystka w ciąży?
#2472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie w tym mniejszym szpitalu może być tata przy CC może kangurowac. Sale sa 2 osobowe jest spokojniej wygodniej ... Będę intensywnie myślała ...
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Beth
Gratuluję zdanego egzaminu. Poli Zabieram dla dziecka do szpitala body z krótkim rękawem i pajace. Jeśli będzie ciepło, ubiorę tylko pajace. Czapeczki miałam bez sznureczków. W pierwszej ciąży pod koniec też miałam podobną sytuację z odbieraniem na AGH dyplomu. MiniMonix Interes życia ![]() Kalpana Ty chodzisz prywatnie do gina? Kejka Ale się mąż spisał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
Poli ale pysznosci
![]() Tabaska nie znam sie ale kojarze ze dziewczyny tu pisaly ze chyba nie bardzo? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Aaaa Poli niezly opis zabijania moloi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Lucy a jesli sie boisz henny sama w domu to ja mam sposob ![]() Na palec biore wazeline i smaruje calosc łuku, lacznie z wloskami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2475 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie miej wyrzutów sumienia ![]() ![]() Nie, ja chodzę na fundusz. Ale zawsze byłam zadowolona, nawet nie raz na wątku o tym pisałam, że traktuje mnie jakbym prywatnie chodziła... |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Hejo, napisze tylko na szybciora bo umieram na plecy
![]() ![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Raczej można, ale to jak z większością ziół- nikt nie robił badań na ciężarnych, to piszą, że nie wolno.
Kejka- ![]() Danika- akciuki, zebys urodziła wtedy, kiedy chcesz. U mnie skurczybyki wieczorne to juz standard. Opiekunka Em napisała dziś, że dalej jest chora i weźmie Emilkę dopiero w pn, na dwa dni, bo ma potem urlop ![]() A dziś odpadł mi kawałek czopa- taka zielono-szara, dość spora galaretka. Dobrze, że bez krwi... Mam po prostu stres w czasie, gdy nie mam komu zostawić starszego dziecka- opiekunka chora, a mój tato przyjedzie dopiero w pn wielkanocny. ech, wygadałam się. Robale w naszym związku zabijam ja, robię też wszystkie tzw "obrzydliwe rzeczy", łącznie z opracowywaniem owrzodzeń żylakowych babci męża. ![]() Brawa za wizyty, udane ktg, hemoglobiny (dalej polecam żelazo retard z wit C), terminy cesarek i zdane egzaminy (beth). Ide powoli się polozyc. Dobranoc.
#2478 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze Trisdom to niefajna sytuacja z opiekunka. Jakos bedziesz musiala sobie poradzic, dasz rade
![]() ![]()
#2479 |
Zadomowienie
|
Kejka dzięki za sposób, z checią wypróbuję następnym razem. A jakiej henny używasz do rozrabiania czy w żelu?
Trisdom ehhh niefajnie z tą opiekunką, ale mocno trzymamy kciuki zebys przetwała ten tydzień i żeby Leon jeszcze poczekał grzecznie w brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje za udane wizyty
![]() Poli odgapiłas ode mnie hehe ![]() ![]() Kejka ale masz męża zdolnego ![]() ![]() Trisdom Obyś sobie poradziła z córeczką ![]() Też znam ten trik Kejki z wazeliną, ale ja boję się robić brwi henną, co by mi za ciemne nie wyszły. Jestem blada, ale na pewno w szpitalu jest to bardzo wygodne, ja muszę poprawiać cieniem. Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-16 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
Lucy ja uzywam takiej w kremie + aktywator czy jakos tak. Ale juz jej nie widze w sprzedazy, a wlasnie mi sie konczy
![]() ![]() ![]() Lulka moj za to ma problem z pralka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2482 |
Zadomowienie
|
Danika no no no
![]() Lulka piękna hemoglobina! ![]() Kropcia super ze wszystko dobrze! ![]() ![]() Kejka mniam! Akinomka dobrze zaciskasz nogi ![]() Ale miałam dzisiaj skurcze. . Mąż juz chciał jechać do szpitala ale mu powiedziałam ze nie tak szybko ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Wogole to ile ja juz zaczynam jeść. . Miałam dzisiaj ochotę na pierogi z serem i zjadłam 10 DUŻYCH pierogów ![]() ![]()
#2483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba wszystkie to nas dopadło! Jedzenie na potegę! Ale teraz dzieciaczki najwiecej przybierają... ![]() Zazdrość CC pod względem, ze wiecie kiedy i odpowiednio wcześnie możecie sie przygotować ![]() ![]() Trisdom--- dasz radę z Emilką ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Cześć, ja też przeżyłam ten dzień nawet znośnie.
Matko jak ja chciałabym mieć tak piękną hemoglobinę. Brawo za wyznaczony termin. I współczuje sytuacji z opiekunką. Mam niestety podobnie, z tym, że nie mam opiekunki, miała przyjechać Teściowa niestety nie da rady. I jestem w dużym klopsie co dalej. Myślę, że ogarniemy sytuację bo kto jak nie my. ![]() Pisałam Wam, że zapisałam się na warsztaty z POZYTYWNEJ DYSCYPLINY?! Dzisiaj był pierwszy dzień warsztatów, muszę powiedzieć, że zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
Robi sie goraco, beda dzidziusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziara mi tez tak gadaja, wlasnie zazwyczaj bezdzietne kobiety. No a ja wlasnie sie boje jak cholera wiec jeszcze mi to potrzebne ![]() MiniMonix mega deal, super hustaweczka ![]() Kejka ale kochany maz ![]() ![]() Poli Ty to codziennie masz jakas akcje ![]() ![]()
#2486 |
Zadomowienie
|
Wogole to miałam pytać. Czy któraś bierze albo ma zamiar brać wiesiolek? Jeżeli tak to od którego tyg?
![]() I jeszcze powiedzcie mi co mogę skromnego kupić mężowi na urodziny które ma w piątej? No nie mam kompletnie pomysłu...
#2487 |
Zadomowienie
|
Patryska ja nie biore ani wiesiolka ani nie pije herbaty z liści malin, a jestem w 38 tc. Jadę zaraz do labo, zrobic badanie na toxo, ile placilyscie za to badanie??
#2488 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() patryska nie tylko Ty masz taki apetyt ![]() ![]() wiesiołek i napar z liści malin Ja wiesiołka biorę od ok. 36 tygodnia, tak samo z naparem - tylko to drugie niestety nieregularnie. ![]() Dzisiaj ktg i wizyta. Mam nadzieję, że coś mi się rozjaśni... |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Bylismy wczoraj na Sr... Mielismy spotkanie z babka od przechowywania krwi prpowinowej. Co w ogole o tym sadzicie? Bierzecie? A pozniej nieziemskie jak dla mnie spotkanie z psychologiem ktora nie tylko omowila jak nasze zachowania maja wplyw na dziecko w trakcie ciazy.. omawiajac poszczegolne zmysly. Ale tez fajnie wytlumaczyla jak sobie radzic po urodzeniu. I to ze sie dre na meza za buty to wcale nie zlosliwosc a wicie gniazda Jak sie dzis czujecie? Jade dzis do pracy zawiezc zwolnienie i sie pokazac ostatni raz. Nawet im ciasto upieklam... A pozniej jeszcze kilka rzeczy zalatwic Patryska a co maz lubi? Bo zawsze jak sie nie ma pomyslu mozna poszalec z jakims alkoholem jaki lubi w ostatecznosci. Albo fajnym scyzorykiem
Razem jesteśmy od 18-08-2010 Nasz mały cud ![]() Edytowane przez Kayira Czas edycji: 2016-03-17 o 05:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.