Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-05, 10:36   #2461
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Cherry przykro mi , nie chce to nie, niech mama sama przyjdzie. Ciekawe co będzie jak się Zosia urodzi nie przyjdzie do niej bo kot?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2016-07-05 o 10:43
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:45   #2462
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Co to imparat??

Ja po porodzie miałam beznadziejne wyniki, straciłam sporo krwi. Ale na szczęście obeszło się bez przetaczania, wyniki się poprawiły lekko i puścili mnie do domu.

Może nie wszystko, ale jakoś tak pieluchy mi się wydawało, że trzeba najpierw użyć
Ale wielkiego doświadczenia nie mam w temacie, bo u mnie w rodzinie się kupuje tylko Pampersa i już. Ja jestem jedyna, która "cuduje" i ma Dadę kupioną na początek. Ale nie otwierałam jej nawet, nie wiem jaka jest. Aby młodego nie uczuliła i żeby chłonne były to będzie git.

Super, gratuluję!!!
I podejście lekarza cudowne! Też bym chciała chodzić ze starszym rodzeństwem. Ale moja szwagierka np nie chce swojej 2-latki zabrać, z lekka mnie to dziwi ale nie moja sprawa.
Z porodem rozumiem, też mam obawy że skończę cc.

Jak to jeszcze większe, od kiedy?

Ja jak nie muszę to nie spotykam się z rodziną, która ma psy. Moja kuzynka ma i nie rozumie, że ktoś nie lubi czy się boi, skoro mam całą wizytę się zastanawiać kiedy mi wskoczy na kolana zamiast się wyluzować, to bez sensu mi tam chodzić. Niestety przyjeżdżają do moich rodziców z psem na Boże Narodzenie i wtedy wszyscy jesteśmy mega zmęczeni ich obecnością.
Jakbyś np schowała kota na ten czas (zaniosła komuś, albo do drugiego pokoju, albo pilnowała żeby nie podchodził kot do ojca) a ojciec i tak by nie chciał przyjść to to już by było dla mnie dziwne.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Są większe promocje bo spodenki, które ja kupiłam za 15 zł teraz były za 10 zł nie wiem czy na stronie też tak jest ale w sklepie właśnie tak było.

A co do kota to nie jest kwestia tego, że ja ją zamknę w szafie, piwnicy, oddam na trzy dni sąsiadom ale on chce żeby się jej pozbyła na zawsze bo jej nie lubi.
Jak była u nas sis tż i też zaprosiłam go na obiad bo mama była w szpitalu i chciałam, żeby zjadł coś porządnego i akurat kotki nie było no bo alergię dziewczyna ma to nie chciałam jej męczyć. I też nie chciał przyjść.....

Ale się spiełam z biurwą...kazałam jej wyjść bo mnie w☠☠☠☠i...
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:46   #2463
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62623581]to super

Nadrobiłam
Dzień dobry [/QUOTE]

mi też się udało jestem już na bieżąco

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-05, 10:47   #2464
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Cherry przykro mi , nie chce to nie, niech mama sama przyjdzie. Ciekawe co będzie jak się Zosia urodzi nie przyjdzie do niej bo kot?
Jestem na 10000000000 procent przekonana, że nie będzie do nas przychodził...
Stary 2016-07-05, 10:50   #2465
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
A co do kota to nie jest kwestia tego, że ja ją zamknę w szafie, piwnicy, oddam na trzy dni sąsiadom ale on chce żeby się jej pozbyła na zawsze bo jej nie lubi.
Jak była u nas sis tż i też zaprosiłam go na obiad bo mama była w szpitalu i chciałam, żeby zjadł coś porządnego i akurat kotki nie było no bo alergię dziewczyna ma to nie chciałam jej męczyć. I też nie chciał przyjść.....
Chętnie przygarnę Twojego kotka a i Ty będziesz miała spokój z tatą

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 10:53   #2466
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Chętnie przygarnę Twojego kotka a i Ty będziesz miała spokój z tatą
Wiesz, jeśli Zosieńka i kot się nie polubią no to nie będę miała wyjścia i będę zmuszona jej poszukać nowego, dobrego domu. Wiadomo, że nie oddam córki tylko kota ale póki co nie ma powodu dla którego miałaby się jej pozbyć i nie chcę tego robić i nie zrobię bo ktoś ma takie pomysły. Mamy czysty dom, nie jest sterylnie ale jest czysto więc nie mam na dziś powodu do obaw. A nie dodałam jednej rzeczy, moi rodzcie mają KOTA tylko takiego co lata po podwórku, do domu wchodzi na 10 minut żeby polatać przy nogach i zjeść i jego tata lubi i to bardzo.....

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2016-07-05 o 10:55
Stary 2016-07-05, 10:55   #2467
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie chodzi o to, że jej ma nie być na chwilę tylko nigdy....
Jak tż sis jest u nas to my kotkę podrzucamy do kolegi bo ona ma alergię i my to rozumiemy, nie jestem chora psychicznie i nie będę kogoś męczyła. Mój ojciec jej nie lubi, i koniec a ja mam wybierać albo ojciec albo kot - no czy wy to słyszycie, przecież to absurd.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

nie, nie lubi jej i tyle. Kot to dla niego zło....jakby miał alergię to ja jestem w stanie zroumieć, ale to jest jego widzimisię....

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Tylko mi głupio przed tż rodzicami jest..

Cytat:
Gratulacje

To będzie u was parka
dzięki
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Może nie wszystko, ale jakoś tak pieluchy mi się wydawało, że trzeba najpierw użyć
Ale wielkiego doświadczenia nie mam w temacie, bo u mnie w rodzinie się kupuje tylko Pampersa i już. Ja jestem jedyna, która "cuduje" i ma Dadę kupioną na początek. Ale nie otwierałam jej nawet, nie wiem jaka jest. Aby młodego nie uczuliła i żeby chłonne były to będzie git.

Super, gratuluję!!!
I podejście lekarza cudowne! Też bym chciała chodzić ze starszym rodzeństwem. Ale moja szwagierka np nie chce swojej 2-latki zabrać, z lekka mnie to dziwi ale nie moja sprawa.
Z porodem rozumiem, też mam obawy że skończę cc.
Moim skromnym zdaniem akurat Dada są bardzo fajne!
A nam no pampersy (takie w pomarańczowym opakowaniu bodajże) Lila przesikiwała
I o ile dada 1. 2. były fajnie to 3. nas tak uczuliły, że skończyło się na IP i maści ze sterydami
Cytat:

Ale się spiełam z biurwą...kazałam jej wyjść bo mnie w☠☠☠☠i...
No to to już nei jest normalne podejście

I dobrze, że pinde przegoniłaś z pola widzenia
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 11:03   #2468
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

dzięki

I o ile dada 1. 2. były fajnie to 3. nas tak uczuliły, że skończyło się na IP i maści ze sterydami

Nosz kurde, przychodzi i mówi, że jest Klient i twierdzi, że był umówiony a ona nie ma nic zapisanego i że podobno do tż mojego - a nie ma go w pracy. No to mówie, że ok to ja zadzwonię, i zapytam, tż twierdzi, że nie był z nikimi umawiany ale zaraz będzie. Idę i mówię, że za 15 min będzie, niech Pan poczeka a jej mówię, że nie był umówiony ten Pan a ta mi teraz wkręca, że był i ona ma zapisane- tak teraz raptem się samo zapisało.....mówię ok nie ważne i wszyłam a ta leci do mnie z kalendarzem i mi pokazuje i wrzeszczy, że jestem wredna i nie miła. To mówię, ok jak było to spotkanie umówione to nic się nie stało i tak Pan jest godzinę wcześniej to poczeka 15 min, świat się nie zawali a ta dalej się piłuje no to jej powiedziałam, że sama jest wredna i nie miła i ma wyjść Głupia kutwa
Stary 2016-07-05, 11:03   #2469
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, jeśli Zosieńka i kot się nie polubią no to nie będę miała wyjścia i będę zmuszona jej poszukać nowego, dobrego domu. Wiadomo, że nie oddam córki tylko kota ale póki co nie ma powodu dla którego miałaby się jej pozbyć i nie chcę tego robić i nie zrobię bo ktoś ma takie pomysły. Mamy czysty dom, nie jest sterylnie ale jest czysto więc nie mam na dziś powodu do obaw. A nie dodałam jednej rzeczy, moi rodzcie mają KOTA tylko takiego co lata po podwórku, do domu wchodzi na 10 minut żeby polatać przy nogach i zjeść i jego tata lubi i to bardzo.....
No to w ogóle już nie czaju Ale co poradzisz... przykro tylko :/
Co ta biurwa znów wymodziła?

Doczytałam, współczuję pracy z takim tłuczkiem :P

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-07-05 o 11:05
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:06   #2470
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno Zosia polubi kotka, a kotek nie będzie miał nic przeciwko Zosi Tylko żeby tata zmienił zdanie nt kotki...

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:06   #2471
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Nosz kurde, przychodzi i mówi, że jest Klient i twierdzi, że był umówiony a ona nie ma nic zapisanego i że podobno do tż mojego - a nie ma go w pracy. No to mówie, że ok to ja zadzwonię, i zapytam, tż twierdzi, że nie był z nikimi umawiany ale zaraz będzie. Idę i mówię, że za 15 min będzie, niech Pan poczeka a jej mówię, że nie był umówiony ten Pan a ta mi teraz wkręca, że był i ona ma zapisane- tak teraz raptem się samo zapisało.....mówię ok nie ważne i wszyłam a ta leci do mnie z kalendarzem i mi pokazuje i wrzeszczy, że jestem wredna i nie miła. To mówię, ok jak było to spotkanie umówione to nic się nie stało i tak Pan jest godzinę wcześniej to poczeka 15 min, świat się nie zawali a ta dalej się piłuje no to jej powiedziałam, że sama jest wredna i nie miła i ma wyjść Głupia kutwa
Ona ma ewidentnie jakiś problem ze sobą

Musimy dziś jechać do CH po spodnie ciążowe, ostatnie jeansy zaczęły mnie gnieść w brzuszek
A tak zupełnie przy okazji w tym konkretnym CH jest najlepszy makaron od chińczyka w okolicy mniam
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 11:07   #2472
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
No to w ogóle już nie czaju Ale co poradzisz... przykro tylko :/
Co ta biurwa znów wymodziła?

Doczytałam, współczuję pracy z takim tłuczkiem :P
Ojciec nigdy nie był z niczego zadowolony a już ja jestem ostatnią osobą z której on był zadowolony, więc olewam. Z moim tż ma niby dobry kontakt ale tż nie dokońca go lubi, bo wkurza go jego zachowanie. Ciągle coś mu nie pasuje, wiecznie niezadowlony z życia, wszystkie nasze wybory krytytuje....
Stary 2016-07-05, 11:08   #2473
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie....czuję się jak gówniara której rodzice coś karzą a ja albo się zgodzę albo szlaban..no totalny absurd ale jest mi bardzo, bradzo przykro...i najgorsze jest to, że ja wiem, że on mi nie ustąpi...od naszego ślubu był u nas może ze 3 razy- mieszkamy 5 km od siebie....paranoja ale ja nie mam zamiaru odpuszczać...trudno...
nie odpuszczaj sciskam i duzo sily zycze bo pomimo wszystkiego to twoj ojciec i na pewno ciezko Ci jest

Cytat:
Jestem na 10000000000 procent przekonana, że nie będzie do nas przychodził...
jak zobaczy bobo to moze mu serducho zmieknie

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam

A więc, jesteśmy po połówkowym i nie ma najmniejszych wątpliwości, że mamy zdrowego CHŁOPCZYKA Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, bezwstydny jak ojciec

Wszystko pomierzone, posprawdzane, paluszki policzone, nawet zęby w dziąsłach oglądaliśmy
Waży niecałe 200g, a stopa długa na całe 2,79cm
Gratulacje!!!! macie juz imie?
ktory tydz u Ciebie?

Cytat:
jeśli dobrze kojarzę to cos miałaś ostatnio złe wyniki moczu a jak pokreciłam to przepraszam
ale w takiej sytuacji ja bym pojechała do miasta , choć raz tam zrobić dla porównania
dobrze, dobrze wyszly mi liczne bakterie. gin kazala duzo pic i za 2-3 dni zrobic znow mocz i jak znow wyjda bakterie to posiew dlatego tak was mecze od rana z tymi siuskami oddalam w labo w miescie, zaraz spr moze juz wyniki beda. ale pewnie wyjda te bakterie

maz wrocil 0 10 juz z pracy i juz ma urlop takze juz zdazylismy wrocic z miasta z farbami bo w czwartek przychodzi malarz. dobrze, akurat malz przygotuje pokoje, poodsuwa meble itd
i nawet dal sie namowic na malowanie mebli naszych takze jest postep

majwija - nie bylo tego Bioferu i babka dala mi jakis Actiferol Forte dla ciezarnych. dobre to?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:12   #2474
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Na pewno Zosia polubi kotka, a kotek nie będzie miał nic przeciwko Zosi Tylko żeby tata zmienił zdanie nt kotki...
No zobaczymy jak to będzie, tż też jest zdania, że do póki kicia nie będzie szaleć to zostaje. Zosia pewnie będzie chciała ją przytulać MOCNO no nie wiem czy kicia też będzie miała ochotę na miłosne uściski, będę czuwać, żeby Zosia też jej zbyt mocno nie kochała

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Ona ma ewidentnie jakiś problem ze sobą

Musimy dziś jechać do CH po spodnie ciążowe, ostatnie jeansy zaczęły mnie gnieść w brzuszek
A tak zupełnie przy okazji w tym konkretnym CH jest najlepszy makaron od chińczyka w okolicy mniam
No ma, pusty łeb, olewam ją bo to głupia idiotka ale do tej pory siedziałam cicho, dziś moje hormony mogą wydrapać jej oczy

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie odpuszczaj sciskam i duzo sily zycze bo pomimo wszystkiego to twoj ojciec i na pewno ciezko Ci jest

jak zobaczy bobo to moze mu serducho zmieknie

Jeśli do mnie był w stanie nie odzywać się ponad rok, ani słowem, mieszkając pod jednym dachem to chyba nawet najsłodsza Zosia świata niczego nie zmieni.

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2016-07-05 o 11:16
Stary 2016-07-05, 11:24   #2475
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
kochane piesunie

Ja to na takich stopowców bardzo uważam, bo tutaj w It niestety co drugi pod koła wyjeżdża, więc już zawczasu zwalniam. Najlepsze, że debile na ostatni moment czekają A o kierunkach czy innych takich wymysłach, to w ogóle można tu zapomnieć Jedzie jedzie, hamuje na środku drogi i okazuje się, że skręca bałwan jeden z drugim

Dobrze, że się u Ciebie na stresie skończyło
Piesy cudne, fakt. Było bardzo ciężko kiedy odszedł, sporo czasu minęło i już myślałam żeby przygarnąć kolejnego goldena z fundacji, tamten był z hodowli, ale okazało się że ma bardzo poważną dysplazję stawów biodrowych, mimo wszystko został ze mną i mam spore doświadczenie w opiece nad chorą psiną. A odszedł, ponieważ uwielbiał gryźć patyki, dwie małe szczepki przebiły mu ścianę żołądka i wbiły się w wątrobę, niestety serduszko nie wytrzymało i wykrwawił się pod koniec operacji. Dzień wcześniej byliśmy u weta, ale usg nic nie wykazało, potem zawiozłam go znowu na dyżur i podjęli decyzję żeby go jednak otworzyć.

Chciałam tylko napisać żebyście pod żadnym pozorem psiakom nie pozwalały gryźć patyków...

A ten debil zza kierownicy normalnie zatrzymał się na stopie i rozglądał, patrzył na moje auto i w ostatniej chwili wpakował się na drogę. Albo był totalnie ślepy, czy nieprzytomny, albo zrobił to specjalnie.

Cytat:
patrycjazuzanna A no to chyba musisz jeszcze poczekać

Wiecie co jest mi tak bardzo przykro w sobotę przyjadą teściowie, chciałam zaprosić i moich rodziców na kolację i dzwonię do mamy z zaproszeniem no i co słyszę ? Ona to chętnie ale ojciec to nie przyjdzie bo mamy w domu kota i do póki go mamy to on się u nas nie zjawi....wiecie co to już jest nie do zniesienia. Z jednej strony to jest tak absurdalne, że aż śmieszne i żałosne a z drugiej jest mi cholernie przykro
Kot to słaba wymówka. Współczuję Ci bardzo że tata tak zdziwia i zasłania się jakimiś od czapy argumentami. Kota można zamknąć w pokoju na czas wizyty, to się nazywa kompromis i tak dorośli ludzie rozwiązują problemy, rozumiem że nie idziesz mu na rękę i się z Tobą całkowicie zgadzam.
Może jak Twoja córeczka przyjdzie na świat to mu przejdzie. Szkoda żeby dziecku sprawiał przykrość, takiemu małemu człowiekowi ciężko wytłumaczyć cudze przywary.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Aleee Kruszynka Ci się szykuję
Aż sama jestem ciekawa ile mój będzie miał teraz za tydzień na prenatalnych skoro ostatnio miał prawie 300g
Piona Moja kruszyna 300g dwa tyg przed połówkowym usg. Radość ogromna, ale trochę się obawiam jej gabarytów w przyszłości, ja przyszłam na świat z wagą prawie 4kg

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-07-05 o 11:26
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:24   #2476
asioka92
Zakorzenienie

Dzień dobry mam 24 lata, jest to moja pierwsza ciąża.
Bluesberry Gratuluję
Cherry super zakupy i te twoje zdolności zazdroszczę.
Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, bardzo fajna sprawa i w końcu jakiś kontakt z ludźmi innymi niż w domu.
asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:32   #2477
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Kot to słaba wymówka. Współczuję Ci bardzo że tata tak zdziwia i zasłania się jakimiś od czapy argumentami. Kota można zamknąć w pokoju na czas wizyty, to się nazywa kompromis i tak dorośli ludzie rozwiązują problemy, rozumiem że nie idziesz mu na rękę i się z Tobą całkowicie zgadzam.
Może jak Twoja córeczka przyjdzie na świat to mu przejdzie. Szkoda żeby dziecku sprawiał przykrość, takiemu małemu człowiekowi ciężko wytłumaczyć cudze przywary.
Nie mam już siły się kłócić o tak absurdalną rzecz, nie chcą niech nie przychodzą, nie chce przyjechać, żeby Zosię na dobranoc po pracy przytulić i się pobawić ok, to jego wybór nie nasz. Ja będę z Zosią do nich jeździć a oni jak nie chcą to nie trzeba. Tylko efekt jego zachowania będzie taki, że się go Zosia będzie bała tak jak ja sie bałam jako mała dziewczynka.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Bluesberry Gratuluję
Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, bardzo fajna sprawa i w końcu jakiś kontakt z ludźmi innymi niż w domu.
E tam zdolności, to proste
Ja mam szkołe rodzenia od 18 lipca i trochę się stresuję tym
Stary 2016-07-05, 11:35   #2478
fiii
Rozeznanie

asioka ty przynajmniej masz kogoś w domu ja niestety cale dnie sama mąż pracuje do 17 a ze niedawno się przeprowadziłam to nie znam tu nikogo
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:37   #2479
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
no to dziwne rzeczywiście bo ja pomyślałam że on kotów wcale nie lubi a on ni elubi po prostu Twojego

co do Zosi , my mamy kota i psa i mamy zamiar dzieci wychowywać w towarzystwie zwierząt od małego, więc sie nawet nie nastawiaj że Zocha go nie polubi

13.03.2016 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 11:40   #2480
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
no to dziwne rzeczywiście bo ja pomyślałam że on kotów wcale nie lubi a on ni elubi po prostu Twojego

co do Zosi , my mamy kota i psa i mamy zamiar dzieci wychowywać w towarzystwie zwierząt od małego, więc sie nawet nie nastawiaj że Zocha go nie polubi
On ma jakieś chore pomysły ale ja nie będę tej chorobie ulegać. Ja mam kota czystego, szczepionego i gdbym tylko mogła to jeszcze psa chciałabym mieć. Zosia będzie się wychowywać ze zwierzakami, jak ktoś nie kocha zwierząt to w mojej opinii nikogo nie kocha.
Stary 2016-07-05, 11:41   #2481
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzwoniła do mnie pani położna. Przyjdzie do mnie w piątek
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:43   #2482
doooti
Zadomowienie

Cherry - przykre to co piszesz, ja niestety mam podobną sytuację (brak kontaktu, etc.). Dla pocieszenia właśnie przeglądając ciuszki znalazłam coś dla Zosi: http://www.51015kids.eu/wyprzedaz/ni...ca-5h3003.html

doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:45   #2483
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry, witam się znad serniczka z brzoskwiniami
Pierwszy raz w życiu upiekłam, jakby ktoś chciał to służę przepisem

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Chwilowo mnie nie ma i nie wiem jak dlugo potrwa ta sytuacja. Sprobuje jutro od nowa wkrecic sie w watek ale nie wiem na ile dam rade nadrabiac na biezaco dlatego nie obiecuje. Pokomplikowala nam sie sytuacja rodzinna i wiekszosc czasu spędzam przy bliskiej umierajacej osobie ktora wymaga duzo czasu i opieki
Mam nadzieje ze zrozumiecie i przyjmiecie kiedy czas pozwoli mi bardziej na bycie tutaj.

Zycze wam udanych wizyt.

A ciazowo u nas wszystko ok.
Miłoszek pozdrawia.
Zielinka, dużo wytrwałości i siły Ci życzę. Trzymaj się.

Cytat:
Hejka Wstawiam fotki kocyka i podusi które zrobiłam dla Zosiulki Wrzucam Wam też nowe zdobycze ubraniowe, bluzeczka z wielorybem jest chyba bardziej dla chłopca - kupiłam ją dla chrześniaka, reszta to symk,peppco i h&M
Śliczne ciuszki i super kocyk i podusia będziesz je wypełniać takimi kupnymi wkładami do poduszek i kołderek tak? Ja będę miała może niedługo maszynę to też będę coś tworzyć dla malucha

Bluesberry - gratuluję ale maleństwo. Moje ważyło 200 g w 17tygodniu

Cytat:
patrycjazuzanna A no to chyba musisz jeszcze poczekać

Wiecie co jest mi tak bardzo przykro w sobotę przyjadą teściowie, chciałam zaprosić i moich rodziców na kolację i dzwonię do mamy z zaproszeniem no i co słyszę ? Ona to chętnie ale ojciec to nie przyjdzie bo mamy w domu kota i do póki go mamy to on się u nas nie zjawi....wiecie co to już jest nie do zniesienia. Z jednej strony to jest tak absurdalne, że aż śmieszne i żałosne a z drugiej jest mi cholernie przykro
Cherry, przykro mi, znowu to samo bliscy potrafią nieraz strasznie ranić, nie wiem czemu tak jest. Ojca nie zmienisz, trzeba się uczyć dystansu niestety, chociaż wiem, jakie to jest trudne czasem. Tulę

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dobry!! W końcu po 8 dniach ciągłych po 12h mąż ma wolne w końcu się nim naciesze. Wczoraj sie najadlam pół kilo bobu i zdychalam pół nocy do tego mąż w snie jak mi walnal łokciem w oko to dzisiaj mam siniaka pod okiem ale i tak go kocham
Przemoc domowa mnie mój ostatnio obudził głaskaniem po głowie, przez sen oczywiście, nic nie pamiętał
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:46   #2484
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki

o matko! takie rzeczy od papmersów

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-05, 11:46   #2485
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62626751]Dzwoniła do mnie pani położna. Przyjdzie do mnie w piątek [/QUOTE]

a po kiego groma?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:49   #2486
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Bluesberry Gratuluję
Witaj to na pewno będzie fajne doświadczenie

Cytat:
Nie mam już siły się kłócić o tak absurdalną rzecz, nie chcą niech nie przychodzą, nie chce przyjechać, żeby Zosię na dobranoc po pracy przytulić i się pobawić ok, to jego wybór nie nasz. Ja będę z Zosią do nich jeździć a oni jak nie chcą to nie trzeba. Tylko efekt jego zachowania będzie taki, że się go Zosia będzie bała tak jak ja sie bałam jako mała dziewczynka.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

E tam zdolności, to proste
Ja mam szkołe rodzenia od 18 lipca i trochę się stresuję tym
Wy dacie dziecku multum miłości, a na dziadka już niestety nic nie poradzisz, jak sam nie zechce współpracować.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się znad serniczka z brzoskwiniami
Pierwszy raz w życiu upiekłam, jakby ktoś chciał to służę przepisem
Ajajajaj, możesz przepis podesłać, tylko napisz czy jest idiotoodporny, bo jak nie, to się nawet za niego nie zabieram.
Stary 2016-07-05, 11:49   #2487
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
a po kiego groma?
no właśnie, właśnie po co?

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-07-05, 11:51   #2488
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
a po kiego groma?
Cytat:
no właśnie, właśnie po co?
Szczerze to też się zastanawiam

Znalazłam coś na ten temat:
http://matka-debiutantka.blogspot.co...rodem-cz1.html

Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Czas edycji: 2016-07-05 o 11:54
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:53   #2489
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Piesy cudne, fakt. Było bardzo ciężko kiedy odszedł, sporo czasu minęło i już myślałam żeby przygarnąć kolejnego goldena z fundacji, tamten był z hodowli, ale okazało się że ma bardzo poważną dysplazję stawów biodrowych, mimo wszystko został ze mną i mam spore doświadczenie w opiece nad chorą psiną. A odszedł, ponieważ uwielbiał gryźć patyki, dwie małe szczepki przebiły mu ścianę żołądka i wbiły się w wątrobę, niestety serduszko nie wytrzymało i wykrwawił się pod koniec operacji. Dzień wcześniej byliśmy u weta, ale usg nic nie wykazało, potem zawiozłam go znowu na dyżur i podjęli decyzję żeby go jednak otworzyć.

Chciałam tylko napisać żebyście pod żadnym pozorem psiakom nie pozwalały gryźć patyków...

Piona Moja kruszyna 300g dwa tyg przed połówkowym usg. Radość ogromna, ale trochę się obawiam jej gabarytów w przyszłości, ja przyszłam na świat z wagą prawie 4kg
Przykro mi strasznie, psinki są jak członkowie rodziny,okropnie jest tak stracić przyjaciela

W którym tyg. dzidzia ważyła 300g? Ciekawe, jakie nam się te bobanki porodza
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 11:54   #2490
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Ajajajaj, możesz przepis podesłać, tylko napisz czy jest idiotoodporny, bo jak nie, to się nawet za niego nie zabieram.
Bardzo proszę: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/sernik-z-malinami
tylko z braku malin ja zrobiłam z brzoskwiniami
Przepis jest łatwiutki moim zdaniem, a tak jak mówię, sernika wcześniej nie robiłam. Aha tylko ja piekłam kilka minut dłużej niż w przepisie, bo po 50 min. sprawdziłam patyczkiem i wydawał mi się niedopieczony. Trzeba samemu sprawdzać no i najlepiej smakuje jak trzymam go w lodówce, masa fajnie zastygła dzięki temu
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości