![]() |
#2491 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Raczkowanie
|
Tak tu sobie Wizażanki rozmawiacie, nie wiedząc nawet, że szanowny Pan Gryx82 hakuje wam się do kont, czyta waszą korespondencję, przegląda GG, zdjęcia...
Uważajcie, to wyjątkowo "wyrafinowany" typ. Znam go z innego forum i najprawdopodobniej "pociekł" tutaj za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
BAN stały
|
Cytat:
To chyba powazne oskarzenia... Zdajesz sobie z tego sprawe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Wtajemniczenie
|
U mnie lekcje PO to była porażka... Ale w moim LO to co drugie zajęcia mogłabym tak opisać
![]() Co do samej akcji: mogłabym pięćset kursów przejść, nawet jakieś certyfikaty cy zaświadczenia posiadać a i tak bym się zapewne bała, że komuś zaszkodzę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę. Być może dostanę za to bana, ale wolę ostrzec tutaj niczego nieświadome dziewczyny, zanim któraś z nich zacznie dostawać sms-y/posty typu: "znajdziemy cię" "zrobię ci klocka na klatę" "siądę ci na psychę" itd. Zanim zacznie wysyłać komuś smsy-y swej dziewczyny, która chciała się dla niego wieszać itd...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przyznaję, że jeszcze ozdobiliśmy skrzyneczkę, napisaliśmy, kto w niej leży i nawet list pamiątkowy wspólnie napisalismy. Ivo ma teraz poczucie, że zrobiliśmy, co mogliśmy żeby uszanować zwierzaczka. I nasze uczucia. Nienawidziłam tego, kiedy umierało mi zwierzątko - ojciec wyrywał m je, żeby spuścić w kiblu, a matka mówiła: "To tylko mysz/szczur/chomik". Nie poddaję w wątpliwośc emocji dziecka, szczególnie, że i mnie ciężko, bo zwierzaczek był w sumie wspólny... Wobec tak postawionego pytania moge odpowiedzieć jedynie, że moralny obowiązek spieszenia z pomocą ma każdy przyzwoity człowiek. Ludzie zwykle kombinują, jak tu nie musieć, jak tu nie czuć się winnym, jak uniknąć kłopotu i w rzyci mają, że ktoś może umrzeć samotnie w wielkim tłumie. Jesli więc zastanawiasz się, czy jako strona w wypadku miałas obowiązek spieszyć z pmocą to owszem - miałaś. Jako świadek też. Przynajmniej położyć rannego w pozycji bezpiecznej, sprawdzić czy ma drożne drogi odechowe, okryć czymś ciepłym (także swoim ubraniem), zadzwonić po pogotowie, ewentualnie w razie ryzykownej sytuacji (brak oddechu lub tetna, intensywne krwawienie) poszukać kogoś, kto będzie wiedział jak zrobić więcej. W takim przypadku zaniechanie jest ZŁEM. I jest to karalne. Radzę przeczytać to: http://www.ratownictwo.win.pl/pliki/...d/odpkarna.pdf Przepraszam. Nie mogę inaczej. ![]() edit: I nie, nie pisz, że każdy laik ma się brać do masażu serca. Piszę, że każdy człowiek, nawet z podstawową wiedzą na temat może zrobić "coś". A warto tę wiedzę mieć. Cytat:
Miałam okazję bez maseczki ratować chłopaka po kilku minutach pod wodą i w stresie działałam jak automat: prowadziłam reanimację mimo śluzu idącego z ust i nosa, nie czułam zmęczenia, choć do przyjazdu karetki minęlo 40 minut. To, co najintetnsywniej pamietam, to twarz jego dziewczyny, która patrzyła na mnie z nadzieją, że nie przestanę i podawała mi chusteczki higieniczne do wytarcia ust. Miałam w swoim zyciu kilku topielców, jeden nawet bez szans na uratowanie, ale tego akurat chłopaka zapomnieć nie moę. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-11-21 o 19:02 Powód: dopisek, taka gaduła ze mnie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
BAN stały
|
tak, ale masz na to jakies dowody? Takie slowa moga byc podstawa do oskarzenia Ciebie przez Gryxa, jesli to oszczerstwo. On jest z nami jakis czas i chyba gdyby cos takiego sie dzialo, to ktoras z dziewczyn pewnie by zwrocila na to uwage... nie wiem no, ale nie wydaje mi sie, zeby Gryx byl psychopatycznym glupkiem, ktorego podniecaja takie akcje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Nie pamiętam, by Gryx wysyłał nam linki do darmowych pobrań czy podejrzanych stron, z których moglibyśmy sobie pościągać wirusy szpiegujące, więc po pierwsze proszę o wyjaśnienie, w jaki niby sposób miałoby mu logowanie się na forum pomóc w dostaniu się do naszych (pilnie strzeżonych antywirami i firewallami) kompów? Po drugie - zdajesz sobie sprawę z tego, że pojawiasz się z nikąd i rzucasz paskudne oskarżenia na naszego, bądź co bądź, kumpla, którego lubimy i który nikomu z nas krzywdy nie zrobił ani świni nie podłożył? Wybacz ![]()
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A swoją drogą zapraszam do strony Marty Piekarz w moim podpisie, której nikt na przystanku nie udzielił pierwszej pomocy (żyje, ale jest w ciężkim stanie)... Dla mnie całkowity szok, sytuacja nie do zrozumienia - to młoda dziewczyna, nie było żadnych wymiocin ani podstaw by się brzydzić. No nie rozumiem ![]()
![]() |
#2500 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Sabbath, moge sobie tylko wyobrazic, co czulas w trakcie i potem. Pewnie masz racje. gdy jest taka sytuacja, to poprostu sie dziala, zeby tylko uratowac czyjes zycie. Mam nadzieje, ze jesli kiedys zdarzy sie, ze bede w takiej sytuacji, to bede umiala zachowac sie tak jak Ty, bo taka postawe podziwiam. Cytat:
Wiesz, masz racje, gdy pomysle, tak jak mowisz to zrobilabym to bez watpienia. Ale chyba normalnie wole miec watpliwosci, moze lekki strach, ale w takiej sytuacji zachowac sie tak jak powinnam i na kazdy mozliwy sposob ratowac taka osobe. Poprostu nie chce zucac slow na wiatr opowiadajac, ze na pewno bym tak zrobila, bo wiem, ze nie moge byc tego pewna. Jestem za to pewna, ze chcialabym zachowac sie tak jak zachowala sie Sabb. Edytowane przez princeska69 Czas edycji: 2008-11-21 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego juz wcisnelam "zly post" ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-11-21 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale czego mam się wstydzić? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sabb, myśleliście nad nowym zwierzakiem? To czasami pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszego priva od zimowy orbs potraktowałem jako nieporozumienie, o czym jej napisałem. Przeprosiła mnie i podziękowała. Btw - pisałem jakiś czas temu, że pachnę "wyrafinowanym" szarym Boss'em, co zadecydowało o tym, że jestem wg niej "Baltazarem z Grudziądza". Śmiać się, czy płakać? Drugiego priva dostałem dzisiaj, odpisałem, a jakiś czas później zobaczyłem ten wpis w wątku. Krew mnie zalewa i szlag trafia - pierwszy raz w życiu spotykam sie z takim... nawet nie idiotyzmem, bo to oszczerstwa ciężkiego kalibru. Privy mam dzięki Bogu zachowane - mam nadzieję, że to jest jakiś dowód ![]() Ale najbardziej mnie wkur..., że ktoś próbuje mi udowodnić, że jestem jakimś psychopatą z netu, którego rozrywka to niszczenie ludziom życia. Chcesz, z chęcią spotkam się z tobą w prokuraturze/sądzie, nie ma sprawy.Zbierz te swoje "dowody", te domysły i podejrzenia. Boże... wścieknę się z tej bezsilności!!! ![]() A nick ishtar4 (o czym pisałaś w privie, żeby nie było, że "wyhakerowałem" go sobie), zmieniłaś pewnie też z mojego powodu. No widzisz, nie ma przede mną ucieczki ![]() No i leczyć się radzę. Bez najmniejszej złośliwości ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Jak się spróbuję zgarbić w obcasach to zaraz leżę na glebie
![]() Z drugiej strony - mój wzrost zdecydowanie nie sprzyja garbieniu się ![]() Piekna ![]() Jeszcze ta nowa z Małgorzatą Belą jest śliczna ![]() Cytat:
Zresztą - wszystko jest napisane przy zmianie awatara ![]() Cytat:
![]() Podoba mi się jej figura... Cytat:
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Dzika Truskawko - a jakaż to wersja z Małgosią Belą? Bo ta pani również bardzo mi się podoba
![]() Edit - już zobaczyłam. Ładna - i Małgosia i reklama. Całość bardziej elegancka, poważna. Wolę jednak wersję z Sophie ![]() I jeszcze bardzo podoba mi się reklama Nu z Emmanuelle Seigner.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-21 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |||||
BAN stały
|
Ze o takich rzeczach mowisz! Ja mam dopiero 18 lat i poprostu nie bede mogla zasnac
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale nie ma co, zapach ewidentnie Cie ujawnil ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że mam totalnie zatkany nos. A jutro spotkanie między innymi perfumeryjne. Bo to, że kaszlę całą sobą wypluwając przy okazji płuca, to że oczy mnie bolą od samego istnienia - to nic. Ale jak ja cokowiek powącham ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sabbath ! A Twój inteligentny dowcip, żartobliwe i trafne riposty zasługują na medal ![]() Wasze posty to często miód na moją duszę ![]() pachnę Mauboussin edp Ale się rozkleiłam,i chyba nie będziecie musiały się dosładzać perfumami,bo tak Was zasłodziłam ![]() Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2008-11-21 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() A wersja z Małgosią to po prostu rozkosz dla oczu ![]() Cytat:
![]() Sprawa jest właśnie dyskutowana na forum dla modów...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |||||||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie no, sam sie nakręcam... Cytat:
![]() ![]() PS. "On" zapewne też używa słowa "buziole" ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Jest taki zapis w aktualnych standardach postepowania resuscytacyjnego=>
"Jeżeli nie jestes w stanie lub nie chcesz wykonywac oddechow ratowniczych, zastosuj RKO ograniczona wylacznie do ucisniec klatki piersiowej. W takiej sytuacji usicniecia klatki piersiowej wykonuj bez przerwy z czestotliwoscia ok. 100/min." Oczywiscie nie dotyczy to wykwalifikowanych sluzb medycznych. Zreszta tu nie ma usta-usta, tylko worek ambu lub rurka intubacyjna. Po prostu lepszy sam masaz serca, niz zaniechanie jakiejkolwiek pomocy ![]() Gryx, nie przejmuj sie trollem lub osoba, ktora ma problemy sama ze soba. Szkoda Twoich nerwow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Dzieki, Katt
![]() Czyli trzeba mi było dobrać mocniejsze okulary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę po kawę i coś słodkiego, fazę jakąś mam na słodycze.
![]() |
#2512 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale ze mnie zawsze był kiepski materiał na panią domu, wolę wbijać gwoździe niż sprzątać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gryxiu przyznawaj się tu bez bicia co jeszcze wyczynia Twoje drugie ja??A tak poważnie to współczuję, trudno zachować spokój, gdy ktoś próbuje się uporać ze swoimi problemami Twoim kosztem ![]()
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Edyto - chodzi o tę wersję reklamy Opium
http://supermodels.nl/Pages/NewsArticle.aspx?id=1155
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Czekam na Ragnarok
|
Mam pecha.
Wczoraj wracałam autobusem i okazało się, że ktoś posprejował siedzenie (widziałam wzorek, ale to we Wro częste, więc myślałam, że to stare, a to świeże) i wróciłam do domu z całą pupą różowo-fioletową, a spodnie miałam czarne ![]() ![]() Dzisiaj miałam 5 biletów, ale tyłka mi się ruszyć nie chciało, żeby skasować, bo od dawna kanarów nie było. No i mnie dorwali - tylko 120zł... I ta pogoda... Chodzę do pracy cała przemoknięta, buty mi przemakają, mam mokre skarpetki, spodnie mokre. Chyba załapię doła. A sytuacji z Gryxem nie skomentuję. Ktoś od kilku dni też stara się mnie w coś wkręcić, wymyśla sytuacje odnośnie bliskiej mi osoby - np. że się spotyka z kimś jeszcze (czyli - podane imię, ulica, wygląd, samochód, kluby itp - wszystko się zgadza, oprócz wieku, ale to każdy może skłamać ---> na początku uwierzyłam i się załamałam, spiep..yłam to co budowaliśmy ostatnio na nowo, a teraz się okazuje, że ta osoba chyba lubi podkręcać i to nieprawda...). I tak dalej... Jak się wali, to wszystko. Dodatkowo nie dostałam kredytu studenckiego, bo przegapiłam termin i chyba zrezygnuję ze studiów. Nie wiem w co łapy wsadzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Rozeznanie
|
Glamourous - gratulacje
![]() mam nadzieje, ze z praca tez sie ułozy Sabbath - wspołczuje utraty szczurka ![]() ale sie przestarszyłam... zawsze mam zaznaczone logowanie automatyczne wiec nie zauwazyłam że mnie wylogowało, nie wiedziec czemu... wchodze na wizaz, patrze... a na perfumach kłodka ![]() myslam, ze albo zamkneli forum albo że mam bana... ale policzyłam do 3-ech rozjerzalam sie wokoł i zobaczyłam zem nie zalogowana ... uffff gryxiu nie przejmuj sie, łomatko przeciez nic to ![]() ![]() a tak powaznie, to wspołczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Na kursie prawa jazdy instruktor uczył nas, że jeśli nie mamy specjalnej maseczki do ratowniczych oddechów, zawsze można wziąć np. kawałek plastikowej siatki, wydłubać w niej dziurę palcem i przez to wdmuchiwać powietrze.
![]() Gryszardzie Hakerze ![]() ![]()
#2518 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Pan tu Panie Pogorzelski Autorowi duby smalone pleciesz A JA GoRĘ !!!!!!!!!!! "Pan tu, panie Pogorzelski, dary boże spożywasz, a ja gorę! Pan tu, Panie Gryx, dziewkom po kompach szperasz... a ja gorę !!!! ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-21 o 19:13 Powód: rewelacyjny film z Kazimierzem Rudzkim na myśl mi przyszedł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Rozeznanie
|
Fenris, ale pech
![]() a moze te spodnie da sie zafarbowac jakos? sa takie farbiarnie fachowe... wiem ze to nie to samo, ale moze da sie je uratowac? co do reszty - nie poradze, ale przytulam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Gryksiu najlepsze fotki mam w folderze Asiek
![]() Zimowy Orbie nie wiem czy zdajesz sobie sprawe że oczerniasz kogoś bezpodstawnie, oskarżając go o popełnienie przestępstwa (włamanie do cudzych komputerów, posiadanie programów hakerskich, przeglądanie bez wiedzy właściciela prywatnych zbiorów, napastowanie psychiczne... ) i w tym momencie można Ciebie oskarżyć o to że psujesz mu opinie i powiem ci że z góry ma wygraną sprawe w sądzie. Więc pomyśl 2 razy i zamilcz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.