Scent Bar VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-21, 16:36   #2491
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69
Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
W takim przypadku wystarczy sam masaz serca (do czasu przyjazdu pogotowia), bez oddechow ratowniczych
A tego akurat nie wiedzialam
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 16:49   #2492
zimowy orbs
Raczkowanie

Tak tu sobie Wizażanki rozmawiacie, nie wiedząc nawet, że szanowny Pan Gryx82 hakuje wam się do kont, czyta waszą korespondencję, przegląda GG, zdjęcia...

Uważajcie, to wyjątkowo "wyrafinowany" typ. Znam go z innego forum i najprawdopodobniej "pociekł" tutaj za mną.

zimowy orbs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 16:51   #2493
princeska69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zimowy orbs Pokaż wiadomość
Tak tu sobie Wizażanki rozmawiacie, nie wiedząc nawet, że szanowny Pan Gryx82 hakuje wam się do kont, czyta waszą korespondencję, przegląda GG, zdjęcia...

Uważajcie, to wyjątkowo "wyrafinowany" typ. Znam go z innego forum i najprawdopodobniej "pociekł" tutaj za mną.

To chyba powazne oskarzenia... Zdajesz sobie z tego sprawe?
Stary 2008-11-21, 16:55   #2494
anka_bzzz
Wtajemniczenie

U mnie lekcje PO to była porażka... Ale w moim LO to co drugie zajęcia mogłabym tak opisać

Co do samej akcji: mogłabym pięćset kursów przejść, nawet jakieś certyfikaty cy zaświadczenia posiadać a i tak bym się zapewne bała, że komuś zaszkodzę...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 16:57   #2495
zimowy orbs
Raczkowanie

Zdaję sobie sprawę. Być może dostanę za to bana, ale wolę ostrzec tutaj niczego nieświadome dziewczyny, zanim któraś z nich zacznie dostawać sms-y/posty typu: "znajdziemy cię" "zrobię ci klocka na klatę" "siądę ci na psychę" itd. Zanim zacznie wysyłać komuś smsy-y swej dziewczyny, która chciała się dla niego wieszać itd...

zimowy orbs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:01   #2496
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Przepraszam, że znowu nie w temacie, ale chciałam zapytać, czy nie wiecie gdzie można znaleźć informacje na temat tego, kto powinien udzielić pierwszej pomocy w razie kolizji/wypadku?
Byłabym wdzięczna za info
Może lepiej zapytać na Auto - Mariannie?

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Czy to nie jest to samo zdjęcie, tylko w avku Gryksia w ujęciu pionowym, a wklejone przec Ciebie - poziomym? Czy moze mi się ślepota pogłębia....
Nie, w awku Gryxia jest to:
Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
Sabb, współczuję. Sama kiedyś miałam szczurka i wiem, jak wyjątkowe to zwierzęta. I jak sama płakałam, gdy po chorobie (a już myślałam, że będzie dobrze) mój szczurek umarł.
To prawda, wyjątkowe są. Cokolwiek nie mówić o innych pupilach, szczur to najmądrzejsze i najbardziej "osobiste" zwierzątko, jakie miałam.
Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Sabb- wlasnie doczytalam o Slonince Przykro...
I bardzo dobrze....
A Ivo wzruszajacy, czule dziecko.
Dziękuję za zrozumienie.
Przyznaję, że jeszcze ozdobiliśmy skrzyneczkę, napisaliśmy, kto w niej leży i nawet list pamiątkowy wspólnie napisalismy.
Ivo ma teraz poczucie, że zrobiliśmy, co mogliśmy żeby uszanować zwierzaczka. I nasze uczucia.
Nienawidziłam tego, kiedy umierało mi zwierzątko - ojciec wyrywał m je, żeby spuścić w kiblu, a matka mówiła: "To tylko mysz/szczur/chomik".
Nie poddaję w wątpliwośc emocji dziecka, szczególnie, że i mnie ciężko, bo zwierzaczek był w sumie wspólny...

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ale nie o to pytam. Czy policja, czy strony?
Wobec tak postawionego pytania moge odpowiedzieć jedynie, że moralny obowiązek spieszenia z pomocą ma każdy przyzwoity człowiek.
Ludzie zwykle kombinują, jak tu nie musieć, jak tu nie czuć się winnym, jak uniknąć kłopotu i w rzyci mają, że ktoś może umrzeć samotnie w wielkim tłumie.

Jesli więc zastanawiasz się, czy jako strona w wypadku miałas obowiązek spieszyć z pmocą to owszem - miałaś. Jako świadek też.
Przynajmniej położyć rannego w pozycji bezpiecznej, sprawdzić czy ma drożne drogi odechowe, okryć czymś ciepłym (także swoim ubraniem), zadzwonić po pogotowie, ewentualnie w razie ryzykownej sytuacji (brak oddechu lub tetna, intensywne krwawienie) poszukać kogoś, kto będzie wiedział jak zrobić więcej.

W takim przypadku zaniechanie jest ZŁEM.
I jest to karalne. Radzę przeczytać to:
http://www.ratownictwo.win.pl/pliki/...d/odpkarna.pdf

Przepraszam. Nie mogę inaczej.

edit:
I nie, nie pisz, że każdy laik ma się brać do masażu serca. Piszę, że każdy człowiek, nawet z podstawową wiedzą na temat może zrobić "coś".
A warto tę wiedzę mieć.
Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, nie wiem jakbym zareagowala widzac zakrwawiona osobe z oderanym kawalkiem twarzy, czy cala w wymiocinach, ktorej trzeba zrobic sztuczne oddychanie. Teoretycznie wiem co robic, ale psychicznej reakcji nie jestem w stanie przewidziec. Zreszta jak kazdy.

Pamietam, ze gdy ogladalam jeden z takich filmow, ktore akurat byly nam puszczane za zgoda rodzicow, bo byly bardzo drastyczne, jeden z mezczyzn poszkodowanych w wypadku, zwymiotowal drugiemu, ktory go ratowal, a ten drugi zaczal sie wtedy dusic bo sie zachlysnal... Dlatego, ze w tych ciezszych przypadkach poza umiejetnosciami, trzeba miec nerwy ze stali.
Princesko, w takich sytuacjach adrenalina znieczula na wszystko. Na zmęczenie, na zimno, na ból, na smród, na normalne obrzydzenie.
Miałam okazję bez maseczki ratować chłopaka po kilku minutach pod wodą i w stresie działałam jak automat: prowadziłam reanimację mimo śluzu idącego z ust i nosa, nie czułam zmęczenia, choć do przyjazdu karetki minęlo 40 minut. To, co najintetnsywniej pamietam, to twarz jego dziewczyny, która patrzyła na mnie z nadzieją, że nie przestanę i podawała mi chusteczki higieniczne do wytarcia ust.

Miałam w swoim zyciu kilku topielców, jeden nawet bez szans na uratowanie, ale tego akurat chłopaka zapomnieć nie moę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Opiumn.jpg (41,4 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-11-21 o 19:02 Powód: dopisek, taka gaduła ze mnie.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:11   #2497
princeska69
BAN stały

tak, ale masz na to jakies dowody? Takie slowa moga byc podstawa do oskarzenia Ciebie przez Gryxa, jesli to oszczerstwo. On jest z nami jakis czas i chyba gdyby cos takiego sie dzialo, to ktoras z dziewczyn pewnie by zwrocila na to uwage... nie wiem no, ale nie wydaje mi sie, zeby Gryx byl psychopatycznym glupkiem, ktorego podniecaja takie akcje...
Stary 2008-11-21, 17:19   #2498
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Czekaj... A niby w jaki sposób zalogowanie się na tym forum miałoby ułatwić mu dostęp do naszego "czegokolwiek"?
Nie pamiętam, by Gryx wysyłał nam linki do darmowych pobrań czy podejrzanych stron, z których moglibyśmy sobie pościągać wirusy szpiegujące, więc po pierwsze proszę o wyjaśnienie, w jaki niby sposób miałoby mu logowanie się na forum pomóc w dostaniu się do naszych (pilnie strzeżonych antywirami i firewallami) kompów?

Po drugie - zdajesz sobie sprawę z tego, że pojawiasz się z nikąd i rzucasz paskudne oskarżenia na naszego, bądź co bądź, kumpla, którego lubimy i który nikomu z nas krzywdy nie zrobił ani świni nie podłożył?

Wybacz , ale ja zamierzam kliknąć "zły post".
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:19   #2499
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Z drugiej strony, nie wiem jakbym zareagowala widzac zakrwawiona osobe z oderanym kawalkiem twarzy, czy cala w wymiocinach, ktorej trzeba zrobic sztuczne oddychanie. Teoretycznie wiem co robic, ale psychicznej reakcji nie jestem w stanie przewidziec. Zreszta jak kazdy.
Pomyśl, że to twoja bliska osoba (matka, siostra), zmienisz tym samym swoje psychiczne nastawienie.

A swoją drogą zapraszam do strony Marty Piekarz w moim podpisie, której nikt na przystanku nie udzielił pierwszej pomocy (żyje, ale jest w ciężkim stanie)... Dla mnie całkowity szok, sytuacja nie do zrozumienia - to młoda dziewczyna, nie było żadnych wymiocin ani podstaw by się brzydzić. No nie rozumiem .

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:22   #2500
princeska69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Princesko, w takich sytuacjach adrenalina znieczula na wszystko. Na zmęczenie, na zimno, na ból, na smród, na normalne obrzydzenie.
Miałam okazję bez maseczki ratować chłopaka po kilku minutach pod wodą i w stresie działałam jak automat: prowadziłam reanimację mimo śluzu idącego z ust i nosa, nie czułam zmęczenia, choć do przyjazdu karetki minęlo 40 minut. To, co najintetnsywniej pamietam, to twarz jego dziewczyny, która patrzyła na mnie z nadzieją, że nie przestanę i podawała mi chusteczki higieniczne do wytarcia ust.

Miała w swoim zyciu kilku topielców, jeden nawet bez szans na uratowanie, ale tego akurat chłopaka zapomnieć nie moę.

Sabbath, moge sobie tylko wyobrazic, co czulas w trakcie i potem. Pewnie masz racje. gdy jest taka sytuacja, to poprostu sie dziala, zeby tylko uratowac czyjes zycie. Mam nadzieje, ze jesli kiedys zdarzy sie, ze bede w takiej sytuacji, to bede umiala zachowac sie tak jak Ty, bo taka postawe podziwiam.

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Pomyśl, że to twoja bliska osoba (matka, siostra), zmienisz tym samym swoje psychiczne nastawienie.

A swoją drogą zapraszam do strony Marty Piekarz w moim podpisie, której nikt na przystanku nie udzielił pierwszej pomocy (żyje, ale jest w ciężkim stanie)... Dla mnie całkowity szok, sytuacja nie do zrozumienia - to młoda dziewczyna, nie było żadnych wymiocin ani podstaw by się brzydzić. No nie rozumiem .

Wiesz, masz racje, gdy pomysle, tak jak mowisz to zrobilabym to bez watpienia. Ale chyba normalnie wole miec watpliwosci, moze lekki strach, ale w takiej sytuacji zachowac sie tak jak powinnam i na kazdy mozliwy sposob ratowac taka osobe. Poprostu nie chce zucac slow na wiatr opowiadajac, ze na pewno bym tak zrobila, bo wiem, ze nie moge byc tego pewna. Jestem za to pewna, ze chcialabym zachowac sie tak jak zachowala sie Sabb.

Edytowane przez princeska69
Czas edycji: 2008-11-21 o 17:25
Stary 2008-11-21, 17:36   #2501
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, co Toba kieruje, mozliwe, ze ktos o takim nicku rzeczywiscie skrzywdzil Ciebie, badz Twoje znajome, jednak nie podoba mi sie sposob, w jaki postanowilas nas o tym poinformowac To nie jest odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje.
Dlatego juz wcisnelam "zly post"

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2008-11-21 o 17:40
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:44   #2502
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Gryksiu- glowa w gore, rozumiem sytuacje bo tez niefortunnie akurat w grudniu sie zegnam z praca...moze jednak sw. Mikolaj istnieje i nam cos podrzuci albo tez innym w naszym imieniu
a moze jeszcze sie cosik znajdzie
No cały czas mam nadzieję, że trafi się coś "extra"

Cytat:
Fuj... Gryxiu wstydz sie:diabele k:
Ale czego mam się wstydzić?

Cytat:
Przykro mi ale moze cos jeszcze znajdziesz?
Wiesz, chodzi o to, że ta oferta to w sumie sama przyszła na mojego @, ino się spóźniłem No i rodzaj pracy - coś takiego mnie interesuje

Cytat:
No własnie doprawiłam się wczoraj zakopując szczurzynkę naszą głęboko w zmarzniętej, twardej jak cholibka ziemi... Oby jej nic nie wygrzebało.

Sabb, myśleliście nad nowym zwierzakiem? To czasami pomaga

Cytat:
Mnie tam ani tusza, ani nagość nie bulwersują. Jesli ta reklama miałaby być dla mnie kontrowersyjna to tylko dlatego, że jest, w moim odczuciu, brzydka po prostu, a kobieta na niej wygląda jak zwłoki. I rzeczywiście - strasznie galaretowate ma to ciało - ani śladu zarysu mięśnia. Bleh...

Taka moja obrazoburcza opinia - proszę rzucać pomidorami - kamienie bolą.
A masz!

Cytat:

Okazało się, że jakieś chore zarzuty, które dostałem na pv, to mało. Lubisz robić syf na oczach innych, OK. Otóż - dziewczyna wmawia mi, że jestem jakimś "Baltazarem z forum Polsatu", bo mam taki sam styl pisania, używam takich samych słów ("nic to", "łomatko"). Co więcej - urodziłem się 6 września, więc to muszę być ja. A gdybyście nie wiedziały - mieszkam w Grudziądzu, moja była dziewczyna chciała się przeze mnie zabić, podobnie jak zimowy orbs, którą wprowadziłem w ciężką depresję. Nie wiem tylko, czy zna mnie osobiście, czy z netu? Jestem poza tym świetnym hakerem - włamuję się do cudzych kompów, jak słyszeliście.

Pierwszego priva od zimowy orbs potraktowałem jako nieporozumienie, o czym jej napisałem. Przeprosiła mnie i podziękowała. Btw - pisałem jakiś czas temu, że pachnę "wyrafinowanym" szarym Boss'em, co zadecydowało o tym, że jestem wg niej "Baltazarem z Grudziądza". Śmiać się, czy płakać?

Drugiego priva dostałem dzisiaj, odpisałem, a jakiś czas później zobaczyłem ten wpis w wątku. Krew mnie zalewa i szlag trafia - pierwszy raz w życiu spotykam sie z takim... nawet nie idiotyzmem, bo to oszczerstwa ciężkiego kalibru. Privy mam dzięki Bogu zachowane - mam nadzieję, że to jest jakiś dowód

Ale najbardziej mnie wkur..., że ktoś próbuje mi udowodnić, że jestem jakimś psychopatą z netu, którego rozrywka to niszczenie ludziom życia.

Chcesz, z chęcią spotkam się z tobą w prokuraturze/sądzie, nie ma sprawy.Zbierz te swoje "dowody", te domysły i podejrzenia. Boże... wścieknę się z tej bezsilności!!!

A nick ishtar4 (o czym pisałaś w privie, żeby nie było, że "wyhakerowałem" go sobie), zmieniłaś pewnie też z mojego powodu. No widzisz, nie ma przede mną ucieczki

No i leczyć się radzę. Bez najmniejszej złośliwości
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:56   #2503
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
Lata wprawy, Kochana, lata wprawy.
Jak się spróbuję zgarbić w obcasach to zaraz leżę na glebie

Z drugiej strony - mój wzrost zdecydowanie nie sprzyja garbieniu się

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A reklama, jak i sama Sophie Dahl - nieco "kontrowersyjne"
Piekna

Jeszcze ta nowa z Małgorzatą Belą jest śliczna

Cytat:
no wlasnei widze ze wszyscy oblicza avtarkowe zmieniaja i powiem szczerze ze tez mnie wczoraj naszlo zeby sobie swoja wlasna twarz wstawic ale cholerka cos sie nie zaladowalo- czy te zdjecia trzeba jakos sformatowac- zmniejszyc format czy cosik takiego?
Trzeba zmniejszyć - max 100x100 pikseli
Zresztą - wszystko jest napisane przy zmianie awatara

Cytat:
Dlatego napisałem "kontrowersyjna" A pamiętam, że chodziło wówczas o "tuszę" i nagość modelki
Tuszę?!
Podoba mi się jej figura...

Cytat:

To bardzo poważne oskarżenie rzucone na publicznym forum - bez dowodów. Niestety - muszę wlepić ostrzeżenie

Cytat:
Nie wiem, co Toba kieruje, mozliwe, ze ktos o takim nicku rzeczywiscie skrzywdzil Ciebie, badz Twoje znajome, jednak nie podoba mi sie sposob, w jaki postanowilas nas o tym poinformowac To nie jest odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje.
Dokładnie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:58   #2504
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Dzika Truskawko - a jakaż to wersja z Małgosią Belą? Bo ta pani również bardzo mi się podoba

Edit - już zobaczyłam. Ładna - i Małgosia i reklama. Całość bardziej elegancka, poważna. Wolę jednak wersję z Sophie

I jeszcze bardzo podoba mi się reklama Nu z Emmanuelle Seigner.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-11-21 o 18:02
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:04   #2505
princeska69
BAN stały

Cytat:
Ale czego mam się wstydzić?
Ze o takich rzeczach mowisz! Ja mam dopiero 18 lat i poprostu nie bede mogla zasnac Niedosc, ze jestes hakerem, to jeszcze demoralizujesz mlodsza kolezanke

Cytat:
Wiesz, chodzi o to, że ta oferta to w sumie sama przyszła na mojego @, ino się spóźniłem No i rodzaj pracy - coś takiego mnie interesuje
Rozumiem, tez bym sie wkurzyla. Ale widocznie tak mialo byc. Teraz przynajmniej bedziesz mial wiecej czasu dla nas A jeszcze na pewno trafi Ci sie lepsza oferta.

Cytat:
Okazało się, że jakieś chore zarzuty, które dostałem na pv, to mało. Lubisz robić syf na oczach innych, OK. Otóż - dziewczyna wmawia mi, że jestem jakimś "Baltazarem z forum Polsatu", bo mam taki sam styl pisania, używam takich samych słów ("nic to", "łomatko"). Co więcej - urodziłem się 6 września, więc to muszę być ja. A gdybyście nie wiedziały - mieszkam w Grudziądzu, moja była dziewczyna chciała się przeze mnie zabić, podobnie jak zimowy orbs, którą wprowadziłem w ciężką depresję. Nie wiem tylko, czy zna mnie osobiście, czy z netu? Jestem poza tym świetnym hakerem - włamuję się do cudzych kompów, jak słyszeliście.
Hmmm... Musisz byc wyjatkowym przystojniakiem jak tak dziewczyny sobie okrecasz A tak na powaznie, bym sie strasznie wkurzyla na Twoim miejscu, bo to sa przeciez ciezkie oskarzenia... Ja rozumiem, ze zimowy orbis, zostala przez kogos skrzywdzona, no ale po co taka akcja...

Cytat:
Pierwszego priva od zimowy orbs potraktowałem jako nieporozumienie, o czym jej napisałem. Przeprosiła mnie i podziękowała. Btw - pisałem jakiś czas temu, że pachnę "wyrafinowanym" szarym Boss'em, co zadecydowało o tym, że jestem wg niej "Baltazarem z Grudziądza". Śmiać się, czy płakać?
A pamietam ta rozmowe o Bossie, wkoncu razem ja prowadzilismy, a ona sie z jakims komentarzem wtracila, tylko teraz juz nie jestem w stanie go zacytowac.
No ale nie ma co, zapach ewidentnie Cie ujawnil

Cytat:
Drugiego priva dostałem dzisiaj, odpisałem, a jakiś czas później zobaczyłem ten wpis w wątku. Krew mnie zalewa i szlag trafia - pierwszy raz w życiu spotykam sie z takim... nawet nie idiotyzmem, bo to oszczerstwa ciężkiego kalibru. Privy mam dzięki Bogu zachowane - mam nadzieję, że to jest jakiś dowód
No jasne, ze to dowod, te posty tutaj tez. Ja tam ani przez moment watpliwosci nie mialam, ale mysle, ze nie powinienes tak tego zostawic. Wkoncu to oszczerstwa i to grubego kalibru...

Cytat:
Ale najbardziej mnie wkur..., że ktoś próbuje mi udowodnić, że jestem jakimś psychopatą z netu, którego rozrywka to niszczenie ludziom życia.

Chcesz, z chęcią spotkam się z tobą w prokuraturze/sądzie, nie ma sprawy.Zbierz te swoje "dowody", te domysły i podejrzenia. Boże... wścieknę się z tej bezsilności!!!
Wiem, ze pewnie teraz jestes wsciekly do potegi, ale przesylam choc jeden malutki iscisk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-21, 18:22   #2506
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Ja też.
Nawet spać nie mogę, bo ciągle kaszlę, jak tylko wlezę pod kołdrę.
Wyglądam tak, że aż strach się ludziom pokazać.
Ale do Wawy i tak pojadę. najwyżej zdechnę potem...
Nie, no nie mogę zdechnąć. Za tydzień koncert, za dwa konwent, za trzy duża impreza...
Będziemy się jutro wspólnie smarować
Najgorsze jest to, że mam totalnie zatkany nos. A jutro spotkanie między innymi perfumeryjne.
Bo to, że kaszlę całą sobą wypluwając przy okazji płuca, to że oczy mnie bolą od samego istnienia - to nic. Ale jak ja cokowiek powącham

Cytat:
Mnie się wydaje, że to prowokacja .... i nie podoba mi się.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:32   #2507
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za zrozumienie.
Przyznaję, że jeszcze ozdobiliśmy skrzyneczkę, napisaliśmy, kto w niej leży i nawet list pamiątkowy wspólnie napisalismy.
Ivo ma teraz poczucie, że zrobiliśmy, co mogliśmy żeby uszanować zwierzaczka. I nasze uczucia.
Nienawidziłam tego, kiedy umierało mi zwierzątko - ojciec wyrywał m je, żeby spuścić w kiblu, a matka mówiła: "To tylko mysz/szczur/chomik".
Nie poddaję w wątpliwośc emocji dziecka, szczególnie, że i mnie ciężko, bo zwierzaczek był w sumie wspólny...

Napisane przez edytapa68
Ktoś kto kocha zwierzęta,i traktuje je "po ludzku" musi być dobrym człowiekiem! U mnie w ogrodzie pod jabłonką jest pochowany nasz ukochany wilczur Medor, a pod świerkiem trzy chomiczki i papuszka falista. Wszystkie w pudełeczkach. I nie widzę w tym nic dziwnego, ze traktujemy zwierzęta jak najbliższych domowników. Nie zapomnę jak musiałam zostawić moją Sukę Vegę-owczarka alzackiego,do "spalenia"po wcześniejszym uśpieniu u weterynarza, bo takie są wymogi Sanepodu. Szlochając,chyba z dziesięć razy prosiłam panią doktor ,aby dała mi słowo,że zostanie skremowana, a nie wyrzucona gdzieś pod płot. W końcu była z nami jeszcze przed ślubem ,do teraz...

Napisane przez Sabbath

Miała w swoim zyciu kilku topielców, jeden nawet bez szans na uratowanie, ale tego akurat chłopaka zapomnieć nie moę.
Sabbath i Princesko! Bardzo lubię czytać Wasze posty. Jesteście bardzo szlachetne i dobre duszyczki Princesko! Mimo cierpienia i choroby, Twój a ltruizm, ufność i radość z życia jest wręcz powalający! Jesteś charakterem bardzo podobna do mojej córki. Ciekawe z pod jakiego jesteś znaku.
Sabbath ! A Twój inteligentny dowcip, żartobliwe i trafne riposty zasługują na medal Nic dziwnego,że czesto Cię wzywają do szkoły Iva. Człowiek szeroko myślący nie da sie zamknąć w wąskich ramach...
Wasze posty to często miód na moją duszę Pozdrawiam!!!

pachnę Mauboussin edp
Ale się rozkleiłam,i chyba nie będziecie musiały się dosładzać perfumami,bo tak Was zasłodziłam

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2008-11-21 o 18:34
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:32   #2508
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Edit - już zobaczyłam. Ładna - i Małgosia i reklama. Całość bardziej elegancka, poważna. Wolę jednak wersję z Sophie
Wersja z Sophie lepiej oddaje ducha tych perfum A przynajmniej to, jak mi się kojarzą

A wersja z Małgosią to po prostu rozkosz dla oczu

Cytat:
A pamietam ta rozmowe o Bossie, wkoncu razem ja prowadzilismy, a ona sie z jakims komentarzem wtracila, tylko teraz juz nie jestem w stanie go zacytowac.
Tym bardziej, że tak rzadko spotyka się osoby, które go używają

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że to prowokacja .... i nie podoba mi się.
Sprawa jest właśnie dyskutowana na forum dla modów...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:33   #2509
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Jeszcze ta nowa z Małgorzatą Belą jest śliczna

Cytat:
Tuszę?!
Podoba mi się jej figura...
Chodziło o to, że Dahl była bodajże pierwszą "pulchną" modelką

Cytat:
Ze o takich rzeczach mowisz! Ja mam dopiero 18 lat i poprostu nie bede mogla zasnac

Cytat:
Niedosc, ze jestes hakerem, to jeszcze demoralizujesz mlodsza kolezanke
Zaraz, zaraz... Zapomniałem, że ja niepełnoletni jeszcze, siedemnaście

Cytat:
Rozumiem, tez bym sie wkurzyla. Ale widocznie tak mialo byc. Teraz przynajmniej bedziesz mial wiecej czasu dla nas
No, jakby nie było

Cytat:
Hmmm... Musisz byc wyjatkowym przystojniakiem jak tak dziewczyny sobie okrecasz A tak na powaznie, bym sie strasznie wkurzyla na Twoim miejscu, bo to sa przeciez ciezkie oskarzenia... Ja rozumiem, ze zimowy orbis, zostala przez kogos skrzywdzona, no ale po co taka akcja...
Wiesz, gdyby chodziło o tzw. pierdoły, to OK - nieporozumienia zdarzaja sę wszędzie. Ale dziewczyna idzie w zaparte, za nic ma moje wyjaśnienia (no bo w sumie jak udowodnić, że nie jest się wielbłądem). Co więcej - przypisuje mi jakieś zwyrodniałe zagrywki (że mi niby zaufała, a ja okazałem się potworem, który drwi z jej "mordy", zastrasza). Mi się to po prostu w głowie nie mieści! Ktoś ją skrzywdził - przykre. Ale, na Boga, co ma znaczyć to wariactwo?

Cytat:
Tak, o tę rozmowę chodzi. Po napisaniu posta "Pachnę wyrafinowanym szarym Bossem", dostałem priva - "Cześć Baltazar!", na co zrobiłem taką minę. Bo ona wie, zna ten styl, wszystko sie zgadza

Nie no, sam sie nakręcam...

Cytat:
Wiem, ze pewnie teraz jestes wsciekly do potegi, ale przesylam choc jeden malutki iscisk
A ja buziola

PS. "On" zapewne też używa słowa "buziole"
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-21, 18:34   #2510
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
A tego akurat nie wiedzialam
Jest taki zapis w aktualnych standardach postepowania resuscytacyjnego=>
"Jeżeli nie jestes w stanie lub nie chcesz wykonywac oddechow ratowniczych, zastosuj RKO ograniczona wylacznie do ucisniec klatki piersiowej. W takiej sytuacji usicniecia klatki piersiowej wykonuj bez przerwy z czestotliwoscia ok. 100/min."

Oczywiscie nie dotyczy to wykwalifikowanych sluzb medycznych.
Zreszta tu nie ma usta-usta, tylko worek ambu lub rurka intubacyjna.

Po prostu lepszy sam masaz serca, niz zaniechanie jakiejkolwiek pomocy

Gryx, nie przejmuj sie trollem lub osoba, ktora ma problemy sama ze soba.
Szkoda Twoich nerwow
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:52   #2511
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Margot- powodzenia na zakupach
Dzieki, Katt zakupy całkiem udane - nabyłam sobie podkład EL Double Wear Light, odcień 02. Zakupiony wyłącznie na podstawie recenzji, po pierwszych testach stwierdzam, ze kolor dobrałam dobrze, krycie może być (uprzedzali, ze on lekki) o trwaości się nie wypowiem, bo i tak go na noc zmyję. Ale chciało mi isę jakiegoś nowego mazidła....

Cytat:
Nie, w awku Gryxia jest to:
Czyli trzeba mi było dobrać mocniejsze okulary

Cytat:
Gryksiu, ja wiem, że w tej chwili szlag Cię ewidentny trafia, ale uwierz - szkoda Twoich nerwów. Ktoś widać usiłuje w ten sposób leczyc własne urazy, kompleksy, czy licho wie, co jeszcze. Nie przejmuj się, nie warto

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Będziemy się jutro wspólnie smarować
Najgorsze jest to, że mam totalnie zatkany nos. A jutro spotkanie między innymi perfumeryjne.
Bo to, że kaszlę całą sobą wypluwając przy okazji płuca, to że oczy mnie bolą od samego istnienia - to nic. Ale jak ja cokowiek powącham
Ja mam nos permanentnie zatkany z tytułu alergii (w zimę? to dopiero jest kretyństwo) więc poczęstuję Cię Otrivinem i będziemy sobie wąchac do upojenia

Idę po kawę i coś słodkiego, fazę jakąś mam na słodycze.
Stary 2008-11-21, 18:55   #2512
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
ja jestem elfik mały, krępy, nieprzewrotny i mam swojego krasnoludka z duzym nosem - i chodzi o wzrost,
Kattarino! zawsze chciałam mieć męża majsterkowicza, a mam intelektualistę-romantyka Ile się musze naprosić, w końcu zrobic awanturę, zeby mi listwe przypodłogową podkleił
Ja zamiast się awanturować sama przyklejam/maluję/wbijam gwoździe/ składam meble (niepotrzebne skreślić) Nie tylko dlatego,że tak szybciej, ale też przez to,że sama zrobię to lepiej Mój TŻ za to świetnie gotuje
Ale ze mnie zawsze był kiepski materiał na panią domu, wolę wbijać gwoździe niż sprzątać

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Moja poczta jest na 102! Paczuszki przychodza osobiście do domku, a jacy sympatyczni listonosze naprawdę!!!
Moja ostatnio też Kiedyś listonosz nie umiał nawet awiza we właściwej skrzynce zostawić, ale ostatnio nasz rejon dostał mój ex-listonosz (znaczy się listonosz z miejsca gdzie poprzednio mieszkałam) i jest super Potrafi na przykład na pół osiedla krzyknąć,żebym chwilkę poczekała, bo ma polecony dla mnie

Cytat:
ale mam ten problem - w kazdym nakryciu glowy wygladam- w zaleznosci- glupio, debilnie, idiotycznie, starobabsko albo jak pol d. zzza krzaka...jakas nieczapkowa mam twarz i glowe w ogole
to musimy wyglądać jak bliźniaczki-jednojajowe

Cytat:
Rozumiem, tez bym sie wkurzyla. Ale widocznie tak mialo byc. Teraz przynajmniej bedziesz mial wiecej czasu dla nas A jeszcze na pewno trafi Ci sie lepsza oferta.
Lepsza oferta niż MY Chyba żartujesz

Gryxiu przyznawaj się tu bez bicia co jeszcze wyczynia Twoje drugie ja??A tak poważnie to współczuję, trudno zachować spokój, gdy ktoś próbuje się uporać ze swoimi problemami Twoim kosztem

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:57   #2513
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Dzika Truskawko - a jakaż to wersja z Małgosią Belą? Bo ta pani również bardzo mi się podoba

I jeszcze bardzo podoba mi się reklama Nu z Emmanuelle Seigner.
Madziczko! O co chodzi z tymi reklamami? Możesz rzucic jakiegoś linka, bom bardzo ciekawa czym sie tak zachwycacie
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 18:59   #2514
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Edyto - chodzi o tę wersję reklamy Opium

http://supermodels.nl/Pages/NewsArticle.aspx?id=1155

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:00   #2515
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mam pecha.
Wczoraj wracałam autobusem i okazało się, że ktoś posprejował siedzenie (widziałam wzorek, ale to we Wro częste, więc myślałam, że to stare, a to świeże) i wróciłam do domu z całą pupą różowo-fioletową, a spodnie miałam czarne Dodam, że spodnie są nowe, mają aż 2 tygodnie, z czego tydzień leżały u krawcowej na skracaniu i trochę za nie kasy dałam Kupiłam je specjalnie do butów na obcasach. Ten spray się nie chce sprać, do wywałki...

Dzisiaj miałam 5 biletów, ale tyłka mi się ruszyć nie chciało, żeby skasować, bo od dawna kanarów nie było. No i mnie dorwali - tylko 120zł...

I ta pogoda... Chodzę do pracy cała przemoknięta, buty mi przemakają, mam mokre skarpetki, spodnie mokre. Chyba załapię doła.

A sytuacji z Gryxem nie skomentuję. Ktoś od kilku dni też stara się mnie w coś wkręcić, wymyśla sytuacje odnośnie bliskiej mi osoby - np. że się spotyka z kimś jeszcze (czyli - podane imię, ulica, wygląd, samochód, kluby itp - wszystko się zgadza, oprócz wieku, ale to każdy może skłamać ---> na początku uwierzyłam i się załamałam, spiep..yłam to co budowaliśmy ostatnio na nowo, a teraz się okazuje, że ta osoba chyba lubi podkręcać i to nieprawda...). I tak dalej... Jak się wali, to wszystko.

Dodatkowo nie dostałam kredytu studenckiego, bo przegapiłam termin i chyba zrezygnuję ze studiów.

Nie wiem w co łapy wsadzić.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:00   #2516
_Adelajda_
Rozeznanie

Glamourous - gratulacje
mam nadzieje, ze z praca tez sie ułozy

Sabbath - wspołczuje utraty szczurka

ale sie przestarszyłam...
zawsze mam zaznaczone logowanie automatyczne
wiec nie zauwazyłam
że mnie wylogowało, nie wiedziec czemu...

wchodze na wizaz, patrze... a na perfumach kłodka
myslam, ze albo zamkneli forum albo że mam bana...
ale policzyłam do 3-ech rozjerzalam sie wokoł i zobaczyłam zem nie zalogowana ... uffff

gryxiu nie przejmuj sie, łomatko przeciez nic to , my tu Cie kochamy
a tak powaznie, to wspołczuje
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:02   #2517
martwa papuga
Zakorzenienie

Na kursie prawa jazdy instruktor uczył nas, że jeśli nie mamy specjalnej maseczki do ratowniczych oddechów, zawsze można wziąć np. kawałek plastikowej siatki, wydłubać w niej dziurę palcem i przez to wdmuchiwać powietrze.

Gryszardzie Hakerze nie przejmuj się
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:04   #2518
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:

Pan tu Panie Pogorzelski Autorowi duby smalone pleciesz A JA GoRĘ !!!!!!!!!!!
"Pan tu, panie Pogorzelski, dary boże spożywasz, a ja gorę!

Pan tu, Panie Gryx, dziewkom po kompach szperasz... a ja gorę !!!!

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-11-21 o 19:13 Powód: rewelacyjny film z Kazimierzem Rudzkim na myśl mi przyszedł
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:08   #2519
_Adelajda_
Rozeznanie

Fenris, ale pech
a moze te spodnie da sie zafarbowac jakos? sa takie farbiarnie fachowe...
wiem ze to nie to samo, ale moze da sie je uratowac?

co do reszty - nie poradze, ale przytulam
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 19:11   #2520
ivanna
Zakorzenienie

Gryksiu najlepsze fotki mam w folderze Asiek hehe... żart.

Zimowy Orbie nie wiem czy zdajesz sobie sprawe że oczerniasz kogoś bezpodstawnie, oskarżając go o popełnienie przestępstwa (włamanie do cudzych komputerów, posiadanie programów hakerskich, przeglądanie bez wiedzy właściciela prywatnych zbiorów, napastowanie psychiczne... ) i w tym momencie można Ciebie oskarżyć o to że psujesz mu opinie i powiem ci że z góry ma wygraną sprawe w sądzie. Więc pomyśl 2 razy i zamilcz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości