|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
2 tyg temu jak przyjmowali mnie to nie miałam rozwarcia. A i podczas pobytu w szpitalu moja szyjka się skróciła o 5 mm, więc jak się ta tendencja utrzyma to za 3 tyg nie będę mieć szyjki
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Alla szczerze Cię podziwiam, że dajesz radę. Ja sobie nawet nie wyobrażam jeździć do pracy, a co dopiero wypełniać swoje obowiązki. U mnie leje od nocy. A ja ani swetra nie mam, ani nie wiem gdzie jest jakiś parasol, bo dalej mamy wszystko w pudłach. Na fb grupie mam październikowych już kilka mamuś się rozpakowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wtajemniczenie
|
Alla ale Ci współczuję,ze musisz pracować jeszcze...
Lynn a widzisz, ja już prawie szyjki nie mam, a zamknięta, Ty masz dłuższą a masz rozwarcie 😁 ciekawe te szyjki. W każdym bądź razie z rozwarciem można długo chodzić bo moja siostra chodziła chyba że 2 tygodnie i codziennie mówiła, że już rodzi az każdy miał dosyć 😂 Dziewczyny, ale miałam przepowiadacze w nocy 😭 naprawdę tak mocne że myślałam że rodzę 😭 a one miały nie boleć... |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Konto usunięte
|
Ja 2 godziny przed porodem nie miałam żadnego rozwarcia
![]() Kolejna kiepska noc, multum pobudek na siku + pobudka małego o 6:20 i ryk. A popołudniu jedziemy na miasto. Wielka wyprawa będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Migi moze zaczynasz rodzic razem ze mna😀😀
Aphrael wspolczuje tych nocek😕 Alla dzielna babeczka z Ciebie! Dobrze ze mialas laskawa ciaze😊😊 Ja pracowalam w domu do sierpnia od 19-24.bo tylko tyle czasu mialam.a jak od sierpnia leze to mam przerwe do porodu i po porodzie po 2tyg wracam. Maluszek na pewno bedzie kochany ale juz sie tym nie jaram. Nie wiem do czego moge porownac 3cie dziecko w tak krotkim odstepie czasu.? Moze do ciatsa ktorych nie umiem piec?. Pierwsze robilam zgodnie z instrukcja, wszystko dokladnie odmierzalam i drzalam czy mi sie uda.no i... moglo byc lepiej😜 Za drugim razem jyz wiedzialam jaki blad popelnilam.bylam spokojniejsza i sie udalo, a za 3 razem skladniki znalam na pamiec,odmierzalam na oko iposzlo szybko i sprawnie😀 wiem jestem powalona😀😜 |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alla... medal powinnaś dostać. A co do tego rozwarcia, czopów i szyjek ![]() Czop może odejść dwa dni przed porodem, a może 3 tygodnie Z rozwarciem tym na 1 cm można chodzić trzy dni i 4 urodzić, a można i po miesiącu:P Także to są zwiastuny porodu ( tak! Będziemy rodzić!!) ale kiedy nastąpi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
Hej zadna nie rodzi? No mi sie snilo ze mialam rozwrcie i ucieklam ze szpitala twierdzac ze jeszcze nie rodze 😂
Zobaczymy co z mego rozwarcie w czwartek😊 Kiedy jest ta ciaza donoszona tak ksiazkowo? To co teraz pewnie Katka bedzie rodzila? Ja prawie nie spalam dzis . Budzialam sie co 30 minut. Dzis nie spie w dzien bo moze to przez to. Ktos pytal czym hartowalam sutki, samaruje purelanem i ta mascia z ziaji. Sa takie same. Czasem raz dziennie czasem dwa. Ale poprawa jest naprawde spora i nie sa takie juz delikatne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
ja też słabo spałam, mąz mnie obudził bo tez nie spał i sobie czytał, potem nie pslismy razem ze 3 godziny, a ze on sie boi przytulanek na tym etapie to gadaliśmy, potem przyszła córcia że tez nie może spać i zaczeła czytac komiksy i po spaniu.
o diecie matki karmiącej pisała mama ginekolog, szczególnie ucieszyła mnie informacja o kawie. u nas straszliwie leje, i dobrze bo miałam okna myć ![]()
#2529 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja od początku jadłam wszystko. Tydzień po porodzie pizzę domowej roboty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Goslawka to się nazywa szyjka
![]() Ja wlasnie robię pranie rzeczy szpitalnych, bo przez ten pobyt muszę od nowa torbę spakować. Dzisiaj też ma przyjsc kurier z moim zamówieniem z gemini. Miała ktoras z was doswiadczenie z pampersami z super pharm? Mam kupon na -15 zł i nie za bardzo wiem na co go wydać, a pampersów nie mam póki co jakoś dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, melduję że u mnie coraz lepiej.Wczoraj jak mnie spionizowali to myslałam że umrę tak mnie wszystko bolało a dzisiaj udało
mi się wziąć samodzielnie prysznic.Także jest jakiś progress.Jak wyniki morfologii będą w porządku to może jutro wypiszą mnie do domu.Niestety Pola (w końcu wybraliśmy imię) musi zostać na neonatologii bo słabo przybiera na wadze i miewa objawy tachykardii.Do tego zaczyna się żółtaczka.W ogóle to jestem w niej zakochana , wygląda jak pisklaczek.Co dwie godziny chodzę ją karmić i kangurować i za każdym razem gdy muszę ją zostawić serce mi pęka. Dziewczyny które miały CC, po ilu dniach przestałyscie obficie krwawić? U mnie dzisiaj mija druga doba i mam tylko delikatne plamienia.Nie wiem czy to normalne,po naturalnym porodzie ciekło że mnie prawie miesiąc a tu tak skąpo.Pytalam położnej to mi powiedziała że wszystko zależy od tego jak mnie wyczyścili...Nie ma to jak fachowa pomoc.
#2532 |
nibyżona
|
Libra ślicznie Pola
![]() ![]() Z tego co wiem po CC połóg jest o wiele skromniejszy bo jednak jest się w większości wyczyszczonym ![]()
#2533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę wracasz do pracy po 2 tygodniach????? Trochę hardcore...mimo wszystko 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po cc wszystko co było w macicy zaraz przed zszyciem jest odessane i w dodatku troche pewnie skrobneli i dlatego to krwawienie nie jest takie spektakularne na początek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Rozeznanie
|
Libra fajnie że coraz lepiej. Musieli cię dobrze wyczyścić. Ciesz się.
U nas nocka słaba. Zeby znów. Mamusie przypomnijcie co na katar robicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Wtajemniczenie
|
Libra, zobaczysz jak szybko ten czas zleci i bedziecie razem.
Aneu na katar dla ciebie czy dziecka? Nam zawsze woda morska pomagala. Sezon przeziebien sie zacza. Ja swoich faszeruje tranem i rutinoscorbonem, d zis mlodszy dostał jeszcze vixa do nosa. Próbuje zasnac ale nie mogę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Rozeznanie
|
Libra, a czemu słabo przybiera? Kp czy mam? A przyspieszona akcja serca skąd? Co z tym robią? Czyżby po CC ta tachykardia?
A tak po za tym piękne imię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-12 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
U nas też sezon katarowy rozpoczęty. Młoda obudziła się z zapchanym nosem 😠
Dziś została w domu, mam nadzieje, że jej szybko przejdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Libra super, że już lepiej się czujesz. No i dużo zdrówka dla Poli, ucaluj ją od ciotek wizazowych 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
Alla zajmuje sie pewnym projektem, przygotowuje materialy, cisne milion ksiazek w tym temacie, szukam inspiracji i mam zamiar na tym zarobic😊😊😊wiecej nie powiem😊. Do tego pracowalam w urzedzie miasta. Mialam tam wrocic od lutego- bo wtedy moge dac 3cie do zloba.ale tak sie pochlonelam ze chyba nie wroce tam od lutego,ewentualnie od wrzesnia.no chyba ze pomysl mi pyknie to juz nie bede musiala pracowac pod kims...mimo ze w urzedzie bylo milo i stabilnie.ale to chyba nie dla mnie.bo mam za duzo energii i pomyslow😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dieta eliminacja to ostateczność. Bo nie jest dobra ani dla mamy ani dziecka. Znajdźcie sobie dobrego doradcę lustracyjnego. Ja miałam taką panią i pomagała mi nawet niedawno przy odstawieniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o alergię to trzeba obserwować . Jeżeli dziecko dostanie uczulenia to wtedy dopiero się szuka. Tylko pamiętaj , że pryszcze na twarzy to nie uczulenie. Uczulenie zazwyczaj pokazuje się najpierw na zgięciach łokci i kolan , albo robią sie brzydkie plamy na skórze , odparzenia i może temu towarzyszyć biegunka. Pediatrzy często wszystko podciągają pod skazę białkowa i dlatego jak ma się wątpliwości to warto udać się do alergologa . Cytat:
![]() Cytat:
A wypróżnienie nastapi pewnie dopiero 2-3 dni po porodzie (bo przed organizm się oczyści) i powinnaś być już w miarę wygojona , lecz wtedy jeśli jest problem to polecam miec ze sobą maść na hemoroidy. Ja zamierzam się smarować jak najszybciej, bo bardzo przyniosła ulgę w tych sprawach. Później już nie miałam tego problemu . W tych sprawach trzeba się po prostu przemóc , bo psychika robi najwięcej, a w rezultacie nie ma takiej tragedii jak się wydaje . Cytat:
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7705874 6] Kolejna kiepska noc, multum pobudek na siku + pobudka małego o 6:20 i ryk. A popołudniu jedziemy na miasto. Wielka wyprawa będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Haha ![]() Cytat:
![]() Z tego co słyszałam od kolezanek to po CC miały bardzo słabe krwawienia , bo były dobrze oczyszczone . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
Na razie cisne wieczorami.ale niedlugo bede potrzebowala opiekunki do pomocy. Po prostu bede w innym pokoju. Zalezy jak maluch bedzie mi spal.mysle ze po 3 miesiacu juz bede sie rozgladac.bo od stycznia co 2dzien wieczorem jak poloze dzieci musze pocwiczyc-nie ma bata i wtedy w dzien treningu kiedy maluch bedzie z opiekunka ja bede cisnac z 5-6 godzin.no i zobaczymy czy wypali.a od wrzesnia cala trojka bedzie w zlobie/przedszkoku.
Libra trzymajcie sie dziewczyny! Oby Polcia zaczela przybierac😊😊😊😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
Libra trzymaj się, będzie dobrze z malutką😉 nie wiedziałam że po cc " mało "się krwawi 😉
U nas jeszcze dzisiaj pogodnie. Zrobiłam zakupy i sałatkę gyros, wysiłek nieziemski, wszystko boli. Moja córka też z katarem😠 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Rozeznanie
|
Też czytam wszędzie i położna mówiła, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, odchodzi się już od tego,że coś się eliminuje, je się to na co ma się ochotę. Wiadomo, że pomału wprowadza się te cięższe rzeczy typu kapusta, fasolka. I patrzysz jak reaguje dziecko. Jak ty masz wzdęcia to wiadomo,że dziecko też może mieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
Lotso co Ty chcesz zrzucać, lubisz ćwiczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też podczas karmienia jadlam wszystko. Na szczęście u mnie w szpitalu jest doradczyni laktacyjna i od razu mi powiedziała, żebym sobie nie dała wmówić bzdur o żadnych dietach matek karmiacych ![]()
![]() |
#2549 |
Raczkowanie
|
Dla mnie jakakolwiek dieta po porodzie będzie związana z tym, że chcę dać odetchnąć moim biednym sponiewieranym wnętrznościom, zanim wrócą na swoje miejsca
![]() Ale najbardziej marzę o zjedzeniu tatara... |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Wtajemniczenie
|
Ja marzę o sushi. I o białym winie ale to ewentualnie może jeszcze poczekać
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.