Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-03, 15:47   #2521
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kurcze tylko ja sie tak ociagam z przygotowaniami czy mi sie zdaje
A co macie załatwione?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 15:50   #2522
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

jeszcze mam jeden dylemat

jesli fryzjerka uczesze mnei z grzywka na czole to czy makijazystka sobie poradzi z pomalowaniem

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Hej

proponuje najpierw sukienkę. Makijaż i fryzura muszą pasowac do charakteru PM i jej sukni. Wszystko łącznie z bukietem musi ze sobą współgrać, jak więc widzisz suknia to podstawa.
no wlasnie chyba bede musiala zaczac chudnac co by moc polazic po salonach i pomierzyc kilka wzorow kiecek

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A co macie załatwione?

mamy
sale,
zespol,
kamerzyste,
auto

i tyle
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:18   #2523
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kochane Panny Mlode bardzo serdecznie

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn z okolic Katowic itd gdzie tu mozna kupic jakies butki slubne, bo normalnie szukam i szukam i nic... na domiar zlego ta moja kieca nie jest ani biala ani ecrue i buty ecrue sa za ciemne a biale za jasne... ale z dwojga zlego biale chyba lepiej pasuja...
A patrzyłaś na buty z Growikara? Ja zamówiłam buty koronkowe ecru - i trafiłam idealnie. Moja suknie też nie jest ani biała ani ecru - coś pośredniego, kolor Natural. I te buty mają kolor w sam raz.

Cytat:
a jak sie robi najpierw uczesanie czy najpierw makijaz w dniu slubu

sorki za to pytanie ale calkeim nie wiem kogo przed kim umwaiac

Najpierw fryzura, potem makijaż. Grzywkę jakoś makijażystka podepnie, pewnie nie pierwszą PM będzie z grzywką malowała. Od zabiegów kosmetycznych - np. ciepło z suszarki, mycie włosów, lakier itp. makijaż może się zniszczyć. Ale bez sukni jak bym się nie decydowała ani na fryzurę ani na makijaż. Wszystko musi grać ze sobą, a te suknie które nam się podobają w internecie rzadko okazują się tymi kupionymi
Idź oglądać suknie - na niektóre czeka się 5-6 miesięcy, więc najwyższy czas Powodzenia

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:25   #2524
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a ja dostałam pracę...
podpisałam umowę
8 kwietnia zaczynam
gratuluje!

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Po drugie tlumacze się z mojej dluuuugiej nieobecnosci... No wiec... pisalam Wam ostatnio, ze siadl nam net i ta firma z ktorej mielismy neta nic nie zamierzala z tym zrobic, wiec tz sie wkurzyl i rozwiazal umowe z ta firma...wtedy bylam prawie 3 tygodnie bez neta... podpisalismy umowe z 2 firma - przez tydzien super wszystko dzialalo a nagle trach i po necie... przez prawie tydzien znow go nie bylo, ja juz wkurzona na maxa co dzien tam dzwonilam a te babki mnie wkurzaly bo najpierw przez 3 dni to w ogole nie wierzyly ze sie zepsulo, a przez kolejne sciemnialy ze jutro... no ale w koncu jest net, ale dla mojego uzaleznienia to byla katorga bo nawet w pracy nie moge sobie posiedziec na necie bo mam prawie wszystkie strony zablokowane.... Az strach sie bac ile pewnie mam nadrabiania hmmmm...

Wczoraj mialam urodzinki i moj Tż, teściu i siostra Tżta to oszaleli normalnie.... Dostalam od Tżta zestaw do robienia paznokci...lampe Uv i różne pierdółki do ozdabiania, zele itd (jak ktos ma jakies stronki jak tego uzywac to poprosze o linki heheh , od tescia dostalam wypasiona suszarke do wlosow (przyda sie bardzo bo nie mialam swojej ) a od siostry Tżta blender... Oszaleli normalnie ale wszystko sie przyda

Wybralismy przez ten czas z Tżtem też obrączki tylko te co mierzylismy to mialy 4 brylanciki i byly jeszcze ladniejsze jeszcze ich nie zamowilismy...bedziemy robic na wzor u zlotnika... ale normalnie sie zakochalam i poczulam ze to te heheh... tylko nie moge sobie przypomniec czy mierzylismy takie blyszczace czy matowe... ale tz twierdzi ze te... dodatkowo idealnie prezentowaly sie z moim pierscionkiem zareczynowym (choc nie mam manii ze musza pasowac)

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn z okolic Katowic itd gdzie tu mozna kupic jakies butki slubne, bo normalnie szukam i szukam i nic... na domiar zlego ta moja kieca nie jest ani biala ani ecrue i buty ecrue sa za ciemne a biale za jasne... ale z dwojga zlego biale chyba lepiej pasuja...
witaj, gratuluje swietnych prezentów i jeszcze raz najlepszego
jesli chodzi o buty to moze w silesi - jest tam duzo sklepów i ryłko i bata i inne wiec mysle ze cos znajdziejsz..

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
a nam zostało 168 dni do ślubu
a nam 127

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny . Zapowiada sie piękny weekend . Mój tydzień był bardzo udany, kupiliśmy garnitur. Kolor ciemnej czekolady w delikatne paseczki, z Eldorado w Toruniu. Specjalnie pojechaliśmy do salony firmowego i po godzinie wracaliśmy juz z wybranym gajerkiem. Do tego buty, koszula i bordowy krawat zakardowy też juz kupiliśmy. Ja kupiłam bielizne, bardotkę na silikonie z Lupo. Dziś ide na pierwsza przymiarkę. W nocy zle spałam, bo myślałam o sukience. Ciekawa jestem jak bedzie wygladał, bo jej mojego projektu . Nie mam jeszcze sukienki na poprawiny, ale udam sie do krawcowej, ponieważ w sklepi nic mi sie nie podoba. Myśle o czymś w takim stylu : http://www.allegro.pl/item596629965_...rozm_36_s.html
bardzo ladna sukienka.. ja chce taka jak wkleilam fotki, tyle ze jest bardzo droga wiec moja przyjaciolka - swiadkowa uszyje mi coś na jej wzór
a jak niewyjdzie to mam sukienke w której bylam na slubie u przyjacioł jko swiadek wiec ostatecznie jst tamta

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Tez mamy mieszkanko do remontu zaraz poslubie i chyba odłozymy podróż poślubną na jesien albo może jakiś weekend.

Co do wstepu płyty: jak bylismy zamawiac naszego kamerzytse to pokazał nam przykładową płytkę na pół romantycznie na pół smiesznie. Otóż początek jest taki pan młody śpi w łóżku i śni mu sie pierwsza randka, dzień w którym poznał swoją przysżłą żone, randa jest nagrana na podatwaie autentycznych wydarzeń tzn odtworzona przez Pare młodą ( wątek romantyczny), dalej akcja toczy sie tak: Pan młody słyszy dzwięk telefonu budzi sie i odbiera, w dolnym rogu ekranu (jak przy transmisjach dzinnikarskich w takim kwadraciku) ukazuje sie gotowa już Panna Mloda i Uswaidamia Pana młodego ze zaspał na swój slub, tan w pośpiechu sie ubiera wybiega z domu i okazuje sie ze nie ma samochodu wiec łapiie bukiet i ... hulajnoge i pędzi an ślub (wątek humorystyczny) bardzo fajnie to wyszło - ja osobiście pierwszy raz coś takiego widziałam bardzo oryginalne. Jesli wiec macie troszke zdolnoći aktorskich to polecam... my raczej nie skorzystamy bo jestesmy kiepskimi aktorami... Chyba że coś sie zmieni

Co sądzicie o takim pomysle? Spotkała sie już może któraś z was z czymś takim?
fajny pomysl, ale tak jak piszesz musza byc uiejetnosci aktorskie
my chcemy wkleic nasze fotki abo jakis plener.. ale sklniamy sie ku fotka od narodzin, same jakies wyjatkowe chwile, komunia, 1 dzien w skzole studniowki itd.. a potem jak sie spotykalismy i po dzien obecny a wtle chcemy zeby bylo nagranie z rmfu - ta audycja w ktorej czytaja moje zyczenia dla wojtka i rozmowa z nami... mysle ze to jest cos takiego bardzo bardzo osobistego a jednak cos co sie swietnie nadaje i tak pieknie opisuje nasza milosc...

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Witaj w klubie Ja też ślubuję 19.09 a przynajmniej mam taką nadzieję... bo ksiądz nam problemy robi
a jakie to macie problemy?

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Ja mam stanik sylikonowy (nie na ślub) i nawet w największe upały nic się z nim nie działo, jedynie, że trzeba pamiętać by na suche niepobalsamowane ciało go nakładać.
A na ślub mam zwykły ale u góry przez całą linie idzie taki sylikonowy pasek pod spodem, że bez ramiączek stanik trzyma się idealnie.
gdzie kupywalas taki stanik bo ja tez chce zwyky ale z wewnetrzym sylikonowym paskiem bo niechce miec ramiaczek..

Cytat:
mamy
sale,
zespol,
kamerzyste,
auto

i tyle
ale to sa najwazniejsze rzeczy a kosciol czy usc macie juz zamowione?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ss.jpg (24,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sss.jpg (23,9 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-04-03 o 16:29
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:32   #2525
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
mamy
sale,
zespol,
kamerzyste,
auto

i tyle
No to nie jest źle Ja mam slub w tym samym terminie. Za sukienką rozglądałam się dopiero w środę, ale zamówie w połowie kwietnia. Nie muszę się śpieszyć, bo będą mi ją szyć w Polsce. Ale jeśli byś chciała cos z zagranicy to tak jak mówią dziewczyny, trzeba już teraz.
Co do makijażu i fryzury. Ja się zapiszę, zeby mi terminu nikt nie podkradł (odpukać ) a na próbny udam się jak już kupie kieckę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:44   #2526
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, odnośnie pomyłek to kiedyś miałam lepszą wpadkę Byłam w pracy, w adresach w poczcie służbowej miałam przyjaciołke z którą sobie często wysyłałam maile w czasie pracy. Kiedyś się pyta, co będziemy robić z Tz wieczorem? Więc odpisałam że jakaś miła kolacyjka, przytulaskowanie, a może coś więcej... i wysłałam. Tyle że nie do niej Tylko do jakiegoś doktorka z uczelni z Krakowie Był tak miły, że nawet odpisal "Witam. Mhhh, ten mail chyba nie był skierowany do mnie prawda???" Myślalam że się zapadnę pod ziemię Teraz wykasowałam już wszystkie prywatne adresy z poczty służbowej

Taka historyjka, na miły początek dnia
tez dobra hehe
Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Hejka dziewczęta
Bardzo ciekawa historia mi sie czasem zdaża pomylić numery jak wysyłam smsy bo tż jest u mnie pierwszy w spisie i czasem jak pisze z kumpelą to zdaża mi sie z rozpędu i przyzwyczajenia wysłać do niego

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Dziweczyny mam pytamie!: a co z podróżą poślubną???
Jedziecie gdzieś?? gdzie?? na ile dni?? opowiadajcie!
my lecimy do egiptu - hurghada, 16 lipca

a u mnie dzisiaj ponad 20 stopni w cieniu
Stary 2009-04-03, 17:07   #2527
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Ja też nie umiem znaleźć pracy od 3 miesięcy, jak ide się złosić do urzędu pracy to na wstępie mówią, że nic dla mnie nie mają, a jak szukam na własną ręke to właśnie jest dużo chętnych i mi się wydaje, że biorą i tak kogoś po znajomości
dokładnie to samo mnie spotykajuż sie poddałam

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 17:24   #2528
zielony_motylek
Rozeznanie

uff dziewczyny już po protokole troche sie zestresowałam bo ksiądz nie umiał na początku znaleźć mojego aktu urodzenia (w tym samym kościele byłam chrzczona), no ale znalazł i potem to już było z górki Wypytaliśmy dokładnie o wszystko i jak pytaliśmy kiedy dać ofiare to powiedział, żekiedy chcemy 300 zł, w sumei to niby konkretna cena więc ktoś mógłby powiedzieć, że cennik, ale ja tam jestem pozytywnie zaskoczona bo chcieliśmy dać 500zł więc w sumie będzie na dekoracje za to

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Zielony Motylku właśnie o czymś takim myślałam. W sklepie normalnym kupowałaś czy na allegro???
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
gdzie kupywalas taki stanik bo ja tez chce zwyky ale z wewnetrzym sylikonowym paskiem bo niechce miec ramiaczek..
Stanik kupowałam w Triumphie. Bardotka. Niektóre miały jeszcze na dole taki sylikon, też były fajne ale jakoś śmiesznie mi się w nich biust rozkładał , ta co mam jest idealna.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj ponad 20 stopni w cieniu
u mnie też strasznie ciepło..
Stary 2009-04-03, 18:30   #2529
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry

tez dobra hehe

my lecimy do egiptu - hurghada, 16 lipca
My bylsimy tam rok temuFajnie bylo

strippi gratuluje pracy!!!
A mnie weekend zaczął sie bardzo miltuko ,bo dzis z TZ dowiedzielismy sie ze dostajemy w pracy umowe na staleTak wiec na razie zwolnienie nam nie grozi.Nie lubie tej pracy,ale w razie czego mam ten kontrakt

A propos podrozy poslubnej ,to my chyba do Hiszpanii polecimy albo do Włoch.Tutaj zawsze mamy takie kiepskie lato -wiec koniecznie chcemy sie gdzies wygrzac na slonku

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 18:36   #2530
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Witam ponownie. własnie wróciłam z pracy.

dzis chyba bede was tylko podczytywała... nie mam humoru "slubnego"

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 18:37   #2531
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Witam ponownie. własnie wróciłam z pracy.

dzis chyba bede was tylko podczytywała... nie mam humoru "slubnego"
a co sie stalo Madzia?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 18:45   #2532
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
a co sie stalo Madzia?
Z Tz sie pocięłam mocno wczoraj.
Poza tym jego rodzice chyba sobie wszytsko olewają, bo mieli czas do wczoraj aby nam przesłąc dokładne listy gosci weselnych i co?? i .
Aukcja na allegro trwa jeszcze tylko 3 dni, wiec jak nie zdązą to bedzie super.

Zresztą odechciało mi sie tego wszystkiego, ja nie mam zamairu sama o wszystkim myslec i sama sie martwic za wszytskich. juz sie skonczyło

Stary 2009-04-03, 18:50   #2533
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Ja to chyba będę miała z Was najtańsze obrączki bo te, które mi się podobają kosztują niecałe 900 zł za pare, bo chyba zdecydujemy się na mieszane złoto te bardziej mi się podobają. Jeszcze tylko musze je pokazać mojemu TŻ, bo sama byłam oglądać i jak się mu spodobają to po świętach jedziemy zamawiać. Teraz niestety nie ma za bardzo czasu, bo mój TŻ prze świętami zawsze ma dużo pracy i siedzi w pracy do późnych godz.
Nasze były jeszcze tańsze, bo zapłaciliśmy za nie 390 zł. Z tym że mieliśmy swoje złoto. Niemniej jednak złoto nasze było żółte a obrączki mamy łączone. W ogóle to nasze obrączki są bardzo podobne do tych, które pokazałaś, tzn. nasze mają węższy pasek z zółtego złota po bokach i są bardziej kwadratowe, ale rodzaj wzoru na białym złocie jest identyczny.

Rybulko chciałabym powiedzieć, że ja również za Tobą tęskniłam, chociaż sama rzadko tu zaglądam. Obrączki macie piękne.

Jutro mam zamiar iść na zakupy, muszę kupić bieliznę dla siebie, tzn. właściwie to tylko majtki, bo stanika nie potrzebuję (w sukni będą wszyte miseczki). Muszę też rozejrzeć się za jakąś biżuterią, chociaż wątpię, żebym znalazła coś fajnego. Kusi mnie, żeby zrobić coś własnoręcznie, ale nie wiem czy to nie jest trudniejsze niż mi się wydaje.

Do ślubu zostało nam 43 dni. Jestem w szoku jak szybko to zleciało Wszyscy mnie pytają, czy mocno się denerwuję, a ja - o dziwo - w ogóle się nie denerwuję. Czasami odczuwam to tak jakby działo się gdzieś obok mnie. Mam nadzieję, że jak najdłużej będę się tak czuła, bo straszna ze mnie panikara i jak to wreszcie do mnie dotrze, to może być różnie.
Stary 2009-04-03, 19:26   #2534
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dokładnie to samo mnie spotykajuż sie poddałam
Ja się nie poddaje ciągle szukam, bo po ślubie chcemy już mieć swoje pieniądze pomimo tego, że na początku bedziemy mieszkać z moim rodzicami to lepiej będzie jak obydwoje będziemy mieli prace, bo łatwiej coś znaleźć i jak bedziemy jakiś remont musieli zrobić czy coś.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 19:29   #2535
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My po powrocie z Holandii chcemy zamieszkac u TZ babci. Tej co w styczniu zmarła. mieszkanie jest puste. wiec nie musimy płacic nikomu za czynsz. Jest ono połaczone z domem TZ (jest na dole a TZ mieszkał na górze) ale ma kompletnie oddzielne wejscie. A po slubie wracamy pewnie do Holandii i bedziemy odkładac pieniązki na działkę i budowe domu. To jest nasze marzenie. chcielibysmy tez otworzyc jakis swój biznes ale to narazie marzenia

Stary 2009-04-03, 19:32   #2536
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Do ślubu zostało nam 43 dni. Jestem w szoku jak szybko to zleciało Wszyscy mnie pytają, czy mocno się denerwuję, a ja - o dziwo - w ogóle się nie denerwuję. Czasami odczuwam to tak jakby działo się gdzieś obok mnie. Mam nadzieję, że jak najdłużej będę się tak czuła, bo straszna ze mnie panikara i jak to wreszcie do mnie dotrze, to może być różnie.
no wlsnie ja jjestem pelna podziwu dla osob ktore spokojnie z usmiechem oda do oltarza
ktore bez zjakniecia glosno i wyraznie wypowiadaja slowa przysiegi

sama jwestem tez raczej panikara i placzek moj facet to choleryk wiec w dniu slubu bedzie niezla szopka
Stary 2009-04-03, 19:41   #2537
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny jak to jest z ta odmianą nazwisk w zaproszeniach??
Mam problemy z nazwiskiem np. Piersa (sz.p. Piersa czy Piersę) ?? chyba nie odmieniac co?? Albo nazwisko Słomka i Gałązka?? ja juz sama nie wiem.

Aha i jak zapraszam np. rodzinę Słomków czy Słomka (nie odmieniac)??

czy "...z osobą towarzysząca) piszecie z wielkiej litery z małej??

aha i jak macie winietki to na wintece (gdzie w zaproszeniu jest os. towarzysząca|) piszecie drygi raz imie i nazwisko osoby z zaproszenia czy moze os. tow??

Pomocy

Stary 2009-04-03, 19:51   #2538
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jak to jest z ta odmianą nazwisk w zaproszeniach??
Mam problemy z nazwiskiem np. Piersa (sz.p. Piersa czy Piersę) ?? chyba nie odmieniac co?? Albo nazwisko Słomka i Gałązka?? ja juz sama nie wiem.

Aha i jak zapraszam np. rodzinę Słomków czy Słomka (nie odmieniac)??

czy "...z osobą towarzysząca) piszecie z wielkiej litery z małej??

aha i jak macie winietki to na wintece (gdzie w zaproszeniu jest os. towarzysząca|) piszecie drygi raz imie i nazwisko osoby z zaproszenia czy moze os. tow??

Pomocy
ja bede pisac Piersa i Osoba Towarzyszaca

a propos z jakiego miasta masz rodizne o tym nazwisku moze to mnie chcesz zaprosic
Stary 2009-04-03, 19:53   #2539
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja bede pisac Piersa i Osoba Towarzyszaca

a propos z jakiego miasta masz rodizne o tym nazwisku moze to mnie chcesz zaprosic
chyba nie Z Ostrołęki

a jak z resztą moich nazwiskowych problemów??

Stary 2009-04-03, 19:56   #2540
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba nie Z Ostrołęki

a jak z resztą moich nazwiskowych problemów??

jestes z ostroleki??? bo ja pochodze z tamtad

reszte pisalabym tym samym sposobem
Stary 2009-04-03, 20:01   #2541
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
jestes z ostroleki??? bo ja pochodze z tamtad

reszte pisalabym tym samym sposobem
No co ty?? urodziłas sie w Ostrołęce??
ale teraz gdzie mieszkasz?? z nicku wnioskuję, ze w Pruszkowietak??

czyli polecasz aby nie odmieniac tych nazwisk??

A jak piszesz np. Jolantę i Krzysztofa Piersę czy Piersów?? (chyba to pierwsze co??)

i na winetkach jak bys zapisała os. towarzyszącą?? bo mi to tak dzienwie pisauje aby na winietce był napis os. tow.

Stary 2009-04-03, 20:02   #2542
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hey dziewczyny
Mam pytanko czy 150zl za makijaz slubny to duzo?
ile wy placicie?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 20:04   #2543
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny
ile wy placicie?
Nie mam pojecia, bo jeszcze nie szukałam wizarzystki.

Stary 2009-04-03, 20:09   #2544
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
No co ty?? urodziłas sie w Ostrołęce??
ale teraz gdzie mieszkasz?? z nicku wnioskuję, ze w Pruszkowietak??

czyli polecasz aby nie odmieniac tych nazwisk??

A jak piszesz np. Jolantę i Krzysztofa Piersę czy Piersów?? (chyba to pierwsze co??)

i na winetkach jak bys zapisała os. towarzyszącą?? bo mi to tak dzienwie pisauje aby na winietce był napis os. tow.
tak urodizlam sei w ostroelce i do matruy mieszkalam a ty mieszkasz w ostroelce aktualnie?
bo ja to sie wyprowadzilam jak dobrze wydedukowalas do pruszkowa

a czy twoj wojek i ciocia przypadkiem nie mieszkaja na pomianie ???

co do winietek to ja bede pisac osoba towarzyszaca bylam na wielu weseleach i w wiekszosci przypadkwo bylo tak napisane

z naziwaskami tez zawsze nas zapraszali piszac Piersa wiec tak bede pisac

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny
ile wy placicie?
zalezy gdzie mieszkasz bo ja jak sie kogos pytalam w warszawei to normalna cena wrecz niska
Stary 2009-04-03, 20:10   #2545
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
no wlsnie ja jjestem pelna podziwu dla osob ktore spokojnie z usmiechem oda do oltarza
ktore bez zjakniecia glosno i wyraznie wypowiadaja slowa przysiegi

sama jwestem tez raczej panikara i placzek moj facet to choleryk wiec w dniu slubu bedzie niezla szopka
Ja też zazdroszczę tym, którzy podchodzą do tego na luzie. Chciałabym do końca ten luz zachować, ale na ile mi się to uda - nie wiem
Równie dobrze mogę przy przysiędze ryczeć jak wół
Stary 2009-04-03, 20:12   #2546
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
tak urodizlam sei w ostroelce i do matruy mieszkalam a ty mieszkasz w ostroelce aktualnie?
bo ja to sie wyprowadzilam jak dobrze wydedukowalas do pruszkowa

a czy twoj wojek i ciocia przypadkiem nie mieszkaja na pomianie ???

co do winietek to ja bede pisac osoba towarzyszaca bylam na wielu weseleach i w wiekszosci przypadkwo bylo tak napisane

z naziwaskami tez zawsze nas zapraszali piszac Piersa wiec tak bede pisac
No wiec ja od 9 miesięcy jestem w Holandii ale tak, to mieszkam w Ostrołece. Slub tez tam mamy a wy gdzie??
Moi znajomi z tym nazwiskiem mieszkają na 11 listopada.
Myslisz, ze nazwisko Słomka i Gałązka tez jest tak samo nie odmienne??

Stary 2009-04-03, 20:13   #2547
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Ja też zazdroszczę tym, którzy podchodzą do tego na luzie. Chciałabym do końca ten luz zachować, ale na ile mi się to uda - nie wiem
Równie dobrze mogę przy przysiędze ryczeć jak wół
mam kolege co rozsmieszal swoja narzeczona w trakcie przysiegi i ogolnie jakos tak weslo spokojnie zniosl to

a ja to nawet jak swiadkowalam to mialam ostrego stresa
tak sie zblokowoalam ze nawet na chwile usmiech nie pojawil sie na moich ustach a co dopiro powiedzec cos

mysle ze odstawei szopke na swoim slubie ... albo sie porycze albo slowa z siebie nie wydusze, no moge sie tez jakac podczas wypowiadania przysiegi
Stary 2009-04-03, 20:14   #2548
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojecia, bo jeszcze nie szukałam wizarzystki.
aha

Cytat:
zalezy gdzie mieszkasz bo ja jak sie kogos pytalam w warszawei to normalna cena wrecz niska
Mieszkam w Tarnowie ...
a to jest jej stronka jak myslicie??

http://szajnar.pl/album/index.html

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 20:18   #2549
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiec ja od 9 miesięcy jestem w Holandii ale tak, to mieszkam w Ostrołece. Slub tez tam mamy a wy gdzie??
Moi znajomi z tym nazwiskiem mieszkają na 11 listopada.
Myslisz, ze nazwisko Słomka i Gałązka tez jest tak samo nie odmienne??
no to jak na 11 listopada to nie moja rodizna - szkoda bo juz myslam ze dopiero co zaczelam pisac na forum a juz kogos znajomego bym tu znalalza

co do nazwisk jestem na tak chco nie gwarantuje poprawnosci slownikowo-gramatycznej ale moim zdaniem lepiej tak brzmi i igdy nikt sie nie pogniewa ze znieksztalcilas mu nazwisko

a my slub bierzemy w pruszkowie choc moze w ostrolece byloby troceh taniej ale trudno sala zaklepana

bylas na targach w ten weekend w ostrolece
Stary 2009-04-03, 20:20   #2550
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

bylas na targach w ten weekend w ostrolece
nie byłam, bo jestem w Holandii ale moi rodzice byli
A kiedy bierzesz slub dokładnie??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości