|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
Przed chwilą w zetce podali że co najmniej 24 godziny lotniska będą zamknięte Najgorsze że mąż ma bilet Ryanaira - najgorszej lini lotniczej na świecie Co do tego zamknięcia lotniska w niedzielę to przesadzili....mogli by chociaż jakieś info podać
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to się zmienia po prostu z chwili na chwilę. Z jednej strony przybywa osobistości, więc to kwestia zapewnienia im bezpieczeństwa. Z drugiej dochodzą te pyły, których nie da się przewidzieć ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- właśnie przyszły moje czarne platformy z Sigmy - za małe. Mam już 3 parę za małą. Muszę się zmobilizować i w końcu puścić te buty w świat. Dziewczyny, orientujecie się, czy sklepy w ten weekend są otwarte? mam pustą lodówkę, dziś nie mam czasu na zakupy a nie chcę potem się za późno zorientować, że zamknęli wszystko z powodu pogrzebu czy żałoby. Da radę takie informacje w necie znaleźć? |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W niedziele mają być pozamykane wszystkie większe sieciówki....ale nie wiem czy w całym kraju czy tylko w Krakowie
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
wydaje mi się, że sklepy danej sieci będą miały takie same godziny otwarcia w całej polsce ( np. biedronka zarówno u mnie jaki i w dwóch sąsiadujących miejscowościach w sb jest otwarta do 11, w niedzielę całkowicie zamknięta). w niedzielę mam wolne.... jest mi głupio, bo czuję się jakbym swoimi wiadomościami wymusiła dzień wolny Dwa dni temu odpisałam koleżance co sądzę o decyzji dyrekcji, a wczoraj jeszcze w ps. napisałam że mam nadzieję, iż dyrekcja zmieni zdanie - chodziło mi o takie podkreślenie, że decyzja o otwarciu jest dla mnie bezsensem. Kilka h później dostałam wiad. ,że zdają sobie sprawę jakie będę miała trudności z dojazdem i że w niedzielę będę miała wolne.
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dzisiaj musimy zrobić zakupy, no i wiecie że prohibicja w Warszawie i Krakowie ma być przez dwa dni, ciekawe podejście do społeczeństwa ... ![]() Może obawiają sie, że popiją i pójdą z pikietą pod Wawel ![]() Cytat:
Nie masz się czym przejmować, nawet jak wymuszone to w słusznej sprawie. Cześć Ja dzisiaj aby zdystansować się choć na chwilę od bieżących wydarzeń jadę na noc do przyjaciółki, na wino i plotki ![]() Asiuk podają już, że przyczynom katastrofy prawdopodobnie była awaria, możliwe że wysokościomierza i dlatego zszedł tak nisko, ale zobaczymy co ostatecznie ustalą. Wczoraj byłam zapalić świeczkę dla pilota
|
||
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszalałaś ![]() Ja na twoim miejscu poszłabym od razu i wprost powiedziała że nie mam jak do pracy dojechać w niedzielę.
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam, Haniu TY jeszcze nie masz platform czarnych od Eary ????
|
|
|
|
#2528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mam ostatnio straszną ochotę na słodkie i na sen:/ W ogóle tak przeanalizowałam sobie mój sposób odżywienia i kurcze to są niemal same węgle!
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta prohibicja też mnie zdziwiła i zaskoczyła. Traktują ludzi jak nie powiem co. Śmieszne to jest |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wysłane były wcześniej niż do Ciebie..ale wielu dziewczynom nie doszły przesyłki od Eary ![]() ------------- Przez pier****** wybuch wulkanu jesteśmy w plecy 2 tysie Co za tydzień porąbany ![]() ![]()
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogłosili prohibicję to dzisiaj na alkoholowych w CH będzie dziki tłum, jak zwykle .........przed pogrzebem papieża też tak było Cytat:
![]() Szkoda, że nie masz, ja w nich teraz non stop biegam, wygodne są i pasują do wszystkiego przez ten niby drewniany spód ![]() Haniu czyli nici z wyjazdu ? NIc się nie da zrobić aby się tam dostać ?
|
|||
|
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłaś pod Pałacem Prezydenckim czy w jakimś kościele? Cytat:
Nieźle, też chyba musimy po wino wyskoczyć.Najlepsze, że mój małż jest już na minusie, z powodu rezerwacji tego apartamentu Świetnie.
|
||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
zasypiam i łapię depresję z powodu tego, co puszczają w każdym radiu i z powodu tego, co co chwilę gadają
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Puść sobie jakieś radio internetowe, np. RMF tematyczne.
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Wam wspominałam pilot był kiedyś moim sąsiadem, ja przeprowadziłam się stamtąd ale jakieś 5 km więc należymy do tej samej gminy, na obrzeżach Warszawy. W mojej gminie na deptaku przy pomniku zrobiono ołtarzy upamiętniający pilota (wraz ze zdjęciami)i 4 inne osoby, które były związane z naszą miejscowością. Non stop palą się tam znicze i są przynoszone kwiaty..., wczoraj byłam z synem, bo on też poznał pana Arka - a pilot zostawił jedno dziecko w wieku mojego syna , drugie malutkie 1,5 roku.Cytat:
![]() Mój mąż mi zabronił włączać TVN 24, bo twierdzi że przeginam i że on ma dosyć już, więc dobrze że dzisiaj jadę do przyjaciółki
|
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że ta żałoba wciąga. Bo taki żal i smutek, że aż się człowiek zatrzymuje i się gapi w ten ekran. Ja normalnie popołudniami włączam tv, jak jestem w domu i sobie coś tam robię, sprzątam czy coś tego rodzaju, ale przy tych żałobnych uroczystościach jakoś mi głupio, więc nic nie robię i tak cały tydzień prawie |
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam zawijam do TŻ-a, zamkniemy się w pracowni z winem i będziemy malować calutki dzień. W weekend też tak planujemy.
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A samochodem, jak sie domyślasz, to największa paranoja jaką można wykonać ![]() To nie podróż do Krakowa
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
a pociąg? zapomniałam, gdzie miał jechać, ale jeśli to ląd, to może jakoś dojedzie
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wczoraj też mieliśmy nie oglądać tych wszystkich wiadomości, ale jakoś obydwoje się nie umiemy oderwać. Na pewno dzisiaj postaramy się trochę odetchnąć. |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Połączenia lądowe miedzy Anglią a Europą zachodnią są już wyprzedane na cały weekend. Myślę że to samo stanie sie w połaczeniach pomiędzy większymi miastami w całej Europie. Nawet dla 2 tysiecy nie wysłałabym męża w taką tułaczkę pociągami po Europie....gdzie w każdej chwili możesz utknąc np w Wiedniu nie mając możliwości ruszyć sie o kilometr dalej przez kilka dni.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-16 o 13:56 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeee, przesadzasz Samochodem to tylko 15h, więc tragedii nie ma. Tułaczka pociągami nie jest też pewnie taka tragiczna. Z tym utknięciem gdzieś na kilka dni też przesadzasz, ale wszystko zależy jak bardzo jesteście zdesperowani właśnie dla tej kasy. Może nie warto |
|
|
|
|
#2543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, także czasami trzeba wyłączyć TV i odreagować. Cytat:
Cytat:
Jak go poznałam wiedziałam, że jest pilotem wojskowym, ale nie miałam pojęcia że już wtedy woził Vipów samych. To był bardzo skromny człowiek, nikt nie przypuszczałby że jest takim cenionym pilotem. Dopiero później dowiedziałam się prawdy i pytam go kiedyś, dlaczego się nie chwaliłeś, a on - a czym miałem się chwalić, praca jak praca ... ![]() Zapamiętałam jak mu kiedyś zawróciłam głowę perfumami Takie właśnie pamiętam z nim chwile. Zawsze się uśmiechał, po prostu zawsze, nawet na tym oficjalnym zdjęciuw mundurze widać, że siłą powstrzymuje uśmiech . Biła z niego radość i taka chęć życia, niesamowita energia, pomimo niewielkiej postury młodego chłopca. |
|||
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przystojny z niego był facet, przynajmniej na zdjęciu tak wygląda, i taki miły głos... Szkoda. Z ciekawości znalazłam parę dni temu na NK jeszcze 2 pilotów, też tacy młodzi... |
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 100% nie warto. Podróżowanie pociągami na takie odległości nie jest takie proste....przecież bezpośrednio nie dojedzie...do takiego Mediolanu to co najmniej z 4,5 przesiadkami .Mąż lata temu właśnie pociągami dojeżdzał do Szwajcarii, Niemiec czy Włoch..ale z jego opowieści wiem ze to jest niezły hardcore.... on je jeżdzi na wycieczki z przygodami tylko do pracy. Patrząc na ogole zamieszanie w Europie spowodowane odwolywaniem lotów, do tego przemieszczanie sie ludzi do Krakowa na uroczystości pogrzebowe na pewno byłoby to mocno utrudnione. Wątpie że w ogóle kupiłby na jutro jakiś bilet by w ogóle z Polskie sie wydostać ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...ACZ_MAPY_.html Do tego ten wulkan będzie, że się tak brzydko wyrażę bom zdenerwowane, srał tym pyłem jeszcze jakiś czas... "Według wulkanologa, na którego powołuje się agencja Reutersa, jeśli erupcja islandzkiego wulkanu Eyjafjoell będzie się przedłużała, popioły z niego mogą powodować utrudnienia w ruchu lotniczym nawet przez sześć miesięcy." Świetnie
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądał jak chłopiec dosłownie, błękitne oczy, rozbrajający uśmiech, był drobrej postury, niziutki, szczuplutki. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Kurcze, ale jazda ![]() Nie no, co się dzieje na tym świecie, apokalipsa się zbiża czy co
|
||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kolega męża z Włoch napisał do niego ze pod Bolzano (czyli tam gdzie miał grać) wykoleił sie pociąg i zginęło 9 osób (wg aktualnych doniesień) więc stwierdził że to jakieś fatum jest i chce w ogóle odwołać imprezę.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-16 o 14:25 |
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej by było jakby odwołał, może w lepszym terminie wszystko wypali
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
ty nic nie mów.... ja niedługo wyjeżdzem a przede mną jakies 15 godz jazdy
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo podróżowania po Europie pociągami.
Facet ma co prawda parę ładnych tysięcy do przejechania ..ale i tak masakra- wyjechał dziś do domu dotrze w poniedziałek http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ociagiem_.html
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.