wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 10:08   #2521
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Haniu, w radiu i na necie jest napisane, że w Polsce wszystkie lotniska są dziś zamknięte z wyjątkiem Balic właśnie i lotniska w Rzeszowie.
A w niedzielę Balice mają być zamknięte z powodu Vipów, w końcu muszą pewnie przeszukać lotnisko dla bezpieczeństwa.
Nie wiadomo, czy nie przesuną pogrzebu.
Czyli generalnie jesteśmy w dupie.

Przed chwilą w zetce podali że co najmniej 24 godziny lotniska będą zamknięte

Najgorsze że mąż ma bilet Ryanaira - najgorszej lini lotniczej na świecie

Co do tego zamknięcia lotniska w niedzielę to przesadzili....mogli by chociaż jakieś info podać
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:08   #2522
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Czyli generalnie jesteśmy w dupie.

Przed chwilą w zetce podali że co najmniej 24 godziny lotniska będą zamknięte

Najgorsze że mąż ma bilet Ryanaira - najgorszej lini lotniczej na świecie

Co do tego zamknięcia lotniska w niedzielę to przesadzili....mogli by chociaż jakieś info podać

Ja myślę, że to się zmienia po prostu z chwili na chwilę. Z jednej strony przybywa osobistości, więc to kwestia zapewnienia im bezpieczeństwa. Z drugiej dochodzą te pyły, których nie da się przewidzieć

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

właśnie przyszły moje czarne platformy z Sigmy - za małe. Mam już 3 parę za małą. Muszę się zmobilizować i w końcu puścić te buty w świat.

Dziewczyny, orientujecie się, czy sklepy w ten weekend są otwarte? mam pustą lodówkę, dziś nie mam czasu na zakupy a nie chcę potem się za późno zorientować, że zamknęli wszystko z powodu pogrzebu czy żałoby. Da radę takie informacje w necie znaleźć?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:42   #2523
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

właśnie przyszły moje czarne platformy z Sigmy - za małe. Mam już 3 parę za małą. Muszę się zmobilizować i w końcu puścić te buty w świat.

Dziewczyny, orientujecie się, czy sklepy w ten weekend są otwarte? mam pustą lodówkę, dziś nie mam czasu na zakupy a nie chcę potem się za późno zorientować, że zamknęli wszystko z powodu pogrzebu czy żałoby. Da radę takie informacje w necie znaleźć?
Do mnie cały czas nie doszły...Eary ma jakąś dziwną pocztę

W niedziele mają być pozamykane wszystkie większe sieciówki....ale nie wiem czy w całym kraju czy tylko w Krakowie
Stary 2010-04-16, 12:13   #2524
novocaine870
Rozeznanie

dzień dobry

wydaje mi się, że sklepy danej sieci będą miały takie same godziny otwarcia w całej polsce ( np. biedronka zarówno u mnie jaki i w dwóch sąsiadujących miejscowościach w sb jest otwarta do 11, w niedzielę całkowicie zamknięta).

w niedzielę mam wolne.... jest mi głupio, bo czuję się jakbym swoimi wiadomościami wymusiła dzień wolny Dwa dni temu odpisałam koleżance co sądzę o decyzji dyrekcji, a wczoraj jeszcze w ps. napisałam że mam nadzieję, iż dyrekcja zmieni zdanie - chodziło mi o takie podkreślenie, że decyzja o otwarciu jest dla mnie bezsensem. Kilka h później dostałam wiad. ,że zdają sobie sprawę jakie będę miała trudności z dojazdem i że w niedzielę będę miała wolne.

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:21   #2525
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że to się zmienia po prostu z chwili na chwilę. Z jednej strony przybywa osobistości, więc to kwestia zapewnienia im bezpieczeństwa. Z drugiej dochodzą te pyły, których nie da się przewidzieć

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Nie będą otwarte raczej, w niedzielę wszystkie ponoć zamknięte, a w sobotę jakoś krócej.
Też dzisiaj musimy zrobić zakupy, no i wiecie że prohibicja w Warszawie i Krakowie ma być przez dwa dni, ciekawe podejście do społeczeństwa ...
Może obawiają sie, że popiją i pójdą z pikietą pod Wawel
Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
dzień dobry

wydaje mi się, że sklepy danej sieci będą miały takie same godziny otwarcia w całej polsce ( np. biedronka zarówno u mnie jaki i w dwóch sąsiadujących miejscowościach w sb jest otwarta do 11, w niedzielę całkowicie zamknięta).

w niedzielę mam wolne.... jest mi głupio, bo czuję się jakbym swoimi wiadomościami wymusiła dzień wolny Dwa dni temu odpisałam koleżance co sądzę o decyzji dyrekcji, a wczoraj jeszcze w ps. napisałam że mam nadzieję, iż dyrekcja zmieni zdanie - chodziło mi o takie podkreślenie, że decyzja o otwarciu jest dla mnie bezsensem. Kilka h później dostałam wiad. ,że zdają sobie sprawę jakie będę miała trudności z dojazdem i że w niedzielę będę miała wolne.
Wiesz co ręce opadają, że Twoja sieć podjęła decyzję o otwarciu sklepów....
Nie masz się czym przejmować, nawet jak wymuszone to w słusznej sprawie.

Cześć
Ja dzisiaj aby zdystansować się choć na chwilę od bieżących wydarzeń jadę na noc do przyjaciółki, na wino i plotki

Asiuk podają już, że przyczynom katastrofy prawdopodobnie była awaria, możliwe że wysokościomierza i dlatego zszedł tak nisko, ale zobaczymy co ostatecznie ustalą.
Wczoraj byłam zapalić świeczkę dla pilota
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:21   #2526
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Dlaczego głupio!!
Oszalałaś

Ja na twoim miejscu poszłabym od razu i wprost powiedziała że nie mam jak do pracy dojechać w niedzielę.
Stary 2010-04-16, 12:27   #2527
dorinka30
Zakorzenienie

Doczytałam, Haniu TY jeszcze nie masz platform czarnych od Eary ????
Stary 2010-04-16, 12:31   #2528
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Nie będą otwarte raczej, w niedzielę wszystkie ponoć zamknięte, a w sobotę jakoś krócej.
Też dzisiaj musimy zrobić zakupy, no i wiecie że prohibicja w Warszawie i Krakowie ma być przez dwa dni, ciekawe podejście do społeczeństwa ...

Wiesz co ręce opadają, że Twoja sieć podjęła decyzję o otwarciu sklepów....
Nie masz się czym przejmować, nawet jak wymuszone to w słusznej sprawie.

Cześć
Ja dzisiaj aby zdystansować się choć na chwilę od bieżących wydarzeń jadę na noc do przyjaciółki, na wino i plotki

Asiuk podają już, że przyczynom katastrofy prawdopodobnie była awaria, możliwe że wysokościomierza i dlatego zszedł tak nisko, ale zobaczymy co ostatecznie ustalą.
To dyrekcja CH podjęła taką durną decyzję, a moja firma jako że ma podpisaną umowę najmu musi się temu podporządkować.

Ale mam ostatnio straszną ochotę na słodkie i na sen:/
W ogóle tak przeanalizowałam sobie mój sposób odżywienia i kurcze to są niemal same węgle!

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:38   #2529
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja też dziś muszę zrobić zakupy, pewnie będzie wzmożony ruch, jak to zwykle w takich chwilach.

Ta prohibicja też mnie zdziwiła i zaskoczyła. Traktują ludzi jak nie powiem co. Śmieszne to jest
Stary 2010-04-16, 12:42   #2530
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam, Haniu TY jeszcze nie masz platform czarnych od Eary ????
Nie
A wysłane były wcześniej niż do Ciebie..ale wielu dziewczynom nie doszły przesyłki od Eary

-------------

Przez pier****** wybuch wulkanu jesteśmy w plecy 2 tysie i nie mamy na chleb

Co za tydzień porąbany
Stary 2010-04-16, 13:14   #2531
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
To dyrekcja CH podjęła taką durną decyzję, a moja firma jako że ma podpisaną umowę najmu musi się temu podporządkować.

Ale mam ostatnio straszną ochotę na słodkie i na sen:/
W ogóle tak przeanalizowałam sobie mój sposób odżywienia i kurcze to są niemal same węgle!
A i tak schudłaś , jak Ty to robisz ?
Cytat:
to ja też dziś muszę zrobić zakupy, pewnie będzie wzmożony ruch, jak to zwykle w takich chwilach.

Ta prohibicja też mnie zdziwiła i zaskoczyła. Traktują ludzi jak nie powiem co. Śmieszne to jest
Ja też idę dzisiaj po zapasy wina i jedzenia, bo czasami jak słyszę co się dzieje ostatnio to mam wrażenie, że na trzeźwo ciężko to przyjąć
Ogłosili prohibicję to dzisiaj na alkoholowych w CH będzie dziki tłum, jak zwykle .........przed pogrzebem papieża też tak było

Cytat:
Nie
A wysłane były wcześniej niż do Ciebie..ale wielu dziewczynom nie doszły przesyłki od Eary

-------------

Przez pier****** wybuch wulkanu jesteśmy w plecy 2 tysie i nie mamy na chleb

Co za tydzień porąbany
Dziwne, do mnie wysłała w piątek - wprawdzie listem bez pudełka, bo tak chciałam i w poniedziałek już dostałam
Szkoda, że nie masz, ja w nich teraz non stop biegam, wygodne są i pasują do wszystkiego przez ten niby drewniany spód

Haniu czyli nici z wyjazdu ? NIc się nie da zrobić aby się tam dostać ?
Stary 2010-04-16, 13:32   #2532
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam tego jeszcze. Czyli jednak zawalił stary tupolew
Byłaś pod Pałacem Prezydenckim czy w jakimś kościele?

Cytat:
Ja też idę dzisiaj po zapasy wina i jedzenia, bo czasami jak słyszę co się dzieje ostatnio to mam wrażenie, że na trzeźwo ciężko to przyjąć
Ogłosili prohibicję to dzisiaj na alkoholowych w CH będzie dziki tłum, jak zwykle .........przed pogrzebem papieża też tak było
Nieźle, też chyba musimy po wino wyskoczyć.
Najlepsze, że mój małż jest już na minusie, z powodu rezerwacji tego apartamentu Świetnie.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:33   #2533
miskowa
Zakorzenienie

zasypiam i łapię depresję z powodu tego, co puszczają w każdym radiu i z powodu tego, co co chwilę gadają
Stary 2010-04-16, 13:41   #2534
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
zasypiam i łapię depresję z powodu tego, co puszczają w każdym radiu i z powodu tego, co co chwilę gadają
Puść sobie jakieś radio internetowe, np. RMF tematyczne.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-16, 13:44   #2535
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam tego jeszcze. Czyli jednak zawalił stary tupolew
Byłaś pod Pałacem Prezydenckim czy w jakimś kościele?

Nieźle, też chyba musimy po wino wyskoczyć.
Najlepsze, że mój małż jest już na minusie, z powodu rezerwacji tego apartamentu Świetnie.

Jak Wam wspominałam pilot był kiedyś moim sąsiadem, ja przeprowadziłam się stamtąd ale jakieś 5 km więc należymy do tej samej gminy, na obrzeżach Warszawy. W mojej gminie na deptaku przy pomniku zrobiono ołtarzy upamiętniający pilota (wraz ze zdjęciami)i 4 inne osoby, które były związane z naszą miejscowością.
Non stop palą się tam znicze i są przynoszone kwiaty..., wczoraj byłam z synem, bo on też poznał pana Arka - a pilot zostawił jedno dziecko w wieku mojego syna , drugie malutkie 1,5 roku.

Cytat:
Mówiłam Ci, że na trzeżwo to ciężko przyjąć
Mój mąż mi zabronił włączać TVN 24, bo twierdzi że przeginam i że on ma dosyć już, więc dobrze że dzisiaj jadę do przyjaciółki
Stary 2010-04-16, 13:48   #2536
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłam Ci, że na trzeżwo to ciężko przyjąć
Mój mąż mi zabronił włączać TVN 24, bo twierdzi że przeginam i że on ma dosyć już, więc dobrze że dzisiaj jadę do przyjaciółki
no dokładnie, ja się dziś z mamą spotykam, przyjeżdża na shopping po południu.

Najgorsze jest to, że ta żałoba wciąga. Bo taki żal i smutek, że aż się człowiek zatrzymuje i się gapi w ten ekran. Ja normalnie popołudniami włączam tv, jak jestem w domu i sobie coś tam robię, sprzątam czy coś tego rodzaju, ale przy tych żałobnych uroczystościach jakoś mi głupio, więc nic nie robię i tak cały tydzień prawie
Stary 2010-04-16, 13:49   #2537
Poemi
Zakorzenienie

Ja tam zawijam do TŻ-a, zamkniemy się w pracowni z winem i będziemy malować calutki dzień. W weekend też tak planujemy.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:49   #2538
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Haniu czyli nici z wyjazdu ? NIc się nie da zrobić aby się tam dostać ?
Chyba tylko porywając samolot, na własną odpowiedzialność- modląc się żeby samolot nie spadł z powodu zatrzymania przez pył pracy silników.

A samochodem, jak sie domyślasz, to największa paranoja jaką można wykonać
To nie podróż do Krakowa
Stary 2010-04-16, 13:50   #2539
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tylko porywając samolot, na własną odpowiedzialność- modląc się żeby samolot nie spadł z powodu zatrzymania przez pył pracy silników.

To nie podróż do Krakowa
a pociąg? zapomniałam, gdzie miał jechać, ale jeśli to ląd, to może jakoś dojedzie
Stary 2010-04-16, 13:51   #2540
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wam wspominałam pilot był kiedyś moim sąsiadem, ja przeprowadziłam się stamtąd ale jakieś 5 km więc należymy do tej samej gminy, na obrzeżach Warszawy. W mojej gminie na deptaku przy pomniku zrobiono ołtarzy upamiętniający pilota (wraz ze zdjęciami)i 4 inne osoby, które były związane z naszą miejscowością.
Non stop palą się tam znicze i są przynoszone kwiaty..., wczoraj byłam z synem, bo on też poznał pana Arka - a pilot zostawił jedno dziecko w wieku mojego syna , drugie malutkie 1,5 roku.

Gdzieś pisali, że synek ma 8 lat, a córka - 4 lata (chyba na portalu TVN24). Wiedziałaś, że jest pilotem wojskowym?

My wczoraj też mieliśmy nie oglądać tych wszystkich wiadomości, ale jakoś obydwoje się nie umiemy oderwać. Na pewno dzisiaj postaramy się trochę odetchnąć.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-16, 13:52   #2541
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
a pociąg? zapomniałam, gdzie miał jechać, ale jeśli to ląd, to może jakoś dojedzie
Do Mediolanu

Połączenia lądowe miedzy Anglią a Europą zachodnią są już wyprzedane na cały weekend.
Myślę że to samo stanie sie w połaczeniach pomiędzy większymi miastami w całej Europie.

Nawet dla 2 tysiecy nie wysłałabym męża w taką tułaczkę pociągami po Europie....gdzie w każdej chwili możesz utknąc np w Wiedniu nie mając możliwości ruszyć sie o kilometr dalej przez kilka dni.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-04-16 o 13:56
Stary 2010-04-16, 13:59   #2542
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Do Mediolanu

Połączenia lądowe miedzy Anglią a Europą zachodnią są już wyprzedane na cały weekend.
Myślę że to samo stanie sie w połaczeniach pomiędzy większymi miastami w całej Europie.

Nawet dla 2 tysiecy nie wysłałabym męża w taką tułaczkę pociągami po Europie....gdzie w każdej chwili możesz utknąc np w Wiedniu nie mając możliwości ruszyć sie o kilometr dalej przez kilka dni.

eeeee, przesadzasz
Samochodem to tylko 15h, więc tragedii nie ma.
Tułaczka pociągami nie jest też pewnie taka tragiczna. Z tym utknięciem gdzieś na kilka dni też przesadzasz, ale wszystko zależy jak bardzo jesteście zdesperowani właśnie dla tej kasy. Może nie warto
Stary 2010-04-16, 14:03   #2543
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie, ja się dziś z mamą spotykam, przyjeżdża na shopping po południu.

Najgorsze jest to, że ta żałoba wciąga. Bo taki żal i smutek, że aż się człowiek zatrzymuje i się gapi w ten ekran. Ja normalnie popołudniami włączam tv, jak jestem w domu i sobie coś tam robię, sprzątam czy coś tego rodzaju, ale przy tych żałobnych uroczystościach jakoś mi głupio, więc nic nie robię i tak cały tydzień prawie

No dokładnie, także czasami trzeba wyłączyć TV i odreagować.

Cytat:

To nie podróż do Krakowa
Zapomniałam dokąd ten lot ? Czyli co wszystkie wyloty są odwołane, bo nie jestem na bieżąco w temacie.

Cytat:
Gdzieś pisali, że synek ma 8 lat, a córka - 4 lata (chyba na portalu TVN24). Wiedziałaś, że jest pilotem wojskowym?

My wczoraj też mieliśmy nie oglądać tych wszystkich wiadomości, ale jakoś obydwoje się nie umiemy oderwać. Na pewno dzisiaj postaramy się trochę odetchnąć.
Głupoty gadają, nie wiem jak córeczka dokładnie ale chyba 1,5 do 2 ,a synek na pewno w wieku mojego Tomka .
Jak go poznałam wiedziałam, że jest pilotem wojskowym, ale nie miałam pojęcia że już wtedy woził Vipów samych. To był bardzo skromny człowiek, nikt nie przypuszczałby że jest takim cenionym pilotem. Dopiero później dowiedziałam się prawdy i pytam go kiedyś, dlaczego się nie chwaliłeś, a on - a czym miałem się chwalić, praca jak praca ...
Zapamiętałam jak mu kiedyś zawróciłam głowę perfumami z bezcłówki, przyszedł i pyta napisz jakie te perfumy i do jakiej ceny mam kupić.......przywiózł mi je.
Takie właśnie pamiętam z nim chwile. Zawsze się uśmiechał, po prostu zawsze, nawet na tym oficjalnym zdjęciuw mundurze widać, że siłą powstrzymuje uśmiech . Biła z niego radość i taka chęć życia, niesamowita energia, pomimo niewielkiej postury młodego chłopca.
Stary 2010-04-16, 14:11   #2544
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Głupoty gadają, nie wiem jak córeczka dokładnie ale chyba 1,5 do 2 ,a synek na pewno w wieku mojego Tomka .
Jak go poznałam wiedziałam, że jest pilotem wojskowym, ale nie miałam pojęcia że już wtedy woził Vipów samych. To był bardzo skromny człowiek, nikt nie przypuszczałby że jest takim cenionym pilotem. Dopiero później dowiedziałam się prawdy i pytam go kiedyś, dlaczego się nie chwaliłeś, a on - a czym miałem się chwalić, praca jak praca ...
Zapamiętałam jak mu kiedyś zawróciłam głowę perfumami z bezcłówki, przyszedł i pyta napisz jakie te perfumy i do jakiej ceny mam kupić.......przywiózł mi je.
Takie właśnie pamiętam z nim chwile. Zawsze się uśmiechał, po prostu zawsze, nawet na tym oficjalnym zdjęciuw mundurze widać, że siłą powstrzymuje uśmiech . Biła z niego radość i taka chęć życia, niesamowita energia, pomimo niewielkiej postury młodego chłopca.
Największy szok, gdy zginie ktoś, kogo znasz
Przystojny z niego był facet, przynajmniej na zdjęciu tak wygląda, i taki miły głos... Szkoda.
Z ciekawości znalazłam parę dni temu na NK jeszcze 2 pilotów, też tacy młodzi...

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-16, 14:16   #2545
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
eeeee, przesadzasz
Samochodem to tylko 15h, więc tragedii nie ma.
Tułaczka pociągami nie jest też pewnie taka tragiczna. Z tym utknięciem gdzieś na kilka dni też przesadzasz, ale wszystko zależy jak bardzo jesteście zdesperowani właśnie dla tej kasy. Może nie warto
No jak dla mnie wysyłanie męza samochodem - samego- w podróż 15 godziną jest paranoją.
Na 100% nie warto.

Podróżowanie pociągami na takie odległości nie jest takie proste....przecież bezpośrednio nie dojedzie...do takiego Mediolanu to co najmniej z 4,5 przesiadkami.
Mąż lata temu właśnie pociągami dojeżdzał do Szwajcarii, Niemiec czy Włoch..ale z jego opowieści wiem ze to jest niezły hardcore.... on je jeżdzi na wycieczki z przygodami tylko do pracy.

Patrząc na ogole zamieszanie w Europie spowodowane odwolywaniem lotów, do tego przemieszczanie sie ludzi do Krakowa na uroczystości pogrzebowe na pewno byłoby to mocno utrudnione.
Wątpie że w ogóle kupiłby na jutro jakiś bilet by w ogóle z Polskie sie wydostać

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:

Zapomniałam dokąd ten lot ? Czyli co wszystkie wyloty są odwołane, bo nie jestem na bieżąco w temacie.
Przestrzeń powietrzna nad Polską jest zamknięta do odwołania..ale raczej na pewno na co najmniej 24 godziny.
http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...ACZ_MAPY_.html
Do tego ten wulkan będzie, że się tak brzydko wyrażę bom zdenerwowane, srał tym pyłem jeszcze jakiś czas...
"Według wulkanologa, na którego powołuje się agencja Reutersa, jeśli erupcja islandzkiego wulkanu Eyjafjoell będzie się przedłużała, popioły z niego mogą powodować utrudnienia w ruchu lotniczym nawet przez sześć miesięcy."
Świetnie
Stary 2010-04-16, 14:20   #2546
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Największy szok, gdy zginie ktoś, kogo znasz
Przystojny z niego był facet, przynajmniej na zdjęciu tak wygląda, i taki miły głos... Szkoda.
Z ciekawości znalazłam parę dni temu na NK jeszcze 2 pilotów, też tacy młodzi...
No i zobacz jakie detale człowiek pamięta.... Pamiętam jak kiedyś się szykowałam na babską balangę on przyszedł po coś , pyta gdzie tak się wystroiłam ....Po czym do mojego ex mówi, odwazny jesteś, ja bym jej nigdzie nie puścił
Wyglądał jak chłopiec dosłownie, błękitne oczy, rozbrajający uśmiech, był drobrej postury, niziutki, szczuplutki.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
No jak dla mnie wysyłanie męza samochodem - samego- w podróż 15 godziną jest paranoją.
Na 100% nie warto.

Podróżowanie pociągami na takie odległości nie jest takie proste....przecież bezpośrednio nie dojedzie...do takiego Mediolanu to co najmniej z 4,5 przesiadkami.
Mąż lata temu właśnie pociągami dojeżdzał do Szwajcarii, Niemiec czy Włoch..ale z jego opowieści wiem ze to jest niezły hardcore.... on je jeżdzi na wycieczki z przygodami tylko do pracy.

Patrząc na ogole zamieszanie w Europie spowodowane odwolywaniem lotów, do tego przemieszczanie sie ludzi do Krakowa na uroczystości pogrzebowe na pewno byłoby to mocno utrudnione.
Wątpie że w ogóle kupiłby na jutro jakiś bilet by w ogóle z Polskie sie wydostać

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Przestrzeń powietrzna nad Polską jest zamknięta do odwołania..ale raczej na pewno na co najmniej 24 godziny.
http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...ACZ_MAPY_.html
Do tego ten wulkan będzie, że się tak brzydko wyrażę bom zdenerwowane, srał tym pyłem jeszcze jakiś czas...
"Według wulkanologa, na którego powołuje się agencja Reutersa, jeśli erupcja islandzkiego wulkanu Eyjafjoell będzie się przedłużała, popioły z niego mogą powodować utrudnienia w ruchu lotniczym nawet przez sześć miesięcy."
Świetnie

Kurcze, ale jazda
Nie no, co się dzieje na tym świecie, apokalipsa się zbiża czy co
Stary 2010-04-16, 14:23   #2547
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, ale jazda
Nie no, co się dzieje na tym świecie, apokalipsa się zbiża czy co
Jeszcze kolega męża z Włoch napisał do niego ze pod Bolzano (czyli tam gdzie miał grać) wykoleił sie pociąg i zginęło 9 osób (wg aktualnych doniesień) więc stwierdził że to jakieś fatum jest i chce w ogóle odwołać imprezę.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-04-16 o 14:25
Stary 2010-04-16, 14:39   #2548
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze kolega męża z Włoch napisał do niego ze pod Bolzano (czyli tam gdzie miał grać) wykoleił sie pociąg i zginęło 9 osób (wg aktualnych doniesień) więc stwierdził że to jakieś fatum jest i chce w ogóle odwołać imprezę.
Wszędzie katastrofy, wypadki, naprawdę strach włączać wiadomości

Najlepiej by było jakby odwołał, może w lepszym terminie wszystko wypali
Stary 2010-04-16, 14:53   #2549
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Wszędzie katastrofy, wypadki, naprawdę strach włączać wiadomości

Najlepiej by było jakby odwołał, może w lepszym terminie wszystko wypali
ty nic nie mów.... ja niedługo wyjeżdzem a przede mną jakies 15 godz jazdy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 15:01   #2550
hania811
Zakorzenienie

Apropo podróżowania po Europie pociągami.
Facet ma co prawda parę ładnych tysięcy do przejechania ..ale i tak masakra- wyjechał dziś do domu dotrze w poniedziałek
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ociagiem_.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości